- Kezünkben a Honor Magic V5
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LimaBravo69
tag
válasz
Snoop27 #277930 üzenetére
Ecodrive - tehát nagyon sokáig nem kell foglalkoznod elemcserével, akku van benne.
A Citizen "fényevő" szerkezete jól bevált sok modelljében, kiforrott technológia.
Zafír üveg, tehát a karcoktól nem kell tartanod.
Rádióvezérelt szerkezet, ha jó helyen laksz, az óra beállításával sem kell foglalkoznod, pontosítja magát minden éjjel. Ha nem megy automatán, Androidra van app, ami tökéletesen helyettesíti az éjszakánkénti rádióvételt.
Titán tokozás - ez ízlés dolga. Könnyű, az biztos.
A design megintcsak ízlés dolga - ez a modell nekem kifejezetten tetszik.
Van 3 Citizenem, a márka nekem nagyon bejött eddig - és nagyon nézegetem a lehetséges negyediket is, de most jött nálam képbe a Tissot Gentleman - még nem döntöttemSzóval ha tetszik, próbáld fel valahol és hajrá!
Én öltönyhöz nem kifejezetten ajánlom, ez inkább sportos viselet - de ahogy fentebb írták már a témában, ma már sok minden belefér az öltönyös stílusba is - láttam én is esküvőn fehér edzőcipőt öltöny-nyakkendő kombóval, nem lepődök már meg semmin, ahhoz túl öreg vagyok
-
LimaBravo69
tag
válasz
Memmaao #277806 üzenetére
Az igen! Újabb darab a gyűjteményben
Néztem videókat, az ezüst számlap nagyon bejön, a zöld szódával elmegy, a barna/bronz nekem nagyon nem tetszik a videók alapján.
Régóta szemezgetek pandákkal, ez most nagyon megfogott.Az Orient és a Seiko modelleket nézegettem eddig, de szerintem a Citizen megjelenésével el is dőlt - bár még nincs jóváhagyásom a beszerzésre
Muszáj lesz megtapizzam, szerencsére két üzlet is viszonylag közel van.
Nehezen szánom rá magam a "vakon" vásárlásra, félek hogy nem fog tetszeni élőben aztán küldhetem vissza. -
-
LimaBravo69
tag
válasz
bigmasterg #275736 üzenetére
Az a szürke-narancs, az bitang!
-
-
LimaBravo69
tag
válasz
truefx #275131 üzenetére
Van többféle telefonos app, ami egészen jól helyettesíti a tornyot. Nálam ezek vannak telepítve:
Radio Watch Sync
WWVB Emulator
DCF77 EmulatorA két alsó app felülete tökugyanaz. A felsőt használom gyakrabban, én sem értem, miért nem töröltem még a többit
. Mindhárom app droidos, az Apple kínálatot nem ismerem.
Panelban élek, most éjszaka a 3 szinkronosból kettő sikeres, egy nem sikerült (belső párkányra rakva, 9 órával nyugat felé fordítva). Ha nem teszem ki őket, soha nem talál jelet, kb havonta kéthavonta lefrissítem őket így, ha így sem sikerül, használom az appot.
-
LimaBravo69
tag
válasz
Héraklész #275107 üzenetére
Én már szinte nem merem írni, mert esetleg azt hiszitek hogy jutalékot kapok (bár úgy lenne, de sajnos nem
) de jó szívvel ajánlom a győri Bálint órásokat.
A vásárlásnál itt eldöntheted, hogy gyorskioldós, vagy hagyományos stifttel kéred, választhatsz színt a csathoz (arany v. ezüst), külöböző formájú csatokat is kérhetsz hozzá.
Tőlük rendelt (készleten lévő!) szíjakat két nap alatt megkaptam futárral, csomagpontra szállítva (szombat eseti rendelés kedden a boxban).
A Hirschet mint brandet én is ajánlom, a pár hozzászólással feljebb beszúrt kaucsuk-bőr kombó nekem is van feketében.
Kényelmes, nem izzad alá a kezem melegben sem. -
LimaBravo69
tag
válasz
PiszokAlfréd #274663 üzenetére
Ha tényleg nem kell komplett szett (a minőségi az elég drága), csak a felsoroltakra van szükség, itt nézz körül:
Budapesti webshop, van személyes átvétel is, ha pesti vagy. Korrekt társaság, én személyes átvételkor mindig kaptam eddig egy Óramagazint ajándékba (asszem ez a címe, most nincs előttem az újság).
Ha külföldi rendelés is szóbajöhet, Alin össze lehet szedegetni akár darabonként is azt a pár szerszámot, ami szükséges.
Finom állításhoz még egy gemkapocs is elég -
LimaBravo69
tag
válasz
Héraklész #273770 üzenetére
Kösz a megosztást.
Nem gondoltam volna, hogy simán végignézem a 30 perces videót, de így lett. Felüdülés volt a fiatalember, ráadásul a címből azt gondoltam, hogy egy 70 körüli "bácsika" lesz az interjúalany, nagyon meglepődtem a 20 éves srácon.
Mindig jó olyan fiatalokat látni, akik szeretik a szakmájukat.
Havonta egyszer előfordulok Pécsett, legalább egyszer biztosan felekresem az üzletet. -
LimaBravo69
tag
válasz
vasim.ragat #273419 üzenetére
Valóban, általam is kedvelt üzlet.
Személyesen és interneten is vásároltam már náluk, elég jó készletük van Hirsch szíjakból is. -
LimaBravo69
tag
válasz
Redwoodtree #273426 üzenetére
Próbáltam fotózni, szerintem teljesen úgy néz ki messzebbről, mint bármelyik bőszíj.
Közelebbről presze látszik a kaucsuk borítás rovátkázott felülete, de ilyen közelről még én sem nézegetem az órámat, napi használatban fel sem tűnik - legalábbis nem látványra.Tényleg kényelmes, jól hordható szíj, a Hirsch többféle színvariációban is készíti ezeket.
Szerintem kocogj be egy órás üzletbe, próbálgass párat. Nyilván nem lesz ugyanaz az érzés felszerelve, csuklóra téve, én nem bántam meg a beszerzéseket.
Néhány kép:
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]szerk: természetesen elszúrtam a linkeket
-
LimaBravo69
tag
válasz
Redwoodtree #273401 üzenetére
én a Hirsch szíjakat ajánlom.
Létezik bőrszíj, kaucsukkal az alján. Meglepően kényelmes, nem izzad alá a kéz - bár a mostani időjárásban ez nem feltétlenül szempontÓrabox webáruház
Óraszíj webáruház
Óratechnika - itt relatív kicsi a kínálat, de innen is vettem már bőrszíjakat.Esetleg érdemes órásboltokban is körülnézni, ha esik útba ilyesmi.
Az Alpinistre talán 20mm-es szíj kell, de keresőbe beütve a pontos modell számát ennek utána tudsz nézni.
-
LimaBravo69
tag
válasz
margithid #273390 üzenetére
szia,
3 automata Certinám van, mindhárom Powermatic 80. A háromból kettő Powermatic 80.111, a harmadik 80.611.
A 80.111 tartalmaz műanyag alkatrészt, a nálam jobban hozzáértők megmondják, ez mennyire lehet hátrány hosszútávon.Az én legrégebbi egyik Certinám ami 80.111-el van tokozva, most múlt 5 éves. Túl van az első szervizen, kb 3-4 mp napi sietést hoz össze . egészen jól belőtte a győri szerviz.
A mási kettő is 7-9 mp körül siet naponta, én elégedett vagyok mindegyikkel. -
LimaBravo69
tag
válasz
@mriya@ #273304 üzenetére
Gyönyörű darabok, erős a nosztalgia-faktor.
Jó lenne beszerezni egyet, akár valami újra-kiadást.Kösz a találatot, azóta nézegetek körbe, sajnos csak elég leharcolt, vagy éppen nem működőképes darabokat találni.
Talán Roamer lehetett az enyém. Nagyapámtól kaptam egy Roamer kvarc digitális órát, ügyesen rátettem a fürdőszobában a bojler tetejére. Nem élte túl, pedig az is nagyon szép óra volt. Nem kaptam ki érte..
Valamikor utána érkezett a 7 zenés. Szerintem nagyon menő voltam vele a suliban
-
LimaBravo69
tag
Segítségeteket kérem.
Valamikor a 80-as években, megboldogult gyerekkoromban volt nekem egy kvarc órám, ami "7 zenés" volt.
Ha jól emlékszem, 4 gombos volt, fém tokkal, csúszó fémcsattal.
Az egyik gomb a világítás volt, és volt rajta stopper (tized-vagy századmásodperces - ez az emlék is a múltba vész).
Formára kb úgy nézett ki emlékeim szerint, mint a Casio A168.
Mi lehetett a márkája? Esetleg konkét típusszáma?
A Casio retro vonalat nézegettem, de nem találtam rá. -
LimaBravo69
tag
válasz
margithid #273243 üzenetére
Nem tudom, próbáig még nem jutottam el.
Spirit Flybacken is 49,5 a fül, a csuklóm átmérője 5,9 cm, talán nem lenne zavaró.Van két májkrémes dobozom is Vostok Europe fedőnév alatt, ezeknél 55 és 53mm a fülek távolsága, nekem ez még éppen belefér.
A 21mm szíjméret és a fényes polír engem jobban zavarna.
De egyelőre a vásárlás nem fenyeget amúgysem, nézegetni meg bármit lehet
-
LimaBravo69
tag
válasz
andrew01 #273177 üzenetére
Spirit volt a kiindulás nálam is
Aztán egy hirdetésben megláttam ezt, onnantól kezdve bezsongtam.
Korona nélkül 42mm, van ennél nagyobb órám is, szerintem sem vészesen nagy.Gyönyörű a számlapja, az egész óra állatjól néz ki szerintem.
az aláírás meg hát...
Most egyelőre mindenféle szíjakat nézegetek hozzá.
Jól áll neki a kék (létezik gyáriban is, de külön vásárolva majd' 200e Ft lenne, ezt végül nem rendeltem meg), a fekete, a bézs, eddig ezeket próbáltam rá, ilyen színek vannak itthon.
-
LimaBravo69
tag
válasz
LimaBravo69 #257229 üzenetére
Magamnak válaszolok egy ezeréves hozzászólásomra.
Az utóbbi időben csak read-only üzemben voltam, még mindig tanulgatok tőletek.
Most szeretném az örömömet megosztani.Majd másfél év nézegetés, youtube videók böngészése, olvasgatás itt a fórumon és még sok más egyéb helyen, két hónappal ezelőtti személyes felpróbálás után végül megvettem.
Ennyi idő után talán megfontolt döntés volt, nem egy hirtelen fellángolás
Élőben még szebb, mint képeken/videókon
-
LimaBravo69
tag
válasz
pulutodurumo #262889 üzenetére
A Marvin gyönyörű, nagyon szép óra!
-
LimaBravo69
tag
válasz
bigmasterg #262793 üzenetére
A válasz Újgyereknek is szól
Én is kb egy éve vagyok itt, többnyire csak olvasok, ritkán szólok hozzá, akkor is inkább kérdezek, és - hála az itteni közösségben felhalmozott tudásnak - közben sokat tanulok. Minden linket meg szoktam nyitni, és nézegetem a képeket is.
Egy éve még boldog voltam, és tudatlan. Örültem a 4 db órámnakMa nekem is van 15, elég vegyesen - Casiokból, Certinákból, Citizenekből és Zeppelinekből áll a gyűjtemény - és mindet örömmel hordom, persze nekem is megvan a kedvencem, amit a leggyakrabban viselek.
Pár hónapja igyekszem magam visszafogni, de még nem értem az út végére, attól tartok -
LimaBravo69
tag
válasz
zola96 #257644 üzenetére
Jaja, ahogy utánaolvastam, ezt én is megtudtam.
Nagyapó volt katona, ráadásul hivatásos, de nem a légierőnél szolgált (és mintha később lett volna ez a légierő órája? - ebben már nem vagyok biztos..).Szerintem az óra jóval később került hozzá, sajnos a történetét nem ismerem. Nagy óragyűjtögető volt az öreg, legalább tudom hogy honnan alakult ki a kötődés nálam
Már suttyó koromban is szinte mindig volt karórám, akkor persze inkább a Poljot-Vostok vonalon mozogtam
Sokat voltam vele a bizományi boltokban, ott vásárolgatott vagy éppen eladta a megunt órákat, mindig volt neki is 4-5 órája amit cserélgetett.Azt nem tudom, ez most offtopik-e, hiszen órákról (is) volt benne szó
-
LimaBravo69
tag
válasz
Veron #257631 üzenetére
hát ja, ez van
Nagyapámnak réges-régen volt egy Angelus kronója. Nagyon régen volt mindez, szóval inkább csak emlékképeim vannak róla, de a márkanév valahogy beragadt.
Rákerestem a márkára, és találtam egy modellt, ami szerintem az lehetett.
Megdöbbenve láttam az árát, több mint egy misiért fellelhető belőle 1-2 darab.Sajnos nagyapám már közel 30 éve nincs velünk, az óra sorsáról fogalmam sincs. A Longines modelljei emlékeztetnek erre az órára, szóval nálam erős a nosztalgia faktor is, hiába nem ugyanarról a gyártóról beszélünk.
-
LimaBravo69
tag
válasz
dzsi23 #257347 üzenetére
Hááát..
Nekem a Certina DS attól volt "komoly" akkor 2007-ben, mert jó sok pénzt adtam érte - legalábbis az akkori fizetésemhez képestÉs "nagydarab" volt, 38mm a tokszélessége
.
A 35-ös Casio után szerintem csak azért nem szakadt le a csuklóm tőből, mert ez is titán tokozás, titán csattal. -
LimaBravo69
tag
válasz
ducati113 #257322 üzenetére
Ez már nekem is eszembe jutott párszor.
Egy normális (vagy drága? - ez nem feltétlenül jelenti ugyanazt szerintem) nekem nem elég.
Sokféle forma tetszik, a kronótól kezdve a búváron keresztül a kétmutatós bauhausig bezárólag.
Nem költöttem eddig sokat, és bele is fér hálistennek, szóval nekem jó így.
Ami nagyon tetszik, és valószínűleg elég lenne (normális óra) az a fent említett Longi, de sajnos erbből a márkából is van mégegy Spirit ami nagyon bejön, nehéz lenne választani. Az már nekem sok pénz, inkább veszek évente egy-két olcsóbbat.
Aztán ahogy tovább öregszem, presze ez is változhat. És lehet hogy lesz majd olyan, hogy egy órát hordok csak.
Szerencsére a feleségem jól viseli a hülyeségeimet, dehát elég régi az ismeretségSzerk: nem lapoztam lejjebb mielőtt megírtam a választ, de a hozzászólásokból látom, nem vagyok egyedül. Ezért is szeretem a fórumot olvasgatni. Nem feltétlenül a megerősítésért járok ide, hogy más is "beteg"
, sok jó tipp található itt órákra.
És marha sokat tanultam, pl az automata órákról, sokáig fogalmam nem volt ezek működéséről, a kvarc jelentette a világot. -
LimaBravo69
tag
válasz
-Ben- #257309 üzenetére
Nagyon nézegetem én is az ilyen jellegű modelleket, kellene valami fasza kis öltönyóra.
Világos számlapot keresek, leginkább fehéret, ezüstszínű, esetleg fekete színű kardmutatókkal, lehetőleg dátum nélkül, bőrszíjjal.
Fekete színű öltönyórám van, egy Certina DS-1 automata, ezt is nagyon szeretemNemtom mikor fogom azt mondani, hogy elég már..
Az egész amúgy a ti hibátok, mielőtt idetévedtem és elkezdetem olvasgatni a fórumot, tökjól elvoltam 5 órával
Most van 15. Felváltva hordom őket, van olyan nap hogy melóban az egyik, hazajövök, és órát cserélek.
Mindegyiket szeretem, néha megfogan a gondolat hogy eladok egyet-egyet, de szerintem erre nem fog sor kerülniEgyik sem eszement drága, az eddigi csúcs egy Certina DS Action Diver automata.
-
LimaBravo69
tag
válasz
dzsi23 #257307 üzenetére
Jó kérdés
A mai napig szeretem a Casiokat, van is belőle pár darab. Két Edifice modell, 3 MDV-106 és egy G-Shock, M5610. Kéne mégegy narancssárga hogy passzoljon a bringa színéhezA Certina akkor drága volt (nekem), ezért lett az első "komoly" órám.
Egy érdekes sztori röviden: a soroksári Auchanban volt egy órás bolt - lehet hogy ma is megvan, nagyon rég jártam bent. Az órákat nézegetve beszélgetni kezdtem az eladóval, kezemen a filléres, fent említett titán, 35mm-es Casioval. Az eladó szó szerinte ezt mondta: rendes férfiember nem hord Casiot.
Azóta is röhögnöm kell ha eszembe jut
-
LimaBravo69
tag
válasz
-Ben- #257290 üzenetére
Érdekes amit mondasz. Kábé több mint 20 évvel ezelőtt egy Casiot hordtam, titán csattal-házzal, pálcika indexekkel és egyszerű dátummal. A mérete a ma egészen röhejesen hangzó 35 mm
Még mindig megvan az óra, nosztalgiából cseréltem benne elemet, korához képest meglepően pontosan jár.Az első "komoly" órám egy Certina DS Spel volt, létezett belőle kronó és sima, hárommutatós, de a kronó sokkal jobban tetszett. A stoppert talán kétszer is használtam az elmúlt 15 évben
. Sokáig csak a kronográfok tetszettek, de mostanában kezdek visszatérni a minnél letisztultabb, egyszerűbb megjelenésű órák csodálatára.
Kivéve persze a Longi Spirit Flybacket, ami most a legújabb vágyakozásom tárgya. A 4200 frankos árát nézegetve valószínűleg plátói marad a vonzalom
-
LimaBravo69
tag
válasz
SOAD19 #257233 üzenetére
Pont a lünetta nehéz járása sajnos nem tántorítana el
, igazi aszfaltbúvár vagyok.
Viszonylag kevés tapasztalatom van, bár van néhány búvárórám. Az MDV-106-ból hármat is vettem
, egy feketét, egy zöldet és egy arany-feketét, még Marlin logósat.
A fekete lünettája eleinte nehezebben járt, a másik kettő már újként is könnyebben forgott. De érzésre én is azt mondanám, hogy a fekete is könnyebb lett azóta. Szóval azonos modelleken belül (ha az eltérő színűeket is azonosnak vesszük) is van szórás, legalábbis Casioéknál.
Van egy Certina DS Diverem is, az viszont vásárlás óta kb ugyanúgy jár, nagyon finom, de határozott kattanásokkal, szerintem az nem változott meg.
-
LimaBravo69
tag
-
LimaBravo69
tag
válasz
SOAD19 #257068 üzenetére
Köszönöm szépen, hasznos volt. Nyilván semmi szükségem nincs mégegy órára, de ez kell
Még gondolkodom a fehér/narancs verzión, minkdettő biztosan nem lesz, de az egyiket muszáj leszek beszerezni.
Yt videót sokat néztem, olvastam is róla, de a fene se tudja, hogy melyik vélemény elfogulatlan, jobban szeretem olyanok leírását olvasni, akik pénzt is adtak érte -
LimaBravo69
tag
válasz
SOAD19 #256982 üzenetére
Hűűű, erről írhatnál hosszabb tesztet is, én is régóta nézegetem ezt a modellt.
Én még nem döntöttem a fehér és a narancssárga között, mindkettő nagyon tetszik.
Ha jól sejtem a kvarcot vetted, a plusz fémcsat nélkül.Szóval ha van időd, szívesen olvasnék róla bővebb leírást, fotókkal gazdagon illusztrálva
-
LimaBravo69
tag
válasz
@mriya@ #256449 üzenetére
Ehhez a fémszíjhoz szerintem fegyverviselési engedély kell
A színvilág nem rossz, valószínűleg mindenki találhat magának ízlésvilága szerinti Vostokot. A pontosságáról már írtam, én nem bántam meg a vételt egyiknél sem, rendszeresen hordom őket. És a nagyságnak is vannak előnyei, így 50 felett értékelem a hatalmas számlapot. Persze a dátumon ez sem segít
Amúgy kicsit már bánom, hogy az N1-ből nem a fémszíjasat vettem, utólag eléggé lehetetlennek tűnik egy olyan csat beszerzése, ami megfelelően illeszkedik hozzá.
-
LimaBravo69
tag
válasz
-Maci- #256413 üzenetére
Én is szeretnék hasonló színt mint a sárga, de az nem Vostok lesz (nekem elég ez a kettő), inkább valamelyik Casio modell - azt bringázáshoz venném. Amúgy a narancssárga színvilág is nagyon bejön a citrommal együtt
A kék modell nekem jobban tetszik, de ez nyilván egyéni ízlés kérdése. Az bőrszíj valószínűleg elpusztíthatatlan
Ahogy feljebb is írták, a szerkezet mindkettőban azonos, azt nem tudom megítélni hogy a tríciumos világítás negér-e 100.000 különbséget.
Nekem nem, én alszom éjszaka- de ez megint csak egyéni preferencia kérdése.
-
LimaBravo69
tag
válasz
-Maci- #256366 üzenetére
Két Vostokom van. A Space Race-re a feleségem beszélt rá, az N1 Rocketet meg muszáj volt megvennem
Szeretem mindkettőt. Érdekes, hogy magamtól tényleg nem vettem volna meg - a méretei riasztónak tűntek. Felpróbálva viszont meglepően komfortos, de nem egy tipikus ötlönyóra
Farmer-póló kombóhoz viszont tökjól megy. 18 centis a csuklóm, kb átlagosnak gondolom, szerintem nem túl nagy nekem.Az egyik napi 2-3 másodpercet késik, a másik ugyanennyit siet, szóval átlagosan a Vostokok halálpontosak
-
LimaBravo69
tag
[Különböző óraüvegek "karctesztje"] - videó.
Nem meglepő végeredmény, de a videó jópofa.
-
LimaBravo69
tag
válasz
Zsoltesz93 #254488 üzenetére
Feleségem szerint a 30mm már férfiméret
Ez szerintem ízlés dolga, meg kellene kérdezni őt, hogy tetszik-e neki. Bár ezzel elrontod a meglepetést, de biztosan olyan órát kap, amit örömmel fog viselni. -
LimaBravo69
tag
válasz
petim #252232 üzenetére
szia,
Itt forgalmaznak ilyet is, bár most épp nincs készleten.
Ha nem sürgős a beszerzés, érdemes nekik feltenni egy kérdést. -
LimaBravo69
tag
Ha valóban robusztus, nagyobb méretű órát keresel, javaslom megtekintésre a Vostok Europe oldalát.
Ha találtál olyan modellt ami tetszik, a modell számára rákeresve (pl árukereső), szinte biztosan találsz itthoni forgalmazót, ahol fel is tudod próbálni vásárlás előtt.
Csak egy példa (fémszíjas, szerintem gyönyörű, bár ez nyilván szubjektív).
A Fossilhoz képest egészen biztosan elismertebb, jobb minőségű a márka.
Szerk: ez természetesen válasz szeretett volna lenni (#251439) meili bejegyzésére..
-
LimaBravo69
tag
válasz
fagyalllo #251386 üzenetére
Basszus, ez fehérben (is) állat jól néz ki.
Közben végre nekem is megérkezett a Certina Diver, de olyan sokáig vártam rá, hogy közben elcsábultam. Kétszer
Vettem egy Casio G-Shockot, és amíg csomagolták, fel kellett próbálnom egy Vostok Rocket N1-et. Régóta nézegettem képeken, de azt gondoltam, a 47mm már extrém nagy. Nos, szerintem nem is annyira
De végül nem azt vettem meg, hanem a Vostok Space Race mellett döntöttem.
Az idén asszem muszáj lesz már leállnom, ha nem akarok költözni
-
LimaBravo69
tag
válasz
Kbali #250554 üzenetére
Kettő volt az az egy
A "Living Daylights" (1987) és a "Licence to kill" (1989).
Tényleg nem ő volt a legemlékezetesebb Bond szerepében -
LimaBravo69
tag
szia,
én őket ajánlom: Bálint Órás.
Certina hivatalos forgalmazók, a szervizük szerintem az egyik legjobb. Ugyan Győrben vannak, de talán nem megoldhatatlan a távolság neked sem.Ha budapesti vagy és nem akarsz messzire menni, itt átalában a Hantos mestert szokták ajánlani.
szerk: bocsánat, ez válasz akart lenni erre, CanyonNerve kérdésére.
-
LimaBravo69
tag
válasz
Laurh #250253 üzenetére
Igazán nincs mit
Mostmár legalább ketten elmondhatjuk majd, hogy ugyanolyan óránk van, mint Bill Gates-nek
-
LimaBravo69
tag
válasz
Laurh #250220 üzenetére
szia,
tőlük vettem az MDV-106-ot.
Teljesen korrekt webshop, bármikor rendelnék tőlük újra.Én személyesen vettem át az órát, a rendelés feladása után kb 3 órával. Egy nagyon szimpatikus fiatal srác viszi az órásbizniszt, elmondása szerint kintről hozzák be az itthon ne kapható modelleket. Jót dumáltunk az átvétel közben, megcsodáltam a kezén horsott Hamilton Khaki Fieldet is.
A gari mondjuk érdekes kérdés, de egy 35ezer forintos óránál vállaltam a kockázatot
Doboz, papírok, stb, szerintem nem hamis az óra. -
LimaBravo69
tag
válasz
magyargyerek #249963 üzenetére
Nekem is van egy rádiókontrollos órám.
Szintén betonfalak vesznek körül, szóval "magától" nálam sem megy a szinkron.
Én kb kéthetente szoktam pontosíttatni, éjszaka úgy teszem le az ablakpárkányra, hogy a 9 óra néz nyugat felé, a fémcsatot "aláhajtogatom", hogy minnél magasabban legyen az óra.Kellett néhány nap mire rájöttem, hogy melyik lesz a megfelelő helyzet, azóta ha így rakom le este, reggelre mindig megvan a szinkron.
(Talán nem kifejezetten érdekfeszítő infó, de Gárdonyban akárhová tettem le éjszakára, minden éjjel lefutott a pontosítás, mindegy volt, milyen távolságra van az ablak - ennyit számít a betonfal - ott tégla van).
-
LimaBravo69
tag
válasz
5-ös kezelő #249855 üzenetére
A fórumot olvasgatva kicsit nyugodtabb vagyok, hogy nem vagyok teljesen egyedül a "betegségemmel"
-
LimaBravo69
tag
válasz
5-ös kezelő #249823 üzenetére
Én még mindig a Certina DS-re várok. Az ígért 4-8 hét letelt, újabb 3 hetet mondtak tegnap. De értem a helyzetet, nálunk is hasonló a helyzet sajnos (autóipar, új autók és alkatrészek is késnek, rengeteget).
Amúgy is elszaladt velem a ló az utóbbi időben. Érdekes, hogy gyerekként is nagyon szerettem már az órákat, de aztán sokáig nem volt "normális" óra a csuklómón. Az első "komoly" órámat 14 éve vettem (most 52 vagyok), az egy Certina DS Spel Titanium kronó volt. Az akkori fizetésemhez képest jelentős beruházás, aztán évekig semmi.
Pár éve kezdtem el vásárolgatni, de semmi komoly érték, van 3 Casiom, lett mégegy Certina, az már automata, DS-1. Aztán jött két Citizen fényevő, meg kettő Zeppelin.Szóva lehet hogy konzultálnom kellene valami szakemberrel, hogy honnan a kényszer az újabb beszerzésekre
-
LimaBravo69
tag
válasz
5-ös kezelő #249775 üzenetére
azt a két modellt amit tetszik, valószínűleg megkockáztatom majd, persze egyesével
Ár-értékben tényleg jónak tűnnek.köszi!
-
LimaBravo69
tag
válasz
5-ös kezelő #249764 üzenetére
van pár modelljük ami nekem is tetszik, majd szépen lassan
Néztem pár tesztet, de egyelőre nem mertem rendelni. Pár helyen azt írják-mondják, hogy a csat bizonyos részei olyan élesek, mint a pengék.Talán Amazonon olvastam olyan értékelést is, hogy a csat széthullott, az óra leesett.
Szóval nem tudom, még győzködöm magam. Ár-érték arányban jónak tűnnek, a tesztek szerint jól kidolgozott tokok, Seiko szerkezet.
Még alszom néhányat. -
LimaBravo69
tag
válasz
Lev Abalkin #249734 üzenetére
szia,
a Paganikról pl egy egész jó ajánló, illetve nem ajánló
Top 10 ajánlott, és 4 amit ajánlott elkerülni.
-
LimaBravo69
tag
válasz
bigmasterg #249558 üzenetére
Gyönyörű a Mido.
Valóban látványos a különbség a két üveg között. -
LimaBravo69
tag
Tegnap a kezemre esett egy ilyen:
A második Zeppelinem, nekem bejön a formavilág.
Nem automata, és nem zafír.
"Cserébe" a kék számlapja szerintem elképesztően szép, annyi árnyalata van, ahányféleképpen éri a fény. Plusz nem volt vészesen drága.
Ronda 5020.B.5 köves szerkezet működteti, és német óra létére megkapta a Swiss made feliratot. Ha minden igaz, a Lufthansa rendelésére készült.Még várom a kb 6 hete rendelt Certinámat, aztán leállok egy darabig, nem cibálom tovább az oroszlán bajszát
-
LimaBravo69
tag
Megérkeztek a Nato szíjak a halacskás Casiómra
6 színt rendeltem Aliról, így fizettem 21 dolcsit augusztus 9-én. A csomagot ma reggel futár hozta ki, nem bízták a postáraA szíjak kissé ridegnek tűntek első tapintásra, de felhelyezve nincs velük gond.
Gyorskioldós rugós stiftekkel lehet fel-le szerelni, ezek bele vannak varrva a szíjba, 1 perc alatt lehet így cserélni a szíjakat.Erről jut eszmbe a kérdés: ezt is Nato szíjnak hívják? Mármint hogy nem a stiftek alatt van átfűzve, merthogy nem egy részből áll, hanem kettőből.
A 6 Natoval és a gyári kaucsuk szíjjal így akár a hét minden napján más színt hordhatnék
(már ha csak ezt az órát hordanám).
-
LimaBravo69
tag
Ismét kérdésem lenne.
A 4 órához helyezett korona miért jó? Simán csak dizájn, vagy kényelmi szempontok alapján került oda?
Ha kényelmi szempont, miben jobb, mimt a 3 órához tett korona?
Elég sok modellen látni ezt a megoldást. Nyilván szubjektív a véleményem, de nekem a hagyományos elhelyezés jobban tetszik, bár sosem próbáltam még ilyen órát. -
LimaBravo69
tag
válasz
LimaBravo69 #248698 üzenetére
Éééés "kifogtam" a kicsikét
Átvételnél kiderült hogy van még raktáron a sima feketéből, a fekete-kék így kimarad, élőben a kék nem annyira tetszett. A Pepsit még meglátom.
A kaucsuk szíj jó minőségűnek tűnik, kellőképpen hajlékony, azt nem tudom, mennyire lesz tartós.
Fémcsatot találtam hozzá Alin, de az itteni képek alapján sztem beszerzek néhány Nato szíjat is, tényleg tökjól áll az órának.És egy kép a sajátomről:
-
LimaBravo69
tag
válasz
Sanyi.mTs #248694 üzenetére
Sejtettem, köszi
MDV-106-os modellt elég nehezen találtam, de végülis megvan, a fekete-kék kombós lünettával sikerült egyet megrendelni.
Ahogy nézem, erősen kifutó a modell, már szinte mindenhol a 107 elérhető csak, azon nincs kardhal, csak a 200m WR felirat. Vajon miért hagyták le az újabb verziókról a számlapról és a hátlapról is a halacskát?Ha élőben is ilyen jól néz ki, nem kizárt hogy rendelek egy feketét is
.
A Pepsi most kimarad, hogy a holmimat ne az ajtó elől kelljen összeszedegetnem -
LimaBravo69
tag
válasz
SOAD19 #248566 üzenetére
A válasz ide is szól:
(#248567) fagyallloKöszönöm minkettőtöknek, és az előző hozzászólóknak is az infókat, azt hiszem, már mindent tudok a másodperc stoppról
(#248571) Veron
Próbáltam rákeresni az órára, de csak hasonlókat láttam. Melyik modell ez konkrétan? Smiths Everest PRS-25?
Bár nemrég rendeltem egy Certina automatát, még az is lehet, hogy érdekel majd a lehetőség(persze az asszonynak lehet hogy egészen más véleménye lesz erről
)
-
LimaBravo69
tag
válasz
Sanyi.mTs #248563 üzenetére
Köszönöm!
Nem gondoltam, hogy létezik ilyen szerkezet. Egy automatám van, és egy nagyon régi kézihúzós Doxa, mindkettő megáll, ha kihúzom a koronát.
Szerk: ez egyben esetleg azt is jelent(het)i, hogy amennyiben nem említik meg egy kézihúzós vagy automata óránál a másodperc stoppot, akkor azt nem is tudja az óra?
(#248562) Veron: nagyon elegáns, kifinomult darab.
Erről a márkáról még soha nem hallottam, ezért is szeretem olvasgatni a hozzászólásokat. -
LimaBravo69
tag
válasz
Empsepo #248560 üzenetére
Köszönöm.
De ez egyúttal azt is jelenti, hogy van olyan szerkezet, amiben nincs ilyen funkció?
Azt hogyan lehet beállítani? Azt értem, hogy a kihúzott koronával beállítom az óra/percet, de ezek szerint a másodpercet nem lehet pontosan belőni?Bocs ha olyat kérdezek, ami mindekinek egyértelmű, de nem találtam ilyen magyarázatot
-
LimaBravo69
tag
Segítséget kérnék a tudatlanságom ködének eloszlatásához
Mit jelent az, ha egy óra "másodpercstoppos"?
Jól sejtem, hogy valami olyasmiről van szó, hogy amikor kihúzza a dolgozó a koronát az idő pontos beállításához, megáll a másodpercmutató? Csak erre tudok gondolni, de könnyen lehet hogy tévúton járok. -
LimaBravo69
tag
válasz
hoffman_ #248425 üzenetére
Én is Pestről járok hozzájuk. Ahogy olvastam a régebbi bejegyzéseket a blogjukon, régi órásdiniasztia.
A legutóbbi rendelésemet is személyes átvétellel kértem, pedig csomagban is megkaphatnám.
De szeretem a bolt hangulatát, és a dolgozók szakértelmét, kedvességét.Az "öreg" Certinámat (még 2008-ban vettem, akkor még nem tőlük) pazarul helyrehozták.
A javítás az oldalukon nyomonkövethető, a szétszedéstől a nyomáspróbáig bezárólag. -
LimaBravo69
tag
válasz
hoffman_ #248413 üzenetére
"...most már csak azt nem tudom, hogy egy 3 éves fullszervizre hova vigyek egy Prospex-et, mert a Bajcsyra szívesen nem vinném, a Huba utcáról is rosszakat olvastam, mást meg nem ismerek : )..."
Igaz hogy Győr messze van, de az eddigi tapasztalataim alapján én bátram javaslom őket:
A formon megkérdezheted, lehet-e postázni hozzájuk az órát (csomagküldővel persze, nem a Magyar Postára gondoltam..
Én már csak náluk vásárolok/szervizeltetek.
Szerk: a link elsőre nem működött, remélem most OK.
-
LimaBravo69
tag
válasz
fagyalllo #248415 üzenetére
ok, köszönöm, így teszek.
A honlapon amúgy ezt írják a típushoz: "...Merülő kondenzátor figyelmeztető jelzés
Ha az óra működését biztosító kondenzátor feszültsége lecsökken az óra figyelmeztető jelzést küld..."Ezt hogyan teszi vajon? A kezelésiben nem találtam erre vonatkozó infót.
Szerk: megtaláltam. A mp mutató kettesével ugrik a leírás szerint. Viszont én ilyet nem tapasztaltam
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kezünkben a Honor Magic V5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Mobil flották
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest