Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
TechN7ne #271140 üzenetére
Igazából nem te vagy az első, aki lehúzza a PRX szíját, de mindkettőtöknek az volt a problémája, hogy vékony és könnyű, aminek semmi köze a minőséghez. Illetve van, de inkább pozitív értelemben, mert az nem hátrány, ha valamit vékonyabb és könnyebb kivitelben meg tudnak csinálni, miközben ugyanúgy masszív, kényelmes, jó a tapintása, szép a felületkezelése, hibátlanok az illesztései, és a PRX szíjára ez mind igaz, az egyik legjobb, amit 200k huf alatt fogtam. Az, hogy a nehezebb szíjakat szereted, amiben több anyag van, teljesen szubjektív, én pl. jobban szeretem a vékonyabbakat.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
TechN7ne #271140 üzenetére
Bocsánat csak kifutottam az időből.
A felsorolt nem jó fémszíjasok között a gond ,hogy nagy százalékban a fémszíj széle nem polírozott hanem szálcsiszolt ,egyedül a régebbi PRC200 lenne jó de annak meg a tok fülei nem tömörszemes.Sima Tissot Supersport is a rosszabbak közé tartozik polírozás tekintetében ,ő még kimaradt.
-
dzsi23
addikt
válasz
TechN7ne #271110 üzenetére
Valami nagyon félremente nálad... én egyáltalán nem akarlak lejáratni, nem is ismerlek, és remélem, hogy soha nem is foglak, semmi érdekem nem lenne a lejáratásodban.
"a Japan órák a királyok"
Ezt én mondtam?
Emlékszem, hogy egy konkrét japán órát, egész pontosan egy open-heart Orientet az "egekig magasztaltam" (és azóta is tartom a véleményem), de ilyen általánosítás nem rémlik (persze, simán megtörténhetett, én is mondok néha hülyeséget
). Olyat mondhattam, hogy ár-érték arányban többet nyújtanak a japánok, és az olcsóbb kategóriákban változtasabbak és érdekesebbek, mint a svájciak. Viszont ahhoz az Orienthez hasonló jókat mondtam a PRX-ről is, azt is leírtam többször is, hogy a te PR100-ad is bejön (az nem az óra hibája, hogy pont hozzád került), és nálam is járt egy másik PR100, amivel nagyon elégedett voltam, és szintén csak jókat írtam róla.
Mellesleg nincs is már japán órám (egy 20 éve ajándékba kapott Q&Q Superioron kívül), ellenben van svájci, orosz, kínai, + microbrand órák innen-onnan... akkor miért mondanám, hogy a japán órák a királyak?"kínai topikban meg nem győzöd vásárolni a sok “svájci” másolatot kuponokkal"
Ez így igaz, jó mókának tartom, és nem is kerül sokba.
De azt tegyük hozzá, hogy nem csak svájci, hanem japán, német és egyéb homage-ok is becsúsznak, + vannak köztük egyedi dizájnok is. És tök jól megférnek a drágább óráim mellett. Viszont a legtöbb homage órám eredetije milliós tétel, így most nem igazán témába vágó, mert sem te, sem én nem veszünk millós órákat.
-
dzsi23
addikt
válasz
TechN7ne #271106 üzenetére
"nekem itt 1x se mondta meg senki ,hogy pont melyik órát vegyem"
[video]
Amúgy sosem mondjuk meg senkinek sem, hogy melyik órát vegye, csak iránymutatást adunk, mindenkinek a saját kezében van a döntés. Csak más nem bizonygatja, hogy milyen f@szagyerek, és mekkora szakértő lett hirtelen a semmiből... -
dzsi23
addikt
válasz
TechN7ne #271101 üzenetére
"Az ember meg rég nem magának vesz órát ha másoktól kér tanácsot."
Uhh, ugye te is érzed, hogy ez hülyeség? Mellesleg te is tanácsért jöttél ide, vagyis az elméleted szerint nem magadnak veszed. Ráadásul másoknak akarsz villogni vele. Hagyjuk...
"A márkák értékeivel is tisztában vagyok ,tudom mibe érdemes “befektetni”."
Igne-igen, persze, mind tanulhatnánk tőled... -
válasz
TechN7ne #271059 üzenetére
Mármint hogy egy Tissot alázza minőségben a GS órákat? A TISSOT? A Swatch group alsó polcos Tissot?
😯😲😳🤔😀😃😄😁😆😅😂🤣
A maga belépő kategóriás svájci óra szintjén egy korrekt ajánlat, ha az ember tudomásul veszi, hogy nem egy értékálló modell, ahogy a Certina sem, de hogy leírni, hogy veri a GS minőséget? Azt a GS-t, ahol annyi időt töltenek egy óra karperec polírozással, amíg a Tissot robotizált műhelye összerak 100db órát?!
Ne nevettesd már ki magad!
-
-
dzsi23
addikt
válasz
TechN7ne #271059 üzenetére
"Sima kézmosás ,de az értekesség ,hogy mind a kettő beázott és mára egyik sem jár."
Sőt, csak az egyikben mostál kezet, mégis mindkettő beázott. Nem csak hamisak, de még össze is fognak ellened.
"Seiko de még a Grand Seiko fémszíja is messze van egy Tissot minőségtől."
Nem te szóltad le a PRX szíját? Ha jól tudom, az is Tissot...
-
tboldi
nagyúr
válasz
TechN7ne #271052 üzenetére
Nekem az első G-Shockom és apum Casiója van tőlük, mindkettő kifogástalan, szóval 1-1 az állás.
-
Churpik
tag
válasz
TechN7ne #271052 üzenetére
Ezekből nem gyártanak kamut, mert egyszerűen nem éri meg, még a kínaiaknak sem.
Inkább derék magyar szokás órát rendelni, majd visszaküldeni 14 napon belül és közben kilopni belőle az vízzáró gumigyűrűket, meg kicserélni benne az elemet lemerültre, és így frissíteni otthon a sajátot (minél drágább a kvarcóra annál nagyobb a haszon a megspórolt anyag és szervizköltségen).
Ezért szoktuk itt írni, hogy vízbe mászkálás előtt le kell ellenőrizni a tömítés meglétét és állapotát.
(Még Aliexpress viszonteladóknál is előfordul, hogy megfújják a Skmei tömítést) -
zodo
nagyúr
válasz
TechN7ne #270939 üzenetére
Uh, kár volt ide benéznem.
"Kék számlapos" TISSOT PR 100 T150.410.11.041.00 tényleg szép.Amúgy csak csendes bámészkodó vagyok és ami velem szembejön azokból a nekem tetszik de biztos nem tudok ennyit adni értük.
Igaz sosem volt még automata órám de a Seiko Presage típusai kb. ebben a sorrendben.
ZEN GARDEN SRPD97J1
ZEN GARDEN SRPC83J1
SPB039J1
SPB067J1Egyszerű, szép, letisztult kinézet.
Mint laikus persze a márkákról, típusokról, szerkezetekről gőzöm sincs.@mriya@
Köszönöm ez legalább, részben megnyugtató. -
Churpik
tag
válasz
TechN7ne #270939 üzenetére
Sajnos, hogy az Orient kvarcok is már 40-50 ezer közt mennek. A Seiko és a Casio is nagyon megy felfelé, egy nyomorult resintokos F-91W sincs már 7000 alatt. A Citizen meg a Q&Q-val ügyesen próbál a Casio alá árazni, és teret nyerni - most is van nyolcezerért rozsdamentes, zafíros, Miyotás Superior 100m WR-rel.
-
PeterPH
senior tag
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
TechN7ne #270673 üzenetére
Bocsánat ,annyit még hozzátennék ,hogy nem minden Tissot nak van ennyire jó minőségű fémszíja mint a fent linkelt típusnak ,volt már a kezemen olyan példány is ami silányabb volt ebből a szempontból.
Örülnék ha tudnátok nekem ajánlani igazán jó minőségű tömörszemes fémszíjat amit rátennék a Citizen és az Orient órámra ,fentebb már kérdeztem.
-
SOAD19
addikt
-
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz
TechN7ne #250219 üzenetére
Nem találok hasonlóságot a két óra között.
Teljesen más a vonalvezetés, az élek, az insert, a bezel, a számlap, a mutatók és az indexek sem mutatnak semmiféle azonosságot. A Seiko 62MAS modellje ugrik be róla elsőre és nem egy Submariner. Kifejtenéd, hogy miért tartod, "Rolex kopinak"?
-
-
-
joey04
titán
válasz
TechN7ne #247613 üzenetére
Alap, csak olyat vennék, ami tetszik, jól is áll. Ez az elsődleges.
#247614: Gyűjtő szerintem nem leszek, max ha nagyon gazdag leszek, mert már most, az ismerkedési fázisban elköltöttem fejben több milliárd forintot
Valamint nem szeretném váltogatni az órátkat. Nem feltétlen egyet szeretnék életem végégig, de aktuálisan csak egyet. De ha rám szakad a világ pénze, akkor persze vásárolok a vitrinnek is.
Ismerkedek a márkákkal, szériákkal, történelemmel. Patek Philippe, Audemars Piguet, Vacheron Constantin, Jeager LeCoultre, Blancpain, Breguet, Rolex, IWC, Lange & Söhne, Chopard, Cartier, Omega, Breitling, Glashütte, Zenith, Tudor, Longines, TAG Heuer, Hublot, Ulysse Nardin, Panerai, Seiko meg még pár márka, amiket már nem tudok felsorolni, mert valamiért lekerültek a listáról. A fentiekből is került már ki, csak ez a volt a legfrissebb mentésem. De Tudor, TAG, Hublot, Glashütte, Lange & Söhne, Cartier is kuka bizonyos okok miatt. Billeg nagyon a Rolex, IWC, Patek és a Seiko is. Hogy miért kukáztam azokat amiket és miért billegnek azok amik, az nem fontos, ahogy olvasgattam itt is vannak "hitviták", ezekbe nem szeretnék belemenni, de az elérhető források alapján bennem is kezdenek kialakulni a "forró" kérdésekkel kapcsolatos nézőpontok, és ezek alapján (is) szelektálok. Vannak olyan márkák, ahol olyan árak vannak, hogy nem valószínű, hogy lesz olyanom, de első körben tényleg azt szeretném megnézni, hogy melyik gyártó, melyik típusa tetszik, aztán azok közül mit enged a pénztárca. Azt már most látom, hogy ha pénzt ki is veszem a kalapból, akkor sincs kb. olyan óra ami mindenben megfelel. Tudásban, kinézetben, háttérben, történelemben. Valamiből engedni kell.
#247616: Hova siessek?
Olyat szeretnék ami a leginkább megfelelő, és ha van rá mód, akkor nagyon sokáig használom. Ha 1 év mire megszülöm, akkor 1 év. Nem számít.
-
5-ös kezelő
senior tag
-
joey04
titán
válasz
TechN7ne #247610 üzenetére
Jelenleg ott tartok, hogy nagyon sok árkatgeóriában, nagyon sok stílusban nagyon sok óra tetszik. Ha "szakmai" alapon leszelektálom a kínálatot, akkor is nagyon sok fog maradni, és abból már persze úgy választok, hogy melyik lesz szerelem. Egyébként nekem sokat számít a háttér, hogy ki mit tesz bele, mivel vívja ki a tiszteletem, szóval a "szakmai" tudás kiszélesítésével is alakul erősen, hogy melyik márkával, szériával szimpatizálok.
-
NYJ75
csendes tag
válasz
TechN7ne #247079 üzenetére
Szia!
Nagyon jó márka a Mido ,csak sajnos hazánkban kicsit le van írva talán azért,mert nem nagyon ismerik ezt a márkát . Amikor én februárban elhatároztam ,hogy veszek magamnak egy jó órát elmentem a Seiko butikba ,de nem igazán győzött meg a választék ,amit korában kinéztem nem volt náluk .Az órára szánt összeg 5-600e Ft volt . Majd elmentem a Watch de luxe-ba itt a kiszemelt óra a 43 mm es kék számlapos Longines hydroconquest volt.
Amikor felpróbáltam valahogy nem igazán állt jól kicsit olyan nyújtottnak tűnt az óra számlapja. Később megláttam a kék számlapos Mido ocen Star 600 -at szerelem volt első látásra azonnal tudtam ,hogy ő lesz a befutó fel is próbáltam és sokkal jobban állt ,mint a Longines meg is vettem és még kaptam hozzá egy óraforgatót . Úgyhogy én nagyon ajánlom a Mido-t nem bántam meg gyönyörű szép óra sorra kapom a dicséreteket .Ár érték arányban és tudásban paramétereiben tényleg kiváló óra . -
hallador
addikt
válasz
TechN7ne #246933 üzenetére
Meg ma is az: poljot
A sztori a Made in Germany mögött annyi, hogy Alexander Shorokhov létrehozta 1994-ben a poljot internationalt meg még más óramárkákat is (1991-től). Ehhez azt használ amit tud Vannak közöttük eredeti orosz szerkezetek is, mint a poljot samara. Ami konkréten volt a 60-as hetvenes években nagyon nagyon hasonló formában. Az eredeti raketa 2609HA szerkezettel, nekem van ilyen eredeti Raketa és egy új Poljot Samara-m is ugyanaz van bennük, amit itt Németországban vettem.
A lényeg, hogy a Poljot International kicsit 21. századivá teszi ezeket az igen megbízható és nagyon tartós igáslovakat, kapnak zafír üveget, meg 50 méteres vízállóságot, mondjuk már nem 35 mm-es, hanem 38 mm-es, de még így is autentikusabbak, mint a Seiko, vagy a Svájci tömeggyártók.Ami itt a lényeg, hogy ezeket a szerkezeteket darabokra szedik, majd újra összerakják, kicserélik, ami nem úgy sikerült, ahogy kellett, valamint újraszabályozzák, és új olajozást kapnak.
Azért az oroszok, soha nem arról voltak híresek, hogy annyira odafigyeltek a minőségre, főleg a 80-as évek után.Ezek új szerkezetek, csak megmaradtak még régről, ezért van az, hogy pl a samara is 4*50 db-os limitált formában jelenik, meg gyanítom azért, mert a 2609-es Raketa az kb olyan volt a 60-70-s évek óragyártásában a vasfüggöny mögött, hogy mindenbe beletették, amibe szerkezet kellett.
Ezeket javítják, ha szükséges és új formában kiadják.Ezzel képesek azt a minőséget garantálni, mint a 60-as évek szovjet órái voltak. Amik kiütötték a piacról is a kor Cornavin, Doxa, Marvin óráit, ugyan a 60-as években az orosz órák sem voltak olcsók, de olcsóbbak voltak, és főleg elérhetőbbek voltak, mint a svájci órák, de akkorra, már hozták azt a minőséget, és tartósságot is, mint a Marvin 560, 620, vagy a Cornavin, a kor GuB 60.1, 70.1-es szerkezeteket meg kenterbe is verték, mondjuk azokat a legtöbb. A Lényeg, hogy a svájci minőséget, és tartósságot.
Persze ezek már nem króm, cink, nikkelezett réztokok, hanem acéltokba kerülnek, ezért is drágább, mint a régi technológia. Meg tartósabb is persze. Na nem mintha a 60 éves Raketa, vagy a 70 éves Marvinommal baj lenne.
Meg van az orosz óra gyártás, ami meg olyan amilyen, mint régen. Csak ma már a minőség meg sem közelíti a régi orosz órákét, vagy egy Seiko-t. Mondjuk legalább olcsók.
Mondjuk ez sem igaz, mert azért vannak még eredeti orosz gyártók, csak azok nem lesznek olcsók: Stirmanskie
Ez is eredeti poljot 2609-el. Hogy a Sturmanskie mennyira orosz ma azt nem tudom.
-
fattyu
veterán
válasz
TechN7ne #246856 üzenetére
tehát itt szidtad mert szar
ha valaki felvetette hogy lehet te rontod el akkor te hülyének vagy nézvemajd mégis remélve hogy te voltál a béna az - itt fennhangon fikázott hibásnak titulált - órát eladtad, majd amikor a
madárvevő jelezte hogy hibás akkor visszavetted és az orient qvaanyjáthát tényleg kéne neked egy becsületrend
-
dzsi23
addikt
válasz
TechN7ne #246844 üzenetére
"Én meg vagyok olyan becsületes ,hogy visszavettem természetesen mert teljesen igaza volt."
Tavaly augusztus elején vetted [link], szeptember végén panaszkodtál, hogy már ~2 hónapja hordod, de pontatlan [link], a dátum önálló életet él [link], és idén júniusban, pár hete írtad, hogy visszakaptad [link]... érdekes.
"Nálam már rég bemutatkozott az Orient: pontatlan ,megbízhatatlan ,gagyi és undorítóan sz@r."
Te is bemutatkoztál itt: folyamatosan trollkodsz, okoskodsz, de legalább a becsületesség mintaképe vagy.
"A megértés és az elfogadás annyira messze áll tőlük mint egy igazán minőségi óra kb."
A minőségről csak ennyit: [link]. Bár akkor sem értetted meg, hogy a szíj csak egy cserélhető kiegészítője az órának, nem maga az óra. Nem véletlenül vettem meg újra azt az Orientet. [link]
-
arn
félisten
válasz
TechN7ne #246848 üzenetére
Az ar az nyilvan tukrozi vhol a tukrozott megoldasokat es minoseget, de azert ebben az arkategoriaban azert nem veletlenul nepszeru. A japan orak vhol innen indultak, imitaltak a draga svajciakat olcsobban. Ebben szvsz az orient ma sem tobb es kevesebb, sot igazabol azon keves brandek egyike, ami sokat nem valtozott ebben. Mivel a seiko/epson resze, nyilvan nem fog konkuralni a magasabban jegyzett japan brandekkel.
200 euroert nem nagyon van zafiruveges ora sajat mechanikaval es relativ minosegi es tetszetos hazban.
-
dzsi23
addikt
válasz
TechN7ne #246822 üzenetére
Nem kell hozzá varázslat, simán csak elnézted... pl. reggel beállítottad a dátumot (1. váltás), délben megint váltott, mert rosszul állítottad be (2. váltás), aztán azt gondoltad, hogy éjfélkor megint váltani fog (3. váltás), de azt már nem vártad meg, csak puffogtál, hogy szar.
A másik opció, hogy elb@sztad a szerkezetet (ahogy Nimda is írta), pl. mert a tiltott zónában váltottál dátumot.
A harmadik opció, hogy kamu az egész, de ezt csak te tudhatod.
Persze, az is előfordulhat, hogy egy hibás példányt kaptál (de esetedben valamiért ennek tulajdonítom a legkisebb valószínűséget), ez bármelyik márkánál előfordulhat (igen, a Tissot-nál is), de visszaviszed, javítják/cserélik, probléma megoldva. -
hallador
addikt
válasz
TechN7ne #246754 üzenetére
A Seiko nem gyárt 5-ösből férfi modellben 37 mm-est ma már. Amit linkeltél az talán a SSK003 modell. Nem biztos.
42,5 mm.
Sajnos, ha ez 37-38 mm-es lenne és Seiko, akkor nem lenne szégyenlős a Seiko legalább 1,2 milliót kérni érte. Mint mostanában a Seiko jó szokásává vált, hogy ami egy picit is hasonlít a régebbi ma már Seiko legendákra. 62mas small crown-ra, vagy hasonló korabeli Seikora, az nem áll meg 1 milla alatt.
Ez 475 $.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- További aktív témák...
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest