Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Evil Snowman
őstag
válasz
xXxian #248864 üzenetére
Ne is mondd. Most gondolkozom a kicsi kollekcióm bővítésén egy diverrel. 3 van versenyben.
- Pepsi Aqualand (BN2038-01L)
- Fekete zöld Fugu (NY0155-07X)
- Másik fajta (2021-es) Aqualand (BJ2167-03E)Egyszerűen nem tudom eldönteni melyik legyen. Korábban ugye a Seiko STO sorozatát néztem, de ezek nekem köröket vernek rá.
-
Evil Snowman
őstag
válasz
jackal79 #248508 üzenetére
M5610u, ha klasszik kockát szeretnél. Nekem az van, mondjuk amióta megvan nem akar szinkronizálni, úgy hogy a mellette lévő Citizen Promasterem meg minden este szinkronizál az atomórával.
Tekintve, hogy a Casion az időt jóval egyszerűbb manuálisan állítani, mint a Citizenen, így ennél annyira nem is izgat, hogy nem szinkronizál. Mondjuk egyelőre nem is késik/siet. -
Evil Snowman
őstag
válasz
bigmasterg #248356 üzenetére
Az a King Samurai STO Manta Ray jól néz ki.
-
Evil Snowman
őstag
válasz
jackal79 #248085 üzenetére
Inverz kijelzősből inkább a MIP-est vedd az már sokkal jobban látható több szögből is mint a korábbi inverzek.
Itt az összehasonlító videó: (9) Negative Display Science Shootout - MIP vs traditional LCD Casio watches - YouTubeMulti Band 6 azt jelenti, hogy a világon található mind a 6 atomóra jelét sugárzó tornyokkal tud kommunikálni.
Multi Band 6 - Technology - Watch Technologies | CASIO (casio-watches.com) -
Evil Snowman
őstag
Köszönöm mindenkinek a választ, próbálok egy HSZ-ben reagálni az összesre.
#248041 csabulaxi: köszönöm a választ, ahogy nézem kb. ugyanaz a szerkezet, csak a számlap és a mutatók mások. 45e HUF már pont az a lélektani határ, ami elgondolkodtat, mindenképp utána fogok nézni, most mennyi az annyi.
#248043 arn: ezeknek pont az a lényege, hogy az összes STO verziónak a számlapján van egy-két apróbb easter egg. Az ajánlásokat köszönöm, de sajnos az az én hülyeségem, hogy szeretem, ha az átlagtól kicsit eltérnek a cuccaim.
#248044 fattyu: nálam a sorrend az ez a design alapján a Seiko téren: Samurai > Tuna > Turtle
Tuna-val amúgy mi a gond, csak a formája nem tetszik?#248045 Szulita28: ahogy arn-nak is írtam ezek az STO modellek, direkt így vannak megkreálva. Kicsit fura lenne, egy pingvin lábnyomos, de fehércápa hátúszó sziluettre hasonlító másodpercmutató vég. De az ötlet végülis nem rossz.
#248046 SOAD19: az általad linkeltek közül nekem a 2-es az eléggé "begyere". Jól eltalálták a színkombinációt is.
#248050 Empsepo: meglátjuk, alapvetően én is szeretném rendbe rakatni, de egy 45-50e HUF körüli összegnél már mérlegelek. Hála Istennek nem a napi betevő miatt gondolkodtat el ez az összeg, hanem az, hogy akkor azt a pénzt inkább belerakom egy új órába.
Sok keresgélés és YT videók során szembejött az alábbi srácnak a YT csatornája. Egyedibb órákat készít meglévő komponensekből. Nyilván elkezdtem nézni a videóit, amit nem kellett volna.
Ez a darab szerintem elég jól sikerült:
(9) Seiko Mod - Bloodmoon SKX Samurai Conversion Mod - YouTube
-
Evil Snowman
őstag
@fagyallo: rendben, köszönöm szépen.
Más. Mai napon látókörömbe került a Seiko STO kollekciója. 3 típus között vacillálok. Véleményetekre lennék kíváncsi, hogy kinek melyik tetszik.
Samurai Great White Shark (SRPD23K1)
Seiko Baby Tuna Antarctica Penguin (SRPG59K1) ver1.
Seiko Baby Tuna Antarctica Penguin (SRPH77K1) ver2. -
Evil Snowman
őstag
válasz
fagyalllo #248035 üzenetére
Szerintem átmegyek BKK-val a XI. kerületből. Abban esetleg tudsz segíteni, hogy nagyságrendileg mennyi lehet egy javítás vagy az majd a hibafeltárás után derül ki?
Őszintén szólva egy helyen láttam ezt az órát használtan eladóként 75.000 Ft körül, de ha a körüli a javítás, akkor lehet elengedem a kezét. -
Evil Snowman
őstag
Ma rakattam elemet a nagyapámtól örökölt chrono Seiko-ba, sajnos kiderült, hogy a szerkezettel valami gond lesz, mert új elemmel sem moccan meg.
A kérdésem annyi lenne, hogy a Bazilika mögötti Seiko szerviz még mindig az ajánlottak listáján van? -
Evil Snowman
őstag
válasz
Kbali #247724 üzenetére
Valószínűleg, ha majd újra lehet kapni, akkor fogok is egyet venni.
Sajna most SOS-ben kellett egy strapabíróbb óra, mert az elkövetkező hetekben nem akarom ezt tönkre vágni:
Még jó, hogy onnan indultam, hogy miután eláztattam az Apple Watch SE-t, akkor használom a fatertól megörökölt Citizen Promaster Wingman Quattro-t, hiszen csak egy elem kell bele és így legalább spórolok. Na azóta már bőven költöttem annyi pénzt klasszikus órákra, hogy simán kijönne belőle egy Watch 6.De hogy őszinte legyek már nem is hiányzik az "okosóra".
-
Evil Snowman
őstag
válasz
dzsi23 #247689 üzenetére
Tudom, csak kis 6-7 éves tiknó koromban '91, '92 körül nagyapámtól kaptam egy számológépes Casio-t, ő meg vett magának egy a korábban taglalt terrorista Casio-t (F-91W) vagy egy arra nagyon hasonlító modellt (teherhajós volt az öreg, elég sűrűn járt Japánba, azokat is anno onnan hozta). Akkor az agyam összekötötte, hogy ami Casio az szögletes és digitális.
Természetesen az újabb modellekkel sincs semmi bajom, csak az emlékek miatt számomra kicsit "márka idegennek" hatnak. De ez már csak az én hülyeségem. -
Evil Snowman
őstag
Köszönöm még egyszer mindenkinek az infokat, tanácsokat. Sajnos a kiszemelt GBD-200-9ER-ből sehol nincs itthon, valamint több órás üzlettel egyeztetve, még az európai raktárban is hiány van, így megsaccolni sem nagyon tudják, hogy mikor lesz.
Mivel vészesen közeleg a szabim és strapa óra szükséges lesz, ezért végül egy GW-M5610U-1ER-re esett a választásom. Klasszikus kocka, solar és rádió jeles óra beállítás funkcióval.
A színt majd megszokom, vagy vadászok rá különböző színű tokokat és szíjakat. -
Evil Snowman
őstag
válasz
SOAD19 #247685 üzenetére
Köszi neked is a választ.
Lehet kicsit fura lesz, de ha Casio-ról van szó, akkor nekem ahhoz a digitális kijelző és a szögletes formavilág társul. Valahogy nem tudom összeegyeztetni az analóg/analóg-digi megoldást és kerek formavilágot a brand-el. Valószínűleg ez az én hülyeségem.
Marad szerintem az Óra Győr-ös megrendelés 3-5 munkanapos kiszállítással.
-
Evil Snowman
őstag
és @Macyke82. Köszönöm a választ.
90%, hogy ez lesz, bár a Timestore-os DWE-5600CC-3ER kicsit most elcsavarta a fejemet egy pillanatra.
@5-ös kezelő: valószínűleg több embernek is megtetszett ez a szín, mert eléggé hiány van belőle. Ellenbe a feketéből kis túlzással Dunát lehet rekeszteni. Elvileg ez már MiP-es, szóval ez kis betekintési szögnél is olvasható marad ellentétben a korábbi negatív kijelzős megoldásokkal.
@fagyalllo: köszönöm szépen az info-t.
-
Evil Snowman
őstag
válasz
Putyin90 #247667 üzenetére
Köszönöm a választ.
Óragyőrnél van igaz kicsit drágábban, mint a kiszemelt helyen, lehet onnan berendelem. Szíjat lehet ezekhez utólagosan rendelni?
Közben az általad linkelt oldalon találtam ezt: Casio G-Shock - DWE-5600CC-3ER - TIMESTORE.HU
Ebben tetszik, hogy cserélhető a szíj és a műanyag keret. Szóval simán rádobnám a fekete keretet és szíjat, ha valami fizikai meló van, minden más esetre meg mennének vissza a nyák motívumos kiegészítők.Kérdés, hogy mennyire megbízható a timestore. Elég vegyes dolgokat olvastam a neten róluk. Vannak akik szerint megbízhatóak, vannak akik szerint néha becsűszik egy-két hamis óra értékesítés a részükről. Szóval nem tudom, hogy be merjem-e vállalni.
-
Evil Snowman
őstag
Gondoltam kéne egy "nem kár érte, ha tönkre megy" kategóriájú óra, amiben tudok majd sportolni, autó kül-, és belteret takarítani, autót szerelni, kerti munkákat végezni stb., így nem volt kérdés, hogy egy G-Shock kell. Ki is néztem ezt a modellt, gondoltam hazaérek megrendelem, erre nem elfogyott az alatt a pár óra alatt?
Tudom van fekete, de engem ez a szín izgatna.
Van valakinek amúgy ezzel a modellel kapcsolatban (színtől függetlenül) gyakorlati tapasztalata itt? -
Evil Snowman
őstag
válasz
Lev Abalkin #247327 üzenetére
-
Evil Snowman
őstag
válasz
Lev Abalkin #247303 üzenetére
-
Evil Snowman
őstag
válasz
stellaz #247236 üzenetére
Ezzel én csak részben értek egyet. Elég sok hasznos funkciója van egy okosórának, ahogy lentebb rbalint88 már kifejtette. Annyit tudok elképzelni, hogyha volt okosórával valami gyakorlati tapasztalatod, akkor az valami low end cucc lehetett. Sajnos itt is az van mint a mobiloknál, hogy kb. 2 gyártó van (Apple, Samsung) akik érdemi cuccot tudnak lerakni az asztalra a többiek pedig küzdenek csak mint disznó a jégen.
Nekem Apple Watch SE volt, egyetlen hátránya a napi töltés volt, illetve számomra még hátrány volt a relative kevés watch face megléte. Aztán 2 hónapja sikerült kinyírnom egy pezsgőfürdő, majd utána egy 60 fokos szauna kombóval, így átnyergeltem a klasszikus óra vonalra. Nem mondom, hogy néha nem hiányzik egy-két funkció a Watch-ból, de egyelőre nekem bejött a klasszikus módra való váltás.
Summa-summarum, szerintem mindkét kategóriának van létjogosultsága és mindkét kategóriának megvan a maga "szépsége".
-
Evil Snowman
őstag
Uraim egy kis segítségre lenne szükségem.
Istennek sem találom ezt az órát sem a Citizen oldalán sem pedig képkeresővel. Esetleg, ha valaki nagyobb szerencsével jár, akkor meg tudná nekem mondani a típus számát? Előre is köszönöm.
-
Evil Snowman
őstag
Köszönöm a kimerítő válaszokat srácok. Szerintem alszom még rá párat.
-
Evil Snowman
őstag
Szembe jött ma velem FB hirdetésben egy skeleton, automata Poljot. Ahogy nézem az értékesítő weboldalán, elvileg egy PTS 7500 cal. van benne, mint szerkezet. Google cimborám szerint a szerkezet gyártója egy Hong Kong-i cég, akik kb. bérmunkában gyártatnak mechanikus (automata, felhúzós és tourbillion) szerkezeteket két 2 kínai gyárban.
Kérdésem egyrészt az lenne, hogy van-e valakinek gyakorlati tapasztalata ilyen vagy ettől a gyártótól származó szerkezettel rendelkező órával; valamint mi az általános vélemény a Poljot-ról, mint márka. Képek alapján eléggé jónak tűnik, de mint tudjuk a képek esetenként nem fedi a valóságot.
Előre is köszi a válaszokat.
-
Evil Snowman
őstag
Jöttem kicsit dicsekedni.
Hosszas megfontolás után úgy döntöttem, hogy az örökölt Citizen Promaster Wingman Quattro-t “nyugdíjazom”. Megmaradt hétvégi, eseti órának. A fő ok, hogy egy órás oldal szerint worldwide eléggé keresett, viszont elég kevés van eladó. Legutóbb 650-750 dollár között mentek használtan. Ennek okán napi használattal nem akarom “lelakni”.
Helyette vettem napi használatra egy ilyet. Csak hogy maradjon a repüléssel kapcsolatos tematika.
Méretben eléggé szignifikáns a különbség.
-
Evil Snowman
őstag
válasz
5-ös kezelő #246500 üzenetére
Nem tudom, én nem merem szétszedni.
32 éves óra, szóval a szakemberek kezeire bízom.
Nézegettem Ali-t eBay-t sehol semmi. Mindegy, akkor a tömítés kimarad, amúgy sem ildomos bőr szíjban lubickolni.
-
Evil Snowman
őstag
válasz
5-ös kezelő #246486 üzenetére
Köszönöm a választ. Az általad másodjára említett helyen voltam elem cserén (Körút - Dohány sarka a Blahánál). Sajna ott kaptam az infót, hogy se gyári se utángyártott tömítés nincs állítólag sehol. Akkor marad a víztől óvás.
Köszönöm mégegyszer. -
Evil Snowman
őstag
Sziasztok,
"örököltem" pár régebbi órát a családból.
- Citizen Promaster Wingman Quattro
- Seiko 7T32-F010 A4
- Seiko 5 6309-8900 A5
- Seiko 5 7s26-02N0Napi használósnak a Citizen lett befogva. Mivel elemet kellett benne cseréltetnem ezért elvittem a Borkutime-ba (hivatalos Citizen szerviz). Sajnos szomorúan vettem tudomásul, hogy már gyári tömítés szett sincs itthon, ezért az óra 100M-es vizállósága egyelőre megszűnt létezni. Régebben minden elemcsere után tömítés csere is volt, majd utána nyomáspróbázás, legalábbis fater ezt említette.
Kérdés, hogy esetleg külföldön (pl.: Ausztria) érdemes próbálkozni tömítés ügyben? Van bárkinek erről esetleg info-ja?
Szeretném visszaállítani a gyárias megjelenést és funkciókat, hogy őszinte legyek, a gyári cápabőr szíj beszerzését már elengedtem, de a vízállóságot jó lenne valahogy visszaállítani.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest