- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop27
őstag
válasz
LimaBravo69 #278159 üzenetére
Bejön nekem ez a szögletesebb design, néztem a Casio modelljét is de az kicsivel drágább s mintha ez a Citizen szebb lenne, esetleg még nézelődöm, ha találok hasonlót zafir üveggel, viszont biztosan nem ebben az árkategóriában lesznek.
-
Snoop27
őstag
válasz
LimaBravo69 #277937 üzenetére
Köszi szépen a részletes leirást.
Régóta nézegetem az órákat s talán ez lenne az, ami mint kinézetben s mint árban megfelelne, titánt a súlya miatt választanék. Már csak azt kell eldöntenem kék vagy fekete legyen, a kék drágább viszont talán jobban néz ki. -
válasz
LimaBravo69 #277852 üzenetére
A legtöbb online boltban most 10% kedvezmény jött a citizen skyhawk órára, mind a 3 szín 141e forintért vihető, na ennyiért ez bestbuy
-
válasz
LimaBravo69 #277804 üzenetére
Én nem tudtam mit tenni, must have érzésem volt és videók alapján berendeltem az ezüst színűt. ( a héten eladtam 3 órát is a gyűjteményből, legitimizálva ezt a vásárlást.
A bronz és a zöld is nézhet ki jól, de azokat élőben kell látni. Ajapán órák általában élőben szebbek, mint sajtó fotón. Fotó alapján a bronz és a zöld nekem olyan "gagyi" hatást kelt. Az ezüst nagyon adja. Főleg, hogy a lünetta is stainless steel és nem PVD.
#SOAD19: Szerintem a chrono szerkezet miatt. De a kompakt tok és a kis LTL miatt tűnik soknak, a 46mm feletti skymaster órás sem vékonyabbak. Nekem oldalrl is tetszik, hogy a lünetta "vastagsága" is hangsúlyos. Ma jön meg, este veszem ki autómatából.
-
SOAD19
addikt
válasz
LimaBravo69 #277804 üzenetére
Nekem már kicsit túl fémes hatású az óra az ezüst számlappal. Fehérben lehet jobban tetszene. Azt nem igazán értem, hogy miért ilyen vastag (13mm), annak ellenére, hogy fényevő.
Mi a hiba a képen (nem lesz nehéz megtalálni
)?
-
SOAD19
addikt
válasz
LimaBravo69 #277802 üzenetére
Nekem is az tetszik a legjobban a 3 közül. De nem fehér, hanem ezüst. [link]
-
@mriya@
őstag
válasz
LimaBravo69 #275153 üzenetére
Minek hallani, amikor az óra nem mikrofonnal, hanem antennával fogja a rádiófrekvenciás jelet?
Ahhz pedig nem kell hangerő. 😱 -
válasz
LimaBravo69 #275134 üzenetére
Ez igen, kicsit utánaolvastam, gyakorlatilag a telefon audio eszközével csinál DCF77 jelet úgy, hogy a hangszóró előtt levő alkatrészek, kondenzátorok, vezetékek valamennyire azért leadják a külvilág felé a 40/77.5kHz-t, még ha "megszólalni" maga a speaker nem is tud ilyen frekin (a mai DAC-ok a telefonokban viszont simán elmennek 192kHz-ig vagy tovább is). Elképesztő milyen ötletek vannak
-
truefx
aktív tag
válasz
LimaBravo69 #275134 üzenetére
Nekem az a gond, hogy nem is próbálkozik a rádió jelet befogni, mintha szimplán skippelné a műveletet. Rá kéne szánnom magam még egy szervizes vizitre.
-
tboldi
nagyúr
válasz
LimaBravo69 #275112 üzenetére
Én is tudom ajánlani őket, a GMW-B5000MB-m tőlük van, és egy Hirsch szíjat is vettem már.
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz
LimaBravo69 #274664 üzenetére
Köszönöm!
Laikus vagyok a témában, nem tudom melyik szerszámra lenne szükségem, hogy kiszedjem a fém szíjat a tokból? Az óraszíj szerelő állvány megteszi, vagy az inkább csak szemet kiszedni való?
Azt hiszem elkezdek videókat nézni a ezzel kapcsolatban. -
Redwoodtree
csendes tag
válasz
LimaBravo69 #273432 üzenetére
Köszi szépen a képeket!
Rendeltem egy sima Hirsch-et most
Legközelebb lehet, h teszek egy próbát ezzel a típussal. Egy sportosabb órán amúgy sem baj, ha látszik a gumi rész.
, de
-
Redwoodtree
csendes tag
válasz
LimaBravo69 #273417 üzenetére
Köszi! Ez az alul kaucsuk megoldás mennyire látszik és feltűnő, mikor rajtad van az óra?
-
vasim.ragat
kezdő
válasz
LimaBravo69 #273417 üzenetére
innen is rendeltem már, itt lehet szélesség mellett hosszra is szűrni:
-
Deskdiver
senior tag
válasz
LimaBravo69 #273307 üzenetére
-
orbit76
tag
válasz
LimaBravo69 #273302 üzenetére
Melyik márka lehetett akkor Magyarországon elérhető vajon?
Levis biztosan, olyanom volt nekem is.
Sőt volt 24 zenés is, a márkájára már nem emlékszem... -
@mriya@
őstag
válasz
LimaBravo69 #273302 üzenetére
Nekem Roamer volt (szolgálati óra), de pl. sok Kessel volt forgalomban.
-
Zaji
őstag
válasz
LimaBravo69 #273299 üzenetére
Emlékszem ezekre az órákra, de mi lehetett a típusa azt már nem tudom. Volt Casio is belőle, de annak idején a lengyel piacokon mindenféle koppintás kapható volt.
A Levis biztos köztük volt! -
ricsik
őstag
válasz
LimaBravo69 #273299 üzenetére
-
Šolaire
veterán
válasz
LimaBravo69 #273233 üzenetére
Most egy Conquest-et nyúzok idáig szeretem.
-
dzsi23
addikt
válasz
LimaBravo69 #273253 üzenetére
Sajnos nem arany, és nem turbi.
-
margithid
veterán
válasz
LimaBravo69 #273233 üzenetére
Azokkal az a baj, hogy nagyon nagyok, nem?
41mm a tok, de a tokfüleknél 51mm. Nem tudom kiknek csinálják ezeket, de youtubeon sok panasz van erre hozzászólásokban.
Tissot Gentleman és PRX dettó.Mondjuk conquest-böl legalább van már 38mm-es verzió, igaz csak automatából.
-
L3fty
csendes tag
válasz
LimaBravo69 #273224 üzenetére
Gratulálok én is. Hydroconquestet hordok, de nagyon nézegetem a Flybackeket.
Épp ma akadtam erre a Heritage modellre. Bár jó az ára, nekem valahogy nem az igazi.
https://www.watchdeluxe.hu/longines-heritage-l28314532/ -
Šolaire
veterán
válasz
LimaBravo69 #273176 üzenetére
Gyönyörű használd egészséggel.
Nálam ez ami bakancslistás : [link] -
válasz
Gratulálok! Ez azt hiszem passzol hozzád. Jól is áll a karodon.
Más.
Van közöm hozzájuk:
-
Veron
addikt
válasz
LimaBravo69 #273186 üzenetére
Ez kék, higgy nekem!
Bár sötétebb, mint a tied.
-
válasz
Szép tényleg, gratula
Ma én is Longiba nyomom
41mm és csak 12mm vastag
dzsi23
Hát igenakkor jó a koppincs
-
Veron
addikt
válasz
LimaBravo69 #273178 üzenetére
Próbálj ki egy katonai zöldet (khaki néven fut néhol), mert meglepően jól néz ki a sötétkékkel!
-
Puculo
aktív tag
válasz
Letisztult, minőségi és gyönyörű mestermű. Életre szóló darab. Jó választás volt.
Viseld sokáig egészséggel!
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Kép alapján a méret pont jó. Sok örömet benne.
-
megyer11
tag
válasz
Viseld sokáig, egészséggel!
-
andrew01
tag
válasz
Ez igen! Impozáns.
Alá tudom támasztani, hogy élőben milyen, a Spirit modellek miatt került fel nálam a prioritás listára a tok élpolír mint olyan.
Arányosabb is, mint a kisebb Sp. modellek... és ha jól látom vékonyabbnak hat kézen, mint azt a nyers adat diktálná. Hát viseld örömmel ! : )
Ja, és jó az aláírásod ! -
LimaBravo69
tag
válasz
LimaBravo69 #257229 üzenetére
Magamnak válaszolok egy ezeréves hozzászólásomra.
Az utóbbi időben csak read-only üzemben voltam, még mindig tanulgatok tőletek.
Most szeretném az örömömet megosztani.Majd másfél év nézegetés, youtube videók böngészése, olvasgatás itt a fórumon és még sok más egyéb helyen, két hónappal ezelőtti személyes felpróbálás után végül megvettem.
Ennyi idő után talán megfontolt döntés volt, nem egy hirtelen fellángolás
Élőben még szebb, mint képeken/videókon
-
eldoble
aktív tag
válasz
LimaBravo69 #262931 üzenetére
Nekem is az tetszett, meg a Doxa alatta.
-
SOAD19
addikt
válasz
LimaBravo69 #262794 üzenetére
Évente legalább egyszer dobhatna fel mindenki egy képet, vagy videót a jelenlegi kollekciójáról mondjuk egy #2023 SOTC (state of the collection) felirattal, címmel, hogy könnyen meg tudja találni az ember az adott fórumtárs aktuális kollekcióját. És/vagy az adatlapon is fel lehetne tüntetni, hogy kinek milyen órái vannak a birtokában.
Az enyémet már linkeltem, de itt van újra:
#2023 SOTC
[link] (videó) -
Veron
addikt
válasz
LimaBravo69 #257651 üzenetére
-
zola96
senior tag
válasz
LimaBravo69 #257634 üzenetére
A 40es években a légierő rendszeresített órája volt. Nagyapa szolgálhatott katonaként?
-
dzsi23
addikt
válasz
LimaBravo69 #257315 üzenetére
Mindig felkapom a fejem, amikor valaki azt írja, hogy "komoly óra", de igazából senki sem tudja, hogy ez mit jelent (én sem).
Vajon mitől számít komolynak egy óra? Attól, hogy 50/100/500 ezer feletti? Vagy relatívan egy havi fizu felett? Vagy attól, hogy svájci? Netán attól, hogy befér a flexelős topikba? Nem tudom... azt sem tudom, hogy volt-e már komoly órám... szerintem volt, de lehet tévedek, végül is totál mindegy.
-
ducati113
csendes tag
válasz
LimaBravo69 #257328 üzenetére
Én egyedül a nőkkel voltam így
persze aztán meg kellett állapodni.
Mennyivel jobb lenne egy hárempersze nem tudom.Lehet,hogy volna
Ti az órák "betegei" vagytok. Megértve.Persze a fórum neve is adja.
-
ducati113
csendes tag
válasz
LimaBravo69 #257319 üzenetére
15 óra helyett miért nem veszel egy normálisat? Ami nem gyerekeknek való.
"Sok lúd disznót győz" Miért a mennyiségre törekedsz?Nem vagyunk egyformák. -
@mriya@
őstag
válasz
LimaBravo69 #257315 üzenetére
Hozzám odajött a magyar-kínai iskolánál egy faszi, és az órámra mutatva azt állította, hogy ő tengerészgyalogos volt.
Elnézve őt, el is hittem neki. -
-Ben-
veterán
válasz
LimaBravo69 #257306 üzenetére
Már 1-2 évvel ezelőtt is azt vettem észre magamon, hogy kezdenek tetszeni az egyszerűbb 3 mutatós órák, ami korábban nálam teljes mértékben kizáró tényező volt. Az első komolyabb órám is egy Casio kronó volt. Most meg lesz egy olyan órám, ami nemcsak 3 mutatós, hanem már-már “zavaróan” letisztult…
Egyébként a Longines Spirit Flyback valóban gyönyörű. El is fogadnám, viszont bármennyire is kedvelem a mecha/automata szerkezetes órákat, újabban inkább hanyagolom ezeket… A Sharp Edge GMT-vel ugyan tettem egy próbát, de jobb, hogy visszaküldtem.
-
dzsi23
addikt
válasz
LimaBravo69 #257306 üzenetére
Miért a Certina volt az első komoly órád? Miért nem a Casio?
-
SOAD19
addikt
válasz
LimaBravo69 #257259 üzenetére
Közben megfejtettem a dolgot. Talán kicsit zsíros lehet a kezem, vagy nem tudom. Tegnap késő este meló után hazaérve megint próbálgattam, és megint nem akarta az igazságot. Mondom nem hiszem el, hallucinálok. Aztán kézmosás után megint elég könnyen, akár a hüvelykujjammal is tudtam forgatni.
Nekem, ez az első "búvárom".Köszi! Ez a típus tetszik a legjobban: [link]
Csak nem egyértelmű a leírás alapján, hogy melyik a quick realeses, és melyik nem:"Watchbandss 2 Ring Quick Release Watch Band
Watchbandss 1 Ring NO Quick Release Watchbands".Gondolom, ezek az eladók, akiket linkeltél megbízhatóak, ill. tényleg jó minőségű szíjak?!
-
SOAD19
addikt
válasz
LimaBravo69 #257045 üzenetére
Igen, kvarc verzióan vettem fémszíj nélkül. Szerintem az a szíj nem éri meg az árát. Ebben a videóban se nagyon dicséri a srác: [link] Mondjuk nekem alapból sok a polír mennyisége azon a szíjon, ugyebár a középső szemek teljesen azok. Azt javaslom, hogy mindenféleképpen a nagyobbik, 39 mm-es verziót válaszd, már csak ezért is: [link]
Az automata szerkezet nekem nem érte volna meg a felárat, azzal már 150k környéke lett volna...
Egy-két dolgot már leírtam, hogy mi nem tetszik. A lünetta elég nehezen forgatható, vagy még nem jöttem rá a technikájára, hogy hogy könnyebb. Mindegy, sokat úgyse fogom tekergetni. A lume pip, vagy mi is a neve kimaradt a lünetta 12 óránál lévő háromszögből, de hát nem is igazi diver, úgyhogy... A tok semmi extra, szálhúzott, a tok oldala végig polír.
A számlapja nekem élőben is nagyon bejövős, kis vidám, üde. Nagyon bejön a zseniálisan jó leolvashatósága a fehér számlap miatt, és a kontrastos 5 perces indexek. A Glycine-mben ez az egy dolog nem tetszik, eléggé tükröződik. A dátum kijelzés hiányát sajnálom, de meg lehet lenni nélküle is. Ma reggel döntöttem el, hogy lehámozom az óráról a védő fóliákat, ill. eltávolítom a korona alól a kis pöcköt (csak fóliás állapotban veszi vissza a márka az órát), ami nem engedte, hogy benyomja az ember a koronát, hogy elinduljon az óra. Kicsit darabos a járása, azért a 4 Hz-es Glycine-m járása sokkal szebb, komolyabb hatást kelt, de nem annyira vészes. Talán még mindig jobb, mint a normál mp-kénti léptetésű kvarc, van egy kis folyamatossága a mp. mutatónak. Annyiból biztos jobb, hogy itt nem nincs az a félelem vásárlás után, hogy na, vajon indexre fog ütni (az ocw-s100-assal remélem szerencsém lesz majd ezen a téren). Ha már választani kell, akkor egyértelmű, hogy ezt a kissé darabosabb járást választanám a nem indexre ütés helyett.
A szíjat majd cserélni kellene valami sportosabbra, tropicalra mondjuk, vagy valami olyanra, amit korábban linkeltem (a mostanit meg lehet eladom). Narancssárga szíjjal is jól mutat: [kép]
Még valami kimaradt: lume. Miután az ablakon kitartva a kezemet az órával lőttem pár képet, utána rögtön lőttem egy lume képet egy teljesen sötét helyiségben, majd kb. 40 mp-cel később még egyet, miután egy nem túl világos szobában volt az óra (elég borús idő van errefelé). Élőben az utóbbinál még halványan, de le lehetett olvasni az időt.
Kértél képeket. Párat lőttem, bár nem vagyok jó fotós (mint pl. fagyalllo, vagy bigmasterg) és, csak telefonom van, de itt vannak + egy videó is: [link] Yt-on van pár videó az óráról, bár ha jól gondolom már mindet végig nézted. Ott azért jobb minőségű felvételeket láthatsz az óráról. Nálam, ez a kép hozta el a musthave/instanst get érzést. Igaz bő fél évig kibírtam, hogy megvegyem. Büszke is vagyok magamra, mert nem jellemző rám amúgy. -
@mriya@
őstag
válasz
LimaBravo69 #256552 üzenetére
Volt már a csuklóján mind, de van olyan, ami már hónapok óta pihen a fiókban.
-
@mriya@
őstag
válasz
LimaBravo69 #256524 üzenetére
-
@mriya@
őstag
válasz
LimaBravo69 #256524 üzenetére
Holnapra ígérte.
-
@mriya@
őstag
válasz
LimaBravo69 #256519 üzenetére
A tieid nem csövesek, nagyon pofás az N1.
A SR olyan semmilyen számomra.
Megkértem a komámat, csináljon egy aktuális csoportképet! 😃 -
@mriya@
őstag
válasz
LimaBravo69 #256478 üzenetére
Nekem az a bajom sok VE órával, hogy a polír mutatók, és a zsúfolt számlap miatt nappal nehezen leolvashatóak.
Ez a fehér pont azért jön be, mert jól látható. -
@mriya@
őstag
válasz
LimaBravo69 #256438 üzenetére
-
-Maci-
addikt
válasz
LimaBravo69 #256397 üzenetére
Köszönöm szépen a választ és hogy vezted a fáradtságot és képeket is tettél fel.
Elsősorban Ő a kiszemelt. Tudom merész. De pont ez lenne a poén, hogy az elegáns, konszolidált óráim mellett legyen valami teljesen más, ami passzol a lazább, sportosabb öltözködéshez.
Én is úgy gondoltam, hogy nagy bufla valami. Még a bolt vitronében is olyan nagynak látszott. Aztán felpróbáltam és volt kb 10 percig a csuklómon és úgy már egyáltalán nem éreztem nagynak. A párom is megjegyezte, hogy "Húú, a kezeden nagyon jól áll".
Csak abvan nem vagyok biztos, hogy "megér" ennyit, vagy sem. Tudom ez nagyon relatív. Én azt gondolnám, hogy végülis ez egy japán automata, amit ha japó logo alatt venném ugyanazt. Vagy tévednék?
Az értékét nem úgy értem, hogy 1 év múlva szeretném jó áron eladni, mert nem. Csak ne legyen egy lesajnált valami ennyiért.Egyébként még vele is szemezek. Tudom, 2 teljesen ellentétes stílus. De vajon mi indokolhatja a ~100e ft különbséget?
Elvégre mind a 2 automata. Gondolnám,hogy ugyanaz a szerkezet van bennük.
Köszönöm szépen
-
petim
csendes tag
válasz
LimaBravo69 #252294 üzenetére
Szia!
Köszi! A kérdés csupán az, hogy beszerzik-e mindenképp vagy csak akkor, ha van konkrét vételi szándék. Lehet felpróbálom és nagy a csuklómra vagy élőben mégsem tetszik annyira...
Egyáltalán nem sürgős amúgy, szemezek vele már jó ideje. -
meili
tag
válasz
LimaBravo69 #251441 üzenetére
Köszönöm a tippet, megnéztem, ezek elég méretes órák. A robusztusságot inkább formára értettem, a ~17,5 cm-es kerületű csuklómhoz nem biztos, hogy elegáns egy 46 mm-es, vagy annál nagyobb óra.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
LimaBravo69 #250572 üzenetére
Lazenby egy filmben volt Bond. A hivatkozott hsz rola szolt.
-
Laurh
aktív tag
válasz
LimaBravo69 #250222 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, felvettem vele a kapcsolatot.
Búvár órák tekintetében ebben az árszegmensben 50e ft környékén van ajánlott kategória MDV-n kívül? -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
LimaBravo69 #249853 üzenetére
Amíg nem veszélyezteti az anyagi biztonságot, addig ártalmatlan hobbi. Nem iszom, nem bagózom, nem drogozom, nem k*vázom, nem űzök szerencsejátékokat - /minek él az ilyen ember, mondta az orvos
/ - ennyit megengedek magamnak. Pár napja már kvarcolok /Lineage és Eco Drive/, készülök a rosszabb időkre, amikor sorra szerviz-érettek lesznek a mechanikus óráim. És mintha kezdenék belefáradni, h azt nézegessem, mennyi a járáseltérés, hogyan tegyem le, koronazárat ki és felhúzni stb. Öreg-szem.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
LimaBravo69 #249818 üzenetére
Napok óta éjjelente pár órát eltöltöttem a kereséssel én is. Egyelőre jegelem a vásárlást, amíg el nem megy a BB 58. Pénzem volna rá, de felesleges ennyi órát spájzolnom.
Empsepo : Nem lesz saját kép, elengedtem a Citizent. Ma megnéztem ismét. Szép, jól látható, de nagy és hardlex csupán. Kivárom, míg lesz egy pont nekem való darab. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
LimaBravo69 #249768 üzenetére
Enyémen a tok alsó széle élesebb, mint kellene, de annyira azért nem, h sérülést okozzon. Pompás órának tartom az árkategóriájában. Ha a többi modelljük is legalább ennyire jó, bátran vehető. Szerkezetre meg senkinek nem lehet egy rossz szava se.
#249766SOAD19 :
Ha őszinte akarok lenni, igazából nem is az esetem egyik sem, de annyira dicséri mindenki, h én is elkezdtem nézegetni őket. A 188 ezres Citi sem az igazi, rossz fénynél elbukik valszeg.
Tartanom kellene magam, és csak méretben és leolvashatóságban tökéletes órát szabadna vennem. -
Empsepo
senior tag
válasz
LimaBravo69 #249282 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy az anyaga kb mindegy.
A lényeg, hogy át legyen fűzve.
Ha az egyik stift elenged, a másik akkor is megtartja a kezeden az órát.Kisebb az esély, hogy hirtelen elhagyd az órádat.
Amúgy nem hülyeség.
-
arn
félisten
válasz
LimaBravo69 #249278 üzenetére
Szvsz ez nylon szij. A nato, ami korbe van tekerve a csukodon, egy fuzesi technika, bar mostanaban mindenfelet hivnak annak.
-
Empsepo
senior tag
válasz
LimaBravo69 #249278 üzenetére
Ezek Nato szijak?
-
SOAD19
addikt
válasz
LimaBravo69 #248970 üzenetére
Szerintem kényelmi szempontból azért jobb a 4 óránál található korona, mert ha hátrahajtod a csuklódat, akkor talán nincs annyira útban. Emiatt nekem jobban is tetszik ez az elhelyezése a koronának. De lehet, hogy teljesen más oka van, ennek az eltérő pozíciónálásnak, ahogy írtad, lehet, hogy csak pusztán dizájn miatt.
-
LimaBravo69
tag
válasz
LimaBravo69 #248698 üzenetére
Éééés "kifogtam" a kicsikét
Átvételnél kiderült hogy van még raktáron a sima feketéből, a fekete-kék így kimarad, élőben a kék nem annyira tetszett. A Pepsit még meglátom.
A kaucsuk szíj jó minőségűnek tűnik, kellőképpen hajlékony, azt nem tudom, mennyire lesz tartós.
Fémcsatot találtam hozzá Alin, de az itteni képek alapján sztem beszerzek néhány Nato szíjat is, tényleg tökjól áll az órának.És egy kép a sajátomről:
-
fagyalllo
őstag
válasz
LimaBravo69 #248696 üzenetére
Lejárt a ponty licenc, azért tűnt el a logó az óráról.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
LimaBravo69 #248693 üzenetére
ebay-ről rendeltem még 2017-ben.
-
fagyalllo
őstag
válasz
LimaBravo69 #248561 üzenetére
Régebbi japánok és meglepő, de drága svájci szerkezetek (pl. Patek, Zenith) között előfordul ennek a funkciónak a hiánya, az idő beállításánál a koronát óvatosan visszafelé forgatva általában megállítható a másodpercmutató ezeknél is.
Eagl3: Seikósok 50-ért.
-
SOAD19
addikt
válasz
Például a régebbi Seiko szerkezet, a 7s26 nem tudta sem ezt (angolul hacking) sem a kézzel felhúzást(Hand winadable): [link]
Azért a legtöbb órába szerelt szerkezet már tudja ezeket, nem is csoda. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Pontosan, ahogy írod
-
Empsepo
senior tag
válasz
LimaBravo69 #248559 üzenetére
Igen azt jelenti.
Abban az állásban amikor az órát, percet állítod, megáll a másodpercmutató.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
LimaBravo69 #248447 üzenetére
ó, nem most lesz ez még, egy éves az óra. csak felmerült bennem, gyűjtöm a helyeket. a többi nem automata, azokkal kevésvé bajos. az átfutás a legkevesebb, ha jól dolgoznak.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
LimaBravo69 #248429 üzenetére
ez jól hangzik, köszi szépen a tapasztalatokat!
mindenképp észben tartom : ) -
arn
félisten
válasz
LimaBravo69 #248429 üzenetére
+1 nekik... en is korabban hozzajuk hordtam a ds certinat elemcserere, sok helyen meg nyomasprobat sem csinalnak. a junghans is onnan van, amugy is olcsobb volt joval az eus araknal (vmi 800 az 1100 helyett), de meg kedvezmenyt is adtak belole.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
LimaBravo69 #248421 üzenetére
köszönöm a tipped, nincs olyan messze azért, arra is szoktam járni. órát szoktam nézni náluk is, bár új óra esetén a Seiko Boutique van közel és velük, mint külön cég, elégedett voltam/vagyok.
-
fagyalllo
őstag
válasz
LimaBravo69 #248416 üzenetére
2 másodpercenként lép a másodpercmutató.
Ez a kondenzátorozás kiborít. -
arn
félisten
válasz
LimaBravo69 #248073 üzenetére
Hmmm… erdekes. Koszi a linket.
Szvsz el kellene felejteni a fold keringeset, forgasat idomeresre hasznalni. Kellene egy timestamp, ami a letezo legkisebb egyseg alapon mukodne, amit 10 evente lecserelnenek egy aktualis fejlettsegi szintnek megfelelo egysegre (v1, v2, etc). Ezt hasznalnak a gepek, muszerek.
Ezzel parhuzamosan letezne egy emberek szamara ertelmezheto ido, amit naponta szinkronizalnanak a nap jarasarahoz, es mindig ugyanannyi egysegre osztanak fel, a fenti eszkoz pontosan megmondana milyen hosszu lenne egy adott nap egy masodperc. Ezt megcsinalhatnak a tobbi egyseggel is, es nem kellene folyamatosan korrigalni az idonket, megmaradna a biologiai ritmus.
Bar oszinten szolva ez utobbira sem artana egy 10es alapu felosztas a jelenlegi, zagyva helyett.
-
LimaBravo69
tag
válasz
LimaBravo69 #248073 üzenetére
Ezt találtam még a témában, szerintem nagyon érdekes összefoglaló.
-
arn
félisten
válasz
LimaBravo69 #248067 üzenetére
Jah ez vilagos, csak pl a fold forgasa sem allando sebessegu egy ilyen pontosagi leptekkel, es mi volt azaz idopillanat, amihez beallitottak? Amugy mar egy nap utan is elterest tapasztalnanak a kalibralt modszerhez kepest.
-
arn
félisten
válasz
LimaBravo69 #247966 üzenetére
Eleve kerdes, szetszedte a szijat mindnel?
-
SOAD19
addikt
válasz
LimaBravo69 #247962 üzenetére
Jó, de valakinek, ez a közlekedési eszköze. Ezért is jó, hogy bejön pár G-shock, amit meg is vettem, így nem kell aggódnom. Az automatát nem is nagyon hordom.
-
jackal79
aktív tag
válasz
LimaBravo69 #247962 üzenetére
Nálam a bringázás általában a családdal történik. Hál isten elég sokat szoktunk menni, de csak nyugis tempóban aszfalton, max földúton.
Nekem is van 2990 Ft-os decathlonos órám, de jó lenne egy olyan is amit bmihez tudok használni. -
arn
félisten
válasz
LimaBravo69 #247958 üzenetére
A rolex biztos boszen irogatja a halallistajat, ki nem fog a budos eletben uj rolexet venni, ha nem vigyazol meg rakerulsz, aztan egyszer meglatogat egy auto, amiert rontod a marka hirnevet
-
arn
félisten
válasz
LimaBravo69 #247934 üzenetére
Nekem is bejon, meg amit kepviselnek es letettek az asztalra, csak ez a gerillamarketing nem tetszik.
-
arn
félisten
válasz
LimaBravo69 #247931 üzenetére
Ok, pl ha milliardos lennel, sorbaallnal egy 10e euros oraert? Ezt az orat gyk egy atlagos elsovilagbeli allampolgar is megengedheti maganak, ha akarja.
Igazabol elhatarozas kerdese, epp a multkor linkeltem, hogy a submarinerbol a willhabenen (osztrak apro), ot oldalnyi talalat van. Talan egy masik oratipusbol sincs fenn hasonlo mennyiseg. Attol hogy magasan van arazva, meg nem lesz kulonlegesseg.
Szvsz ennek a szintnek minden legendaval a hata mogott sem lenne szabad par ezer euronal tobbe kerulnie. En is elfogadnek egyet, de nem az ara miatt, hanem, mert ez az eredeti diver design, a korites tobbi resze ezzel a tulfujt hypeal nem eredekel (ez a gyarto erdeke).
-
@mriya@
őstag
válasz
LimaBravo69 #247931 üzenetére
Akinek nem fussa rá, az letucatozza.
Savanyú a szőlő. 😂 -
arn
félisten
válasz
LimaBravo69 #247890 üzenetére
Ez nekem inkabb ugy tunik, hogy a vagyakozo prolikra epitenek, hogy legyen vmi mitosz. Mert amugy eleg tucat brand, de meg kell hagyni, kitalaltak hogy tartsak fenn az arat, erdeklodest.
-
@mriya@
őstag
válasz
LimaBravo69 #247900 üzenetére
Egy megbízható, bár teljesen egyszerű, kőnélküli szerkezet.
Nem egy kronométer, de legalább olcsó (cirka 15 ezer Ft). -
hallador
addikt
válasz
LimaBravo69 #247894 üzenetére
Azt meg is értem a szerkezet sem kutya benne. Citizen-Miyota 6S11
-
LimaBravo69
tag
válasz
LimaBravo69 #247798 üzenetére
Saját magamnak válaszolok közben mert revideálnom kell az álláspontomat az asszonyt illetően
Az elmúlt hetekben valamilyen számomra ismeretlen okból kifolyólag (
) kizárólag órás hirdetések jöttek szembe mindenhonnan az összes böngészőben.
Ő mutatott nekem egy órát, hogy szerinte az marha jól néz ki. Érdekes, hogy ez az óra néhány tízezer hozzászólással ezelőtt itt a fórumon is felbukkant. Addig nézegettük, hogy vasárnap elballagtunk egy órás üzletbe, és ez lett belőle:Igen, tudom, kvarc, és nem is igazi vintage, csak úgy néz ki. De eszméletlen gyönyörű szerintem.
Elég sokáig nézegettem az üzletben a kék számlapossal együtt, nem volt könnyű dönteni, az is állat jól mutat.Azóta minden egyes alkalommal vigyorgok, ha megnézem hogy mennyi az idő
-
stellaz
veterán
válasz
LimaBravo69 #247815 üzenetére
Ezek az összegek szerintem olyanok lehetnek, hogy most éppen ezt álmodta valaki, de lehetne fele ennyi is, vagy akár a duplája.
Befektetsnek sem hiszem, hogy jó, annyira ingadozhat az ára, legfeljebb pénzmosásra, de annak kiváló lehet. -
arn
félisten
válasz
LimaBravo69 #247808 üzenetére
Ki a venne ezt fel? Aki nem ert hozza, az vmi tulcsicsazott bovlinak nezne, aki meg igen, hulyenek, hogy ekkora erteket viselsz.
-
arn
félisten
válasz
LimaBravo69 #247804 üzenetére
Fura lehet ugy orat venni, hogy az ar mellekes
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Sok örömet benne, a pontossággal évekig nem lesz gondod valszeg.
-
@mriya@
őstag
válasz
De ez nem off! 😱
-
pittlaren
csendes tag
válasz
LimaBravo69 #247535 üzenetére
Itt 27k, barátibb.
-
@mriya@
őstag
válasz
LimaBravo69 #247535 üzenetére
ennyiért vállalható. 😮
-
@mriya@
őstag
válasz
LimaBravo69 #247519 üzenetére
A nagy kérdés, hogy mennyiért jutsz hozzá.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
LimaBravo69 #247526 üzenetére
nekem a 40,5mm Seiko diver meglepően passzos 42mm után, szerintem el tudnám vinni a 38mm-t, de valóban nem ez ma a jellemző. engem nem zavar, ha nem 50-es : )
-
SOAD19
addikt
válasz
Szerintem meg tökéletes méret. Például kronométeres Viktornak is 36 mm-es datejust-ja van, és hát ő se egy törékeny testalkattal van megáldva, finoman szólva.
-
dzsi23
addikt
válasz
18 centis csuklóátmérőhöz faliórát ajánlanék.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest