- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- iOS alkalmazások
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
Nálam az usb-s egér olykor makacskodik. Elötte sokat, aztán nem. Most meg kicsit. De én ezt nem biosnak tudom, be mert abból egyet használok már jó ideje, hanem a caty-ban lévő sb driver-t gondolnám felelősnek.
Konfigos: nem ide tartozik, de szeretjük látni. Két gondalat. Szvsz ez kicsit még drága, 20 alatt a helye. A másik, hogy ez nem bolt csak boltnak látszó a fogyasztó jóformán összes (fogyasztói) jogát megsértő intézmény. Szóval vásárolni tölük? Majd ha a lovak repülve énekelnek.
-
diablo1984
veterán
-
nesa
veterán
Idle a 3870 7w kevesebbel beeri mint a 96GT terhelve viszont 5-7w tobb.
Azert irtam ezt mert erol van sajat tapasztalat az adatlapomon levo konfig proci huzva 3,2Ghz-re, Idle halozat felol 112-118wEn nemtom a PH hogy meri terhelt fogyasztast de nekem lazan feltud ugrani 230-250w ra is sot ha masolok es megy mind a 3 HDD meg a 270w is megvan de normal jatekok alatt 180-210w kozott mozog.
-
törölt tag
Ez is megmutatja mennyire nem összevethetőek a különböző tesztek. A 3850-es rendszer idle egyszer 100W-ot fogyaszt, egyszer 60W-ot. Laza 40W különbözet. A linkelt hsz-odban meg aztán semmiféle összefüggés sincs.
Szóval ha nekem nincs igazam, akkor neked sem.
A driver pedig az energiagazdálkodás paramétereiben jelenthet eltérést.
Az egészet csak és kizárólag egy közvetlen összevetés tisztázhatná. Olyat meg nem linkeltél, szóval gondolom nem is láttál még.
-
törölt tag
Eddig OK. De mint említettem a két tesztben nincsenek azonos VGA-k... Szóval hogy teljes legyen a kép, még kell ez is: Pástra lépnek a HD 3800-as Radeonok Ez más konfiggal készült, de a 3850 és a 3870 között nem kevesebb, mint 36W különbözetet mutat. Szóval az a 20W van 50-60W is.
4670 -> 3850: 11W
3850 -> 3870: 36W
3870 -> 4830: 12W
-----------------------------
4670 -> 4830: 59W -
AtHoS
nagyúr
Áhh úgylátom ez a fajta FSP is felejtős. A 12V-os ágon max 360W-ot tud
Szétnézek majd tápos totyikban, az a biztos
-
TomBoy1986
veterán
A lélekben miért van B2-es Phenom
30K-ért, egyrészt kapsz:
- 9650-et, ami szintén 95W-os és B3-as, azaz javított
- 9850BE-et, ami ugyan 125W-os és 33K, de szintén B3-as. Én személy szerint ezt vennémAlaplapból meg... DS4-et inkább, bár azt sem ajánlom, az enyém 1 hónap után halt meg Phenommal, Oliverdáé pedig 1 egész napot bírt...
Hűtő... nekem volt rajta négy db, azt tudom mondani, hogy feszültségemelés nélküli tuning esetén egy Freezer 64Pro (vagy vele ekvivalens hűtési teljesítményű) tökéletesen elegendő hozzá. Ha feszültséget is emelsz... akkor esetleg Hyper 212 vagy Gemini, de ez ugye más árkategória is. Nekem Gemini II S van, jelenlegi viszonyok közt 2600MHz-en 45°C-on tartja terhelés alatt. A nyáriakról a logoutomon találsz egy írást.
450W-os táp pedig elég lesz mellé.
Szóval ha ezekből kellene, akkor:
Giga DS4
AMD X4 9850BE
ATI 4850
A többi maradhat. -
diablo1984
veterán
hát jah, de a sideport ott a gyenge láncszem, mert az kötöttebb, hameg hülyére feszelik(márha lehet) és megfő, akkor az egész deszka selejtes lesz, és lehet vga-t venni.... jónak jó, deha valaki azért veszi azt a chipes lapot, hogy a legbikább phenom procost is ketté tudja majd húzni, nem valószínű, hogy IGP-vel akarja majd tolni a crysis-t!
deha 20k-s árban lesz, akkor slágergyanús alkotásnak igérkezne....
-
dezz
nagyúr
A letölthető kézikönyv jobb, bár a szövegezése elég érdekes. Nem sokat tudott angolul, aki írta. Néha egyes szavak írásmódját sem nézte meg a szótárban.
Ezt is nagyon fontos volt beletenni/bennehagyni ebben(n) custom made BIOS-ba(n):
"Palette Snooping
This item informs the PCI devices that an ISA graphics device is installed in the system so the card will function correctly."A 8 tűs tápcsati teljesen felesleges volt erre a lapra, nem is támogatottak a 125W-os procik. Mint már más is írta, a 4 tűs bedugható a megfelelő helyre (alsó részre).
Ettől függetlenül persze lehet jó a lap.
(#9088) Chaser: Ha megnézed a kiosztást, az a +4 ér itt is 1-1 plusz ér a meglévő tápvezetékekhez (+3.3V, +5V, +12V, GND). Keveset fogyasztó laphoz ez is felesleges.
-
Chaser
legenda
Sztem fogod tudni használni szabványtáppal, a 20 vs 24 pin tápcsatis lapok is mennek normálisan, az a +4 pin valami védőáramkör lehet.
Én anno egy biostar lappal jártam úgy, hogy nem volt az NB-n borda, holott a spec oldalon ott virított. Visszavittem a boltba, kibontott a srác egy párat, egyiken se volt borda persze -
diablo1984
veterán
rádugod a 4-est és megy! mennie kell, nekem szar inteles lapom ment így! 2x4pint rá sem tudod tolni, mert a 4 pines is csak egyféleképpen köthető be, a másik oldalának nem olyan a formája(értsd jól)
tudtommal nincs 8 pines átalakító, ha jól emléxem valami +feszt venne fel onnan a lap, de mennie kell a nélkül is, de a 4 pin az létszükség neki, azt kösd be nyugodtan!
mod: jah, és miértnem az ecs-t vetted? az nekev valahogy nagyobb márka a nonamek között....szerintem, meg olcsóbb is!
-
AtHoS
nagyúr
HWSW-n találtam egy topicot (igaz 2006-os) aminek az utolsó hozzászólásából azt szűrtem le, hogy a 4 tűs csatit bele lehet tolni. Egy weboldalon meg találtam molex -> 4 tű átalakítót. Talán lehet használni 2db 4tűssel, de az igazi inkább a normális 8 tűs átalakító lenne szvsz.
-
Qtya72
aktív tag
Valószínü, h az lesz,de csak este tudja megpróbálni a tulaj mivel melózik.De szerintem működni fog sztereóba,legalábbis ezt sütöttük ki a haverral. Miért ezt a lapot vette?Nem tudom.COD4 kapcsán van az ismeretség,lakhelyeink közt min 200km.Lehet,h nem érdekelte,lehet,h átvágták,ki tudja.De nem is ez a lényeg.Segíteni szeretnék neki,h működjön.
-
antikomcsi
veterán
Köszi, ezt én nem is találtam meg.
Viszont minden verzió restartot jelent.
Ennyit erről, meg kell tanulnom a tudattal együtt élni, hogy nem lesz ilyen progim.
Más téma:
M3A lapokról valaki tud új linket, új típusról? Az alap az túl fapadosnak tűnik, a negytestvér meg túl drágának, miért nem lehet lapot úgy kiadni, hogy 20k és 50k közé is kerüljön valami?
-
Gyuri27
félisten
Konkrétan ez semmiféle jóindulattal nem tartozik a totyikhoz.
Ahol 0 ft van ez azért van, hogy az user ne döngesse a kapukat mert neki olyan kell. Tehát evidens, hogy az nem rendelhető, de volt/lesz.
A geil ára szerintem rendben van. Ha sokkal olcsóbbat tudsz (persze nem 1-2k) azt osztd meg velünk kérlek ne éljünk a sötétség homályában. pl máshol 4 giga bármi ennyi [link], [link], [link], [link], [link], [link] bár itt nem tudod mit is veszel.
Minden más jöhet priviben, ahogy a kultúr emberek szokták.
Úgy látom valami nem stimmel a kobakodban.B.U.É.K az egész totyiknak.
-
AtHoS
nagyúr
-
klepto
addikt
Hm. Köszi ezt a linket, a tanulság sajnálatos, amennyiben valósak a tesztek. A "régi" 6100, és a 6150-es IGP-k erősen gyengécskék, ezért azt talán nem kéne erőltetni...
Az új AMD csipszetekről tudnál valamit bővebben mondani? Kb. mikorra várhatók?
Időm az nincs, szeretném minél hamarabb elkövetni a cserét
Még egy kérdés: a VIA-nak, és a Sis-nek jól tudom, hogy nincs új generációs csipszete? Azok mennyire felejtősek manapság? -
klepto
addikt
Hm. Az ATI-val nem igazán vagyok kibékülve. Még videokártyában sem igazán tetszenek, valahogy az nVidia-t jobbnak látom. Persze tudom, ez egyéni ízlés kérdése. Olvasgattam a teszteket, ott valóban ez az IGP volt a jobb, de mi van az új 7025, ill. 0 7050-es nForce IGP-kel? A 6100+460 nForce-ot inkább az időállósága miatt kerülném, az azért egy régebbi széria...
-
Balinov
titán
úgyúgy,ennél többet én sem tudok segíteni,sajnos vagy hálistennek,előlapi kivezetés a 6éves acorp házon csak 2x USB van.semmi egyéb. Ráadásul az is abszolúte nem konform jelöléssel,délutánba telt kisakkozni,hogy mi hogyan.
Dodopek: én nem használom még a lant-ot se...kábelmodem+usb csatlakozás rulz.
-
bnss
veterán
Jó lenne, ha ideérnének, kicsit utána olvastam az új chipsettel szerelt lapokban, ahogy azt mondtam már igencsak kecsegtető a sok ficsör. Ha viszont nem érnek ide, akkor kénytleen leszek valami átmeneti megoldást választani...
szerk.: épp most láttam egy AMD Athlon 64 X2 6400+ sAM2 BLACK EDITION DOBOZOS-t 58k-ért.Brae: ha kiírtad volna, hogy nagyjából mennyiért jutsz hozzá ezekhez az alkatrészekhez, akkor könnyebben megmondanám, hogy ebben az érban van-e jobb választás.
szerk. 2: Gyuri megelőzött.
-
Chaser
legenda
Csak megértettük 1mást a végére
Hitelhez nem tudok hozzászólni, már azt se tudom, ki kérte a helpet és mért
#4904 Aranygyerek : te vagy aki szigorúan ATX méretű lapot keresel? ha nem, akkor a fentebb említett lapon kívül nyugodtan megveheted az asus m2a-vm lapot is, jó kis tuningopció, ramidőzítéseket kivéve szinte minden, ha nem te vagy akkor nem szóltam...
#4912 szállitó :sztem jó vétel volt, én anno tavaly dec. végén 46 v 47k-ért vettem, az egyik legértékállób HW beruházásom volt
-
Chaser
legenda
A "probléma" ott volt, hogy 2 pata csatis lapot keresett valaki, Te találtál is egyet, csak én azzal árlistákon nem találkoztam, ettől még lehet, hogy meg lehet valahogy szerezni MO-n, bár nem hiszem, ezért mondtam, hogy nyálcsorgatós lapokat inkább ne
Ezt a 2 konfigot meg nem tudom mire írtad nekem
de ha már írtad, én az inteles konfigba csak valami E2xxx procit raknék, talán az 1.8GHz-eset, megrángatva az is elég jó, aztán jövőre valami bikább 45 nanost, ramból is elég olcsób KM, most néztem, iszonyat lement az ára még az 1066-osnak is.
Vga-ból az AMD-s konfigba is mindenféleképp olcsóbbat vennék, akár használtan egy 1950pro-t, ház+ tápra: phn vennék 1-2-3k-ért egy házikót, meg újan vagy használtan egy 350-es FSP tápot, az meg is van így 10k alatt, újabb 10k spórolás.szerk: #4887 szállitó : nincs mit
-
szállitó
senior tag
föleg játékra. a mostaniba is kettö van *DVD IROBOL (olvasot nem veszek bele mert hülyeségnek tartom az árkülömbség miatt )és amig lehetett játszottam vele... csak mostmár elhaloban van egy két dolog benne ha mégis asus alaplap akkor melyiket?
a videokártyát megfontolom de inkább csendeset vennék mert eddig ami volt annak mindnek a hütése szált el egy idö után
GIGABYTE és SAMSUNG al meg már ráfaragtam azokat inkább kerülném...Nagyon köszönöm a segitségedet
-
katt777
félisten
Papíron olvastam pár hónapja, de már meg nem mondom, melyik újságban. Neten biztos rá lehet keresni, majd megnézem, de még nem tudtam kipróbálni a dolgot. Jómagam ott letettem az LCD-ről, amikor megláttam, milyen a képe, pedig egy grafikus ismerősöm vett egy jobb minőségű cuccot. A legjobb élsimításokkal is szőrösek voltak az élek, 2D-ben a kép érezhetően kockás, még ClearType simítással is (1950Pro karival). Arról nem is beszélve, hogy az LCD technológia képtelen a sötét részeket normálisan, főleg kontrasztosan megjeleníteni (ezért sokkal fontosabb a fényerő és a kontraszt), ellentétben a plazmával vagy a jó öreg katódsugárcsővel, az LCD ugyanis alapból világít, és szükség esetén azt sötétíti, már amennyire tudja. (Ha belegondolunk, hány játék zajlik jórészt sötétben, ez elég komoly élvezhetetlenségi faktort jelent.) Ezt síktévék tesztjeiben láttam, meg kezembe került egy Panasonic prospektus, amelyben részletesen bemutatták a technológiák különbözőségét. Csak persze az LCD-t olcsóbb előállítani, ezért ebből is a sz@rral árasztják el a piacot a minőség helyett. Ráadásul fontos apróbetűs rész, hogy sok gyártó garanciája nem terjed ki a pixelhibára. Remélem, a jó öreg, sarkított képcsöves SyncMasterem hosszú életű marad!
-
katt777
félisten
Már mindegy, de azért utólag kösz.
Na ez a VistaBootPro érdekes, majd rákeresek megint, és letöltöm újra. Anno Vista alá telepítettem fel (nem ismertem a progit), és mérgelődtem, miért nem működik.
Mindig tanul az ember valamit.
Én Nero BIUp-pal mentettem partíciót (a másik rendszer alól, hogy ne kavarjon be a rendszer mentés alatt, és ne is legyen lassú, mint lemezről), és amikor egyszer nagyobb méretre akartam a kisebbet visszatenni, nem engedte, pedig elméletileg tudnia kellett volna.
Az új mentést majd megpróbálom Ghost-tal.
A gondot biztosan a Vista okozta, mert törlésével megszűnt a probléma.
Szeretek ágyúval verebekre lődözni.(& Long live The DOOM!)
Levezeti a feszültséget.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Köszi, majd nézegetem. A min. feszem. megtette a hatásást a kérdéses szorzókon, viszont az Everest-tel kérdezés nélkül, perceken belül képes összeakadni.
Egyébiránt tök jól ment 3,3-on CnQ-val a gép, aztán ma reggel gondolt egyet, és abbahagyta, csak 3,2-n tudtam elindítani. (Lehet, hogy elő kell hozzá melegíteni?) Jobb szeretném ezzel, mert Vista x64 alatt nem műxik RMC, de ha itt sikerülne 3,4-re belőni (annál följebb biztos nem), legfeljebb majd bios-on keresztül váltok partíciót.
Egyelőre totál reinstall alatt van a gépem, mert valami elcseszte az MBR-t és PQMagic sem tudott vele mit kezdeni. Csak írta, hogy BAD, és nem tudta kezelni, de vista part. manager sem (az amúgy is tré). Fdisk-ből kitöröltem a Vista partíciót, aztán part. pucolás és méretezgetés után nekiálltam az újratelepítgetésnek. Ezzel elleszek még min. 1 napig, amíg mindent f@szán belövök úgy, mint volt, mert a más méret, és a hibás mentések miatt a partíciómentéseimet sem tudom használni. -
katt777
félisten
Folyt.:
Új bios-szal 3,3 GHz-en is műxik CnQ. RAM 880 MHz OK.
RMC most csak min. és max. állás között váltogat, mert ha közte beixeltem valamit, újraindult a gép.7,6,10 szorzókat pedig kihagytam. Van valami tipped beállításra, vagy próbálgassam a közteseket? + feszt itt érdemes adni valamelyik köztesnek, ha nem megy?
Advanced CPU settings-nél érdemes valamit állítgatni?
Kösz, ha tudsz valami segítséget.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Akkor már csak az a kérdés, hogy miért mentek a RAM-jaim amúgy még 944 MHz-en is gond nélkül. Másrészt próbáltam csak 5-ös és 15-ös szorzóval is, a többit kihagyva, illetve az egyik konfigban volt benn 10-es is. Szóval nem vagyok hülye a gépekhez, de ez kifog rajtam.
Bosszantó.
De azért kösz, majd kísérletezem, ha időm engedi.
Továbbra is az van, hogy 3,2 GHz-ig a CnQ meg RMC is szépen, gond nélkül lépeget, afölött meg CnQ csak fesz. emeléssel, RMC meg sehogy. RAM fesz. emelését is próbáltam, nem segített. 667-es RAM seb.-gel meg nem akarom, mert akkor belassulna. Tuning szempontjából jobb lett volna 4200+-nál maradni, így viszont végül is gyors a gép, mert a régi proci azért nem ment volna 3,2-n. -
katt777
félisten
Kösz az RMClock info-t, majd egy komolyabb hűtővel megpróbálok játszani vele, de nem akarom megFESZíteni a procit, csak hogy az működjön.
CnQ-nál bizonyosan van középső érték, nálam 1,1 és 3,2 GHz között használt 1,9-et (általában ezt), de 2,2-t, és 2,4-et is, bár ez utóbbiakból vagy le, vagy föl el szokott lépni, miután belőtte a szükséges teljesítményt. Ha jól emléxem, 1,5 és 2,7 fordult még elő. -
VaniliásRönk
nagyúr
A nagy szorzókkal óvatosan kell bánni Performance on Demand módban, mert az alapszorzó alatt mindig 5-ös memóriaosztó van (C'n'Q-nak megfelelően, csak ott ugye van 5-ös szorzó meg max., az nem variál lépcsőkkel), tehát érdemes a max. és a min. közé csak egy darab közepes szorzót belőni, különben nagyon könnyen szét lehet hajtani a RAM-ot.
-
katt777
félisten
No, akkor gyűjtve, mert jó pár hsz érkezett:
RMClock fagyasztgatta a gépet, hiába skáláztam be. Ha levittem 3,2-re, akkor OK volt ugyanazokkal a beállításokkal, de 3,2-n CnQ is OK, szóval nem kell külön programmal bohóckodni. Vagy én voltam lusta órákat szórakozni vele 100-200 MHz-ért.
A 4GB-ot XP-re értettem (x86), gondoltam, ez közismert. Egyértelműsítem a többit is:
A korlátost a tuningra értettem, mivel a tuningolhatóságról volt szó. Szóval nem lehet rajta húzni 5-600MHz-et, mint egy 4200+-on, ezért korlátos tuning szempontból. Egy 30-50%-kal húzható procit nehéz lenne korlátosnak nevezni, de szó szerint igazad van.
DX10 meg azért tré, mert nem DX10.1.Csak azért hozták ki, hogy gyorsan elavultassák a jó kis DX9-es karikat (én nem dobtam ki
), begyűjtve egy rakás pénzt, aki meg jó pénzért bevásárolt egy DX10-est, az pár hónapon belül egy drága, elavult (tudáshiányos, mert a .1-et csak szoftveresen fogja tudni, driverből, máskülönben át kellene építeni) kártya boldog tulajdonosa lehet a pénzéért, mert a DX10.1-et bizonyosan támogatni fogja sok játék és 3D alkalmazás. És persze a DX10-esek értéke rögvest le is fog pottyanni jó mélyre. A kidobhatóság alatt ezt értettem, nem azt, hogy nosza, irány vele a szemétbe, mert attól még gyors, és használható kártyák lesznek.
A felmerült HD2600-asokból az egyetlen valamirevaló a HIS GDDR4-es 2600XT-je.
Én mindenkinek azt javaslom VGA ügyben, hogy várja meg a 2950Pro Gladiator-t. Na, az VGA kártya lesz a fellelhető információk alapján. -
Balinov
titán
a fenéket,legalábbis szerintem. alap órajelen 9x200-nál, ddr2-667/800/Auto állásban alapfeszen,2,0V-n bárhogy próbálom,ha a dc-hez szükséges elosztásban van benn a 2db KM800-as,akkor sípol a gép veszettül!!0901-es bios.még megnéze ma QVL-t az asus oldalán,meg megkérdezem az R690G-s topikba,ki látott még ilyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE Z790 UD Alaplap GIGA: 2026.07.26.
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- G.Skill Trident Z5 DDR5 6000 MHz 2x16 GB RAM eladó
- GIGABYTE Z390 AORUS MASTER WiFi Alaplap
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13 M4 2025 16GB 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3327, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest