- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
antikomcsi
veterán
Köszi!
Igazából egy ezressel drágább ez, mint egy másik lap, viszont az 770-es chippel van, és nincs benne igp. Tehát abba kéne egy vga. És mivel mondjuk 4550 alatti vga-ra semmiképpen nem adnék ki pénzt, akkor már jobb egy ilyen integrált lap. Azt még esetleg meg tudod mondani, hogy a procit lehet e alulfeszelni ha nem használok cnq-t?
-
antikomcsi
veterán
Köszi!
Igazából annyi az elvárás, hogy az igp-t szeretném használni ha kell esetleg egy 22"-os monitorhoz. Természetesen nem 3D-re, csak irodai alkalmazások, szövegszerkesztő, levelezés, táblázatkezelő, internet böngészés, meg ilyenek. Maximum a SoF2 multit futtatnám néha rajta, de ugye az nem mai játék. Mást nem kell tudnia, csak ennyit és egy 6400+ procit kiszolgálni elektronokkal.
-
antikomcsi
veterán
Vélemények az MSI KA780G lapjáról?
Van valakinek tapasztalata vele? Kíváncsi lennék, hogy mit tud?
-
antikomcsi
veterán
Hali!
Asrock féle AOD790GX/128M lappal találkozott valaki? Ha igen legyen szíves árúlja el valaki, hogy hol lehetne beszerezni egyet, mert számomra lehetetlennek tűnik.
Asrockék honlapja szerint, itthon két nagyker is forgalmazná, de én sehol sem találtam.
-
antikomcsi
veterán
válasz
kosztalaci #11694 üzenetére
A 3870 tudja küldeni a hangot dvi-n keresztül? Ezt sajnos nem tudom.
-
antikomcsi
veterán
válasz
kosztalaci #11682 üzenetére
Szia!
Nem tuti a lap? Ez mit jelent?
Arra amire Te használod jelenleg a géped megfelel? Van vele valami gond? Kéne valami extra még?
Mert ha Neked jó úgy, ahogy működik, és kiélégíti az igényeidet, akkor teljesen fölösleges pusztán egy lapot lecserélni. Majd ha beadja a kulcsot, vagy szeretnél konfigot újítani akkor cseréld le, de addig pénzkidobás.
A hdmi attól függ, hogy mire akarod használni a gépet. Ha csak integrált vga-t használnál, mondjuk mozizni, akkor érdemes ilyen lapot, hogy egyszerűen rá tudd kötni valami nagy lcd tévére. Ha lesz külön vga kártya a gépben, és egy monitort használsz jóformán internetre, és játékra, akkor nem létfeltétel az alaplapi hdmi kimenet.
Gondold át mégegyszer a dolgot, de ha mégis cserélnél, én megintcsak a KA790GX-et mondanám sokadjára 24K-ért. A jövőben jól jöhet, de ettől nem lesz számottevően nagyobb a géped teljesítménye.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Vincsó #11673 üzenetére
Mért, a másik lapba olcsóbb a proci?
Viccet félretéve, szerintem is az asust válaszd. És igaza van a kollégának, minnél magasabb órajelű X2-t bele, mert ha játszol az az elsődleges szempont. Aztán március elején, nem hinném, hogy sokkal drágább lesz a X4 940, mint most a 9950. Azzal meg meglehet a 4GHz, ha most beruházol még egy jobb hűtőbe, Ninja2, vagy 120as ultra előzetes infók alapján vinni fogja léggel.
-
antikomcsi
veterán
Mennek benne, nem ez a fő gond, hanem, hogy nem erre van kitalálva. Nem a chipset a fő gond, bár az tény, hogy a gyári hűtés ratyi rajta szerintem, hanem a táp ellátása a lapnak.
Windsor magos 6000+ procit már nem nagyon kapsz bele, csak brisebane-t, 15.5x200-on megy alapból és 95W a max tdp-je elvi síkon. De már ennek a húzását sem bírja szerintem rendesen, mert ahogy kicsit többet enne a proci a lap elkezd "ciripelni". Legalábbis én egyszer szereltem össze gépet ilyen lappal, az ezt tette, azóta nem, és nem is fogok.
Asusnak az a baja, hogy az "olcsóbb" lapjai ratyik, mind bios, mind felépítés terén. Bios buta, és pl a sima M3N78-nál nézd meg hol van a reset jumper. Én is meglepőddtem, mikor használni akartam, ugyanis ki kellett szerelni a vga-t, mert a hűtőtől lehetetlen volt azt használni, mert pont felette van. A felsőkategóriás lapok nagyon jók, pl M3N-HT Delux, csakhát ezek nem 20K-ért kaphatók.
Egyébként ha valamilyen okból kifolyólag, mégis ilyen alsókategóriás asus lapot veszel abban is megy az 1066-os ramod, csak állítsd a procit 266x12-re. Feltéve ha bírja a lap, mert egy brisebane 6000+ biztos, hogy bírja az elmúlt két hónapban 4 gépet raktam össze ilyennel, és mindegyik vitte a 3400MHz-et, mikor elvitték mindegyik 3200-ra volt beállítva, annyi különbséggel, hogy az M3N-78 ban az fsb-t egyszerűen nem lehetett stabilan emelni, így az 207x15.5-el lett véglegesítve.
A Te pénzed, és Te döntesz, de én a tapasztalatok alapján, ilyen típusú lapot nem vennék "nagy" procihoz.
Ha mégis az legalább egy olcsó msi ka790gx lenne.
-
antikomcsi
veterán
Tudom sajnos, azért mondtam, hogy ha több pénz lenne rá csak akkor, ha meg nincs akkor ez van.
szerk: Ezt is tudom, pont van is itthon egy, ami összeszerelésre vár, és pont az iponból hoztam. Bár nézni kell a listát, mert egyik nap 24K masik nap 26K, aztán megint 24K. A legjobb a 6000+ proci ott ami 18.500.- és 23.040.- közt mozog 1 héten belűl.
Dübörög a gazdaság.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Nzothan #11618 üzenetére
Viszi mindet, csak nem mindegy meddig. 95W-os 9750-et is tehetsz bele.
A http:/-t töröld ki mikor linkelsz.
Egyébként én integrált vga-s gigából legalább egy GA-MA78G-DS3H lapot választanék, 20K-ig. Ha több pénz lenne rá akkor pedig 790GX-es lapot. Szerintem idővel megtérűl.
Persze, ha ennyi van rá, akkor ezt kell szeretni.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Nzothan #11615 üzenetére
Milyen phenom?
140W-os agena-t azért nem tennék bele, hiába írják, hogy támogatja.
Persze ha szereted a tücsök koncertet. Ez nem a lap hibája, egyszerűen nem erre lett kitalálva. "Nagyobb" procihoz, vagy tuninghoz sajnos nem árt egy drágább lapot választani, "normális" táp résszel.
-
antikomcsi
veterán
Most raktam össze egy gépet, álltalában nem szoktam írni, de most megteszem.
A következő lappal lett szerelve:
ASUS M3N78
No, most is csak azért írok, hogyha valaki még ilyennel szeretné összerakni, vagy összerakatni a gépét azt lebeszéljem róla.
Elméletileg 140W-os procikat is tud hajtani, de el ne higyjétek. Én egy 89W-os 6000+ X2 cpu-val szereltem, és már itt is erőssen "cicereg". Chipset hűtő szerintem erősen alúlméretezett, feszültségszabályzók izzanak. És arról nem is beszélek, hogy a 65nanos brisbanenek 1.5V-ot ad alapon, és esély sincs csökkenteni.
Ez a lap a nyomába sem ér annak, amihez kéne, ha valaki megfizeti, hogy a csomagolásra asus van írva.
Felejtő
-
antikomcsi
veterán
válasz
Gyuri27 #10730 üzenetére
Nem kell, hogy támogasd.
Elég ha megveszed valamelyiket.
Ha ne lett volna gx2-m nem vettem volna 780a-s lapot, de ezt kellet venni, mivel eddig nem hagytak nagyon válogatni a gyártók.
Sli-t akar a hülyegyerek? Akkor intel, vagy amd felejtős! (x58 még nincs azt hiszem) Ezt mondjuk nem nézem jó szemmel.
Egyébként nekem eddig nem volt gond az nforce chipekkel. Azt, hogy meleg, nem sorolom a gondok közé. Most is 40 celsius fokos a borda, az értzékelő közvetlen rajta van. Viszont ez engem nem aggaszt.
NF2 szuper volt, a kt400 nem jelentett alternatívát számomra, a sis-ben nem nagyon bíztam. AMD nem volt. (mifelénk legalábbis
)
NF4-el sem volt bajom, a végén, volt rajta 3 sata hdd, 1 sata odd, illetve egy ata odd, és rackben egy ata hdd. Soha nem problémázott a 6 meghajtóval. Ja fdd, akkor 7
. Mindenhol előfordúlhat valami hiba, és mi ennek leszünk áldozatai! Pedig ha az nem lett volna, mert az eladó egy másik dobozt vesz le a polcról, talán örök életetre Te lennél a legnagyobb NV fun!
-
antikomcsi
veterán
válasz
Iron Funeral #10725 üzenetére
Na ja, úgy látszik ez kell, hogy egy topik 11K hozzászólás körül járjon.
szerk:
(#10728) Oliverda : Igen erről én is olvastam, de ha jól emlékszem, csak jövő év elejére mondták a "frissített" chipeket. Nem szeptember elejére.
-
antikomcsi
veterán
válasz
#65675776 #10720 üzenetére
Ismerem a véleményed, mely szerint mindenben hátrányban van az nv.
Amikor vga-t vettem, nem lehetett jobbat kapni ár/teljeseítményben, mint a gx2. Valamivel olcsóbb volt, mint a sima 4870, viszont teljesítményben lenyomja, 4870x2 pedig még nem volt a piacon.
Igazából nem értem, hogy felhasználói szemszögből, miért olyan nagy hátrány nekem a gx2, példáúl egy 3870x2-höz képest.
-
antikomcsi
veterán
Így igaz, mindenki eldönti, hogy mit szeretne, és mi a jó neki.
Ha lett volna egy 9950BE procim, természetesen, sb750-es déli hidas lapot vettem volna.
Mivel nincs, így jó az nforce is. Még az nf590sli is jó lenne, mert meg kell hagyni, nem sok az újdonság a 7-es sorozatban, pont csak annyi, amiatt megéri ezt választani.
#10718 r1E3S3E7T : Nem akarom én senki becsületét megvédeni, pusztán fölösleges érzelmektől vezérelve forumoznunk.
Én elismerem, mindkét gyártó előnyeit, vagy beismerem hátrányait, és ez alapján döntöm el mit veszek. Ha arra a célra amire én szeretném, az amd chipszet lesz a logikusabb, nem habozok majd azt megvenni.
-
antikomcsi
veterán
Igen, integrált grafika, és fogyasztás. És ez bőven elég lenne, ha mozizni szeretnék.
Viszont miben jár előrébb több lépéssel még?
Integrált vga nekem példáúl nem elég, a fogyasztás dolgot meg behozza a hybrid sli, amikor lelövi a gx2-t.
Jelenleg windsor X2-t használok, mert játékra egyenlőre elég a 2 mag magas órajelen, és teljesen jól kijön az nforce 780a-val, és 9800gx2-vel.
Gyors, stabil, megbízható, jól tuningolható, a számomra szükséges szolgáltatásokat tudja, úgyhogy nem bánom, hogy ilyet vettem.
Nem mondom, hogy jobb, mint egy 790GX, de nem is roszabb. Felhasználás jellegétől függ, hogy kinek mi a jobb.
Valószínű, hogy a 45nanos deneb alá én is 890-es chipszetes lapot veszek majd, de x2-nél nem tapasztaltam olyan negy előnyöket, mitöbb, gyakorlatban semmit.
-
antikomcsi
veterán
válasz
DaDy0219 #10702 üzenetére
Hello!
Az asus M3N-HT Delux lapját én is merem ajánlani. Tapasztalataim alapján elég jól bírja a tuningot, eddig semmi gondom nem volt vele. A memóriák is a kívánalmaid szerint vannak elhelyezve.
A többi sem olyan lényegtelen, legalábbis a vga nem. Mert ha nem kell, a lap lekapcsolja, így letölteni 90W fogyasztással tudok (procit is alulfeszelem mellé) egyébként 240W-ot eszik üresjáratban.
szerk: Ja és elfelejtettem, hogy 33K volt. Bőven megéri, ha azt nézem, hogy az előző giga 29K-ba fájt, és nem voltam elájulva tőle. Gagyi benyomást keltett bennem.
-
antikomcsi
veterán
válasz
TomBoy1986 #10665 üzenetére
800-ra van állítva a ram, a proci pedig 277x12-re. Így cpu 3300MHz, ramok pedig 1100MHz-en mennek. 2x2Giga Geil 1066-osak.
-
antikomcsi
veterán
Szia Mindenki!
Direkt nem írtam, pontos típust, mert csak azt próbáltam sugallani, hogy bármely gyártónál becsúszhat hiba nem kell annak, tipikusan 1-2 márkára szűkűlnie.
A giga lapokat sokan istenítik, erre tessék, ez sem volt különb a Deákné vásznánál.
A köz nyomásának engedvén azért elárulom, hogy a lap egy GA-M750SLI DS4 volt.
Már előre hallom, a következő szavaitokat, de szólok, hogy nem a csipszet volt a hibás, sőt kifejezetten fürge kis jószág volt, csak sajnos kicsiny lábacskái rossz talajon vertek gyökeret.Nem sokat tököltem vele, de úgy gondolom, a lap táp vezérlő áramkörei mentek tönkre. Ha megnyomtam a bekapcsoló gombot nem kapcsolt be, vagy elindult, leállt és mindezt 5-6 másodpercenkét ismételte, de a postig nem jutott soha. Utoljára nem kapcsolt le, de nem indult el. Elég is volt belőlle.
A proci ebben a lapban egy F3-as windsor 6400+ volt. Ennek semmi baja szerencsére, egy ninja 2 tartja 30 celsius fokon jelenleg is.
Egyébként egy M3N HT Delux-ra cseréltem. Kövezzetek meg, de szimpatikus.
-
antikomcsi
veterán
Mivel eléggé beszükűlt a piac vettem egy giga lapot, engedvén a nyomásnak.
6 napot bírt, de annyira nem is sajnálom, hogy beadta a kulcsot, mert nem volt szimpatikus. Eléggé gagyinak tűnt, és az elejétől fogva volt vele gond.
Azzal nem is foglalkoztam, hogy a procinak 0,08V-ot mért, a gpu-nak meg 3.4V-ot, mert a szoftveres mérésre soha nem adtam.
Kivágtam a gépből, és vettem helyette egy asus deszkát. Csodák csodája a telepített vista simán elindult alaplap csere után, és telepítgette a drivereket. Nem volt kék halál, vagy fagyás.
A montirozás is működik érdekes módon, legalábbis azt irják ki a diagnosztikai progik, amire nagyjából számítok.
Egyébként az asus lap átgondoltabbnak, és normálisabb kivitelezésűnek tűnik, annak ellenére, hogy természetesen kínai.
De ha nem az lenne, akkor biztos hamisítvány lenne.
Ez csak azért tanúlságos, mert úgy látszik nem szabad végletes következtetéseket levonni a gyártókról.
Mindenhol előfordulhat rossz példány, nem csak az asusnál én példáúl gigát nem veszek többet, akkor már inkább asus, mert nállam még az nem romlott el soha, a gigából viszont 1-ből 1, és ez 100% elhalálozási arány.
Mindenesetre ha küldi a giga, vagy hazai forgalmazója a csere lapot már adom is el.
-
antikomcsi
veterán
-
antikomcsi
veterán
Vártam az abitot, vártam az abitot, most meg már nem lesz. A csuda vigye el őket, hogy miért nem adtak ki egy rendes deszkát, mielőtt lehúzták a rolót.
Így jár, aki nem ad ki amd vonalon normális lapokat, csak "hulladékot".
Kedvenc lapjaimat Ők gyártották, most kereshetek örököst, a végén gigát kell vegyek.
-
antikomcsi
veterán
válasz
#65675776 #9874 üzenetére
Ezt nem biztos, hogy 100% tudtam értelmezni, sorry.
1. Értelmes ember nem vesz ilyen lapot.
2. Van az oldalon, csak értelmes ember nem vásárol ott.Bár inkább affelé hajlok, hogy a lappal nem szimpatizálsz.
Egyébként csak az árszint belövése miatt nézelődtem, én biztos megvárom a hardvereket, míg magyarországi kiskerekbe érnek.
-
antikomcsi
veterán
Az asrockos topikba már berakttam, az aigaz, de azért ide is linkelem, mert itt élet is van.
Egész jó kis lapokat ad ki a gyártó, mintha nem is asrock lenne. A 750a-s lapról még tesztet is találtam, 5000+ BE 3.2GHz-en ment benne, és bírta a lap a 320-as fsb-t is. Emellett a reklám szöveg a szilárd elektrolitos kondikról, is olyan, minthe valami "nagy" gyártó lenne, valamint érdekes, hogy még az nb szorzó is állítható phenomoknál. Legalábbis a manualjuk szerint.
K10N780SLIX3-WiFi
K10N750SLI-WiFi
A770CrossFireÉrdemes megnézni az amd770-es lapot, még ez is tudja a 140W-os phenomokat. Van 6 sata plusz e-sata. 20K alatt egy olyan lap, ami szerintem, minden átlag átlag=nem ph fanatikus tuning őrűlt felhasználó igényét kielégíti.
-
antikomcsi
veterán
[OFF]Na igen, nem kell vásárolni, ha kielégít amid, amink van!
Viszont Te úgy nem vettél semmit, hogy nem is akartál, vannak olyanok, akik pedig úgy nem vesznek semmit, hogy akarnak mindíg valamit.
Akkor, azért ne vedd magad 1 kalap alá, az "ilyenekkel".
[/OFF]
Más téma!
Nem tudja valaki, hogy be került e végre az msi lapok biosába (K9A2 platinum, K9N2 sli platinum) az NB szorzó állítását szolgáló opció?
-
antikomcsi
veterán
válasz
Oliverda #9543 üzenetére
Jővő áprilisban, már számíthatunk a következő generációs északi, és déli hídra? Ebben a számtech világban, mindíg lehet várni valamire. Legalább pótólja a karácsonyt.
Nemsokkára jönnek, majd, azok a hozzászólások, hogy: "Nehogy megvedd ezt, mindjárt itt van a 8-as chip!" És akkor már érdemes lesz megvárni a 5850-et is.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Gyuri27 #8822 üzenetére
Nem tudom kinek mi járt a fejében, de én azért elvárnám, hogy mikor kiadnak egy lapot, abban az éppen akkor kapható cpu-k eldöcögjenek.
Nekem mindenesetre az motoszkál a fejemben, hogy hagyom a csudába az egészet, és várok még egy picit, míg kiderül, mik igazak abból a hírből, hogy már novemberben jönnek a 45nanos négy magos phenomok 95W TDP-vel, ám ezek már ddr3 támogatással lesznek ellátva, és AM3 foglalatba fognak csücsölni.
szerk: daa-raa
Talán azért mert némelyik 125W-os. Ha kapnék ajándékba egy 6400+ BE-t, én sem egy ilyen lapot választanék alá. Nincs semmi gond a 770-essel szerintem, a lapgyártók voltak nagyon sporokósak, miből állt volna még egy fázist felrakni?
Aztán lehet, hogy nincs igazam, nem próbáltam még 770-es lapban 125W-os procit túlhajtani.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Gyuri27 #8820 üzenetére
Meg az, hogy van is lap, meg nincs is! Kint van mittudom én, ötféle lap, de abból Te csak 1-et választhatsz.
Ez pedig nagy szabadságfokot tesz lehetővé számunkra.
Mikor kijöttek a lapok, már itt rögtön többen szóvátették, hogy ezek a deszkák bizony szinte üressek, a proci tápellátása pedig finoman szólva is nevetséges.
Ezt én nem inkompatibilitásnak nevezném a nagy fogyasztásu amd procik, és az amd chipek között, hanem a gyártók infantilisságának.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Gyuri27 #8800 üzenetére
Kiskerben brutto 36K a 9550, alig 2K-val drágább, mint anno a 3000+ wincsim volt.
Engem inkább az aggaszt, hogy egy olyan lap amiben 3GHz-et tudunk belőle kifacsarni, még nincs, vagy ha van, az szerintem irreálisan drága.
A procik csak-csak jönnek, egyszerűen "értelmes" lapot nem kapok alá, elkeseredésemben, már asus, és msi lapra is gondoltam.
Gigából is túl drágán nyomják, ami pedig megfizethető, az nagyon le van butítva. Persze ez felhasználói szokásoktól függ, úgyhogy a butítást az én szempontomból értem.
Titkon arról álmodok, hogy a ZAMD boszorkány konyháján készül egy szupertitkos 32nanos proci, ami legalább akkorát üt majd, mint anno az A64.
-
antikomcsi
veterán
válasz
raul560 #8793 üzenetére
A PH-s teszt alapján is Cooler Master Hyper TX2-t mondok. Brutto 5K-ért már kapható.
De olvasdd el az egyik tesztet, hátha segít.: Fél tucat erős processzorhűtő
-
antikomcsi
veterán
Ennyit találtam magyarul, a hitelességét nem tudom garantálni, de gondolom a cikk szerzője sem.Második generációs AMD 790FX chipszet
Forrás: IPON
-
antikomcsi
veterán
Olyasmit olvastam, hogy hamarosan jönnek az sb750-el szerelt 790fx lapok.
Erről találtatok bővebb infót valahol? Érdekelne a dolog, mert jól hangzanak az új déli híd, újdonságai.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Sz.Miki #8238 üzenetére
Vannak új nvidia chipek, vannak új k10 procik, egyszerűen csak a lapok nem jönnek, hogy működésre bírjuk az új amd-ket, új am2+ lapokban.
Ez nem csak nf chipre igaz, ati is van már jóideje, és egyszerűen nem nagyon jönnek a lapok, úgy ahogy kéne, mintha valami sötét hatalom visszatartaná azokat.
Félreértés elkerülése végett, nem azt mondom, hogy nincsenek, egyszerűen csak azt, hogy nem olyan volumenben vannak jelen a piacon, mint ahogy az új inteles lapok elárasztanak minket...
Itt ez a jó kis MSI lap nf780a-val. Nem nagyon csípem az msi lapjait, de egy ilyenre beneveznék, ha kapható lenne. 6 sata, 2x giga lan, x-fi audió, nekem már ennyi is elég a listából, és a tudat, hogy képes a lap a 3-as sli-re.
-
antikomcsi
veterán
Azért az elég megnyugtató, hogy bár kapni még nem lehet, máris van fent hozzá tölthető bios.
És még azt sem lehet rá mondani, hogy rosszul néz ki.
Nem ismerem a képességeit, de biztos vagyok benne, hogy sok helyre ennél nem is kell jobb lap. Pláne, hogy e-sata is van rajta, ami az új asusról lemaradt valamiért.
-
antikomcsi
veterán
Köszi, ezt én nem is találtam meg.
Viszont minden verzió restartot jelent.
Ennyit erről, meg kell tanulnom a tudattal együtt élni, hogy nem lesz ilyen progim.
Más téma:
M3A lapokról valaki tud új linket, új típusról? Az alap az túl fapadosnak tűnik, a negytestvér meg túl drágának, miért nem lehet lapot úgy kiadni, hogy 20k és 50k közé is kerüljön valami?
-
antikomcsi
veterán
Lenne valaki olyan szíves, és kipróbálná az alábbi linken írt progit, hogy működik e?
Előre is köszönöm, minden vállalkozó kedvűnek!
-
antikomcsi
veterán
válasz
TomBoy1986 #7210 üzenetére
Jó-jó, megelőztél egy core2-t........... De az meg, mi az????????
Ha nyerek a lottón, kapsz tőlem egy olyan vizzel hűtő házat, meg 2 olyan 3870-et amikre 2 gpu-t bütyköltek fel, hogy jobban kiélhesdd magad, és hozdd nekünk az eredményeket.
-
antikomcsi
veterán
válasz
butcher eu #7212 üzenetére
Szia!
Nem azt mondom, hogy nállad is ez van, de nekem akkor voltak ilyen hibák, hogy még míg a sárga csík menne
, a fileok másolásakor, amikor nem volt jó az adat átvitel. Én is piszkáltam a memókat, egyiket ki is vettem, de nem lett jobb, a problémát az optikai egység cseréje oldotta meg. Egy másik dvd olvasót tettem bele, azzal elsőre felmásolta, és telepítette a fileokat. Előszőr csak szallagkábelt cseréltem, de az újjal is csinálta.
-
antikomcsi
veterán
válasz
#65675776 #7185 üzenetére
Szerencsére nekem még nem volt adat vesztésem a fatálon, most három vinyó 2db. sata és egy ata ami seriell2-vel szintén satára van kötve.
Elhiszem én ha azt mondod, hogy 40w-ott eszik egy 590, márcsak azért is mert én soha nem mértem. De mit mondjak, nem ezer darab szervert működtetek vele, így annyira nem zaklat fel a fogyasztása.
És sajnos nem is nagyon volt más chip ami tudta volna az sli-t, bár ezt inkább szivatásnak tartom az nvidia részéről, hogy nforce chipes lapot vegyen a nép a vga alá.
Mindazonáltal szerintem az abit, és dfi nf4 lapjai voltak a legjobbak tuningra és sebességre. Legalábbis nekem ezekkel sikerült legjobban.
-
antikomcsi
veterán
válasz
TomBoy1986 #7179 üzenetére
Na, kívánom, hogy az legyen a legnagyobb bajod, hogy a CPU-Z téved egy kicsit.
Ha tudod mit állítasz be írhat az 220 voltot is.
Majd figyellek titkon, mi lesz a proci vége, bár szerintem ez már így is több, mint ami elvárható.
Nem gondoltam, hogy ilyen jól megy a BE. Ha nem menne magasabb órajelen, ez már akkor is megérte az árát.
-
antikomcsi
veterán
válasz
TomBoy1986 #7176 üzenetére
Ez igen! Grat!
Szép kis eredmény, egész jó ez az új 780-as, azt hiszem én is kipróbálom majd.
Egy ilyen rendszer mellett kel a fenének kóró!
-
antikomcsi
veterán
válasz
VaniliásRönk #7174 üzenetére
Ez szerintem nem sértő személyeskedés, de ha úgy érzed nincs igazad moderáltasd ki az egész szóváltást, nehogy más tanuljon belőle.
Nem azt mondtam, hogy ne reagál, hanem hogy emberi módon, ne kioktató stílusban oszdd meg velünk a véleményed, mert most úgy viselkedsz, mint egy iskolás kamasz.
Egyébként nem én vagyok aki szinte minden topikban beleköt valakibe, csak azért mert nincs rajta sapka.
-
antikomcsi
veterán
válasz
VaniliásRönk #7170 üzenetére
"Szóval leméred a borda végét, frankó. Nem gondolod hogy a chip egy "picit" melegebb? Nem tanultál hővezetést/hőátadást?"
Ezt hol írtam, hogy a borda végét mérem? Azt mondtam, hogy nem szoftveres hőmérőt használok, hanem külön mérőműszert. A mérési eljárásról nem esett szó.
És itt rajtad kívűl tuti senki nem hallott a hővezetés, hőátadás fogalmáról, ezért jó, hogy vagy nekünk, és most elmesélheted, hogy mi is az.
Egy 590 benyel akár 35 wattot? Úúúúúúúúúúúúristen, most mi lesz. Egyébként mivel mérted, everesttel?
Az meg nem zavar hogy nforce1-re nem lehet ide drivert rakni. Ki mondta, hogy zavar? Ki mondta, hogy lehet? Sőt, ki mondta, hogy érdekel?
Érdekes módon abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nállam ez a rakat gond, az audióval, usb-vel, vga-val nem jelentkezett egyszer sem.
És ha már ész nélkül személyeskedsz, engedd meg, hogy én is megjegyezzem, azért mert valaminek a használatához láma vagy, nem biztos, hogy az adott termék a rossz.
És azt sem értem miért kell ilyen görcsösen bizonygatni valamit ami ráadásúl hülyeség. Ha Neked nem tetszik az nforce, ne vegyél, és ajánlj másnak is mást, mert azok is jó chippek, amiket mondasz, de az nforceok se rosszabbak.
Ez pedig az én véleményem, amit kéretik tiszteletben tartani. Mert én is tiszteletben tartom a Tiédet, és nem akarlak meggyőzni hoggy valld az én nézeteimet különben hülye vagy. Minden ember más, kinek a pap, kinek a papné.
-
antikomcsi
veterán
válasz
VaniliásRönk #7166 üzenetére
Az everest kevesebbet mutat 1 fokkal, ha ez számít.
Van ilyen kis marokba szorítható infrás hőmérő, azt használom, elég pontos.
Én pedig nem csak láttam nforce chipet, hanem használtam is, ezért tudom, hogy milyenek.
Egyébként ha nem 30 fok lenne, hanem 44 az sem érdekelne, max lejjebb csavarnám a termosztátot, ha megy a gép.
-
antikomcsi
veterán
válasz
VaniliásRönk #7155 üzenetére
Ez inkább a magánvéleményed, ami ugyan olyan fóbia, mint az asus iszony.
A többi nforce is jól sikerült, nf4 ultra, vagy 590, igazán tuti kis chip. A melegedés, pedig relatív, nekem van még nforce4 ultrás lapom, egy db. 47-es zalman bordával venti nélkül 32 celsius fok. 285 ös fsb-vel megy éppen 1140-es ht-val.Az nf4 sli chip, pedig a dfi lapon gyári hűtővel 35 fok.
Probáltam megsütni a rántottámat rajda, de kudarcot vallott a küldetés, eddig csak ez az egy hibája volt ezeknek a chipeknek nállam.
Viszont az nforce 3 nem volt valami nagy szám abból csak a 250GB-t nevezném használhatónak.
-
antikomcsi
veterán
Valaki esetleg, tud linket, vagy bármit, Asus M3N-HT lapon kívűl még valamiről NF780a-val?
Esetleg abit, vagy dfi hír? Olyan nehezen szivárognak az infók, itt a ph hírekben pedig mintha direkt nem csordogálna semmi az nvidia háza tájáról.
Nem látok hírt se 9600-ról se 9800-ról vga téren, se új nforce lapokról. Pedig milyen jókat lehet csámcsogni rajtuk, még ha nem is igazak!
-
antikomcsi
veterán
válasz
Gyuri27 #6819 üzenetére
Pffffff, 250 dollár nem annyira röhejes, inkább siralmas. Azért ennyire nem kéne elszálni.
Ha lesznek lapok, megnézem a felszereltségüket, a 3 kártyás sli úgyse kell, mert 8800GT-nél jobb videókártyára nem adok ki annyi pénzt, ezeken, pedig úgyis csak 1 sli csatlakozó van. És ha a 780 gyakorlatban csak ennyivel tud döbbet a 750-nél akkor nem hiszem, hogy megéri.
Viszont milyen vicces lesz később amikor nő a támogatottság, és egy 8800ultra sli-t majd kisegít az integrált vga.
-
antikomcsi
veterán
Kíváncsian várom a lapokat, és valószínű vételezek is egyet, mert én azért nem látom olyan vészesnek a helyzetet, ahogy a phenom teszt reagálós topikjában felvázolják.
Egy kis tuningal nem lesz az olyan rossz nekem itthonra.
Szerintem rosszúl látja aki azt mondja, hogy sz@r a K10, egyáltalán nem szar, sőt, jó kis proci ez. Egy dolgot kell csak látni, hogy az új intelek mégjobbak. Ezt el is ismerem, de ettől, még nem kell leírni ezt a platformot sem.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Csiborbogár #6795 üzenetére
Szia!
Járt utat, járatlanért el ne hagyj!
Nem mindíg voltak ám ilyen jó amd chipek, és amíg régebben görcsöltem a sis, és via-s lapokkal jött az nforce2 és nagyon oda vert mindennek. Azóta ez az út nagyon bevált, semmivel sem tudtam ilyen hatékonyan, és egyszerűen tuningolni.
Azért azt hiszem megvárom az összehasonlítást, de nagyon meggyőzőnek kell lenni, hogy nvidiáról váltsak. Az ok annyi, hogy úgy érzerm,- ugyanannyi pénzért az nvidia most jobban dobja a pixeleket.
Mondjuk, egy ilyen pók platformot kipróbálnék ha megtehetném, hogy 4 vga árát bukjab be fél év alatt.
-
antikomcsi
veterán
Sziasztok!
Bemásolom a kérdésem a másik topikból, hátha itt többen vagytok akik segíthetnek.
A kérdésem, hogy van e valamilyen infótok, az nvidia nforce780a chipéről, illetve inkább az e köré épülő lapokról.
Terveimben egy ilyen chippel szerelt lap megvétele szerepel, de nem igazán látom, hogy ontanák a gyártók.Valami refi lap már létezik, mindenhol ezt találom: [nf780a lap]
Szívesen vennék bármiféle infót, amit tudtok az esetleges lapokról. Különösen kíváncsi lennék, mikor jön ki, ha kijön az abit, vagy a dfi ilyen lappal.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Léghűtés topik
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Apple MacBook
- Házimozi belépő szinten
- Path of Exile (ARPG)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged