- Yettel topik
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Gyuri27 #13407 üzenetére
A chipsetnek ehhez semmi köze, a prociban van a memóriavezérlő. DDR2 esetén még érthető is a 8 GiB korlát, mert abból ugye unbuffered modulból 2 GiB a maximális méret szabvány szerint. Persze léteznek nagysűrűségű chipek, amiből építhető nagyobb modul is simába, de az meg zsákbamacska.
DDR3 esetén van 4 GiB-os unbuffered modul szabvány szerint is, emiatt ott könnyedén megoldható négy DIMM-mel a 16 GiB támogatása.
-
azbest
félisten
válasz
Gyuri27 #13388 üzenetére
Ebay vagy más hasonló aukciós portál. [link], de például aliexpressen is láttam [link]
Intel procival nem mennek, mert az nem támogatja a 11 bites módot. Ha mégis menne, akkor valsz fele kapacitás látszana.
Egyébként láttam azóta kingstone és samsung márkanévvel is, de a képek alapján ugyanazok a modulok, mint a noname-ek. Én a noname, nem márkásnak kamuzott modulokat javaslom, mert a hamis márkajelzéstűt esetleg bezúzza a nav. Nekem innen jött [link].
Az ötlet pedig onnan, hogy memóriát kerestem és hardveraprón láttam relative olcsón amd only-t és amikor kérdezésnél kiderült, hogy 4 hét körül van a beszerzése, így már tudtam, hogy kínából jön, így megkerestem
Ha jól emlékszem britt készletből is árulják, az valószínűleg hamarabb jön, de drágább.Ja igen, mégegy fontos dolog: az spd-ben csak a 800-as értékek vannak kitöltve az enymben. Így nem tudom, hogy 667 vagy lassabb módban hogyan viselkedne, vagy manuálisan kéne beállítani.
A memóriachipek a modulokon samsung k4t1g044qq jelzésűek.
-
MrCsiT
addikt
válasz
Gyuri27 #13105 üzenetére
olyat keresek, ami a jelenlegi 780G chipsetes Asrock lapomnál energiatakarékosabb, és/vagy funkcióiban többet tud (pl. usb3 ) , viszont a ddr2 ramjaimat nem szeretném ddr3-ra cserélni egyelőre, ezért keresem ezt am2+ - ban. sideport nem baj, ha nincs rajta, de int.VGA-sat szeretnék
-
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #13034 üzenetére
7k alatt eddig nem jött ajánlat 140-re, a 240-et alig többért vettem hűtővel ph-n, 140 helyi boltban 8k hűtővel, hűtő nélkül 6.5-ért ideadnák még számlával is. 240-et olyan max 11k körül gondoltam eladni, de akkor nem feltétlen éri meg sempronra váltani, max az le1150-re, azt 3k-ért ideadnák.
GB rev mizéria egy csoda, a rev4-ből elvettek 2 satat, meg a hátlapról pár dolgot és kék lett, 1ébként rev3 minden másban. Én azt hittem 4-est kapok, mondom milyen szép lesz piros crucial ramokkal, akkor maradt volna a 240 meg valami hd46/5670, de így nem. Összességében jobban jártam a rev3-assal, de nem lesz belőle "gamer" gép, égi jel volt, időm úgyse lenne rá, de legalább több zsetonom lesz -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #13032 üzenetére
GB 74gm-s2h, semmi fölösleges sallang, olyan mint az intel g31, olcsó, szép jó
ACC-t tudja, de ha lebutítom 1 magra abból még nem lesz zseton
Mondjuk ilyet nem terveztem, de ha marad akkor downclockolom 1.5-2ghz környékére. HTPC szerű dologban lenne, de 720p-nél nagyon többet nem látna, azt meg viszi az 1 magos cel430 is DTS 5.1-gyel dxva nélkül, ezért gondoltam, hogy lecserélem kisebbre.
szerk: Ha már itt vagyok, megkérdezném, ebből a lapból 4 rev jött ki, az enyém 3-as. Érdemi változások vannak az 1-eshez képest, de a 4-essel eléggé megegyezik, leszámítva a backpanelt. Na most a rev4 eszi az x6-ot, az enyémnél ezt nem írja. Létezik hogy rev3-nál nem menne?
szerk: Kérdés visszavonva, már a rev3 cpu supportnál is ott vannak az x6-ok 95W-ig
Nem mintha terveznék bele, de jó tudni.
-
feco88
tag
válasz
Gyuri27 #12981 üzenetére
Ebben a lapban ( 570sli-s4) ami most van nem nyüstölném tuningal, elég neki most az 5200+ tuningolva, a tuningot a belinkelt lapnál kérdeztem volna. Ha a lapot lecserélném újra akkor eza lap alkalmas lenne-e egy kisebb nagyobb tuningra, Gondolom egy 550be vagy 720-as már megbír hajtani alapjáraton is egy 9800GT-t 1360x768-as felbontáson. A tuningot csak úgy hobbibol próbálnám, hogy mit lehet kihozni belőle
az 5200+-nál meg szükségböl kell a tuning
látom neked athlon II 240-ed van eza proci hogy muzsikál? -
hito
nagyúr
válasz
Gyuri27 #12962 üzenetére
Az 545/550-es phenomok csak 80W-osak
Tehát ennél tutti nem lenne gond, hogy elindítsam. A kérdés inkább az, hogy tuninggal be lehetne-e fogni az L3 és a több mag nyújtotta teljesítménytöbbletet.
Na még ránézek ezekre az e-s X3-as X4-es Athlonokra, hátha van kedvem szárazkenyéren élni egy hónapig
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #12953 üzenetére
Mostani tapasztalatok alapján nagyon belenyúlós dolog, persze semmi sem lehetetlen. 1 magos cuccra eddig 4.5k postával volt a legjobb ajánlat, hát annyit nagyon nem ér meg a legerősebb se, a 140-est bruttó 6k-ért kapnám-vagy bárki
- boltból. Lehet az lesz a vége, de ha @x2 nem megy akkor 1 magosért sok volt, x2 240-et 12k-ért adnának, x4 620-at 20-ért, mind bruttó ár. Jó lenne nekem egy kicsi sempron is most bőven, csak olcsó legyen.
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #12949 üzenetére
Kicsit keresőztem, VR írta annak idején:
"A G1-esek L2-je olyan durván meg lett nyomorítva, iszonyat lassúak voltak C2C a Windsorokhoz képest, legalábbis memóriatesztekben, de gondolom máshol is kiütközött pár %, ezért kaptak +100MHz-et. A G2-esek viszont már elég jól muzsikálnak annak ellenére, hogy ezeknek is maradt 20 ciklus a L2 késleltetése. (12 helyett)"
Valami ilyesmire emlékeztem én is, csak nem tudtam g1 vagy g2 a páciens. Hát tuningot nem nagyon akarok, kezdek rájönni hiába a csilli-villi 3D-s gamek, már nem érdekelAmikkel én játszok 1000mhz-es p3 is elég cpu fronton, x2 is csak azért lesz mert az 1 magosokat elég drágán adják, ez meg talán csereberével értelmes áron kijön. 740G-s GB lapot veszek, majd bővítem ha úgy alakul, ACC-t tudja, szinte csak jókat írnak róla neweggen, kipróbálom lesz ami lesz
-
diablo1984
veterán
válasz
Gyuri27 #12940 üzenetére
a legfelsőt az msi honlapja am2+-osnak írja, de ddr3 jár bele, amúgy a sima am2+-osaikon nincs hűtés, egyszerűnek néznek ki, a +áramcsati is a sima 4tűs akármi, nem tűnik paksi tunningmasinának!
valahogy a giga és asrock megoldásai jobban megmozgatnak!
hülye msi, azt sem tudja mit árul, am2+osok között hozza az am3-as lapokat....áhhh...
-
feco88
tag
válasz
Gyuri27 #12914 üzenetére
Köszi. Hát mindenképp próba lesz. Am. öcsémnek most kellen összerakni egy gépet és abba már eleve olyan lapott veszek ami támogatja, csak neki nem lenne fontos akkora proci és cserélném az enyémmel, csak nem akarok lapot is cserélni
köszi a válaszodatt.
jam : a BIOS frissités megvolt és eddig stabilan megy a régi procival. -
eladohardver
őstag
válasz
Gyuri27 #12910 üzenetére
Nem is kell szétfeszelni... 1.85V az szétfeszelés? Intel vs amd nél ez a helyzet melegszik amd ben mint disznó. 3 féle memóriával(OCZ, kingston hyperx, CSX CEC Kit) próbáltam mindnél ugyanez volt ... Intelben kéznél hidegebb amd ben meg alig bírom fogni, mind gyári feszt kapott... gyári időzítés. sőt 800mhz nél is ugyanúgy melegszenek...
Giga 790X ud4p és 790GX DS4 lapokban
Nem is hogy házbaszerelve, de úgy lett tesztelve h asztalon+50 centis álló venti fújt rá a memóriák+proci környékére... Volt légáram... zafirban nem melegszik? -
kem
addikt
válasz
Gyuri27 #12899 üzenetére
Nem sporolok ramon
VGA-bol egyelore alaplapi lesz, aztan majd januarban veszek valami normalisat. Megelegszem majd egy 4670/4850 korulivel. Mar lattam, hogy mire kepesek ezzel a procival(utobbi kari Mirrors Edge fullon 60FPS). BOINC nevu program fog menni 24/7-ben, inkabb azert akarom szetgyurni a gepet. Mi lehet a kulombseg a blade es a platinum kozt? idozites is meg minden ugyaolyan, csak van koztuk 30-40Font kulombseg.szerk: ramtuningbol annyit tervezek amennyit csak lehet...
-
törölt tag
válasz
Gyuri27 #12870 üzenetére
A tesztben szereplő legdrágább Asus lap kisker 23k körül van. Szóval az általad megjelölt ársáv erős túlzás.
Tudtál linkelni egy boltot, ahol van Sapphire lap. Ez nem bizonyít semmit, töredéknyi helyen szerezhető be, mint akár a Biostar lapok.
A beszerzés meg mint írtam tipikusan nem úgy zajlik, hogy az oldal szerkesztői elmennek bevásárolni. Azt tesztelik, amit kapnak. Szóval maximum a Sapphire hibáztatható azért, mert nem küld lapot tesztelésre.
Egyébként meg ezek szerint gyakorlatilag minden hw oldal LoL, mert nem tesztel szinte egy sem Sapphire lapokat...
-
törölt tag
válasz
Gyuri27 #12867 üzenetére
A Sapphire lapok még annyira sem elterjedtek, mint a Biostar osztva J&W-vel... Akkor meg nem mindegy? Meg egyébként is mennyi low budget Sapphire lap létezik?
Az MSI már más tészta. De nyilván tudod, hogy a tesztek abból készülnek, amit kapnak az adott oldalak. Ha az általad hiányolt két gyártó (vagy disztribjei) nem küldött semmit, akkor Őket LoL-ozd, ne a tesztet készítőket.
-
gyiku
nagyúr
válasz
Gyuri27 #12832 üzenetére
Gigabyte releases the GA-MA785GM-US2H mATX motherboard
matx csak neked -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #12815 üzenetére
Jaja, arról nem is beszéltünk, hogy am3 lapban csak am3 proci megyen, am2+ lapban meg am2/am2+/am3...na ez volt még egy érv az am2+ mellett, lehet veszek most egy filléres am2 sempront és várok egy 4 magosra. x2 240 is jó lenne, de ha tényleg jön olcsó 4 magos ősszel -mért ne jönne?
-, akkor már rögtön azt venném, kis sempivel meg addig is tudom használni a gépet.
szerk: Meg fordítva is igaz, ha megszorul az ember akkor könnyen tud downgrade-elni olcsó am2-es sempronra 4 magról
-
Snakeiboy
aktív tag
válasz
Gyuri27 #12776 üzenetére
ASROCK G31M S, Intel Dual Core E5200 2.5GHz BOX 775 2MB dual
vagy
ASROCK N68 S, AMD Athlon II X2 240
Az aruk megegyezik hajszalra, es nincs nagyon szuksegem az alaplap szempontjabol tobb szolgaltatasra, huzva sem lesz a proci valoszinu. Meg annyi hogy a kisebb fogyasztasnak is orulnek. Szoval igy melyik a favorit? -
diablo1984
veterán
válasz
Gyuri27 #12768 üzenetére
öröklődéssel lehet, sokmindenkinek van így, bár én nem gyilkolnám a dolgot, anno az abitom sem csipázta a 4x1gb geilt(el sem indult, csak sípolt), 690g-s gigára cseréltem, az meg látványos hibákat generált vele, azóta inkább 2x2gb-ot használok....
ja, meg ki beszél 4x1gb-ról? ma már a 4x2gb sem elképzelhetetlen és ugyebár az is 4 slotot igényel....
-
politomi
tag
-
válasz
Gyuri27 #12680 üzenetére
Nem igazán szeretnék Gigabyte lapot, előítélet igen. Ott kezdődött az egész hogy még s939-es időkben szívtam egy kn8nf9-u-val és azután többet nem akartam Giga lapot, most nagynehezen rábeszéltek tavaly itt hogy ne legyek előítélettel, na és most megint ugyan úgy szoptam vele. Amikor tehettem akkor Abit lapjaim voltak, persze már nincs Abit.
Tehát oké lehet Gigabyte, de csak akkor ha már valaki, legalább egy ember alaposan kitesztelte. A ezzel DS4-el is sokan szívtak, talán van is pár hozzászólás hogy nem lett éppen egy jó lap.
Más márkából van-e jó tuningpotenciállal rendelkező lap?
Jw-790x,Biostar 790gx,MSI 790gx (áraikat nem tudom) ~ valami infó/vélemény? -
band1103
őstag
válasz
Gyuri27 #12653 üzenetére
Ez a konfig abban az esetben már nem elég ha szeretnél Full HD minőségű filmeket is lejátszani. Abban az esetben viszont tényleg ideje váltani.
Támogatom a ASROCK A780FullHD választását a többi felsoroltat nem. + hozzá egy X2 5050e procit 2 GB rammal. Arra az alaplapra integrált HD3200-assal és a CPU-val is tökéletes lehet a Full HD filmek lejátszása. Azért emlegetem ezt a Full HD-t mert ez az egyetlen indok ami miatt váltanod kellene. Ha nem akarsz csak Xvid, Divx meg DVD filmeket nézni akkor a fejlesztéssel nem lesz jobb neked mert ezekre a filmekre és a többi általad említett célra jó a jelenlegi 939-es konfigod is. A fejlesztéssel Nem lesznek szebbek vagy gyorsabbak a filmek, vagy nem jön be hamarabb a kedvenc weboldalad vagy nem töltődik le gyorsabban a kedvenc filmed-sorozatod.
De ha van full (1080p) vagy fél(720p) HD képes kijelződ (monitor vagy TV) jó nagy képátlóval akkor lehet hogy a jelenlegi xvid de néha a DVD filmek is csúnyán néznek ki rajta és emiatt kellene full HD fimeket nézni akkor bizony jó lesz váltani. De semmi más gyakorlati hasznát nem látom a váltásnak.
-
HERR Z
veterán
válasz
Gyuri27 #12608 üzenetére
"De az amd-nek ezt a proci kérdést rendbe kell raknia. Mert 4 magon a 140w sok. Főleg mikor a kunkurencia ezt tudja 65w-n is jó tuningal."
Sztem annak is örülnek hogy végre teljesítményben versenybe vannak. A L3 nélküli 4 magosok lesznek majd a takarékosak -igaz ott pont a kraft vész el
-
HERR Z
veterán
válasz
Gyuri27 #12602 üzenetére
egy phenom 2 alapfesze 1.3V
ha az ember felrakja 1.4V-ra már eszik ~125W-ot, és ez nem számít annyira ipari tuningnak, mert az AMD is azt mondja hogy 1.425V-ig nem stressz a 45nm-es prociknak5 fázis kevés? 15k+ -os asrockokon már kb minden ennyi van, és a pwm rész szilárdelektrolitos(giga 780-ds3h rev2 4 fázis és 140w mellékesen)
az hogy a többi nem szilárdelektrolitos szerintem kb mind1, a hangkari nem lesz jobb tőle
A legolcsóbb giga lap amin van pwm hűtő...........a ds4 de az más miatt ratyi(elhalálozás, sb600), ill 24-25k-s lapok, szal oké, de ennyi pénze szintén nemlesz rá(amúgy igaz ha má' 140w-os akkor tarson is ki terhelés alatt is[pont ebbe szar a ds4])összegezve, mindenképp kompromisszumra kényszerül, meg kell szülnie mi kell és mi nem
-
HERR Z
veterán
válasz
Gyuri27 #12589 üzenetére
95w-os proci tuningolva simán megehet 125+ w-ot
meg....semmibe se kerül egy értelmes lapot venni ami ha kell esetleg bírja a tuningotjó minőségű hangkártya -ez asrockon annyira nincs(valami VIA van), gigán elmegy kategória(realtek ALC888/889)
alacsony fogyasztás - ez nem lapgyártó függő hanem chipset és proccfüggő(35-140w ugyebár amdnél)
vigye a full HD-t. -játékokba vagy desktopon?videót bármely 780g gyorsít, ha nem ahoz is elég egy x2, 45w-os, játékokhoz bármi kevés
de ha régebbi játékokkal akarsz jáccani akkor sideport kell még -
-
-
törölt tag
válasz
Gyuri27 #12479 üzenetére
Azt sosem értettem, hogy miért jó mATX gépet építeni, ha utána a környékét beborítja az ember mindenféle külső eszközökkel. Akkor már inkább egy FullATX rendszer belső eszközökkel. Lehet nagyobb rendet lehet tartani körülötte. Pláne, hogy az átlag mATX ház csak ~40-50mm-rel alacsonyabb, mint a midi ATX...
-
csibor
addikt
válasz
Gyuri27 #12426 üzenetére
Mármint melyikkel?A giga egyre kevésbé jön be,régebben az Asrock legalább 5k-val olcsóbb volt mint pl:Giga azonos felszereltség esetén.A bajom igazán az nem szeretnék ~20k alaplapra költeni.Lehet az legegyszerűbb ha megtartom a HD3870-et,pénzben szinte ugyanott maradok,mintha cserélgetnék.
-
venember83
nagyúr
válasz
Gyuri27 #12416 üzenetére
Már semmiből. Felidegeskedtem, hogy a Debrecen nagyságú városunkban található fél tucat üzletben nem lehet találni normális alaplapot és/vagy keveset fogyasztó kétmagos AMD procit. G31M-S2C lett meg E1400. Ez van. Szülőknek skype-ra, meg nekem torrentre és filmekre jó lesz. Múlt héten is csak kétszer kapcsoltam be a gépet, inkább a laptopot használom, nem láttam értelmét 30k Ft-os lapot plusz bele valami 20k ft-os procit venni, így megúsztam 25k forintból. Ha már nem lehetett az, amit szerettem volna, akkor legalább olcsó legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest