- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz
atti_2010 #13164 üzenetére
Kösz, hogy rám szánjátok az időtöket
XP alatt úgy néz ki, hogy nem sikerült utólag AHCI-síteni a rendszert
registry file importál, IaStor.sys megfelelő WIN könyvtárba bemásolva, SB8xx driverfile-ból (intéző .inf file-on jobbklikk és telepít) XP-s driver felrakva, reboot, biosban s-ata mód AHCI-re átállítva, erre bootnál kiírja, hogy nem talál system partíciót, majd win indító képernyő és rögtön utána kékhalál.
Holnap csak az ODD és az SSD-vel nyomok egy win7 installt, meglátjuk úgy mire jutok.
Ha felment a Win7 az SSd-re, és utána rádugom a rendszerre az eddigi vinyót (biosban bootra persze az ssd lesz beállítva) és átrakom a biost ahci-re, akkor fogja rendesen kezelni a régi, vinyót?
Oliverda: Melyik a "legutolsó AHCI meghajtó"?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Oliverda #13161 üzenetére
Az SSD-re Win7 fog menni
, de amíg nem költözöm át teljesen rá, addig is az XP-t kicsit szeretném rendbeszedni, és elérni, hogy bootolásnál attól függően, hogy az SSD-s Win7 vagy a vinyón lévő XP-t indítom a biosban ne kelljen váltogatni AHCI és IDE mód között.
Basszus, szóval TRIM win7 alatt se lesz ezzel a lappal?
Van helyette valami más SW-s megoldás az SSD élettartam és sebességmegőrzésére, vagy nincs akkora jelentősége?
-
Mercutio_
félisten
válasz
atti_2010 #13158 üzenetére
Először is a BIOS-ban a SATA vezérlőjének módját állítsuk AHCI-ra, ugyanis a TRIM parancsot csak az AHCI meghajtóprogram képes továbbítani. Ha a Windowst előzőleg IDE módban telepítettük fel, akkor sincs gond. Windows Vista/7 operációs rendszerekhez töltsük le ezt a regisztrációs fájlt, Windows XP-hez pedig ezt használjuk. A Windowst IDE módban elindítva importáljuk be a regisztrációs fájlt a Windowsba. Windows XP alatt az innen letölthető fájlt másoljuk be a Windows/System32/Drivers könyvtárba (az XP-s megoldás csak Intel chipsetes alaplapokkal működik), majd indítsuk újra a gépet. A BIOS-ba lépve ezután a SATA módot kapcsoljuk át AHCI-ra, így el fog indulni a Windows, és feltelepíthetjük a déli hídhoz letölthető SATA drivert. -
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
Szakik létezik, hogy nincs 780G+SB700-hoz (Asrock A780FullHD) XP-re AHCI driver?
A raid az tudtommal nem az, illetve nem megy fel, ha nincs raidben a lap. -
Mercutio_
félisten
Ja igen, Radeon 4670-es videókártyám van és úgy tűnik egy darabig nem is cserélem, ezt is kérem figyelembe venni
-
Mercutio_
félisten
Szépestét Szakik!
Kinéztem ezt a J&W lapot a mostani Asrock A780FullHD helyett, integrált teljesítményében, fogyasztásban/melegedésben (esetleg másban ami nem jutott eszembe
) mire számítsak?
Nvidiáéknál is annyi értelme van a hybridSLI-nek mint ATI-nál a hybricCF-nek?
Lehet, hogy tavasszal HTPC alap lesz, van-e valami ami az ellen szól, hogy ezt a lapot válasszam, alulfeszelni lehet-e benne a procit (X2 II 240, Asrockban szürke a procifesz mező
) ?
Ami a lap mellett szól:
- hátlaphoz közel van a tápcsatija (ezért vettem az asrock-ot is, a mostani kis ház - és talán a majdani se lesz nagyobb - miatt)
- optikai és coax digi kimenet
- intVGA
- 3 hűtőventi csatlakozó
- HDMI port -
Mercutio_
félisten
válasz
elfelejtette #12806 üzenetére
Hopp-hopp szakik mi ez a megoldás, ki ez a csücsöri kisgádzsi?
ramdirve, azmegmi?XP alatt is megy, vagy csak az újabb windózerek tudják?
-
Mercutio_
félisten
Probléma megoldva, én voltam a béna
DE ami negatívum: Nincs a lapon digi hangkimenet
nesze neked htpc alap
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Valaki tapasztalt már ilyet?
-
Mercutio_
félisten
válasz
diablo1984 #12515 üzenetére
Lehet, hogy oda rosszat csinált, de az AM2-es 780G mATX lapja nálam bevált
-
Mercutio_
félisten
válasz
diablo1984 #12512 üzenetére
Pedig átlagos használatra teljesen korrekt
-
Mercutio_
félisten
válasz
band1103 #11496 üzenetére
Eszerint az IGP-s alaplapoknak ott van helyük, ahol mindennapos használat mellett régebbi játékokra van igény, és/vagy van egy 4800+ vagy erősebb proci az esetleges h.264-es filmhez, de semmiképp nem akar a tulaj videókártyát?
Akkor megismételném a korábbi kérdésemet
-
Mercutio_
félisten
Újabb jó hír
Bár a linkelt oldalon Nvidia csipszetes a cucc
-
Mercutio_
félisten
válasz
Gyuri27 #11332 üzenetére
Én ugyan most éppen 4670-es IceQ-val használom, de amíg nem volt kapható az intVGA-t "gyötörtem", és az előző lapomnál is jól jött, amikor eldöntöttem, hogy VGA-t cserélek nem szorított az idő, az intVGA-val el voltam néhány hétig, amíg a megfelelő vidkarit megtaláltam
-
Mercutio_
félisten
Újabb jó hír
p*csába a drága és nyamvadt Atommal
-
Mercutio_
félisten
Fiúk van olyan mATX ATI-csipszetes alaplap, ami nem intVGA-s, jó az integrált hangja (persze spdif-es kimenet), és nincs bios problémája, esetleg kezeli a kisebb (65/95W) phenomokat is?
Na persze "jó olcsó" legyenHa va rajta eSata, firewire esetleg jó tuningban az már csak hab a tortán.
-
Mercutio_
félisten
válasz
HERR Z #11081 üzenetére
Konkrétan melyik típus ami megy 10X szorzóval 1.1V-on stabilan?
J&W 780UVD-ben hol állítsak feszt a 4600+ F3-as proci esetén, hogy finoman tudjak csökkenteni? 1.25-nél stabil 1.2-nél is annak tűnik, de ha usert váltok akkor, a második userből kilépve fekete marad a képernyő ilyenkor
Ennél kisebb fesznél már el se jut az XP-belépő képernyőig
Vagy ha eleve csökkentett fesszel hajtom a procit CnQ-t tiltsam le? -
Mercutio_
félisten
válasz
Konfigos #10568 üzenetére
Rosszul emlékszem, hogy te nemrég még 3850-es powercolorral nyomtad?
Csak mert, nem hittem, hogy megelégszel az intVGA-valGyuricopf27
: Úgyérted rakjam fel a catalystot, vagy rakjam fel az intVGA driverét?
Mer' legutóbb amikor felraktam előbb az intVGA-t (690G) aztán uninstall majd aktuális catalyst install és fejreállt szegény XP, nem győztem visszaállítási pontot keresgéni
-
Mercutio_
félisten
válasz
Konfigos #10555 üzenetére
Erről jut eszembe
780G-s alaplapos gépet rakok össze, még néhány hátig az IGP lesz használva, aztán vagy 3850 vagy 4670
kerül majd bele.
Nem szeretnék driver le-felrakosgatással t*kölni, megy rendesen az IGP a 8.8-as catalysttal, és majd ha megjön a diszkrét VGA csak berakom a gépbe, vagy az IGP-hez a j and w drivere kell mindenképpen? -
Mercutio_
félisten
Te tudod, de 5,5 az LE1200, 6-ért vihetnéd a X2 3600+-omat
(igaz már nem garis) és 500-ért kapsz itt gyári coolert rá, szvsz 1000 ft különbség, de teljesítményben ég és föld és beszámításnál vagy használtpiacon is jobban tartja az árát.
Ha nem játszik szükségtelen a 4200+, ha néha igen, akkor is videókártyából tuning nélkül 2600xt-nél erősebbet nem érdemes egyik X2 alá se tenni, mert visszafogja, azt meg mindkettő kiszolgálná -
Mercutio_
félisten
Ha jól számolom 16 az alaplap + videókártya, 9-ért kapsz 2600xt pci-expresst (pl. első hirdetés, de 9700 újonnan boltban, tobb helyen, 7-ből meg találsz korrekt ATI alaplapot az aprók között annál az x1650-nél fényévekkel gyorsabb a 2600xt, az újabb alaplap pedig általában fejlettebb, jobb a hangja, kevesebbet fogyazt és fűt, stb.
-
Mercutio_
félisten
A videkártya ennyiért gáz, az alaplap olcsó, de továbblépésre esélytelen, írd le pontosan mid van (ház, táp, 9800 pro agp ha jól értem) és azt, hogy mire használnád, miket akarsz az alaplapba tenni, aztán kitalálunk neked valami olyan összeállítást, ami megfelel az elvárásnak, és később nagyobb beruházás nélkül továbbléphetsz.
-
Mercutio_
félisten
Jobban jársz ha elpasszolod a 9800pro-t és PCI-expressben gondolkodol
Ha van DDR1-es memód annak jó ára van, 2x1GB áráért 2x2GB DDRII-t kapsz, ha nincs akkor megintcsak DDRII a cél, hisz sokkal olcsóbb, mint a DDRI.
Veszel egy ATI 780G/GX csipszetes alaplapot az passzív és hűvös, hardveresen játssza le a h.264es videókat is, beletolsz egy passzív 2600xt-t, amit 10k alatt már boltban megkapsz, vagy ha újabb játékokat akarsz nyomni egy 3850/70-et (ennél erősebb kártyához a proci gyenge, és a 48xx-ek fűtenek is keményen, tehát ahhoz hűtés kell, az pedig zajjal jár, bár a 38xx-ek is érezhetően forófejűbbek, mint a 2600xt) -
-
Mercutio_
félisten
Ehhehh, nem gyenge a kicsike
-
Mercutio_
félisten
válasz
Somkereki #9722 üzenetére
Olcsó, jól használható, csendes és nem fűtőtest lapnak ott a 740GV csipszetes vagy fullos szolgáltatásokkal, kicsit drágábban a 78GM prociból meg egy ezressel többért már 2magost kapsz, amit alulfeszelve ugyanúgy 45W körül lesz a maximális fogyasztása, de legalább akadásmentesen veszi a HD-filmek lejátszását.
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
Lehet kicsit off, de itt jó a csapat és nincs időm túrni a fórumokat
szóvaL:
Valahol olvastam, hogy orthos nem szereti az everestet ez igaz, vagy csak mendemonda?
Ha fentvan már azt se, vagy csak az egyszerre futás nemgyerebe?Továbbá adott egy GA-MA69G-S2H S3HF4a biossal benne egy X2 3600+-al, 2x1GB 1066-os Kingmax rammal milyen beállításokat adjak neki, ami elvárható ettől a procitól és kicsit nagyobb teljesítményt eredményez?
-
Mercutio_
félisten
válasz
diablo1984 #9454 üzenetére
Hehe, erről jut eszembe: MA690GM-s giga lapomban lévő x2-es procira amikor ráküldtem az orthost everest 118 fokot írt a procira
(Magok 91/105
)
-
Mercutio_
félisten
válasz
raul560 #9304 üzenetére
Rakj el egy everestet, az megmondja milyen vezértlő van a lapon
De ha elmégy a Driveragent oldalára az is kilistázza a teljes hw-tartalmat
És mi lenne, ha az alaplapos topicban kérdezgetnél, főlleg mivel ez itt AMD-s lapokkal foglalkozó topic -
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz
TomBoy1986 #7208 üzenetére
Sehol nem írtam, hogy Voltmod-ot csinált, feszemelést meg a biosban a "viszonylag hozzáértő felhasználó" is szokott, ha nem tévedek
-
Mercutio_
félisten
válasz
TomBoy1986 #7202 üzenetére
Erről a "nem tuningolhatóak a asrock lapok" témáról BlueAthlon-al cserélj eszmét, szerintem pillanatok alatt tudna cáfolni mind amd mind intel platformon, igaz ő szerintem még az udvaron a bodrin is feszt emel, és biost hackel
VR: A hybridhez nem tudtam, hogy dx10.1 funkciók is kellenek, ennyire nem ástam bele magam, csak az ütötte meg a fülem, hogy "le van benne tiltva", ezt meg ált. olyan dologra szokás írni, ami benne van a HW-ban, csak...
-
Mercutio_
félisten
válasz
VaniliásRönk #7114 üzenetére
Ha benne van csak le van tiltva, akkor kapják be ATI-ék is
Eszerint megjön végre az új csipszet, de a hybrid módot kihasználni csak majd 3xxx-es kártyákkal lehetEz a Foxconn lap jól néz ki, csak a hazai áraik...
miniITX, húúú az nyami!!
-
Mercutio_
félisten
válasz
VaniliásRönk #7025 üzenetére
18,8 a pro ddr3, 20ért már 2600xt szatírt adnak.
Komoly, hogy a 2600xt nem tudja a hibridet, csak a 36xx-es "változat"?
-
Mercutio_
félisten
válasz
diablo1984 #7013 üzenetére
Szvsz nem egy nagy feladat a software-es "CF"-et megcsinálni integrált és a vga között.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Krissz22 #6990 üzenetére
Ha mindenképpen mATX-et akarsz és kihasználod a firewire-t, digitális hangkimenetet, kicsit gyorsabb integráltVGA-t, meg még 1-2 kisebb apróságot, és ez megér neked +3ezret, akkor ne a VM, hanem a GM-S2-t vedd, arra felmegy az S3 moddolt biosa, és akkor tuningolhatod is ahogy csak akarod.
Asrock lap nvidia csipszetes, ami jobban melegszik, mondjuk egy egész kicsi házban, ami nem szellőzik rendesen teljesen mindegy, mert ha egyszer bemelegedik a belső levegő... azért 1-2 fokkal hűvösebb minden, mióta ati-csipszetre váltottam.
Amire még vigyázz, hogy ha nem húzod újra a win-t, akkor a s-ata vinyókat native ide módban tudod csak kezelni, nem tudod menet közben leválasztani őket, ha új win lesz, akkor csinálj driverfloppy-t a s-ata vinyó támogatáshoz (giga honlapon le van írva azthiszem)
DE ha nem sürgős a dolog várj még pár hetet, jön az új ati csipszet, ami tud hibrid módban menni (ha nem kell 3D lekapcsolja a vga-t és csak az integrált megy.)
-
Mercutio_
félisten
Kis kikapcsolódás, én szénné röhögtem magam rajta
-
Mercutio_
félisten
válasz
diablo1984 #6666 üzenetére
USB-s pendrive-ot se lehet/kell leoldani, vagy az megvan, csak a vinyónál nincs ez a lehetőség?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Szabikaa20 #6512 üzenetére
Ha nemértel valamihez legalább maradj csendben
Bon3ss:
-
Mercutio_
félisten
Ahogy nézem a hdmi-n spdif-en, és a dvi hiányán kívül az igp 400 helyett 350-en jár ennyi a hátránya, ezen töröm a fejem, ha úgyis HD2600XT-vel használom és igp csak az esetleges vga-csere idejére kell, akkor elvileg semmivel nem rosszabb, mint ez? (Úgyértem nem htpc-ként lesz hajtva, nem kötöm erősítőre, stb.)
-
Mercutio_
félisten
Jóestét szakik
Ati 690G és 690V-s csipszetű lapok közt csak a HDMI kimenetben van eltérés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Z790 Dark Hero
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest