- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
diablo1984
veterán
válasz
Borokafa #12616 üzenetére
jah, megtaláltam én is már, a többi 95W-os, a qx9650-es 130W-os, a qx9770-es 136W-os alapból, húzva azért jobban zabálhat!
phenom2-esek min 95W-ot esznek: [link]
a phenom 1-esekből van 2db 65W-os is: [link]gondolom a 2-eseken is gyúrnak még az AMD-nél, és kihoznak belőle takarékos tipusokat is!
jah és ugyebár, az intel így sem a max fogyasztását írja a procira, hanem az átlagot, arról nem is beszélve, hogy az AMD procija még a memvezérlőt is eteti.....csakúgy mint az intelnél az új foglalatú procik!
-
diablo1984
veterán
válasz
Borokafa #12611 üzenetére
az intel eleve másképp méri a fogyasztást(egy középértéket ír), nem beszélve arról, hogy az amd a memóriavezérlőt is a prociba építi, ami szintén eszik! szóval az intel sem eszik kevesebbet hasonló kategóriában.
kérdésedre a válasz: szerintem nincs, vagyis olyan akad, amire az intel 65W-ot ír rá, de bekap 95W.ot is alapórajelen, pedig az alapfeszük lentebb jár mint amd-jéknél....
tunningnál meg esznek mint a lovak! -
törölt tag
válasz
Borokafa #12570 üzenetére
Van egy program, aminek a benchmark-ja kimutat különbséget, ezért meg szoktam említeni kivételként. Egyébként meg olyan elméletileg erőforrásigényes program benchmarkjára nem adok, ami nem képes ki és becsomagolásnál is egyaránt 100%-ra terhelni minden processzormagot. Még becsomagoláskor is csak a legelején használja ~95-100%-ra a procit, utána csak 60-80%-ra terheli...
Más alkalmazásoknál szinte semmiféle hatása nincs a teljesítményre.
-
diablo1984
veterán
válasz
Borokafa #12560 üzenetére
de, mert az felelős az usb kezelésért! én is lesz*rtam volna, ha csak a pent nem szerette volna, de a 2gb-os sd karit sem csípte(sem külső, sem belső kártyaolvasóval), de 1gb-osal jó volt....meg a belső kártyaolvasó sem a legszuperebbül dolgozott....az abittal meg semmi gondom sincs, leszámítva azt, hogy b*sznak hozzá support bios-t kiadni(phenom támogatás
)
-
-
Ayg0
senior tag
válasz
Borokafa #12386 üzenetére
nem, mert nem nagyon kisérleteztem vele. ezen pedig száz, hogy ddr3-as sp van. (hynix h5tq1g63afp-h9c azaz DDR3-1333@9-9-9)
-
band1103
őstag
válasz
Borokafa #11333 üzenetére
Na igen, ebben is egyet értek
. Kell hogy DDR3-as legyen de mindenképpen legyen. A véleményemet a méretről azért még fenntartom
.
Oliverda: De miért nem? Nem láttam még DDR3-ast. Fizikailag sem megy bele a DDR2-es foglalatba, más foglalat kel neki? Hisz ha belemegy akkor a memvezérlést a proci végzi és ha az alaplap maradéktalanul fel van készítve bioszfrissítéssel és belemegy a foglalatba akkor tudnia kellene nem? Ha nem akkor miért nem?
-
válasz
Borokafa #11204 üzenetére
Ha tesztelem ki a max órajelet akkor vissza szoktam osztani hogy ne attól fagyon a cucc. Memtestel kiteszteltem 1066 2v 5-5-5-15, a vége valahol a max HT-nál lenne talán 1100 2.2v-al, de annyit már nem ér a cucc. Igyekszem 1000 körül tartani. Sajnos ebben a lapban nem sikerült cas4-re bírnom, még 667-en sem. haver Abit KN9 ultrájában meg megy simán cas4-el.
De mondjuk az everest írás/olvasása még igy is a régi gépem (ddr1 500-) szintjén van, vagy inkább alatta. De ez lehet mérési hiba. (mármint 4 magosat nem mér rendesen az everest) -
válasz
Borokafa #11199 üzenetére
2860-on (11x260) nekem sajnos csak akkor stabil ha megy közbe valami teszt. Azaz egy magot terhelnem kell. 250HT felett valamiért idle-ben fagy. A procit stabilan 2.9ig teszteltem 1.3v-on. De ha felrakom 1.4v-ra akkor instabil lesz az egész. Csak úgy jó ha minden auto-n van a biosban, különben fagyi van idle-ben. F5c bios van fent. elöször azt hittem táphiba, de a tápnak semmi baja. A lapon raktam bordát a Fetek-re, az se lehet. Itt ált meg a tudományom.
Ha megy 2.8-at 1.3v-ak akkor kell menie 3ghz-en is csak lehet 1.4v-al.Az zavar hogy már baromi rég óta el akarom érni az a nyamvadt 3ghz-et, de eddig eddig AMD procimmal se sikerült. > 2600+MP@2.7-en, 3200+ venice@2.6ghz,4200X2 Manchaster 2.9ghz 1,65v-on ami baromi sok. És most ez a 9550, simán sikerülne ha stabil lenne. Egy validate erejéig pesze összejött. 273x11
A legnagyobb gond az idle fagyás, és persze az hogy néha ba***k bebootolni és csak "áll" a post kép után szétfagyva. Jobb esetben elindul, de szétfagy XP betöltés után. A nem mindíg elsőre boodolos dolog akkor történik ha nem auto-n van a fesz vagy valamit állítottam a ramon. Auto-n meg csak 1.3v-ot ad a procinak és 2v-ot a ramnak.
-
-
band1103
őstag
válasz
Borokafa #10211 üzenetére
Csoda? Te teszteltél ilyet? Én igen. Én is meglepődtem hogy az ennyivel gyengép GPU hogy lehet gyorsabb egy HD3200-nál. Elmondom:nincs sideportja. Quake4 HD3200=13fps ezekkel a beállításokkal. 9600XT=22,8fps ugyanazokkal.
nesa : Volt XT is lásd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Netfone
- Milyen TV-t vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- SSD kibeszélő
- Scum
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AI tervezheti az Apple chipeket
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest