- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taifa Díaz
őstag
Sziasztok! Először fogok összerakni AMD konfigot erre a deszkára. De addig is, amíg hamarosan megveszem bele a Phenom II-t, felajánlottak kölcsönbe egy 939-socketes 3000+os Athlon-t. Szerintem az nem fog elindulni benne, vagy talán mégis? Nem hinném, hogy a cpu foglalat kompatibilis lenne ennyire visszamenően, de tényleg nem értek hozzá. Érdemes elhoznia az illetőnek az Athlont
Előre is köszönet
-
-
band1103
őstag
Nem azt kérdeztem hogy hol kapható hanem hogy miért nem kapható (és leírom újra->)mindenhol? 3 hely nem egyenlő a mindenhol-al.
De csak költői volt, mintegy válasz arra miért nem esik szó azokról az egyébként jó lapokról.
És a Sapphire-okról miért nem? Stb,stb. Biztos van még egy csomó megbízható gyártó. -
dqdb
nagyúr
Az ideiglenesen használt Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H-ből gondolkozás nélkül vennék még egy darabot, ha PCIe fronton jobban állna. A PCIe 1x csatlakozó az elhelyezése miatt használhatatlan. A tunerkártya így a 16x csatlakozóba ment bele, és ezzel elveszne a jövőben lehetősége egy diszkrét videókártyának (a lehetőséget meg kívánom tartani, mert 2-3 évig nem szándékozom alaplapot cserélni az OEM Vista miatt). A PCI-ból is helyből egy foglalt nálam (soros porti kártya), és bármikor előfordulhat, hogy egy másik PCI-os kártya landol egy munka erejéig a gépemben. Ezért zártam ki a mATX-et, mert más gyártó más típusánál sem jobb a helyzet.
Közben végignéztem a választékot:
* ASUS M3A78-T (790GX, 35k): pozitívum, hogy minden van rajta, ami kell; negatívum, hogy egy ilyen már elszállt nálam mindenféle tuning nélkül
* MSI DKA790GX Platinum (790GX, 38.3k): pozitívum, hogy ezen rajta van is minden szükséges dolog; negatívum az ára, és még nem AM3 ready-ként, hanem csak AM2+-ként hirdetik
* MSI KA780G (780G, 20.3k): erőteljes pozitívum az ára, negatívum, hogy nincsen Firewire, kevés a PCIe
* Gigabyte GA-MA790GP-DS4H (790GX, 36.1k): pozitívum a jónak tűnő chipsethűtés, valamint a sok PCIe port. Negatívum a hiányzó eSATA.
* Gigabyte GA-MA78G-DS3H (780G, 21k): pozitívum az úra, a sok PCIe port, negatívum a hiányzó eSATAASUS-ból nem találtam megfelelő 780G-s alaplapot (hiányzott mind az eSATA, mind a Firewire, két bővítőkártya meg sok lenne). Jelenleg az M3A78-T és a GA-MA78G-DS3H között hezitálok. Az előbbi 35k, az utóbbi egy ilyennel együtt is csak 27.3k. Azt hiszem, a Giga lapnak utánanézek kicsit fórumokon.
Memóriából milyen típusú DDR2-1066-ot lenne érdemes venni? GeIL Ultra, Kingston HyperX, OCZ Reaper? Nem szeretnék úgy járni, mint az előző esetben, hogy csak a memóriát visszaosztva megy a CnQ.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Világosan leírta, hogy nem akar tuningolni, ilyen alapon később bármit akarhat, tulajdonképpen inkább egy 4-procis munkaállomás kéne neki, akkor tuti minden igényt ki fog elégíteni a konfig.
Túl van lihegve a FET-hűtés, nem döglenek azok olyan könnyen, különben sem a CPU teljes teljesítményfelvételét kell eldisszipálniuk, hanem csak a töredékét.
Én keltem fel bal lábbal? A srác tudja mit akar, meg is felel neki amit választott, erre te jössz mindenféle légbőlkapott dolgokkal, és extra költségekbe akarod verni.#11487 gyiku: Ez az MSI azért különösen jó, mert ha netán mégis tuningolni akar, akkor legalább a fix NB szorzó garantáltan betesz neki.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az MA78GPM-DS2H-n is van... [link] Tanácsadás előtt legalább nézz körül.
#11480 Gyuri27: Már hogy érné meg?
Ekkora árkülönbözetből egy HD2600XT/X1950Pro is kijön, hol van ezekhez képest egy HD3300?
#11481 Mardor: Sokat dob rajta, de csodát nem tesz, ha jól emlékszem 20-30%.
#11483: Milyen hülyeség ez, miért lenne jövőállóbb a cucc egy OC-s SB miatt?
Szerinted ez nem elég? -
Gyuri27
félisten
Dupla side port. A válság elött 18k volt az ára a 128-s meg 20k-ba került. A jw akkor is 30k volt. Ill aki nem int vgal használja annak mindegy. Sokan beszélnek itt az int vga-ról, de rajtam kivül talán nincs is más aki azt használja. Nyilván megvan az elönye az 5+1 fázisnak mint ahogy a pwm hütésnek is. Az hogy megéri e relativ. Mert van akinek van +7-10k-ja van akinek nincs. Ill azért a bioról meg kintese írnak rosszakat meg itthon sem.
A beszerzés az meg nem ide tartozik. Csak annyit, hogy amíg szlovákiába, csehországba kapni addig itthon nem. Ezt pedig nem kell kommentálni. -
-
bnss
veterán
Tudom, egyelőre marad az X2-es CPU, majd jövő nyáron újítok - talán. Néztem MSI-t, Gigabyte-ot, a J&W valahogy nem szimpatikus, de ha nem lesz más lehetőségem, akkor az lesz.
Nem tudom, sajnos Nándival eddig nem tudtam beszélni, a hétvégére pedig mindenképp kell már egy alaplap.
-
darthsmoke
Korrektor
Sziasztok!
Nekem van egy J&W 790GX-EXTREME lapom, de jelenleg szívás van, mert a CSX RAM-okkal nem szeret együttműködni. Vagy a két CSX RAM nem szereti egymást. Mindenesetre holnap megpróbálok cserélni GEIL Value Dual Channel DDR2 kitre, aztán meglátjuk.
Amúgy nagyon jó kis lap, csak még nem nagyon tudtam tesztelni, mit tud.
Gábor -
band1103
őstag
Elolvastam Konfigos társunk hsz-eit attól kezdve hogy megrendelte majd megkapta, és ezt szűrtem le belőle. Nem azt mondtam hogy szar. Csak nem tökéletes mint ahogy fehér hollónak számít manapság ha egy premier lap tökéletes.
MasterDeeJay: Erre van a kedvenc közhelyem hogy ha az apa nem foglalkozott volna a fiú anyával csak mert élete első nőjében csalódott akkor most a fiú nem létezne. Nekem most egy SB700-as giga lapom van és még tuningban is meg vagyok vele elégedve.
-
Gyuri27
félisten
Kösz 1 a 690v nem álmaim netovábbja, 2 nekem matx házam van a bio 790 a2+ meg atx (sokat kéne fürészelni), 3 soha nem adom el. Mióta vágyom egy zafír lapra hmmmmmmm.
Szóval ez a családba marad (oda adom majd hugomnak). A ph-n 2 embernek van ilyen lapja (az egyik én vagyok). Pedig itt több mint 100 ezer aktiv tag van!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- RAM topik
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged