- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andor111
csendes tag
válasz
Oliverda #13206 üzenetére
Igen ez 1 hoszab történet de besűrítem.
Vettem 1 Gtx260 karit majd ki derült,hogy az 5000+proci nem üti meg a mércét a karihoz,se baj irták itt a fórumon de belebírok tenni nagyobbat is amit én sem tudtam.Meg is örültem hogy nincs veszve semmi ,meg is lett a kis quad működött is másfél hétig rendesen ,igaz kisebb fagyások be csúsztak de nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki ,egészen tegnap estig.!
Az 5000+ pedig beszámoltattam a quadba. -
Andor111
csendes tag
válasz
Oliverda #13202 üzenetére
Az áramtalanítás alatt érted a bios resetet?
Igen már áramtalanítottam és ki is szedtem az összes hardvert a cpu-n kívül..
Award BIOS típusa Award Modular BIOS v6.00PG
BIOS verzió GA-M56S-S3 F6h
De ami 1kicsit aggaszt hogy a Gigabyte oldalán bétának írja a bios verziót.
Ezt a boltban rakták fel de evett a kis ördög és letöltöttem én is a bioszt de nem merem elinditani,de csökentett módban lehet-e ilyesmit csinálni?
Mert ha csak bios alatt akkor nem fogok látni szinte semmit, és hát nehéz valamit is csinálni ha az ember nem látja, + nem is ért úgy hozzá! -
atti_2010
nagyúr
válasz
Oliverda #13167 üzenetére
Nekem Abu olyasmit irt hogy csak a 8xxx szériával megy a TRIM.
A Trim funkciót csak az SB850-es déli híd támogatja.
Korábban ezt már kérdeztem az AMD-től:
We do support TRIM but only on our newer SB8xx and above chipsets using drivers -
1.2.1.263 or newer from our website.Üdv.: Abu
-
Mercutio_
félisten
válasz
Oliverda #13161 üzenetére
Az SSD-re Win7 fog menni
, de amíg nem költözöm át teljesen rá, addig is az XP-t kicsit szeretném rendbeszedni, és elérni, hogy bootolásnál attól függően, hogy az SSD-s Win7 vagy a vinyón lévő XP-t indítom a biosban ne kelljen váltogatni AHCI és IDE mód között.
Basszus, szóval TRIM win7 alatt se lesz ezzel a lappal?
Van helyette valami más SW-s megoldás az SSD élettartam és sebességmegőrzésére, vagy nincs akkora jelentősége?
-
Thrawn
félisten
válasz
Oliverda #12873 üzenetére
FIGYELMEZTETÉS: Ez a gyorsjavítás még nem esett át teljes tesztelésen. Ezért kizárólag azokra a rendszerekre vagy számítógépekre ajánlott telepíteni, amelyeken pontosan az a probléma jelentkezett, amelyről a jelen e-mail végén található „Tudásbázis-cikk(ek) száma” táblázatban felsorolt Tudásbázis-cikkek szólnak.
-
Chaser
legenda
válasz
Oliverda #12822 üzenetére
Az ideiek xarok, de a tavalyi 2 gigásak ütősek voltak, kb 10 db járt nálam, mind ment a fentebb említett kombinációban. Idén más volt a tíusszám, gondolom ezzel 1ütt a chip is, tavaly kingmax és elpida chipesek voltak nálam, mind2 fajta nagyon jó volt. JEDEC szerint 1066 ddr2 sincs tudtommal.
x2 240 árát kevertem az E3200 árával
jogos, kb 5k a különbség a sempron közt, hát elgondolkoztató, de aki komolyabbra használná a gépet nem fog sempront venni, akkor már "régi" x2, 3600+ mennyi lehet használtan? 5k? Több nem igen, ha a 240-esnek újan ilyen jó ára van. Persze ez feltételezi az am2/am2+ lap használatát és a használt cikkek vásárlását
X ram újan boltban 6k 3 év garral, itt eleve 5-nél többet nem adnak érte, gar nélkül nem tudom mért ne lenne reális 3k 3 évért cserébe..az én lapomért 1 hó használat után bolti ár-2k ajánlatnál jobb nem jött, 32 hó gar volt még rajta, gari jó helyre, kellékek bontatlanok...tehát ha gar nem lett volna rajta akkor még lehet nekem kellett volna fizetni hogy elvigyék
-
Chaser
legenda
válasz
Oliverda #12817 üzenetére
Ahogy néztem a ddr3-as kingmaxot, nem is annyira ratyi
ddr2-ből a tavalyi 2 gigás szériájuk is fasza volt, 2.1V 1000-1050, az idei az tényleg nem sokat ér. Én maradok már a bd csodáimnál, 1.9V@970-ig stabilak, 1000-nél már csíkozott a kép, 2.1-en biztos mennek 1066-ot...ha 1066 cl5 ramot nézel, akkor ddr3-ból meg 1800 körüli ramot néznék cl7-tel mellé, mert annak talán értelme is van, nem úgy mint 1333 körülieknek, amiket majd fillérekért lehet eladni ha eljön a ddr2-ddr3 árának pálfordulása. Én a magam részéről a fentiek miatt maradok am2+/ddr2-nél, amikor eljön az idő hogy csak ddr3 lesz az imc-ben, addigra ddr3 is olcsó lesz, és ha akarom váltok, ramot-lapot, ha nem akarom akkor nem.
Láttam az új sempit, sztem túlárazták, alig drágább az x2 240de lejjebb megy az ha el akarják adni, másik oldalon most már tényleg jönnek a 3000-es cerkák, 2 mag, VT, iponban 11k pár száz ft-ért láttam. Na jó, ha lehetne a sempiből x2-t csinálni akkor jó vétel, de ha nem akkor nem igazán...
Ha meg egy ram 3 év garral 6k, akkor 3-nál többet gar nélkül biztos nem adok érte, meg nem is árulom többért
#12818 Gyuri27 : Mindenféleképp 785g/sb710-es lap lesz, gondolom a lényeg az utóbbin van, de amit várok nem akar jönni, asust nem igazán szeretnék, a GB megoldása talán a 785gm-us2h személyében, őszre majd elválik. Sempronból csak valami kis le1100 körülire gondoltam, ami 3k-ból max megvan, persze kipróbálnék egy újat is, majd ha bolt közelben leszek meglátom mennyiért vágják hozzám -
Gyuri27
félisten
válasz
Oliverda #12817 üzenetére
Nyilván így vagy. De ha magamból indulok ki (és szvsz sok "sors társam" van) akkor mi egy év múlva is találunk procit az am2+-s lapokban. Nekem még mindig az 5000+ be van. annak sem lesz nehéz előre lépni aki most esetleg 240-t használ. Nekünk bármilyen 3-4 magos vagy erős x2 előre lépés.
Persze én is szeretnék egy full am3-s konfigot ddr3-l ez nem vitás.Chaser: ha sempit veszel egyre figyelj. Olyan lapot végy amiben esetlegesen lehet aktiválni a második magot. Mert ha az menne akkor megütötted a fönyereményt.
-
Chaser
legenda
válasz
Oliverda #12813 üzenetére
Én elgondolkoztam am3/ddr3 vásárláson, értelmét nem látom. Vagy veszek most valami 1 v 2 gigás ddr3-at és megvárom amíg lemegy az ára és olcsó lesz, vagy inkább 4x2 vagy 2x2 végül is tök mind1 ddr2-t olcsón, és ha feltétlen ddr3-ra akarok váltani addigra annak felmegy az ára és el lehet adni bukta nélkül..lásd mostani ddr1 árak.
Ez az apróban keressünk ddr3-at nagyon nem kóser, mert akkor kereshetünk ddr2-t is
Újan 2 gigás kingmax 3 év garral 6k, gar nélkül 3k-t érhet...én 5 évvel vettem a bd-ket, abból eltelt tán 2 hónap, még esetleges váltáskor is bőven garisak lesznek és el lehet adni őket.
Na de ez nem ram választós topik, befejeztem
-
Chaser
legenda
válasz
Oliverda #12808 üzenetére
Jelenlegi árait elnézve aránytalanul kisebb sebességnövekedést ad a ddr3, mint amennyibe kerül. Persze be lehet érni lassabbal meg magasabb időzítésűvel is, de minek? IGP miatt meg aki ddr3-at vesz az meg is érdemli sztem
Persze a későbbiekben változhat a helyzet, nyilván fog is az egyre több ddr3-as lap elterjedésével, de az még odébb van.
-
venember83
nagyúr
válasz
Oliverda #12408 üzenetére
ATX-ben esetleg? mATX nagyon szűkös, kellene a két pci foglalat, ha pedig mATX-be teszek egy normálisabb VGA-t, akkor az egyik megszűnik használhatónak lenni. Vagy sokat válogatok, menjek a pics@ba?
Bon3ss: Nekik se raktáron van, nagykerből hozzák, amikor megrendelem, így azt hoznak, ami jön.
12412: Jellemző, az egyetlen oldalon, ahol találtam ilyet, egy mATX lap képe volt kitéve. Kösz. Csak nem tudom, honnan fogok egy ilyet bányászni.
-
Narancs
őstag
válasz
Oliverda #12338 üzenetére
18K-ból kell kihozni a proci - ram - alaplap - összeállítást.
Eddig ami megvan: X2 4200+ hűtővel - 7K; 2*2GB 800MHz - 3.5K;
Tehát 7,5K marad a lapra
Gép irodai célokra készül, tehát stabilitás és megbízható működés az elsődleges szempont. De persze ez nem jelenti azt, hogy lassúnak kell lennie. Ezek a régebbi AMD chipsetek lassúak, vagy még nem annyira megbízhatóak mint az újak? -
Osiris
őstag
válasz
Oliverda #12246 üzenetére
Jobban szeretném kihúzni addig, hogy egy jó am3-as lapot vehessek. Most egyenlőre tesztelem a gépet IntelBurnTest-el, ha ettől nem fagy ki akkor nem siettetem a dolgot. Ez az OCCT egyébként vista x64 alatt a vga ramjaimat is simán hibásnak találta, pedig csak nem volt az oprendszerrel kompatibilis. Illetve közben ugyanezzel az OCCT CPU teszttel egy másik gépet is sikerült megfagyasztani (szintén windsormagos amd, de abban amd chipset van, illetve szintén alapon hajtva minden). Szóval látok rá némi esélyt, hogy ez a teszt program kókány módon lett megírva (vagy túl jól sikerült), csak azt nem tudom, hogy annyira el lehet e cseszni egy programkódot, hogy kikapcsoljon tőle a gép (szerintem nem)...
-
Konfigos
őstag
válasz
Oliverda #12051 üzenetére
De ha nem lesz meg vele a 4ghz akkor kérem az asus deszkád
Amúgy szivem szerint ezt vennék ami neked van csak kell a pénz a reaper 1200-as memókra is ezért a 43k elég a reaper és a giga deszkára pont.Következő lap amit veszek az már GA-MA790FXT-UD5P lesz úgy érzem az valami fantasztikusan néz ki és elég komolynak is igérkezik
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Oliverda #11938 üzenetére
Egészen értelmes elrendezés. A NB/PWM hűtő szerintem egy-az-egyben a 790GP-DS4H-é. Viszont az SB bordája kissé magasnak tűnik ebből a szögből...
A hangvezérlő nem kapott belső analog bemenetet. (Ennek mi értelme? Tuneresek majd esetleg anyáznak miatta.)
És a hátlap közelébe megint nem jutott ventilátorcsatlakozó.Tényleg, azt nem tudod véletlenül, hogy pl a 790GP-DS4H-n miért nem szabványos az egyik ventilátorcsatlakozó bekötése?
-
-
bnss
veterán
válasz
Oliverda #11321 üzenetére
Leesett mire gondolsz, én a sima DS4-re gondoltam. Igazából a lélektani határ az a 30k, pár nap múlva kiderül mi sül ki a jelenlegi ajánlatból.
gyiku: kicsit több típus van, de szeretett hazánkban gyakorlatilag lehetetlen beszerzni őket. Az, hogy támogatja a 140W-os CPU-kat szép és jó, de én nem preferálom annyira az ilyen fogyasztású CPU-kat.
-
bnss
veterán
válasz
Oliverda #11317 üzenetére
De, gondoltam arra is, viszont ha arra szeretnék egy PWM bordát, akkor ott vagyok, hogy másik lap is szóba jöhet, amely már rendelkezik ilyen bordával. (Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki rendeződik a helyzetem, kopp-kopp.)
gyiku: annyira nem is dilemma, inkább a 790-es kínálat hiánya a probléma.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Oliverda #11301 üzenetére
Látom, de az intel nem érdekel. Meg jönnek egyre majd az új magok mind tovább darabolják majd az egészet.
Nyilván nem tart örökké hiszen semmi nem tart örökké. Az am2 lapokat mondtam, szerintem azok hamar elfogynak majd. Nézd meg az aprót, tele am2 lappal. Az emberek vagy intelre váltottak, vagy am2+-ra. Ezért írtam, hogy lehetne az mellékszál.
A 32nm-ig meg el kell jutni.Szia VR.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Oliverda #11289 üzenetére
Azért lesz jó elkülöniteni mert majd az user 2 helyen teszi fel a kérdéseit. Gyanitom sokan nem fognak am3-s lapért a boltba rohanni. Az viszont reálisabb, hogy az am3-s procik nagyrészét am2+ lapba fogják használni. Arról nem is beszélve, hogy ez kiemelt totyik az am3 meg kitudja lesz e és ha igen mikor.
-
Gyuri27
félisten
-
gyiku
nagyúr
válasz
Oliverda #11162 üzenetére
crossfirere amugy sem gyurok. bio 23k, msi meg 24k, annyi kulonbseggel, hogy egyiket lehet venni, mig masik beszerzese bizonytalan.
msi-n lehet allitani nb szorzot? phenom tuningnak nem kakukk igy? egyenlore x2 van, csak ha mar veszek uj lapot, olyat, ami kesobb is jo lesz -
nesa
veterán
válasz
Oliverda #11121 üzenetére
Nemal csalen csak tevagy tul merev es meroleges
ebbol az anyagszelesegbol igy jott ki ha 5mm szelesebb rezbol csinalom akkor lehetett volna egyenes is de szerintem ennek nincs jelentosege
Ja es az elso memoria slottba is is befer a ram ,a borda es a ram kozott fenyfele forditva epp atlehet latni
-
-
Ayg0
senior tag
válasz
Oliverda #10952 üzenetére
Bár mostmár teljesen mindegy, hány fps, mert úgy lefagyott és szétesett az egész megjelenítés egy pillanat alatt, hogy a következő OS bootok alkalmával 640*480@4bit-nél nagyobb felbontáson és színmélységben nem volt képes megjeleníteni. A Catalyst újratelepítésével meg veszettül erős fényerőt produkál, amit szoftveresen nem enged korrigálni, ergo kezd elegem lenni az egészből.
-
band1103
őstag
-
band1103
őstag
válasz
Oliverda #10925 üzenetére
Személy szerint te kipróbáltad a HCF lehetőséget egy megfelelő karival és lappal, vagy csak a cikkből informálódtál?
Nekem van egy 780G-s lapom, giga. Kaptam hozzá kipróbálásra egy HD2400pro-t, és nem is tudván arról hogy miket tud a 8.8-as Catalys feltettem azt hozzá. Nem tudom hogy mi lett volna ha régebbi Catalystot teszek fel az XP-mre de azt vettem észre hogy bár felismerte mind a két GPU-t és össze is tudta kötni,az összekötés után működőt a gépen létező összes kimenet de nem adott több fps-t a játékok alatt. Ennyi a saját XP-s HCF tapasztalatom.szki: Nem olyan erős az a IGP hogy értelme legyen erősebb kari mellé tenni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
- Asus rog g751y elkelt
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest