- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
Üdv embörök.
780g-sb700-s lapnál. Min múlik, hogy 8 vagy 16 giga ramot kezel? Ha elvileg 8 gigát kezel mi történik, ha mégis 16-l indítja meg az ember? -
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #13220 üzenetére
Nekem halt így meg 2 tápom is. Minden ment, csak a lap nem kapott áramot. Szóval táp csere szvsz.
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #13174 üzenetére
-
Gyuri27
félisten
válasz
krisztiánzen #13118 üzenetére
Ha biosban auton hagyod, akkor egy vga bekerülésekor az integrált szépen lekapcsol.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Chaser #13033 üzenetére
Jahh. De ez a manöver akkor éri meg ha jó áron tudod elpasszolni a 240-t és jó áron veszed a sempit. Mert ha 2-3k a difi nem éri meg vele foglalkozni és még gyengébb procid is lesz.
A giga revek közötti difit meg a kutya se érti. A rev4 ráadásul teljesen máshogy nézki. Ebből a kavarásból adódik, hogy a biosok olykor igen gyengék. -
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #12978 üzenetére
Volt asrock lapom. Megvoltam vele elégedve. Ha mostanság kéne venni megint vennék. Egy dolog amit nem szeretek, hogy a pwm-n nincs borda. Bár ez utólág általában orvosolható.
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #12972 üzenetére
[link] azért kapni ma még olyan deszkát ami elég sok procit kezel.
-
Gyuri27
félisten
A kérdés az, hogy alul feszelve kisebb órajelen viszont l3-l járnál-e jobban vagy egy 3500-t szaladó athlonnal. Na itt egy teszt 250 vs 250oc vs 550 [link]. Ami még szempont, hogy az egyik 14k a másik 20k. Szóval ezért a 0 teljesitménybeli külnbségért nem adnék +6k-t. Nyilván ha elengedi az ember az 550-t megy mint a meszes. Csak a te esetedben ez nem lehetséges. Amúgy a 235e 17k. Tehát az 550-hez képest még sörre is marad.
3 mag az meg 3 mag, még l3 nélkül is.
-
Gyuri27
félisten
Az ok hogy alul feszeled a 95w-s procit. Csak ahhoz el is kell tudni inditani. Meg ha alul feszeled kérdéses milyen lesz a teljesitménye. Én azt mondom, hogy 240-s a tuti. 14k és alapfeszen 3500-3600 a vége. Szóval kérj kölcsön egy pII-t és próbáld ki (nehogy csöcsre fuss
).
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #12943 üzenetére
Fesd le a lapot tartó tálcát.
Másrészt meg én kivárnám a 4 magos 95w-s cuccokat. Egyrészt nem is fogyasztanak annyit, másrészt nem melegednek.
De ha plexis házad van asrockot ne vegyél. Mert bűn ronda. Amelett, hogy jó lapok. -
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #12941 üzenetére
[link] nagyon hasonlit a zafir lapomra. Szvsz 4 fázis egy 65-95w-s procinak elég. Nagyobbat meg nem akarok belarakni, így tuningolni sem.
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #12939 üzenetére
Amit még érdemes megnézni az msi különbözö lapjai. Nagyon szépen muzsikálnak. 3 év gari és lehet olyan lapot is találni náluk amin van fet hűtés.
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #12936 üzenetére
A válasz a bios. Az a baj, hogy egy témára 1000 féle lapot csinálnak a bios irásra meg nem marad idő. Maga a cucc jó. Az asrock meg jön fel. Nézz teszteket. Itt a ph-n is megvannak elégedve a tulajok vele.
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #12930 üzenetére
Egy 785-s lapot egy 770-l nem igen lehet össze hasonlitani. De ha mégis én a 785-re szavazok.
-
Gyuri27
félisten
válasz
feco88 #12913 üzenetére
Hát egy béta bios-nál akár mehet is. De nem törvényszerű.
Tanács 1: a régi procival csináld meg a bios frissitést.
Tanács 2: próbálj meg kölcsönkérni egy olyan procit amit a béta kezel. Ha minden jó veheted nyugodtan. Ennek hiányában keress olyan procit amit tuti támogat.
Csak azért mondom ezt mert egy kollega beleszaladt egy nem támogatott proci + béta bios játékba és nem örömében mosolygott. -
Gyuri27
félisten
válasz
eladohardver #12911 üzenetére
Nem és mástól sem halottam. Ezért állok előtte értetlenül.
-
Gyuri27
félisten
válasz
eladohardver #12909 üzenetére
Nekem a platinumok a zafir lapban összeérnek. Mégsincs semmi bajuk. Kell, hogy normálisan szellőzön a ház és nem kell szétfeszelni a ramokat.
-
Gyuri27
félisten
Bocs palatinum és blade. Mindkettőböl van normál változat is. Nem tudom mennyi ram tuningot tervezel. Ha nem sokat elég a sima platinum, blade, reaper is.
Ez az 1200-s igen szép darab.
Szóval nem tudom milyen vga-t akarsz, de a ramokon spórolva talán egy jobb kijönne. Akkor pedig öszképileg jobban jársz. -
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #12894 üzenetére
Az nv a sikereken bealudt. Ennyi történt.
Az amd meg okosan fölépitette a platformot. De jó ez így. Nézd meg. Jobbnál, jobb chipkészletek jönnek ki. Az nv meg csináljon talicskát. -
Gyuri27
félisten
válasz
#65675776 #12871 üzenetére
Ott a link.
Ha itthoni oldal szerez bio lapot, szerezhet zafirt is. Ugyanannyire nehezen beszerezhető.
Ha kinti oldal veszi a fáradságot és szerzett asus, giga, bio, jw lapot szerezhettek volna msi, asrock, zafir, ecs lapot is hiszen kint kapni.Érdekes módon a nagy kinti oldalak tesztelnek zafir lapot. Ők vajon hogyan szerezték?
Bazárban is vehető zafir lap. Részemről ennyi.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Oliverda #12817 üzenetére
Nyilván így vagy. De ha magamból indulok ki (és szvsz sok "sors társam" van) akkor mi egy év múlva is találunk procit az am2+-s lapokban. Nekem még mindig az 5000+ be van. annak sem lesz nehéz előre lépni aki most esetleg 240-t használ. Nekünk bármilyen 3-4 magos vagy erős x2 előre lépés.
Persze én is szeretnék egy full am3-s konfigot ddr3-l ez nem vitás.Chaser: ha sempit veszel egyre figyelj. Olyan lapot végy amiben esetlegesen lehet aktiválni a második magot. Mert ha az menne akkor megütötted a fönyereményt.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Snakeiboy #12773 üzenetére
Nem. Ha ez a lap van hát ez van. De még mindig jobb megoldás mint egy hasonló árú birsbane-t mellé rakni. Mert ha kell akkor majd cserélsz lapot, de csak azt. Arról nem beszélve, hogy szvsz ez a proci amellett, hogy kevesebbet eszik mint egy 6000+. Kevesebbet is fogyaszt és melegszik. Amellett gyorsabb.
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #12767 üzenetére
Ha így van akkor igen. De ki az aki újonnan 4x1 giga ramot vesz?
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #12765 üzenetére
Én ugyan nem ragzódom az inglist. De ha a proci tud kezelni 4 darab 1066-s modult (márpedig kezel) akkor miért ne menne? Az tiszta sor, hogy sok esetben a giga csapnivaló biost ad ki. Tehát ha csak a biosnak nincs baja vele a lapnak nem lehet. Hiszen 4db 800-s ramnál megy a dc. (Bár kiválló nv chipsetnél akármi lehet?)
Mondtam papa cseréld le a lapot.
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
Papa nem csak a lapon múlik. Egyszerübb lenne ha megmondanád mire használnád, kb mi az elképzelésed és mennyid van rá (komplett konfig táp, vga, ram is).
Amit hirtelen javaslok az egy 550be, és egy 780-s vagy 790-s asrock deszka. Ha a procin spórolni akarsz akkor 250. Ezek alapfeszen ált 3500-3600-t mennek. Ha több kraft kell akkor 720 be. Ez a tudjon meg relativ, nem tudom mire gondolsz. -
Gyuri27
félisten
Lassan mondom. 10k-ért csodát ne várj (ha komoly tuning terveid vannak 20+k-s lapokat nézegess és x2 250-s procit minimum, de inkább 550be-t).
Az 5000 be húzáshoz egy lángos is elég, mivel szorzóval tuningolsz (bármelyik be-re igaz). Az 5000, 5400 be vége alapfeszen 3000-3100. Kis fesszel 3200 (nagyritkán picit főlötte. ennyit a lap is tud adni). Ezek a procik nem mennek tőbbet, tehát ha 220-re kötöd se. 1066-s ramok kérdése. Ezek a procik 800-s ramokat támogatják (ahhoz k10 kell). Az 1066 kisakkozása meg nehéz úgyszolván lehetetlen (ez nem intel, hogy emelem az fsb-t megy a ram). Az 1066 cl5 amúgy meg sem nem jobb, sem nem szebb mint a 800 cl4. -
Gyuri27
félisten
válasz
Taifa Díaz #12702 üzenetére
Még mindig jobb mint lapot is cserélni. Egy jó proci választással meg 4 giga 800-s rammal elvan az ember egy darabig.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Phantom1517 #12698 üzenetére
Keresőbe tessék beírni.
gyiku: az nem jó.
-
Gyuri27
félisten
válasz
politomi #12690 üzenetére
Honlap írja. Van amin ddr2 van van amin ddr3. De mindegy. A lényeg az, hogy van!
Lehet a side port mellé adni a rendszer memóbol is.
Játék a red aler3 és az unreal tournament 3 is. Ezek pedig mennek 780g-l is szépen. Tehát emiatt nem kell vga-t venni. Pont ez a lényeg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Már elérhető a Hell is Us legújabb demója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hobby elektronika
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3070
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest