Új hozzászólás Aktív témák
-
band1103
őstag
Lehet hogy csak elírták de volt már olyan gigáéknál hogy egy lapot a földnek csak egy bizonyos területén adtak ki és nem tudhatom hogy ezt történt e a 1.1-essel. Csak mert akkor a magyar oldalon nem fog megjelenni.
"...mellesleg ezek az 1.0-ás CPU support listájában is ott vannak!..."
Igen az angol ldalon. A magyaron meg eltűnt a táblázat és egy "Hamarosan" felírat díszeleg. Gondolom frissítés alatt van.mod.: Ráadásul az angolon már fent van az AM3-as logo hogy ready de a magyaron nincs. Tehát van remény hogy az F5-öt követő bios-ok majd támogatni fogják az AM3-as procikat?
-
Gyuri27
félisten
Ami értelme lenne az am3 lap ddr2 párositásnak a következő. Van az usernek, 800 cl3-s, 1066 cl4, 1150-1200 cl5-s ramja. Nem feltétlen éri meg 1333 ddr3 cl7 (jó esetben, rossz esetben cl8-9-re) váltani, ha még oly olcsó is lesz mint állitod. Amúgy meg ha am2-höz lehetett anno agp-t társitani, meg 690-re is van am3 bios bármi elöfordulhat. Az amd még mindig nem zárkózhat el (és nem is szabad) egy esetleges am3 ddr3-ddr2 kombó lap kiadásától. Az asus-asrock azért nem kis cég, hogy neki nemet mondjanak.
band1103: értem én, hogy jobb chipset de a mostanival sincs semmi gond szvsz.
-
Gyuri27
félisten
Mint írtam értem én amit mondasz csak te nem amit én.
Ha a mostot nézzük valóban az ember vesz egy am2+-s lapot am3-s procit és kész. De mikor már lesznek am3-s lapok és ddr2-s ramot akarok használni akkor miért vegyek am2+-s lapot, ha van olyan am3-s lap ami kezeli mindkét mem fajtát? Hiszen a proci tudja ezt.Amúgy: 1-s pont: eddig is világos volt. 2-s pont szintén. 3-s pont szintén. Ezt az ábrát meg ha vissza keresel már egy idelye Oli jóvoltából láttuk itt.
Már csak az kell, hogy te érts meg minket/engem. -
Gyuri27
félisten
Értem én. De miért ne használhatnék am3-s lapot, procit ddr2-s rammal? Amig a helyzet az, hogy 8 giga 800-s ddr2 20k-ért elérhető a ddr3 minden tudása karcsú.
Oliverda: tényleg pofás kis lap. Azt, hogy mit mutat meg meglátjuk. Mint ahogy azt is, hogy lesz e végre normális hazai disztribució a foxxinál.
-
diablo1984
veterán
az asrock a sporolás híve szokott lenni, az értelme, hogy ha valakinek van 4gb ddr2-ese, pci-e es karija meg komplett gépe, de am3-ra akar váltani, akkor megveheti a lapjukat és csak proci kell bele, a többit meg átrakja....általában az olcsó szokott lenni, csak ennyi az értelme....
ismerd meg az asrock munkásságát, vagy várj fél évet és meglátod! -
diablo1984
veterán
arra, hogy az asrock csodákra képes, ddr2-es memófoglalattal is tol ki majd aam3-as lapot, mint ahogy oliverda is írta alattam, hogy nf3-as deszkát is megcsinálják am2+-ot fogadóvá, ergo, fogják a letünt chipszeteket, ráhegesztenek egy am3-as foglalatot és kész is a ddr2-es am3-as lap! még p4-es korszakban is csináltak sd ramos lapokat, nekem is volt olyan, nem semmi!
-
diablo1984
veterán
giga 690g-s lapjához most toltak ki egy phenom 2 kompatibilitású bios-t, ami ugye csak ddr2-eseket fogad! igaz nem am3-as, de nem is mai csirke, hát megoldották, az asrock-éknál meg a régebbi chipsetekkel szoktak ilyen csodákat csinálni, hogy ráforrasztanak majd egy am3-as foglalatot....
-
törölt tag
Mármint erről mit kellett hallani. Az SB700-ban integrálva található meg az alaplapi órajelgenerátor, ergo egyszerűbb PCB megvalósítást tesz lehetővé, illetve kevesebb járulékos alkatrészt igényel. Csakhogy hiba csúszott be, és nem működik megbízhatóan, ezért le lett tiltva. Az SB750-ben ez a hiba javítva lett.
Melyik hivatkozott cikkről van szó?
-
TomBoy1986
veterán
Köszi a segítséget, végül a DS4 mellett döntöttem, mert az F3-as és F4-es biosokban már benne van a Memory Controller Freq is, szóval azzal is lehet szerencsére változtatni. Holnap kapom kézhez, pénteken üzemelem be, ha minden jól megy.
Oliverda:
Amikor azt írják, hogy ha sikertelen a sorozat, akkor valószínűleg kiszállnak szerintem nem írhatnak olyat, ami később a fejükre olvasható.// Na ezt nem tudom hogy hozta össze, de 2x ment
-
-
band1103
őstag
Teljesen elhiszem
ne érts félre. Én tipikus "vevő" vagyok. hiába a szaktudás, ha a gyártó kiírja az egyik lapjára egy figyelmeztetést de a másikra nem akkor beparázok. Ennyi. És bocs.
Viszpnt jól jönne ha valaki kifejtené bővebben amit dezz sejt. Hogy milyenek azok a korlátok. Ezt írta a Giga (gyenge vagyok angolból):
"Note: Due to AMD AM2+ CPU limitation, DDR2 1066 is only supported by 1 dimm per channel."
Ez az "only" zavar engem.
-
band1103
őstag
Ahh
hát persze! a ramvezérlő a cpu-ban van! Tudtam, de nagyon feledékeny vagyok. Viszont akkor lehet hogy van vagy lesz olyan X4-es amit ha beleteszek ebbe a lapba akkor tudni fog több ramot is 1066-on hajtani?
Kiváncsiságképpen rákattintottam a giga egy 790Fx-ére is. Ott nincsennek ilyen figyelmeztetések, és kikötések. Ezért hittem hogy alaplapfüggő.
78G DS3H [link]
790fxDQ6
[link]Tényleg! Akkor a 790FX miért nincs kiírva? Megcsinálltak egy ilyen precíz táblázatot a gigánál és elfelejtették volna odaírni?
-
Gyuri27
félisten
Még az is lehet.
Viszont a sappinál ez az első bios. Az új finomokhoz meg frissitést javasol a gyár. Lehet, hogy ott van valami változás. Ugyanis a 790-s lapon van (ha jól láttam) CPU NB VID Control, és SouthBridge Volt Control.
De első körön szerintem igazán jól tuningolható finomok kellenének (mindjárt jön oli és leharapja a fejem)
Engem elméleti sikon a k10 x2-x3 érdekelt volna. A 4 mag nekem luxus. kettő nincs. A 3 meg drága. -
VaniliásRönk
nagyúr
Erről van szó.
#8914 LALA_kiraly: A SB Live! a legótvarabb Realtek chipek szintjén mozog vagy inkább alattuk, ezen felül van egy adag bug az EMU10K1-ben amit sosem javítottak (minek?
), plussz ugyanúgy software-es DAC-et használ mint egy sima AC97. Az Audigy valószínűleg annyira nem rossz, de semmi kedvem mégegy PCI vackot tolni a gépbe és több száz MB-os driverrel terhelni, még rémlik mennyire jól vannak megírva egyéb szempontból is a Creative meghajtói...
-
katt777
félisten
1: Hát, azt mindenesetre tapasztaltam, mennyivel lesz lassabb alacsonyabb HT sebességen a memóriakezelés. Ez inkább csak mérhető, viszont egy Phenom esetében, AM2-es lapban talán több haszna van, legföljebb variálni kell kicsit az órajelekkel. Nem tudom, mert ilyen tesztet nem láttam még, az én lapom meg többek között a Phenom-ot sem képes kezelni.
2: Persze, hogy tudom. Kár, hogy a procik ezt nem tudták a régebbi bios-ok esetében.
Amúgy 3GHz fölé tuningolt procik is vannak köztük, a 20-30%-os RAM-sebesség-csökkenés a proci sebességétől függetlenül fenn áll. Pl Everest memteszt 8k-ról 6k-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ford topik
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest