- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
serito
senior tag
Hali!
Nem tudom már ki adott tippeket a beállításhoz de köszönöm neki!
Íme az [eredmény]!
THX -
serito
senior tag
válasz
Gyuri27 #6082 üzenetére
Köszi a tippet megtaláltam a [legideálisabb] beállítást!
CPU +005v (3200Mhz) , Memóriák +01V (így most pont 400Mhz-en járnak 667-re visszaosztva)
THX mégegyszer! -
serito
senior tag
válasz
Gyuri27 #6082 üzenetére
Megint próbálgatom a húzást, hogy a CPU és a Memóriák is a maximumon fussanak de nem értem mitől változik a CPU/osztó! Most beállítottam 14x215=3010Mhz és az alap osztó ami( 15x200 esetén CPU/8 most CPU/9 lett. Ezt mi határozza meg? Igaz a 800Mhz-es ramokat visszaosztottam 667-re és adtam nekik +005v-ot. a CPU pedig +0.025v-ot kapott.
A 14x229=3206-hoz mennyi + fesz kellene és annak mennyi lesz az osztószáma?
THX -
serito
senior tag
válasz
Gyuri27 #6075 üzenetére
Beállítanám de nem tudom mit kellene. Ja a 1066-os ramokat majd csak később rakom bele a gépbe, most PQI 800-asok vannak benne. Ramok +0.1V-ot kapnak CPU +0.5v .Emelt órajelen (@3200mhz 14.5x221) a memóriáknak pont 800Mhz-en kellene járniuk, de próbáltam a memókat visszaosztva is de ugyanazt kapom: memória írás-olvasás a felére esik.
A [képek] alapján mit kellene át ill. beállítanom ha 800Mhz-es memók vannak a gépben és 3200Mhz-re szretném feltolni a CPU teljesítményt?
A gondom még az, hogy az everest (Vista x64 alatt) nem mutatja meg milyen memória van a gépben. Van erre vista-hoz való progi?
THX -
serito
senior tag
Próbálgatom az új lapot. [link] Az FSB állítással nincs is gond ( és tényleg nem tudja a 15x -ös szorzót ) alapfeszen simán megy 3.2Ghz-en a CPU 14.5x221Mhz-es beállítással. Viszont a memóriakazelés rettenetesen leromlik mégcsak meg sem ismeri azokat. Memória írás-olvasás teszt ha ( AUTO) akkor 8500MB/s ha feltolom a CPU-t akkor csak 4200MB/s lesz. Miért? A memóriákat nem osztottam vissza mert ha marad a CPU/8 akkor pont 400Mhz-en futnának ami a 800Mhz-es memória alapfrekije.
A másik különös dolog, ha megnézitek az első képet (Everest) a memóriák időzítése sem egyforma. Ez lehet gond?
THX -
serito
senior tag
válasz
Gyuri27 #5973 üzenetére
A CPU szorzó miért csak 14.5 .ig van? A 6000+ 3.0Ghz ét úgy kellene szorozni, hogy
200x15=3000Mhz, de ha csak 14.5 el szoroz akkor csak 2900 lesz. ?
Viszont mikor auto-n hagyom akkor kiszorozza valahogy és 3Ghz-en megy a proci.
Talán emeli az alapórajelet magától: 207x14.5=3001,5 ?? -
serito
senior tag
Nagyon szép! Ez a lap már a gépházamban "ketyeg" és szerenélek kérni benneteket nézzétek meg a bios-át mert nekem vannak részek amiket nem ismerek, mert a korábbi lapokban ilyen nem volt.
Szóval a [link]!Ha ti tudjátok mi mire használható, igazából az Advanced (Ctrl+F1) menüben található dolgok érdekelnek akkor kérlek benneteket írjátok meg nekem!
THX -
serito
senior tag
Hi!
HT3-at tud egy 6000+-os CPU vagy csak a hamarosan megjelenő Phenom fogja tudni? -
serito
senior tag
Hi!
Már korábban írtam, hogy cserélem a lapomat egy
GigabyteMA790FX-DQ6+SB600 -ra. Tegnap összeraktam a gépet.
Minden szupetul működik, viszont a Bios az nagyon más mint eddíg volt.
Valaki ismeri vagy látta már az új lapok (AM2+) bios-át? Ha teszet fel képeket meg tudjátok mondani mi mire való? Nem az alapokra, hanem a tuning részre gondolok.
THX -
serito
senior tag
válasz
FireKeeper #5908 üzenetére
Milyen memóriákat ajállanál hozzá? Persze nem űber brutál áron!
-
serito
senior tag
Egy kérdés:
Most veszek egy GigabyteMA790FX-DQ6+SB600 lapot. Nem vagyok burzsi csak vannak jó kapcsolataim, így a régi lapomat beszámolva (M59-SLI-S5) csak 15k-t kell ráfizetnem és az enyém. A kérdésem a következő:
A meglévő memóriáimat (PQI 4x1GB/800) is szertném lecserélni, ha már az új lap tudja az 1066Mhz-et de félek, hogy a CPU (6000+) miatt nem tudom kihasználni. Azt olvastam, hogy a sima AM2-es CPU-k csak a 800Mhz-es ramokat kezelik.
CSerélhetek ramot a CPU miatt vagy előbb a CPU-t kell lecserélnem a majd megjelenő AM2+-ra?
THX -
serito
senior tag
válasz
Gyuri27 #5551 üzenetére
Ramirisben és 45660 Ft persze nettó besz áron. Ugye most van egy M59SLI-S5-ös lapom azt beszámítják nettó 25k-ba és csak a külömbözetet kell kifizetnem ami 20k. Szerintem nem is rossz ezért a lapért! Márcsak a memóriáimat, és majd a CPU-t kell lecserélnem, hogy teljesen ki tudjam használni.
-
serito
senior tag
Most néztem ki magamnak egy új lapot : GIGABYTE GA-MA790FX-DQ6
A kérdésem a következő:
Ebbe a lapba belemegy a 6000+ -os Procim? Az AM+-os foglalat fogadja az alap AM2-es CPU-t is?
Olvasom, hogy ez már PCI-E 2.0 . Attól még fogadja a HD2900XT-met?
Mert ha igen azt hiszem még a héten beszerzem magamnak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Tőzsde és gazdaság
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mozilla Firefox
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged