- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
engusz
veterán
válasz
VaniliásRönk #6349 üzenetére
Ja, közben felfogtam, hogy mi a harci helyzet, és rájöttem, hogy hülyeséget írtam. Egyelőre bőven jó a 3100 MHz és a gyorsabb memók. Hasít a rendszer és többet pumpál ki a videokártyából. Igazából az utóbbi miatt volt alaplap-csere projekt.
-
engusz
veterán
válasz
VaniliásRönk #6343 üzenetére
60 fok volt a max. Gondolom, erősebb hűtővel lehetett volna 55 körül. Jövő héten jön egy Enzotech Extreme-X, azzal majd megnézem mit lép.
-
engusz
veterán
válasz
Gyuri27 #6337 üzenetére
Egy tuning-segédletben, talán pont ebben a topikban, azt olvastam, hogy a 90nm-es prociknak 1.55V-ig van értelme emelni a feszkót. Próbálkoztam a 14*222 helyett 13*238-on, de nem volt stabil.
A memóriákra nincs keret, még mindig. A lapot is csak egy szerencsés véletlen folytán tudtam kicserélni.
Amúgy érezni a gépen, hogy tempósabb, gondolom sokat számít az a 2*300 MHz+. Meg a memóriák is többet írnak/olvasnak.
-
engusz
veterán
Jó áron sikerült hozzájutnom egy Asus M2N-E (nForce 570 Ultra) laphoz. 3300 MHz-et tudtam kihozni a prociból (X2 5600+, 2.8 GHz), 1.5125V mellett. Többet nem nagyon mertem adni neki, mert így is felkúszott 60 fok körülre. Viszont a memóriák, a Kingston 667-esek, simán bootoltak 1066-on is.
A végén az alapfeszes 3100 MHz-et (14x222) választottam, 691 MHz-es DDR2 sebesség és 4-4-4-10-es időzítés mellett.
Érdekes, hogy a procinak tudtam lejjebb állítani a szorzóját. Ezek nem szorzó-lock-osak? A 3300 MHz 13x254-en jött össze. Brutál teljesítménye volt, de a CM HypterTX alatt nem akartam, hogy baja essék.
-
engusz
veterán
válasz
VaniliásRönk #6275 üzenetére
Most 667-es Kingston-ból van ugyanennyi, 2 x 1 Gb. Ha ezek mennének 800 MHz körül, mondjuk CL4-ben, akkor boldog lennék.
Azt olvastam az általad linkelt tuning how-to-ban, hogy 2.2V-nál ne nagyon adjunk többet a mezei memóriáknak. Nálam is ennyi lesz a max.
-
engusz
veterán
válasz
VaniliásRönk #6270 üzenetére
Az X2 3600+ mellé teljesen ideális volt, integrált VGA-val, DVI kimenettel. Akkoriban nem kellett több.
Ok, értem. Cserélem, megígérem.
-
engusz
veterán
válasz
VaniliásRönk #6266 üzenetére
ASUS M2NPV-VM az alaplap, amivel küzdök. Osztót nem tudok állítani, csak "fixálni" a memória órajelet.
14x229-nél, egy fasza kis excel kalkulátor szerint 712-ön mennének a memóriák, 9-es osztóval. Ha visszavenném őket 533 MHz-re, akkor csak 582-n, 11-es osztóval.
Köszönöm a linket, mindjárt végigolvasom!
-
engusz
veterán
válasz
VaniliásRönk #6263 üzenetére
Az a helyzet, hogy a jelenlegi lapban a CPU-nak nem tudsz feszkót állítani, csak FSB-t. Azt pedig, ha emeled, emelkedik a HT link sebessége is, ami gondolom véges. Ezért lehet 3200 MHz (alapfesz mellett) instabil. A memóriáknál sem túl fényes a helyzet, mert ott csak 0.1V-tal többet, tehát legfeljebb 1.9-et tudsz adni. Jó lenne legfeljebb 2.0V körül, felbordázva, 800 MHz körül járatni őket.
-
engusz
veterán
válasz
Mercutio_ #6254 üzenetére
Csak csendben válaszolok: 3600+-os X2-m volt. Azt gondoltam, hogy mindenre elég lesz. Aztán kitaláltam, hogy kell egy komolyabb VGA, mert most már 10-12 játék összegyűlt, amivel az alaplapi (6150) videokártyámmal képtelenség lenne játszani. A 8600GT(S) és 8800GTS között vaciláltam, mikor bejelentették a 8800GT-t. A témát jól körüljárva kiderült, hogy bizony a 3600+ kevés lesz a kártya alá. Ezért lecseréltem egy 5600+-osra. De sajnos ezzel sem éri be a kártya. Az eredeti 2800 MHz-et 3000-3200-ra emelve látványos gyorsulás tapasztalható, bármelyik játékról legyen szó. Ezért szeretnék egy jobb alaplapot, amivel lehet tuningolni. Amivel a memóriákat is ki lehet hajtani.
-
engusz
veterán
Gyuri27 és IRON STORM: Köszönöm! Egyelőre a Phenom annyira nem hoz lázba. Egy részről a 4 magos processzorokat egyelőre feleslegesnek tartom, más részről, ha már 40-60 körül procira kell költenem, akkor inkább megvárom az új C2D-ket és C2Q-okat. És akkor ahhoz komolyabb lap, stb... De ez még messze van. Csak most vettem meg az 5600+-om.
-
engusz
veterán
válasz
VaniliásRönk #6250 üzenetére
Nem álmodozom, van elképzelésem, azért vagyok itt, hogy csiszoljak rajta a segítségetekkel.
-
engusz
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #6246 üzenetére
A hangkártya annyira nem mozgat meg, felőlem le is hagyhatnák a lapokról, mivel van egy Audigy-m. A tűzforró heat-pipe-ok pedig nem hiszem, hogy túltesznek a 90-95 fokos nForce 430-on. (Apró borda van rajta. Nem is apró, micro.)
Gondolkodom még és várok egy picit, hátha történik valami csoda alaplap fronton.
-
engusz
veterán
válasz
VaniliásRönk #6245 üzenetére
MSI-vel már szívtam, abból köszönöm szépen, de soha többé.
Abitnál szétnéztem, de ott csak az AN9-et tartottam jó fajta lapnak.
-
engusz
veterán
válasz
VaniliásRönk #6242 üzenetére
Értem, köszönöm. Az a helyzet, hogy elég szegényesek a tesztek, ha tuningról van szó. Én meg csak szőrözök, mert szeretném a lehető legjobb áron a lehető legnagyobb tudásút megvásárolni.
-
engusz
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #6241 üzenetére
Asus M2R32-MVP vagy M2N-E? Nagyjából ugyanannyiba kerülnek. Nekem egy kicsit jobban húz a szívem az 570 Ultraért. Most is nForce (430/6150) van, elégedett vagyok, leszámítva a tuning opciókat.
-
engusz
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #6235 üzenetére
Az Asus M2R32-MVP szimpatikusabb, mint a GIGABYTE GA-MA69G-S3H, de még mindig félek egy picit az AMD chipsettől (de inkább a déli hídtól).
Hol lehetnek ezek az nFoce 590 SLI nyújtotta tuning beállításokhoz képest? Na meg egy nForce 570 Ultra lehet jobb/több tuningban, mint az AMD-s?
-
engusz
veterán
"...tuningos..."
Ez jó, meg szép, meg minden, de pl. az nForce 590 SLI-nél nagyon tetszettek a leírtak:
"...az M2N32-SLI Deluxe esetében a gyártó túltett minden eddigi próbálkozásán, annyi és olyan opcióval találkoztunk a BIOS-ban, amiről eddig még csak nem is hallottunk. Természetesen a processzor, a chipset és a memória túlhajtására szakosodott opciókon felül értjük mindezt. A túlhajtás főbb célpontjainak finomhangolását elősegítő opciók rendre nagy intervallumban és nagyon kis lépésközökben állíthatóak (CPU-feszültségnél 0,0125 V, memóriánál 0,025 V-os lépésekben). A memóriával kapcsolatos beállítások száma nagyjából 50 körül van, és külön állítható a chipset és a HyperTransport linkek (a CPU-északi híd és az északi híd-déli híd között) sebessége, feszültsége."
"Az M2N32-SLI Deluxe-szal 380 MHz-es FSB-t sikerült elérnünk, ami az eddigi Socket 939-es és AM2-es alaplapok között rekordnak számít (90 %-os tuning). Először elakadtunk 300 MHz-es órajelnél, de miután az NB-SB link sebességét 4x200-ra csökkentettük, sikerült az FSB-t egészen 380 MHz-ig emelni (3x-os HT-órajel mellett). Az NB-SB link sebességének további csökkentése már nem segített rajtunk, így kénytelenek voltunk a 380 MHz-cel beérni. Hogy ez az igen komoly eredmény az Asust dicséri, vagy annak köszönhető, hogy az nForce 590 SLI direkt jobban tuningolható, mint az olcsóbb chipsetek (hallottunk már ilyen pletykákat is), azt egyelőre nem tudjuk megmondani."
Jó lenne mindent kisajtolni a prociból és a memóriákból is.
-
engusz
veterán
Létezik az Asus M2N32-SLI Deluxe Edition-höz hasonló tuning-tudású, de olcsóbb alaplap? Abit AN9 32X?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- BestBuy topik
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Asrock B760M PRO RS
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Corsair vengeance RGB 2x8 GB 3200Mhz
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged