- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
spgabor #11083 üzenetére
A Rev1.0 azt jelenti, hogy a lap első kereskedelmi forgalomba került változata. Amíg nem lesz esetleg 1.1 vagy 2.0, addig nem kell foglalkozni vele. Ha van tövv Rev, akkor azt jelzi a lapon a GB. Mint pl itt.
-
band1103
őstag
-
AtHoS
nagyúr
válasz
spgabor #11073 üzenetére
Normális boltban ha kéred, akkor kicserélik a kiszemelt házban található tápot egy választott "normálisra", természetesen árkülönbözet megfizetésével. Egy sima 400W-os táp olyan 3.5k magassága jelenleg, szóval ennyivel bentebb vagy a "normális" táp árából.
Sokaknak eszébe sem szokott jutni ez a tápcsere lehetőség, ezért is merészeltem leírni -
szki
őstag
válasz
spgabor #11070 üzenetére
Hi!
Látom utólag kérdeztél, és nem előre.
Mennyi volt az olcsó Codegen táp? Nekem a Superb 460w 7260 Ft-ba került 2 hónapja. Ez egy csendes táp aktív PFC-vel és FSP 400-as belsővel.
Szerintem a Corsair VX450 is jó lehet. Ennek nincs megosztva a 12V-os ága, ami akár jólis jöhet.
Sajnos a Forint árfolyam nem használ az áraknak. Árgép szerint 16.000,-Ft...Alaplapot majd ajánlanak. Ha nincs tuning, akkor csak az lényeg, hogy a procinak elég áramot tudjon adni. De az MSI-n nem látok PS2-t és FireWire-t.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
spgabor #11066 üzenetére
Mivel feltételezem, hogy nem akarsz RAM-ot is cserélni, ezért pl. egy ilyen megteszi:
[link] (140W-osat is támogat)Az MSI-knek semmi gondja sincs a KingMaxokkal - tapasztalatom szerint.
Vagy egy V2-es K9A2 CF is megteszi. De csak V2-es, mert a V1.0 az csak 95W-ig kezeli a CPU-kat, azzal meg ott vagy, ahol a part szakad...
Tápból gondolom nem kell papagáj módra megismételnem a többieket.
-
diablo1984
veterán
válasz
spgabor #11048 üzenetére
jujj
barátom, a procin fogtál volna egy kevesebbet, de értelmes tápod lenne! én egy codegenre nem bíznék egy x2-est sem....
de egy fsp táp best buy annyiért, mert jók azok olcsó pénzért, dehe akad lóvé nagyobbra, akkor chieftek 450-es vagy nagyobb és nyugodtan hátradőlhetsz.....
de amúgy a procihoz nem igazán illik a lap+táp páros, igaz a ram sem egy húdebecsokizoktőle olyanfrankó memó, deha értelmiségi lapot veszel alá, ami nem szarozik vele, akkor talán még használható, de az az anus lap kevés, a táp meg egyszerűen csoda, hogy nem grillezte még meg a konfigot!mod: barátom a 125W-os procik alá ritkán találsz kölcséghatékony deszkát, talán ha jól tudom, valamelyik mATX-es giga lap tudja, de az ATX-es verziója még nem, de matx-es meg kissé soványka, szóval még 20k alatt fekete ló venni 125W-os procit hajtó ajánlani tudható deszkát venni!
deha költségkímélő kell, akkor vegyél asrockot, azok bios frissítéssel a codegen tápodból is kicsavarják a 230-ot is 12V-os ágon!
ami neked kell, hogy használni tudd a géped:1.(és a legfontosabb) nem egy alaplap, hanem egy TÁP
2. alaplap, deha nem telik, vegyél vissza a proci órajeléből és akkor talán stabilan tudhat menni, de erre nem vennék mérget egy 1 éves lapnál....
3. a ram csere, deha olyan deszkát veszel, ami elvan vele, akkor elhanyagolható... -
-
AtHoS
nagyúr
válasz
spgabor #11045 üzenetére
Hivatalosan csak 95W-ig támogatja a kérdéses lap a procikat
Nem értem miért csodálkozol, hogy nem működik rendesen a lapban egy 9850-es 125W-os proci
Mint olvastam codegen tápod van jelenleg. Hát végülis az is lehet probléma.
ui.: barátomnak össze lett téve egy gépezet Gigabyte GA-MA770 DS3 AM2+ ("máris" miatt ez a lap lett végül) + Gainward 4850 + Phenom 9600 (csak ilyen volt kapható máris módban, így ez lett a gépbe téve) + Chieftec 450W táp (Thermaltake 450W-os is ugyanazt a teljesítményt tudta volna drágábban 12V-on, legalábbis a táp oldalára ragasztott matrica alapján. Aztán ugye az előzőleg említett "máris" dolog közrejátszva a Chieftec-et eredményezte). Szóval barátom 2-3 nap elteltével mondta, hogy nagyon meg van elégedve a géppel, az újonnan vásárolt 22"-os TFT-n maximális felbontásban 1680x1050 full grafikán eddig minden elindított gama akadásmentesen siklott. Annak külön örült, hogy az XP működésében nincsenek anomáliák, mint a régi lappal (Asus A8N-SLI) minden flottul működik, úgy ahogy elvárná az ember. 2600MHz-en fut jelenleg a proci +0,025V emeléssel. Tovább nem néztem a tuningot, egyenlőre használja csak így a gépet.
Utólagosan köszönöm mindenkinek a segítségét, bár a végére az lett téve a konfigba ami éppen kapható volt akkor, mikor barátom azt mondta, hogy: "most megyünk és megvesszük a gépet"
-
bnss
veterán
válasz
spgabor #11048 üzenetére
Annak a tápnak is megterhelő, ha cask bekapcsolod a PC-d.
Gyuri27: csak helyben tudtam megoldani a kérdést, de még egy PC-t kell építenem, lehet, hogy oda exportálom a jelenlegi lapom és jön egy Biostar a jelenlegi helyére.
(A kis Sempron 1,28V-al megy 2,9GHz-et, nem is rossz - 90nm, F3 stepping.)
silent84: tudomásom szerint nincs olyan játék, ami komolyan profitálna a 3 magból. Azt mondtad, hogy nem tuningolsz, akkor Neked a költségvetésedhez mérten a legmasabb gyári órajelű CPU kell - szvsz. -
TomBoy1986
veterán
válasz
spgabor #11033 üzenetére
Vissza kell osztani a RAM-ot, mert az ASUS nem eszi meg valamiért a KingMaxot. Nekem M3N-H/HDMI-ben a 800-asok, amelyek egyébként 900MHz felett is mennek még 800-on is instabilak voltak (feszültség ide vagy oda). Ha teheted, akkor cseréld ki másmilyen típusra a memóriát. Tehát nekem 667-en kellett használnom, hogy alapórajelen abban a lapban stabil legyen a rendszer.
-
törölt tag
válasz
spgabor #11040 üzenetére
Alaplapnak sok köze nincs a RAM-okhoz AMD vonalon, lévén a memóriavezérlő a prociban van. Szóval procicserével azt is kicserélted. A K8 és K10 IMC meg azért "némileg" eltér egymástól. Gondolom eddig 800MHz-en használtad a RAM-okat, underclockolva meg nem meglepő, hogy működött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Revolut
- Hálózati / IP kamera
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Xbox Ultimate előfizetések
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest