- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
band1103
őstag
Sziasztok!
Örömmel látom az ATI HD5xxx sikerét és ebből jön a kérdésem. Lesz IGP -ben is HD5xxx ? Mikor és milyen chipsettel?
-
band1103
őstag
Sziasztok!
Van ez a 740G chipset. Ezen miez a HD2100-as? Hol tudok róla infót találni? AMD oldalán kerestem de nem találtam.
-
band1103
őstag
válasz
nóri93 #12662 üzenetére
Nem csak hogy fejleszthető de kénytelen leszel fejleszteni mert a jelenlegi procid már nem megy bele sem a DDR1-es ram. Mindezekből újat kell venned ha új alaplapod veszel. Minimum egy AM2-es procit ill. DDR2-es ramot.
HERR Z: Az lehet de
1.nem szeretne játszani olyan játékokkal amihez sideportos IGP kellene. Azt már leírta hogy mit szeretne a géppel kezdeni, azokhoz a feladatokhoz pedig nem kell a drágább sideportos lap.
2.sok negatív tapasztalatot olvastam a sideportos alaplapokról. Csak egy újabb hibaforrás és akár filmnézésnél is hibázhat miatta. Van aki csak úgy tud filmet nézni (miközben egyébként kutya baja a rendszernek) hogy kikapcsolja a sideportot. Azért ajánlottam/ajánlom a sideportmentes lapokat. -
band1103
őstag
válasz
Gyuri27 #12653 üzenetére
Ez a konfig abban az esetben már nem elég ha szeretnél Full HD minőségű filmeket is lejátszani. Abban az esetben viszont tényleg ideje váltani.
Támogatom a ASROCK A780FullHD választását a többi felsoroltat nem. + hozzá egy X2 5050e procit 2 GB rammal. Arra az alaplapra integrált HD3200-assal és a CPU-val is tökéletes lehet a Full HD filmek lejátszása. Azért emlegetem ezt a Full HD-t mert ez az egyetlen indok ami miatt váltanod kellene. Ha nem akarsz csak Xvid, Divx meg DVD filmeket nézni akkor a fejlesztéssel nem lesz jobb neked mert ezekre a filmekre és a többi általad említett célra jó a jelenlegi 939-es konfigod is. A fejlesztéssel Nem lesznek szebbek vagy gyorsabbak a filmek, vagy nem jön be hamarabb a kedvenc weboldalad vagy nem töltődik le gyorsabban a kedvenc filmed-sorozatod.
De ha van full (1080p) vagy fél(720p) HD képes kijelződ (monitor vagy TV) jó nagy képátlóval akkor lehet hogy a jelenlegi xvid de néha a DVD filmek is csúnyán néznek ki rajta és emiatt kellene full HD fimeket nézni akkor bizony jó lesz váltani. De semmi más gyakorlati hasznát nem látom a váltásnak.
-
band1103
őstag
válasz
madd dogg #12648 üzenetére
Nem biztos hogy mindenképpen. Amit írtál az igaz
de nem ismerünk róla semmit sem a gépéről, így nem adhatsz tanácsot mert mi van ha ... nem tudhatod. Lehet hogy az ő céljaira már bőven elég lesz az a konfig ami van neki ameddig él. És ha így van és mégis rábeszéled a váltásra akkor lehet hogy fölöslegesen húzol ki a zsebéből pénzeket.
-
band1103
őstag
Az AMD procik híresek arról hogy erősen alulfeszelve is tudják a dobozon írt teljesítményüket hozni.
pl.: az én 4000+ (nem röhög
) procim 1.35V helyett 1 volton megy normál 2100Mhz-en beton stabilan.
Tehát ha alulfeszeljük az ominózus cpu-t akkor talán mégis csinálhat csodát -
band1103
őstag
válasz
TomBoy1986 #12600 üzenetére
Ahhoz eddig hozzászoktam hogy egy szoftvernek hardverminimuma legyen de hogy egy hardvernek legyen szoftverminimuma... ez új
-
band1103
őstag
Ne fojtsátok bele egymást egy kanál szilikonba
.
Ha úgy kéne mindent le írni hogy miket kell figyelembe venni egy ilyen alaplap kiválasztásánál hogy minden-minden felhasználási területet megnézünk akkor egy vaskos, több oldalas cikket lehetne belőle kreálni.
Ezért lenne jobb ha ateszm segítene nektek abban hogy leírja hogy neki mire kéne az ő új AMD-s gépe, mert enélkül egy csomó időt és energiát pazarolok el arra hogy olyanokon vitatkoztok ami lehet hogy ateszm szemszögéből nézve tökéletesen irreleváns.Ugye ateszm
?
-
band1103
őstag
válasz
neduddki #12493 üzenetére
Az AMD szerint a TDP szempontjából az általad linkelt CPU-nak (melynek irányadó jellemzői:2200Mhz,90nm,3500+) 3 fajtája van:67W-os 62W-os és igen valóban 35W-os. Uff (felülről a 3. sor) Persze van 45W-os is de az nem 90nm hanem már 65nm. Mondjuk ezt én se értem de ezt dobta a gép. Miért hitted azt hogy 45W-os?
-
band1103
őstag
Én nem konkrétan a 8200 ellen beszélek hanem inkább minden nV chipset ellen.
nV ellen: Jobban melegedik, többet fogyaszt, nem tudnak az nV-sek a chipset-ekhez rendes drivert írni amiből adódni szoktak a kompatibilitási és stabilitási problémák. Főleg ha ennyi mindent akarsz beledugni +esetleg 1 kis tuning. Lehet hogy konkrétan a 8200-re nem panaszkodott itt senki de már voltak hsz-ek amikben a nálam többet tudóak kivesézték miért nem érdemes nV chipset-et venni. Az az 1-2 ezres bőven megéri hogy rendes AMD chipset legyen a gépben. Még ha 770-es is. Nem olyan régi az ám! -
band1103
őstag
Szvsz nem kell lemondanod a 780G -ről csak mert drágább hiszen egy ASRock A780GM-LE sem rossz választás és sok helyen egy árban van a K10N78 -el. mondjuk igen kompromisszumos megoldás hisz kevesebb memória slot és kevesebb PCI-E ill PCI slot van rajta de legalább egy jó chipsetet kapsz ami ezerszer jobb mint bármely nV választás. Nem a tesztekben elért eredményekre gondolok hanem arra hogy az nV chipsetet venni AM2+ lapban nagyon nagyon zsákbamacska. Sokan csak szívtak vele. Én nem vennék nV chipsetet.
-
band1103
őstag
válasz
111111 #12461 üzenetére
Az alaplapod hivatalosan nem támogat 1066-os ramot de ez inkább a cpu-tól függ hisz abban van a mem vezérlő nem a lapon. Tehát ha teszel bele egy 1066-os ramot akkor tudja a lap (vagyis a cpu) használni de csak 800-on. Tehát akkor lesz csak értelme 1066-ost beletenni ha tuningolni akarsz és nem szeretnéd hogy a ram legyen a tuning korlátja.
-
band1103
őstag
válasz
111111 #12459 üzenetére
Valami nem stimmel. A gyártónál nézem és NVIDIA GeForce 6100/nForce 430 szerelt lapok vannak AM2 és AM2+-osak is de egyik között sincs sima M2N, de van ilyen AM2-es hogy M2N-VM DH. Gondolom ilyen lapod van nem? jó lenne ha a kérdezők tisztában lennének azzal hogy mit vettek egyáltalán. Na meg ha ellátogatnának a gyártó oldalára akkor látnák hogy: Dual DDR2 800/667/533.
-
band1103
őstag
válasz
111111 #12456 üzenetére
Kedves mind-egy. Van M2N -ből van AM2-es és AM2+-os is csak nem mindegy hogy mi van az M2N után. Na meg az sem mindegy hogy milyen CPU van vagy lesz benne. Phenomokhoz kell a 1066-os. Kisebb cpu-hoz csak akkor ha tuning is lesz. Ha nem lesz se tuning se phenom akkor teljesen fölösleges, és elég a 800-as is.
-
band1103
őstag
válasz
dokee78 #12453 üzenetére
Ennek a hsznek a környékén magyarul is megtalálod a választ.
-
band1103
őstag
válasz
ViZion #12213 üzenetére
"...Ez vagy az?..."
Ez egy speciális eset. Mindkettő lap jó, nekem a DS3H van és teljesen meg vagyok vele elégedve bár sideport nincs rajta. Gigáéknál a rev. száma beazonosítható mert felfestették a lapra a bal felső sarokba a Dualbios felírat mellé. Ha engedi a boltos akkor ellenőrizd le. Ami a rev. kérdést illeti az a tapasztalat hogy érdemesebb mindig a legújabb verziót megvenni. Jelenleg az ultra durable3-as a legújabb verzió. Én ha most venném a lapot akkor olyat vennékPl.: GA-MA78GPM-UD2H. Sajna a DS3H-ból nincs UD3-as de van GA-MA780G-UD3H.(bár nem tom mi a különbség a DS3H és a UD3H között)
Egy biztos: minden attól függ hogy mire és hogyan szeretnéd használni. -
band1103
őstag
válasz
antikomcsi #12189 üzenetére
És ezeknél nézted már?
-
band1103
őstag
Nem azt kérdeztem hogy hol kapható hanem hogy miért nem kapható (és leírom újra->)mindenhol? 3 hely nem egyenlő a mindenhol-al.
De csak költői volt, mintegy válasz arra miért nem esik szó azokról az egyébként jó lapokról.
És a Sapphire-okról miért nem? Stb,stb. Biztos van még egy csomó megbízható gyártó. -
-
band1103
őstag
válasz
ghostie #11964 üzenetére
Szvsz inkább csak azzal lehet gond hogy hogyan sikerül az SB-t a lapra építeni. Nekem pont az a giga 78g-ds3h van amit kinéztél, pontosabban még a rev1-es. Semmilyen bugot nem tapasztaltam semmilyen usb-s eszközzel (sem pendriveval sem usb vincsivel).
Na de ha a 78g-ds3hp-t rendeled akkor azzal biztos nem lesz semmilyen gondod. Ugyan az mint a ds3h csak a legutolsó javított kiadás belőle.
Ami pedig a dvi+hdmi combót illeti sajnos manapság nincs olyan lap egy gyártónál sem ami tudná egyszerre.
-
band1103
őstag
Sajnos nem. Amit szeretnél (alaplapi vga+pci-e vga) azt Hybrid CrossFireX-nek nevezik és az az alaplap nem képes rá. Nem összekeverendő a sima CrossFireX-el!
daa-raa, Gyuri27: Karel000-nak ajánlottatok lapot 15-18 körül. A haveromnak ugyanahhoz a vashoz kellene de szeretne inkább MSI-t abban a kategóriában. Légyszi ajánljatok neki valamit. Előre is köszi!
-
band1103
őstag
válasz
Clueso #11877 üzenetére
Köszi hogy utánajártál
. Már ez is haladás és egy kicsit tisztább így ezzel. Viszont értelme mégis volt mert a P végződésű lapok elődeiből sok-sok revizió készült és már átláthatatlan lett az egész. A lap dobozán meg nincs feltüntetve csak a lapon és azért fel kellene bontani a dobozt hogy megtudjuk a rev.-et.
A gigáék válasza arra enged következtetni szvsz hogy ha ezek ugyanazok a modelek akkor azért különböztetik meg őket mégis egy P betűvel mert ezekből a lapokból nem lesz több revízió és ezek a legújabb revíziójú lapok. Ki fog derülni ha nem így van de eddig ez a legvalószínűbb magyarázat. -
band1103
őstag
válasz
ksanyo #11874 üzenetére
Te nem akarsz 2x kiadni pénzt ramra . Előbb egy 800-asra majd egy 1066-osra. Elég 1x egy 1066-osra. Én is ezt a stratégiát követtem. Ráadásul úgy olvastam hogy jövőre áremelkedések lehetnek ram piacon mert a gyártók csökkenteni akarják a termelést. Ha csak pletyka akkor is inkább most venném meg mert mi lesz ha tényleg igaz lesz?
-
band1103
őstag
válasz
Clueso #11869 üzenetére
Annyira túlhaladott hogy már meg is lett cáfolva!
mod.: Nem teljesen az az igazság. A P tényleg azt jelenti csak nem mindegy hogy hol helyezkedik el. A te általad írt példák nem sideportosak de ennek utánanézhettél volna mielőtt írsz. Viszont ha a P itt helyezkedik el: GA-MA78GPM-DS2H ; GA-MA790GP-DS4H akkor tényleg a sideportot jelöli.
Viszont ha arra is ráakadsz hitelt érdemlően hogy a végén lévő P betü mit jelent akkor az jól fog jönni mert még a nagyok is itt csak találgatnak. -
band1103
őstag
Lehet hogy csak elírták de volt már olyan gigáéknál hogy egy lapot a földnek csak egy bizonyos területén adtak ki és nem tudhatom hogy ezt történt e a 1.1-essel. Csak mert akkor a magyar oldalon nem fog megjelenni.
"...mellesleg ezek az 1.0-ás CPU support listájában is ott vannak!..."
Igen az angol ldalon. A magyaron meg eltűnt a táblázat és egy "Hamarosan" felírat díszeleg. Gondolom frissítés alatt van.mod.: Ráadásul az angolon már fent van az AM3-as logo hogy ready de a magyaron nincs. Tehát van remény hogy az F5-öt követő bios-ok majd támogatni fogják az AM3-as procikat?
-
-
band1103
őstag
válasz
Gyuri27 #11846 üzenetére
"...Ami értelme lenne az am3 lap ddr2 párositásnak a következő. Van az usernek, 800 cl3-s, 1066 cl4, 1150-1200 cl5-s ramja. Nem feltétlen éri meg 1333 ddr3 cl7 (jó esetben, rossz esetben cl8-9-re) váltani..."
Ez igaz lehet de jelenleg tudod mi különbözteti meg az AM2+ -os és az AM3-as lapokat ebben a pillanatban? Tudod te is csak nem kapcsolod össze az összefüggéseket:
A mai nap kizárólag a DDR3 slot. Ha egy AM3-as lapon DDR2 slotok vannak akkor az már nem is AM3 hanem csak egy AM2+-os lap, csak hát ugye a AM3-as foglalat miatt nem mennek bele az AM2+-os cpu. Tehát manapság minek kihozni egy olyan lapot ami úgymond "már van" a piacon? Hiszen jelenleg semmi nem különböztetné meg azt a lapot az AM2+-os lapoktól!! Majd akkor ha már olyan chipsettekkel jönnek ki amikkel AM2+-os lapot már nem adnak ki (1-2 év múlva). -
band1103
őstag
Más téma:
Van (újra
) 1 dolog amit nem értek. Nekem van 1 GA-MA78G-DS3H lapom abból is a rev1.0
Azóta kijött a rev1.1 és további rev2.x-es lapok. Lázasan nézegettem hogy az én rev1.0-ba menne-e majdan egy AM3-as cpu, de a AM3 support listában nincs benne az 1.0 csak az 1.1 or better. Elkenődtem hogy ez m iért van így, és arra gondoltam hogy csak bios frissítést kellene kivárni.
Gondoltam ma egyet és megnéztem a lapom magyarúl is tudó oldalát. Ezen oldal bios menüjében nem lehet RSS-re iratkozni. Láttam hogy megjelent a legújabb F5H bios a lapomhoz .
Viszont régen hiányoltam a bios rss-t és felmentem a gigabyte angol nyelvű honlapjára ahol megkeresve a 1.0 -ás lapom, feliratkoztam a bios RSS-ére. Mikor megláttam a fenti magyar oldalon az új biost, kíváncsi lettem arra hogy megjelent-e az rss-en is. Érdekes módon ott nem jelent meg az F5H hanem azzal ellentétben az F5-ös új biosz jelent meg.
Az F5H az 2008.12.19.-i viszont az F5 meg 08.12.23-i. A magyar oldalon nincs fent a lap mellet a AM3 Ready logo de az angolon fent van.
Akkor most mi van? Mi az a H utótag a magyar oldalról leszedhető bios-nál? Azt jelenti hogy Hungary? Nem tom de nem hinném. De akkor mi? Bátran felnyomhatom a későbbi F5-öst? De akkor a magyar oldalon miért nem az van fent? Azért mert késve frissítik ? -
band1103
őstag
válasz
Gyuri27 #11842 üzenetére
Tehát dezz azt mondja hogy jelenleg ugyan azt a chipset-et használják mind AM2+-hoz mind AM3-hoz és ezért nem lenne jelenleg értelme annak a dolognak viszont ti nem is a jelenről beszéltek mint dezz hanem arról az eljövendő időkről mikor már lesznek sokkal újabb chipsetek is AM3 alá amik viszont már nem jelennek meg AM2+ alatt, és akkor jönnének ki a DDR2-es foglalatú AM3-as lapok? Teljesen világos mit nem értettetek egymás közt
!
dezz:
"...1. Az új chipset-család megjelenéséig eleve értelmetlen...."
De ők ez utánról beszélnek. Nem?mod.:
"...nem biztos, hogy hozzájárul ..."
Hááát, ha már megcsinálta a kompatibilitást akkor nem tehet sok mindent. Legfeljebb nem ati-chipsettel hozzák ki hanem rácsap az nv -
band1103
őstag
Egyébként mikorra is jön a 780E?
-
band1103
őstag
válasz
the_stig #11801 üzenetére
Az általad linkeltet én is olvastam már és ne értsük félre a dolgokat. Nem azt mondja hogy a DXVA+felírat csak Vista alatt működik hanem azt hogy a leírása működik csak Vista alatt. Meg lehet oldani XP alatt is csak másképp.
Ami a te DXVA problémádat illeti arra nem csak az a magyarázat hogy más lehet a level vagy a bitrate .Ezer kódolási beállítás van amit ha nem úgy adnak meg akkor nem lesz teljesen DXVA kompatibilis a film. Ezek közé nem tartozik közvetlenül a képarány bármennyire is egzotikusnak tűnik. Nem beszélve arról hogy jó ideje leszoktak már a RIP készítő csapatok a Level5.1 szint alkalmazásáról. Attól még bele lehet futni de már nem annyira.
CtrlHD a RIP csapat? Még nem hallottam róluk. Nevesebb csapatok jó RIP-eket készítenek mint pl:a TRiNiTY, P0NR, Rabbit. Inkább az ő munkáit keresd. -
band1103
őstag
válasz
the_stig #11796 üzenetére
Erről beszéltem
! Az UVD+-os HD3200 -as nem tud annyit mint az UDV2-es VGA-k vagy a még meg sem jelent 880G. És egy 4850e-vel nem lehet észrevenni hogy nem fullos a gyorsítás, de egy sempronnal már igen. Ha fullos lenne akkor a sempron is elég kellene hogy legyen (megfelelő beállítások mellet)
-
band1103
őstag
válasz
diablo1984 #11778 üzenetére
Más színe van a chipsethütésnek. Ennyi lenne a különbség
?
-
band1103
őstag
Azt nem tudjátok hogy a giga lapoknál mit jelent a P végződés pl.: GA-MA78GM-DS2HP vagy a GA-MA78G-DS3HP. Miben másak a P betűt nem tartalmazó verzióktól?
-
band1103
őstag
válasz
Silenzio #11761 üzenetére
Szvsz a tápban lesz a tuningkutya elásva. Uhh, micsoda képzavar! Próbáld újra a tuningot egy jó táppal. Mondjuk nem bizti a siker hisz ahogy HERR Z kolléga mondta lehet hogy a proci nem tuningbarát. Nem minden procit lehet kötelezően jól tuningolni.
Oliverda: Na végre! Már azt hittem hogy ezaz UD3 csak intel privilégium lesz
.
-
band1103
őstag
válasz
Silenzio #11755 üzenetére
Szerintem is várj még kicsit. Most még csak 1 gyártó 1 db AM3-as lapja van a piacon. Ahogy hamarosan a gyártók kijönnek a saját AM3-as lapjaikkal úgy fog zuhanni az AM2+-os lapok ára. Most is vehetsz pl.:egy ASUS M3A79-T Deluxe vagy pl.:egy GA-MA790GP-DS4H vagy pl.:egy MSI KA790GX de olcsóbban jössz ki pár hónap múlva.
A fenti lapok nem mintha pont ugyan olyan jók lennének de legalább nem egy gyártótól ajánlottam és ezekben nem csalódtak akik kipróbálták. -
band1103
őstag
válasz
#65675776 #11738 üzenetére
Én sem azt mondtam hogy nálam hanem hogy nekem.
Ez azt jelenti hogy a gépembe nagyon szuper volt, tudtam róla autocad-ezni, kb 5 mp alatt töltötte be róla a rajzot. Majd elvittem a megbízóhoz és az ő gépén (intel) már több mint 30 mp volt míg betöltötte ugyan azt a rajzot. A hw hasonló. Azt mondta a megbízó hogy volt már pendrive a gépébe de soha nem volt ilyen baja.
-
band1103
őstag
Háát, khm... Sok hsz-t olvasgattam sok beállítással próbálkoztam és sok HD fimmel de nálam XP alatt ez a VMR9 renderless nem mindig jött be. Az áltattad linkelt DXVAsupport oldalon sem egyedül azt említik. Ami nálam maradéktalanul minden filmnél bejött XP alatt és még a DXVAsupport is említi az a Overlay Mixer. Ezzel valóban mindent tudot gyorsítani de persze csak XP alatt. Vista alatt az kell amit írtál. VMR9 renderless-el voltak még szaggatásos filmek amiket lehet hogy te nem vettél észre hisz az a proci ami neked van magában is képes lejátszani bármely HD mkv-kat. Ha azt látod hogy 30-45%-on megy a procid közben akkor biztos nem fullos a DXVA. Csak akkor az ha a cpu max 15%-on jár. Ja és még valami! Az említett lap IGP-je csak UVD+-os így még mindig lehetnek majd neki olyan filmek amiket nem tud majd rendesen lejátszani azzal a procival. VALÓBAN full HW-es HD-t csak az UVD2-es VGA-k tudnak meg majd az új 880G IGP.
-
band1103
őstag
válasz
the_stig #11718 üzenetére
Nekem is ez a lap van és nekem felment a hozzá adott és a leöltött legújabb catalyst is. Megy neki a HD film is izomból, de nem mindegy melyik. Ez a int.HD3200-as csak UVD+-os ezért a nagyon erősen kódolt 1080p-s mkv-kat már nem tudja gyorsítani. UVD2.2-esnek kellene lennie hogy tudja, de olyan igp meg még nincs. Majd lesz jövőre a 880G.
Na meg nem mindegy hogyan és mivel akarod lejátszani. Az ffdshow-t felejtsd el. Neked az MPC-HC kell és a beépített codec-jei, de nem csak úgy hanem jól beállítva. Na meg az sem mindegy hogy Vista-e vagy XP! Sok mindentől függ a hw-es HD play ezért azt ajánlom annak aki nem akar sokat vacakolni vele hogy vegyen inkább egy X2 5000+ -ost mert az is megoldja izombólMost látom csak! Miért tűnt el a topiknévből az AM3? Lett külön topikja? Miért nem volt jó hogy ezt bővítettük? Fel nem vágom az ereimet meg nem megyek a Tiszának-Dunának emiatt csak...
szerk.: megtaláltam -
band1103
őstag
válasz
the_stig #11660 üzenetére
Hi! Én a GB GA-MA78G-DS3H-al rendelkezem és merem ajánlani mert jól szuperál és az én boltosom szerint a Gigabyte-ból kevesebbet visznek vissza garira mint másból. Mondjuk a 2,1V-os ramokat jobban szereti inkább 2V-on hajtani de ez még lefér...
De az lenne a legjobb ha lenne valakinek mindkettő lapról tapasztalata, mert ő kompetensebb lenne.
-
band1103
őstag
Asus M3A79-T Deluxe,? Árgépen 43 és 63 ezer között van! Mi a f@szom ez árkülönbség?
Bár ez drága Asus tehát lehet hogy már nem lesz vele gond, de miért is kerül ennyibe?szerk.: elkéstem de azért még felmerül a kérdés hogy csak a 2x annyi fázist, az extrém tuningolhatóságot kell megfizetni? Mást nem ?
-
band1103
őstag
Egyet értek VaniliásRönk-el szerintem is egyértelmű hogy ezt, most is ilyen van a gépemben:
DDRII 2GB 1066 CORS.DOMINATOR TWIN2X C5D 5ÉV (10K)
A PC-hez kell egy kis egészséges magabiztosság. Úgy gondolom hogy jobban járnál ha valaki olyan szerelné össze vagy turkálna a gépedben akinek több önbizalma van mint neked. Vagy szedj össze egy kis bátorságot, kreativitást, intuíciót, rálátást meg sok sok információt. -
band1103
őstag
Nagy vonalakban a teljesség igénye nélkül:
Az AM3-as procikból lesz olyan ami belemegy majd pár megfelelő AM2+-os lapba de az a lap miatt nem DDR3-as lesz csak DDR2-es. Csak az eleve AM3-as lapok lehetnek majd DDR3-asok. Nem tudok róla hogy jelenleg lehet-e kapni AM3-as lapot, ezért neked AM2+ lapra lesz szükséged amiben mennek persze az AM2-es procik de a későbbi AM3-as procik is. Ha AM2-es procit teszel bele akkor a memória alapbeállításai max 800 MHZ-et engednek majd meg de ha AM2+-os procit teszel bele akkor lehetőséged lesz az 1066-ra is. Az AM2+-os lapba tett AM3-as procik is alapból csak 1066-ot fognak használni. Ha most kell alaplapot venni akkor max csak AM2+osat tudsz tehát végy most egy gyors DDR2-es ramot így nem kell később újra költeni rá hogy kicseréld. -
band1103
őstag
daa-raa -tól mindig lehet tanulni
. Az hogy a 780G és 790G chipsetek milyen DVI kimenetet támogatnak, egyáltalán nem volt eddig számomra egyértelmű de nem törődtem vele mert még nincs semmilyen DVI eszközöm. K@rva nagy kibaszás hogy még az AMD oldalán a chipset Specificatióban sincs említve eme apróság. Még jó hogy a GB közli hogy hogyan van bekötve de ettől még nem lesz egyértelmű hogy nem is lehetne bekötni másképpen mert a chipset csak a D-t támogatja.
-
band1103
őstag
Na még egyszer: Ha valaki bekapcsolja a "Surround View"-t az nem a CF-et vagy HCF-et kapcsolja be!!! Pusztán az hogy teszel bele egy VGA karit, még nem egyenlő a CF-el.
Visszatérve a problémádra furcsa. Ha ad jelet az IGP a d-sub-nak akkor a DVI-nek is adnia kéne, főleg ha fel van dugva egy eszköz rá. Abban az esetben ha arra is fel van dugva egy megjelenítő akkor már bekapcsolás utáni POST-oláskor is meg kellene hogy jelenjen a kép. Ha nem teszi akkor a hiba lehet a rossz kábelben vagy az alaplapban.
-
band1103
őstag
Alapbeállítás a lapnál az hogy ha nincs benne VGA kari akkor az IGP ad jelet. Ha biosz változtatás nélkül beleraksz egy VGA-t akkor az IGP nem ad többet jelet hanem kizárólag a VGA fog. Viszont ha a kari ATI radeon akkor a bioszba be lehet állítani a "Surround View" ami az első lépés a több monitoros rendszer felé. Ezt az opciót sokan összekeverik a Hibryd CF-el, de ez nem a HCF "bekacsoló gomb" hanem csak egy feltétele a HCF-nek. Nade ebben az esetben ugye nincs lehetőség HCF-re viszont a Surround View attól még működik. Ez eredményezheti azt hogy már nem csak a VGA kari adhat jelet a monitoroknak hanem már az IGP is adhat jelet a VGA kari mellett.
Be van kapcsolva a biosban a "Surround View" ?
-
-
band1103
őstag
válasz
Mercutio_ #11576 üzenetére
Úgy beszéltek erről a dologról mintha menne a videokari HCF-be csak nem lenne értelme úgy használni. Ne vezetések már félre szerencsétlent így is eléggé el van tájolva. Nem is kellene arról beszélni hogy megéri-e és stb... Elég annyit tudni hogy a Hybrid CF-et kízárólag az IGP és egy HD24xx vagy 34xx karik összekapcsolására találták ki. Mással nem működik és nem is fog. És ez alól nem kivétel sem a hd36xx sem a HD45xx. Jelenleg csak és kizárólag a 24xx és a 34xx-es szériákkal megy a HCF. Ekkor jöhet az amit viszont jól írtál hogy azért nem fog mert nincs is értelme, de nem ezzel kellet volna kezdeni hanem tisztázni az alapvető dolgokat a srácban hogy képben legyen.
-
band1103
őstag
válasz
band1103 #11567 üzenetére
Sok emberke szívott viszont ezzel a GA-MA78G-DS3H-al mert tuningolni szerettek volna vele. Na arra nem jó a lap de neked nem is kell tuning. A fórumok töbségén nem fogják szeretni ezt a lapot de ha megnézed vagy megkérded miért nem azt fogod észrevenni hogy már megint a tuning alkalmasság miatt szapulják. Azzért írtam hogy a rev.2.0-áast végy mert az 1.0-nál volt egy kis olyan ramfeszkezelési keksz hogy egyes ramoknál (lásd.pl.: az enyémnél is) Nem szabad magasabbra engedni a ramfeszt 2V-nál mert azt nem bírja a lap. Nade ennek ellenére simán megy a ram 2V-on is 1066Mhz-en. A rev.2.0-nál már nem félnék az ilyen hibától, nem beszélve arról hogy van már egy GA-MA78G-DS3HP variánsa is a lapnak.
És ami a C&Q-t illeti hát abban is brillírozik, pontosabban azt adja amit elvársz tőle. Én teljesen meg vagyok elégedve C&Q -jával (csak így, parasztosan). -
band1103
őstag
Jó helyen jársz kedveském :-) nekem az ominózus GA-MA78G-DS3H lapom van. Érdemes a legújabb rev.-eset megvenni! Ramból ajánlom hozzá az enyémet: Corsair Dominator 1066 CL5 (TWIN2X2048-8500C5D). Más is jó lehet hozzá de ez nálam maradéktalanul bevált. Csak ne adj neki több feszt mint 2V. Jó és bevált alaplap. Saját tapasztalat!
-
band1103
őstag
Hát igen. Pont erről beszéltem. Sokat olvastam a témában és ezért én soha de soha nem akarnék semmilyen procit húzogatni egy MSI lapban. Aki úgy esik neki tuningolni hogy utána sem jár a dolgoknak az megérdemli a füstszagot. Csak a szegény lapokat sajnálom. Az olvasott , és másodkézből szerzett tapasztalatok szerint átlagosan normál használatra nagyon stabil és nagyon időálló alaplapok az MSI alaplapok.
-
band1103
őstag
"...Vagy van a 780G-s lapok között olyan, amivel árban jobban járnék, mert a 790GX plusz tudását (gyorsabb GPU, ACC) úgyse használnám ki?..."
Azokra a célokra amiket felsoroltál én szinte csak 780G-s lapot ajánlanék és persze hogy van olyan köztük ami jó lenne neked csak szét kell nézni jobban a gyártók honlapjain. Szvsz neked nincs szükséged azokra az előnyökre amiket a 790G-s lapok adhatnak a 780G-lapokkal szemben. Fölösleges pénkidobás lehet a vége.
A szerint amit írtál sok hsz-t olvastál mielőt ide írtál volna. El tudod mondani hogy mik azok az okok amik miatt az MSI lapok behaltak? az a véleményem hogy azért haltak be mert: vagy nem értettek hozzá és többet fogyasztó CPU-t tettek bele, vagy tuningolni akartak, vagy egy magas fogyastású CPU-t akartak tuningolni. Miért tennének ilyet? Mert vérszemet kaptak a SB750 -től és az ACC-től és elfelejtették hogy az MSI lapok mostanában alkalmatlanok a tuningra.
Ha te mást olvastál akkor oszd meg légyszi hogy mit, mert érdekel a téma. Csak azért kérdem mert amire és ahogy használnád az tipikus MSI kategória. De ha az emlitett MSI lap tényleg olyan hogy attól is elszáll már hogy ha csúnyán néznek rá akkor bocsánatot kérek.
Öcsém szokott építeni kisebb szervereket és mindig MSI-t tesz bele a tartósság és megbízhatósága miatt. -
band1103
őstag
válasz
HERR Z #11505 üzenetére
HERR Z és szki:
Priviben mennek azok az film sample mkv nevek amiken én tesztelek.
CPU:x2 4000+ no OC.
vga mem: 512MB
összes mem: 2x1 GB no OC.
player. MPC-HC v1.1.0.0 bekapcsolt dxvaÉs lemarad a hang és lelassul a kép.
HERR Z: Cserébe te is küld el azokat a "brutál" mkv file neveket amiken teszteltél.
-
band1103
őstag
válasz
Mardor #11497 üzenetére
Ne keverd
! Az eredeti forrás Blueray filmet egy sempron is le tud játszani ha van mellette UVD+ -os IGP. Sőt már az UVD1-es HD2400 pro-val is. Nem kő hozzá Phenom!
A probléma a "számítógépes" HD filmeknél (x264) jön elő. Ahoz kő az UVD2.2 -es VGA , vagy ha az nincs akkor egy X2 5000+ -os cpu. -
band1103
őstag
válasz
Mardor #11492 üzenetére
"...max filmet nézek, meg dolgozok..."
Na ez az a pont ahol én is beszállok.(tessék kapaszkodni
)
SZVSZ Van egy tévhit az AMD új IGP-i háza táján. El kell oszlassam. Tehát:1080p-s x264 támogatást akarsz, és nem akarsz játszani? Akkor a 780-790G a legrosszabb választás. Miért? A HD támogatás a fenti IGP-kben kimerűl az UVD+ szabványban ami nem elég egy 1080p-s x264-hez. Ahoz minimum UDV 2.2 kell. Jelenleg ATI fronton ezt csak a HD4xxxx-es kártyák tudják.
Kisebb fogyasztást akarsz? Akkor a fenti IGP-k a legrosszabb választás. Miért? Mert nincs a tesztek szerint az IGP megoldás ami űberolni tudná az HD4350-est (UVD2.2) a maga 20W> fogyasztásával ha párosítok hozzá egy jó AMD-s alaplapot. Se Idle-ben sem máshogy. Hozzá egy alulfesszelt vagy "e" cpu és kész az igazi AMD-s HTPC alap.
SZVSZ
szerk.: Kövezetek meg de a munkás-filmes HTPC-nek nem kell sideport.
-
band1103
őstag
Látom asus-od van. Próbáld ki a cpu-t egy másik alaplapban is ahol van cnq. Csak egy tipp.
Ne vesződj egy olyan cpu cnq-jával ami alapból energiatakarékos. Az egyik hibaforrás az lehet hogy a cnq-t a normal cpu-kra találták ki és szvsz az ilyen alapból energiatakarékos cpu-kon már nincs mit megtakarítani. Tulajdonképpen ezek gyárilag alulfesszelt cpu-k. Szvsz lehet hogy ennél többet már a cnq-val sem fogsz tudni megtakarítani.
A 2. lehetséges hibaforrás az asus. -
band1103
őstag
válasz
Geza26 #11445 üzenetére
Milyen Full HD-t akarsz lejátszani majd rajta? x264-es mkv-t vagy eredeti Blue-Ray filmet.
Mert az 1080p-s x264-hez nem elég a proci, de még egy bika 780-790G-s IGP-s alaplappal sem, mert az még csak UVD+-osak. Ahoz a procihoz UVD2.2 compatibilis GPU kell, hogy vigye az 1080p-s X264-et, ami pl.: a HD4xxx -eken van.
Ha eredeti Blue-Ray filmhez kellene akkor jó lesz bármelyik olcsó 780-790G-s alaplap is (kiv.asus). -
band1103
őstag
válasz
antikomcsi #11440 üzenetére
És ismét egy olcsóasusoskiábrándulás. Csinálni kéne legalább ebbe a topicba egy számlálót mert már nem tudom hányadik rossz vélemény ez.
Tel Elek(#11439):szvsz jól látod
-
band1103
őstag
Sok véleményt olvastam és mindenki akinek már volt tapasztalata vele azt mondja hogy:
ASUS-t 45 ezer alatt SOHA ne vegyél mert szarok, továbbá nvidia chipsetet ne vegyél mert lutri és nagyon melegszik. Ha meg olcsóbb asust akarsz ezzel a chipsettel az nem jó ötlet. Nagyon nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- Androidos tablet topic
- Motoros topic
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik
- E-roller topik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged