- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
Új hozzászólás Aktív témák
-
z00li
senior tag
válasz
antikomcsi #12210 üzenetére
Hű! Hát a biosban elég széles keretek közt lehet a proci feszültségét állítani! Viszont én alapon használom, cnq-val. Így simán netezés közben 1V-al megy 1000MHz-en a 4850e procim. Mondjuk szerintem úgy is mennie kéne ahogy te szeretnéd.
-
z00li
senior tag
válasz
antikomcsi #12208 üzenetére
Szerintem erre tökéletesen megfelelő a lap. Itt egy link a chipset játékos teljesítményéről: [link]
-
z00li
senior tag
válasz
antikomcsi #12202 üzenetére
Én december óta használok egy ilyen lapot idáig teljes elégedettséggel. Nekem egy 4850e procival fut teljesen alapon, tuning nélkül. Idáig semmi gondom nem volt vele, tökéletesen teszi a dolgát. Nem tudom mik az elvárásaid vele szemben, de én ettől függetlenül merném ajánlani. Ha esetleg lennének konkrét kérdéseid írd meg, aztán ha tudok akkor válaszolok.
-
Z¤Z¤
tag
válasz
antikomcsi #12195 üzenetére
Ha tudsz adni linket hogy honnan szedjem le a biost akkor +csinálom
de félek nehogy rosszat szedjek le -
Z¤Z¤
tag
válasz
antikomcsi #12193 üzenetére
így se jó mindent próbáltam de nem jó igaz biost nem nyomtam rá másikat
vajon azzal jó lenne ha frissíteném? -
band1103
őstag
válasz
antikomcsi #12189 üzenetére
És ezeknél nézted már?
-
csibor
addikt
válasz
antikomcsi #11695 üzenetére
Igen tudja 5.1 hangot is.
-
kosztalaci
csendes tag
válasz
antikomcsi #11683 üzenetére
Antikomcsi köszönöm a kimerítő választ, és ige szeretném az lcd-tv re kötni, de a jelenlegi megoldással valami gond van, mert nem megy át a hang a tv-re.64 bites vista-t használok, az összes driver fent van, de a hang nem akaródzik jönni:-(((
DVI-HDMI kábelem van.(úgyhogy nem kell átalakító)
És igen jelen esetben nincs gond a vassal, de ki tudja mi lessz késöbb -
Borokafa
őstag
válasz
antikomcsi #11650 üzenetére
Tényleg, egész jónak tűnik ez az MSI
-
bnss
veterán
válasz
antikomcsi #11650 üzenetére
Egy hónapja még nem mondtam volna ilyet (azóta pozitívan csalódtam), de egyet kell értsek az MSI ajánlattal.
-
bnss
veterán
válasz
antikomcsi #11623 üzenetére
Biztos akkora forgalom van IPonban Karácsony előtt, hogy egy héten többször kellett rendelni X2 6000+-t.
Itt is van egy majdnem olyan MSI lap, egy betűvel hosszabb a neve viszont már üzemel.
-
bnss
veterán
válasz
antikomcsi #11621 üzenetére
Csak 790GX-et nem kap 30k alatt jelenleg (a bazárosoknál sem egyszerű a beszerzés már Karácsony előtt).
szerk.: 24k-ért van MSI KA790GX pl. Iponban (a decemberi BIOS ráadásul lehetővé teszi a NB szorzó állítását is - perzse ha nem tuningol, akkor nincs jelentősége).
-
Nzothan
tag
válasz
antikomcsi #11617 üzenetére
-
band1103
őstag
válasz
antikomcsi #11440 üzenetére
És ismét egy olcsóasusoskiábrándulás. Csinálni kéne legalább ebbe a topicba egy számlálót mert már nem tudom hányadik rossz vélemény ez.
Tel Elek(#11439):szvsz jól látod
-
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #10750 üzenetére
Hugom gépéz egy nf7-l raktam össze annó (müködik, ma is)
Én az nv-v akkor végeztem vga, chipset fronton mikor azt hitték ők fingják a passzát szelet. Kicsit elszaladt velük a ló. Igaz közrejátszott az is, hogy van már jó ati/amd chipset. Azért egy jó epox vagy soyo dragont kt600-l ki próbáltam volna na.
Ha megveszem támogatomband1103: én eltudnám azt is képzelni hogy a számok jelentenek valamit. Pl 10 (ugye k10) 2 (mondjuk deneb) 2 (mert 2 mag) 23 (ugye 3200MHz) és egy e (mert mondjuk 95w-s). De ennek semmi értelme. Ennyierővel tanulhatnám a pi értéket 15 számjegyig vagy tovább
-
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #10716 üzenetére
-
Oliverda
titán
válasz
antikomcsi #10727 üzenetére
Az a poén hogy elvileg az nV is használni fogja az ACC-t. Tehát feltehetőleg majd szépen jönnek a rev2-es lapok. [link]
-
Iron Funeral
őstag
válasz
antikomcsi #10721 üzenetére
Én is csak viccből mondtam a dolgot, most is ATi lapom van, nem felhőtlen a kapcsolatunk (
) de azért nem fogom kidobni. Csak azért hoztam fel a témát mert néhány ember hajlamos a bolhából elefántot csinálni, a többi meg megy utána...
#10724: gondolom azért mert teljesen megfelelő, olcsón gyártható az a chip és nincsenek olyan hibái mint mondjuk az SB600-nak Phenom processzorral. A melegedéshez nem tudok mit hozzáfűzni, csak annyit, hogy a jelenlegi lapomon is van 5 kiló réz ami "véletlen" rálóg a déli hídra is...
-
Oliverda
titán
válasz
antikomcsi #10711 üzenetére
Ha nem jött volna az SB750 meg az újabb lapok akkor könnyen lehet hogy én is bepróbáltam volna az Asus M3N-HT Deluxe lapoját. Elég jókat olvastam róla.
-
törölt tag
válasz
antikomcsi #10711 üzenetére
Ahhoz olyan VGA is kell. És akkor megint elérkeztünk oda, hogy VGA fronton is lépéshátrányban van az nV...
-
Iron Funeral
őstag
válasz
antikomcsi #10715 üzenetére
Na jólvan majd mi ketten megvédjük az nV becsületét
-
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #10688 üzenetére
Milyen kaviccsal szeretnéd a kövezést kollega?
Megtévedtél istenem. Elöfordul egyszer. Ha mégegyszer akkor indulunk hozzád. -
Iron Funeral
őstag
válasz
antikomcsi #10664 üzenetére
Azzal a DS4-el én is szemezgettem, bár kicsit tartottam tőle hogy olyan lesz mint az ATi chipsetes párja, úgy néz ki hogy jól jártam, hogy elvitték előlem a lapocskát. Kíváncsi lennék egy 780a DS5-re vagy DQ6-ra
, ASUS-nál gondolom olcsóbb lesz, bár lehet hogy akkor is az ASUS-t választanám
Mod.: úgy értem hogy egyáltalán a DS4-el szemezgettem, nem pont azzal ami nálad halt meg
-
TomBoy1986
veterán
válasz
antikomcsi #10666 üzenetére
Akkor nálam valami homok van, vagy pedig a komolyabb lap többet tud
Majd még próbálkozom, mert nekem tényleg szükség volna rá az integrált VGA miatt
-
TomBoy1986
veterán
válasz
antikomcsi #10664 üzenetére
Azt meg tudnád nézni, hogy 800MHz fölé tudod-e emelni a RAM-ok órajelét tuninggal?
Mert nekem a kisebbik lap (M3N-H/HDMI) van 2GB CSX 800-assal, s valahogy nem nagyon akar összejönniKingMax-szal is próbáltam, de azzal sem akarta az igazságot
Se Phenom, se Sempron alatt.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
antikomcsi #10657 üzenetére
Engem is érdekelne...
Nekem is volt egy gázos Giga lapom,de az persze Nforce3-as volt és így már érthető! -
band1103
őstag
válasz
És leírnád bővebben milyen cpu-val ? Szeretnék tanulni az esetből.
-
diablo1984
veterán
válasz
melyik lap volt személy szerint?
-
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #10401 üzenetére
Link a zárásról. Ugye megmondtam. Nem lehet csak névvel eladni bármit is és nem lehet csak egy pólusú a cég. Ott a gainward példája. Egyedül a sapi meg az inno álják a sarat mint elkötelezett egy márkás gyártók.
-
törölt tag
válasz
antikomcsi #9887 üzenetére
nF-ból egyszer is sok volt.
-
leviske
veterán
válasz
antikomcsi #9872 üzenetére
Emiatt nem javasoltam AM2+-os SLI-s lapot.
Az SLI miatt felesleges AM2-nél maradni és felesleges is érte többet fizetni. Főként abból kiindulva, hogy egy SLI-s lap feláráért (+ha eladja a jelenlegi kariját) kap egy HD3870-et 20-25k-ért, vagy egy HD3850-et 15-20k-ért... esetleg egy 8800GT-t 20-25k-ért, hogy Ő se maradjon ki.
Na, de befejezem az offolást... folyton sikerül a VGA-k felé elterelnem a szót.
-
törölt tag
válasz
antikomcsi #9872 üzenetére
Van, csak értelmes ember nem veszi meg.
-
válasz
antikomcsi #9577 üzenetére
Köszi!
MOD:Ati rulez
-
válasz
antikomcsi #9567 üzenetére
Ja hogy ő folyamatosan "mindjárt gépet veszek!" fázisban van? Aha!
Eredetileg azért néztem be a topikba hogy megérdeklődjem milyen lapot vennétek most?(max 30-35 k) -
válasz
antikomcsi #9560 üzenetére
Én kb. tavaly cseréltem le a 400 Celeront. Nem kellett nagyobb
-
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #9555 üzenetére
Azaz meg kell venni. Bár én nem bántam meg, hogy a 780-ra vártam és nem a 690g-t vettem. -
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #8827 üzenetére
Azok a procik mennek am2+-s lapban is ddr2-s memókkal.
Pont ezt írtam. Volt az amd-nél némi kapkodás egykis bizakodással. Ez lett belőle. Aztán meg a fejek lehulltak.
-
törölt tag
válasz
Némelyik. Van összesen három ilyen AM2-es proci. Az összesen 78 AM2-es prociból... Nagyon komoly arány. Még a 49 féle 90nm-eshez képest is elenyésző mennyiség.
-
Oliverda
titán
válasz
Erre gondoltam.
-
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #8821 üzenetére
Szerintem ott se számolt már azzal senki, hogy 125w-s tdp-vel lesz még proci. Meg ugye jönni kellett volna a k10 x2-nek is. Demivel nem volt elég jó és gyors proci, kénytelenek voltak a 125-ket csomagolni. Meg ugye ahogy mondja is, ha ilyen procira tellik akkor vegyél 790-s lapot.
Azért azon nem csodálkozom, hogy egy csomó fejest kibaktak. Ilyen hibákat elkövetni az amd helyzetében nem lehet. Arról nem is beszélve mikor lesz olyan "csúcs" procijuk ami 100w alatt eszik. -
raul560
tag
válasz
antikomcsi #8799 üzenetére
Értem! Köszi! Bár ez nem volt benne de megtettszett! Erről mi a véleményed?
COOLERMASTER Hyper 212 RR-CCH-LB12-GP
Vagy inkább a másik amit mondtál? Köszi a válaszod! -
Oliverda
titán
válasz
antikomcsi #8808 üzenetére
Ennyi pénzért mit várjon az ember? Amúgy konkrétan mit hiányolsz róla?
-
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #8803 üzenetére
Most vettem a lapom. Megmondom a tutit mostanában nem fogom cserélni. Tehát jó lenne ha az am3 procik über állatok lennének, mert kb akkora lesz lé procit cserélni
-
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #8801 üzenetére
Na jó annó vettem és 1.3-s tualatin cerkát is arany áron.
De ezen a ponton meg ette a fene az egészet, hogy olyan lap kell. A kórókat sz@r 12-13 ezres lapokban 3-ig simán lehet húzni. Nekünk meg spéci lapot kell venni. Na itt a lol.
Meg mint irtad is és irtam is. Lap proci drága.
Én már annak is örülnék, ha 45nm-n össze hoznának valami jót és megfizethetőt. -
raul560
tag
válasz
antikomcsi #8792 üzenetére
Köszi a válaszod!
ÉS hűtőt milyet tudnál ajánlani? De nem tul sokért! -
raul560
tag
válasz
antikomcsi #8790 üzenetére
Nekem csak egy jo gép kellene jo procival! É érdekelne a véleményetek hogy mien az a proci amit irtam!Köszi a választ...
-
raul560
tag
válasz
antikomcsi #8787 üzenetére
CSak érdeklődtem! Nem szabad? Ti jobban tudjátok! Ha tudnám nem kérdezném meg!
-
Chaser
legenda
válasz
antikomcsi #8764 üzenetére
Mik az újdonságok? 10 sata, 20 USB?
-
Sz.Miki
őstag
válasz
antikomcsi #8246 üzenetére
Én úgydöntöttem belefogok egy ilyen Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 deszkába elég sok jót olvstam erről a lapról!
Remélem nem kell csalódnom!
Én sem szeretem az MSI lapokat, volt is már bajom egy K8N Sli platinummal....
-
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #7790 üzenetére
Itthon nem kapni. Szerintem a kinaiak már ezzel frizbiznek annyi van náluk olcsóért.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
antikomcsi #7418 üzenetére
Még ezt is találtam a bootskin progiról:
Azt írják, hogy több helyen probléma van az 1.05 verzióval. Oda régebbi 1.02 és 1.03 verziót ajánlanak. -
AtHoS
nagyúr
válasz
antikomcsi #7417 üzenetére
Nálam engedélyezve van az általad írt BIOS beállítás, mégsem ment a bill. az XP javítótelepítés azon részén. Természetesen miután PS2-vel továbbléptem a következő helyen, mikor júzer aktivitásra volt szükség már működött a USB-s bill is.
A javítótelepítést azért emeltem ki, mert normál telepítésnél nem volt semmi probléma .
A két esetet megvizsgálva OPrendszer ill. telepítő eszközkezelési probléma következik amit szerintem egy kis odafigyeléssel el is lehetne kerülni. Az odafigyelés az OPrendszer telepítő készítőinek részéről kellene, esetleg ha a USB támogatást a legelső júzeraktivitást igénylő rész előtt aktíválnák.
A javítótelepítés kivételével nem tapasztaltam egyébként problémát USB-s billentyűvel.
A BIOS USB beállításra visszatérve régebben volt nálam olyan alaplap, amelyik alapból nem kezelte (értsd: pl. BIOS reset után) a USB-s billentyűt. Na ezeknél picit problémás XP-t telepíteni. Még mindig nem értem miért van sok lapnál alapból kikapcsolva a USB bill. BIOS-ban, de biztos erre is van magyarázat.
Bootskin progira: alaplaptól teljesen független. Maga a boot képernyő az OPrendszer kernel fájljában van tárolva. Ezzel a Bootskin progival képet tudsz berakni vagy már egy befordított krnl.exe-t pakol be? SP probléma lesz szvsz -
törölt tag
válasz
antikomcsi #7173 üzenetére
Az 590 30-35 W-ja (ami van azért 40 is, az nF4 fogyaszt 30W körül) bődületesen sok a legalább akkora teljesítményt és tuningolhatóságot felmutató AMD 690G/V-hez képest. Pedig utóbbiban van egy IGP is. Ehhez képest beéri tokkal vonóval 7-8W-tal. Arról nem is beszélve, hogy egy proci alig fogyaszt többet, mint azt nF...
Egy nF4 Ultra bordáján csak akkor fogsz 30°C-ot mérni (pláne a nevezett bordával) ha nem jó a hőátadás a chip és a borda között. A messze hatékonyabb stock AN8 v2 Q-OTES blokkja is melegebb 30°C-nál. Persze magában az nF-ben nincs hőérzékelő. Gyanítom szívrohamot kapna az emberek 99%-a ha meglátná mennyire meleg a cucc odabent. A 70°C-ot simán eléri.
A lemez alrendszerről: amióta nF4-es lapom van 4x volt adatvesztésem, egyértelműen a chipsetre visszavezethető okokból. Arról nem is beszélve, hogy érezhetően tunyább az nF4 Ultra mint akár a Via 82686A (gyakorlati tapasztalat).Oliverda: Az a Soyo kifejezetten kultúr kialakítású. Csak az EPS12V-t nem értem rajta.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
antikomcsi #7178 üzenetére
Köszi!
De azt azért tudni kell, hogy rosszul jelezte ki az értéket a CPU-Z. Kb. 1.5V volt az az 1.25V
Erre érdemes máskor is odafigyelni, mert az 1.43 újra rosszul jelzi ki, míg az 1.42 jól.
De remélem ez azért nem sokat von le az értékéből"Egy ilyen rendszer mellett kel a fenének kóró!"
Vehettem volna a mostani helyett, de minek? ÚÚÚÚÚtálom az InteltVanilliásRönk:
Neked is köszönöm! Azért ebben a lapban könnyebb sokkal a tuning, mint az előzőben. A fix szorzókra kell odafigyelni, s kész.Majd még igyekszem az este megnézni, hogy mennyivel tud többet, bár a RAM-ok is sajnos gátló tényezők, mert 930-nál nem mennek többet. Azaz olyan 3250 körül lesz a vége. Sebaj
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
antikomcsi #7173 üzenetére
"Ez inkább a magánvéleményed, ami ugyan olyan fóbia, mint az asus iszony.
"
Látom Bundás V2.0 vagy, gondold át ki kezdte a személyeskedést, ki nem tartja tiszteletben a másik véleményét, aztán ha továbbra sem bírsz magaddal kimoderáltatom az egész csevejt.
A továbbiakban pedig nem reagáolok a magánvéleményedre sehol.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
antikomcsi #7167 üzenetére
Szóval leméred a borda végét, frankó. Nem gondolod hogy a chip egy "picit" melegebb? Nem tanultál hővezetést/hőátadást?
Egyébként természetesen nem a hőfok a probléma, hanem a fogyasztás, egy tuti kis 590 benyel 30-35W-ot is, csodás, a nForce 7-ek a hűtésük alapján ennél is többet fogyasztanak, mit fogyasztanak, zabálnak, egyre jobb lesz.
Az meg ne zavarjon, hogy nForce 1-re egyáltalán nem lehet feltenni az IDE drivert, de a 4-re sem érdemes ha jót akarsz magadnak, a beépített tűzfalat le kell tiltani ha netezni szeretnél, egy rakat inkompatibilitási gond van/volt hangkártyákkal, VGA-kkal és USB eszközökkel is. De ez mind nem számít, sőt, ha eltekintünk ettől a halom bugtól, valóban nagyon jó chipsetek az nForce-ok.
Inkább magad csavard lejjebb, ész nélkül hőbörögsz, senkit sem érdekelsz.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
antikomcsi #7161 üzenetére
Szerintem láttam épp elég nForce chipet ahhoz, hogy ne csak magánvélemény legyen, vannak is itt még jópáran akik osztják a nézeteimet.
A nForce 4 Ultra nálam aktív HR-05 alatt is bőven 30 fölé kúszik.
Egyébként hogyan mérsz ilyen pontos hőfokokat? Ugye nem Everestből nézegeted ki
, mert az bizony nem a chipset hőmérsékletét jelzi.
-
Turmoil
senior tag
válasz
antikomcsi #7062 üzenetére
Annyira tetszik, hogy az ATi által évekkel ezelőtt elhasznált sorozatszámokon most nVidia kártyák jelennek meg
Bár lehet, hogy a 3xxx-es sorozatot meg az ATi reciklálta most -
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #7062 üzenetére
Mondtam már, hogy az nv elvan havazva az új lapokkal
-
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #6842 üzenetére
Nyilván nem a 8800-s vgak kisegitésére készült. Hanem a 34xx, 36xx, 3850-re.
as_Rock: ismerek egy ilyen tagot. Ez a hobbija.
-
bnss
veterán
válasz
antikomcsi #6804 üzenetére
Én is így gondolom, még egy ember, aki reálisan nézi a dolgokat, és nem csak a tesztekben szereplő számokat veszi alapul.
(#6805) as_Rock: passz, árakat én még nem láttam sehol, majd 23-án.
-
nesa
veterán
válasz
antikomcsi #6804 üzenetére
De altalaban az veri a legjobban a szajat hogy intel ilyen meg olyan fasza aki 1 celeronal tolja
(vagy epp azt keszul venni) mert nincs love tobbre
en spec ma nemszannek tobb lovet 20-25k nal 1 procira ezert az arer meg szerintem kivalo az AMD ar/ertek aranya, sot 1 atlag embernek mire nem eleg 1 x2 3800+ mert szerintem mindenre.
-
Csiborbogár
őstag
válasz
antikomcsi #6793 üzenetére
Mindenképpen SLI kell?
Én most vettem K9A2 Platinumot. Igaz, AMD chipsetes, de szerintem nagyon jó.
CF Ready ráadásul. -
pigatt
őstag
válasz
antikomcsi #6793 üzenetére
Én sem nagyon, igaz csak azért mert nem ismerem, mert még soha nem volt MSI-m, valami jó féle Asust vagy Abitot várok!
-
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #6770 üzenetére
Miért pont nf 780-n ha nem vagyok indiszkrét?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged