Hirdetés
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Papírvékony a jövő a Samsungnál: íme, a Galaxy TriFold!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Karácsonyi telefonajánló 2025
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Ezt én nem vettem észre, ill. az, hogy ''az alapszorzó alatt mindig 5-ös memóriaosztó van'' véleményem szerint nem helytálló.
Most meg is néztem. Performance of Demand-nál cél prociterheléshez beállítottam 40%-ot és elindítottam egy AVI lejátszást ablakos módban. Közben az Everest CPUID ablakát kitettem a lejátszó mellé, ahol megfigyelhető volt, hogy a prociterhelésnek megfelelően az RMClock szépen változtatgatja a PoD-ban beállított szorzókat a hozzájuk társított procifesszel együtt. A CPUID ablak jobb alsó sarkában pedig látható az aktuálisan érvényes memóriaosztó értéke.
Nos itt szépen nyomon tudtam követni, hogy 9-es, 9.5-ös ill. a 10.5-ös szorzókhoz nem 5-ös ram osztó tartozott. DDR667 beállításban megy most a RAM. Most akkor vagy az Everest téved vagy valóban nem csak 5-ös memosztó van az alapszorzó alatt PoD-nál.
CPU-Z 1.41-el is megnéztem. A Memory fülön az FSB/DRAM arány változásai szintúgy az Everest-et igazolják.
Ill. mégegy dolog. Ehhez kicsit régebbre kell visszaemlékeznem, de emlékeim szerint CnQ mellett sem a 2 szélső helyzet van csak. Most pedig jöjjenek a tények, hogy mi alapján gondolom ezt. Régebben játszogattam a Diablo2-vel. Nos ez nem egy mai darab és a többmag használata nemigazán megy neki. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mikor játszogattam vele, akkor emlékeim szerint volt olyan helyzet, mikor a proci nem a maximális és nem is a minimális órajelen üzemelt, hanem olyan 2000-2100 környékén. Természetesen nem 1-2 másodperc erejéig, hanem huzamosabb ideig. Bár lehet, hogy ez a ''régebbi'' időszak még az S939-es 4200+ -os procival volt, ami 2600-on ment nálam. Sajnos annyira pontosan azért nem emlékszem, hogy meg merjek esküdni mely platrformnál volt, de nagyobb a valószínűsége, hogy 939.
De akkor meg ennek a CnQ-s résznek itt semmi értelme, mert AM2-nél történtek azért apróbb változások. Mindegy, azért már nem törlöm vissza csak OFF-ba teszem
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- Xbox Series X|S
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Projektor topic
- World of Tanks - MMO
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Tőzsde és gazdaság
- Papírvékony a jövő a Samsungnál: íme, a Galaxy TriFold!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z Neo RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz F5-6000J3238F16GX2-TZ5NR
- Eladó új Asus Prime Z690-P D4 (3+1 db), AJÁNDÉK 256 GB M.2 SSD-vel és SSD hűtőbordával
- Corsair Vengeance 64GB (2x32GB) DDR5 6000MT/s CL40 XMP black kit - ÚJ, bontatlan, garis - ELADÓ!
- ASUS Prime B550M-K alaplap 24 hó gari
- Új, bontatlan Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL28 RGB KIT XMP - 2 év bolti garival! -
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Navee S40 elektromos roller // Számla // Garancia //
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest