- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
Menj lejjebb mint irtam 10-11-s szorzó. Ahh szerintem sok. Alapon is 89w-s a drága. Mennyi lehetett a + fesszel? Szerintem csak a markokban jelentős a különbség +200-300 MHz-nál.
Egyébként lehet, hogy a lap nem birja a magasabb "fsb-t" mondanám, hogy azt dobd meg +0,05-l de meleg az annélkül is. -
Gyuri27
félisten
Ne keverjük a fogalmakat. A lock nem engedi a gyárinál magasabbra állitani. Tehát 14-s. Lefele lehet állitani a cnq is ezt teszi. Az 1,5-t én sokallom. Mert a gyári 1,30-1,35. Még az 1.4 kóser szerintem. Nem is a melegedés ott már a gond hanem, hogy sok az áram ami hosszú távon károsítja a procit. 200-300 + MHz nem ér annyit szerintem.
Jól tetted, hogy vissza vetted alap feszre.
Ha jobb teljesitményt akarsz akkor minnél kissebb szorzót használj. Pl használj 10-s szorzót és 280-t ha birja a lap. A ht meg ha tudod, hagyd 1000 fölött.
Kéne oda jobb ram (valami 800 cl3).
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
Khm, nem mondom el mit gondolok arról a lapról, lehet banolnának érte.
Annál nem nehéz jobbat venni.
Szerk.: Én ezt készséggel elhiszem, de pl. nálam a tuning olyan mint a levegő (hogy mást ne mondjak
), szóval nem szeretem az ilyen megoldásokat. (nem az int VGA-val van bajom
)
-
VaniliásRönk
nagyúr
Milyen lapod van most?
Az 5x229-es HT még nem vészes, "csak" 1145MHz, ennyit a legtöbb chipset elvisel, ált. 1200 környékén kezdik megadni magukat. A magfeszültségnek semmi köze a HT-hez.
(És ahogy Mercutio_ írja ezt is ki lehet zárni ha csökkented a szorzóját.)
A RAM-ot (667-re vagy 533-ra való) visszaosztással ki lehet zárni az instabilitás okai közül. 3200-as órajel mellett pont 800-on tudod hajtani a RAM-ot (bár ehhez csökkentened kell a szorzót 13-ra, mert 14-es szorzónál 7-es után 9-es a következő osztó), de mint már írtam ehhez egy normálisabb ASRock is bőven elég, sőt.
(Van egy olyan gyanúm hogy nem vagy egészen otthon AMD tuningban, ha nem tévedek olvasd el ezt, egyébként meg nem szóltam.
)
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ilyen alaplapot akár 11k-ért is kapsz, erre egy ASRock is képes (ha jól sejtem ehhez a tuninghoz bőven elég +0.05V), az ASRock ALiveXFire-eSATA2 pl. a RAM-nak is tud adni 2.05V-ot, ez valószínűleg még (jobbfajta) Kingmax 800-aknak (A8KI5) is elég lenne a kitűzött 914MHz-hez... (CL4-ben!)
Szóval a tuning nem szempont. Mivel van Audigy-d, így a felszereltség sem meghatározó, a hangkari szokott lenni a legkényesebb pont. (ebben egyébként a GigaByte a legjobb, nem spórolják le az ALC889A-t az olcsóbb alaplapjaikról sem)
Innentől kezdve a döntésben a szimpátia az elsődleges szempont. -
AtHoS
nagyúr
Csak azt hagytad ki, hogy tartasz az ATI chipsetektől. GA-MA69G-S3H tulajként annyit tudok ezzel kapcsolatban írni, hogy eleddig (kb. 4hónap) semmilyen egetrengető problémám nem volt az ATI chipsettel. 4400+ procim 3090MHz magasságába húzható értelmes fesz mellett, 800-as Adata memó 1000MHz-ig húzható (memó a korlát) ill. picit módosított chipset és clkgen hűtéssel egész tűrhető "FSB" is elérhető.
Háló, USB, winyók, Optikai meghajtó rendben működnek. Ami picit zavart az elején, hogy a CdDvdSpeed progi 2-5%-ig ellenőrzi csak az optikai meghajtóba rakott lemezt, majd ott megáll. DvdInfo viszont tökéletesen műlödik. -
Alvin_ti4200
félisten
M2N-E-vel én még a megjelenés napján találkoztam csak szeméylesen, de akkor egy rakás *@!* volt, amelyik RAM működött az M2N32-SLI Deluxe-ban, az nem működött az M2N-E-ben és fordítva, ótvar szar hangkártya mindkettőn (serceg, recseg azóta is, ahogy hallom a tulajoktól), tűzforró heatpipe-ok. M2R32-MVP sajnos nem járt nálam, de tesztek alapján elég jó deszka kéne, hogy legyen, ráadásul tuningos és nagyon szépen telepakolták.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ha tuningolni akarsz, akkor a költséghatékony alaplapok közül azonnal kiesnek az ASUS és MSI alaplapok, GigaByte S3/S4-ek maradnak, meg Abitok. (Biostart itthon nem kapni, más meg hirtelen nem jut eszembe) Pl. meg lennék lepődve, ha az Abit AX78 25k felett startolna.
Alvin_ti4200: Csak ne lenne azon is AD SoundMax hangkari...
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Alvin_ti4200
félisten
Úgy látom az én hozzászólásom tabu
Hátha ez már felkelti a figyelmedet
Szerk: közben válaszoltál, visszaszívva
-
bnss
veterán
Ha minden áron AM2-es lapot akarsz venni, akkor vegyél egy GIGABYTE GA-MA69G-S3H-at (tuningos, felszereltségében megfelelő átlag felhasználáshoz), aztán, ha már lesznek tesztek a 7xx-es lapokról és a piaci helyzet is javul, akkor érdemes beruházni egy tuningos, jól felszerelt AM2+-os lapra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest