- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
band1103
őstag
Az AMD procik híresek arról hogy erősen alulfeszelve is tudják a dobozon írt teljesítményüket hozni.
pl.: az én 4000+ (nem röhög
) procim 1.35V helyett 1 volton megy normál 2100Mhz-en beton stabilan.
Tehát ha alulfeszeljük az ominózus cpu-t akkor talán mégis csinálhat csodát -
Fotóztam telóval, de amúgyis béna vagyok akármilyen ezközzel csinálok képet mindíg elcseszem.
Biosból F3,F4,F5c-t próbáltam csak ki. Az F1,F2 -ket nem.Most gyárin meg ideiglenesen, és érszrevettem hogy ugyan úgy játszható minden játék azaz feltételezem kihajta a 8800Gt-t gyári 2.2ghz-en is. Bár előző is kihajtotta 2.6-on. (1600*1200 vagy 2048*1556-on játszok, de már gyengusz a 8800gt mindegy mennyit megy a proci.
-
-
spgabor
aktív tag
Csak segítséget próbáltam kérni.
Arra időközben rájöttem, hogy az alaplap nem erre a teljesítményre lett gyártva, de amikor kb egy éve meg lett véve, akkor még ez a proci nem is létezett, és csak a kis könyvében néztem most vásárlás elött, hogy támogatja az X4-et, az eszembe se jutott, hogy esetleg túl nagy teljesítmény neki amit ott nem, csak az asus honlapján tüntetett fel a gyártó.
Ami a ramot illeti, az ha rendesen működik, akkor engem nem érdekel, hogy nem valami hiperszuper tuningmárka, mert ahogy említettem nem fogom húzni a gépet. Alapon meg ha jó, akkor úgyis ugyanazt csinálja, mint akármelyik másik.
Táp meg a ház miatt az ami. Ez az egy olyan része volt, aminek a cseréjét már az összerakáskor terveztem, de most költöttem el közel 100 ezer forintot a gépre és diákként nekem az a 10 ezer is megterhelő, amin tudok venni egy középkategóriásat.
Az alaplapot mindenképpen cserélem, a ramot ha nem muszáj akkor nem. Egyszer majd talán karácsony környékén a tápot is.
De firkálódásod helyett a segítségednek jobban örülnék, mert megnyilvánulásodból te otthonosabban mozogsz hardver téren, ezért abban segíthetnél, hogy milyen alaplapra cseréljem ki az m3a-t, hogy a gép stabilan tudjon működni. Semmi tuning, csak költséghatékonyság. -
Gyuri27
félisten
[link] k10-nél mindent a 200-s buszból számol. Tuning az szerintem az intel ellenében érdekes. Mert azonos órajelen 10-20% a difi. 2600 vs 2300-nál meg 10%. Szóval nem gyenge az. Ár? A 6000+ is 20 pénz. Teljesitményben meg 5400+ és az 5200 közé esik. Egyik 13+ másik 15+. Elvileg kettő közé fog esni. Most hogy az amd ezzel akar e robbantani és mennyivel olcsóbb a gyártása nem tudom. Mert ezek függvényében lehet olcsóbb is.
-
Oliverda
félisten
A 9550-ből hogy jön ki a 2.2GHz vagy a 9850-ből a 2.5? Esetleg a Q6600-ból a 2.4 vagy még sorolhatnám. Sehogy.
Gyanítom hogy az xx0xx lesz a legkisebb nem kifejezetten energiatakarékos Deneb/Propus és 2.5GHz-en fog üzemelni.
A lényeg hogy van elegendó potenciál ebben a számozásban, tehát valószínűleg most egy darabig nem kell majd újból variálni. A 4 számjegyű jelölést emlékeim szerint 2001 óta használja az AMD és az első Palomino magos Athlon XP-vel kerül bevezetésre. Talán az Athlon XP 1500+ volt az első CPU aminél már órajel helyett ezt használták.
-
diablo1984
veterán
jah, elég jó volt s370-es szinten, socket a-nál meg stabil, jó kis lapokat csinált! aztán jött az nforce és alázott, dual chanellel meg eléggé elkéstek, más nyomvonalon indultak és nem jött be! kiszorultak akkor és azóta kutya nem kíváncsi a chipjeikre....legalább is nálunk!
-
band1103
őstag
Akkor félre értettelek
.
De az is igaz hogy neki a (#10185) szerint 9800pro-ja van. Nem tom nem értek annyira hozzá de ugy saccolom hogy annak még a 9600XT-nél is gyorsabbnak kéne lennie min. 1 hajszállal.diablo1984: Az igaz hogy "az egyik dx9.0b, a másik meg dx10-es vga" de nem hiszem hogy egy dx10-esre képes vga lassabban menne dx9-es alatt. Ha nem így van akkor sorry. Meg hát ha én ugyanabban a Catalyst-ben ugyanarra állítom be ugyanazokat az opciókat mindkét karinál majd Q4-ben minden állítható opciót legkissebbre állítom, akkor nem hiszem hogy vétettem hibát, de tévedhetek. Sokat mond viszont az a tény hogy mikor tuninggal már 800 helyett 1066-on járattam a memóriát akkor 13-ról 23,2-re emelkedett az fps. Mivel a másik alaplapban pedig egy 2800+ Barton volt a 9600XT mellett és ugy produkállta a 22,8fps-t nem hiszem hogy azért gyorsult volna a 2 magos rendszerben mert a CPU lett gyorsabb. Kell az a GDDR3-as sideport! Anélkül defaulton csak irodába meg HTPC-be jó a 78G-DS3H IGP-je.
Alig tudom kivárni hogy itthon is be tudja a boltos szerezni a 790G-s gigát mert össze akarom hasonlítani.
-
band1103
őstag
Nem akartam és szvsz nem is tettem azt a forgatás dolgott csak 1 hasonlat akart lenni, de ha mégsem ugy sült el hát bocs
. Szvsz nem hatékonyabb ha sideportmentes igp-re akarod rábeszélni hisz még egy 9600XT is megveri. Persze van más indok is a hatékonyságra de vedd figyelembe hogy a többi meg nem érdekli mert nincs szüksége rá.
-
band1103
őstag
Ha te tudod hogy számítógépet akarsz venni akkor nem esik jól neked ha olyan tanácsokat kapsz hogy vegyél inkább 10 rekesz sört
. Csak tanácsot akart kért hogy milyen AGP-s AM2-es lapot tudnátok ajánlani. Tudom hogy nem ezt írta
, de erre akart kijukadni. Az ifjú kollegának még meg kéne tanulnia azt, hogy hogyan tegye fel a kérdést hogy azt a vállaszt kapja amire szüksége van. Ez a sok XD-kedés engem is kiborít. pedig egy csomó smileyt lehet beszúrni
És bocs az offért
-
band1103
őstag
Az a helyzet hogy mindenkinek igaza van abban amit mond vagy állít, de vegyétek figyelembe mit akar a srác és egyébb felsorolt dolgott.
NEM akar olyan gépet amit később fejlesztene.
NEM olyan gyors a 78G-DS3H-nak az IGP-je mert nincs sideportja. Tudom mert Én teszeteltem. összehasonlítottam egy 9600XT-vel és Quake4-ben fölényesen verte az IGP-t.
NEM mondom azt hogy vegye meg a Ma78G-ds3h -at. Az Ő CÉLJÁNAK nem tökéletesen de jobban megfelel a legelöször ajánlot Asshrock (direkt igy) -
lsc
nagyúr
Ez így igaz , csak a procihűtőm 4-es a rendszerhűtőm 3-as . A bioszban nem találtam külön szabályozást , a kettőt együtt lehet . Most nemes egyszerűséggel lehúztam a rendszerhűtőt /szhelyen 5 boltban sem tudtak adni 4-es 8 cm-es rendszerhűtőt / , meglátom így hogy bírja , nagy terhelése nem lesz a gépnek .
-
Oliverda
félisten
Szerencsére a bordák méretét megnövelték a bemutató darabhoz képest.
-
nesa
veterán
Most latom van mar Rev:2 is SB 700 al
-
DaDy0219
tag
Problémám az volt az alaplappal, hogy a hálózati kapcsolatot, az internetet nem lehetett létesíteni közvetlenül a modememmel.Ez nem is olyan nagy gond, mivel a routerrel kiküszöböltem a hibát.
Másrészt bootoláskor néha felismerte a billentyűzetemet, valamikor pedig nem.Furcsa volt, hogy USB porton jelentkeztek ezek a furcsaságok, viszont a PS/2-es bill.-ettel nem volt ilyen bootolási problémám.Kicsit zavaró volt, mivel úgy nem tudtam belépni a BIOS-ba, ahol utólag beállítottam azt is, hogy kezelje ezeket az eszközöket.
Főbb gondom az volt, hogy leállt minden egyéb nélkül a gép.Az alaplap topicjában kifiléztük a problémát és sajnos úgy vettem észre, hogy ezzel az alaplappal nem csak én küzdöttem ezzel a hibával.
Benne van a pakliban, hogy tényleg csak egy hibás típust fogtam ki, de amennyi fejtörést okozott a lap, úgy inkább lemondtam a lapról.Nem merem még egyszer bevállalni azt, hogy ugyan ilyen lapot válasszak, mert mi van, ha pont ugyan ezzel fogok szembesülni.Sajnálom pedig, mert személy szerint jó márkának tartom a Gigabyte-ot. -
DaDy0219
tag
Pontosan.Sajnos mindíg lesznek újabbnál-újabb hardware cuccok, amikre folyamatosan lehetne várni...
Ha az üzletben azt mondják, hogy levásárolhatom az árát, sajnos nem tudom, hogy milyet lenne érdemes választanom.Persze a különbözetet majd kifizetem egészen 20k-ig.
ASUS M3A?Kinek mi a véleménye róla?Igazából már Gigabyte-ot nem szeretnék venni.
MSI lapok mennyire megbízhatók, vagy az ABIT alaplapok? -
band1103
őstag
-
Produkció
senior tag
igen native ide az alap beállítás....azon se indul semmi, az 1 dolog ha kicsinálódott a windows, de a többi partícióval hogy történhetett ez? nem hiszem el komolyan
így is vagy 5órát szarakodtam vele tegnap mire összeraktam az egészet főleg azt a hyper 212-es hűtőt, és erre ez van
...mellesleg a régi nf590es lapomnál ha feltettem a chipset drivereknél a sata contorllert meghalt 1ből az egész.....az a baj hogy ezt a maxtort a cég eladása előtt alig gyártották, adatot is alig találtam róla, magyarországon szinte nem is lehetett kapni, én is úgy "szereztem"....valami maxline pro500...7h500f0....bár nem hiszem hogy akármi féle felismerési probléma lenne....mert telepítő cd megtalálja csak formázatlanul
-
TomBoy1986
veterán
Sajnos ha 770/780-as Sapphire lapon gondolkozol, azzal is bajban leszel. Manualt átnéztem a 770-es esetében, s nem lehet állítani benne az NB szorzót. Tehát Phenomhoz az is egy nagy nulla lesz (kivéve ha BE-s verziót veszel).
A 790FX-es lapot nem néztem, de attól azért elvárható, hogy tudjon valamit ~50K-ért...
-
leviske
veterán
Vannak jó lapok AMD alá, csak aza gond, hogy nem középkategóriában.
Sőt, középkategória egyszerűen nincs.
A felsőkategóriás lapokra nem lehet panasz... ott van az ASUS-tól a M3A Deluxe, a Crosshair II...Sapphire-tól a Pure 790FX, DFi-től a 790FX M2R, Foxconn-tól a Destroyer és még sorolhatnám... Igazából az olyan középkategória nem képviselteti magát AMD fronton, mint pl Intel fronton a DFi Blood-Iron és hasonló P35-ös lapok... És valahogy ugy érzem ez az AMD hibája is...
Ha képesek lettek volna határozottabban megkülönböztetni a felső-, közép-, alsókategóriás chipset-eket, akkor nem állna fenn ez a helyzet.
Az intel is fenntudja tartani az X38/48-asok árát, miközben halomszám adja el a P35/45-ös chipset-eket.
Én spec. a 770-et 750-nek, vagy 740-nek neveztem volna, a 780G-t 770G-ként a 790X-et pedig 770X-ként, vagy 780X-ként adtam volna ki...És csak a felsőkategóriának engedtem volna a 790-es elnevezést.
Bár ez csak az én véleményem.
-
band1103
őstag
-
cowboy_bebop
őstag
-
TomBoy1986
veterán
Nem, csak Téged idegesítelek vele, mert tudom, hogy utálod a lapjait
Akartam is írni, hogy Nesának szeretettel// Nem támadás, nem sértés, meg hasonlók. Amúgy nekem jó tapasztalataim vannak az MSI lapokkal.
Bon3ss:
Akkor én is, mert akkor már beruházhattam volna egy 9500-ra... -
TomBoy1986
veterán
Tiszteletben tartom.
Amúgy tuningra szinte biztos, hogy ez az MSI lap nem jó. Valamit biztos, hogy nem enged majd állítani - max az IGP tuningja lehet ugyanúgy jó.
MOD:
Na most tévedtem. Ebben úgy tűnik, hogy lehet tuningolni, mert mindenféle feszültségértékekek (CPU, DDR, NB, HT és MCT) lehet módosítani - letöltöttem a manualt. HT is állítható. Szóval nem látok olyat, ami gátolná. -
VaniliásRönk
nagyúr
SB600, ha már cserélem a cuccot, legyen friss chipset rajta, nem kerget a tatár.
Gyuri27: Az Abit kitartó munkával kiérdemelte az ellenszenvemet.
Ha meg lehet majd hackelni a Catalystot, hogy HD3650-nel is menjen a CF, akkor még az is megeshet.Dízeles: Miért ne tudna? Más kérdés, hogy hacsak nem 4-5k körül jutsz a cucchoz, nem éri meg.
-
Oliverda
félisten
Idézet from nándika: "Na Abit még nincs de sztem 1-2hét tuti lesz mert nagy az abit készletük."
Gyuri27: Még ha a legdrágább forrással számolok és hozzáadom a 20% ÁFA-t is akkor sem több mint 23.500. [link] , [link] , [link]
Na és ezek kisker árak. Számoljuk 65 euróval, akkor cakk-pakk olyan 21K lesz durván.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hardcore café
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Wise (ex-TransferWise)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest