- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
katt777 #8494 üzenetére
Attól még nem lesz valami tré, mert nem lehet szénnéhúzni. A legtöbb ilyen lap tökéletesen megfelel OEM gépekbe, lévén abba úgyis csak előre tesztelt hw környezetben kerülnek. És részben emiatt kerül sokba ezen gépek esetén a bővítés és ezért vanak többnyire leragasztva.
-
Mercutio_
félisten
-
Picco
addikt
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #8414 üzenetére
Jó létezik, de jó és olcsó már nem.
Viszont szerintem félreértettél.
MSI K9A2 Platinumról van szó, illetve még ennek a V2-es verziójáról.Mindkét lap támogatja az összes eddig megjelent Socket AM2 és AM2+ CPU-kat, beleértve a 125W-osakat is. A különbség mindössze az eSATA-k számában van
Az NB szorzójának állítása pedig a Phenomok esetében már fontos. Nem feszültségről beszéltem, mert az az én lapomban is állítható.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #8412 üzenetére
És akkor most el foglak keseríteni, mert sajnálatos módon a Platinummal szinte mindenki szív.
A tünet, szinte minden esetben a lassú bootolás, ami időnként rendbe jön, aztán megint szar...
Az én lapomnak pedig a tuningnál lesz az a hátulütője Phenom esetén, hogy nem lehet állítani az NB frekit, így vagy BE (ami 125W miatt kilőve) vagy egy másik magasabb órajelű, de 95W-os (9750 a max), de ebből 9550 lesz.
Amúgy a CF lapokkal, ha beleolvasol a topicjába, akkor tényleg láthatod, hogy nincsenek gondok, de a Platinummal
Én személy szerint a V2-esben bízom, mert elképzelhetőnek tartom, hogy a lassú boot oka az, amit levettek - kiegészítő SATA vezérlő - a V1-hez képest. És a V2-es viszont szintén támogatja a 125W-os CPU-kat (legalábbis feltételezem, mert semmi más nem változott, s a V1 támogatta).Olvass bele kicsit a topicjába.
Egyébként ha CF és nem MSI, akkor az olcsó GIGABYTE GA-MA790X-DS4-et mondanám jónak tűnőnek.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #8403 üzenetére
Nem, szerintem jó csere, de a helyedben inkább teljes ATX-et vennék (S3H, csak még nincs). Ha már nem a legkisebbet tervezed, akkor inkább 9850BE, mint ahogy Oliverda is teszi épp most - de nyilván csak akkor, ha rászánod a szorzóállításra a pénzt.
Amúgy meg apróbb probléma a 780G-kel, ami már korábban írva volt, miszerint a 125W-os CPU-kal gondja van. Kicsit még járd körbe a témát, s a legjobb lenne ha Phenomot használó laptulajt kérdeznél - bár nem tudom mennyi van...
Amúgy a linkben sajnos azonkívül, hogy látom a 400-as EC-t (bár lehet Bus Speed is, mint a CPU-Z írja), értelmét még mindig nem.
daa-raa
Köszönet a felvilágosításért -
törölt tag
válasz
katt777 #8391 üzenetére
És akkoriban volt 580X és..... És 580X. Azaz egy darab csúcskategóriás chip. (Elméleti szinten mondjuk létezett 550X és 570X is. De csak elméleti szinten.)
Most viszont több kategóriában is van AMD chipset. Ennyi. Az akkori csúcsot a mai csúccsal kell összevetni.TomBoy1986: "összesen 16 PCI-E sávval rendelkeznek a VGA-k"
Na ez így nem igaz. nincs olyan, hogy a VA-k rendelkeznek ennyivel, lévén nincs specifikus VGA-s verziója a PCI-E-nek.
A 790X pedig képes x16+x8 üzemmódban működni, szóval...
Egyébként is a PCI-E lane-ek alapvetően szabadon kötegelhetőek. Azonban a chipset gyártók költségkímélés végett előre definiált kötegeket alakítanak ki (ezek a line-ok). Emiatt nem lehet teljesen szabadon felhasználni a lane-eket, csak bizonyos leosztásban (pl az A-Link Express line nem használható csak a chipsetek közötti kommunikációra, x2 vagy x4 leosztásban). A line-ok tovább kötegelhetőek, így lesz a CF/SLi lapok 2 x8 line-jából 1 x16 line.
A 790FX 42 line-jából 32 mehet x16 foglalatokba, 4 az A-Link Express-é és 6 x1 (csak az ATX szabványú lapon nem férne el, lévén max 7 slot lehet), ezek közül egy általában a GLAN vezérlőt szolgálja ki.
External Clock, szóval EC.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #8400 üzenetére
De azt azért mind a ketten tudjuk, hogy 3.4-en nem a szorzómódosítás elégtelensége fogja meg a CPU-t (vagy hogy nem lehet emelni az "FSB"-nek megfelelőt - idézőjelben, hogy daa-raa se haragudjon
)
9x-es szorzó mellett - ami a legkisebb Phenomé - 333MHz-es FSB kell a 3GHz-hez. A következő Phenom már 11x-es, azaz elegendő 272MHz. Annál többet meg úgysem nagyon tudnak - leszámítva a BE CPU-kat.
Szóval még mindig tök értelmetlen.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #8394 üzenetére
Nem, mert az FX északi hídnak összesen 42 sávja van
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #8388 üzenetére
Az fizikailag lehetetlen, mert a 790X-nél összesen 16 PCI-E sávval rendelkeznek a VGA-k (volt ahol 24-et olvastam, de szerintem az téves). Ez CF esetén 2x8-ast jelent.
A 790FX esetében van csak 32 PCI-E sáv a VGA számára biztosítva (és persze az 580X-ed is ilyen), ami által képest 2x16-os vagy 4x8-as működésre (és 1x16-ra, meg 3x8-ra).
Amúgy a VGA-kat nem is szokták tesztelni a cégek ált. a lapokban, pl. a Giga oldalán sincs VGA kompatibilitás
-
Chaser
legenda
válasz
katt777 #8386 üzenetére
A GB full HDMI-s, elnézve a GB teszteket, nem hinném hogy asus jobb lenne tuningban
Igazából minden benne van ami kell, ha vala fanatikus, akkor esetleg a maximálisan adható +0.3V-ot keveselheti a ramnak, más kivetnivalót nem hiszem, hogy találni lehetne benne.
szerk: OCW teszt
-
Chaser
legenda
válasz
katt777 #8375 üzenetére
Barátkozz is velük
#8376 petyuska74 : Mért ne férnének be? Ha a ház elég nagy persze. Van alapnak topikja, ott sztem le is mérik neked a távolságokat.
A 690G S3-mal sincs semmi baj, de a 780G S2H minden tekintetben jobb. A 740G-s mint mondtam a régi 690G kicsit erősebb igp-vel, + az új SB700-zal, felszereltségben gyengébb mint a 690G S3, vagy s2h, neked kell eldönteni mire van szükséged.740G chipen dx9-es vga van, és HT 2.0-t tud, a 770-780 már HT 3.0-s, phenomokhoz jól jöhet, vagyis ezek már am2+ lapok. A 780-as igp biztosan visz 1 magos procival is bármilyen 1080p-s videót, és ún. hibrid CF-re is képes egy 3450-nel, de ezt csak vista alatt.
-
Richter36
őstag
válasz
katt777 #8322 üzenetére
Én Giga 770-s lapot használok és nagyon jónak tartom.
Tuningra is kiválló.Egyetlen hátránya talán,ha nagyon extrém tuning ramokat akarsz benne hajtani, a ramoknak adható max 2.2V. Van néhány tuning ram ami nem elégszik meg ennyivel.De ezt leszámítva mindenképp BEST BUY! -
dezz
nagyúr
válasz
katt777 #7078 üzenetére
"HT sebességnél 1234-ig. Utóbbival a 6000+-szal az 1269 MHz sem okozott gondott, másnál, más procival 1300MHz felett is ment."
És mi értelme ennyire kihajtani a HT-t? Mi lesz tőle jobb?"A kisebb procikkal viszon az újabb bios-oknál elvész a memória teljesítménye a tesztek szerint, hiába mennek amúgy a megszokott órajelen."
Ugye tudod, hogy a proci órajele is erősen befolyásolja a memóriahozzáférési sávszélt? Mivel az adatmozgató utasítások révén valósul meg, amik számát adott időintervallum alatt az órajel maximálja... -
bnss
veterán
válasz
katt777 #7056 üzenetére
Erre hirtelen nem tudok mit reagálni...
Kíváncsi leszek, mikorra lesz B3 kapható, nem mintha a TLB bug zavarna, főleg, hogy szinte előidézhetetlen. A darabszám érdekes, ha megkétszerezi az AMD, akkor az ár mérséklődést is jelent egyben? Másként nehéz lenne eladni kétszer annyi kevésbé keresett Phenomot.
-
törölt tag
válasz
katt777 #7039 üzenetére
Dehogy kell vízhűtés. Néhány réztömb, egy pár hőcső és egy bazi nagy borda, vagy radiátor. Ezeket szépen elrendezed, összeforrasztgatod.
Nem vízhűtés kell ehhez a géphez, hanem beton esetén daru. A PURhabos megoldás még a födémet sem terheli jelentősen.
Persze a garancia már felvet egy-két érdekes kérdést, főleg a betonos megoldás esetén.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #6975 üzenetére
Most AM2 Motherboards Not Phenom Ready
ASRock
ASUS - ki kell választani a Phenomot, s megkapod a listát.
Gigabyte - sajnos nem találtam listát, s tetű lassú az oldaluk
MSIAz ASRocknak pl. van CF-es lapja, ami támogatja a Phenomot. A Gigabytenak is az új lapjai, amelyek 790-nel vannak szerelve.
-
rollins
őstag
válasz
katt777 #5013 üzenetére
Ilyen jól mentek a samuk nálad? Sajna a ramok nem bírják a jobb időzítést nálam, igaz más procival még nem volt alkalmam megfigyelni, de sztem azzal se menne jobban. Mikor vettem, még 22 ezer volt 2x1gb, most meg már csak potom pénzért tudnám eladni, így marad ez, ami van.
-
szállitó
senior tag
válasz
katt777 #4882 üzenetére
19"
Gyártó LG
Látható képméret 19"
Panel típusa TN
Maximális felbontás 1280x1024 pixel
Maximális fényerő 300 cd/m2
Kontraszt arány 2000:1
Látószög (H/V) 160º / 160º
Válaszidő (Green to green) 5 ms
Színmélység 16,7 millió
Hangszóró nincs
Állvány dönthető
Csatolófelület 15 tűs D-Sub
Felületkezelés nincs adat
Szabványok TÜV/GS, UL, FCC-B, CE, TÜV/Ergo, ENERGY STAR
Szín ezüst-fekete
Méret 402 x 437,2 x 242,6 mm
Súly 6,7 kg
Tartozékok/szoftverek nincs adat
Extrák
Garancia 3 év szerviz -
Chaser
legenda
válasz
katt777 #4841 üzenetére
Hát ez így nem igaz
Kezdjük az elején. A crt-ben egy elektronágyú tüzel az arcodba, a retinádat milliónyi porszem bombázza állandóan/ már ha nem vagy szemüveges/. Mindenfajta sugárzás van, még ha "low" is az, nehéz, nagy..A TFT-ben nincs elektronágyú, csak egy panel, valóban, a silányabbaknak x@r képe van, de olyan akad crt-ben is bőven. Ott vannak az xVA paneloasak, amiknek olyan képminősége van, ami megegyezik egy jó minőségű crt-vel, ezeknek sajnos az áruk is több/cserébe a betekintési szögek 180/180 értékűek, a kontraszt többszöröse egy hagyományosnak/...Késleltetési idővel nemigen kell foglalkozni, 16ms alatt szinte minden alkalmazásra megfelelő, volt pár TFT-m, van összehasonlítási alapom, 8ms alatt meg csak parasztvakítás felsőfokon a dolog. Még azt érdemes hozzátenni, hogy TFT-knek van az ún. natív felbontásuk, csak ebben adnak éles képet, ami pl gyári 1280x1024, magyarul ennyi LED van benne/pontosabban 3x ennyi, mert 3 alpixelből áll 1 pixel/.
És akkor ott van még a frissítés, volt crt-m 100hz-en, 120-on, közelébe se ér egy 60hz-es TFT-nek, mivel itt nem soronként történik a frissítés, hanem matrix rendszerű.
És kifelejtettem még a kis fogyasztást /nekem pl 35W-ot eszik a 19-es LG-m/. -
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777 #4803 üzenetére
FIXMBR és FIXBOOT helyre szokta hozni a dolgokat javítókonzolt behozva, nem kell mindjárt ágyúval lőni verébre. A Vista boot-ot meg a VistaBootPRO progival XP alól szépen meg lehet javítani.
A más méret és hibás mentés alatt mit értessz?
Ha a mentett mennyiség kisebb, mint a célpartíció mérete, akkor simán működik a visszaállítás. Legalábbis NorthonGhost-tal megy. -
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777 #4785 üzenetére
Na akkor 1-2 tipp ha nem lenne stabil az RMClock-kal a gépezet.
Hibafelderítés esetére minden aktív lépcsőhöz azt a feszt állítsd be, ami a maxigáznál is van. Ha ilyenkor is rezet, kékhalál, fagyás lesz, akkor még az Advanced cpu setting-nél lehet finomítani. Itt az ACPI power states settings lenyíló menüjéből válaszd a Desktop processor profilt és a Clock/Power Timing settings-nél pedig az Unbuffered DIMMs profilt. A maradék beállítás pedig:
Stop Grant timeout count: 1000 bus clocks
Max ramp voltage offset: 50 mV
FID transition stabilization time: 0 us
VID transition stabilization time: 0 us
A legtöbb K8-nál probléma nélkül alkalmazható a 0-ás stabilizációs idő.
Ha ezek sem hozzák meg a várt eredményt, akkor RMClock felejtős.
Az energiagazdálkodási sémához meg annyit, hogy én személy szerint RMClockban kikapcsoltam az OS power management-be való integrálódást. Az energiagazdálkodásnál Otthoni/Irodai-t állítottam be.
RMClock-ban a Settings-nél be van pipálva a Start minimized to systemtray és a Run at windows startup, így winnel együtt indul. A Profiles-nál pedig a Startup-hoz a Performance on Demand van kiválasztva.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
katt777 #4784 üzenetére
5,8, és 11X szorzókat állítottam be. Az 5X-t 1,2V-ra, mert ezt csak 1,1-nek érzékeli, gondolom, ezért állt le anno. CnQ 1,1-en ment, de RMC valójában 0,1-del kevesebbet adna?
8X és 11X mellett 0,025 V-t ráadtam (1,275 és 1,350), ezeken egyelőre lépeget szépen, de tesztprogramot nem futtattam. Majd valamit keresek neki, ami nem fullra terheli a procit (esetleg 3D v. PCMark), mert akkor csak 3,3-on hajtja.
Ha XP power man.-ben megadom, hogy RMC-t használjon, miért nem használja? Valahogy ezt be lehet állítani RMC-ban, vagy mindig futtatni kell rendszerindításkor? -
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777 #4769 üzenetére
Nálad a 14x213 - 7-es RAM osztó, 12x213 - 6-os RAM osztó és a 10x213 - 5-ös RAM osztó lehet a problémásabb kombináció, mivel ezeknél a beállításoknál 426MHz -> DDR2-852MHz közelében üzemel a RAM a legmagasabb órajeleken. A többi szorzó esetén ennél alacsonyabb sebességen üzemel.
Ha ezekre a kritikus értékekre figyelsz az RMClocknál, akkor be lehet lőni szerintem azt is normális működésre. -
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777 #4761 üzenetére
Csak az RMClock-hoz lenne hozzáfűzni valóm, a többi rendben lenne részemről is.
Nálam jelenleg úgy van beállítva az RMClock, hogy a Performance of Demand profil 5x...10.5x szorzó között dolgozik. A Maximal Performance-ra 11.5 lesz a szorzó és kap egy kis plussz feszt a proci. Így a számolásigényes feladatokhoz tudok kapcsolni nem kevés kakaót, mivel alapállapotban bőven elegendő a PoD-ban beállított sebesség.
Mikor először bekonfiguráltam a PoD-ot, kaptam pár kékhalált. Először a lépcsőknél beállított feszt növelgettem, hátha az a gond, de kicsit átgondoltam a dolgot és a 10-es szorzónál módosuló memóriaosztó miatt azt kihagytam a lépcsőből. A memófreki így nem ugrik olyan tartományba, amit már nem bírnak a modulok. A 9.5-es szorzónál pedig a proci órajele már lecsökken olyan értékre, ahol a kisebb memosztó mellett is működőképes tartományban marad a RAM.
Lehet nálad is hasonló probléma volt RMClocknál. -
samfishR
senior tag
válasz
katt777 #4751 üzenetére
tehát ha most vennék egy Gyuri27 által tanácsolt ASUS - M2R32-MVP lapot, amin ati chipset van, nem gabalyodna össze a mostani 7600GT-mmel? különben x1950et akarok majd venni, szoval leginkább az ati-csipszetes lapok felé hajlok. eseleg vmi olcsóbb lap nincsen az említett chipsettel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Family Link
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mozilla Thunderbird
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 24 Hours of Le Mans
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest