- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Griff55
senior tag
válasz
zeus_2k14 #12186 üzenetére
Nillkin Synthetic Fiber- szerintem nagyon tuti
Supcase Unicorn Beetle- nagyon masszív és igényes
Nillkin Qin bőr flip tok- szép és minőségi, de kb sose használom.Nekem a synthetic fiber vált be a legjobban.
(Sokáig gondolkodtam hogy vegyek egy nillkin frosted tokot is, de ezt a hármat se variálom sűrűn)
-
DanielK
addikt
válasz
DisRespect #12197 üzenetére
De miért nem jó a gyári?
-
siskad
őstag
Valahogy be lehet állítani global stabilon, hogy a játékteljesítmény-növelőhöz ne adja hozzá automatikusan az alkalmazásokat?
-
Danex
addikt
válasz
DisRespect #12194 üzenetére
Ébresszen? Azért az ebresztovel nem nagyon volt gond
-
DisRespect
csendes tag
Hát ekkora egy otvar rendszert mint ez a miui! Egész nap azzal küzdök hogy ébresszen ez a nyomorult app, de ez a ... nem engedi. Érdekes hogy feloldott kijelzőnél jó lezárom meg semmi. Úgy érzem hamar meg fogok töle válni. Szeretem a xiaomi cuccokat de ez már sok.
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Ki milyen tokot használ? Linket, képet elfogadok
-
HUNited
őstag
A képen a névjegyekben keresel, én a tárcsázóban szoktam a számbillentyűkkel. De ez az elmúlt időszakban változhatott, ahogy állítólag az NFC kapcsoló is elérhető már. Korábban ha rákerestem egy ékezetes névre, nem adta ki a tárcsázóban. Pl. Éva 382 és kiadja, de a MIUI nem adta ki (stabil gyári szoftverrel, EU-val jó volt).
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
HUNited #12183 üzenetére
Ízlések és pofonok, ahogy mondani szokás.
Én meg szeretem a MIUI rendszerét.
Valóban apponként kell beállítani a memória kezelést, de ez szerintem nem probléma, úgy állítom be ahogy szeretném és valljuk be, nem egy ördöglakat.
Amit beállítottam, az azóta betonstabilan működik.
A tárcsázó miért nem kezeli az ékezeteket?
Én próbáltam most, működött.Nem meggyőzni akarlak, ez csak az én tapasztalatom.
-
HUNited
őstag
válasz
DanielK #12164 üzenetére
Ezt már sokszor megbeszéltük, hogy Xiaomira egyetlen normális rendszer van, sokak szerint. Ez pedig az A1 Android One szoftvere.
Nem tudok kibékülni a MIUI-val. Se a launcher, sem a tárcsázó (ami nem kezeli az ékezetet a nevekben...), sem a sok hozzáadott kémkedő és amúgy is totál felesleges, használhatatlan szoftver nem jön be. A memóriakezelése vicces, ilyen lakatolás olyan optimalizáció, mintha nem tudnám én eldönteni hogy mit akarok.
Tudom, a szokásos kérdés hogy de akkor miért vetted meg, stb. Nos korábban voltak normális főzött ROM-ok, amik nem produkáltak hibát. Úgy tűnik, hogy a Cyanogenmod bedarálása óta sem készült egyetlen jól használható stabil stock rom sem, amiben nincs semmi sallang, minden testre szabható. Mivel az elmúlt években egy LG V10-et és egy Huavei P20 Lite-ot használtam a Mi8 előtt, nem követtem nyomon ezeket a dolgokat, mert mindkettő tette a dolgát, még Root sem kellett hozzájuk, nemhogy alternatív szoftver. A P20 Lite egyébként még most is megvan, de nem használom. És azt sem szerettem igazán, mert abban is sok a bloatware fos, bár a MIUI-hoz képest igen cool. Pl. még csak véletlen sem lehet letiltani azt az idióta SwiftKey Keyboardot, folyamat ott csücsül, zabálja az aksit pedig már minden engedélyt elvettem tőle, meg kétnaponta frissítik mert akkora szar hogy tele van buggal. -
siskad
őstag
Ha egy ideig nem nyúltok a telefonhoz, majd feloldjátok nektek is laggol lapozáskor a launcher? (Global dev)
-
aerol
tag
próbáld ki az alábbi kódok közül a test-et, hátha ott kiderül vmi
HardReset.info:
1. QC test
*#*#64663#*#*
2. Testing
*#*#4636#*#*
3. Calendar
*#*#225#*#*
4. Google Play services
*#*#426#*#*
5. Rlz Debug Ul.
*#*#759#*#*
6. Imei Information
*#06# -
DanielK
addikt
Úgy tűnik, hogy az akksi idő is jobb, mint global deven!
3ó55p sot, 7ó40p amióta levettem az akksiról és 51%-on vagyok. Ez számomra brutál! Deven ilyenkorár 30 körül jártam.
És nem használom a sötét módot. -
URap7
újonc
válasz
havri1 #12171 üzenetére
Beszéltem a szervízzel. Mivel szegedi vagyok fe kell küldenem, hogy megnézzék ez idő lesz. Egy fórumon azt olvastam ugyanígy szervizbe küldés után, a firmwareeket cserélgették megjavult. Azt mondta a szervizes valószínű szoftveres hiba lesz, de látatlanban nem mond semmit. Az a helyzet gondolkodtam, hogy szórakozzak-e vele, de nem tudom a xiaominál a firmware cserélgetés mennyire jár garanciavesztéssel. Meg szívjanak vele ők, addig van cseretelefon.
-
Smiro
senior tag
válasz
enginev3.0 #12174 üzenetére
Bocs, akkor rosszul emlékeztem
Juve volt... -
havri1
félisten
Nézd, ha hw függő, (nem egy kijelzővel szerelték a mi8-akat ha jól tudom), akkor biztosan.
Átlagosan stabillal kapod, villog, garancia, persze.
Az is lehet, szoftver okozza, de szvsz akkor is garanciális probléma.
Nálam EU-n nem jelentkezett sosem ebben a formában, csak egész egyszerűen néha nem ad fényt a kijelzőre feloldás után, de ez szoftveres gond. -
Smiro
senior tag
No, sikerült a Pixelt az új androiddal teljes adatvesztésre vágni... Enginev-nek érdemes volt váltani...
-
DisRespect
csendes tag
Lehet már volt téma. Amióta frissített a telefon nem mindig szólal meg a messenger hang. Gondoltam megoldom mert már volt hasonló problémám amikor megvettem a telefont, egy shift calendarral csinálta azt hogy nem ébresztett de a google naptár sem. Annak az volt a megoldása hogy kivettem az akku kimélést plusz Multi task-ban fixáltam a programot. Ez most is segített viszont a shift calendar újra nem ébreszt vissza állítottam minden beállítást az eredeti jól működőre, de sajnos nem hatotta meg. Van valami ötletetek? Előre is köszi!
-
Smiro
senior tag
válasz
DanielK #12164 üzenetére
+1
Ezt írtam korábban is, teljesen jó. Semmi olyan hiba nincs, ami itt felmerül cserélt romnál. Jó akkuidő, jó GPS, minden letöltött progi fut, semmi képernyő anomália, jó fotók. Nekem tökéletes a telefon, emiatt nem értem, hogy mi az a több, ami elvárható azon kívül, hogy vannak újabbak drágábban. -
DanielK
addikt
válasz
HUNited #12159 üzenetére
?
Miért lenne trágya? Stabil romon kell maradni és minden szuperál.
Ahogy fentebb írtam, én nyertem azzal, hogy visszajöttem stabilra. Jobban teljesít és bugok sincsenek benne. Legalábbis én nem vettem észre.
A kamera is jó, gcammel még szuperebb. Snapdragon 845, 6GB ram, 128GB tárhely. Bőven elegendő lesz a következő 3-4 évre.
Tényleg csak max azért cserélném le, mert olyan újdonságokat hoznak ki a jővőben, mert tetszik, vagy mert az akksija esetleg gyengébb lesz. Az eddig használt iphone-okhoz (i7-ig minden volt i4-től) képest ez a telefon egy csoda.
A rendszer is hasonlít az iosre, így engem nem zavar. Sőt, könnyebben váltottam. -
aerol
tag
válasz
zeus_2k14 #12158 üzenetére
szerintem simán megéri megvenni, ha jól tudom egy android főverziót tuti meg fog kapni, de lehet hogy kettőt... részemről szintén minimum 2 évre tervezek vele
egyébként a Honor 6-os telómnál sem éreztem azt, h bazi lassú, használhatatlan lenne, hanem a napi 2x töltés volt, az amit meguntam... szóval hardver szintjén rendben lesz két év múlva is... az más kérdés, hogy időközben milyen eget rengető újdonságok esnek be, amik nélkül nem tudunk élni
-
HUNited
őstag
Basszus mindenki eladja ezt a trágyát aki nem MIUI fan?
Mennyit lehet érte kapni? -
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Véleményeteket kérném. Akkor megérné megvenni a telefont még? A tervem kb az , hogy 2 max 3 évig használnám. Tehát a fő szempont, hogy ne lassúljon be, illetve támogatva legyen ( Rendszerileg, hogy legyen hozzá rendszer frissítés, illetve a Google által, hogy az alkalmazások frissítve legyenek )
Köszönöm.
-
DanielK
addikt
A cella készenlét deven nálam mindig 10% felett volta. Hiába állítottam át lte/cdma/umts auto-ra. Stabilon elfelejtettem áttenni lte/td-scdma/umts-ről tegnapi újraindítás után és a cella készenlét 1,1% van reggel óta. Ilyenkor nálam már 15-20% között szokott lenni deven.
Ezek szerint ezzel stabilon nem is kell foglalkozni?!Az akkuidő is nagyon jó stabilon.
2ó8p sot van, 2ó26p vettem le a töltőről és 78%-on vagyok. -
URap7
újonc
-
DanielK
addikt
Így van. Én inkább visszamentem stabilra. Itt néhány funkció nincs ami a deven van, de legalább ezek a hibák sincsenek. Teljesen jól teszi a dolgát.
A gcammel meg jobb lett a kamera. Szóval a legfontosabb dolgokat így tudja a telefonom: dupla SIM, erős hardver, nagy tárhely, jó kamera. -
buc01
tag
Glob. Dev. 9.6.4 alatt bekapcsoláskor villan 1et a kijelző... Még mindig késik a fényerő szabályozás is valamikor, de már nem annyira zavaróan.
-
juve600
nagyúr
sziasztok
elhagytam a klubbot egy Pixel2XL kedvéért
kösz mindent -
DanielK
addikt
válasz
CoolBoy323 #12144 üzenetére
Fakók a színek. Az ai vagy a basic sokkal jobb, a valósághoz közeliek.
-
DanielK
addikt
-
retesz147
addikt
válasz
Nagya21 #12131 üzenetére
Zsoleszhun leírása alapján Mix2S-en szóra bírható EU DEV ROM-on, de csak SLOT1-ebn.
-
retesz147
addikt
Teszek Nálatok is egy kört.
Valaki használja a telót SIM2-ben VoWifi-vel (pl. az új Digivel?)?
Vagy csak a SIM1 foglalatban tudja a Mi8 is a VoWifit? -
DanielK
addikt
Visszaállítottam a global stabil romot, az összefoglalóban leírtak szerint. Letöltöttem és betallóztam a frissítésben. Itt alapértelmezetten LTE/UMTS auto (PRL) a beállítás, ami azért jó, mert nem kell újraindítás után mindig beadni neki manuálisan.
Az időjárás itt sem megy magyar régióval, először itt is hongkongira kell állítani és utána jöhet az elős megnyitás.
Sajnos itt még nem 5x6-os az ikon elrendezés, ami hiányozni fog, de kibírható. -
Siriusb
veterán
válasz
CoolBoy323 #12115 üzenetére
Köszi.
-
Karavik
veterán
Global beta csoportból aktuális fő problémák, hivatalos MIUI bug jelentések:
[Beta] Auto-brightness doesn't work properly, also when manually changing brightness:
https://c.mi.com/thread-2209389-1-1.html[BETA] Mi 8 slow performance and unlocking after recent beta updates:
http://c.mi.com/thread-2196018-1-0.htmlŐszintén szólva k. gáz és legalább annyira idegesítő hibák...konfirmáljátok légyszi minél többen...
Bár az érdekes, hogy innen kb. hárman vettétek észre (legalábbis akik jelezték), többieknek ezek szerint elég magas a tűrésküszöb... -
slice14
veterán
válasz
slice14 #12110 üzenetére
A probléma a WPA2 titkosítással van. Ha nincs titkosítás, akkor fel tud csatlakozni a router. De így k**vára nem biztonságos. Egyenlőre lekorlátoztam 1 csatlakozó eszközre. Remélem kövi update megoldja.
Megköszönném ha más is tesztelné a hostpot-ot WPA2 titkosítással, ha nem nagy probléma.
-
slice14
veterán
Frissítettem a drága, most derült ki hogy frissítés óta nem megy a hostpot. Vagyis jobban mondva átkerült a 10-s csatornára, és így a router csak próbálkozik, de egyfolytában leesik. Hogy lehet át állítani a csatornát a telónál hogy másikon szorjon?
-
juve600
nagyúr
új PE build
Tho that build contains the official tag that's not the final release. That build is to check about the sysUI reboots and also about NFC now working for some users. -
Siriusb
veterán
válasz
enginev3.0 #12106 üzenetére
Egyelőre nekem is a Mi 8 jön be jobban. GPS-szel, telefonálás minőségével meg vagytok elégedve?
Még az xda-ra is rá kell néznem, hogy állnak a custom ROM-ok, remélem már nincs sok hiba bennük. -
Siriusb
veterán
válasz
enginev3.0 #12104 üzenetére
Kösz.
-
Siriusb
veterán
Üdv!
Meg tudná valaki mondani, hogy a Mi 9 SE-nek milyen előnye van (ha van) a Mi 8-hoz képest, amiért érdemesebb lehet a 9 SE-t választani?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megkimélt Apple iPhone 8 Plus 64GB Fekete szinben, 100% akkuval, kártyafüggetlen, garanciával
- Megkimélt Apple iPhone SE 2020 128GB kártyafüggetlen, fekete és fehér színben garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged