- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
dajkapeter
senior tag
Rájöttem a telómon miért hal be a hívásmodul... A Wazze app kavar be. Ha letörlöm akkor hibátlanul működik. A Sony hozzásegít a közösségi közlekedés kerüléséhez. Netán kormányzati cég?
-
dajkapeter
senior tag
válasz
kalmancsaba #31179 üzenetére
Töltőre dugod semmi? Nincs reakció? Gyári rendszer, vagy root-olt?
-
dajkapeter
senior tag
válasz
bluemirage #31172 üzenetére
Kompromisszumot kötöttem (sajnos) és letöröltem néhány progit. Egyelőre nincs hívás bug. Wazze, és pár egyéb program eltávolítása úgy tűnik jót tett.
-
dajkapeter
senior tag
válasz
razorka777 #31159 üzenetére
Valamire rájöttem! Vagy csak szimplán nem jött elő a bug. Ha megy a mobilnet, megy az autoszinkron és a háttéradatok sincsenek lekorlátozva akkor működés képtelen.
De, ha nincs bekapcsolva a mobilnet nem tapasztalom ezt a hibát.
De úgy néz ki a következő telefonom nem Sony lesz. Inkább Lenovo Vibe Shot, vagy beruházok egy Nexus 6-ra. A N7-es tabommal nincs problémám és 3 éves létére is megkapta a 5.1-et... Ezzel szemben a Sony...
Elszomorító és dühítő!
-
dajkapeter
senior tag
válasz
razorka777 #31157 üzenetére
Pár hónappal ezelőttig ezzel sem volt semmi gond. Még is mi baj lehet?
-
dajkapeter
senior tag
Sziasztok!
Egy számomra újdonsűlt porblémával térek be ide. Meg van már lassan 3 éve a kis "vasam" és szeretem is. Nemrégiben (3-4 hónapja) egyszerűen megbolondult a telefonom. Itt a hívásra kell leginkább gondolni. Persze a fényképezéssel is vannak gondjaim, 5-10 mp mire elindult a kamera. Hívásbug megjelent nálam és volt, hogy miután felvettem 15-20 mp-ig is csak rezgett, a képernyőn meg úgy látszódott mintha a felvettem volna a hívást, de még éppen nem jelent emg a letevő gomb. "Szerencsére" a bekapcsoló gombot beállítottam megszakításra és csak így tudtam letenni a hívást. A wifi meg volt, hogy csak 2-3 perc után kapcsolódott be (jobb esetben 1 perc volt).
Csináltam egy gyári visszaállítást. Minden szép, minden jó is volt az újraindítást követő 2. hétig. Ekkor furcsállva az albumba belépve nem jelenített meg képeket. Az adatokat törölnöm kellett az alkalmazásban az albumra vonatkozóan és ezt követően működik megint (3 hetente meg kell csinálni ettől függetlenül mert ugyan ezt pordukálja). A hívásbug vissza jött újra a visszaállítás ellenére is. És még durvább... Valakinek valami ötelete van? Netán egy másik alkalmazás buzerálja?
Teljesen szűz a rendszer, lévén naívként T-mobiltól vettem anno... -
dajkapeter
senior tag
Sziasztok!
Mobilnetes problémám lenne... Háttéradatok korlátozva vannak, de a rendszer már több mint 100 megát leszívott a háttérben. Ez abban az esetben nem lenne gond, ha 1 gigás lenne a netem. Viszont csak 50 megám van. Ez korábban szinte a teljes hónapot kibírta (15 percre lakok a melóhelytől, wifi mindenhol van és csak e-mail-eket nézegetek). Valaki segítene, hogy mit tiltsak még le? Szinkronizálás is kikapcsolva. A chrome a következő progi a sorba a maga 70 megájával, ami szinte mind előtér...
-
dajkapeter
senior tag
A tegnapi nap folyamán egy furcsaságba ötlöttem... Nem töltött a telefon mikor töltőre dugtam. Egy újraindítás segített. Gyári .100 rendszer van rajta és T-s. Valakinek valami ötlete van?
-
dajkapeter
senior tag
válasz
Dave1984 #23782 üzenetére
Nem tudom hol olvasgatsz, de az én Sony-mnak az alsó sáv bubisodásán kívül nincs baja. Ismerősömnek U-ja van, annak sincs baja. Nem egy ismerősömnek van/volt SE-ja (x10, x10 mini pro, x8) nem voltak vele maradéktalanul megelégedve. Sokan Samsungra váltottak és még kevésbé vannak megelégedve. Van aki S-t, van aki SL-t vett és az ismert hibákon kívül mást nem tapasztaltak. A szerviz meg megcsinálja ingyen, hisz garanciás! Az pedig, hogy nem viszed garanciába és nem csináltatod meg nem a Sony hibája. Ezen hiba szerintem senkinél sem jött még elő. Attól mert egy ritka esztétikai hiba előjött még nem a Sony a hibás. Ha minden második készüléknél megjelenne ezen hiba, akkor már beszélhetünk technológiai hibáról, vagy tervezési hibáról. Pl.: az alsó sáv.
Mindenre igaz az, hogy hibája van. Még egy 40 millás autóra is, hisz tökéleteset nem tud alkotni az ember. A garancia meg nem poénból van.
Közel a 30-hoz pedig még korán sem szükséges kiszállnod ebből a szegmensből. Nem sokkal vagy tőlem idősebb, de főnökömtől meg sokkal fiatalabb vagy. Aki pedig évek óta (5-6 éve) okostelefonokat használ.
Ha nincs rá szükséged, akkor pedig csak presztizsént veszed meg. Ahogy ezt sokan teszik a mai világban... -
dajkapeter
senior tag
Valaki tudna nekem tippet adni arról, hogy a minap miért nem tudtam teljesen átküldeni egy fájlt bluetooth-on? 98 megát akartam átpréselni szegényébe, de 80%-ig jutott csak el. Memóriaprobléma nem lehetne, mert eszközben 900 mega szabad, belsőben meg 3,8 gb... A gépen win7 van, a telón meg .100-as rendszer, már ha ez befolyásol bármit is.
Ötletek?
Először wifi direktet akartam, de nem tudom összehozni a telót és a gépet. -
dajkapeter
senior tag
-
dajkapeter
senior tag
válasz
badmad #23158 üzenetére
Valóban, anno a Motorola L7-esemet rosszul flash-eltem. Meg is fektettem szegényke alaplapját örökre...
Más!
Valaki találkozott már olyannal, hogy a telefont töltőre dugva nem jelezte hogy tölti? De valójában töltötte. A hangszóró mellett a led csak akkor váltott pirosra, mikor bekapcsoltam a kijelzőt...
Szolgáltatós a teló, a "gyári" .100-as rendszer van rajta mókolás nélkül.
-
dajkapeter
senior tag
válasz
XperiaP #22722 üzenetére
Én semmilyen hibát nem tapasztaltam eddig. Sőt! Gyorsabb a rendszer és jobb az akku kezelése. Most már a másfél napig is volt, hogy eljutottam.
Bár nálam folyamatos az autoszinkron wifin, vagy 3G-n keresztül és 10 órából 7 órát biztos nyomkodom.
Kivéve, hogy nálam a gyári ébresztő app-ban nem tudok a gyári hangokon kívül más hangot választani. De ahogy itt írtam és jöttek rá a reagálások csak egyedi probléma.
De jelzem, nálam pl. hívásbug sosem volt...
-
dajkapeter
senior tag
válasz
davidsone #22304 üzenetére
Nálam csak a gyári hangokat lehet kiválasztani akármit is csinálok. Hiába bűvészkedek akárhogyan csak a gyári hangokon szólal meg az ébresztő. De ettől eltekintve tökéletesen megy.
Más!
Nálam 1.100-nál a GPS hibátlanul működik a hárombetűs navigációs szoftverrel.
Max 2 perc alatt talál jelet és működik is. 2 órás úton tesztelve is lett, oda is és vissza is.
-
dajkapeter
senior tag
Root-ot nem tervezek, nem terveztem. Sosem töröltem és sosem formáztam semmit sem, eddig nem is volt probléma. Bár tudom, hogy ajánlott.
(#22085) darvinya
Köszönöm! Már félsiker.
Látszódni már látszik a hangválasztónál, de még mindig nem tudom kiválasztani hogy azon is maradjon...
-
dajkapeter
senior tag
Egy problémára rá is akadtam!
Bár nem tudom, hogy ez bug-e!
A felvetések elkerülése végett, az eddigi ébresztőket töröltem.
Új ébresztő beállításánál nem hajlandó beállítani az általam kiválasztott csengőhangot. Hiába kerestetem be az ébresztővel, vagy épp TC-vel, nem hajlandó beállítani... Ha rátapizok, hogy riasztás hangja, akkor ugye felugrik a kis ablak, kiválasztom a hangválasztót. Ott alul ott is van az általam betöltött csengőhang, viszont ha leokézom (szépen magyarul), akkor a riasztás hangjánál csak az jelenik meg, hogy "alapértelmezett csengőhang (alarm)".
Valaki valami ötlet?
-
dajkapeter
senior tag
Hát, nem igazán látom vissza olvasva, hogy írta volna bárki is... Mindenesetre a T-től megérkezett a .100-as frissítés függőknek.
-
dajkapeter
senior tag
válasz
gusthy #21014 üzenetére
Nincs istenítve.
Egyszerűen csak szeretjük a telefont, még ha mint olvastad van akinél igen sok, másnál kevesebb hibája is van. Az alsó sáv bubisodása a Sony technológiájának hibája. Minden egyéb szoftveres probléma a Sony-tól független! Ergo nincs értelme miről vitázni...
-
dajkapeter
senior tag
válasz
nandow #20800 üzenetére
Minden telefonálás alkalmával így van? Mert nekem hibátlanul működik. Van akinél baromi halk és van akinél le kell vennem a hangerőt. Nagyban függ a másik fél mikrofonjától is. De, ha állandóan fenn áll és mondjuk a szolgáltatód ügyfélszolgálata is nagyon halk, akkor igen csak probléma lehet vele.
(#20803) horvath85g
Igen csak droid hiba lehetett.
Vagy a telefon önmagától éledt fel? Ez sem telefon hiba, hanem rendszer...
-
dajkapeter
senior tag
válasz
horvath85g #20786 üzenetére
A 30%-os merülés 1 éjszaka alatt egyértelműen user probléma! Ha visszaolvasol, akkor láthatod te is hogy éjszaka a készülék maximum 5%-ot merül. Akinek meg fontos, hogy mikor alszik akkor is menjen a wifi és az adatszinkron az meg is érdemli, hogy lemerül a készüléke. Vagy lehet alvás közben is olvasgat, ha alvajáró mondjuk.
Az hogy beragad egy app nem user hiba, de nem is Sony, ahogy nem is Samu! Egyik készülékgyártó sem tehet arról, ha egy app rossz. De a userek egyből a telefont szapulják, az ilyenek meg inkább vegyenek egyszerű telefont.
Haver S3-asa leesett és felnyílt a készülékház! Tök mindegy milyen készülék, ha nem ütésálló akkor nem bírja az ütéseket! Én figyelek rá és tokban van, nem egyszer esett le és semmi baja! -
dajkapeter
senior tag
válasz
Magnat #20779 üzenetére
Hogy miért nem érdemes Sony helyett Samsung-ot venni?
Ez a Sony fém, a Samsung meg műanyag. Vedd a kezedbe mind a kettőt és hasonlítsd össze. Ne arra alapozz, hogy mi a mi véleményünk. Ha neked tetszik, akkor vedd meg. Nincs tökéletes telefon!
40 körül? Talán mert 75 újonnan és már több mint 1 éve kiadták az elsőket. Miért kerül 50-55-be az S3 mini? Mert az valamelyest fiatalabb és ezen felül rá van írva, hogy Galaxy S3...Szerény véleményem szerint a Sony-nak szebb a kijelzője, ami qHD. A Samunak pedig csak WVGA.
ppi-ben jobb a Sony.
Teljesítményben tesztek alapján hasonló a kettő.
-
dajkapeter
senior tag
Ma már szinte mindenkinek van facebook-ja. Azzal is be lehet lépni! Egyszerű a kérdés! Akarod vagy sem? Nem kifogásokat kell keresni, hanem megoldásokat!
(#20773) nintendojet
Nálam 3 órára ébresztett a rendszer éjszaka, de nem foglalkozom vele. Stabil és működik. Nálam csak a beviteli nagyítós probléma van, semmi más.
Legalábbis eddig...
-
dajkapeter
senior tag
válasz
Blamazs #20713 üzenetére
Akkor most már végképp nem értem a wifi problémádat. Azon panaszkodtál, hogy nem tudod kikapcsolni. Ha okostelefonként használod, akkor minek akarod kikapcsolni? Valamint a fórumot olvasva csak nálad jött elő ez a probléma huzamosabb ideig és többszöri újratelepítés után is...
(#20762) LiteCross91
Android rendszert kilőni miközben filmetnézel? Mintha a windows-t lőnéd ki, miközben böngészel a pc-n... (Feltételezve, hogy windows van a gépeden)
-
dajkapeter
senior tag
A Skype-pal részemről sincs semmi probléma, talán csak hogy 3G-n keresztül lassan (fél perc) frissül az online lévő személyek listája.
(#20614) Blamazs:
Ha van Skype minek Viber? Ha van Viber minek Skype? Mintha lenne ES explorer és TC is a telefonon. Ha ugyan az a funkció, akkor minek belőle kettő? G+, facebook böngészőkből elérhetők és nem fognak futni háttérben, plusz memória is több marad (nem mintha ezzel gond lenne), de ilyen az időkép is pl. Az már más kérdés, hogy személy szerint inkább köpönyeg, mint időkép! De ez is böngészőből és nem appból!Ne hibát keress, hanem appot! Nekem ez az app segített kideríteni, hogy mi ébreszti a gépet. Tedd fel és biztos vagyok benne, hogy kiderül mely alkalmazás ébreszti a többiek által beírtak közül!
-
dajkapeter
senior tag
Hát, én T-sként nem kaptam még frissítést PCC-n keresztül. Pedig anno egyszerre kaptam a függetlenekkel. Vajon megint ráült a T?
-
dajkapeter
senior tag
válasz
Blamazs #20060 üzenetére
Beállítások -> Adathasználat
Úgy és akkor nézed meg, ahogy és amikorra szeretnéd. Itt is belehet állítani az autoszinkront.
A wifi kérdésedre pedig:
Wifire ráböksz, majd a menü gombbal előhozott fülön a Speciálisra. Itt betudod állítani a wifi-t. Nálam csak töltéskor van fenntartva.
-
dajkapeter
senior tag
válasz
davidsone #20039 üzenetére
(#20040) razorka777
Töltés közben a stock rendszeren (és ha be van pipálva az auto képernyőforgatás) valóban elfordul mind a főképernyő, mind a menü! A lockscreen nem fordul el semmilyen állapotban sem.És nekem is volt hogy töltés nélkül elfordult.
Furcsálltam is nagyon...
-
dajkapeter
senior tag
válasz
Hegyirabló #19724 üzenetére
Ha ezen #19665 hsz-ed képénél jól látom, akkor az a sárga az Avast vírusirtó. Én (bár, lehet hogy felelőtlenség) nem használok vírusirtó progikat, próbálom megbízható forrásból beszerezni a programokat.
Ill. ezen hsz-edben nem látszódik, hogy olvasatlan sms-ed lenne...Köszönöm! Az ébresztő már működik.
Erre a lehetőségre nem is gondoltam.
-
dajkapeter
senior tag
Ma reggel az ébresztő nem azon a hangon ébresztett, mint amit beállítottam. Tegnap reggel még normálisan ébresztett, de ma reggel már nem. Ráadásul nem tudok beállítani új csengőhangot sem, hanem az alapértelmezetten szólal meg. Mi lehet az oka? Mit tegyek szerintetek? Szeretem a gyári ébresztőt, nem szeretném lecserélni...
Továbbá. Ha jól emlékszem volt valaki aki belinkelt egy programot, ami megfigyeli mi ébreszti a telefont. Kerestem a keresővel, de valószínűleg nem megfelelő címszavakkal kerestem rá. És zavar, hogy állandóan hasonlókat csinál éjszaka.
-
dajkapeter
senior tag
válasz
kk831228 #19629 üzenetére
Erre csak annyit mondok, hogy mikor Kínából rendeltem a laptopomhoz hűtőventit akkor az kemény 30 Ft-ért jött el hazánkba a fél világon át.
Igaz, nem siettettem így 4 hét alatt ért ide.
Itthon egy sima levél legutóbbi tudásom szerint 130 Ft, ajánlottan 370 Ft. És jó esetben másnapra megérkezik, de inkább harmadnapra.
De még így is olcsóbb lesz, mint itthon megvásárolni az adott alkatrészt.
-
dajkapeter
senior tag
válasz
yodamester10 #19259 üzenetére
JB-ben a navigáció nekem ugyan úgy működik, mint ICS-ben vagy GB-ben! A probléma nálad lesz.
-
dajkapeter
senior tag
válasz
istika #19017 üzenetére
Bár már "régi" kérdés és válasz is érkezett rá.
Én úgy tudom ez nem hiba. Töltőre dugva "felébred" a telefon. Ha pl. megy a stamina mód is, akkor amíg töltőn van deaktiválódik a stamina és hagyja működni a wifit/3G-t. Nekem ICS és GB alatt is így volt... Vagy csak az én telefonom totál hibás?
-
dajkapeter
senior tag
Figyelj! Én teszteltem a videót! Húsvétkor napközben az IC-n egyik nap az érzékelőt nem fogtam le, így az aktuális fényviszonyok határozták meg a fényerőt. Másfél órás filmet követően még wifiztem majd 1 órát és így jött össze egy 31% 100%-ról! Ja és ICS alatt. Másnap visszafelé jövetben lefogtam a szenzort, nagyjából ugyan olyan hosszú volt a másik film és nagyjából ugyan annyit neteztem. Az akksiba 47% maradt kb. 3 óra aktív használatot követően. Ismét csak hangsúlyozom, ICS alatt.
JB alatt nem volt még lehetőségem így tesztelni. Az biztos, hogy nálam a stamina mód aktív és hozzávetőlegesen 20%-kal nőtt meg a készenléti mód! Aktív használat esetén lényegtelen, hogy milyen rendszer és milyen telefon van a kezed között!Párom U-ja, haver S2-se, barátnője S3-sa, főnököm i4S-e is lemerül 3-5 óra alatt... Lehet akármilyen vas, ha használod akkor zabálja az aksit! Jobb, ha ezt felvésed valahová!
-
dajkapeter
senior tag
Szerintetek mi a különbség ezen átlátszó sáv és ezen átlátszó sáv között? Bár tudom, hogy 7 $ körül is meg lehetne vásárolni. Vagy ha esetleg valaki vásárolna külföldről alsó sávot és lenne még hely a dobozban egy másiknak, akkor én arra vevő lennék.
-
dajkapeter
senior tag
válasz
mr.tamasbiro #18189 üzenetére
Valszeg még a GB-vel! Frissíthető JB-re!
-
dajkapeter
senior tag
Nem tudom mi a problémátok a stamina móddal... Nekem ICS alatt 2 nap volt a maximum amit ki tudtam hozni belőle teljesen gyári rendszerrel. Most a JB alatt az első nap ugyan olyan használat mellett még 81%-on van.
Természetesen alig használom, csak mondhatni készenlétben van. Néhány sms, 10 perc telefonálás, egy kis 3G és egy kis wifi (autoszinkronnal) van benne. Szerintem ez elég látványos és érezhető javulás...
Természetesen most is letudom meríteni 3-5 óra alatt komoly használattal. -
dajkapeter
senior tag
válasz
sagger #17546 üzenetére
Én jelenleg az Illuminatic alkalmazást használom. Sajnos annyira nem testre szabható, de ez is jelez. Az xda fórumban is jelezték, hogy nem működik... Ha jól olvastam, akkor az S-en nem is működik az app.
-
dajkapeter
senior tag
Yesss!
Megtörtént az első komoly lefagyás a vason... A kamerát használva, dokumentumok fotózása közben a 4. képnél mikor vittem a kamerát (és vele a telefont, vagy fordítva) a dokumentum fölé, akkor befagyott. Totálisan, eleinte a hangerő + kikapcsoló gomb sem segítette... Majd kb. 25 másodpercen keresztül nyomva tartott bekapcsológomb (ha egyáltalán ettől) után újraindult. Azóta működik a rendszer.
Még egy bug. Az albumba nagy ritkán mikor belépek, akkor a fenti aktív szöveg zavaros és nem is látszik. Eddig 2 alkalommal fordult elő, restart után jó volt.
Más:
Miért csak töltőre dugva fordul el a főképernyő és a menü? Bár kicsit torz így, de legalább nem fekete mint ICS alatt...
-
dajkapeter
senior tag
Egy nagyon szembetűnő bug-ot találtam. Ha "gépelek" egy szöveget és vissza akarok tapizni valahová, akkor nem tudom odahúzni a kurzort. Ha rátapizok a kijelzőre, akkor felugrál egy négyzet alakú nagyító, ami ráadásul még meg is fagyasztja a billentyűzetet és gépelni sem tudok 2-3 másodpercig. Ezután nem jelenik meg a kis klasszikus csepp alakú kurzorfogó, valamint nagyító sincs. Így mindig saccperkb kell odaböknöm a kijelzőre... Erre vajon lesz valami megoldás? Vagy már örökre így marad?
De legalább már működik a fekvő mód és van mappázás.
-
dajkapeter
senior tag
Nekem a menü nem jön be. Minek kellett fehér keretet adni neki, no meg a fehér névjegyzék, de az üzeneteknél is ez van. Nem lehet ezt az áttetsző lapot eltüntetni az alkalmazásoknál? Mintha folyamatosan rendezni akarnám...
Pozitívum, hogy változik az óra színe a témánál.
Tudja valaki mi ez a bináris zár az óráknál?
Ennyire nem vagyok kocka, így nem tudom és nem értem...
-
dajkapeter
senior tag
-
dajkapeter
senior tag
De mikor lesz ebből T-s JB frissítés... Talán sosem.
-
dajkapeter
senior tag
Szerintetek garanciában cserélik az alsó sávot, ha van a bubik mellett egy kis repedés is? Nem tudom hogy került oda, belülről indult el. Szerintem feszültség volt a műanyagban és egyszer csak elkezdett repedni... Bubik pedig mind a két sarkon vannak már, de egyelőre hibátlanul funkcionál. Vagy ez saját szervíz lesz?
-
dajkapeter
senior tag
Én személy szerint egy 990 Ft-os, 3 rétegű, matt fóliát tettem rá a gyári fóliára.
Annyira rajta van a gyári fólia, hogy úgy döntöttem nem veszem le, nem szenvedek vele. A gyári fóliát használtam ~2 hétig, majd csak utána került rá a matt. A kijelző élvezhetősége egy nagyon picit romlott, hisz a matt felület miatt módosul picit az élesség, ellenben semmi tükröződés. Egyetemista lévén használom a telefont előadásokon is és így nem tükröződik sem az ablak, sem a lámpa.
Sokan megnézik, hogy mi fene van vele, pedig csak matt.
-
dajkapeter
senior tag
válasz
Joe.36 #16234 üzenetére
Lényegtelen! Nekem is abban van és megjelentek, ráadásul mind a két oldalon. Széria hiba lehet szerintem, mert párom U-ján is jelentek meg hasonló bubik... Van akinél előjön, van akinél nem. Amíg neked nem, addig örülj. Remélem nem is jön elő!
Más!
Egyébként nem tudom mennyire valós, de mint ahogy én tudom előbb a P, majd utána az S kapja meg a JB frissítést. Összefutottam ezzel a youtube videóval most barangolás közben! P JB-ről van már valami hír? Vagy ezen az S-en valami hack-kelt JB lehet? Vagy hamarabb kapta meg, mint a P?
-
dajkapeter
senior tag
válasz
Dave1984 #15995 üzenetére
Ha a kezdetektől ilyen, akkor gyári hibás. Ha nemrég jött elő ezen probléma, akkor pedig hamarosan tönkre is megy.
Más:
Miért van az, hogy a leghalkabb ébresztési hangerőn is üvölt a telefon? Direkt leellenőriztem este, hogy ne üvöltsön, de úgy szól mintha gépfegyver mellett is hallatszódnia kéne. Régebben is ilyen volt, de suliba menet legalább felkelt. Mostanában reggel már nem annyira vicces, legalábbis most hogy beteg vagyok.
Szerintetek egy 1 TB külső vinyót tudna kezelni a telefon?
Persze plusz táppal...
-
dajkapeter
senior tag
Kicsit talán off topic amit írni fogok, mindenesetre megosztanám veletek! Vettem a múlthéten egy Yoobao hordozható külső tápot, abból is a legkisebbet 4400 mAh-ás. A telefont 2 alkalommal ~10%-ról teljesen feltöltöttem, harmadik alkalommal hasonló töltöttségről nagyjából 70%-ra sikeredett feltölteni. Nem tudom ki hogy van vele, mindenesetre én merem ajánlani a kis kütyüt, mert ha hosszabb időre kerülsz konnektor és töltőmentes közegbe, akkor jól jöhet!
-
dajkapeter
senior tag
Az miért van, hogy a képernyő olykor-olykor nem reagál a bekapcsolásra. Vagyis nem villan fel a kijelző egyből, ill. elsőre...
-
dajkapeter
senior tag
válasz
#63068790 #15343 üzenetére
Én erre azt a módszert használom, hogy ahogy darvinya is a mind fülre rámegyek, azon belül kikeresem az appot, rámegyek és a jobb felső gombra amire vagy az van írva, hogy frissítések eltávolítása, vagy az hogy tiltás rányomok. Ha előbbi van, akkor a tiltás csak a frissítések eltávolítása után jelenik meg. Nekem így van jó pár alkalmazás, melyeket nem használom.
Ajánló; Beállítási útmutató; Cosmic Flow; E-mail; Eseményfolyam-motor; Facebook (ebből kettő is van); Facebook CalendarSync; Facebook extension; Facebook photo estension; FBiX Music Likes; FBiX Post Viewer; FBiX Proxy; Google Csevegő; Google Keresés; Google+; Ismerősök zenéi; Picasa bővítmény; Térkép; Timescape; Timescape feedek; Timescape - ismerősök; Tv-indító; Twitter; Twitter bővítmény; Utcakép.
-
dajkapeter
senior tag
válasz
Damage401 #15336 üzenetére
Ha egyes appok megbeszélése mondhatni tabu, akkor szerintem ez sem tartozik ide.
Egyébként erősen megvágva: Avicii vs Nicky Romero
Más:
Az miért van, hogy ha feldugom töltőre és feltölti 100%-ra, akkor ha kikapcsolom miért nincs tele az elem??? Nem először, pontosabban mindig így járok (ha kikapcsolom 100%-nál).
-
dajkapeter
senior tag
válasz
freemanone #15256 üzenetére
Ha találtál linket az írásomban, akkor warez! Ha nem találtál, akkor nem az! No és hol látod benne, hogy letöltöttem ismeretlen forrásból és nem vásároltam? Vagy netán a blokkot is mutassam be?
De, ha már itt járunk, akkor akár bármilyen app-pal kapcsolatos probléma megbeszélése wareznek számít?
Személy szerint még nem próbáltam a TTS-t és először nem is tudtam mi az.
De ahogy bemásztam a beállításokba szerintem az enyém nem tudja. Bár, nem is igazán értem a működését. Ha a beszédhang finomítása a cél, akkor megint csak nem értem. Az enyémen az egyik női hang annyira jó, hogy már már teljesen olyan mint egy élő személy.
-
dajkapeter
senior tag
válasz
Tomcsi33 #14978 üzenetére
A hálózat dobása nálam gyári romnál és 3G-s netezés közben történt. Semmit se zártam be, szóval ez nálam nem lehet kiváltó ok.
Én személy szerint letiltottam az ajánlót és még sok minden mást.
Az USB-s progikat leállíthatod, mert azok újraindulnak ha bedugod az USB-t. Nálam azért mennek, mert naponta 6-8 alkalommal is bedugódik az mikrusb a lukba.Nálam ezek futnak (~360 mega foglalt):
Beállítás
Vezető névjegyek
Adatfigyelő
USB connectivity
Google szolgáltatások
Kapcsolatok
usbotg
Illumination Bar Notification
Xperia billentyűzetDe, ha a tárolt folyamatokról érdeklődsz, akkor arra csak azt mondom, hogy én volt már hogy mindent leállítottam ott. Problémát azok nem okoztak.
-
dajkapeter
senior tag
Na ilyet még nem láttam! Beállítottam 3 és fél órára az időzítőt és - se wifi, se 3g - úgy leszívta az akksit, hogy csak na. Ha 12 órát állítottam volna be, akkor meghal a teló mielőtt lejárna az idő.
-
dajkapeter
senior tag
De ahhoz, hogy "eltűnjön" be kéne adni.
Lehet lassan utánajárok a dolognak.
(14654) thorax89:
Ahogy láttam te Budapesten vagy, ott adtad be szervizbe? Szerintem a fővárosban rugalmasabbak ilyen téren is...Ha T-től futárral vettem, akkor is mindegy melyik T-be megyek, igaz?
Csak a papírokat kell magammal vinnem -amit amúgy nem értek, hisz a rendszerben látják hogy mikor vettem tőlük, no meg hogy én vagyok az, hisz személyit is adnom kell-.
-
dajkapeter
senior tag
Aki kicseréltette az alsó átlátszó sávot, annak jelentek meg újabb bubik? Ill. én a T-nél vettem webshopon keresztül, bár logikám szerint bármely üzletben segíteniük kellene, de mind tudjuk az ördög sosem alszik. Valamint Debrecenben volt már valaki valamelyik T-nél vele? Mert lehet hogy bevinném...
-
dajkapeter
senior tag
válasz
#09908736 #14545 üzenetére
Nagyon aktív használattal (játékra értem, pl.: 80 nap alatt a Föld körül, vagy Jelly Defense, Offroad Legends Xperia, stb.) akár 4 óra alatt teljesen lemeríthető, vagy még ennyi se. Ha csak netezik az ember, akkor minimum 6 órát kibír az akksi, legalábbis nálam és itt youtube-ot értek, valamint aktív tartalmakat. Laza használattal simán kibír 1 napot, takarékos használattal pedig 2 napot is.
Nagyon komoly funtom3000 képernyőkép készítése...
-
dajkapeter
senior tag
válasz
EAndrew #14319 üzenetére
Valóban így működik, ahogy leírtad. Az sms-t, a nem fogadott hívást, az akku merülését, valamint az e-mail-eket jelzi a kis pici led a hangszóró sarkában. Bár szerintem ez nem észrevehető. Az alsó sáv az kikapcsol pár másodperccel a legutóbbi aktivitását követően és majd csak akkor kapcsol be megint, ha hozzáérsz. Van rá program, hogy jelezzen sms-nél, nem fogadott hívásnál, e-mail-nél, töltés szükségletnél, ill. hogy az alsó sáv folyamatosan világítson, ne csak érintésekkor kapcsoljon be. Persze, kikapcsolt kijelzőnél csak értesítés esetén jeleztet az alsó sávval.
Illumination Bar Notification, play-ből ingyenesen letölthető. De van aki azt mondja rá, hogy haszontalan alkalmazás. Szerintem nagyon jó, én nagyon szeretem.
-
dajkapeter
senior tag
Nem tudom mit vacakoltok a 2 gigás hellyel. Ha felteszel egy appot, akkor átlehet helyezni SD-re és akkor így az addigi 30-60 megából még 10-et se foglalnak. A 13 giga kinek nem elég? Mire használjátok a telefont? Adathordozásra? Arra vegyetek inkább egy 1 terrás külső vinyót! Én vettem egy 16 gigás pendrive-ot és OTG-vel használom, ha kell. Nekem van rajta 11 giga hely úgy, hogy van rajta 1 gigányi app és 4 órányi zene.
Az akksihoz meg csak annyit, hogy már nem a 3310-esek korát éljük! Mutasson az aki panaszkodik egy kényelmes fogású (méretű, súlyú) készüléket, mely bírja 4-5 napig! Az akksi bír 2 napot, ha csak néhány dologra használja az ember és nem állandó jelleggel. Viszont lemerül gyorsan, ha használja! De ez ugyan olyan, mint az autók! Ha kihasználod a teljesítményt, akkor sokat eszik, de ha tojásokkal a talpad alatt mész, akkor kevesebbet eszik, de eszik!
-
dajkapeter
senior tag
válasz
Radist #13947 üzenetére
Nem tudom kaptál-e már rá választ, mindenesetre én tudok egy progit ami jelez. Bár nem hanggal, hanem az alsó sáv villogtatásával jelez. Itt van, ingyenes. Csak ajánlani tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Autós topik
- Milyen processzort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Jövő héten érkezik a Grand Theft Auto Online - The Diamond Casino Heist
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest