- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Az Oppo is rápróbál a kompakt csúcskategóriára
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
Ha valakit érdekel van a telefonhoz egy eladó autós tartóm (kizárólag P-hez jó)
Az apróhirdetéseim között megtalálhatjátok.Linkelni nem linkelem mert tudom, hogy nem itt kell reklámozni, de gondoltam hátha érdekel valakit akinek még van ilyen telefonja (aki megvette az én telefonom, neki nem kellett a tartó, és egy 3 hónapja itt van a polcomon.. lusta voltam eddig kirakni).
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
DraXoN
addikt
válasz razorka777 #29761 üzenetére
Sose felejtem el mikor a főnököm akadt adni egy 5S-t munka mellett (szoftverfejlesztés) személyes használatra is.. én meg visszautasítottam, hogy nem kell ... az a fej ...
Már csak amiatt is megérte nem elfogadni. De tényleg nem akartam, jól elvoltam akkoriban a P-vel (akkoriban.. ez kb februárban volt).
Bár már akkor terveztem, hogy veszek egy z1c-t .. ami azóta megtörtént... és hát ez utóbbi baromi jó.. De az almás készülék személyes használatra sose kéne nekem... se a tabletjük.. nem tetszik a rendszer logikája...[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
DraXoN
addikt
válasz lacy027 #29721 üzenetére
A fő gond ezzel a telefonnal az, hogy ST-Ericsson a chipsetje .. sajnos a gyártó idő előtt "feladta" a támogatását a termékeinek és félbehagyott a processzortervezéssel..
Gyakorlatilag maradt a gyártó után egy bugos kernel amire lehetetlen épkézláb rendszert csinálni.. A nyitott bootloaderesek egy fokkal jobb helyzetben vannak mert van pár kernel ami módosítva lett kicsit ami talán jobb, de azok se tökéletesek.Az ST-Ericssonos telefonok sajnos mind "halottak"... Nem lehet velük sok mindent kezdeni.
-
DraXoN
addikt
válasz darvinya #24301 üzenetére
Végül nagy nehezen bevette a gép.. mondjuk a gépem mindig is zizi volt ez ügyben... nagyon sokszor egyszerűen átlépte a telefon az adott szakaszt (hamarabb túllépett, mint hogy a gép észrevette volna.. de most extrém rövidnek tűnt az idő)..
Egyébként második próbálkozásra az Enigma rom is felmászott gond nélkül... pedig ugyan úgy csináltam mind 2 esetben.. nem értem... .. mind1.. nem lett baj (csak elment vele vagy 3 órám)... jól és gyorsan működik.. de pontosan pár nap múlva derül ki az eredmény (elegem lett a gyári rom lagjából.. és a korábbi ICS-es Enigma olyannyira tetszett, hogy újra rákívánkoztam).
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
Volna némi problémám...
Egyfajta softbick szerüséget csináltam a telefonból..
Azaz bekapcsol, de nincs hálózat... wifi.. bluetooth.. USB(!) (csak töltés megy róla) ... A gép egyáltalán nem látja a telefont semmilyen módon.
Fogalmam sincs mit tudnék tenni.Amit csináltam, az a tiszta JB rendszerre egy Enigma 5.0 felrakása... és az eredmény elkeserítő.. kernel romot nem cseréltem, ugyanis zárt a bootloader.
Ugyan úgy csináltam részemről mindent mint anno korábban már csináltam sikeresen ezt. ICSel és egy korábbi Enigma rommal...Mit tudtok tanácsolni tanácstalanságomra?
-
DraXoN
addikt
Hmm..
A play áruházban nekem megjelentek a könyvek.. Másnál is ez van?
Ez akkor most Bug, vagy Feature?(úgy nézem angol nyelvű mind... legalábbis nem találtam magyar nyelvűt)
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
-
DraXoN
addikt
#22918: Melóhelyemen ajánlotta fel, itt van wifi, de alvóban elvileg lekapcsolja ha nincs forgalom, úgy van beállítva. Így nem tudom melyiknek számít, általában napközben nem szoktam piszkálni nagyon a telefont.
Áhh.. a francokat kell ennyit variálni a google alkalmazásokkal... most a google play változott meg számítógépen.. de nagyon..
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
Nekem már tegnap reggel frissíthető volt a maps délelőtt.. de akkor még "csak" 7.0.0-ra, majd délután 7.0.1-et ajánlott fel...
Ilyenkor most mi van?Egyébként én pl. saját domaines google accountot használok a telefonon, így sokszor később kapom meg általában az újdonságokat.. Pl. mikor a google bevezette, hogy egységes tárhelye lesz a szolgáltatásaiknak, nálam kb. egy másfél hónappal később történt ez meg.
-
-
DraXoN
addikt
Valami hiba nálad lesz..
Ma raktam fel a legújabbat, és épp egy 10 perce fogadtam egy hívást majd hívtam mást..A JB szerintem teljesen korrekten sikerült.. most jött nemrég valami javításszerű .. kiderül az mit "okoz" még.
zsoltzsolt: Hát nem lehagytam a nevét?
NFC ReTag FREE és a pluginja NFC ReTag Expert Plugin[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
Felraktam a SUS által felhozott frissítést, de a root eltűnt.. viszont így volt alkalmam kipróbálni, hogy a DooMLoRD féle működik-e, és igen működik, ezzel lényegesen egyszerűbb a root (nem kell verziókat másolni ide-oda).
Ezen kívül sikerült találnom egy alkalmazást ami a rendszerbe belenyúlás nélkül tudja kapcsolgatni a GPS-t NFC taggal. (annyi, hogy root jog kell a GPShez, a funkció régóta benne van ugyan, de csak most próbáltam ki).
Működik, és végre érdemben fogom tudni valami "értelmesre" használni az NFC tagokat.
-
DraXoN
addikt
válasz freemanone #22638 üzenetére
Lesz erre a telefonra egyáltalán 4.2.2 ? Van erről már valami hivatalos infó?
-
DraXoN
addikt
válasz rob210 #22579 üzenetére
Sajnos ez utóbbi a helyzet.. már mindent megpróbáltam de ha 1-2 meg is tudnék győzni nehéz a többit és az ő barátaikat is... egy egész kapcsolathálót kéne végigfűzni ami lehetetlen...
De a Viberrel sincs jó tapasztalatom.. azzal a fő gond az, hogy bezavarja a forgalomszámlálómat.. így nem tudom egy hónapban hol tarthatok... (DroidStats).. Ugyanis minden rajta keresztüli hívást is belerak a telefon naplóba, a DroidStats pedig abból számol.
-
DraXoN
addikt
Kérdésem volna..
Mit tudok tenni a Facebookal, vagy miért csipog egy ideje minden "szarért" (bökdösés, matrica!?, alkalmazás meghívó o_O )? a beállításokban elvileg be van állítva, hogy CSAK a közvetlen üzenet miatt csipogjon... de egy ~3 hónapja ezt műveli.. kb a JB frissítés óta ... lehet persze, hogy jött egy FB frissítés vele és az bugzik.. de mind a "gyári" mind a frissített FB ugyan azt csinálja.
Más tapasztalt ilyet?
(szívem szerint leszedném a francba... de sok ismerősöm ragaszkodik hozzá mint "üzenetküldő platform".. amivel nem lenne bajom ha nem volna 2 dolog:
1. az egyik ez a "bug",
2. a "pofátlan" sok jogosultság jogkör ami gyakorlatilag teljes kémkedést tesz lehetővé pl.:
- emailküldés tulaj tudta nélkül;
- telefon akkumulátor állapot olvasás;
- futó alkalmazások listájának beolvasása és átrendezése;
- a pontos GPS tartózkodási hely lekérése (amit belépéskor mindig meg is tesz, hiába mondod programban neki, hogy ne)
- hálózati és wifi kapcsolatok "megnézése"..[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
Ma szólt a telefon, hogy megjött a 6.2.A.0.400 frissítés.. Tapasztalata van már valakinek (mondjuk visszaolvasva kicsit látom már néztétek).
Miben lett új? - sablon kérdés de - megéri felrakni?
-
DraXoN
addikt
válasz ballington #9306 üzenetére
Attól függ, hogy milyen sokáig állt raktárban az adott készülék, bár mivel népszerű, így sokat nem szoktak állni. Bár mivel a T-nél csak 1 hónapja jött kb ki az ICS így még előfordulhat azért nekik egy-két darab.
Frissítésre lelehet adni, de egyből azzal kezdeni, hogy pár napig nélkülözi az ember a telefont szerintem nem kellemes. Egyszerűen frissíthető számítógépről.The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
DraXoN
addikt
válasz Imike20 #9288 üzenetére
Az alatt az 5 és fél hónap alatt mióta megvan csak alkalmazás miatt, de azt észrevette a telefon és kilőtte. A hiba ott egyértelműen az alkalmazás volt.
Csak önmagában lefagyást vagy nem reagálást eddig sose tapasztaltam tőle.The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
DraXoN
addikt
Személy szerint én még az országhatárt se léptem át soha.. Ismerősöm mesélte, hogy hollandiában hogy megy.. mondjuk ... lehet mondanom kellett volna, hogy hollandiára gondolok .. igazából már leírtam mikor gondoltam, hogy lehet nem kéne azért általánosítani.
-
DraXoN
addikt
válasz baalika #8890 üzenetére
Szerintem a tiedében egy dzsinn található, csak még nem érted el az ingerküszöbét, hogy előjöjjön (csak mocorog, az hallod sistergésnek)
Egyébként sima fejhallgatóval én nem hallok semmi ilyesmit. A headset fogalmam sincs... sose használtam azt amit hozzá kaptam..
-
DraXoN
addikt
A memória adott, 16GB-os chip van a telefonba, de abból ha jól tudom kb. 1GB-ot a rendszer elrak magának (azon van az android.. de lehet, hogy több ennél egy kicsit? ), egy 2GB-os szeletet csak a programoknak (gyak. ez a belső tár), és a maradék a szabadon felhasználható és számítógépről elérhető 11,2GB ... ha összeadod már ~14GB.. (mert a merevlemezek óta valahogy máshogy számítjuk a dolgokat és felfelé kerekítünk ... ).
És az android még nem is foglal sok helyet... a windows 8-as tabletekből nem szabad venni 16GB-osat, mert ha igaz amit hallottam akkor abból kb ~4GB szabad hely lesz elérhető azokon.
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
Kicsit nagyon off, de csak, hogy mennyire fura egy ország a miénk:
nálunk a bankkártyát kiveszik a kezedből fizetéskor, míg nyugatabbra egy percig sem adod ki a kezedből és ha megpróbálod adja is vissza, nem veheti el tőled (gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy te húzod le/dugod be a kártyát a terminálba).... ez egy ilyen ország sok-sok szempontból nem csak a telefonok dobozait illetőleg (az még nem is jelentős eset szerintem) ...
-
DraXoN
addikt
válasz pengemetal #8770 üzenetére
Meglepő de nekem még épületen belül is talál annyi műholdalt, hogy megmondja hol vagyok (2 szintes családi ház földszintjén ablaktól kb 1 méterre.. szám szerint 4-el tudott kapcsolatot teremteni).. igaz ez kb 2 perc volt neki, de meglepődtem, hogy megy.
Szabadban 10 másodpercen belül szokott találni jelet.
Egyébként érdekes, hogy sokan szidják ezen telefont térerejét is, hogy így meg úgy gyenge... nos én éppenséggel olyan házban lakom ahol a legtöbb telefon "meghal" térerőhiánytól, ezzel viszont még a lakás közepén is lehet beszélni szaggatás nélkül, ahol sok telefon megszakad (ez is erőlködik azért, az akku otthon gyorsabban merül mint máshol).
Még a nyár folyamán a bükkségben is voltam, ahol egy völgyben tartózkodtam majd egy hetet.. A tárbortársaimnak nem volt sok térerejük (csak kimondott pontokon), nekem azonban majdnem mindenütt volt a szabadban annyi, hogy lehessen beszélni (épületen belül persze ez is meghalt ... ott még segélyhívást se lehetett volna tenni ).A lényeg: érdekes, hogy egyeseknek "pöcre" megy a gps, míg mások panaszkodnak, persze nem feltétlen a próbálóval van a baj, lehet valóban defektes az adott készülék, vagy másfajta gps vevő van benne ami kevésbé érzékeny (stb).
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
válasz Maxentius #8705 üzenetére
bővített készenlét volt? én még GB alatt használtam az említett programot és ott villogott végig amilyen színen csak akartam (nem lőtte le magát).. ics óta nem raktam fel újra.. jó most ez így...
-
DraXoN
addikt
válasz werszomjas #8450 üzenetére
Töltést, csak különböző színnel jelzi, hogy épp hol tart az akku... ha jól emlékszem 40%ig piros (vagy 30%?) 90%ig sárga és 90% felett zöld.
-
DraXoN
addikt
válasz Ferenczi Áko #8395 üzenetére
Talán egy picit javult, de továbbra is "beakad" (mondjuk én úgy is statikus képet használok..).
-
DraXoN
addikt
Nekem is felajánlotta ugyan az új verziót de nem tudom leszedni már kb 2 órája próbálom ( 1200-as hibával leáll.. ha jól találtam valami kapcsolati hiba szervertúlterheltség miatt... végül is.. lehetséges )
-
DraXoN
addikt
Arra van a telefonon színes kis villogó "pötty" led a tetején ... egyébként van program rá, de szerintem nincs igazán értelme P-hez, hogy azt a részt villogtassuk elmulasztott hívás esetén...
-
DraXoN
addikt
válasz oszkarfincs #8312 üzenetére
Nem minden routerrel van baja, és egyértelműen szoftveres a bug (ami ICS-el keletkezett).
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
válasz Csaszi87 #7981 üzenetére
Mit szólsz ehhez? Még adatforgalmat és hívásköltséget is számol (persze nem szabad teljesen megbízni benne, nekem pl többet számol mint a tényleges a hívásköltségre, de inkább mint, hogy kevesebbet számoljon)
-
DraXoN
addikt
válasz rbalint88 #7774 üzenetére
Mikor Június utolsó napján megvettem az ennyimet a topic közel se pörgött ennyire.. Nemsokkal rá kezdtek egy erősebb reklámhadjáratot (már lement), de mostanában szerzi be sok ember ezen telefonját (köze lehet a mostanában jelenlevő áresésekhez ... a pl. T most csökkentette megint az árait erre a modelre ).. Illetve az is benne lehet, hogy Augusztus közepe-vége tájékán országos készlethiány volt a szolgáltatóknál (a sarki GSM-eknél nem tudom).
De nem számítottam, rá, hogy ilyen népszerű lesz ez a telefon. Hát ez van (nem mint ha zavarna.. csak annyira Samsung-Samsung mánia megy android vonalon).. Legalább a jövőben esélyesebb a jobb közösségi támogatás
neorow1: nem gondoltam kimondottan senkire, csak arra, hogy "pörög" a topic, és igen sok az aki eddig nem kérdezett ebben a topicban.. (téged láttalak korábban itt.. úgy rémlik ... bár a névmemóriám pocsék ).
most nézem, hogy az előző (#7773) hozzászólásom válasz lett... nem akart az lenni...
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
Hogy mennyi új ember jött a topicba, elképesztő.. egyre népszerűbb ez a telefon
Reményeim szerint hamarosan lesz időm összerakni azt az NFC-s leírást amit akartam már korábban, majd írok ha meglesz.
-
DraXoN
addikt
válasz Monk144 #7464 üzenetére
Én is anno külön raktam fel a T-s telefonra a CE-s ICS-t, és nem is volt bepipálva (nem emlékszem már milyen leírást is követtem, de az említette ne pipáljam be (bár az okát nem mondta) .. már tudom, hogy fontos, alapból úgy rémlik be volt pipálva, így ha nem vette ki az ember akkor utána ezek szerint "szívhat")
Ez megmagyarázhat pár dolgot, hogy miért nem tapasztalok sok olyan problémát amit más lehet tapasztal..
-
DraXoN
addikt
válasz Ranger^41 #7425 üzenetére
az ennyim ilyesmi:
Amíg volt viberem nekem is magas volt az "Android operációs rendszer" rész (érdekes, most a listán sincs... nem, nincs lejjebb, ez volt az összes felsorolt pont).
A jelenlegi "Android rendszer" terhelésnél én most leginkább a "Lama" programomra gyanakszom, egyébként nálam nincs bekapcsolva a bővített készenlét, a telefon szinkronizál folyton: gmail, facebook, gtalk. A Lama (feltételezett fogyasztó?) hálózatot figyel és profilt vált igény esetén. Wifi nem kapcsol ki addig amíg van kapcsolat.
Úgy 30%-on volt az akku mikor rádugtam a számítógépre, hogy "egyen".
-
DraXoN
addikt
Szerintem ez valami Samsungos gyökérség lesz, mert én ICS el simán hívtam egy android 2.2-es LG telefont [link].. (videóhívás nem volt, csak hang, azon nincs előlapi kamera).
Ezen kívül egy 2.3-mas androidú Xperia Mini Pro-val szoktam még rendszeresen íjmódon kommunikálni, azzal néha videóval is.Munkatársamnak szintén van egy Galaxy W-je... most néztük és tényleg nem tudom hívni hangon Gtalkon át, de ő se engem... Kíváncsi volnék más Samsung modellekre...
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
Eleinte nekem is össze-vissza merült. kell neki 1-2 hét minimum (de igazából úgy a 3. hét után kezdi elérni a teljes kapacitását, én így tapasztaltam). Bár ezeket az akkukat már nem kell teljesen lemeríteni, a kalibrációs folyamat miatt egy pár alkalommal eleinte (és később legalább 3-6 havonta) érdemes lehet kikapcsolásig használni a telefont.
darvinya: Nem vagyok benne biztos, hogy ennyi idő alatt egy üres rendszernél a kalibrálás pontosan megtörtént volna. Anno írtam is a topicba a kezdetén mikor meglett az enyém, hogy egy-egy éjszaka alatt 20-30% ot merült repülőmódban éjszaka.. de(!) azt nem írtam akkoriban, hogy olyan volt az aksi, hogy 1-5%kapacitással még legalább egy órán át lehetett játszani a telefonnal valamennyi játékkal (azaz valójában csak nem mért pontosan).
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
válasz darvinya #7179 üzenetére
Mondjuk nekem szolgáltatói T van, és megy a gtalk a telefonnal (igaz már a hivatalos firmware felett rakva mikor a ICS nem akart megjelenni, de a gyáriban is benne volt ez a funkció..)
Viszont van egy másik általánosságban érdekes hibajelenség:
Tegnap megkaptam én is a nillkin tokot a postán, és a következő a gond vele.
Ha a telefonon rajta van a tok és mondjuk számítógépről töltöm nem gyári USB kábelen át. akkor az érintőkijelző és az érintőgombok megzavarodnak (rosszul reagálnak, néha félre, vagy duplán, vagy épp sehogy vagy félbeszakadva).. ha a tokot leveszem akkor semmi baja és megy rendesen..Gyári USB kábellen nem tudtam még megnézni, a munkahelyemen csak ez a kábel van szükség esetére.
Más tapasztalt már ilyet? A műanyag tok valahogy árnyékol valamit úgy tűnik ami nem jó (talán a kijelzőnél, vagy az érintőgomboknál zavar be..
(a kábel nem árnyékolt, ilyen vékony "felcsévélhető" fajta).
s4tch: passz.. lehet, hogy a program és kimondottan egy alkalmazásom kezdett pinpongozni (akinek nem tetszett a "kuss" parancs), de ezt okozta, és azóta nincs gond vele .
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
Nekem is van valamennyi androidos partneremnél. Igen jó dolog és szerintem jobb mint a viber abból a szempontból, hogy míg a viber megeszi az aksit ez valamivel takarékosabb (no de azért ez is fogyaszt, de jobban bánik az erőforrásokkal).
Igaz, a vibernél sávszélesség igénytelenebb programot még nem találtam (bár pár ismerősömmel méregettünk pár programot és talán a gtalk az ami a legjobban megközelíti).Egyébként ha már viberhez hasonló programot akarnék akkor a fring-et használnám (ajánlanám).. igen jó percdíjas tarifái vannak (eurófüggő de 18-19Ft ra jön ki egy perc vele magyar mobil hálózatba, a vezetékes úgy ~4Ft és persze az is tud fring fiókok közötti ingyenes hívást, üzenést.. akkuigény viszont viberhez hasonló).. a Skype csak a kapcsolatok száma miatt van nekem, de az csak kérésre indul el. Nem futtatom állandóan.
-
DraXoN
addikt
Felraktam tegnap és egy éjszaka alatt vagy 30%ot merített a telefonon (repülő módban) ... nem jó ötlet, én ugyan csak arra akartam, hogy azokat a játékprogramokat kiszűrjem amik bespamelnek az értesítési részre mondván, hogy rég játszottam vele... de szerintem egész éjszaka focizhattak, mert elindult-kilőtte játszma lehetett, mert az ébrenlét a telefonnál folyamatos volt... Még aztán is zuhant, hogy reggel hagytam egy kicsit.. letöröltem és azóta az akku zuhanás megállt..
Tapasztalat: az app killerek tényleg nem biztos, hogy valóban hasznosak az akku üzemidő szempontjából. Legalábbis ez a program nem vált be.
-
DraXoN
addikt
válasz werszomjas #7124 üzenetére
Az olcsó kínaiaknál a kapacitást minimum (jó esetben) felezheted.. szeretik a (nagy) számokat...
-
DraXoN
addikt
-
DraXoN
addikt
válasz darvinya #7038 üzenetére
Nem vágtam még semmibe, csak feltételezem, hogy nem volna szerintem lehetetlen, de lehet, hogy nem egyszerű.. mint mondtam sose fejlesztettem androidra mivel sose voltam ezidáig hajlandó, hogy egyszer leüljek és elkezdjek vele mélyen ismerkedni (bár igazából ezen telefon előtt nem is volt androidos eszközöm, így addig max emulátorral tudtam volna "bohóckodni", részben ezért is vettem akkor már egy komolyabbat, hogy majd ezen elkezdek androidos programok fejlesztésével foglalkozni... majd valamikor.. csak valahogy a 4 hónapban nem volt rá időm vagy ép kedvem mióta megvan a telefon)..
Nem ismerem jelenleg az androidban levő ez irányú lehetőségeket és mint említettem az utóbbi bár évben a webprogramozással kapcsolatos területekkel foglalkoztam főképp (ezen a területen dolgozom).
De már az első megjelent androidos eszközökben is nagy lehetőséget láttam és sajnos nem kezdtem már el akkoriban foglalkozni vele.. ezidáig csak halasztottam.. nyáron szántam rá magam egy androidos készülék vásárlására, de ezidáig csak felhasználóként használtam (egy ideig valószínű, hogy még fogom is, szerencsére van most eléggé sok melóm a "szabadidőmre" is, és a maradékot meg az egyéb irányú tanulmányaim teszik ki.. ott is közeleg a vizsgaidőszak.. jaj... nincs időm most sajnos egyből egy "új" nyelvre.. talán februártól tudok szorítani rá időt... addig csak vizsgálódnék).The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
DraXoN
addikt
válasz darvinya #7034 üzenetére
ehh.. nem nagy találmány szerintem pedig valami cache és háttérfolyamatként való frissítési folyamat mikor kirajzolódik.. legalábbis csupán annyira, hogy ne akasszon agyon (elméletileg lehetségesnek gondolom)... lehet megnézek pár fajta widgetet.. ha nem találok semmit akkor lehet le kéne egyet fejlesztenem (?) ... csak ez eddig még sose csináltam androidos alkalmazást, bevallom fogalmam sincs jelenleg, hogy hogyan is kéne nekilátnom (mostanában csak weboldalakat és weboldalmotorokat készítettem.. évek óta nem foglalkoztam még a java-val se sajnos, csak tervezem már egy ideje, hogy ráfekszek arra a területre..)
-
DraXoN
addikt
válasz darvinya #7031 üzenetére
nézem icsben van a fejlesztői eszközök között egy "háttérfolyamat korlátozás" rész.. igaz, ott csak a számát lehet beállítani a maximális háttérfolyamatoknak, de lehet érdemes kísérletezni vele (már ha jól értem mire is való ez a funkció).
Egyébként telefon akadás:
Nekem egyedül egy naptár widget akasztja be a telefont [link] .
Tud valaki olyat ami nem generálja mindig újra magát egy idő után pont akkor mikor lapoznék és rátérne a képernyő? (abban a pillanatban tölti mindig be a listát és egy 2-5 másodperces beakadást okoz)Csak annyi a követelmény vele kapcsolatban. hogy mindenképp jó lenne ha ugyan így több napot tudna előre mutatni (ha máshogy nem akkor egy táblázatos naptárat mutasson ahol látszik, hogy mely napokra van esemény, de a listás volna a legjobb).
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
Korábban írta már valaki, hogy ICS frissítés után az üzemidő először visszaeshet mert a rendszernek újra kell kalibrálnia magát az akkuhoz (én is ezt tapasztaltam eleinte), de mostanra az üzemidő nálam jobb mint GB alatt volt... GB-vel nekem kb 1 és egy kicsi napot bírt ki, ICS-el elmegy 2 napot is ugyan olyan feltételekkel (mondjuk nálam a 2G-3G váltás szív nagyon, a lakásban ahol lakok a térerő igen foghíjas a 3G végképp.. így nagyon tud merülni, de ICS-el közel se merül annyira az adott környezettben.. a munkahelyemen óránként úgy ~1%-ot esik ha nincs viber.. ha megy akkor 3-4% körül van ez az érték... (otthon nem, de ott a körülmények nem ideálisak mint mondtam)
Tehát a kalibrációs időszaknak újra le kell futnia, és ez igaz visszafelé is, ha valaki ICS-ről visszamegy GB-re... (legalábbis akkor ha mind 2 esetben előbb csinált egy gyári visszaállítást.. akkor mindent töröl ügye a telefon)
[ Szerkesztve ]
-
-
DraXoN
addikt
válasz darvinya #6954 üzenetére
Nem azért de szerintem ez teljesen korrekt válasz a részükről.. és azért ne várjátok már el, hogy a "téves" áron adják el a telefont.
(egyébként részemről nem tudom mennyire szabályos, de valamennyi általunk készített webáruház is automatikus visszaigazolással rendelkezik.. egyszerűen a megrendelőknek erre van igényük).
Szerk.: arra akarok kilyukadni, hogy nyilván való volt, hogy hiba van és ne akarjunk már mindig mindennel "visszaélni" .. gerinces lények vagyunk.. legyünk akkor már gerincesek is és ne férgek módjára "élősködjünk" (ezen részt most csak úgy általánosságban úgy mindenkinek a világban)...
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
s4tch, Danny007:
Az akku kapacitás változás nem feltétlen téves, mert ha hirtelen nagyobb terhelésnek teszel ki egy akut jobban megzuhan a kapacitása, majd kis pihenéstől "magához térhet" valamennyire. A másik ilyen kritikus befolyásolás a hőmérséklet. Bizonyos hőmérsékleti értékeken jobb vagy rosszabb lehet a kapacitás (valójában a feszültség változik a hőmérséklet hatására élénkülő vagy lassuló kémiai reakciók miatt).. Pl. ezért nem bírja sok akkumulátor a telet.. egyszerűen mondhatni "elalszanak"... Itt most a processzor melegedésével együtt történt a növekedés, ami azt jelenti, hogy a "kellemes" meleg hatására az akkumulátorban levő vegyület elemei aktívabbak lettek (bár ekkora kapacitás mellett ez a mérték nem jelentős, de ezért is nem szabad az akkukat szélsőséges körülmények között használni.. lehet túltölthetjuk, vagy túlmeríthetjük a normál környezethez képest, és ezért károsodhat.. tárolni is emiatt nem szabad teljesen feltöltve, mert ha jelentősen más környezetbe kerülne mint ahol töltve lett és sokáig tartózkodna azon a szinten akkor szintén károsodna, de az üres akku is ezért nem jó... ezért jönnek a telefonok egy alap töltéssel és nem teljesen feltöltve vagy lemerítve, így tartható el a legtovább.. illetve az akku idővel önmagától is kisül, de az egy másik eset).The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
DraXoN
addikt
válasz SpeedHUNGARY #5786 üzenetére
a router tp-link?
-
DraXoN
addikt
válasz darvinya #5748 üzenetére
Igen.. én is tudom... de azt mondjuk nem, hogy a fent említett 550es firmware milyen régiójú.. de mint mondtam akár régión belül is lehet egy-egy azonos modell más alkatrésszel szerelve ami miatt más firmware kell rá.
(nekem is elmenne legalább 2 napot ha hagynám.. egy 2 napja pl. úgy jött ki a meló, hogy hozzá se tudtam érni a telefonhoz egész nap csak este (és szokásommal ellentétben útközben se piszkáltam.. mire hazaértem az előző esti feltöltésből "csupán" 30% esett le).
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
Tudni kell, hogy a telefonokból régiónként más-más típusú alkatrészek előfordulhatnak (néha még régión belül is), érdemes mindig megvárni a saját régiónk szoftverét, mert egy másik régió jé nem biztos, hogy jobb (ha más a régió). Ez okozhat hibás működést, gyorsabb merülést, kritikus esetben akár téglát is (mondjuk ha az adott telefon egy-egy régióban más procival szerelt és a szoftver csak az adott típusra van kihegyezve)...
Meg egyébként is.. szoftverfejlesztéseknél nem mindig a legújabb a legjobb .
(mondom ezt úgy, hogy magam is felraktam a T-s P-re az ICS-t, de még az .544-es van rajta. A frissítését meg az OTA hálózatra bízom majd )
#s4tch: Ha még nem tetted meg, tartsd lenyomva rajta az ujjad ( csak húzd majd be közben a fejed )
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
válasz Ferenczi Áko #5640 üzenetére
Tudtommal a GSM dolog amit írtál nem igaz 2 okból:
ha csak GSM-re állítod akkor még marad mobilnet, de maximum EDGE-GPRS sebességel.
és a fogyasztás nem csökken hanem nőni fog ennél a telefonnál (ideális esetben, ha mindenhol lenne 3G hálózat). Az ok, hogy ez a telefon már "modernebb" egységet tartalmaz ami 3G-n kevesebbet fogyaszt mint GSM-en. Sokat leginkább a 2G-3G váltás fogyaszt, arra jó lehet a rögzítés 2G-re (GSM) ... de ha tudjuk, hogy mindenhol vagy 3G ahol használjuk akkor érdemesebb inkább arra állítani, mert akkor kevesebbet fogyaszt. (azért is az preferált alapból a kettős módnál)The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
DraXoN
addikt
válasz bozsozso #5606 üzenetére
Elsősorban én is mondjuk az említett esetre mondtam, hogy csak mondta, hogy a webshopban lett véve a telefon az adott számra (de nem). Ez utólag kiderülhet és számlázhatnak.
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
Azért csak óvatosan ezekkel a sim csere tanácsokkal. Nem egyszer hallottam már, hogy utólag kiszámlázták még ha helyben nem is kértek semmit (a legbiztosabb pont ha hibás a simkártya ).
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
válasz darvinya #5416 üzenetére
Úgy tudom az Oracle-Google per már lezárul a Google számára kedvező eredménnyel (fordítva az egész android rendszer sorsa megpecsételődhetett volna.. illetve ez az eredmény nem csak a Google számára jó.. mindenkinek aki érintett lehet hasonló ügyben)
Vagy volna még valami? Mit értettél "kódolási csalás"-on (ezt a kifejezést először hallom életemben, így nekem új)?
-
DraXoN
addikt
válasz Knight666 #5413 üzenetére
Tévedés az androidok nem JAVA alapúak. A rendszer Dalvik alapú. A zavart az okozhatja, hogy a google tudatosan úgy építette fel a Dalvik programozási interfészét, hogy teljesen kompatibilis legyen a JAVA platformokkal.
Ezért is volt a Google és Oracle között anno per, hogy az interfész is beletartozik-e a licenszbe vagy az nem (végül a bíróság úgy döntött, hogy másolás nem történt, az interfész meg nem tartozhat licenszjog alá).[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
Találtam 2 érdekességet:
az első egy "pink" színű változat xperia P-ből: [link] (annak akit érdekel)
A másik:
dugók a "lyukakba" ... vagyis ne menjen tele kosszal minden bedugható pont: [link] (utóbbi szerintem jó, csak sokallom az árát)The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
DraXoN
addikt
válasz csabesz89 #5338 üzenetére
A nillkin tok és az autós tartó nem üti egymást? (vagyis nem akadályozza az egyik a másikat?)
Dany007: rendeltem már anno párszor, tapasztalataim szerint 2-6hét (de volt hogy 8 hét, akkor a vámon csücsültették egy ideig, de nem vámoltatták meg) alatt jön meg valami.
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
válasz Dany007 #5321 üzenetére
Úgy tudom NFC beamen is BT-n küldöd át (illetve.. lehet a Wifi is lehetséges nagyobb fájloknál), csak a kapcsolat létrehozás megy NFC-vel. Pontosan nem tudom, hogy működik nincs ismerősök között senkinek NFCképes telefonja (csak nekem). De ha jól tudom mindig épp az aktuális tartalom kerül megosztásra (kép, névjegy, videó (nem tudom azt lehet-e, de nem látnám technikai akadályát) ).
[ Szerkesztve ]
-
-
DraXoN
addikt
válasz Dany007 #5235 üzenetére
Ha videókodoló akkor én mondjuk ezt használom: [Free Video Converter]
eléggé sokat tud
-
DraXoN
addikt
válasz darvinya #5175 üzenetére
Az én laptomom a "csökkentett" amperes változat, és csak 300mAh ad le, de feltölti a telefont (igaz kell neki vagy 5-6 óra a teljes töltéshez ha teljesen le volt merülve).
(igaz.. az ennyim csak bekapcsolva tölt... nincs kikapcsolt töltés képessége (5. évében jár és akkor tájt nem volt még ilyen funkció egyikben sem))
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
válasz Ferenczi Áko #5101 üzenetére
Én nagyon szeretem, nekem nagyon kézre áll, de volt már itt olyan aki panaszkodott, hogy vágja a kezét.. Embere válogatja.. ha tudod érdemes megfogdosni emiatt...
A hátulja íves is és nem is (középtájt lapos, ezért nem billegős annyira, csak a legszélén, de ez csak bizonyos fényszögben látható, vagy tapintható ki.. ránézésre ívesnek tetteti magát)
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
Rossz disznók: [link]
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
Mások is tapasztalták a "ragyogást" és pont ma: [link]
Szerk: végigolvasva.. a vibert említik... nekem is van fent... akinek "világít" van viberje? (lehet valami viberfrissítés szúrt el valamit)
Készítettem egy rövid videót az eseményről.. noha egy kamera más tartományokat rögzít, de a korábbi használati videóknál nem emlékszem, hogy ilyen fényes pont lenne a telefon tetején: [link]
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
Most elnézve sötétben a telefont.. eléggé feltűnő.. tuti hogy eddig nem világított.. és most egyszerre többen is észreveszik? ez most tényleg valami központi lehet? vagy dátumra programozott valami "vicces" programozó?
-
DraXoN
addikt
-
DraXoN
addikt
válasz davidfun #4547 üzenetére
Érdekes.. 3 hónapja van meg a telefon, eddig észre se vettem csak most hogy mondtad és ránéztem.. ugyan azt csinálja nekem is... de tényleg nem figyeltem eddig.. lehet így van gyárilag (csak bizonyos szögből látszik.. pont szemből). Másnál is ilyen?
-
DraXoN
addikt
válasz Dany007 #4467 üzenetére
Gyenge akkunál még sose próbáltam a gps-t, de ezidáig sose volt olyan, hogy nem találtam gps-jelet pár másodperc alatt (igen, a telefonos hálózaton keresztüli rásegítés aktív, de miért ne legyen az ha van netkapcsolat a telefonon?.. csak gyorsítja a kapcsolódás sebességét).
Szerk: a telefonomon még GB van, a legutolsó T-s frissítéssel (6.0.B.3.184).
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
válasz Bitpalace #4395 üzenetére
Én azt csináltam a régebbi telefonommal ha fóliát tettem rá és nem sikerült jól akkor leszedtem és kicsit megnedvesítve a fóliát (de tényleg csak kicsit.. gyak 2-4 cseppnyi össz folyadék maradt a fólián óvatosan kell mert a sok víz a telefonba kerülhet, ha jól csináljuk akkor azonban nem jut ki annyi mennyiség ami a telefonba szivároghat, és a telefont áttöröltem ha mondjuk valami "szösz" miatt nem sikerült rendesen felrakni) és újra próbálhattam (bár akkor már nehezebb volt mivel a fólia alsó rétege hiányzott.. de ez így mindig tökéletes eredményt adott és semmi buborék vagy szösz nem lett a kijelző alatt).
A rásimításhoz segédeszköz nekem nem kellett, magától "rácuppant" mindig (elég volt az ujjam, vagy esetleg kicsit a körmöm ha "beragadt" egy kis levegő).[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
válasz rObika8802 #4028 üzenetére
Nekem akkor szokott ilyen hamar lemerülni ha az operát megnyitva hagyom képernyőlezáráskor.. az opera nem egyszer ilyenkor leszívja az akut pár óra alatt
-
DraXoN
addikt
Most nézem a munkahelyen csak tp-linkek vannak (3db, külön hálózatok, más-más generációba tartozó tp-link routerek), minddel jól működik.
Nem tudom mi alapján dönti el, hogy megy-e vagy sem...The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
DraXoN
addikt
Akiknek router gondjaik vannak, azok szerintem próbáljanak meg rajta firmware frissítést végezni, ugyan nem most, hanem akkor még mikor vettem az ennyimet olyan firmware-rel jött, hogy minden mobiltelefont csontra fagyasztott ami csatlakozni próbált hozzá (mindegy volt neki, hogy wm, symbian vagy épp android ... ). Az ennyim mondjuk egy Linksys.
-
DraXoN
addikt
válasz Hegyirabló #3735 üzenetére
Ez minden amit találtam: [link]
Tartok tőle, hogy az a felső kis műanyag elem csak teljes házzal együtt van.. legalábbis nem látom külön...
-
DraXoN
addikt
válasz Hegyirabló #3730 üzenetére
A szerviz nem tudom mennyit kérne, de ebay-en érdemes keresgetni ezen alkatrészért, ott lehet találni már ehhez a telefonhoz szinte mindent (még a házat is lecserélheted más színre pár ezer forintból ha nem kaptál olyat amilyet eredetileg akartál).
Knight666: A led felett van a mikrofon (ha megnézed lehet látni egy kis nyílást), a kamera és a led közötti rész nem nyitott.
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
válasz Hegyirabló #3728 üzenetére
Az a felső elem műanyag
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Vírusirtó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Path of Exile (ARPG)
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
- iPhone 16 Pro Max 256GB fehér White Titanium
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 33 töltéssel 2025. 10.30-ig Apple jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest