- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave1984
őstag
válasz
Knight666 #23783 üzenetére
Az az alapbaj,h. manapság egyik márkánál sem szánnak megfelelő időt tesztelésre/piac nem engedi/ ezért egyre több a hibás készülék,a pár hónap után jelentkező hibák!Részemről (30-hoz közel) kiszállok ebből a túlpörgött fogyasztói szokásokból,inkább hosszú távon is megbízható(2-3 év) telefont fogok venni,mert a legfontosabb mégis az,h mindig eltudjanak érni,tudjak telefonálni!
-
Dave1984
őstag
válasz
Knight666 #23781 üzenetére
macerás: Nextelél vettem kártyafüggetlenül,és elég messze lakom BP-től,Posta se lenne túl olcsó,+ a bootloadert kinyitottam,tehát már lehet nem is garis!Tudom visszalehet zárni,de elvileg attól még megtudják nézni,h volt-e nyitva.Sonytól kértem le a bootloader nyitó kódot!És miért nyitottam ki?! 2005 óta 1-2 kivétellel csak SE telefonjaim voltak,és soha egyik sem hibásodott meg.V640,W810,Cedar,Spiró,Mini van még nálam,mindegyik kifogástalanúl működik,a mai napig!SE= Minőséget jelentett számomra,ezért egy idő után a garival sose foglalkoztam!Azt hittem továbbra sem kell,mert legalább 1évet kihúz!Hát nem:-(
Többi Sonyról sem olvasok túl jókat!Sok a hiba!Kérdésem még fenn áll,ha nem lesz javítva meddig fog még működni a kijelző?
-
oszi666
őstag
válasz
Knight666 #23750 üzenetére
Azt en is megtalaltam a neten, de hiaba ve tteki nem hasznalt. Most a razorka fele buil.prop utan ujrainditottam, ees nem bootolt fel. Pedg fel orat vartam ra. Ugyhogy restorebol visszament a moonbreaker. Csak azt nem ertem, ha egyezer mar sikerult cyanogenmoddal felbootolnia, masodjara miert nem?
-
-
NEMO1968
őstag
válasz
Knight666 #23019 üzenetére
A WiFi lehet hogy megoldódik.
Majd lesz helyette más,esetleg sokkal durvább és bosszantóbb.
Én kb. 2 hete visszaraktam a SONY ICS-t(mérgemben még csak nem is tiszta telepítéssel),és minden nyűg megszűnt.
Akksi mostanra beállt(2-3napot megy),nincs hívás bug,WiFi villámgyors,nincs probléma a fájlkezeléssel,stb.
Egyedül a GPS-t nem tudom működésre bírni,de megvagyok nélküle.
Rootolva van a teló.
Update Center és feleslegess appok kidobálva. -
válasz
Knight666 #22946 üzenetére
"Ez semmiképpen sem tűnik normálisnak. Sőt, ami azt illeti, a lassabb PC-s töltéssel (~500mA) elhanyagolható mértékben még tovább is kellene bírnia."
Ez az állítás csak a nagyon régi asztali gépekre igaz.Már az utóbbi 3-4 évben eladott számítógépek USB portjai is jóval a szabványos 500 mA felett töltenek, sőt kikapcsolt állapotban is töltenek, ha ez a BIOS-ban be van állítva. Az érték elérheti akár a 2A-t is. Az alaplap gyártójától függ, de az 500 mA-as szabvány többszörösével töltenek már a szgépek. Keress csak rá az alaplapok gyári specifikációjában a NET-en.
-
Tarill
őstag
válasz
Knight666 #22946 üzenetére
elképzelhető, minden esetre ha tudom falból töltőm úgy tuti
amúgy néha szokott olyat csinálni hogy megáll a % mutató de a kis led meg világít h tölt, ha újraindítom akkor egyből jó %-ot mutat de végülis mindegy 1 nap akkuhasználat után még 82% on van kb még 3-at kibír ha falról töltöm
-
freemanone
addikt
válasz
Knight666 #20970 üzenetére
Az persze természetes, szigorúan user szemmel írtam le a dolgot, de fogyasztásról engem sosem sikerült meggyőznie senkinek. Mondjuk a P kijelzőjénél biztosan kevesebbet fogyaszt (50% fényerő felett) egy akármilyen samoled.
(#20969) dekrer: modikkal beszúratom a kimaradt lépést, hogy ne legyen belőle keveredés.
-
Magnat
veterán
válasz
Knight666 #20797 üzenetére
Érdekes, azt hittem ezek szabványos cuccok ... mondjuk amiket te említettél azok tagek, etzekben a címkékben meg chip lesz (tehát aktív eszköz, mint a telefonban).
freemanone: nem hinném h akkora volumenről lenne szó, inkább csak ha vmi anomália van, akkor lenne könnyebb így tesztelni egy gyorsat.
-
darvinya
titán
válasz
Knight666 #19615 üzenetére
parts4repair.com itt lehet csemegézni.
(#19617) Hegyirabló
A hogy elhallgat az nem csak app hiba lehet.
pl: valóban adáskiesés van -
darvinya
titán
válasz
Knight666 #18905 üzenetére
Nagyon baró, főleg evvel a vezérléssel.
Amit kb. 2mp volt megfejtenem.
Javaslataim:
Viszont az átlátszó részt kicsivel visszább venném az átlátszóságot.
Középre raknám a táblát relatív Layer-el és felülre az órát.A állás mentéshez tudom több minden kell, így az már rádbízom.
-
gerii
addikt
válasz
Knight666 #18083 üzenetére
Kicsit utánaolvastam XDA-n, van megoldás rá, csináltak +2 féle Nfc.apk -t, az egyik képernyőzárnál, a másik teljesen sötét kijelzőnél is működik, csak kell hozzá root, hogy át lehessen írni az eredeti .apk-t. Szóval ha lesz rootom, akkor frankón be tudom állítani az NFC-t minden hülyeséghez.
-
válasz
Knight666 #17266 üzenetére
Úgy tudom, illetve tudtam eddig..., hogy nem 2 egyenrangú mikrofon van benne. A második mikrofon feladata a hangminőség javítása, de leginkább a háttérzaj kiszűrésének a támogatása.
Délután most már kipróbálom amit darvinya írt és meghallgatom a 2 feltett mintát is. Most már kíváncsi lettem... Hagyom magam meglepni. -
darvinya
titán
válasz
Knight666 #16063 üzenetére
Azon semmi valós adat nem folyik.
Az csak olyan adatot továbbit amit te is kézzel beállíthatsz.Értsd mint a fórumtárs leírt példája.
Közérthetően lefordítom:
NFC-n átküldöd a Bluetooth kapcsolati beállítást, amit te kézzel tennél meg.
Ez viszont készülék függő, hogy elfogadja vagy nem.
Utána mind a küldő és fogadó eszköz arra a csatornára áll (jelen esetben a Bluetooth).
Ekkor megvalósul maga a file transzfer.Ez sajna nem olyan egyszerű kétirányú csatorna ami egyből valós átküldendő adat folyna.
-
válasz
Knight666 #15913 üzenetére
Gyártói garival nem. Mint ahogy az acro S-t sem...
De ez nem nagyobb gond, mint hogy ki "kell" dobjak 100E forintot.
Gondolkodtam, hogy újra P-t veszek, de ott, és annyiért már nincs.
Gyártói garis P-ért meg most 80+ ezret kiadni? Inkább hozzácsapok még, és egy V-t nézek.Emellett az is nyomott a lattban, hogy mégis csak kell nekem a memóriakártya foglalat. Mert igaz, ilyen szélsőséges esetre nem gondolva a microSD-ről sokkal könnyebb adatot menteni, mint a törött alaplapos modellről...
A V-t meg már egy ideje tervezgettem, mint ray-t leváltó modell, de nagyon ragaszkodik hozzám a ray, így most megúszta
(lehet az ő kis személyes bosszúja volt az egész
)
-
DaDa
senior tag
válasz
Knight666 #15871 üzenetére
Sajna nem ilyen egyszerű...ez talán segít az XDA-ról...nekem így működött.
Hello Marc,
I know this is an old post, but just in case if you have not got the solution or there are others with similar issues, please try these steps:
1-> Goto "System Settings"
2-> Click on "Data Usage"
3-> Turn on "Mobile Data" (assuming that its off)
4-> Click on the present date mentioned in "Data usage cycle"
5-> If you cannot see the option "change cycle" after following the step 4 then click back button to exit the screen and then click on "Data Usage" again and then click on the present date mentioned in "Data usage cycle"
6-> You should now see "Change Cycle" option.
-
darvinya
titán
-
darvinya
titán
válasz
Knight666 #15662 üzenetére
A legkisebb testvér 4400 mAh-s, ehhez 76 x 62 x 22 milliméteres méret és 135 grammos tömeg párosul. A középső társ már 7800 mAh-s, 80 x 75 x 22 milliméter, 195 gramm adathármassal hívja fel magára a figyelmet, a legnagyobb mágus teljesítménye pedig 10400 mAh, melyhez 99 x 76 x 23 milliméteres dimenziók és a jelentősebbnek mondható 245 gramm tömeg fűződik.
forrás:[link]
-
-
kronick
csendes tag
válasz
Knight666 #15649 üzenetére
Igazad van lehet, hogy a JB megoldja a problémámat sőt remélem.
A Htc-énél mikor meglett a JB frissítés nem történt csóda de azt mondhatom hogy a jb elötti időszakhoz képest az olyan volt mintha 3 napot bírt volna a telefon. És ne feledjük el belekerült az energia takarékos mód is . De hát majd meglátjuk.
Azért köszönöm, hogy te legalább gondolkodtál rajta és próbáltál némi megoldást tanácsolni független attól, hogy JB majd jön. . ThxViszont mivel azt látom, hogy mindenki az töltővel van elfoglalva ami nem a probléma kulcsa részemről Ezért, hogy pontosítsam a dolgokat tényekkel is. A következő a gondom.
Tapasztalások töltöttségi szint
Tegnap este telefon töltőre majd reggel töltőről le.
Reggel 8 óra 100% akku szint 8 óra elteltével az akku szintem 54% ra esett le. Nekem ez azért fura mert amint az írtám már korábban is ez azóta van mióta felraktam ez a frissítést. Amig ez nem volt a telefon durván 30 perc wifi max 20 perc telefonálás és 20 óra után mutatta a telefon a 67% kot.l nem 8 óra elteltével ....Mit használtam mi futott a háttérben ami lezabálhatta az aksit a válsz egyszerű semmit. leszámítva egy dolgot ebben az időben az össz.. telefonbeszélgetésem talán meghaladta a 15 percet és akkor sokat mondok. A telefon egész nap csücsült az asztalon mert kíváncsi voltam mit bír az aksi ha nem piszkálom egyáltalán
Viszont most vettem le újra a töltőről a telefont mert gondoltam 45% után illene töltenem megint. Szépen fel is töltött és láss csodát wifi bekapcs mert az se működik mindig max és lehet sokat mondok fél percig ment majd kikapcs. 100% akkú időből lett 93% alék. hm.. érdekes az tény hogy a wifi zabálja rendesen az aksit de kérdem én 30másodperc alatt 7% - kot esik az aksi az normális???????
na mind remélem van megoldás vagy legalább egy olyan választ kapok, hogy vigyem vissza gari van rajta hátha tudnak okosat mondani a szervizbe
-
Atmo
senior tag
válasz
Knight666 #15530 üzenetére
Az USB2 kb 30mb-ig tud másolni, de itt az antutu tesztben jól látszik, hogy 20mb/sec alatt van, tehát még az usb2 határát sem éri el.
Azért fontos, hogy gyors legyen a háttértár, mert akkor a betöltések lényegesen gyorsabbak lesznek és összességében ettől lesz a telefon is gyorsabb.
mod.: egyébént én ha tesztet csinálok általában mindig ugyanannyi az eredmény antutuval. Szóval ha valakinek nagyon eltérően más eredményeket hoz annak valószínűleg az az oka, hogy valami a háttérben zabálja a telefon erőforrásait.
-
Atmo
senior tag
válasz
Knight666 #15520 üzenetére
Jól látszik itt is milyen baromi lassú a tár benne
Ha ezen fejlesztetnének biztos vagyok benne, hogy LÉNYEGESEN gyorsabb lenne a telefon!darvinya
energiaigényes? a régi típusok igen, de vannak már újabb, energiatakarékos usb3 chipek, aztán meg az energiatakarékosság szempontjából úgy is meg lehetne csinálni, hogy ha nincs használatban az usb port kikapcsolja a rendszer autómatikusan, nincs igazam?
nem tudom, én eddig fxp zip csomagot módosítottam és ott nem mindegy, hogy a zip erős tömörítéssel vagy csak tárolási aránnyal volt tömörítve (~100mb volt a különbség)
-
törölt tag
válasz
Knight666 #15043 üzenetére
Talán, ha utána nézel, hogy egy Swift GTi mennyiben is másabb mint a sima mezei 8 szelepes, akkor leesik, hogy nem egy kategória a kettő.
És az sem mindegy, hogy 110 ló mozgat 830 kilót, vagy 170 ló 1300-at... Sanszos, hogy az utóbbi lesz a lomhább, ám vélhetően a biztonságosabb baleset esetén.
-
darvinya
titán
válasz
Knight666 #14682 üzenetére
Ezt már ki lett tárgyalva Ion topikban, de leírom.
NFC kikapcsolt képernyő mellett azért nincs, mert ha fizetésre is használod.(fentebb linkelt képen Wallet)
Akkor ezt egy rádiós eszköz segítségével az ember tudta nélkül is lelophatja az adatokat.
Ezért nem működik.Intelligens Csatlakozás-ban headset-hez lehet WiFi ki/be kapcsolást rendelni.
-
darvinya
titán
válasz
Knight666 #14221 üzenetére
Nem azért nem akarom publikálni, mert nincs kedvem hozzá.
Hanem azért aki nem ért hozzá annak csak a kedvét és a pénzét venné el.És igen a OTG bekötés 4-5 láb között 100KΩ ellenállás kell, hogy tötlse ilyenkor a telot.
De ennél csak táppal működik a OTG rész!Arról nem beszélve, hogy a legtöbb alkatrész nincs Magyarországon.
Így alternatív megoldás kell, de azoknál 0.3mm lábakkal nehéz dolgozni.Annyit lehet, hogy csak az Y-OTG kábel legyártását kellene megmutatani vagy gyártatni, mert smd ellenállás nem lehetne észre venni.
De ilyenkor nincs alap OTG rész!Dokkolónál ott van még a HDMI és microHDMI bekötés is.
Ami a 19 lábbal és eltérő bekötéssel már gond.
Ráadásként forrasztó paszta kellene, stb.Ha lehetne itthon olyan alkatrészt kapni akkor 1 Nyák-on megoldható minden.
De nincs és külföldről 1-2db horror árban érkezik meg.(1000db az érné meg behozni.
Azaz 1000db dokkolót kellene legyártani.)Ha valaki kérdez és komolyan gondolja segítek.
-
darvinya
titán
-
-
darvinya
titán
válasz
Knight666 #12973 üzenetére
Amit használok XperiaGX Launcher annál beállítható az elforgatás és nem kell semmi hozzá.
(#12978) Danny750
De azért a S4-es HOS 100eFt míg S3-ast 67-75eFt.
Valóban S4 gyorsabb, de abból viszont kevesebb van, és ránézésre nehéz megállapítani melyik van benne.
Vagy tévedek?S3-al kellene egy összehasonlítás még.
Amúgy a fent említett Launcher-rel pont annyi döcc fordul elő mint HTC-n S4-essel.
-
darvinya
titán
válasz
Knight666 #12126 üzenetére
Nekem a „déli híd” nem is USB csatlakozó, csak ahogy mondod külön integrált vezérlővel oldották meg.
Amúgy SCSI-re rágugliznának akkor kijönne miért értetlenkedek fórumtárs kijelentésén.
„ ez hülyeség, az elsőkkel is ugyanúgy működik mint a hátsókkal, ne vezesd félre az embereket.”
Mert ahány alaplap, annyiféle változat van.
Másik, hogy a „déli híd” valójában csak egy megnevezés.
Azt, hogy nem használ optikai meghajtót attól még megy, mert rátudja kötni.
Csak előfordulhat a driver hiánya.Aki meg többet tud javítson ki, én sem írtam bántó megjegyzés apró szöveg elírás miatt.
-
darvinya
titán
válasz
Knight666 #11316 üzenetére
Nekem nem véletlenül vannak ilyen cuccaim.
Maketteztem és ezek megmarad, de ha van lehetőség szívesen segítek.Bár a gyöngyházszínűvé tenni már macerásabb.
Ugye ott már rétegenként kell felvinni és ott csak alu festék jöhet szóba.
Meg az egész művelet alatt egyenletes hőmérséklet kell, különben deformálódik az alu.
Viszont kivitelezhető. -
escape
aktív tag
válasz
Knight666 #11224 üzenetére
Hát, elég sokat fizettem érte sajna. Akkor még ennyi volt a teló, és ha már veszem, akkor fullextrásat akartam, így lett tokom és hdmi kábelem is hozzá.
zerge: Ha náluk vetted/veszed a telót, akkor ingyen ki kell hogy cseréljék, egyébként hibás működésre hivatkozva szintén ingyen cserélik. Legalábbis én így csináltam.
-
sajo13
senior tag
válasz
Knight666 #10263 üzenetére
Mikor elterjedtek a digitális fényképezőgépek 2000 elején, akkor a TV-k és monitorok még szinte mind 4:3 oldalarányúak voltak. Akkor a digitális fényképezőgépek felbontásai ehhez igazodtak.
Azóta eltelt több mint 10 év, most már nagyon sok helyen 16:9 oldalarányú monitor és TV van, így lassan-lassan majd 16:9-os oldalarányú képeket lehet készíteni a digi fényképezőkkel. De pár év kell még ehhez... -
Dany007
veterán
válasz
Knight666 #10238 üzenetére
De mire jó a 4:3? Nem értem... : )
Ma már mindegyik TV 16:9-es képet ad. Gondolom ti is TV-n nézegetitek a képeket, nem?
De a nyomtatott képet formátuma is a 16:9-hez közelít, nem pedig a 4:3-hoz. Ahogy a legtöbb monitor képaránya is 16:9...
Akkor nem értem, mi szükség a 4:3-ra? Hol hasznos az? Azon kívül, hogy a P-n 4:3-ban 8Mp-ben lehet fotózni 16:9-ben meg max 6Mp.
Szóval nem vágom, a mai világban hol hasznos vagy mi értelme a 4:3-nak? -
darvinya
titán
-
-
sssz
őstag
válasz
Knight666 #6028 üzenetére
Vásárlás előtt elkéred az imei számát a telónak, elrohansz a szakszervízbe és megkérdezed hogy vállanák e a szervizelését és hogy honnan van a teló? Életszerű nagyon
pl egy samsung gyártói garancia papír ugyanugy néz ki bármelyik termékre. az eladó tölti ott ki az adatait. bármilyen készülék garipaprja lehet. sőt, akár egy másolt garipapír is lehet, hiszen nem veszed észre. Az adatok eredetiek lesznek rajta, amit kitölt. csak éppen arra telefonra, amire kitölti nem érvényes a gyárói garancia, csak ezt te nem tudod és jóhiszeműen megveszed a telefont.
Keress rá a neten a szürkeimport és a mobiltelefon szavakra és érdekes dolgokat fogsz találni.
De tényleg zárjuk már le ezt az egészet, mert már eléggé zavar, hogy offoljuk a forumot.
Ha nem megy, meg fogom kérni az admint, hogy az utolsó pár hozzászólást törölje, mert semmi köze a témához. -
Freeman01
tag
válasz
Knight666 #5993 üzenetére
Ez az új szériás már amibe sajnos nincs HUB csak a töltő meg a HDMI csatlakozások vannak kivezetve.
Tudtommal nincs benne külön bluetooth hanem a telefon kékfogát kell használnod hogy egeret vagy billentyűzetet tudj hozzá csatlakoztatni (vagy kell egy OTG kábel és akkor már mehet rá HUB). -
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Óra topik
- RAM topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- ASUS routerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- felújított Iphone 13 mini 256 GB, kártyafüggetlen zöld
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest