Hirdetés
- Xiaomi Watch 2 - fast fashion
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Hát, a saját, többszöri próbám nem ezt mutatta. Minél újabb telefonom lett, annál kevésbé lett érezhető persze, de meggyőződésem, hogy valamennyire ezen is érzékelem még. Sebességben is ezt tapasztaltam, de ez is inkább a régebbi, és/vagy low-end telefonoknál volt jól érezhető, ezért is adok ki inkább többet egy normális telefonra azóta, mint hogy egy low-end 'szutyokkal' szívassam magam és az idegeimet
Szerencsére egyre jobbak lesznek a telefonok, lassan már csak szándékosan lehet rosszat venni
-
zseko
veterán
válasz
marquuard #52183 üzenetére
És minél több app minél több ramot eszik, annál több akksit is eszik. És nekem például nem tetszik, hogy 'hátha' alapon teletömi a ramot mindenféle szeméttel, pláne mikor olyanokkal amiket vagy nem is használok, vagy viszonylag ritkán. Mert ugye 'hátha'. Szerintem el tudom dönteni magamtól mit akarok elindítani és mikor (első indítás után úgyis ott csücsül majd), a jelenlegi megoldás helyett inkább valami tanulóalgoritmust rakhattak volna bele, ami megtanulja és valóban tudja minek kell(ene) a memóriában lenni.
Hozzáteszem nem használok memóriatisztító 'hülyítéseket'- az egyik leghaszontalanabb alkalmazásoknak tartom őket -, már 2011-ben rájöttem az első két hónapban, hogy többet árt mint használ. Néhány hetente, mikor épp eszembe jut, elindítom a beépítettet, ennyivel letudom.
-
-
bigdady
nagyúr
Ti min használjátok a telót? Amoled mozi?
-
UfoZoli
aktív tag
Kérdés: Oreo alatt a fix értesítések sorrendjét hogy tudom priorizálni?
Fixen van: Avast, Profilválasztó, adatfogyasztás figyelő.
Azt akarom hogy ez legyen a sorrend fixen, de ha elindítom a poweramp-ot akkor az legyen az első helyen.
Jelenleg sehogy nem tudom megcsinálni, lehet hogy én vagyok a hülye, de akárhány külföldi fórumot olvastam sehol nem írtak róla semmit. -
Tomiii258
tag
-
marquuard
veterán
válasz
UfoZoli #52166 üzenetére
Az utolsó 3 Oreo patch nem tartalmazott semmiféle módosítást a RAM menedzsmenttel kapcsolatosan, ennek az imént jártam utána.
A kevesebb szabad memória egyáltalán nem hozható összefüggésbe a memóriakezeléssel. Frissülnek az alkalmazások, bővülnek a funkciói, rendszerszinten nem változott meg semmi a patchek között. Egyébként androidos környezetben az a legoptimálisabb, ha minél több RAM-erőforrás allokálva van (értsd: valamilyen folyamatnak ki van osztva a kapacitás), mert annál gyorsabb és gördülékenyebb minden. Ne is takarítsd, csak fölösleges köröket fut a CPU vele és csak felemészti az akksit.
Pont ettől RAM menedzsment, bízd rá.
[ Szerkesztve ]
-
Tomiii258
tag
Most már egészen biztos vagyok benne, hogy a legutóbbi alkalmazásokból el-eltűnnek programok, amiket egészen tuti, hogy nem én zártam be.
Ez azóta jelentkezik, mióta pite van, oreon sose jártam így.
Jó, mondjuk nem is szoktam 10+ appot nyitva tartani, de most se teszem és akár 6-7 megnyitott menü vagy app után záródnak a régebbiek.Ezt melyik beállítás okozhatja?
Hozzáteszem, a frissítés óta nem mókoltam semmi ilyesmivel, tehát tuti, hogy nem én állítottam át, ezért is kérdezem inkább, hogy melyik beállítás lehet.Elsőre ránéztem a Karbantartóra, de ott is változtak dolgot. Esetleg akksinál adaptív akkumulátorkezelést kéne kikapcsolnom, ilyen nem volt korábban, vagy csak nem így hívták
-
dkovizoli
addikt
válasz
monoinc #52179 üzenetére
Ez egyáltalán nem biztos. Hivatalosan is függetleníthették. De volt pár olyan is, emlékszem ami a beszámolók alapján, megjelenés után, hogy függetlenül került forgalomba. A knox számlálót nézd meg download módba. Ezenkívűl, ha volt szervízben, onnan is jöhetett vissza függetlenül.
[ Szerkesztve ]
-
dkovizoli
addikt
válasz
lasse001 #52177 üzenetére
Nálam bétákkal semmi probléma nem volt. Igaz én hivatalosan regisztráltam és ota frissítés volt mind. Amikor pedig jött a német pite, akkor az került fel odinnal, tisztán. Szerintem hamarosan úgyis jön a márciusi patch, hátha ott nem lesz ilyesmi, nekem így marad egyelőre, az tuti. Olyan sűrűn nem kell újraindítani.
-
-
monoinc
lelkes újonc
Hali ,érdeklődnék hogy a telenoros galaxy s8ak alapból függetlenek ? Illetve mi az utolsó jelenlegi frissítés?
-
lasse001
senior tag
válasz
DrDobos #52171 üzenetére
Elég érdekes hibám volt pitén. Olvasgatom a fórumot de senki nem írt még hasonlót sem. A telefon bekapcsolás vagy újraindítás után sokszor újraindul. Ha az első pár percben nem nyomkodom minden ok. De ha a kód beírás után nyomkodom lefagy és újra indul. De átunna már bármit csinálok vele minden ok.
-
lionshamlet
senior tag
válasz
kasata91 #52163 üzenetére
Ha download modba be tudod rakni akkor nyertél.
Ha nem, de az odin meg latja usb-re rakva akkor is nyert ugyed van
Illetve varni kell míg lemerul az akksi, majd újraindítani vagy a fentebb leírtak.Ha ezek egyike sem segít akkor alaplap elhasalt.
De ha elviszed szervizbe ott megmondjak hamar.
-
lasse001
senior tag
válasz
laszlolczka #52169 üzenetére
Már minden ok. Már állítgatom vissza a programokat. Azért köszi
-
lasse001
senior tag
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Vissza szerettem volna tenni az oreot de menet közben befagyott a frissítés. A Smart Switch szoftver vészhelyzeti helyreállítása viszont nem látja a telefont. Mit lehet ilyenkor még tenni?
-
UfoZoli
aktív tag
S8-on utolsó Oreo-val tényleg ennyire rossz vagy jó a memóriakezelés?
Még nagyon messze a teljes belakás, csak egy pár app, launcher (Nova) meg widget kipakolása történt, illetve azon appok PDP-vel történő letiltása amikről biztos tudom hogy nem kell.
Ugyanakkor a teljesen belakott Galaxy S7-en a szabad memória 1,2-1,4 gb míg itt a teljes belakástól nagyon messze 0,9-1,1 gb.További kérdés, ha Bixby remappert használok, akkor melyik bixby csomagokat lehet/szabad letiltani?
-
kasata91
tag
Sziasztok !
Egyik pillanatról a másikra se kép, se hang, nem reagál semmire a telefon. Zsebemben volt és 1000% hogy külső behatás nem érte.
Úgy voltam vele, majd rádugom a töltőre, és magához tér. Rádugta,m , felvillant a piros led, de semmi továbbra sem, lehúztam a töltőről, azóta világít a piros led, és szintén semmi reakció.
Kivettem a sim kártyát, és kapaszkodjatok, párom hívást indított rá és nála a vonal kicsöngött, úgy hogy a SIM a kezemben van.
Valami ötlet hogy hogyan lehet feléleszteni? -
zseko
veterán
válasz
DrDobos #52155 üzenetére
Az UI szerintem helyenként botrányos, vagy inkább csak szimplán rondán néz ki (nem tudom melyik hülyének mániája ennyire a másoktól 'koppintás', pl. kamera kialakítása kritikán aluli lett szerintem) de ez úgyis mindenkinél saját ízlés kérdése, ettől eltekintve viszont jó pörgős lett.
[ Szerkesztve ]
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Ne haragudjatok, nincs idom visszaolvasni, egy baratomnak szeretnek segiteni. Vannak mar velemenyetek az S8+ Pie updatejerol?Elore is koszi a segitseget, udv
-
Probert75
addikt
Odaírtam! De legyen!
Akkor szájbarágósan!
Kezdőképernyőt hosszan érinted, lent középen Modulok,Felső sorban a második Tevékenységek hosszan érinted kiteszed a főképernyőre, a megnyílt ablakban görgetve kikeresed a telepített GoodLock alkalmazást, előtte a kis piros lefele nyíllal lenyitod és általában az elsőre kell bökni. És kinn is lesz az ikonja kezdőképernyőn. A kezdőképernyőről pedig indítható az app, hogy beállítsd a funkciókat.[ Szerkesztve ]
-
LoGeN90
aktív tag
Sracok tudtok ajanlani 8+-hoz fotoalvanyt? Jo a gagyi is, csak a celnek feleljen meg. Koszi
-
eduba
aktív tag
válasz
dkovizoli #52145 üzenetére
Elnézést kérek ha félre érthető voltam.
Csak azért jegyeztem meg mert az S8-at is orosz régióban és orosz kártyával használtam, de Pie alatt mégsem ment rajta a felvétel, az S10-zen pedig igen.
Ezért gondoltam, hogy szoftveresen változtattak esetleg valamit a 10-esen amit később talán más S széria is megkaphat.Szóval mégegyszer, bocsi.
-
-
zseko
veterán
Nem állítom, hogy mindkettő az, viszont ha egyszerre ki vannak kapcsolva, akkor persze rögtön reklamál is nálam a Térkép, hogy őneki okvetlenül szüksége van arra, hogy monitorozza a wifiket meg a BT eszközöket
a Hely-nél, ahol a Pontosság javítása van, itt van az, hogy akkor is használhatják a wifit és a BT-t ha ki van kapcsolva, és legalul, a Google-helymeghatározás pontosságának javításában is van egy, ami nem biztos hogy úgy használja amire gondolunk, én mindenesetre kikapcsoltam.
Keresés közben viszont találtam olyan 'alkalmazást', hogy wifi-hívás, és wifi-tippek.
A Quick-Panel Star appal pedig sikerült megoldani, hogy az ikonok a redőnyön ha nem is olyanok mint előtte, de az inaktívaknak legalább nincs az a hülye kör alakú hátterük.
-
dkovizoli
addikt
Teljesen mindegy mi telefonunk avagy s9 vagy s10. Bizonyos régiókban működik. Az elmúlt egy hónapban kb, jónéhányszor említettük már ezt. A miénken is menne ha olyan régióra raknánk a készüléket. Pl Thaiföld, Vietnam, Izrael és még van néhány. Szóval az s8-s8+ párosnál is csak a régió az akadály. Amire már szintén tárgyaltuk a megoldást. Csak sim kérdése az egész. Egyébként ugyanúgy nem megy sem s9-eken, sem s10-eken. Legalábbis ami a mi régiónkat használja.
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
Na egy kis pozitívum, hogy bár keveset használtam a telót(1:15h kijelző), de 2 nap után is 28% az aksi. Remélem ez egy aksi javulás/beállás folyamata......
-
zseko
veterán
válasz
Probert75 #52135 üzenetére
Csak azért, mert írta, hogy neki S10-en megy!
'Tegnap váltottam S8-ról S10e-re. Próbaképpen feltettem az ACR-t a samsung áruházból, és tökéletesen rögzíti gyári beállításokkal mindkét felet!
ACR 31.1 Samsung-unchained verzió.
Teló szoft: G970FXXU1ASBA'A mi telefonjaink G950 - G955.
Vagyis számunkra nem releváns, hogy mit írt... Csak jelezte, hogy működik Pie-on is, így talán egyszer meg is oldják a régebbi telefonokon is.
[ Szerkesztve ]
-
csacsa01
tag
válasz
thedarkfox #52136 üzenetére
Köszi. Frissíteni kellett.
-
Probert75
addikt
Nem S10-en, S8-on!
(#52131) zseko Ez milyen jó! Tényleg lehet Nova Launcher-ben ikont csinálni a GoodLock appoknak! Kezdőképernyő/Modulok//Nova Launcher Tevékenységek és kikeresi az ember egyenként őket és kész. Csak azért írtam le részletesen, hogy aki Novát használ, annak könnyebb legyen és ki lehet így hagyni egy plusz app telepítését.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Szerintetek egy gyonyoru allapotu fuggetlen s8+ milyen aron adhato el? Meg van mindene , van melle egy hatlaptok es egy kinyihatos kijelzos gyari tok amin van egy karc. A telo hibatlan. Doboza is meg van. Mennyi lehet a realis ára? Valtottam S10+-ra és igazábol az S8 pluszt sem szeretnem elherdalni mert egy jo kis telefon, ezert kerdezem.
[ Szerkesztve ]
-
csacsa01
tag
Sziasztok,
Van egy S8+, Pie rendszerrel. Hogy lehet beállítani azt (be lehet-e), hogy a Bixby gomb benyomására, a rögzített kártyák jöjjenek be, ne az angol nyelvű szöveg, hogy "Mit szeretnék csinálni". Nézegettem a net-en, de nem találtam megoldást. Kösz. -
zseko
veterán
válasz
thedarkfox #52092 üzenetére
Feltelepítettem az utóbbit, már ettől megváltozott a nézet, ami nem mondom hogy szuper, de jobb mint volt, és bele is hal, ha kilövök valamit
-
zseko
veterán
Azért jól szét qrták a rendszert. A kikapcsolt wifi melletti 'csakazértis használom' beállítást két helyen kell letiltani most már, és a külső apk telepítésének engedélykérését is úgy oldották meg, hogy az eddigi minden alkalommal rákérdezés helyett fixen meg lehet adni az alkalmazás(ok)nak, hogy telepíthet amikor csak akar
-
sgeza
veterán
-
marquuard
veterán
válasz
thedarkfox #52124 üzenetére
Túl régi az az apk editor, emiatt van csomaghiba. Elavult paraméterekkel szignózza. Ezek szerint egy csomagnévre meg van határozva licensz limit, de ez kiküszöbölhető a csomagnév átírásával, csak nem a régi APK Editorral.
-
eduba
aktív tag
A telefonálási hangrögzítésről Pie alatt:
Úgy néz ki van remény a korábbi készülékeken is a normális felvételre.Tegnap váltottam S8-ról S10e-re. Próbaképpen feltettem az ACR-t a samsung áruházból, és tökéletesen rögzíti gyári beállításokkal mindkét felet!
ACR 31.1 Samsung-unchained verzió.
Teló szoft: G970FXXU1ASBA
Teló: ser/ser/ser
(jelenleg Oroszországban használom orosz alap kártyával)Szóval ezek alapján Pie alatt is megoldható lesz a rögzítés.
-
Heavyrain
őstag
Nagyon fontos kérdésem lenne.
Eddig rengeteg fontos információt egy "Teendők" nevű widgetbe írtam. Maga a "Teendők" pedig a Samsungos alap Naptár program része volt.
A Pie-os frissítés után átalakult a Naptár és eltűnt a "Teendők".
Sok fontos információ volt ott, ami most elveszett.
Hogy lehetne ezeket visszaszerezni? Be volt kapcsolva a cloud save, de nincs többé hozzá program, ami le tudná hívni ezeket az adatokat
Az új naptárban van most egy "Reminders", hiába szinkronizálok, nem talál semmit. -
ToBeY
nagyúr
Vajon most hogy márciusban kaptuk meg pie-t,lesz márciusi patch?
Nem azt mondom hogy hiányzik mert most tényleg mimden "fluid" csak úgy kérdem[ Szerkesztve ]
-
Osi222
tag
Sziasztok!
Tapasztalt már valaki olyat, hogy sportolás közben a hátsó zsebben fekvő lezárt telefon wipe-olta magát?
Nekem most tegnap ez megtörtént, és rettentően bosszantó, főleg hogy lövésem sincs mitől történhetett.
Pin, ujjlenyomat és írisz volt beállítva, és az utolsó egy évben még soha nem tapasztaltam hasonlót, pedig már több mint száz órát hasonló pozícióban eltöltött a bicajos felső farzsebben... -
dkovizoli
addikt
válasz
karicsek #52091 üzenetére
Újra beszéltem velük, ismét elutasító választ kaptam. Majd, ha a telefon és az op rendszer tudja, akkor automatán érzékeli a rendszer és kikapcsolja a tiltást. Mondom, hogy a készülék tudja, at op rendszerben is benne van, tudom ki és bekapcsolni, mégsem. Mi kell még? Komolyan az eszem megáll. Mondtam, hogy többeknek működik. Ő nem kapcsolhatja ki, mert mi van ha nemfog működni vele utána. De így meg tuti nem, hiszen a rendszerükben tiltva van. 🥶
-
Tomiii258
tag
válasz
Bunda555 #52089 üzenetére
Köszi, és neked is (#52092) thedarkfox!
Elsőnek kipróbálom a One Hand Operationst, az legalább nálunk is elérhető Galady Store-ban, aztán meglátom mennyire tudok rászokni, mert arra a célra, amit én akartam pont megfelel ennek a Task list megjelenítése is.
Aztán közben utána olvastam ennek az egész Good Lock csomagnak is, főként, hogy rákeresve láttam, már volt itt is szó róla. Rohadt jó (lenne...) az egész csomag, csak azt nem értem, hogy ha már a Samsung időt szán egy rakat ilyen UI-testreszabó alkalmazás lefejlesztésére (ami abszolút jó ötlet és jó pont), akkor mi a túróért rak rá területi korlátozást, hogy csak pár országban érhető el?
De komolyan, ha már kész a program és elérhető, akkor miért nem használhatja mindenki globálisan?
Érthetetlen...
Új hozzászólás Aktív témák
ma Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+