2018. június 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Phablet rovat

Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: The Investor

Egyes Infinity Display megjelenítők vörösesebb kalibrációt kaptak, mint a többiek. A Samsung szoftveres gyógyírrel készül, és ha a felhasználó még mindig nem elégedett, cserével.

Hirdetés

A minap számoltunk be arról, hogy a koreai felhasználókhoz hamar és nagy mennyiségben eljutott Samsung Galaxy S8 duóból néhány vörösesebb színárnyalatú Infinity Display panelt kapott, aminek a kapcsán a gyártó már akkor jelezte: nincs szó gyártási hibáról. A következő lépés az ügyben egy szoftverfrissítés: a Samsung megerősítette és partnerei felé már jelezte: érkezik egy update, ami a potenciálisan eltérő kalibráció körmére néz. „Pontos dátumot nem tudunk mondani, de a frissítés legkésőbb a jövő héten megérkezik” – nyilatkozta egy Samsung illetékes a koreai The Investornak. Ha az érintett Super AMOLED megjelenítő színegyensúlya a szoftvercsomag befutása után is vöröses marad, a gyártó kicseréli a modelleket.

Ez a formavilág lehet a következő évek meghatározója
A nálunk járt modellek pont remek kalibrációjukkal fény fényerejükkel nyűgöztek le bennünket [+]

A publikáció egyébként több iparági szakértőt is megszólaltatott, akik a válaszaik között elmondták: bizonyos eltérések és x számú legyártott panelenként elszíneződések elkerülhetetlenek, legyen szó OLED vagy LCD technológiáról. Az OLED panelek esetében a „színszivárgás” lehet egy potenciális probléma, de a magasabb feszültség használata is kihathat a színegyensúlyra. A The Investornak nyilatkozók szerint, ha egy szoftverfrissítés az érintett modellek eltérő kalibrációját orvosolja, a hibát semmiképpen nem lehet súlyosnak nevezni, viszont olyan vélemény is akadt, amelyik szerint az update nem feltétlenül lesz elég, így a csere lehet gyógyír. Mindeközben az S8 annyira kapós a hazai piacán, hogy az előrendelési rekordokat döntő páros speciális, 6/128 gigabájtos RAM/tárhely variánsaiból máris készlethiány van. Amikor ezt, a kövérebb kiszerelést a gyártó bejelentette, előre jelezte: az első készlet eleve korlátozott lesz. Úgy tűnik, ebből máris mind gazdára talált.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.