Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens

Update: Hi, Bixby, miért nem működik az automatikus alkalmazásfrissítés, amikor az van beállítva?!
A hangasszisztens Magyarországon is elérhető, ehhez mindössze a Samsung Apps vonatkozó alkalmazásait szükséges frissíteni, amennyiben ez automatikusan nem történik meg. Amire a mellékelt ábra szerint bőven van esély, nálam speciel nem érdekelte különösebben a rendszert, hogy ezt, és mellesleg a szoftverfrissítést is, illene önállóan végeznie, akár mobilinterneten is. Mindenesetre eddig úgy tűnik, remekül elbánik különböző akcentusokkal, amit esetemben főleg a brit angol dominál, így nyelvtudás (angol vagy koreai) birtokában már igénybe is vehetőek a szolgáltatások.

A Samsung dedikált gombbal ellátott intelligens asszisztense az egyik jelentősebb újítás az idei csúcsszériában, noha a teljes funkcionalitás eddig kizárólag Koreában volt elérhető. A Samsung sajtóközleményben jelentette be, hogy világszerte több, mint 200 országban nyílt meg a lehetőség a telefonnal való csacsogásra. Immár angolul is, a rendszer viszont állítólag érzékeny az akcentusokra, így érdemes amerikai angollal próbálkozni. A Samsung külön kiemelte, a szoftver elvileg rendeltetésszerűen képes működni Kanadában, Nagy Britanniában, Dél-Afrikában és Ausztráliában is, annak ellenére, hogy a nyelvi eltérések jelentősek az amerikai angolhoz képest.


Az animáció a galériában indul!

Olyan opciók, mint a gyorsparancs már angolul is bevethetőek; adott szóhoz, vagy szókapcsolathoz komplex funkciók is rendelhetők. A Good night, Bixby-vel például egy lépéssel aktiválhatjuk a meghatározott ideig tartó Ne zavarjanak üzemmódot, és ezzel a lendülettel beállíthatjuk az ébresztőt egy előre megadott, tetszőleges időpontra és bekapcsolhatjuk a kékfény-szűrőt. A Bixby képes együttműködni a gyári alkalmazásokkal, így az éppen elkészült fotót máris továbbküldhetjük bárkinek, csak utasítsuk erre az asszisztenst: Send the last pic to Mom.


[+]

Úgy tűnik, errefelé továbbra sem érdemes nyomkodni a Bixby gombot, vagy túl sokat várni a Hi, Bixby parancstól, ugyanis látszólag nálunk még nem aktív az asszisztens. A biztonság kedvéért indítottunk egy manuális frissítés keresést, ami augusztusi biztonsági csomagot és továbbfejlesztett automatikus fényerőszabályozást eredményezett; hangasszisztens akkor sem, amikor a rendszer alapértelmezett nyelvét US Englishre módosítottuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés