Hirdetés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fotók, videók mobillal
- Musk és az xAI elhozták a ChatGPT és a DeepSeek riválisát
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
hevepapa #58791 üzenetére
Bazz ezek az idők rohadtul nem relevánsak! 5 töltési cikluson keresztül használod a telefont ezerrel s mondjuk 20%-ra meríted 5 óra alatt minden alkalommal majd feltöltöd a rendszer figyeli a korábbi használati szokásokat, s azt fogja írni a 100%-os töltésre hogy bír 9 órát. Utána nem csinálsz vele semmit, hagyod magától lemerülni 20%-ra s feltöltöd - s ezt is eljátszod 5x - akkor meg majd azt fogja írni hogy 22 óra vagy még több.
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
Shkiz0 #58715 üzenetére
Kérdésed azért elgondolkodtató mert ugye ha jól emlékszem ez a teló hivatalosan nem kapta meg egyiket sem, ergo valami készített custom rom-al akarnál mókolni. Ami szintén általában elsőre nem szokott flottul menni. Ennek ellenére úgy akarsz nekivágni, hogy a tárolt adatok megmaradjanak...
Szerintem ezek szerint te magad is sejted mi lehet a helyes válasz, a feltett kérdésedre... -
UfoZoli
aktív tag
bazze ember...
ennyi idő alatt már fél úton járna az izraeli sim-ed...
ha a factory reset nem oldotta meg a gondod, mire számítasz akkor ha felraksz egy 8-as rom-ot?
viszont leírtad hogy ez az Odin neked teljesen kínai, meg azt sem tudod mi az a wipe cache.
telibe meg nem akarsz 7esről 9esre frissíteni...
egyébként nem a droid verziót root-od hanem magát a telefont...
Bocs az oltásért de már fájdalmas, hogy napok óta írjuk neked a lehetőségeket, de egyfolytában csak az a válasz hogy hát honnan rendelj izraeli sim-et, meg hogy neked ez a szoftverfrissítés kínai. Főleg úgy hogy ahogy te magad írtad is a factory reset nem oldotta meg a problémádat... -
UfoZoli
aktív tag
Nem vitatkozom tovább!
Gondolom itt mindenki hangmérnök és audio cd minőségben akarja visszahallgatni az összes telefonbeszélgetését. Hogy számodra, és a kérdező számára mit jelent a hívásrögzítés a kérdésfeltevésből láthatóan nem ugyanazt takarja...
ACR-ben erre van egy olyan beállítás is hogy előerősítés... Soha nem volt semmi gondom a visszahallgatott telefonbeszélgetések minőségével, hangerejével. Mindkét fél tisztán és érthetően hallható volt. NMHH és NAIH is befogadta az így rögzített hívásokat, s nem dobta vissza semmiféle minőségi kifogás miatt.
Az eredendő kérdés egyébként az volt, megy-e a hívásrögzítés, erre pedig az a korrekt válasz hogy az S10-es szérián működik natív és nem natív is. Egyikhez kell molyolni picit - lásd natív izraeli sim-es megoldás, másikhoz nem.
Ugyanakkor ez az általad mikrofonos bohóckodásnak nevezett módszer S8-on, S9-en 9-es droiddal sehogy nem megy hogy a másik felet is rögzítse..., ott csak az izraeli sim-es megoldás játszik.
Hiába tiltja elvileg a rögzítést a jelenleg hatályos GDPR! Amit a google pont leszar, és 11-es droid alatt további enyhítések lesznek ennek kapcsán... -
UfoZoli
aktív tag
Szerintem két külön dologról beszélünk.
Te a natív telefonmenüből is elérhető hívásrögzítésre gondolsz. Ami valóban nincs benne alapból, mert azt tiltja a GDPR. Ha valakinek az kell akkor első indítás előtt egy izraeli vagy tai sim kártyával kell először 15 percig használni a telefont. Utána lesz natív rögzítésed is.Ezen mókolás nélkül a galaxy store-ból letöltött legfrissebb ACR és a Play áruházban megvett hozzá tartozó pro licensszel faszán működik.
Kit érdekel, hogy natív vagy nem natív? Kifogástalan a minőség érts ezalatt hogy ha kihangosítva telefonálok azt is kifogástalan minőségben rögzíti, részletes beállítási lehetőség van. Választható formátumba történő mentés, cloud backup stb.
[ Szerkesztve ]
-
UfoZoli
aktív tag
Elvileg? Valójában nagyon sok embernek működik. Azért az elvileg két külön telefon esetében elég nagy mázlifaktor lenne. Igen 9es droid alatt nem működik a GDPR miatt, ezért is maradtam 8on. 10-en viszont dobozból kivéve gond nélkül ment mindkét telefonon. XEH rom alatt, két külön szolgáltató kártyájával
-
UfoZoli
aktív tag
akkor úgy fogalmazók, hogy gyári független telefon legutolsó szoftververzióján telenor és vodafone kártyával is működik mindenféle mókolás nélkül. A szürkeimportos odin-os mókolással rendelkező telefonok vonatkozásában nem tudok nyilatkozni. Saját tapasztalat!!! Lehet hogy nem mindegyik program működik de az ACR biztosan fut!
-
UfoZoli
aktív tag
Azoktól kérdeznék akik izraeli sim kártyával bírták működésre a hívásrögzítést.
Mi a dolog menete? Gyári visszaállítás menüből, előtte google fiók törlése, kikapcs, izraeli sim berak bekapcs, majd az alapdolgok beállítása, aztán ha a magyar sim-et beteszem akkor bármelyik hívásrögzítő appot felrakom és faszán működni fog, úgy hogy mindkét fél hangját rögzíti? ACR unchain pro-t használok jelenleg de még android 8-al...
Illetve milyen izraeli sim-et érdemes rendelni ebay-ről a mókához? -
UfoZoli
aktív tag
Tanmese az eredeti Package disabler-hez:
Anno én is megvettem még a Play-en.
Aztán onnan levették, természetesen gylu előtt mentettem aTC-ből az apk-t. De mivel más lett a hitelesítés nem tudtam aktíválni.
A fejlesztő honlapján kellett paypal-al megvennem, amihez email-ben küldte a telepítő apk linket és a kódot, amit elvileg 5x lehet használni, valamint az pk-t is csak ennyiszer lehet letölteni.
Mentettem felhőbe a lementett apk, kódot mindent. Gyalus régi telefonon fasza. Új teló, tablet az egyszer letöltött apk-t engedte telepíteni. Viszont a kapott kódot másik eszközön nem fogadta el, hiába használtam csak egyszer.
Így a 3 készülékre 3x kellett megvennem. De nekem az 1800 forint ér annyit darabonként hogy kigyomláljam a sok szart. Ellenben orbitális gerinctelenségnek és lehúzásnak gondolom a dolgot.... -
UfoZoli
aktív tag
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
martonl #56307 üzenetére
Véletlenül sem kívánok okoskodni, de ha wifire csatlakozol eltűnik az adatikon, hacsak nincs a letöltésgyorsító bekapcsolva, mikoris egyszerre megy a kettő. Függetlenül attól hogy a mobiladat bekapcsolvára van állítva, s a gyorsindítóban is aktívnak jelzi.
De ugye ilyenkor a wifi-n pörög az adat, illetve a telefon merülését is a wifi generálja, s nem pedig az hogy a mobiladat használat a háttérben "bekapcsolva" marad.
Erről szólnak a telefontesztek is. Hogy mennyi SOT-ot tud mobiladat használat mellett youtube-al, böngészéssel, meg mennyit wifi-vel.
Azt ugye senki nem gondolja komolyan hogy amikor wifivel tesztelik, akkor a mobiladatot kikapcsolják, vagy esetleg még repülő üzemmódba is teszik a telefont.
Lényege annyi ha megszakadna a wifi jel akkor ott van a háttérben a mobiladat s ténylegesen aktívra is vált.
Nem is értem ezt az eszmecserét ami ekörül megy. A fogyasztás miatt gond hogy aktív marad a mobiladat gyorsgombja wifi mellett vagy az adathasználat kérdéses.
Ha a fogyasztás akkor egy merítési ciklusba nyomjátok végig full wifi-ben úgy hogy megy a mobiladat, s utána meg úgy hogy full wifi mellett kikapcsoljátok teljesen a mobil adatot.
De arra figyeljetek, hogy secundum-ra pontosan ugyan azt csináljátok a telefonnal a két merítési ciklus során.
Ha pedig az adathasználat a kérdéses akkor erre meg vannak programok, amik mérik és mutatják külön-külön a wifi/mobiladat/roaming stb adathasználatot apponként külön-külön.Most pedig áldom az eszem, hogy Oreo-n maradtam, mert ott legalább még választható a helymeghatározás pontossága....
-
UfoZoli
aktív tag
Hú bazz' gyerekek, látom vannak itt gondok.
Akkor tegyünk tisztában pár dolgot.
Ha wifire csatlakozol, s a mobilnetet nem lövöd ki elég az értesítési sávra pillantanod, s te magad is láthatod hogy a mobiladat ikonja (3G/4G/LTE/H+ stb.) eltűnik, vagyis nem az fogyaszt energiát.
Kivéve ha a menüben bekapcsolod a letöltésgyorsítót, mert akkor egyszerre megy mind a kettő.
A helymeghatározás pedig annál gyorsabb és pontosabb ha bluetooth és mobiladat vagy wifi is be van kapcsolva.[ Szerkesztve ]
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
tibike8 #55938 üzenetére
Ahogy írtam, gömbcsuklós a mechanizmus, így minden irányba lehet állítani, akár fejjel lefelé is, csak akkor kiesik a telefon. Nem akarok senkit rábeszélni, nekem amire kell bevált.
Persze vízszintesen forgatva nem fogja biztosan tartani a telefont, mert a "zárszerkezetet" a telefon súlya fixálja.
Bár azt nem vágom, hogy vízszintesen forgatva a telefont mennyivel másabb a gps navigáció mint függőlegesen.
Ott aztán édes mindegy, elvégre nem filmet nézel....[ Szerkesztve ]
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
AliasB #55903 üzenetére
360 fokban állítható és fixálható a gömbcsuklós mechanikával. Továbbá gps használat esetén külön jó hogy nyáron hűti a klíma. Továbbá a lamellákat amire rácsípteted tudod állítani. De valójában nem is a lamellákra csípteted, hanem a mögöttük lévő lamellákat mozgató szerkezetre.
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
tibike8 #55896 üzenetére
Hát ha faszán rácsípteted a szellőzőre akkor igen. Ugye a telefon súlyánál fogva záródik a rendszer, kivenni pedig csak simán fölfelé kiveszed a telefont.
Annyi hogy nekem a kemény tok hátulján egy picit kikezdte a festéket a kör alakú rész fém pereme.
De stabil, faszán állítható minden irányba, lehet piros lámpánál nyomkodni stb.
Baszki, ha nem driftbajnokságon indulsz akkor megnyugodhatsz, hogy kanyarba is a helyén marad. Elég sportosan vezetek, s nálam meg se moccant.Azt a verziót amit linkeltél nem ismerem, mert az wireless charger is egyben, ergo a központi része biztosan nehezebb, így kérdéses az a telefon súlyával együtt mennyire marad stabil....
[ Szerkesztve ]
-
UfoZoli
aktív tag
Egy kis segítségre volna szükségem.
Telefon Galaxy S8.
Szoftverkörnyezet: Utolsó XEH Oreo ACR pro licensszel.
Minden baba, a hívásrögzítés is faszán működik.
Viszont az utóbbi időben valami folyamatosan és random bekapcsolja az értesítési led-et, s egyszerűen nem tudok rájönni hogy mi.
Ez azért fura mert használom a Light notification manager pro app-ot is, ígfy a számomra fontos led értesítések egyedi színkódokra és villogási sebességre vannak beállítva. Vagyis valami rendszerfolyamat aktiválja de nem tudok rájönni hogy mi. Az android rendszer összes értesítését kikapcsoltam, vagy a legalacsonyabb nincs vizuális, hangos értesítésre vettem.
Új app nem került telepítésre.
Tud valaki esetleg valami olyan appot amivel meg lehet nézni hogy mely folyamat kapcsolja be a led-et? Biztos hogy valami rendszer szintű dolog, mert piros a led és sokkal lassabban villog, mint ahogy én a 3rd party app-al beállítottam.
Az eszközkarbantartó sem küld elvileg értesítést az esetleges alacsony ram miatt, mert azt is kikapcsoltam.
Általában egy repülő üzemmód ki-be meg szokta oldali a dolgot, ideig-óráig.Ja és még annyi, hogy a McDonalds app sem müxik hónapok óta, mert úgy érzékeli, hogy nem gyári a szoftver.
Ami azért vicces mert a Simple, meg az OTP Smart bank nem nyekereg semmiért.Igaz PDP pro-val egy pár dolog alapból tiltva van, de az a lista nem került bővítésre általam az első használat óta.
Szóval valakinek valami meglátása, azon túl hogy wipe cache - megvolt - vagy factory reset?
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
D-Phrag #54925 üzenetére
Nem fogják visszavenni, azért mert nem tetszik. Főleg hogy a 2-ből egyet elhasználtál.
Mivel ez ilyen vastagabb fajta és folyadékkal kell felrakni, ez ilyen. Spigen-ből a crystal curved a fasza. Azt szárazon kell felrakni, de nagyon pontosan hogy mind a 4 sarkán tapadjon. Nekem a harmadik sikerült de tapintásra és kinézetre is faszányos. S tiszta hd élményt ad. Viszont szereti a zsírt, illetve csak ebay-ről beszerezhető....[ Szerkesztve ]
-
UfoZoli
aktív tag
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
$atirka #54160 üzenetére
Ha fent a microG és a jelszó beírása után homokórázik akkor a megoldás a következő: Chrome tiltása PDP-vel vagy Adhell-el, majd az Android System Webview frissítéseinek eltávolítása. Ezután tiszta install Vanced + microG.
Bejelentkezés. Majd Chrome engedélyezés és System Webview frissítés Play Store-ból. -
UfoZoli
aktív tag
válasz
$atirka #54105 üzenetére
Nem nyüszítettem, csak kérdeztem, hogy mik a tapasztalatok a program működésével kapcsolatban lejárt kulcs után...
Az egy picit más mint valakik hetek óta azt beszélik, hogy odinba melyik csc-t kell downgrade/upgrade esetén betallózni, mert életében nem csinált ilyet s neki kell a hangrögzítés. Persze ez egy fórum, segítsünk egymásnak ahol tudunk. De lehet én vagyok a gyengén bútorozott user aki nem érti ha van járható út mondjuk izraeli sim nélkül a hangrögzítésre akkor minek mókolni vele ilyen módon. -
UfoZoli
aktív tag
válasz
Predatorr #54104 üzenetére
Mindent értek, köszi! Mivel piackutatásban dolgoztam, így a GDPR egyáltalán nem kínai számomra. Nekünk már akkor dolgozni kellet vele, mikor még lehetett plusz 3. éves garanciát venni Samsungéknál.
Az pedig hogy milyen biztonsági cuccok kerültek be a Pie-ba nem hiszem hogy olyan horderejűek lennének, vagy ha mégis akkor azt helyezték volna előtérbe, s mondjuk nem a gesztusvezérlést.
Telefonról bankolok, parkolok, vásárolok ali-n diktálok gáz és villanyórát, meg úgy általában elég sokmindent intézek rajta. Ujjlenyomatos feloldás azt csá. Szállodai ingyen wifire meg nem csatlakozom. Reklámblokkó fent, avast fent. Bitcoint-ot nem bányászok, torrentezni meg laptopról szoktam.
De ha a modernebb rendszer biztonságosabb, akkor tudnál írni pár példát arra hogy mi van PIE-ban rendszer szinten ami mondjuk egy Oreo-ban, Nougat-ban vagy Marshmallow-ban nem volt benne? Mert az általánosítás nagyon jó, de példa nem hangzott el... Nem lehet hogy csak a fogyasztói társadalom áldozata vagy, akivel elhitették hogy az új jobb, biztonságosabb? Aztán amikor megszűnik 2-3 év múlva a szoftveres támogatás, akkor habár egy akkucsere elég lenne hogy legyen egy jó telefonod újra 2-3 évig te elhiszed/bebeszéled magadnak hogy neked kell az új mert azt mondták róla hogy KNOX 28 van rajta?
Sajnálatos módon megveheted a Galaxy S11-etis de az első bekapcsolásnál a nyelvválasztás után az első dolog ami szembejön veled, hogy el kell fogadnod a Samsung felhasználási feltételeit.
Már régóta nem te irányítod az informatikai rendszereket, hanem ők téged, azáltal hogy neked kellett gmail fiók, meg facebook profil. Így az adataiddal ők "kereskednek" azáltal hogy elfogadtad az apróbetűs részben szereplő felhasználási feltételeket. (Ez egy picit olyan mikor mama nem fizet a tesco-ban bankkártyával, mert akkor tudni fogja a bank/állam/Orbán Viktor hogy ő mire költi a pénzét...) -
UfoZoli
aktív tag
Akinek nem inge, ne vegye magára!
De nem nagyon vágom ezt a hangrögzítés hiányára irányuló sírást. Elvileg GDPR miatt nem lehet, s ezt a Samsung Pie alatt nem is engedi. Hétvégén Oreo alatt még az ARC-ot le tudtam tölteni sőt a pro-t hozzá megvenni a Google Play-ből.
Valamit valamiért. Ha annyira fontos a hívásrögzítés térjetek vissza Oreo-ra. Még simán lehet. Pie nem hiszem hogy sok újdonságot hozott. Gesztusvezérlés Nova launcherrel évek óta létezik. Dolby Athmos meg csak fülessel megy.
ROM-olgattok össze-vissza, izraeli SIM-eket rendeltek, ahelyett hogy visszaraknátok a saját magyar OREO-s romotok, s élnétek vígan. A frissítési értesítését meg kilőnétek PDP-vel.
Persze értem, valakinek fontos a security patch.
Kb: 2 hónapja váltottam S7-ről S8-ra. S7-et utolsó Marshmallow ROM-al pörgettem két évig, úgy hogy jött ki rá Nougat meg Oreo is.
Elég heavy user vagyok, igaz ismeretlen wifi-re nem csatlakoztam, mert úgy vagyok vele ha telik 200 ezres telefonra akkor havi 10 ezerért futja előfizura is megfelelő adatcsomaggal. Persze itthon néha wifire lépek.
Soha semmit nem nyeltem be, újrahúzni nem kellett soha, 10000 óránként azért volt egy Wipe cache törléses újraindítás, de ennyi.
Szóval tényleg szeretném megtudni miért éri meg nektek ilyen-olyan romokkal, meg izraeli sim-ekkel b@szakodni azért hogy Pie alatt menjen a hívásrögzítés?
Illetve mások miért esnek kétségbe mikor ők 1 héttel később kapják meg a security patch-et mint a többiek?Persze feltételezem erre sem fog értelmes válasz érkezni, mint anno arra a kérdésemre hogy az Adhell mennyivel tud többet mint a Disconnect Pro + PDP kombó. Válasz annyi volt hogy az jobb, meg egyben van a reklámszűrés és app tiltás.
Aztán most hogy nem lehet már kulcsot szerezni az Adhell-hez már a Disconnect Pro is fasza cucc, csak húzós az ára.... (Anno én valami 300 forintért vettem meg, akárcsak az AdGuard-ot.)
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
dkovizoli #53907 üzenetére
Anno én ingyen szereztem. Szintén anno még mikor S7-et használtam kérdeztem hogy az adhell mennyivel tud többet mint ez és a PDP. Aztán tessék...
Persze az adhell szimpibb egy picit s még 1,5 hónapig az is lesz. Tapasztalat hogy a kettő együtt üti egymást.
Adhell-hez annyit hogy nemzetközi fórumon írták, hogy habár lejár a kulcs a cucc működik tovább, csak a beállításokat nem engedi változtatni. Erről tapasztalat? -
UfoZoli
aktív tag
Járt le mostanában valakinek az Adhell kulcsa? Ha igen és nem tudott újat igényelni mi történik a programmal? Nem csinál neki semmit?
Próbaképp a régen megvásárolt Adhell Pro-t próbálom működésre bírni. A fura az hogy változatlan használati szokások mellett az adhell 24 óra alatt 1000-1100 eseményt loggolt, míg az adguard 2 óra alatt több mint 3000 reklámot blokkolt elmondása szerint viszont tracking-ből meg 0-át.
Aggasztó a helyzet ha nem lesz az adhell-re megoldás. (Igaz június 20-ig jó vagyok vele -
UfoZoli
aktív tag
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
marquuard #53552 üzenetére
A saját listád is behivatkozhatod, a másikat meg le lehet tiltani.
Én azt nem értem hogy az AdHell-hez minek az ELM kulcs. Oké, kelljen, de miért nem elég neki a lifetime backward compatible key. Aztán nem lenne ez a 3 havonta új kulcs kell mizéria. NoSabs-hoz S7-en az kellett, bár azt már nem fejlesztik, s azt hiszem S8 Oreo és Pie alatt már nem is megy, ha jól rémlik. (Vagy csak fent volt a telón a Disconnect Pro....)
Talán az okosak erre is kitalálnak valamit. 06.23.-ig még jó vagyok... -
UfoZoli
aktív tag
Hülye kérdés, de ez valami biztonsági feature hogy sima ujjlenyomatos zárolásnál naponta azért kérni szokta a beállított kódot is? Ez kikapcsolható valahol?
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
AliasB #53200 üzenetére
A home kezdetű nem a régiókód miatt kell. Ha csak a rendszert akarod újra rakni akkor kell a home. Minden telepített app és beállítás megmarad. Ugyanakkor downgrade vagy upgrade esetében a sima kell vagy legalábbis javallott. Ez viszont teljes gyári visszaállítást is csinál, s utána olyan lesz a teló mintha dobozból vetted volna ki.
-
UfoZoli
aktív tag
Egyre jobban tetszik ez a telefon! (2 hete költöztem át S7-ről.)
A készenléti fogyasztás brutálisan jó.
Viszont van pár furcsaság amit nem vágok, s ebben kérném a hozzáértők segítségét.1. Évekkel ezelőtt s jópár telefonnal korábban a névjegyzéket meggányoltam, mert engem zavart hogy belerak egy vesszőt. A gányolás annyi volt hogy a vezetékneveket felcseréltem a keresztnevekkel, s a megjelenítési sorrendet is megváltoztattam. Így faszán ABC-ben mutatja vezetéknév szerint vessző nélkül.
Legalábbis a névjegyzékben és a telefon menüjében. Viszont a sima üzenetek alkalmazásban össze-vissza.
Ott nem találtam megjelenítési menüt ami a címzettekre vonatkozna. Létezik ilyen? Nem mintha gyakran írnék magamtól sms-t bárkinek is. Leginkább soha2. A google címtárammal szinkronizáltam a kontaktokat. Utána a képekkel ellátott hívó felek képeit a készülékre lementett képekből újra behivatkoztam. Viszont mikor hívnak akkor ugyan úgy csak egy kis körben jelennek meg a hívó fél képei, s nem a fél kijelzőn. (S7-en úgy volt hogy ha ilyen kontakt hívott a képernyő felső felére berakta a képet, s csak az volt rajta, itt meg csak egy kis kör van ami mondjuk akkora mint egy 20 forintos.) Erre van megoldás?
3. A legfájóbb dolog, amire szintén nem sikerült még rájönnöm. Akár névjegyzékből, akár telefonelőzményekből, akár telefonból indítanék hívást ez az elhúzás dolog nem működik. Mármint húzásra hívja az emberkét. Rá kell kattintani s utána feljön egy almenü hogy hívás üzenet, meg tudom is én még mi.
Vagyis ez plusz egy kattintás. Elég zavaró. Erre van valami beállítás valahol elbújtatva, mert sehol sem találtam?[ Szerkesztve ]
-
UfoZoli
aktív tag
Használ valaki Helium backup-ot a telón?
Gondom hogy S7-en MM-el faszán működött, ment is a driveba mentés azon app-ok esetében melyek fejlesztője azt nem tiltotta, s app data-t is mentett.
Viszont most S8-on Oreo-val a drive-os mentés alapból nincs engedélyezve, mert nem látja a progi a google account-ot.
Gondoltam mentsen akkor internal storage-re. De ott is mindig hibára fut, még azon appok esetében is melyeknél úgy jelzi menthetők.
Kis mókolással S7-ről a fontos cuccokat lementettem internal storage-re amiket felmásoltam az S8-ra s ment a helyreállítás.
Viszont mivel mostantól az S8 lenne a fő telefon, így fontos lenne hogy ott is működjön legalább az internal storage-re a mentés üzembiztosan. Aztán majd havonta kimásolom pc-re.Ja, és tudom, hogy kell hozzá ADB pc kliens, meg Universal driver. Ez mind meg is van, s a telefon engedi is a mentést. Ugyanakkor nem fut le, mindig hibát dob...
-
UfoZoli
aktív tag
Adhell kérdés: faszán működik meg minden viszont - vannak olyan appok elsősorban játékok ahol reklámért staff-ot lehet kapni.
Addig oké hogy berakom az appot a whitelist-be, de utána még domain-t is meg kell adni.
Az micsoda, vagy hogy épül fel? Vagy csak simán a whitelist-re rakott appok package nevét kell oda beírni? -
UfoZoli
aktív tag
Azt még tudja valaki hogy Nova és Tesla kombó alatt a gyári email miért nem kap badge-t? Minden más amire beállíottam faszán müxik
-
UfoZoli
aktív tag
Valaki le tudná írni hogyan tudok knox standard enterprise key-t generálni?
Ami olyan ami nem KLM-el kezdődik. (mondjuk olyat se tudok generálni)[ Szerkesztve ]
-
UfoZoli
aktív tag
Miért nem látja a Helium backup S8-on a Google drive-omat, illetve miért nem állít helyre semmit sem?
-
UfoZoli
aktív tag
Olyan előlapi üveggel van valakinek tapasztalata amelyik teljes felületén ragasztós, nem csak a széleken?
Ha nem jön be hogyan tudom leszedni a telóról?
Ezt néztem:[link]Mivel olyan tokot használok ami nem kúszik fel a szélekre és teljes felületborítást ígér akár jónak is tűnhet. S a tok sem buzergálná, nyomná.
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
Ferenczi Áko #52210 üzenetére
+1!
Nincs egy hetes a teló, s amit láttam, olvastam rohadtul nem hozott lázba. Nem is tervezem a frissítést.
Utolsó OREO Odinnal fent, de Marshmallow után ez is elég kusza, s jó sokat kell vele ismerkedni. Az értesítések pl rohadtul nem logikusak, s nagyon nem tetszenek. Ha tehetném ezen is visszamennék MM-re, de hát ugye azt ki se adták rá.
Igaz az akksiidő elég combos.
Eddig 2 töltés van benne. 4,5 SOT és az akksi még félig. -
UfoZoli
aktív tag
Kérdés: Oreo alatt a fix értesítések sorrendjét hogy tudom priorizálni?
Fixen van: Avast, Profilválasztó, adatfogyasztás figyelő.
Azt akarom hogy ez legyen a sorrend fixen, de ha elindítom a poweramp-ot akkor az legyen az első helyen.
Jelenleg sehogy nem tudom megcsinálni, lehet hogy én vagyok a hülye, de akárhány külföldi fórumot olvastam sehol nem írtak róla semmit. -
UfoZoli
aktív tag
S8-on utolsó Oreo-val tényleg ennyire rossz vagy jó a memóriakezelés?
Még nagyon messze a teljes belakás, csak egy pár app, launcher (Nova) meg widget kipakolása történt, illetve azon appok PDP-vel történő letiltása amikről biztos tudom hogy nem kell.
Ugyanakkor a teljesen belakott Galaxy S7-en a szabad memória 1,2-1,4 gb míg itt a teljes belakástól nagyon messze 0,9-1,1 gb.További kérdés, ha Bixby remappert használok, akkor melyik bixby csomagokat lehet/szabad letiltani?
-
UfoZoli
aktív tag
Másnak is kissé lötyögött a power illetve bixby gombja a telefon új korában?
Galaxy S7 két év használat után meg se moccan. Itt pedig érezhetően kissé lötyög. A hangerő gombok faszák, de a másik kettő fura.
Illetve tipikus hiba-e hogy ezek egy idő után esetleg beszarnak, s cserések lesznek? -
UfoZoli
aktív tag
Nem kívántam vitát szítani, de az eredendő kérdés még mindig ugyan az: melyik ODIN verzió a javallott, bevált esetleges Pie downgrade-hez, vagy legfrissebb, utolsó Oreo-ra való frissítéshez?
-
UfoZoli
aktív tag
Sziasztok!
Rászántam magam az S8 vásárlására, Media Markt-ban most elég jó áron van.
Kérdéseim a következők lennének:
- Melyik verziójú Odin javasolt a telefonhoz?
- Kicsi rá az esély hogy Pie-al fogom kivenni a dobozból de arra is hogy a legutolsó Oreo lesz rajta. Viszont a fórumot és egyéb más helyeket átböngészve nem kívánom PIE-ra frissíteni. Updato-ról letöltöttem az utolsó Oreo XEH rom-ot, s azt szeretném rátenni. Viszont ha dobozból kiveszem s frissítés keresést indítok valószínűsíthetően feldobja a Pie letöltését. Vagyis Odinnal tudom biztosan felrakni az utolsó Oreo-t.
Jól gondolom?
- Illetve az utolsó Oreo mindenkinek faszányos volt, vagy valamelyik korábbi jobban sikerült.Soha nem érdekelt a biztonsági frissítés szintje, nem használok wifi-t, s nem töltök programokat anyatlanul. sokkal fontosabb hogy egy fluid, megbízható rendszerem legyen.
Válaszokat előre is köszi!
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
MrBazsi #51569 üzenetére
odin előtt wifi ki értelem szerint, valamint az auto frissítést is. Továbbá a manuális frissítésre ne nyomj soha. De így is egy idő után elképzelhető hogy fel fogja dobni hogy talált frissítést, ha máshol nem a beállítások menü tetején.
Azt pedig PDP Pro-val a megfelelő csomagok tiltásával lehet "kinyírni". -
UfoZoli
aktív tag
válasz
fjudors #50812 üzenetére
Hitvallás kérdése. Bár az fura hogy újrarakva a telefont az OTP Smartbank alkalmazást Helium backup-ból raktam vissza. Mert fingom nem volt mivel regisztráltam anno és 3 próbálkozás után 24 órára letiltott. Helium backupból meg a szokásos pin-el rögtön be is léptem. Ennyit arról hogy melyik progi milyen szenzitív meg "biztonságos". A másik véglet meg hogy jelszavak banki adatokat nem kezelő appok Heliumos mentését a készítője alapból tilt
-
UfoZoli
aktív tag
Mivel többen kérték privátban:
Sabs APK itt: [link]S elég hozzá a backwards compatible key ami lifetime. Ugyan azt tudja mint az ADhell
[ Szerkesztve ]
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
marquuard #50699 üzenetére
Bevallom őszintén a Pie meg az új Samu felület nem jön be. Már amennyit láttam belőle.
Dolby athoms meg nem akkor cucc. 10 gigás mobilnetem van, bejáratott programjaim, így a biztonsági frissítések elmaradásától sem parázok. 2 és fél év után az S7-et múlt héten húztam újra. Anno az a teló MM-el jött ki. Letöltöttem ota-n abból az utolsót, S múlt héten is azt raktam vissza.
Kövezzetek meg, de vagy én vagyok régimódi, de minél újabb Android verziók jönnek ki, annál átláthatatlanabb lesz, na és az ikonok. (Tudom ez utóbbi iconpack-el cserélhető)
Ugyanakkor azt gondolom a legjobb és legletisztultabb Android verzió a KitKat vagy az MM volt.
S7-re is van Nougat meg Oreo, de bevallom őszintén a kiadáskori MM-el olyan fluid és pörgős a cucc így két és fél év után is, hogy az valami hihetetlen. A főverziók pedig nem hoztak semmi olyat amire azt mondanám must have. -
UfoZoli
aktív tag
De itt nincs olyan mint az S7-nél hogy ha jól emlékszem 2018.jan. 1. után olyan biztonsági irányelv frissítés történt hogy korábbi verzióra visszatérni macerás, vagy egyáltalán nem is lehetséges.
Életem első odinozása sikerrel zárult a múlt héten. Ha szánnál rá időt, s az S7 topikjában lévő összefoglaló idevonatkozó részét átolvasnál megköszönném.
Kérdés, hogy ilyen szempontból az S8 érintett-e, vagy hogy itt visszafelé downgrade-elt már valaki?
Mondjuk mikor szervizben volt a teló, s a legújabb verzióval kapta vissza, de az nem tetszett neki, mert mondjuk jobban merült, s downgradel-t odinnal -
UfoZoli
aktív tag
Most hogy lassan kijön az S10 - ami mellesleg nem győzött meg, abban reménykedem, hogy az S8-ak ára pár Deákkal lejjebb megy. Tudásban nekem bőven elég ez is, valamint jobbakat olvastam róla mint az S9-ekről.
Tudom, hogy több verziófrissítést nem kap, illetve hogy a biztonsági szintet is mókólta mostanság a Samsung.
Kérdés: Jelenleg van arra mód ha az elkövetkezendő hónapokban beruházok egy ilyen telóra, s gyárilag már pie lesz rajta downgradeljem oero-ra anélkül hogy téglásítanám, vagy ugrana a 2 éves garancia? -
UfoZoli
aktív tag
válasz
lanszelot #50551 üzenetére
Total commander letöltése, megnyitása és ott a telepített alkalmazások mappából SD-re vagy drive-ra menteni az apk-kat.
Hogy biztosra menj gyalu előtt próbáld ki így telepíteni. Az apk-k 99%-ban ez működik. Viszont a frissítés meg fog jelenni a Play áruházban. Azt hogy azt hogy lehet eltüntetni még nem sakkoztam ki. Illetve rroot-al biztos egyszerűen megoldható az is. -
UfoZoli
aktív tag
S7 tapasztalat:
Total Commander letöltése play store-ból.
Lényeg hogy a kívánt témát töltsd le és alkalmazd is legalább egyszer.
Ezután a TC-ben lesz egy mappád Telepített programok néven. Na abban minden telefonra telepített progi futtatható apk-ja megtalálható. Factori reset után ezeket SD-re mentve onnan is telepíthetők.
A témák esetében 4 apk file van témánként. S valamilyen formában a csomag neve is utal a téma nevére. A legnagyobbal kell molyolnod szerintem ha szerkeszteni akarsz, mert a másik 3 általában ikon/háttér meg még valami szokott lenni.
Mivel jelenleg S7-el MM-en vagyok és nem akarok upgradelni így bele kellett ásnom magam a dologba, mert az imádott témám már nem elérhető a témaáruházban.
De mivel lementettem az apk-kat, így vissza tudtam rakni, igaz csak próba verzióként tudtam alkalmazni, de azt is ki lehet játszani. -
UfoZoli
aktív tag
Tudom már volt, de kérhetnék egy utolsó updated block list linket az adhell-hez? Sajna nincs időm visszakeresni
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
marquuard #48590 üzenetére
Tény viszonyítás kérdése. Az általad említett progit nem ismerem. Vannak olyan listák amik 35-45 ezer domaint tartalmaznak. Ehhez képest keveslem a 15 ezres limitet. Illetve jelenleg a SABS-hoz elég az a kulcs ami lifetime. Így nem kell 3 havonta bohóckodni csak mondjuk frissíteni a listát.
Bár lehet hogy új telón az Adhell-nek is adok majd egy esélyt. Egyenlőre a jövő héten a tesztelési fázis lesz.
De legalább rájöttem miért nem akart az Adhell működni.... Igaz ráment a fél napom. -
UfoZoli
aktív tag
válasz
UfoZoli #48575 üzenetére
Nos meglett a megoldás. Nemcsak a SABS-tól hanem a Disconnect Pro-tól is el kellett venni az eszközadminisztrációs jogokat.
Így már müxik, bár a 15000-es listát karcsúnak gondolom.
Meg zavar hogy 3 havonta kell új kulcs.
Most a SABS marad 65000+ domain-el s lifetime kulccsal.
Bár nekem eddig sem volt zavaróan sok a reklám, s a package disabler pro-t pedig eddig is használtam.
Azért köszi a segítséget. -
UfoZoli
aktív tag
válasz
marquuard #48549 üzenetére
Nos a telepítés megvolt. Admin jogokat megadtam, kulcsokat elfogadta. A fentebb linkelt listádat is beraktam. De úgy tűnik a youtube videok alapján hogy valami nem kerek. Nem tudok semmit bekapcsolni. Sem a domain szűrést sem a tűzfalat. Feljön egy popup, lefut benne valami, de a végén mindenre disablet ír. Felraktam a nosabs-ot is ott feljött az ablak hogy bekapcsolom e. A listádat hozzáadtam s log szerint szűr is. Bár mind a youtube mind a facebook app ugyanannyi reklámot hoz be. Tudnál segíteni? 😢😣
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+