Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott

A Galaxy S8 mellett elstartolt a kontrollerrel felvértezett Gear VR virtuális valóság szemüveg, és ismét azt tudtuk megállapítani, hogy a mobilos VR-ban az Oculus és a Samsung platformja nyújtja a legszerteágazóbb tartalmakat. Folyamatosan bővül ugyanakkor a Google Daydream kínálata is. Igaz, egyelőre kevés okostelefon kompatibilis vele, plusz a Daydream View szemüveg elérhetősége is korlátozott.

Nem csak mutatós a fekete Gear VR, hasznos kiegészítője a Bluetooth kontroller
A Samsung érthető módon a Gear VR-ra koncentrál, ám az S8 most a Daydreammel is kompatibilis lett [+]

Nyilván a dél-koreaiak a saját platformjukra koncentrálnak az S8 kapcsán, ugyanakkor hardver és szoftver oldaláról a csúcskészülék eddig is teljesítette a Daydream alapkövetelményeit, ám hivatalos frissítést a támogatására nem kapott – eddig. A Google VR közösségi oldala ma viszont bejelentette: a Daydream-ready update közzététele elindult, és ha minden igaz, a frissítést a keresőóriás intézi a saját csatornáin keresztül. Várhatóan fokozatosan, több lépcsőben és elképzelhető, hogy régiókorlátozásokkal lesz elérhető a digitális csomag.

2017-ben is az egykezes használat egyik bajnoka a Galaxy A3
Az év legforróbb időszakáig váratott magára az A3 (2017) Android 7.0-s frissítése [+]

Határozottan a Samsung dolga a generációs rendszerfrissítés, és elég sok negatív kritikát kapott a legnagyobb androidos gyártó, amiért 2017-es, vízálló, mindig aktív kijelzős és üzemidőben is remekelő mobiljai, az A3, az A5 és az A7 aktuális variánsai Android 6.0-s indultak, és azon is ragadtak. Figyelembe véve a kövér árazást és a tényt, hogy több korábbi A-sorozatos mobil is Android Nougatra váltott, igazán időszerű volt a 2017-es modellek frissítése, és a SamMobile szerint ez az orosz régióban, a legkisebb versenyzővel végre elkezdődött. Az A320FXXU2BQG5 kódjelű update csomag 2,21 GB-ot nyom a mérlegen, és júliusi androidos biztonsági csomagot hoz a 7.0-s verziószám mellé. Ezúttal is türelemmel kell lenni, míg a többi régióba és készülékre megérkezik a Nougat, illetve a legfrissebb Samsung felület.

Előzmények

  • Nemsokára itt a Daydream 2.0

    A platform frissítése több szórakozást és megosztási módot ígér. A Galaxy S8 is kompatibilis lesz.

  • Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató

    Távirányítót kapott a Gear VR, amely a szemüveggel és attól függetlenül is megvásárolható. Megnéztük, mennyire praktikus és milyen tartalmak érhetők el jelenleg hozzá.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

  • Samsung Galaxy A3 (2017) - indulhat a vizes vébén

    Por- és vízálló IP-védelemmel, illetve a Galaxy S7 kicsinyített küllemével tér vissza a kompakt A3 az idei évben. Az üzemidő rendkívül meggyőző, a magas kezdőár és a visszafogott belső azonban változatlan maradt.

Hirdetés