- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hamarosan itt az Amazfit T-Rex 3 Pro – fotók, infók az új óráról
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Probert75
addikt
válasz
Reinkz #51597 üzenetére
A felső sáv valszeg a lekerekítés miatt szélesebb egy kicsit.
Az UI nekem sem jön be, csak videókon nézve fogott meg, élőben a sajátomon látva nem. Én a témaáruházban vettem egy full feketét, a [DNA] Black UX témát. Ez nagyon hajaz az oreon használt feket témához.(#51598) Predatorr Ha reseteled akkor is a gmailod beírod, amivel előtte használtad és megy minden. De ha biztosra akarsz menni, akkor előtte eltávolítod a gmail fiókod, majd így telepíted.
-
Reinkz
senior tag
Sziasztok felment a pie, tudtam hogy nem fog tetszni de még is vártam
Frissítéseknél honnan látom, hogy boot loader változik-e?, nehogy ne tudjam vissza rakni az oreo-t most még nem akarom, várok egy kicsit, meg félév múlva újra újnak fog tűnni az a keksz.
Illetve érdekel-e hogy valakinél működik-e a ledes értesítés messengernél, nekem ez már oreo-n sem ment fél éve, de továbbra sem, egyszer csak hektikus lett a feature, most már meg nem is létezik.
Másrészt szerintetek is nagyobb a felső sáv? vagy csak a szövegek mérete nőtt és ezért beképzelem.
Egyébként fluid rendszer, örvendetes, hogy szépen összerakták az updatet, számomra ocsmány a UI de ez személyes probléma.
-
Probert75
addikt
Beállítások/Alkalmazások//Opciók/Speciális hozzáférés/Akkumulátor optm. menüben hogyan kell állítani a dolgot? Ha az alkalmazás ki van jelölve, akkor optimalizálja vagy akkor teszem éppen védetté? Mert a menü tetején a megfogalmazás számomra nem egyértelmű.
-
Predatorr
őstag
válasz
AliasB #51590 üzenetére
Van, ami akkor is fut, ha tiltod a háttérben, én majdnem mindent. Ott is nézd meg szerintem, mert egy rakás programnak szükségtelen futnia. Nem is tudom, hány képernyőnyi a tiltólistám.
Sosem volt 90% alatt a tel. állapot, pedig 2 hetente, ha ránézek. /pill 1.3GB szabad, és a netes appok mennek wifistül.
Én noroot firewallban szoktam megnézni, nem indított-e el vmilyen app a háttérben szolgáltatást, ami úgy marad. Legfőképpen a reklámokat szokták sunyiban lehúzni. Vagy vmi még mindig frissítést keres.
(Én anysoft keyboard-ot használok. 13MB.) -
AliasB
senior tag
válasz
Predatorr #51586 üzenetére
Megnéztem a futó szolgáltatásokat. Nem néztem meg tüzetesebben az odint de itt igencsak fura számok vannak pl.: Samsung Billentyűzet 293MB, Samsung Experience... 153MB stb. Ezek futottak odinnál is természetesen de nem tudom hány MB.al.
Néztem a beállításokat de úgy látom megtartott mindent ugyan úgy. Nem telepítettem semmit tegnap óta viszont frissített pár dolgot pl fényképező alkalmazás, számológép, samsung notes, óra és pár ilyen gyári alkalmazást de azok úgy látom nem futnak a háttérben. -
Predatorr
őstag
válasz
dkovizoli #51588 üzenetére
Ezt tudom. Ezért akarok XEH-t. Egyelőre az menjen fel és működjön "üresen". Nem mintha bármi támadás ért volna az elmúlt másfél évben, van egy Noroot Firewallom minden szükségtelen forgalmat blokkolni.
Az appjaim jó része már S5-ön is futott. Tudok választani, mit mentsen, mit tegyen vissza a SS.
Tök jó lenne, ha megadhatnám, honnan szedje le, ha már van "manuális" frissítés, de ez nem windows.
A lényeg, hogy végül is nincs akadálya a XEH frissítésnek, ha jól értem.
HOME neten olvasottak szerint fegyeget egy bootlooppal. -
dkovizoli
addikt
válasz
Predatorr #51577 üzenetére
Mivel nugat az operációs rendszer, ezért az összes app és az adatai arra épülnek. Azt, hittem most decemberben vetted, ezért gondoltam, hogy használt. Azért nem kaptál frissítést, mert a magyar régióra, amin van a készüléked(XEH), soha nem adták ki a romot, ami a készülékeden van. Német régióra igen, de hiába van akár német, akár arab rom a telón, ha a sim kártyád miatt a frissítést a magyarról várja. Amúgy, mivel mentésed már úgyis van mindenről, megpróbálnám HOME_CSC-vel. Ha nem jön be, még mindig felrakhatod OXM_CSC-vel.
-
Predatorr
őstag
válasz
UfoZoli #51582 üzenetére
Ennél azért jobban védem az adataimat.
Sehol, semmiféle app semmiféle fiókját nem kötöm össze egyetlen másikkal sem.
Főleg nem bízom olyan mentésben, amely nekem nincs meg. De ez részketkérdés.
Épp az a bajom, hogy eddig nem frissített. Odin előtt még a routeremet is lekapcsolom.
-
UfoZoli
aktív tag
válasz
MrBazsi #51569 üzenetére
odin előtt wifi ki értelem szerint, valamint az auto frissítést is. Továbbá a manuális frissítésre ne nyomj soha. De így is egy idő után elképzelhető hogy fel fogja dobni hogy talált frissítést, ha máshol nem a beállítások menü tetején.
Azt pedig PDP Pro-val a megfelelő csomagok tiltásával lehet "kinyírni". -
zseko
veterán
Ebben a Pie-ban hol van az osztott képernyő??
valamint a lebegő ablak mód az alkalmazásokhoz?
-
Predatorr
őstag
válasz
dkovizoli #51570 üzenetére
GSM Home-ban vettem, újan, 2017 október. Emirátusból német import, előbbi biztos, utóbbi a romok szerint. Még eu dugó átalakítót is külön kellett kérnem hozzá.
A Smartswith mentésben kizárólag az általam telepített appok vannak, a nugátosak nincsenek benne.
Sim nélkül akarom odinizálni, aztán csak készen belerakni a simet.
Real Racing 3-ban túl sokat futottam már, hogy újra kezdjem, vagy menthetem külön az összes data fájlt...
A lényeg tehát, hogy a XEH frissítés ugyanúgy felmegy és működik, mint az előző német. Ugye? Frissítem, indítom, beállítom, és megy, AZTÁN visszapakolom az előző "lakást". Terveim szerint, ha így OK. -
Probert75
addikt
válasz
saddybaddy #51574 üzenetére
Egy valaki írta itt a fórumon még, hogy halk fülhallgatón. Én nem PowerAMP-ot használok, hanem Player PRO-t. Ennél nem halk, még ugyan királyul szó.
(#51575) AliasB Nekem jobb a ram használat, mint oreon. Eddig 1,4GB volt szabad, most meg 1,8. az órát nem lehet visszatenni.
-
AliasB
senior tag
Üdv!
Frissítettem a telót és azt látom, hogy alapból több ram-ot használ a pie. Nem telepítettem semmi pluszt csak frissítettem. Úgy látom, hogy a beállítások maradtam ugyan azok. Remélem azért az akku üzemideje nem lesz rosszabb
Tudja valaki, hogy az óra miért került át a másik oldalra? Vissza lehet tenni az akku töltöttség mellé? Már úgy megszoktam ott
Kicsit még fura a pie de szerintem meg fogom szokni -
coolpet
senior tag
megjött OTA Pie!
-
dkovizoli
addikt
válasz
Predatorr #51558 üzenetére
Na nézzük. Ezen valami marha régi rom van. Úgy 2017 decemberi. Gondolom használtan vetted, de ez lényegtelen. Bár szerintem az előző gazda rakott rá egy romot, amit nem kellett volna. Te ma már leszedtél egy firmware-t. Le is mentetted az adataid. De te itt két oprendszert fogsz ugrani, mert eddig nugaton voltál. Én azt javaslom, hogy mindenképp az OXM_CSC-t illeszd az Odinba! Miután az Odin elvégezte a dolgát és a sim is benne a készülékben, csinálj egy gyári visszaállítást. Ha ez is megvan, elkezdheted belakni a telefonod. Én inkább újra telepítenék mindent, mint mentésből visszaállítani, ugyanis a nugat alkalmazásainak a mentése , az oreon egyáltalán nem biztos, hogy kompatibilisek lesznek.
-
MrBazsi
senior tag
hát nem rossz ez a pite, de nem is tetszik, igy visszarakom odinnal az oreót. magyar xeh telóra, mit csináljak h ne akarja rögtöna flahelés után felajánlani a pitére való frissítést? úgy kezdemm el a downgrade-et h lekapcsoloma wifit meg a mobilnetet, visszateszem a z oreót, elindul és kikapcsolom az automataikus szoftfrissítést, még mielőtt ráengedem wifire a telót, akkor elvileg az úgy jó lessz nem? knox nem billen downgrade miatt igaz?
-
Probert75
addikt
válasz
saddybaddy #51567 üzenetére
Van az, csak meg kell érinteni a kijelzőt! A beállításokban lehet állítani, ha a régi folyamatosra akarod.
-
saddybaddy
tag
Sziasztok! Frissítettem 9.0-ra és azóta nincs Always ON 😣 Valakinek van hasonló tapasztalata ezzel kapcsolatban?
-
Predatorr
őstag
9.0-ra frissíteni a 7.0-s, emirátusi (XSG), német (és üveg) romos S8 telefonomat. Dióhéjban.
Értem én, a logikát is, egyszerűbb is tényleg, a kérdés az, hogy lehet-e bármi gond a XEH frissítéssel, vagy akár a DBT-vel. Mind a 4 cucc német a telón, magyart szedtem le samfirmmel. -
kgergo89
tag
válasz
lasse001 #51548 üzenetére
Nem erre gondolt, ez csak annyit tesz, ha híváslistából / telefonkönyvből jobbra / balra húzod a kontaktod akkor hívás / sms írást tudsz indítani. Amennyiben ezt a funkciót kikapcsolod, akkor a névjegyzék/híváslista/tárcsázó között tudsz lépegetni.
A koppintással történő hívás fogadás illetve elutasítást valóban kivették.
-
Probert75
addikt
-
Predatorr
őstag
válasz
Probert75 #51552 üzenetére
OK, kösz az eddigieket, akkor majd benézek később, hátha járnak erre.
Én magamtól annyit logikáztam ki, hogy némettel menne, ergo magyarral is, bár a szoftverek az elvártakkal ellentétben ritkán követik a logikát.
Ja, hát a DBT eddig sz.rt sem frissített.
Bakker, az S5 egyszerűbb eset volt downgradelni, rootolni, frissíteni...
A készülék amúgy EAE->EU import. -
Probert75
addikt
válasz
Predatorr #51551 üzenetére
Az XSG a végén mindig marad, csak az a fontos, hogy az első kettő XEH legyen az OTA frissítések miatt.
A függetlenek mind ugyanazok a romok, csak az XEH, DBT és egyébb az a régiós megjelenés miatt van.
Az hogy a sim magyar és magyar régióban használod. De mondom, ezt dkovizoli és sgeza fórumtársak magyarázták nekem és ők ezt jobban értik. -
Predatorr
őstag
-
Probert75
addikt
válasz
Predatorr #51547 üzenetére
Sorry!
Az XSG nem német! Csak van valami különbség, mert ilyennel nem találok romot az 1simes S8-as romok között.
Azt javaslom várj a tapasztaltabb S8 szakértők megerősítésére, hogy nehogy valami baj legyen!(#51548) lasse001 Nem azt keressük! Az a Tárcsázóban és a Névjegyzékben a névjegyet jobbra húzom hív, balra húzom sms opció. Nem a hívásfogadásra vonatkozik.
-
Predatorr
őstag
válasz
Probert75 #51544 üzenetére
8p alatt lementett 15GB-ot
Keresgéljem a játékmentéseket, vagy mentsem le az összes obb/data fájlt? Egy csomó frissült, amióta lepítettem őket. Teló is ua, deutsch version:
De hogy az OTP mit keres ott, nem tudom, nem ott bankolok.
Közben sammobile letöltés letöltésvezérlőstül megszakadt.
Na most ezzel a DBT-vel megzavartál. A német verzió a telón semmiféle frissítést nem szedett le, amióta megvettem. -
Probert75
addikt
válasz
Predatorr #51543 üzenetére
És maga a telefon névjegye mit ír, mi a szoftver adatai?
Amit linkeltél, az a német 7.0-ás független. Akkor a DBT 9.0-át tenném, ha az 1 simes és 2 simes verzió közt nincs különbség. De csak, ha biztos nincs.
Ha biztosra akarsz menni és félsz az esetleges bootloop-tól, akkor mindenképp a sima CSC-vel telepíts!
De az alkalmazásokat nem állítanám vissza, hanem telepíteném egyenként és beállítanám mindet sorban. A többi mentett dologgal nincs gond. -
Predatorr
őstag
válasz
Probert75 #51542 üzenetére
Netről annyi jött le, hogy HOME-mal könnyen bootloopba kerülhet a telefon.
Ez van most fent (ezért írtam, h érdekes, hiszen 950FD a telefon):
[link]SS ezeket menti manuálisan (hsz írásától kezdve most 82%, 6.65GB):
Elméletileg rendszert nem, csak appokat, beállításokat, adatokat.
Viszont nézem, hogy ennek is van frissítő lapja... -
Probert75
addikt
válasz
Predatorr #51541 üzenetére
Mivel verziószámot is lépsz én nem raknám vissza a mentéseket, hanem újra belaknám a telót, ha resetelni akarod. Én Home CSC-vel tettem 8.0-ra a 9.0-t és nem laktam be újra. Kopp-kopp még nem jelentkezett hiba.
dkovizoli fórumtárs jobban érti ezeket a régiós dolgokat a frissítésekkel kapcsolatosan.
-
csabám
addikt
Szintén zenész Probert75-tel.
De igazából szokás kérdése szerintem. Ha nagyon akarnám, akkor menne
Mire gondoltál egyébként? -
Csak nekem lett gyorsabb az arcfelismerés Pie alatt?
Gyorsabb is lett a rendszer, mármint én úgy érzem. (SD kártyával!!)
Kíváncsi leszek az aksira, hogy bírja! -
Predatorr
őstag
válasz
dkovizoli #51529 üzenetére
A 9-es frissítés 02.28, a samfirmes 02.18, de ilyen dátummal sammobile nem hoz ki semmit, és a régebbiek 8-asok. Ez a 2 lehet mégis ua? A régebbi samfirmesben ezek vannak, a frissebbre sammobile-ról még várnom kell(ene) 4 órát:
AP_G950FXXU4DSBA_CL15411975_QB22090274_REV00_user_low_ship_meta_OS9.tar.md5
BL_G950FXXU4DSBA_CL15411975_QB22090274_REV00_user_low_ship.tar.md5
CP_G950FXXU4DSBA_CP11942078_CL15411975_QB22090274_REV00_user_low_ship.tar.md5
CSC_OXM_G950FOXM4DSBA_CL15411975_QB22090274_REV00_user_low_ship.tar.md5
HOME_CSC_OXM_G950FOXM4DSBA_CL15411975_QB22090274_REV00_user_low_ship.tar.md5Kódra elméletileg ua.
-
polonic
félisten
Milyen az, amikor beég a képernyő?
Sávokat látok az alap kék színű háttéren. De a testmenüből indított szines képeken semmi nem látszik. -
Predatorr
őstag
válasz
dkovizoli #51529 üzenetére
Eddig azt írta ki auto-ra (1. kép), hogy nem jók az adatok, adjam meg manuálisan, erre most elkezdte tölteni ua. beállításokkal, ua. szoftverekkel. Oops, SM-G950F/XEH kombót nem látok.
Ezt szedi: "SM-G950F_1_20190218081814_talf897s2y_fac.zip.enc4"
Köszönök szépen minden segítséget, most újranézem az 1.-t mit csináljak vele. -
zseko
veterán
válasz
csabám #51510 üzenetére
És a Hangerőgomb alkalmazása erre miért nem jó? (van elképzelésem, csak érdekel az-e amire gondolok)
(#51528) Predatorr valószínű olvastam egyébként, csak gyorsan futottam át több száz hsz-en, gondolom ezért nem emlékeztem rá..
Jaaa, igen, ahogy írja dkovizoli, az auto beállítást kell használni, nem a manualt. Elfelejtettem, hogy ez nem biztos hogy egyértelmű, pedig én is belefutottam... -
Predatorr
őstag
válasz
dkovizoli #51527 üzenetére
.Net 3.5-öt kért, semmi mást azt feltettem. Az összes VC++ fent van, mindből a tudomásom szerint legfrissebb.
Samfirm ezt küldi, mindegy, milyen formában írom be a készülék típusát:
Error: Could not send BinaryInform. Status code 200/400
Request was invalid. Are you sure the input data is correct?
Could not fetch info for G950F/XEH. Please verify the input or use manual info -
dkovizoli
addikt
válasz
Predatorr #51524 üzenetére
még mindig nem tudjuk, hogy telepítetted-e a gépre a már sokadszor említett Visual studio redistributable csomagokat? Azokat nem a samfirm fogja neked letölteni. Azt neked kell a Microsoft oldaláról letöltened és telepítened. Utána samfirmmel leszeded a firmware-t a telefonra, kicsomagolod és akkor lesz öt file.[link][link]
-
-
Probert75
addikt
válasz
Predatorr #51517 üzenetére
Mit gondolsz, nem olvastam el! Azt írtad samfirm nem működik rendesen az Odint meg ismered, akkor mi a problem? Miféle rakás adatot kell megadnod? Reggeltem az egyik erre a célra tartott mail címemmel, majd letöltöm amit akarok.
Na mindegy, hagyjuk akkor az egészet! -
Predatorr
őstag
válasz
Probert75 #51516 üzenetére
Ezt már korábban jeleztem, hogy ismerem, fölöslegesen linkelted.
Meg kell adnom egy rakás adatot, hogy tölthessek.
Nem tetszés kérdése, csak ha olvastad volna az előző kérdésemet, megtakarítottad volna a hszt.
Ahogy nézem, 950F magyar épp tegnap frissült.
Próbáltam, megvártam a 30mp-et, aztán bejött egy "Join" oldal, amely nem csinál semmit, vsz. nem függetlenül a biztonsági beállításaimtól. -
Probert75
addikt
válasz
Predatorr #51515 üzenetére
Kértél elérhetőséget, adtam!
Kiválasztod melyik régiót akarod és szépen, türelmesen kivárod míg leér! Vagy vársz az OTA-ra, ha egyáltalán dual sim-re lesz. 4 fájlos van és rengetegszer le lett írva mit hogyan kell a CSC-vel, összefoglaló.
Milyen adathalászattal? Én innen szedem mindig és semmi különlegeset nem vettem észre.
De ha nem tetszik nem kötelező semmi! -
Predatorr
őstag
válasz
Probert75 #51255 üzenetére
Mit kezdjek ezzel? Még mindig nem lehet értelmes sebességgel letölteni, azt is csak adathalászattal.
dkovizoli: Nem jöttek le csomagok, a samus alkalmazás semmit nem talált. Most nem találok itt visszakeresve semmit, béna vagyok, asszem, keresésre csak a neked írt válaszokat dobja ki, a saját nickemre meg semmit.
S5-nél is több fájl volt, csak a ROM 2-féle. Telón és PC-n is mókolni kellett velük.
A DS-es választ kösz. Vajon miért nem tölt le semmit a telóm?
Ha gyárilag visszaállítom, és Emirátusokat választok helynek, leszedi a Pie frissítést, és lehet magyar utána?viktorhu: Azt írták rá. Nincs házi laborom.
A kritikus pont és a baj, mint a hirdetett töröttek között is látom, hogy ez a szar szinte mindig a kijelző ívére esik, nyilván nem függetlenül belső felépítésétől. Anno 1* pottyant pofára, marad egy 3mm hosszú vágat az üvegen, de egészen máshol.
Amúgy elsőre emagból vettem egyet, azt leb.szta róla a tok (kártalanítás semmi, de békáltató testület honlapján fent vannak), a 2.-at egy boltban tetettem rá, annak fekete volt a kerete, takarva a képernyőszél-jelzést, kivéve, hogy a széle alul kilátszott, én dobtam ki, ez a 3. meg szintén nem ért szart sem. Totál lehúzás az egész. Spigenben is csalódtam S5 után, persze, pont a hajlított szélet nem védi. Most tűnődöm, hogy ha megcsináltatom, tétessek-e rá UV-s 9H (?) üveget jó pénzért, vagy simán vegyek egy 360°szilikon tokot rá 1500Ft-ért, mert eddigi tapasztalataim szerint az csak jobb lehet a többinél.haly: Én Fixityen gondolkodom, kapásból -24000 a gyári szarvizhez képest, legalábbis az első üveg cseréje (és nem nyúlnak le egy jó OLED kijelzővel), nézd meg náluk. Amúgy én leragasztottam tixóval, totál vízálló.
Ráadásul minden fóliánál kevésbé gyűjti az ujjlenyomatokat, és előlapon még az érzékelést sem rontja.
-
ToBeY
nagyúr
Front kamera esetén is lehet raw-ban menteni?
-
bibalint
csendes tag
-
zseko
veterán
válasz
csabám #51502 üzenetére
Vagyis a sima hívás ikonra kattintva veszed fel, nem pedig az ikont elhúzva? Gombot írtál, engem az kavart meg
Én nem emlékszem, hogy bármikor találkoztam volna ilyennel, hogy ne elhúzni kelljen
bár a telefonálás a legkevesebb amire használom (volt, hogy egy hétig se
), és akkor is általában én hívok, engem nem szoktak
-
zseko
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- Renault, Dacia topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- World of Tanks - MMO
- Goddess of Victory:Nikke
- Windows 11
- Motoros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest