A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at

Hirdetés

Beszámoltunk már arról a fura elfoglaltságról, amikor a YouTube népe megfőzte, megszurkálta, kalapáccsal újraformálta és körfűrésszel, akkumulátorostul megoperálta a Samsung Galaxy S8-at, és az egyik legfontosabb megállapítás az volt, hogy a telep jól bírta a durvább külső beavatkozásokat anélkül, hogy az lángra vagy füstre kapott volna. A jelek szerint tehát tényleg odafigyeltek a tervezéskor a biztonságra, igaz, nem is kapott a két S8 óriási telepet. Nyilván a tűrőképesség-teszteket is lehetne szerkesztőségileg szabványosítani, mi ugyanakkor mégsem adhatjuk vissza a bemutatóra kapott készülékeket több darabban, a JerryRigEverything csatorna üzemeltetője, Zack ugyanakkor eléggé lefektetett séma szerint dolgozza meg a legnépszerűbb okostelefonokat, hogy valamekkora összehasonlítási alapként szolgáljon, fenntartásokkal.

Bizony, a Galaxy S8 is sorra került a fenti videó tanúsága szerint, és mindjárt jó hír, hogy a Gorilla Glass 5 elő- és hátlap a csúcstelefonokhoz méltóan bírta a külső beavatkozást, azaz a papírvágó az üveget egyik oldalon sem tudta megkarcolni. Először a Mohs-féle keménységi skála hatos erősségű vésője hagyott némi nyomot, a hetes komolyabbat. A megnyúlt kijelzős mobilon így az előlapi kamerák és az íriszleolvasó elemei sem karcolódnak meg egykönnyen, ahogy hátul a lencse és a vaku/pulzusmérő sem. Az ujjlenyomat-olvasó és a fém oldalszegély festése ugyan lekapargatható komolyabb farigcsálással, a biometrikus azonosító ezután is megfelelően működött. A korábbiaknál is jobban bírta az S8 kijelzője az öngyújtó lángjával való hevítést.

Ez a formavilág lehet a következő évek meghatározója
A mi kezünkben is megfordult a mutatós Galaxy S8, ám mi nem próbáltuk meghajlítani [+]

A mindennapokban persze több száz fokos nyílt lángnak nem fogják kitenni a masinát, a nyári forróságban mindenesetre hasznos információ lehet, hogy a megjelenítőpanel az igazán komoly hőmérsékletváltozást is állja. Végezetül Zack az iPhone 6 Plus elhíresült példáját követve, határozott szorítással megpróbálta az S8-at kettéhajlítani, ám nem járt sikerrel, a fémváz ugyanis remekül bírta a komolyabb beavatkozást. Persze, ezt sem érdemes otthon próbálgatni, a Galaxy S8 ugyanis nem strapatelefon, és extrém erőbehatás után az IP68-as por- és vízálló védelem sem garantált. Azt viszont jó tudni, hogy valamekkora, reális mindennapos külső behatásra a Samsung új szériája is pozitívan reagál, de azért érdemes a csúszós felületet biztosan szorítani, a kellemetlen baleseteket pedig elkerülni.

Azóta történt

Előzmények

  • Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?

    Az iFixit a Samsung Galaxy S8 otthoni szerelésének nehézségeit is megvizsgálta, amikor benézett az Infinity Display alá.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

  • Miért bántod a Galaxy S8-at?

    Az új Samsung csúcskészüléknek késsel nekimentek, megfőzték és a végén még le is ejtették, amihez egy piros iPhone asszisztált. Csak erős idegzetűeknek!

Hirdetés