- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
AliasB
senior tag
válasz
Probert75 #53199 üzenetére
Na fasza. És erről miért nem írt senki? Keresgéltem de sehol sem írták, hogy visszatelepítésnél azt nem szabad :/ sőt azt olvastam az S7es fórumba amire hivatkozva van, hogy a home kezdetű kell ha a régiókód megegyezik! Jó lenne ezt frissíteni a leírásba de tényleg. Vagy csak megemlíteni az összefoglalóba :/
-
Probert75
addikt
válasz
AliasB #53197 üzenetére
Ezért került bootlopba. Visszatelepítésnél nem szabad Home-ot használni, csak simát! Úgymond szűz telepítés kell. És a 0-ról belakni újra a telefont. Szerencséd, hogy nem lett tégla!
(#53198) AliasB Egyébként egyetértek veled! Az Oreo sokkal kézreállóbb és átgondoltabb, mint a pite. Mai nap volt oreós teló a kezembe és jobban kézre állnak benne a dolgok. A kinézet az engem nem érdekel, mert témázom és Novát használok.
-
AliasB
senior tag
Mert nem bírtam tovább a pitét
nem is a teljesítményével volt problémám mert abba nem vettem észre különbséget. De a pite kinézete már bántotta a szemem
akárhányszor lehúztam az értesítési sávot meg a menübe léptem szörnyülködtem rajta
és számomra az oreoba sokkal jobban el vannak rendezve a funkciók és felhasználóbarátabb. Olyan érzés, mint ha az oreora odafigyeltek volna amikor megcsinálták a pitét meg csak gyors bedobták a sütőbe
Ja és írtam egyik régebbi hozzászólásomba, hogy a google névjegyek szinkronizálása nem működött piténél (csak a névjegyek) ami nagyon idegesített. Csináltam visszaállítást de hiába mert utána sem működött. Most oreon ismét működik. Nem tudom nálam mi okozta de szerintem a telefon így fejezte ki a nemtetszését a pite iránt
Most így mindjárt jobban érzi magát
-
$atirka
őstag
Tegnap visszatettem a januári utolsó xeh oreo-t, pont amikor jött a Telenoros sms és aktív is lett a volte.
Tökéletesen meg vagyok elégedve ezzel a sebességgel, nem érzek különbséget a két rom között.
Egyedül a navi gesztusvezérlés hiányzik, gyorsan megszoktam a pöckölgetést, más hátrányt nem érzek.
Elsődleges szempont a hívásrögzítés volt, tehát ha ez később megoldódik, akkor újra frissítek.
A rendszerfrissítés értesítést viszont nem tudtam kilőni, hiába szüneteltettem, úgy sem ment, meg még próbáltam letöltés után is eltűntetni az értesítést nem ment.
Aztán megvettem harmadjáraezt a nyomi disabler appot, azzal le tudtam állítani a hisztit, meg jó pár, számomra haszontalan szolgáltatást is!
Most bódottá van -
zseko
veterán
válasz
Tomiii258 #53186 üzenetére
Hm, akkor lehet félreértek valamit, mit értesz bezárogatás, kilövés alatt.
Este ugye volt nekem 21 app abban a listában. A telefon úgy van beállítva, hogy szerda és vasárnap hajnalban újrainduljon (kipróbálásképp, csak még úgymaradt), így reggel a pin kóddal kellett belépnem, de a listában ott volt ugyanúgy a 21 app. Próbaképp rányitottam még párat, így harmincig felment, egy sem tűnt el onnan. Elkezdtem újranyitni onnan az appokat, volt ami ott folytatódott ahol abbahagytam, de volt pár, ami nem, hanem újra betöltötte.
Szóval te azt érted a bezárogatás, kilövés alatt, hogy eltűnik abból a listából, és, az én példámnál maradva, másnap már nem 21 darabot látsz ott (vagy másnap új app nyitása után), hanem kevesebbet? -
AliasB
senior tag
Üdv!
Visszatettem az oreot de mint gondoltam nem ment minden simán!
Addig minden oké volt, hogy az odin feltelepítette amit kellett!Na és innen jöttek a gondok ugyanis beakadt a bootolásnál és csak ismételte a samsung logót!
Hiába nyomtam a hangerő fel+ power + boxby gombot ugyanis ahhoz ki kellett volna kapcsolnom!
Nagynehezen úgy sikerült belépni a recovery menübe, hogy előbb nyomtam a hangerő le + power + bixby gombot aztán amikor eltűnt a samsung bejelentkezés villámgyorsan nyomni kezdtem a hangerő fel + power + bixbyt és így sikerült belépnem! Aztán egy reset után már sikerült elindulnia!
Ha valaki így járna ez a megoldás!
Valahogy éreztem, hogy nem fog minden olyan simán menni és amire ezt kitaláltam öregedtem egy évet!
-
Tomiii258
tag
válasz
Ringman #53185 üzenetére
Ezt már rég kikapcsoltam, nem ez volt sajna a ludas.
Egyébként nekem is mutat akár 21 alkalmazást is a lista, ha azokat frissen használtam, akkor nem zárogatja be őket, csak ha már jó ideje nem nyúltam hozzájuk és nyitok egy új alkalmazást, akkor lövi ki a régebbieket. Egyébként csak egy megszokás miatt vettem észre, mert a leggyakrabban használt appokat mindig a legutóbbiak között szoktam tartani, míg az alkalmanként használtakat meg ki szoktam lőni onnan, pont azért, hogy a leggyakrabban használtakat könnyen megtaláltam és gyorsan indítani tudjam őket, ne kelljen keresgélni őket. De pie óta egyből feltűnő volt, hogy eltűntek ezek a szokásos appok a listából. Persze edge panellel együtt tudok élni ezzel, onnan is tudom gyorsan indítani a gyakori appokat, de anélkül már erősen zavarna a dolog...főleg, h szerintem csak vmi beállítás lehet az egész oka, mert oreon sose tapasztaltam ilyet. -
zseko
veterán
-
Regirck
senior tag
Sziasztok!
Azt hol tudom beallitani, hogy ha bluetooth-on kapcsolodok valamilyen bt-s speakerre akkor ne inditsa el automatan a musicot vagy a tunein-t? -
sgeza
veterán
válasz
Tomiii258 #53179 üzenetére
Nálam egy rakás alkalmazást mutat előzményként az alkalmazás választó. Nincs 5-ös korlát.
Bár ahogy icemad kolléga is írja, ha csak 5 lenne, akkor sem biztos, hogy zavarna. Én csak a legutóbbi néhány (jellemzően nem több mint 5) alkalmazás között szoktam váltani ily módon. -
Tomiii258
tag
válasz
Ringman #53173 üzenetére
Ez sajnos nálami s így működik, max 5 régebben használt appot enged az legutóbbi appok listájában.
Rögtön Pie-re frissítés után észrevettem és azóta se tudtam rájönni, hogy mi az oka, de idő közben legalább kitapasztaltam és mostanában gondoltam is, hogy újra beírom ide a gondomat és megkérek majd másokat, nézzék meg ők is, hogy náluk mi a helyzet.Alapvetően enged akár 8-10 appot is megnyitni egyszerre és azok ott is maradna a legutóbbi listában, ha egyszerre nyitod meg őket és rövid időn belül nézed a legutóbbi alkalmazásokat. De ha pl este megnyitsz 5 appot és csak azokat hagyod a listában, aztán reggel abból az ötből 3-at használsz, 2-t nem, majd megnyitsz 2 újabbat (tehát a 6. és 7.-et), akkor az 5-ből azt a kettőt már zárja, amit csak este használtál és csak 5-öt hagy a legutóbbi listában.
Tippem sincs, hogy mi okozhatja...de alapvetően gyanús, hogy erről eddig nem sokan panaszkodtak... -
martonl
senior tag
Persze, írtam is, hogy 3G-n is ment ez már. Ezt is sztárolják, mintha akkora újdonság lenne, de ahogy Probert75 kolléga is írta, a volte lényege inkább az ip alapú hívás, gyorsabb hívásfelépüléssel, jobb hangminőséggel stb. Bár én már korábban is írtam, hogy szerintem összességében (pl. roaming) nagy visszalépésnek látszik, de van külön volte topikunk, ott ezt meg lehet vitatni.
-
Probert75
addikt
A VoLTE nem a net használatára kell hívás közben, hanem a gyorsabb hívásfelépülsre! És aki 4G nettel bírt, az nem tudott hívni, ezért állt át 3G hívás közben. A VoLTE-vel ez is megszűnik, tehát 4G net marad hívás közben is.
A beszéd közbeni nethez a 3G is elég, az meg már nagyon régóta van. -
Ringman
félisten
a 9.0-ban az appok közötti tallózásnál miért csak max 5 (?) alkalmazás között lehet váltani? régen az összes megnyitott app-ot ki lehetett tallózni.
-
martonl
senior tag
válasz
$atirka #53163 üzenetére
Attól függ, hogy (volte nélkül) beszéd közben 3G-re, vagy 2G-re esik le a hálózat. 3G esetén megy a net a beszéddel együtt. Persze most a voltét úgy állítják be, mintha ez újdonság lenne, de már 3G-n is így volt. Sőt, még 2G-n is volt ún. A osztályú GPRS, aminél ment párhuzamosan, csak erről valahol azt olvastam, hogy drága megoldás volt, így lett B osztályú GPRS (majd EDGE), aminél megszakad a net beszéd közben.
-
Tujmos
tag
itt nézd meg esetleg:
eszközkarbantartó->akkumulátor->alvó alkalmazások -
tibike8
őstag
Sziasztok! A napokban 2 alkalmazásom eltűnt az értesítési sávomról. Az akku és a 3G Watchdog. Előtte írogatta a teló a 2 alkalmazásról, hogy nagy a fogyasztása és altatni akarta őket, de nem engedtem neki. Aztán meg eltűntek az értesítési sávról meg a zár képernyőről is. Más alkalmazás viszont ott figyel most is. Pl. a PhoneProfilesPlus. Az értesítési beállításoknál engedélyezve van mindegyik alkalmazás. Hogy lehetne az eltűnt értesítéseket visszavarázsolni?
Telekomos S8+ pitével. -
hunluigi
senior tag
válasz
trebrona #53161 üzenetére
Mi meg arról diskurálunk, hogy a hivatalos álláspont szerint PAN régióval megy kizárólag, amiről már akkor is lehetett persze tudni, hogy nem igaz, viszont jól jellemzi, mekkora a kommunikációs káosz náluk.
-
$atirka
őstag
Pedig fontos, hogy beszélgetés közben tudjak böngészni is, sokszor volt már rá szükségem.
Vagy például az sem hátrányos, ha a waze is tud kommunikálni közben...
Amúgy ezt sosem értettem, hogy beszélgetés közben mitől függ, hogy mikor van vagy nincs mobilnetem. Egyszer van, máskor nincs. -
sgeza
veterán
válasz
StarKiller89 #53152 üzenetére
Erről írtam korábban! Nem kalibrálták neked sem a home gombot. Vidd vissza, és mondd meg, hogy kalibrálják legyenek szívesek, mert túl érzékeny. Néhány perc alatt megcsinálják, és utána fényévekkel jobb lesz.
-
hunluigi
senior tag
Akkor ez kicsit 22-es csapdája, mert a telenor viszont azt kommunikálja, hogy csak az ő firmükkel (PAN) müködik a volte... (ami viszont nem igaz, mert nálam is megy független régióval) Mondjuk amekkora katyvasz van náluk ezügyben évek óta, szerintem már ők sem tudják mi van... 😆
-
StarKiller89
senior tag
válasz
thedarkfox #53153 üzenetére
kevésbé érzékenyre van állítva
#53154: köszönöm, az lesz
-
zseko
veterán
válasz
Ferenczi Áko #53140 üzenetére
A Telenoros firmware-el elképzelhetőnek tartom, hogy csak a 9-en fog menni, mert alapból nincs benne ez a beállítás. Nálam is csak azután jelent meg, miután a független romot tettem fel. Igaz én már nem a 8-at, hanem a 9-et használom.
-
Probert75
addikt
válasz
Nincs köze a rendszerfrissítésnek hozzá! Fentebb írta valaki ugyanezt a problémát és a srácok beszéltek valami kalibráló progiról. Vissza kell menni a szervizbe, hogy csinálják meg.
-
thedarkfox
senior tag
válasz
Az érzékenysége nincs túlságosan levéve/ érzekanyre állítva? Beállítások - navigàciós sáv - érzékenység szintje
-
StarKiller89
senior tag
sziasztok
a napokban cserélték ki a kijelzőmet garanciában képernyő beégés miatt, azóta a home gomb annyira érzékeny, hiába álllítgatom az érzékenységét, hogy szinte elég elsímítanom az ujjam rajta és érzékeli a nyomást... elképzelhető, hogy rosszul rakták össze a szervízben? még arra gondoltam, hogy a szervíz után raktam fel az új androidot, esetleg emiatt lehet érzékenyebb a gomb, az új rendszer miatt?
-
ToBeY
nagyúr
4ó44p sot nem rossz ...
[kép]
-
icemad
nagyúr
válasz
Nekem 7-es droidon is ment, meg oreon is. De más szolgáltatóval.
-
zseko
veterán
válasz
bigdady #53143 üzenetére
Valóban, csak kellett neki egy kézi hálózatkeresés - de lehet egy újraindítás, vagy egy repülőmód ki/be is elég lett volna - és már meg is jelent.
(#53144) DrBubo77 az utóbbi időben nem tűnt fel, hogy ezt csinálta volna, de persze nem lesegettem. Igaz, az utóbbi időben Viber Out-ot használok, lehet azért
De a poént félretéve (azon kívül, hogy valóban azt használok telefonáláshoz), mintha mostanában nem kapcsolt volna lejjebb a normál hívásoknál. Persze tudom miért teszi, pont ezért nem is állítom hogy igazam lenne.
(#53145) vg remélem nem nagyot tévedek azzal mikor azt mondom, hogy alapvetően azért, mert sokkal gyorsabb a hívásfelépülés.
-
tetova
tag
válasz
Ha kaptál sms-t, akkor olvashattad, hogy "nem kell mást tennie, mint frissíteni a legújabb szoftverre".
-
Probert75
addikt
Én S8-val vagy három hete kapcsoltattam be. Semmi ellenkezés nem volt. Annyi probléma volt, hogy azonnal nem derült ki, hogy a sim-em, nem tudja, mert 72 óra a beaktiválásig. Én hülye meg nem cseréltettem azonnal a sim-et. Pont ma mentem az előfizummal kapcsolatban megint és szóltam, hogy még nem megy sehogy ki kéne cserélni. Szó nélkül kicserélte a sim-et és azonnal megjelent az ikon a rolón és frankón működik.
Ja és szintén Telenor. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
Pár hete próbáltam bekapcsoltatni a VoLTE szolgáltatást, akkor leráztak, hogy nem támogatott a készülék. Ma viszont jött egy SMS, hogy 72 órán belül aktiválják a szolgáltatást. Bár a honlapon nincs még a listában, de ezek szerint az S8+ is támogatott készülék most már.
#VoLTE, #TelenorSzerk.: Már be is kapcsolták.
-
Kajt
tag
válasz
zola899 #53131 üzenetére
Dolphin browser, ha minden igaz ötödik éve LG G2 óta. Próbáltam mást is de nem jöttek be. Bal oldalról swipe-ba bekapcsolt könyvjelzők vagy előzmények, jobbra swipe-ra egyebek...talán ez az amit sokan nem vesznek észre, a többi magától értetődő. Szerintem mindenképp érdemes kipróbálni.
-
zola899
tag
Sziasztok!
Ti milyen böngészőt használtok?
Ha Samsungot, nektek is akadozik, és lefagyasztja néha a telót?
Normál Samsung Internetet használok.
Tegnap egyszercsak fogta magát, és megakasztotta az appokat.
Ha nyitva volt a browser, bezáródott a poweramp, messenger, vagy szimplan lefagytak.
Töröltem a browsert.
És megjavult a többi app.
Letöltöttem a Samsung Browser Bétát. Az már nem akasztja meg a többi appot, viszont nem marad a ramban....
Nem zárom be, csak középső gombbal lerakom a háttérbe.
Pár perc múlva megnyitom, és újratölti az oldalt.Ötlet?
-
törölt tag
Sziasztok,
Android 9 alatt megváltozott a videoszerkesztő? Már nem tudok más zenét és effekteket rárakni a videóra.
-
marquuard
veterán
-
ONEFREE
aktív tag
A reset volt a baj. Hasít ahogy kell! 😃Köszi!
-
s1ru2
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudja nekem valaki megmondani, hogy miért lehet az, hogy gmail emailről egyszerűen nem szól a telefonom? S8 Pie alapon. Minden más csillog villog, de erről mélyen hallgat. Samsung saját email rendszerét használva szól mindenről, de gmailt használva nem.
-
sgeza
veterán
válasz
thedarkfox #53115 üzenetére
X-D
-
thedarkfox
senior tag
-
viktorhu
veterán
válasz
thedarkfox #53111 üzenetére
Igen, én sem mondtam, hogy mindenképpen kell, de ha belassul a frissítés után, akkor nincs más megoldás.
Egyébként ijesztően hangzik, ha nincs se mentés, se felhőszinkronizáció olyan cuccokról, amiknek az elvesztése problémát okozna. Ha most nekem kidőlne a laptopom vagy a mobilom, ott folytatnám a munkát egy másik eszközről, ahol itt abbahagytam.
-
sgeza
veterán
válasz
thedarkfox #53111 üzenetére
Mondjuk az komoly gond, ha egy frissítéskori probéma esetén a cuccai pótolhatatlanul elvesznének!
Mi van, ha ellopják, elejti/eltörik, elveszti, stb?
Biztonsági mentés? ;-) -
thedarkfox
senior tag
válasz
viktorhu #53109 üzenetére
Nem speciel Neked válasz, de itt se volt reset (asszony ki is nyírna ha elvesznének a cuccai, így nála sosincs reset frissítésnél
) nem jelentem ki hogy nem kell, ettől függetlenül ha gebasz van akkor érdemes megpróbálni, sokat javíthat.
(Frissíteni is lopva frissítettem pitére, hogy észre ne vegye) -
valeno
tag
válasz
thedarkfox #53104 üzenetére
Tényleg most látom, hogy elírtam!
Természetesen a márciusira gondoltam.
Köszi az infót akkor felteszem. Hozott valamiben változást? -
marquuard
veterán
válasz
ONEFREE #53102 üzenetére
Igaz, hogy már nem S8-am van de úgy váltam meg tőle, hogy ennél pörgősebb rendszerrel még nem volt dolgom. Factory reset-et sem kapott, adtam neki egy esélyt sima Odinos frissítéssel. Szemmel láthatóan jobb volt a teljesítmény, nem voltak mikrolaggok (ami egyébként létezése óta sújtja a Samsungokat) sem. Ebben az esetben érett lehet a telefonod egy FR-re, mást nehéz is javasolni ha egy alapvető cache-ürítés nem segít.
Ha mindenképp Oreóra szeretnél visszaállni, akkor még Odinnal megteheted hagyományosan, de hamarosan ki fogják lőni a visszaállást egy biztonsági frissítéssel.
-
ONEFREE
aktív tag
Pie on vagyok és szidom az egészet. Nekem nem a rendszerrel van bajom hanem a sebességel. Iszonyat lassú lett. Hogy képzelték ezt? Van aki szenved ettől? Mert nem látom, hogy valaki is írt volna ilyet. Vissza akarom az oreo t. Hogyan kezdjek hozzá? Valaki dobna pár linket. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- eBay
- Milyen légkondit a lakásba?
- UHD filmek lejátszása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honda topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest