Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra

Eddig komoly szakmai és vásárlói siker a két Samsung Galaxy S8, a telep is biztonságos, viszont több felhasználó jelezte: Infinity Display megjelenítős mobileszköze némileg pirosasabb színegyensúllyal rendelkezik. A Samsung igyekezett azzal hárítani, hogy nincs két tökéletesen megegyező panel, míg a szakértők tippelgettek, hogy ez, a szűk kört érintő dolog vajon kapcsolódhat-e valamilyen hardveres problémához. A gyártó mindenesetre szoftveres gyógyírt ígért a panaszokra, aminek a közzététele néhány piacon meg is indult.

A Galaxy S8 kibővített kalibrációs opciói a frissítés után A Galaxy S8 kibővített kalibrációs opciói a frissítés után
A Galaxy S8 kibővített kalibrációs opciói a frissítés után (forrás: SamMobile) [+]

Az egyik új kalibrációs opció, ami a képernyő beállítások alatt érhető el, full screen color balance, azaz teljes képernyős színegyensúly néven fut. Itt a csúszkával lehet hidegebb vagy melegebb balanszt állítani, akár csatornánként, bár csak adaptív képernyőmódban. Jegyezzük meg, színegyensúly néven eddig is volt a kézi korrekcióra lehetőség. A másik friss opció screen edge color balance néven fut, és az enyhén lehajló képernyőszélek színegyensúlyát engedi némileg variálni, ha a tulajdonos elégedetlen volna vele. Az, hogy a frissítés a többi piacra mikor jut el, és akik pirosas Super AMOLED megjelenítővel rendelkeznek, megoldást találnak-e a problémára a fenti lehetőségekkel, várhatóan a következő napokban derül majd ki.

Azóta történt

Előzmények

  • Drágább a Samsungnak az S8, mint az S7 edge volt

    Nem csoda, hogy magasabb áron nyit a Galaxy S8, mint elődje: többe kerül az idei csúcskészülékeket előállítani, mint a tavalyi párost. Eközben az első Galaxy S9 pletykák is felbukkantak.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

  • Ez volna a Samsung Galaxy S8 Plus?

    A VentureBeat közölt egy kémfotót az S7 edge állítólagos folytatásáról.

Hirdetés