- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
hevepapa
senior tag
Az teljesen mindegy, hogy 3 éves vagy 5 éves a telefon, ha egyébként tökéletesen működik.
Arra meg ne tedd fel a fizetésedet, hogy 5 évig tuti kapják a frissítéseket az új telefonok....
Bár más kategória, de a Windows 10 bevezetésekor még tutira ígérte a cég, hogy nem lesz több új op. rendszer, hanem a 10 lesz javítgatva. Ehhez képest.... -
A 2. Vesztes
senior tag
Nagyon köszi hogy írtál!
Én nem ezt vettem, hanem az allant olvasható S20 Ultrát. Azért kérdezlek titeket, mert olyan három évre tervezek vele, és ti ezen az időintervallumon vagytok túl az S8-al.
Akkor kijelenthetjük, hogy az S8 három évig jól használható volt?
Köszi, Vuff!
-
Predatorr
őstag
Ne aggódj miattam, ezen is tiltok minden fontosabbat.
Szerencsére megoldható. Android 10-ben van pár lehetőség, ami S8-on nem is lesz, + tűzfalban blokkolok minden szarságot + vpn.
Erre volt lehetőségem, és nem kell még egyszer drága, törésre gyártott telefon, horribilis javítási ktgekkel, amely 2 év után rendes támogatást sem kap. -
lanszelot
addikt
-
lanszelot
addikt
A szép nem jobb. Máshol van ez vagz az se jobb.
Biztonsági probléma van a 8 és a 9-el is, ez tény, mindenhol megírták.
Régebben dobtam linket is, és nem azóta se lett javítva, azét dobálja a foltokat a samu.
Szerintem rendesen nem is fogja tudni javítani mert az alapokkal lesz a gond.A kérdésem még mindig nem az miért 7, hanem miér lassú.
-
Predatorr
őstag
Kár, hogy 3 éve semmi baja nem volt, és eddig a legtöbb szarság elmúlt egy újabb frissítéssel.
Tipikus user error, mi?
Inkább maradtál volna csendben, ha megoldást nem tudsz.Naná, hogy nem hagyon védtelenül a telefont és az adataimat sem, így is elég sokat lop már maga a google. Mellesleg jeleztem, hogy a rendszerfolyamatok szabadok, de ez se zavarjon.
Sgeza: Köszi, magam is tudom.
Ettől függetlenül a tűzfalam beépített vpn-nel dolgozik. Azt meg a samu/google nem szereti, mert gátolja a nyomkövetést.
-
-
lanszelot
addikt
Ott 54GB-t mutat /ami több mint amit a többi lát/ de 61GB foglalt valójában.
A gond az hogy azt mutatja : others - 38GB
De nem mutatja sehol mi az az others.sgeza: megneztem, rendszer app meg minden 15GB körül van, ha össze adom. Plusz a képek stb 24GB re jön ki. Mint amit minden mutat.
Folder Size app al is megnéztem, semmit se találtam. mnt/sdcard 24GB (az a rendszer, nincs bővítve a tárhely)
Én se akarom resetelni, csak nem tudom használni a telóm olyan lassú, mert nincs hely, és sehol se találom a hiányzó helyet.etooo: ha haza érek kipróbálom
-
lanszelot
addikt
125MB szabadítható fel.
Ebből factory reset leszA programokat tudom hogy total commanderrel el lehet menteni. A programok beállítását mivel tudom elmenteni?
Levelező progi beállítások, alkalmazások aminek elfelejtettem hogy jelentkezek be /név, jelszó/ stb. Tehát nem az adatokat, hanem a beállításokat. -
Probert75
addikt
-
Ateszpapa
addikt
-
California1
őstag
A te választásod lesz ,hogy Galaxy S8Plust veszel vagy akár Xiaomi telót. Vagy veszel vagy nem. Ennyi. Továbbra is az a véleményem a MI Max 3 partyban lesz sok samu telóval a buliban. Ha a kezemben lesz egy ilyen teló és itt lesz mellette a SGS8Plus telóm természetesen akkor lehet valósat írni. De a videók alapján komolyat ugrott a kínai cég.
-
Kroni1
veterán
Régen én is rengeteget szenvedtem a xiaomi-kkal, pedig nem is feltétlenül vettem mindig olcsón őket.. Emlékszem a Mi4C-ben nagyon bíztam, mert a specifikációra nekem anno telitalálat volt, előrendeltem valami 90k körül. Hát sajnos szoftveresen egy vicc volt, közel egy évig igérgették rá a javításokat de addig se jött rendbe teljesen. Gyakran ajánlottam családban a márkát olyanoknak akiknek mindegy csak valami legyen olcsón, mert ez tényleg jobban összerakott és kevésbé gagyi már. Van is a családban pár Xiaomi teló a családban, de sajnos azért van baj velük: néha nem hallani rendesen, egy idő után nem csörög, csak ha ujrainditják, stb, stb, stb... Ezeket a kicsi de annál zavaróbb életet megkeserítő dolgokat hagytam magam mögött mikor egy A3-ra váltottam, amiben az AMOLED nagyon bejött. Aztán a QI meg a teló-NAS közti nagyobb átviteli sebesség miatt váltottam az S szériára, és asszem amíg nem cseszik el nagyon, és marad belőle a jó méretű sima verzió is addig nem is nagyon fogok másra váltani.
-
sgeza
veterán
Látszólag van net, de mégis mintha nehézkesen akaródzana jönni. Például a play áruházban látom, hogy van frissítés, rányomok, és egy csomót várakozik, mire elindul. Ha ilyenkor átmegyek mobilnetre, akkor egyből megy. Vagy például amikor bejelentkezek valamilyen oldalra (pl. Microsoft fiók), aminek a telefonon vagy egy engedélyező alkalmazása, akkor wifin nem jelenik meg, hogy engedélyezzem a belépést. Átmegyek mobilnetre, egyből dobja az ablakot.
Ezek csak példák, elég furán viselkedik, mert ugyanazon a wifin laptoppal pedig van net. Nem nagyon találok logikus magyarázatot.
Miközben most is az itthoni netet használom, ami egyébként hibátlanul működik jelenleg.
Olyan érzésem van, mintha nem minden alkalmazással csinálná, viszont semmilyen külön szabályt nem alkalmazok semmire semmilyen egyéb alkalmazással. Csak az adhell, aminek némi köze lehet ilyen jelenséghez, azért kérdeztem, hogy abban lehet-e valami ide vonatkozó hülyeség. -
-
sgeza
veterán
Ezt úgy látom nem érted. Mitől ne lenne személyes adat az, amit egy alkalmazással létrehozok, és később is szükségem van rá??? De mondjuk az alkalmazást letöröltem, mert az már nem kell. Igen nagy baj, hogy ezeket kontroll nélkül törli.
Neked igen csekélyek az igényeid, ha nem látod be azt, hogy egy ilyen típusú alkalmazásnál totálisan alapvető elvárás, hogy legalább a végén adjon egy riportot, hogy mit törölt. De az is alapvető, hogy előtte közölje, hogy mit szándékozik törölni!
Nem csak szemetet töröl, ezt értsd már meg! Olyan saját adatokat, amikhez csak akkor nyúlhatna, ha minimum megkérdezi, hogy törölheti-e! Semmilyen engedélyt nem adok neki azzal, hogy letörlöm a könyvtárat létrehozó alkalmazást.
Egy buta, nulla beállítással rendelkező értelmetlen program, ami ilyen formán használhatatlan. Biztosra veszem, hogy ha a normális verzióját letölteném (vagy egyéb hasonlót), akkor azokban benne lenne az elvárható ellenőrzési folyamat. -
sgeza
veterán
Na adtam még egy esélyt az eszköz karbantartónak, természetesen feleslegesen.
Továbbra is LETÖRLI a belső tárhelyről a már eltávolított alkalmazások által létrehozott munkakönyvtárat (nem az Android könyvtárból, hanem közvetlenül a felhasználói belső tárhelyről). Ez önmagában nem lenne baj, mert ez is egy funkciója, de hangsúlyozom, a fő problémám ezzel továbbra is az, hogy kérdés nélkül teszi! Nincs semmilyen kontroll, ami egy ilyen funkciójú épeszű alkalmazásnál elvárható lenne.
- Nem lehet tudni előre, hogy mit akar törölni, nemhogy még esetleg pipálhassam is, hogy a javasolt tételek közül mit akarok valóban, és mit nem törölni.
- Utólag sem lehet tudni, hogy mit törölt (mármint az alkalmazás nem közli, nyilván én egyéb módon ki tudom deríteni).
Ez azért elég gáz szerintem. Kicsit olyan hülyére veszi az embert, majd ő azt tudja hozzáállás. Van egy másik gyártó, amelyiknek ez a filozófiája, soha nem is kellene emiatt olyan készülék, de ez most nem ide tartozik.
Annyiban javult a helyzet a korábbi állapothoz képest, hogy annak az egy adott alkalmazásnak már nem törli le a könyvtárát, amit korábban még annak ellenére is letörölt, hogy az azt létrehozó alkalmazás fent volt a készüléken. -
Zolka25
tag
-
sgeza
veterán
Ez csak egy példa volt, hogy csinál hülyeséget. Nem ez a része törölte.
Az a javítós rész volt, ahol csak annyi van (vagy volt), hogy javítás. Hidd el, hogy következetesen ugyanazt a könyvtárat mindig letörölte a tárhelyről!
Egyébként épp ez az, hogy nem egy "klasszikus" user könyvtár volt, hanem az egyik alkalmazás által létrehozott könyvtár, ahova az mentett egy-két dolgot. Csak és kizárólag ezt törölte. Elvileg törli azt a könyvtárat (valószínűleg csak bizonyos esetekben, mert nyilván egy fényképező alkalmazás által készített képek nem kerülnek törlésre), amit egy alkalmazás hozott létre, ami azóta eltávolításra került (hogy ne hagyjon fenn szemetet). Nem tudom, hogy ez van-e még, de korábban volt. Márpedig az is lehet, hogy törlöm az alkalmazást, de az általa létrehozott könyvtárat meg akarom valamiért tartani.
Továbbra is a fő bajom, hogy ezt csak onnan tudtam meg, hogy utána feltűnt, hogy eltűnt. Nem volt riport!
Mindegy, nem akarok ebből nagy ügyet csinálni, csak felhívni a többiek figyelmét, hogy óvatosan használják ezt a funkciót.
Ki fogom újra próbálni, megnézem, hogy csinálja-e még ezt. -
sgeza
veterán
Na mondjuk ez (még korábban készítettem)? Egyező fájlokat akar törölni például. Nyilván a camera könyvtáramban van factory.bin fájl...(hozzáteszem, a másik két könyvtárban sem). Szóval erről ennyit.
Azért abban remélem egyetértünk, hogy egy tisztítóprogramnál semmiképp nem elfogadható, hogy se előre nem jelzi, hogy mit fog törölni, se utólag nem ad róla semmilyen riportot! Pusztán ez nekem elég ok, hogy ne használjam.
Jobb lett volna, ha inkább úgy fogalmazol, hogy a legtöbb embernél nem tapasztalható ilyen eset. Abból a néhányból, akiknél előfordul, mondjuk nem adnak hangot neki. Mint például én sem kürtöltem tele a világot vele. A hiba nem azt jelenti, hogy tömegesen kell előfordulnia. De ha egyszer is előfordul, előfordulhat bármikor, bárkinél. De persze lehet, hogy nem fog. Annak örüljünk.
Egyébként valószínűleg azért törölte a könyvtárat, mert azt hitte, hogy a hozzá tartozó alkalmazás eltávolításra került. Tehát az oka lehetne jogos. Nekem elsősorban nem is ezzel van bajom, hanem elsődlegesen azzal, hogy mindezt kontrollálatlanul, ellenőrizhetetlenül teszi!
-
sgeza
veterán
Nem néztem be semmit, ennyire ne nézz hülyének! Nem kell, hogy elhidd, de attól még így volt. Egy olyan alkalmazás könyvtárát törölte, amit nem használnak millióan.
Ha kell százszor reprodukálom neked a jelenséget. Nem egyszer törölte le, többször is megtettem. Ennyire ne nézz ostobának, hogy egy esetből vonok le ilyen következtetést! -
Sankó78
újonc
Nekem azok már túl nagyok. S8 vagy S9 ez a dilemmám. A hivatalos tesztel az a baj, hogy rögtön a kiadás után történt.
Azóta jöhettek ki frissítések amik változtathatnak rajta Üzemidő). Ezért jó lenne egy olyan vélemény hogy valaki használta mind a kettőt huzamosabb ideig és a tapasztalat mit mond. -
Mo Bill
aktív tag
-
Mr.Silkó
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Interactive Brokers társalgó
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videós, mozgóképes topik
- PlayStation 1 / 2
- Milyen program, ami...?
- EAFC 25
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged