Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok
Egy XT1068-s készüléket vennék. Honnan érdemes?
Az expansys és az emag kb. ugyanazon áron adja a készüléket (emag esetén háztól-házig gari van) kb. 63500Ft az ár.
Sufni gsm boltot kihagynám. -
kori18t
tag
Köszönöm a segítségeteket,ez jó hír.
-
z00mhead
tag
válasz
kori18t
üzenetére
Az EU-n belülről érkező cuccokra nincs se vám se ÁFA:
http://www.posta.hu/static/internet/download/Maganszemelyek_vamkezeles120101.pdf -
kori18t
tag
válasz
Lovi24
üzenetére
mike1334,Lovi24:egy nagyokos mondta nekem,hogy ha az Eu-n belülről rendelem,45 euro fölött áfa-t is fizetek,igaz hogy vám nincs.Na ma felhívom a FedEx-et,hogy kiderítsem.Remélem igazatok van.Magánszemélyként rendelném az Amazon-ról.De még az N5-ön is gondolkodom,stock droid kell.
-
embe
nagyúr
Na találtam egy leírást rootoláshoz, egy apk segítségével. Ha majd lesz telóm, akkor ki is próbálom. Remélem erre hétvégén sort is kerítek.

-
-
embe
nagyúr
Bootloader nyitása nélkül nem megy a root? Csak mert akkor az a gariba kerülhet.....
-
embe
nagyúr
A 2. generációs, 2 simes Moto G teló rootolása megegyezik az összefoglalóban linkelt leírással?
-
mike1334
veterán
A maxx is megkapja? Hű...nem semmi. Az van esetleg dualban?

-
student
őstag
Motorola confirms Android 5.0 Lollipop update plans
Megerősítve: Moto g 1.gen is megkapja android 5.0 lollipopot időpontot nem írtak

-
kori18t
tag
Sziasztok!
Az Amazonról vagy az angol Ebayről akarok egy Moto G-t rendelni,hogy ne kelljen a magyar államot gazdagítani.Egy sim-es,8 gigás verzió kellene.Kérdésem,hogy ez melyik modell (XT??), illetve kapok-e a dobozba mellékelve 1 fehér hátlapot?Szükségem lenne egy fehérre is.A free-sim és unlocked ugyanazt jelenti?Itthon használnám T-s kártyával.Köszi -
embe
nagyúr
válasz
mobilizmo
üzenetére
Én végül is amiatt vettem az Amazonról, mert a gariról jót írt itt valaki. Elvileg ha elromlik, visszaküldöd, és utalják a vételárat + posta költséget. legalábbis ezt írta valaki.
Megvehettem volna itthon is, ráadásul olcsóbban a Speedshopból. De a 2 év Amazonos garit többre tartom a fórumtárs által leírtak alapján. Remélem nem lesz rá szükség, ha mégis akkor nem fogok benne csalódni! -
válasz
mobilizmo
üzenetére
Ha még emlékszik valaki, Expansys-től vásárolt Moto G 8GB-met a rezgőmotor elhalálozása miatt visszaküldtem garanciális javításra. Szeptember 3-án vitték el és ma hozzák vissza. Ráadásul javították, nem új készüléket kapok (legalábbis az IMEI nem változott). Ezek alapján én mindenkinek azt ajánlom, jól gondolja át minden olyan készülék vásárlását az Expansys-től amely nem rendelkezik itthoni szerződéses szervizzel. Mentségemre legyen mondva amikor én vettem Amazonon még nem volt. Így jártam.
-
embe
nagyúr
Valszeg itt foglak Titeket boldogítani. Megrendeltem a spanyol Amazonról egy 2014-es telót.
Még nem igazolták vissza, de express szállítást kértem, elvileg szombaton nálam. Hozzá ezt a tokot az ebay-ról, hogy minél hamarabb védve legyen, mert elvileg ez is hamar ideér Angliából. Meg egy Nilkint tervezek még, vagy valami hasonlót.
Addig leszedegetem a rootoláshoz, és egyéb mókoláshoz szűkséges cuccokat.... -
Sanyi.mTs
addikt
tapasztaltátok már a következőt, gyári motorolás 4.4.4-nél:
- tárcsázóból kiválasztok egy már ott lévő személyt, vagy beírok egy számot és telefonálok (pár perc)
- beszélgetés végén a piros gombbal leteszem a hívást,
- hogy gyorsítsam a kilépés folyamatát a vissza gombot nyomkodom,
- visszalépésnél megjelenik a chrome böngésző, pedig több órája nem használtam a böngészőt (kicsit már unom ezt) -
Upo
addikt
válasz
üzenetére
Igen, vissza lehet zárni, de attól még a fastboot képernyőn azt írja hogy volt nyitva. Csak ezért felesleges visszazárni mert az már sose jön vissza ha egyszer kinyitották (efuse). Úgyhogy a fastboot menüben nem is azt látod hogy nyitva vagy zárva van hanem hogy valaha volt-e nyitva, onnantól meg a gar ugrott.
-
embe
nagyúr
Kérdésem, hogy hogyan lehet egy használt Moto G vagy Moto X telón egyszerűen leellenőrizni, hogy a bootloadert nyitottak-e rajta? Gari miatt kérdezem.
Ha nyitva van, akkor vissza lehet zárni hogy egy esetleges garis ügyintézés során ne legyen gond belőle? -
z00mhead
tag
-
BigZ79
csendes tag
Sziasztok. Kaptam az Usa-ból egy Moto g2 telefont. Szuper készülék, de nem hajlandó hsdpa-ra fellépni, csak edge van. A cache partíciót töröltem, semmi változás. A telefon xt1064 modell. Érdemes lenne egy Eu romot feltenni rá, vagy ez sehogy sem fog menni hsdpa-n?
-
Barbarics
tag
Sziasztok! Haverom Motoján valami behalt ,nem tudjátok mi lehet az??
Ez történt vele az ő állítása szerint :"100%-on volt a telefon de én töltőn hagytam mivel filmet néztem, néztem egy ideje amikor képernyő elsötétűlt, és a LED-je fehér lett, de nem úgy mint szokott hogy villog, hanem folytonosan fehér ha kihúzom akkor nem lehet látni a ledet,,Esetleg ha tudtok olyan topicot ahol tudnak még segíteni megköszönném

-
APippo
tag
Én vagyok itt az egyetlen akinek GPE rom van a telóján, és működik a másfél terrás ntfs vinyóról otg-n keresztül a fájlátvitel bármilyen módosítás nélkül? Annyi a titkom, hogy ES fájlkezelőt használok... Nem létezik, hogy én vagyok az egyetlen.
-
ronin79
addikt
válasz
heidricha
üzenetére
Ismerem, linkeltem már korábban és a telepítés valóban sokáig tart, sőt nem egyszer meg is szakítottam és újból indítottam, mert olyan mintha lefagyna a telepítő

De a trükk a gyors telepítéshez, a system partíciót formázni f2fs-re és utána ugyanolyan gyorsan felmegy mint akármelyik custom rom.
Amúgy ennek a mintájára készítettem egy saját verziót deodexelt formában aroma telepítővel a 4.4.4 gpe romból, a custom gapps telepítőhöz hasonló pár extra cuccal (xposed, theme manager, stb.) de az usb otg-nél megálltam és nem lett befejezve mert a cm verziók jobban bejöttek Gpe helyett. -
Sanyi.mTs
addikt
gyári szoftver van a telón (4.4.4). battery menüben miért nem tudom bekapcsolni a "battery saver"-t? bekapcsolom, frissítek (jobb felül) és kikapcsolva állapot látszik. nincs töltőn a telefon és 34%-on áll az akku.
-
voripeter
csendes tag
Néhány tapasztalat, ha valaki 1st.Gen. Moto G 4G-t venne. Pár hete rendeltem angol Amazonról, akkor éppen 142 Font volt, és 5,43 Fontért szállították. Hétfőn rendeltem, pénteken meg is érkezett. Gyárilag 4.4.3 volt rajta. Bootloadert nyitottam, rootoltam, majd utána frissítettem 4.4.4-re, ami ment OTA-n az előzetes híresztelések ellenére is (több helyen olvastam, hogy rootolt telón nem lehet OTA frissítést). A 21.11.56-os frissítéssel megszűntek a Class 10-es microsd problémák is (korábban csak max Class 6-os kártyákat tudott kezelni), így most Class 10-es 32Gb-os kártyával megy probléma nélkül. OTG-vel valamiért csak FAT32-es tárolókat ismer fel, így az NTFS külsővinyómat nem látja. Eddig ennyi tapasztalat. Egyelőre úgy néz ki, maradok a stock ROM-nál, elégedett vagyok vele. X8-ról váltottam 3,5 év után, azt muszáj volt buherálni, hogy rendesen használható legyen.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
kakukkmarci
üzenetére
Erre emlékeztem sajna én is

Az Android One vonalról fogok romot guberálni, de szerintem abba meg nem lesz magyar nyelv. Pedig jó lenne a 2 simes "pure android" miatt. -
embe
nagyúr
válasz
kakukkmarci
üzenetére
Egy szóval nem mondtam hogy Te az vagy.
Általánosságban írtam. Csak visszautaltam arra amit Ronon79 korábban beírt. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Illetve lehet itt nyugger....hogy Te nem tudsz róla...
-
kakukkmarci
senior tag
-
ghiottone
nagyúr
Dual-Simes romra rakott már föl valamelyikőtök CM-t? Müködött benne minden? - dual beállításokra gondolok elsősorban.
-
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci
üzenetére
Értem, pedig a telepítés sokkalta egyszerűbb mint pl. gyárit felrakni. Kolléga nagyvonalakban leírta, de enyhén részletesebben csak 3 dolog kell. CM verzió innen, lehetőleg a legfrissebb, custom recovery pl. twrp, ebből is a legfrissebb és gapps, a modular közül valamelyik tetszés szerint.
CM rom + gapps-t telóra másolod, recoveryt meg vagy moto tools-ból telepíted (install recovery) vagy simán fastbootból "fastboot flash recovery openrecovery-twrp-2.8.0.1-xt1032.img" majd recoveryben factory reset és install rom utána gapps majd reboot. Rootolni nem kell előtte, mert cm úgyis rootolt és az updater.scriptben van egy wipe system ami úgyis törli a root fájlokat.A gyári meg egész használható xposed framework + modulokkal felszerelve és most hogy már van magyarítás is, lehet nem fog kelleni a cm, de ha mégis akkor láthatod nem bonyolult felrakni

-
embe
nagyúr
válasz
kakukkmarci
üzenetére
Nem "wipe cache/dalvik " után kellene flashelni a romot?
-
-
ghiottone
nagyúr
MotoG_210.12.40.falcon_umtsds.AsiaRetail.en.03 - Multilang pack
aka. 4.4.4 dual-simes ázsiai rom magyarítás- Itt a 4.4.4 GPE verzió fájljait használtam fel az elkészítéséhez. A Dual-Sim beállításoknál itt-ott még megmaradt az angol.
- Letöltés után bemásolod a telefon gyökérkönyvtárába és Custom recovery-ből flashelhető már belakott romra is. Ha kijönne egy OTA frissítés, vagy majd esetleg az Android L verziója, akkor itt vannak az eredeti fájlok - simán visszaflasheled őket.
Csak és kizárólag a MotoG_210.12.40.falcon_umtsds.AsiaRetail.en.03 4.4.4-es Dual-Simes Kitkat romra rakható fel. Csak saját felelősségre.
köszönet
kakukkmarcinak a fájlokért és a tesztelésért. -
embe
nagyúr
válasz
kakukkmarci
üzenetére
Gondolom úgy mint bármelyik droidos telónál.
1: Rootold a telót!
2: Tégy fel egy recoweryt!
3: Onnan telepítsd a letöltött cwm romot!Végül ne felejtsd el a gapps-ot telepíteni, szintén recoveryből! Ez tartalmazza a Google alkalmazásokat!
-
-
ronin79
addikt
válasz
heidricha
üzenetére
Dobsz egy linket mi az a camera+?
(#11219) (jan)
Van, StickMount vagy Nexus Media Importer és hasonló alkalmazásokkal megy.
-
zileut
tag
Tudna vki segíteni, netezés, játék közben a telo néha az adott programot magától lerakja a háttérben futatott programok közé.
-
heidricha
őstag
válasz
ronin79
üzenetére
4.4.4 óta nem próbáltam főzött ROM-ot, csak egy Carbon-t, de abban eleve nem működött a WiFi. Lehet azért, mert a Stock + Faux kombóra tettem fel, a fene tudja.
Korábban lényegében mindet megnéztem, de egyikben sem volt jó a GPS.
A Camera+ gyanús volt, hogy nem lesz jó. A "Stock" jelző amúgy vonatkozhatna az alapul szolgáló alkalmazásra (alighanem így is van), nem feltétlen jelenti, hogy csak Motorola ROM-on megy. Legalábbis nekem.

-
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci
üzenetére
Mi nem jött be a cm11-en? Vagy nem is próbáltad?
(#11214) (jan)
Úgy mint a gyárin vagy az összes többi romon nem.
(#11216) heidricha
1. működik hibátlanul, ugyanúgy mint az összes többi alapfunkció. Sygicet használok, majdnem naponta. Ha csak simán felrakod pl. a full gapps-al, olyan mint a gyári rom, motos cuccok nélkül, de alapból meg kapsz mindent amivel gyárin vagy gpe-n mókolnod kell.
2. az mi az?
ha az xda-s rejtett funkciók modra gondolsz, benne van a nevében hogy stock, ez meg cm.
Amúgy meg igen, megoldható az is, de mivel a cm full magyar a moto kamera meg nem, így nem használom. -
heidricha
őstag
Egész sokan vannak mostanában a CM felhasználók. Két kérdésem lenne:
1. GPS működik-e rendesen? Nem úgy, hogy "kipróbáltam, rendben van", hanem olyasmi, hogy "napi 5-10x használom, de 3-4 nap után sem áll elő az, hogy vagy nem talál egy holdat sem (GPS, nem telefon-) bekapcsoláskor (0/0 látott/használt holdat mutat az összes GPS status alkalmazás), sem olyat, hogy folyamatos használatban navi/trekkelés/Ingress közben eldobja a jelet, és percekig meg sem találja. "Sok" percről beszélek, bár menet közben egy is sok)
2. A "stock camera plus" működik?
-
(jan)
őstag
GPE rom alatt mukodik az otg? Mert ha nem akkor veleslegesen nem veszek kabelt

-
Uzi74
senior tag
Stock 4.4 jobboldalt felül lehúzva a képernyőt miért nem a beállításokat hozza elő mint Nexus 5-ön pl?
-
ghiottone
nagyúr
válasz
kakukkmarci
üzenetére
Igen, korábban írtam, de a Brazilt kaptam csak meg az Ázsiait nem. Ezekre lenne szükségem lista.
-
-
J4ff4
csendes tag
válasz
kakukkmarci
üzenetére
Elmeletileg mindegyik instabill hisz nightly. Stable nincs. Gyakorlatilag midegyik stabil.
-
J4ff4
csendes tag
válasz
kakukkmarci
üzenetére
Download.cyanogenmod.org falcon alatt talalod
-
kakukkmarci
senior tag
Egy jól működő CM11 letöltő linket tudna valaki adni XT1033 Asia retail-re.
Köszi -
student
őstag
Ma volt az 1. fagyás a 11hónapja vásárolt motomon
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nem is tudtam hogy lehet restartolni 10másodpercig kell nyomni bekapcsolót![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Évente 1 fagyi belefér ennyiszer a szifon is![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
úgy volt hogy youtube vidi nézés közben lezártam a képernyőt (amit egyébként már csináltam máskor is probléma nélkül) és most megbolondult tőle
-
TaylorPro
addikt
válasz
kakukkmarci
üzenetére
Szívesen! ;-)
-
Grande Ale
őstag
Moto G 2-re lesz vajon CM? Abban biztos lenne magyar nyelv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gitáros topic
- Milyen videókártyát?
- Call of Duty: Black Ops 7
- Hobby rádiós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Lexus, Toyota topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Általánosságban írtam. Csak visszautaltam arra amit Ronon79 korábban beírt. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)