- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skillet
addikt
válasz
kakukkmarci #16959 üzenetére
Felraktam a lineage os 14.1-et. Nincs flickering.
Pedig nem csináltam előtte semmit, közvetlenül a hullámzó 4.4.4-re raktam. Ha teljesen tiszta rendszert szeretnék, akkor a data-t is wipe-olni kellett volna telepítés előtt?
Root miképpen a legegyszerűbb? Találtam valami supersu zip-et, de meghalt tőle a rendszer, többé nem indult el, újra kellett rakjam.
Amúgy eléggé gyorsnak tűnik ez a rom, de azért vannak érdekes dolgok. Névjegyeknél sehogy sem tudom beállítani, hogy a telefonszám nélküli névjegyeket ne jelenítse meg.
Minden szirszarra engedélykérések sorát tolja az arcomba, hogy egy-egy app mihez férhet hozzá. Ráadásul nem is működik jól, mert nem lehet bejelölni, hogy többé ne kérdezzen rá, csak akkor, ha elutasítom.
Órával megjelenő Időjáráshoz play-re dob, hogy lessek magamnak időjárás app-ot... De hiába telepítem, utána is azt írja, nincs telepítve időjárás app.
Biztos sok bug van még, csak nem ugrik be... De tény, hogy egy alap rendszerhez képest viszont rengeteg apró dolog, beállítás van, ami megkönnyíti a telefonnal való együtt élést.
Ezen kívül még a resurrection remix rom ajánlott?
Talán azt is kipróbálom. Más?Feleségemnek most vettünk szülinapjára egy kék moto e4-et. 30e ft volt. Szerintem ennyi pénzért az a telefon nagyon egyben van. Az más kérdés, hogy ezzel a mérettel én nem tudok kibékülni. De brutál szép, gyors, minőségi darab. Én is agyalok egy kéken.
-
Skillet
addikt
válasz
kakukkmarci #16952 üzenetére
akkor egyszerűen csak telepítés-t választok twrp alatt és kiválasztom az új twrp img-t?
-
Skillet
addikt
válasz
kakukkmarci #16950 üzenetére
simán mi?
-
törölt tag
válasz
kakukkmarci #16936 üzenetére
Te igen!
-
törölt tag
válasz
kakukkmarci #16933 üzenetére
Stock? Főzött? Mittudomén.
egy biztos, nem töltöttem fel rá img fájlt. Vagyis a gyári új állapot jött elő.
Magisk? Azt még nem próbáltam. Van leírása, hogy mit kell vele csinálni?
-
Skillet
addikt
válasz
kakukkmarci #16872 üzenetére
G-4G-re elvileg van működő oreo.
KATT. Itt azt írják, hogy a gps is működik.
Sima G-re nem látok működő oreot. Mondjuk engem nem is érdekel, hogy oreo legyen. Jó a nugát is, csak stabil legyen. -
Fricy78
tag
válasz
kakukkmarci #16708 üzenetére
Az akku 73%-on volt a 4.4.4 frakása után. Így azt sem hiszem. A kikapcs gomb folyamatos nyomása 1 percig sem segített, az akku leválasztása sem szétszedés után. Még a szoftveres visszarakást este megpróbálom, ha az sem megy, akkor eladom alkatrésznek. Köszönöm az eddigi tanácsokat is.
-
Fricy78
tag
válasz
kakukkmarci #16702 üzenetére
Semmi nem megy. Nem kapcsol be a készülék. Ez a bajom, ha addig eljutottam volna akkor már kész lenne. Sajna se kép se hang
-
mobilizmo
addikt
válasz
kakukkmarci #16642 üzenetére
Amíg nincs hivatalos Motorola disztribútor, addig mind szürke import. Ennek megfelelően az sem gyanús feltétlenül, hogy nincs benne magyar nyelv. XT1032-ben a gyári rendszeren soha nem volt, GPE változatban volt először, meg egyéb custom romokban. Újabbakban nem tudom mi van a gyárin. Expansys valóban megbízható egyébként, csak garanciális ügyintézés esetén lassú. Nekem 2014-ben egy rezgő motor cserét 42 nap alatt oldottak meg, igaz háztól házig szállítással.
-
Obyboy
addikt
válasz
kakukkmarci #16642 üzenetére
Ha jól tudom az Expansys is szürkeimport, de abban igazad van, hogy megbízható üzlet. Még nem vettem tőlük telefont de még panaszt sem hallottam rájuk.
-
Tim82
félisten
válasz
kakukkmarci #16616 üzenetére
Sajnos, az Összefoglalóban leírt módszer már ott elbukik, hogy nem elég jó az akkutöltöttség a flasheléshez. Azt hiszem, itt vagyok meglőve elég alaposan.
-
Upo
addikt
válasz
kakukkmarci #16604 üzenetére
Szokásos miui8 global, magyar nyelv van, a régió választásnál a H betűsök közé került a magyar. Google play van. Kínai tyúklábas szoft nincs (hiszen global).
Root elérés van, a szokásos új MIUI féle módszer, a root kérésekor kérdés nélkül tiltja, de bekerül ilyenkor az app a biztonság alkalmazásban a root menübe, ahol be lehet kapcsolni az elérést. Busybox is van benne, 1.20.2-MIUI verzió, frissíthető. A system partíción 98 MB üres hely van.
Csináltam screenshotokat a kezdeti varázslóról (a google fiókosról nem, azt ismerjük),az alapértelmezett asztalról, about menüről, ITT vannak.
Eddig simán, jól működött ebben a pár percben, még tesztelem azért. -
Upo
addikt
válasz
kakukkmarci #16604 üzenetére
Már próbálom, xperience után egyelőre nem akar felmenni, mount errorok, 7-es hiba, de rajta vagyok, még nem fejeztem be!
-
mobilizmo
addikt
válasz
kakukkmarci #16578 üzenetére
Hát azt én sem.
-
mobilizmo
addikt
válasz
kakukkmarci #16576 üzenetére
Ha valóban a szoftveres mókolás után jött csak a hibajelenség, miből gondolod hogy hardveres? Kicsi az esélye, hogy pont akkor ütött be a ménkű amikor a visszaállítást csináltad. Én nem vagyok PRÓ de gyanús, hogy LP-tól felfelé meg az utolsó gyári (ami tudtommal 4.4.4. volt, rosszul emlékszem volt LP is) között eleve nem lehet egyszerűen, büntetlenül downgrade-elni.
-
mobilizmo
addikt
válasz
kakukkmarci #16574 üzenetére
Volt egy korábbi változat amiről még működött a TiB mentés visszaállítás. Aztán kapcsolhatott a bank és teljesen újraírták az appot, azóta sajnos nem működik. Mindig újra kell regisztrálni, amit egyébként szó nélkül megtesznek, de gondolom egy idő múlva kiakadnak, ha rendszeresen hetente 2-3-szor csinálod.
-
mobilizmo
addikt
válasz
kakukkmarci #16572 üzenetére
Banki mobil tokenemet szeretném megóvni.
-
(jan)
őstag
válasz
kakukkmarci #16564 üzenetére
Nyuzzad, aztan majd szamolj be a tapasztalatokrol.
-
juhiimi
aktív tag
válasz
kakukkmarci #16559 üzenetére
Köszi szépen!
-
heidricha
őstag
válasz
kakukkmarci #16528 üzenetére
aosp+oms
pontosan mi hiányzik belőle? én feltettem, teljesen normális, amit tud. extra mi kellene még bele? a CM-ben persze több van, és nem láttam még AOSP 7-est, hogy abban mi lenne. Ebben pl. a theme engine teljesen felesleges nekem, kb minden, amit megszoktam, benne van.
Annyira szerintem nem villámgyors, de kb. jónak tűnik, akku idő a herélt 5.1-gyel kb megegyezik, ami tényleg jó.
-
törölt tag
válasz
kakukkmarci #16479 üzenetére
Van már 20161004 v9.1 build
[link]
Upo: ez cm14, ezt próbáld inkább ki, amit linkeltél az régi build, és nincs hozzá frissebb kiadás, amit én linkeltem arra jön folyamatosan....
Szerintem lassan a cm oldalán is megjelenik a 14
-
kakukkmarci
senior tag
válasz
kakukkmarci #16477 üzenetére
A pico Gapps felment, a többi pedig már pótolható !
Szerk: JA hogy írtad is ! Köszi, akkor egyforma megoldást találtunk ! -
törölt tag
válasz
kakukkmarci #16477 üzenetére
Én a pico-t szedtem le... Nekem gond nélkül felment...
-
törölt tag
válasz
kakukkmarci #16475 üzenetére
Nekem nincs vele gondom
-
törölt tag
válasz
kakukkmarci #16473 üzenetére
A friss 20161002 buildban már update menü [link], ez csak falcon-ra jó
-
mobilizmo
addikt
válasz
kakukkmarci #16471 üzenetére
Open gapps
Platform: ARM
Android: 7.0
Variant: meg az ami neked legjobban tetszik, én micro-t használok -
g_g_g
őstag
válasz
kakukkmarci #16267 üzenetére
Én is ezt az utat jártam ( Moto G - Redmi 3) és én is csak azt tudom mondani, hogy nagyon meg vagyok elégedve a Redmi-vel, pedig a a Moto-t is imádtam.
-
whYz
őstag
válasz
kakukkmarci #16264 üzenetére
-Hihetetlen akksi ido(jelenleg 10 ora SOT es 20%-on all)
-Jobb, nagyobb kijelzo
-Sokkal jobb osszeszerelesi minoseg, fem hatlap
-Jobb kamerak
-Jobb SOC, ez picit erezheto
-Dual sim/sd card
-Folyamatos gyari frissites evekig(evtizedekig?)
-2/3Giga ram, attol fugg melyiket veszed, ez baromira erezheto ha sok tabon netezel vagy tobb appot futtatsz
-Miven en grip case-el hasznaltam a moto g-t ezert meretben se tul veszes a kulonbseg
-Nem on screen gombok vannak, szerintem ez elony, tobbet latok a kijelzobolJelenleg ebben az arkategoriaban nincs ennel jobb, nagyon ajanlott telefon
Hatranyok kozott egyedul a B20-at tudnam csak emliteni, viszont az en szolgaltatom semilyen LTE-t nem tud, igy engem nem erint.
Dev vagy Stable gyari rom nem tud magyar nyelvet, igy custom rom kell ha magyart szeretnel.
-
R19
senior tag
válasz
kakukkmarci #16117 üzenetére
Az AICP mivel tud többet, mint a CM?
A plusz funkciók nem rontják a stabilitást? -
törölt tag
válasz
kakukkmarci #16102 üzenetére
A Dev Tools az más lesz. A settings / about phone alatt a build number nyomogatásával tudod aktiválni a developers options-t, ami az about phone fölött jelenik meg. Majd root access / apps only.
-
R19
senior tag
válasz
kakukkmarci #16094 üzenetére
Ma megpróbálok egy tiszta telepítést.
A gappsból melyiket ajánlod? mini, micro? -
R19
senior tag
válasz
kakukkmarci #15949 üzenetére
A build.prop nekem is másképpen néz ki mint a videóban, nem is szerkesztettem, viszont a beállításokban a Cast screen jobb felső sarok 3 pöttyre tapizva megjelenik az Enable wireless display jelölő négyzet.
Ezt bepipálva egy arra alkalmas készülékhez hogy tud-e kapcsolódni halvány gőzöm sincs.Ez a Gapps rejtély számomra, remélem a linkelt TK Gapps simán települni fog.
-
R19
senior tag
válasz
kakukkmarci #15945 üzenetére
Nem tudom aktuális-e még a gapps kérdés, ha igen akkor megpróbálnám a TWRP-ben a következőt: Wipe - Advanced -
Wipe Dalvik cache - Wipe cache (pipa be), Reboot.
Ezután lehet hogy felmegy a linkelt gapps, nekem csont nélkül települt.
Sokan ajánlják még a TK Gapps-okat is. -
Kviky
tag
válasz
kakukkmarci #15941 üzenetére
Úgy tudom, ha rootolt a teló, akkor a build.prop file-ban meg kell változtatni a
persist.debug.wfd.enable=0 bírást a következőre
persist.debug.wfd.enable=1
és állítólag utána működik a CASTSCREEN.Valaki esetleg már próbálta ezt?
-
R19
senior tag
válasz
kakukkmarci #15939 üzenetére
Valóban kevesebb testreszabási lehetőség van benne mint pl. az AICP-ben, vagy a ResurrectionRemix-ben, de cserébe nekem stabil a rendszer, nincs akadozás, reboot.
Kamerát nem az alapot használom, azon némítható az exponálóhang.
A recovery-t én nem cseréltem le, a jól bevált TWRP-t innét tudod telepíteni. -
LógaGéza
veterán
válasz
kakukkmarci #15276 üzenetére
Biztos segítene, ugyanis eddig úgy tünik, hogy nem sűrűn fordult elő a hiba, legalábbis docHDnak nem jelentette még konkrétan senki...
-
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #15276 üzenetére
Lehet, sőt biztos, mert ha másnál nem jelentkezett akkor nem a rommal van a hiba.
-
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #15274 üzenetére
Aosp olyan mint gyári, semmi csicsa és extra beállítás kivéve a kikapcs.menüt és, h.van benne magyar nyelv. Ha extra beállításokat akarsz kell a Gravitybox és xposed + modulok. Gyorsabb mint a cm és egyelőre nem találkoztam bosszantó hibákkal.
-
LógaGéza
veterán
válasz
kakukkmarci #15270 üzenetére
Megnéztem a changelogot, hirtelen nem láttam semmit, ami ilyen hibákat okozhatna.
Gondolom a szokásos dolgok megvoltak (reboot, esetleg Cache, és Dalvik Cache wipe).
A pontos hiba micsoda? Elindítod a kameraappot, és kiírja, hogy nem tud csatlakozni a kamerához, vagy nincs előkép (fekete a kép), esetleg FCzik az app, mikor készítenéd a képet? Esetleg egy logcat/kmsg log megoldható?
Ráírok még ma a falcon devre, hátha tud valamit -
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #15271 üzenetére
Vársz javítàsra, ha esetleg többen is jeleztek ilyen hibákat, visszaraksz egy korábbi verziót vagy kipróbálsz egy aosp-t
-
kakukkmarci
senior tag
válasz
kakukkmarci #15270 üzenetére
...a LED sem működik.
-
R19
senior tag
válasz
kakukkmarci #15234 üzenetére
Köszi az infókat, ez az AICP 9.0 egész jónak tűnik.
-
R19
senior tag
válasz
kakukkmarci #15232 üzenetére
A GPS is gyorsan talál fixet mindenféle mókolás nélkül?
( több korábbi hsz. alapján CM12.1-nél akadnak ilyen problémák is ) -
kakukkmarci
senior tag
válasz
kakukkmarci #15165 üzenetére
Közben megtaláltam. Mivel a 2-es SIM a hívásra használt, ezért a tárcsázó- beállítások- Telefonos fiókok-- SIM- kártya 2-nél kellett külön beállítani...
A főmenü- hangok nem tér ki külön a SIM2-re. -
Kroni1
veterán
válasz
kakukkmarci #15150 üzenetére
Nekem a gyári 5.0.2-vel megy amióta anno letöltöttem, egyszer sem fagyott vagy ilyesmi..
-
LógaGéza
veterán
válasz
kakukkmarci #15089 üzenetére
Az nálam se megy N5-ön, már jeleztem, dolgoznak rajta - recoveryből AICP_ota mappából telepíthető
-
LógaGéza
veterán
válasz
kakukkmarci #15065 üzenetére
Nem kötelező, de nem árt
Slim Zerot raktam fel, jól muzsikál vele (nem 607Mb, csak nem jelzi a tizedeseket
).
-
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #15062 üzenetére
Még szerencsédre, nem kéne elcseszni vele a jól működő rendszert
Live display nálad működik automata módban?
Én pont emiatt csináltam tegnap egy tiszta telepítést, mert már jó ideje csak frissítések mentek fel, de a második újraindítás után már megint csak manuálisan működik.Lehet hamarosan váltok egy win topikba lumiara androidról
úgyis minden telómon a végeredmény mindig cyanogenmod lett és már kezdem unni.
-
LógaGéza
veterán
válasz
kakukkmarci #15058 üzenetére
Én ajánlom az AICP-t, Nexus5-ön nagy megelégedéssel használom, elmúlt napokban felvettem a Moto G 4G-t a támogatott készülékek közzé (tesztelési stádiumban van, eddig csak pozitívak az eredmények), a sima Moto G meg már elég régóta támogatott. Rengeteg funkció, jó akksifogyasztás, és stabil rendszer
-
Zoja™
őstag
válasz
kakukkmarci #15058 üzenetére
Minden kötekedés nélkül: mire használod a Gravity Boxot CM12 alatt?
-
LógaGéza
veterán
válasz
kakukkmarci #15056 üzenetére
Mivel az adatok egy külön partíción vannak, Philznél user media néven keresd, ha wipeolnád
Xposed elvileg nem tökéletesen kompatabilis az 5.1.1-el, de én CM-en nem is ajánlanám. Itt van egy SuperAlpha telepítő, nem vállalok érte felelősséget, készülj fel arra, hogy bármikor újra kell húznod a rendszert
-
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #15034 üzenetére
Google kereső cm12 falcon első találat a hivatalos oldal. Nem hivatalos verziók meg xda-n, van ott valami tweaked cm12.1 is 1033-ra meg a gappst is ott keresd, csak vigyázz ne 5.0.x-re való verziót rakj fel 5.1-re.
-
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #15027 üzenetére
Szia, nem meglepő h.nem tetszik, az 5.0.2 eléggé tré lett, de ami meglepőbb h.még mindig azon lógsz valami 5.1.1 helyett.
Magyar nyelv mindegyik romban van a gyári motorolás kivételével, de ezt már tudhatnád mint azt is, h.a sima CM kivételével mindegyik cm-en alapuló verzióban hiányos ez a magyarítás.
Úgyh.sokat vacilálnod nem kell, 1033-ra cm12.1. Xda-s topikokban meg fölösleges olvasgatni, mert sok a balfék és kamuhiba. Pl. olyan h. 3%-ot merül az akku egy éjszaka és az 1évvel ezelőtti kitkatben csak 1% volt ez röhej. -
lajozs
aktív tag
válasz
kakukkmarci #14843 üzenetére
Nekem meg az a gondom, hogy fogalmam sincs, hol és milyen néven rejtőzik ez a navi a tárhelyeken...
-
tom120514
őstag
válasz
kakukkmarci #14337 üzenetére
Skacok, köszönöm a válaszokat, megcsináltam, teljesen OK.
Ha félreérthető volt, akkor bocsi - változatlanul jó a teló szerintem, csak a frissítés másnapján barátnőmnek adtam (kicsit nagyobb képernyőre váltottam) és nem néztem utána, azt hittem, ez ilyen...Ameddig használtam Lollival, ott ez tűnt fel - állat vagyok, nem ritka, hogy 100+ fül van nyitva a Chrome-ban és akkor igazán furán néz ki az alkalmazásváltó...
A lényeg: köszönöm mindenkinek a megoldást!
-
Kroni1
veterán
válasz
kakukkmarci #14335 üzenetére
Először én is szivtam vele, hülyeség! Az oké, hogy vissza lehet állítani de az a baj, hogy alapértelmezésként nem úgy állítja be, és emiatt sokan azóta is szívnak vele.. Már akik nem jöttek rá maguktól és akik nem olvassák ezt a fórumot!
-
Skillet
addikt
válasz
kakukkmarci #14335 üzenetére
Aham. Oké. Tudom, csak vicceltem.
-
cszn
őstag
válasz
kakukkmarci #14180 üzenetére
Erről a képről jutott eszembe! Az mitől függ, hogy az alsó jelek csak simán a háttéren vannak, vagy van egy sötétítés és azon? Van erre beállítás vagy ez gpe sajátosság esetleg?
-
Zoja™
őstag
válasz
kakukkmarci #14180 üzenetére
-
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #14134 üzenetére
Ha lesz türelmed 5.2-re várni amikor nektek még az 5.1 se jött ki akkor reménykedhetsz
Magyarítást még mindig nem csináltál magadnak?
Amúgy meg cm12 gyors orvosság lenne minden problémádra, kivéve ha nem kezded recoverys meg tb mentésekkel nehezíteni a dolgod megint helyette csak egy jó gapps configot kéne összedobnod -
kakukkmarci
senior tag
válasz
kakukkmarci #14134 üzenetére
-
Adamis
őstag
válasz
kakukkmarci #14048 üzenetére
Gmail push alapon megy, nincs intervallum-állítás!
-
fbaloo
tag
válasz
kakukkmarci #14054 üzenetére
Sziasztok!
Az alábbi történet egy xt1032-vel esett meg amit kicsit több mint fél éve vettem tesómnak itt Mo-n egy kis gsm boltban, újonnan. 4.4.4-re updatelve lett, nem volt semmi gond, majd egyik nap, (kb 3 hete) egyszercsak elkezdett bootloopolni a telefon, melegedett, leállt a motorola logonal és nem lehetett eljutni a rendszerig. Visszavittük a telefont, 1 hét után visszakaptuk hogy szoftverhibás volt, és "megcsinálták".
A visszakapott telefonon megjelent hogy van OTA lollipop frissítés, amit el is indítottam, de unsuccessful a telepítés. Ezek után - többszöri újraindítás után is - a play store-ben ha uninstallálni akarok bármilyen appot, elsötétül a kép, újraindul a launcher és resetel a data connection is, néha felvillan közben a motorola logo (wtf?)
A telefononhoz sosem nyúltunk, teljesen stock az egész.
A telefonon lévő rendszer jelenleg:
210.12.40.falcon_umts.EURetail.en.EU - KXB21.14-L1.40Van bárkinek tippje hogy mi történik a telefonnal?
Köszi előre is.
-
lajozs
aktív tag
válasz
kakukkmarci #14048 üzenetére
Feltehetően a másik levélprogramra emlékszel. Igen, ott van szinkronizálási gyakoriság, a GMailben nincs.
-
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #14043 üzenetére
-
Kroni1
veterán
válasz
kakukkmarci #13794 üzenetére
Ahogy látom viszont a droid miniben sincs FM rádió!
Tudom ez nem egy lényeges feature, de nekem pont emiatt nem lett Moto X-em sem. Egyik olyan telóba se rakják bele amire szivesen lecserélném a Moto G-t, ugyhogy nagyon úgy néz ki hogy maradok a jóöreg G-nél...
-
Schutyimatyi
csendes tag
válasz
kakukkmarci #13654 üzenetére
Nekem, ha felrakom, nem bootol be a telefon, újra kell installálni a lollit. :-(
-
98bja
senior tag
válasz
kakukkmarci #13610 üzenetére
Na sikerült
Felraktama CM11-et majd a CM updater-rel lefrissítettem CM12-re.. Így bebootolt másfél perc alatt.. Nagyon tetszik. Gyors , nem akad, videólejátszás is megy. (CM11-el ha videót akartam nézni mindig újraindult).
-
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #13597 üzenetére
Duplikációt? Nemtom, mert amit felsoroltál nálam is meg van és nincs gond a tárhellyel.
(#13599) 98bja
Csinálsz recoveryben egy mentést a gyári rendszeredről majd factory reset és telepíted a cm-et + gapps. Ha nem tetszik, recoveryben visszaállítod a mentést és 5 perc múlva már a belakott gyári rendszered használhatod ami cm előtt volt
Fastboot meg mókolás csak gpe romnál kell az új BL miatt cm12-höz.
Tegnap meg ma is feltoltam gpe 5.0.1-re, de nem találtam egy használható témát sem, csak ilyen szájbatekert romhalmazokatHogy nem szakad le a pofájuk ilyen témakészítőknek még fizetős verzióban feltolni a vackaikat playre is majd visszaraktam a recoverys mentést a gpe-ről (közben persze volt egy gpt.bin flash a partíciók végett ami neked nem kell ha még kitkaten lógsz).
(#13603) Lmh
1. Visszarakod a recoverys mentésed (ha nincs, legközelebb nem ártana egyet legalább pc-n tartani)
2. FR recoveryben - veszíted minden saját adatod és alkalmazásod és kb. 10% esély van rá, hogy ezután elindul,
3. Újrarakod a romot amit használtál (ugyanúgy veszíted az adatokat, de legalább lesz egy tiszta rendszered)Megjegyzés: Ha kellenek az alkalmazásadataid, akkor recoverys mentést még most is lehet csinálni amikor nem indul a teló és "javítás" után pl. TB-vel is seperc alatt visszanyerheted a szükséges cuccaid.
Ébresztés
Ha nem alszol el akkor nem lesz ilyen gondod
-
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #13592 üzenetére
Már írtam korábban, minek koptassam fölöslegesen a billentyűket?
Ha elcsesződik valami a partíciókon custom recoveryből (twrp, cwm) vagy alkalmazásból nem tudod javítani.
Ami meg a mentéseket illeti, hogy nem látja a géped, cwm mentést ne is keresd, arra van az aroma file manager a twrp mappát meg ha mentés után nem látod pc-n akkor vársz egy kicsit, majd újraindítás után fogja win is látni, de otg+pendrive a legegyszerűbb és egyből mentés után még twrp-ből kimásolni az egész twrp mappát. -
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #13590 üzenetére
Én már nem is mondok semmit, valahogy szeretsz fölösleges köröket futni
De lehet, így a jobb ha magadtól jössz rá hol a hiba és javítod végre. -
APippo
tag
válasz
kakukkmarci #13588 üzenetére
Csináltál valaha TWRP-s mentést a telóról? Esetleg az ragadhatott be. A másik amire gondolni tudok, hogy még valamikor január elején nekem is előjött egy ilyen furcsaság gpe lolli alatt akkor a /sdcard partíciót ha kitöröltem is tele volt még a telefon a /data/legacy/0 (vagy valami hasonló könyvtárban pontosan nem tudom megnézni) alatt, konkrétan az egész /sdcard tartalma duplázva volt ott, de törölni onnan nem tudtam istennek sem. Nézd meg hátha neked is ott lesz az az 5giga elveszve.
-
Upo
addikt
válasz
kakukkmarci #13585 üzenetére
Ott a storage menüben, amit linkeltél, a legtöbb sor kattintható, a misc alatt például egész jól kilistázza, 5.0 alatt ki is lehet pipálni és törölni. A többinél kis értelemszerűen viselkedik, apss-nál adja az appokat, music-nál a zenelejátszót, cache-nél lehet törölni, stb...
-
KurtCobain
őstag
válasz
kakukkmarci #13585 üzenetére
SD maid-ben van tárhelyelemző.
-
snpetit
aktív tag
válasz
kakukkmarci #13487 üzenetére
Próbálj újabb TWRP-ét 2.8.3 már jó az alatt nekem nem ment az MTP. Telefont Recovery-be gépre feldug, Recovery-ben mount majd (disable/) enable MTP. Gép fel kell, hogy dobja az új eszközt, és ott kell legyen rajta a twrp mappa.
-
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #13485 üzenetére
Amit korábban írtam, h. rakd vissza a gyári 3e recoveryt xda-ról és csinálj abban FR-t megvolt?
Ha nem, akkor fölösleges twrp-n és a hibákon törnöd a fejed.
Kb.10x csináltam már mentés-visszaállítást twrp-ben lollipop óta. Volt ami tőkéletesen működött, de volt olyan is ahol pár telepített alkalmazás fc-zett és kellett neki egy data törlés, de volt olyan eset is amikor semmilyen fájlkezelő nem látta az sd tartalmát, de a tárhelyinfónál 10giga foglalt volt és
volt olyan is mint nálad, h. twrp mappa helyett csak egy kiterjesztés nélküli fájl volt, viszont a twrp fájlkezelője rendesen mutatta.
Egyszerűen a twrp nem kompatibilis még a lollipoppal. Xda-s pajti S0bes képtelen mentést csinálni ugyanazon a gpe romon mint ami nekem is van és ugyanúgy nem android analfabéta, úgyh. nem felhasználói tehetetlenségből.
Ha egyszer valami elszaródik a data partíción a büdös életben nem fogod tudni custom recovetyből javítani. -
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #13439 üzenetére
Dunsztom sincs. Követsz minden lépést, ugyanazt a romot próbálod felrakni ami a többieknél működött, nálad mégsem jön össze úgyh. nemtom hol a hiba
Max. annyit tudok javasolni, h. óvatosan a downgrade cuccokkal, nehogy te is a hard brick topikban köss ki. -
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #13393 üzenetére
-
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #13391 üzenetére
Systemet mountoltad file manager előtt?
Valaki írta nem rég, hogy sikeresen vissza rakta a 4.4.4-et 1033-on. -
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #13389 üzenetére
A rendszer partíció (system/priv-app). Oda kell bemásolni majd jogokat rw-r-r (0644)-re állítani, de miért nem cserélted le a nexusos zipben amit írtam és install from recovery, egyszerűbb lenne.
Vagy a tuti megoldás, ha 1033-as tulaj akinek szintén már lolli van és rootolt a telója kimentené neked zipmevel és telepítenéd azt. Biztos apk-t szedtél ki az ota zipből, mert a patch fájl nem jó. -
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #13387 üzenetére
Igen, a nexusos zipben csak az volt nem? Lecseréled és telepítheted.
-
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #13384 üzenetére
Otg? Működik twrp-ben is.
-
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #13377 üzenetére
Csak a leírást linkeltem hogy kell megcsinálni a moddot a smali fájlok szerkesztésével. Még a mi GPe romunkból sem kompatibilis semmi a gyári motos romra, nem hogy nexus 5-ből
Legközelebb olvass figyelmesebben. Szerencsére ilyesmi csak bootloopot csinál, vagy a módosított appok leállását. Nem kell egyből az egész rendszert lecserélned egy fájl miatt, elég a systemuit lecserélned az eredetire a gyári romból még update.zip nélkül is be lehet másolni a system/priv-appba twrp-ből. -
Zoja™
őstag
válasz
kakukkmarci #13381 üzenetére
Elvileg mindegy melyik, csak akkor Motorolás legyen. A lollis frissítés cseréli a bootloadert, utána már nincs átjárás GPe-Motorola között, mert tégla lesz a telefonból.
Valamint fontos, hogy 4.4.4-ről frissítsd lollira, mert pl 4.4.2-ről frissítve megint csak téglásítva lesz a teló. -
Zoja™
őstag
válasz
kakukkmarci #13379 üzenetére
Ha motorolás volt rajta, akkor motorolás 4.4.4-et, ha gpe, akkor gpe-t.
-
Zoja™
őstag
válasz
kakukkmarci #13377 üzenetére
Jó hogy bootlop lett az eredmény, ha egy nexusra való cuccot flasheltél.
Először rakd fel a 4.4.4-et, de csak a GPe verziót ha eddig is az volt, (a bootloader miatt)utána mehet az 5.0.1-es frissítés.
Egyébként nekem is GPe van, de nem sok köze van már az eredeti állapothoz.
-
Zoja™
őstag
válasz
kakukkmarci #13356 üzenetére
A chrome-nál a beállításokban kapcsold ki a lapok és alkalmazások egyesítését.
A felugró értesítést bejövő hívásnál csak áttémázott rendszeren lehet megoldani, de ahhoz mókolni kell egy kicsit.
Felhasználói képen ezt érted?
Ha igen, akkor menj a statusbar-on lévő további beállításokra és ott a profiloknál meg tudsz adni egyéni képet.
Melegedést nem igazán tapasztaltam, mondjuk én nem játszok a telefonon, más alkalmazás meg nem nagyon izzasztja meg a telefont.
Az alkalmazásváltóban pedig gyárilag nincs már az összes alkalmazás kilövése, elvileg a jobb ramkezelés miatt, de kis módosítással vissza lehet rakni.
-
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #13313 üzenetére
Power menüre jó a Holo Reboot is Playről. A témámban használt megoldáshoz deodexelt rom kell, amire az xda-s topikban a thanks alatt ott a link a windowsos progira amivel lényegében kicsomagolod a dex fájlokat a framework/arm/boot.oat és art fájlokból, de az androidpolicy smali része már bonyolultabb.
A magyarítást sztem simán összehozhatod, mert egy olyan alapmod amihez szinte semmilyen androidos tudás nem szükséges. Egyszerűen kicsomagolod a rendszerfájlokat (systemui, settings, framework-res, stb.) és bemásolod a values-hu mappát egy gpe vagy nexus rom ugyanazon fájljaiból. Advanced apk toolhoz csak a jdk kell a gépre és a java path. -
Klaymen
tag
válasz
kakukkmarci #13292 üzenetére
Azt láttam, de az csak a rootra, recovery-re vonatkozott.
De, szeretném visszatenni a 4.4-et.
Majd egyszer talán futok a lollipoppal egy kört, de most nem győzött még meg, hogy mindenképpen szükségem van rá.Az akksiidő lehetne még vonzó, de ami nálam meghatározza az a kijelző, azzal meg nagy csoda lollipop alatt sincs.
-
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #13268 üzenetére
Nem értettem a leírás melyik részét kérdezted.
-
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #13266 üzenetére
Root és recovery ugyanaz, twrp+supersu. Xposed nem tudom, de nem is hiányzik
-
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #13263 üzenetére
GPe rom, nem gyári és nem 1033
-
Zoja™
őstag
válasz
kakukkmarci #13260 üzenetére
Hát ez ilyen sajnos, ezzel jár, ha androidod van és nem csak ,,out of the box" használod...
-
milanscs
aktív tag
válasz
kakukkmarci #13253 üzenetére
Ja de most nézem neked még 4.4.4 van rajta.
Akkor elég csak újra rakni. -
Zoja™
őstag
válasz
kakukkmarci #13253 üzenetére
Ennyire azért ne menjünk előre. Rakd újra ugyanazt a rendszert, amit most használsz, root és minden módosítás nélkül és nem lesz gond a frissítéssel.
Szűz legyen a rendszer és gyári legyen a recovery, úgy nem lesz baj.
-
Zoja™
őstag
válasz
kakukkmarci #13251 üzenetére
Helyre lehet pofozni utána is, a lényeg, hogy 4.4.4-ről legyen frissítve Lollira.
-
Zoja™
őstag
válasz
kakukkmarci #13249 üzenetére
Valszeg le sem futna a telepítés, mert nem szűz a rendszer.
Ha esetleg mégis, akkor tuti lesz valami hiba, úgyhogy nyalókázni úgy érdemes, ha előtte totál gyárira vissza állítod.Mivel a frissítés bootloadert is cserél így nem érdemes KK-t használni Lollis bootloaderrel.
-
Kroni1
veterán
válasz
kakukkmarci #13236 üzenetére
Gyári 4.4.4-re, sosem buherált telora lett feltève, fr után.
-
Misu888
csendes tag
válasz
kakukkmarci #13236 üzenetére
Gyári belakott rom. root nincs boot loader nyitás nem volt(még)
-
Kroni1
veterán
válasz
kakukkmarci #13225 üzenetére
Nekem mèg soak teszt idejèn lett feltève az 5.0.2, aminek vannak ismert bugjai, de a szoftverszám alapján pont ugyanazt adták ki hivatalos frissitèsnek, vszleg nem javitottak rajta ki semmit. Nèha amint wifiröl visszaállnèk mobilnetre nincs hálozat, csak restart után, van h nem tudok belèpni a tárcsázoba, nèha a headset gombjaira nem reagál, de amugy ezeken kivül csak aproságokat vettem èszre, amik nincsenek igazán hatással a müködèsre. Amugy van elönye is, nem a sebessègre gondolok, hanem pl. az èrtesitèsek jobbak lettek, bejövö hivásnál 4.4 -en volt h sokára tudtam csak felvenni, de itt szinte mindig egyböl hallom a másikat. Akku kb ugyanannyit bir nálam, netezèssel, zenével 2 nap simán megvan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- Ford topik
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest