-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
kakukkmarci
senior tag
-
Kviky
tag
Köszi a választ!
De ehhez jól értem, hogy root-olni kell először e telefont? Viszont a leírásokból nem áll össze nekem, hogy ezt hogy a legegyszerűbb (és biztonságosabb) megcsinálni... korábban volt egy Sony-m, ahhoz letöltöttem egy 1click applikációt a PC-re és kb. 2 perc alatt megcsinálta a root-ot kvázi magától. Ehhez hol találok hasonlót, amivel elronthatatlanul meg tudom oldani ezt?
-
törölt tag
Nem kell előtte semmi, GApps telepítése sem. About phone / CyanogenMod updates menüben letöltöd a mai nightly-t és a végén élsz a felajánlott reboot & install opcióval, ami után automatikusan a custom recovery-ben találod magad és az beavatkozás nélkül elvégzi a szükséges dolgokat. Végén a készülék magától újra fog indulni és a korábban telepített appok mennyiségétől függő időn belül újra a home screen-en találod magad.
Btw. a fenti problémám még mindig nem oldódott meg.
Már a file rendszerekkel is szórakoztam. Ext4-ről F2FS-re konvertáltam mindent, amit engedett (TWRP 2.8.7.0). Utána full wipe és rá a CM. Nem jó. F2FS-re vissza mindent ext4-re. Utána full wipe és rá a CM. Nem jó. Közben észrevettem, hogy full wipe után (talán a system partíció?) ext4-re változik.
Egyébként nem lehet, hogy elkeféltem valamit? Nexus-nál olyan szépen meg lehetett csinálni a clean install-t (platform-tools mappa alatt a flashall.bat parancs), hogy még a recovery is, minden teljesen stock-ra állt vissza, csak a bootloader maradt nyitva természetesen. Itt az XT1032-nél nincs erre mód?
-
kakukkmarci
senior tag
Nekem kicsit máshogyan nézett ki a build.prop, mint a linkelt videóban.
Más módszerben láttam olyat, hogy a =0 végű sor sem volt benne, és a =1 végűt egyszerűen beírta és így mentette le.
Na én is így próbáltam, de nem láttam változást.
Azaz sikerült átírni, újraindítás után is megmaradt, de ennyi. Bár most gondolkodok, hogy egy wifi-s okostévé még nem biztos, hogy elég a CAST SCREEN-hez, ugye ?
Mihez tudnám csatlakoztatni? A chromecast stick mindenképp kell hozzá ? Vagy elég lenne egy androidos TV felokosító ?A Gapps-ot próbáltam a javaslatod szerint, ugyanaz a hiba:
...
-No changes were made to your device
...
Error code : 40
..
E: Error executing updater binary in zip'/sdcard (file neve) PIROSSAL írva
Error flashing zip
... -
kakukkmarci
senior tag
-
kakukkmarci
senior tag
-
ronaldo
őstag
Egy single sim xt1032-nél ami GPE és 5.1 van rajta, ott ugyanígy kell partícionálni? (ha non-GPE-t akarok belőle csinálni). Tehát még mindig érvényes a linkelt leírás, hogy 4.4.4 romból kell a gpt.bin?
én is Resurrection-t akartam felrakni, de a legújabb TWRP-ből nem megy fel. Semmi nem történik, installálná aztán megáll. Ugyanezt tegnap egy xt1033-ra felraktam (non-GPE), gond nélkül. Pedig a Resurrection fórumában mintha azt írták volna, hogy ez simán felmegy GPE-re is.
Akkor hogy van ez?
Meg számomra most nem annyira straightforward hogy melyik rom megy GPE-s telóra, meg melyik megy fel non-GPE-re.
Csomó helyen odaírják a címbe, hogy allvariants, meg unified aztán most nekem jelen pillanatban mégis meggyűlik a bajom velük.
más: Tesla romot is próbáltam felrakni, az unable to mount /system-el nem megy fel.
-
updog
őstag
Megmondom őszintén, én nem tudok ilyenről, hogy nálam előjött volna egyáltalán
Pedig rendszeresen futtatok Waze-t, BKK Futárt, meg még 1-2 olyan appot ami GPS-t használ, + a Location nálam mindig High Accuracy.
Olyan volt, hogy éjszaka, elvileg minden lekapcsolva (sőt, battery saver módban) merült 15-20%-t, de nekem a wifi volt az elsődleges merítő a statisztika alapján.
-
oksoka
csendes tag
Sziasztok,
Moto Xt1033-as telón több 5.1.1-es rom verziót kipróbáltam a tapasztalataim igen vegyesek, de egy hibát nem sikerült orvosolni.. sms küldés/fogadás nálam konkrétan nem működik...
Valaki tudja mi ennek az oka és hogyan javítható? (próbáltam külső sms appokat de akkor sem működött) Neten keresgéltem és láttam egy kódot, amit beírva a tárcsázóba, manuálisan be lehet írni az sms szolgáltató telszámát, természetesen hiába nyomtam a mentés gombra nem írta felül a nagy semmitegyéb ötlet?
Előre is köszi!
-
mobilizmo
addikt
Bő másfél hónapnyi használat után azt mondhatom, nekem nagyon bevált. Szépen gördülékenyen működik (mondjuk kimondottan processzor izzasztó játékokkal nem játszom), egy-két kisebb röccenésbe futottam eddig csak bele (kicsörgött és egy pillanatig gondolkodott mielőtt kirakta a bejövő hívást a képernyőre - nem gyári tárcsázót használok, ez azért lehet annak is a hibája). Nekem az RRO layeres változat van fent így ez elég jól témázható és van is bőven választék az ingyenesekből a Marketen. Egy problémám van igazán, nem fogadott hívásnál nem rak ki az értesítő sávba semmit (de ezzel is együtt tudok élni, mert ritkán fordul elő, hogy nincs nálam). Viszont azt gondolom ez is lehet simán beállítási probléma, csak még nem jártam utána. Én bátran tudom ajánlani.
-
ronin79
addikt
Mire vársz? Olyan nagy dolog egy romcsere?
Felrakod, kipróbálod, nem tetszik, raksz másikat.
Láthatod kollégánál minden rom beszarik, másnál meg pl. az aosp is jól működik. Valaki még a gyárit is dícséri, mások véleményére nem lehet adni, gondolom felnőtt ember vagy akkor már csak tudsz önállóan is dönteni mi jó neked.
Amúgy meg xposed+gravitybox működik a memory leak moddal is, de csak látszólag szünteti meg az újratöltést. Nem annyira gyakori, de pl. skype, zene és közben chrome vagy tapatalk már rajzolja is újra az ikonokat, widgeteket. 1giga rammal csodát ne várj.
Rezgés működik rendesen. Akinél nem ott már motor hiba kezdődik.
Otg - stickmount playről. -
Én tuti, hogy feltenném
Mindenben jobb, kivéve, hogy nincs Moto kamera, FM-rádió, Moto Galéria, helyette lesz Google kamera és Google Fotók, rádió csak 3rd party (nem ismerem őket).
Működik az 1 klikkes (nekem működött februárban, 4.4.4-gyel kezd és meg sem áll OTA 5.1-ig).
Szerk.: a GPE-n nem lesz semmi Moto cucc, így Assist sem.
Természetesen a gyári ROM is szuper stabil, de ezzel "kis-nexust" csinálsz belőle. -
updog
őstag
(#14110) doeeg Az első dolgom szokott lenni, hogy az összes Motorola* fityfenéket letiltom (úgyhogy nagyon trükkös, ha mégis ez a baj
). Korábban, a FR előtt is pont ezt volt.
Igazából az a problémám, hogy ugyanazok az appok vannak fent, és ugyanazt csinálom mint 4.4.4-en, mégis kb. feleannyi ideig bírja
-
R19
senior tag
Az előző linkem valamiért nem műkszik.
(#13533) cimbi186 -
updog
őstag
Egy újabb kör google után találtam másik kompakt méretű, fémházas otg-pendrive-ot is amire pont ugyanezt írják, hogy teljesen jó, de melegszik. ("design of Strontium OTG was based on half-size CoB or micro CoB (Chip on Board), which causes the heating."). Szóval lehet hogy ez így "normális".
nagyrészt úgy használom, hogy itt van mellettem a telefonra dugva az asztalon, és szól róla a zene, szóval rátettem pár 20 forintost, így elvezeti a hőt
persze ez nem segít azon ha majd hazafelé a buszon kiégeti a zsebemet
-
Sygicet nem ismerem, de Catroot fórumtárs írja, hogy fut. Én a népszerű offline navira gondoltam ami nem fut. Hogy mennyivel több helyet igényel? Kb. 10-20%-kal, egyszer próbáltam, de a fenti probléma miatt, ill. helyhiány miatt visszatértem a Dalvikra. Nekem 8 GB-os van, ott jobban számít a méret.
-
heidricha
őstag
Én használom a támogatott verziót.
Altat rendesen, én fel szoktam tenni gyári rendszernél a google keresés helyére, a home gombtól felfelé simításra.
Amúgy nagyon javaslom a Smart Screen alkalmazást!
https://play.google.com/store/apps/details?id=novum.inceptum.smartscreenMegvettem már pár hasonlót korábbi telefonokra, itt valahogy egyedül ez működik - a többi nem kapcsolja ki kijelzőt, és persze a telefont sem. Fogyasztáson nem észlelhető, hogy aktív, vagy sem, proximity-re altat/ébreszt.
Kicsit szerintem drága, naponta egy reklámot dob fel az ingyenes popup-ban.
-
kelly416
veterán
Nekem meg egy csomó oldal le van korlátozva idebent, ez is érdekesen jelenik meg, meg képek nélkül. De mondom, ha van időtök, délutánra talán fel tudok dobni egy apk-t, majd kipróbáljátok.
h.tamas:
Névjegyek mentésénél (ha csak be nem állítottál már valamit alapértelmezettnek) felajálnja, hogy google kapcsolat, telefon memória, sim memória. Vagy a meglévőeket akarod átmenteni sim-re? Erre lehet, hogy már nem is nagyon találsz semmit, mert egyrészt google accounthoz tudod menteni az összeset, másrészt memóriakártyára/belső memóriába is el tudod tárolni, így lehet, hogy ki is vették már ezt a lehetőséget. -
Goyee
tag
USB OTG témával kapcsolatban tud valaki segíteni?
Vettem a telóhoz egy Meenova-t és raktam bele egy 32Gb MicroSD-t, és az lenne a problémám, hogy egyszerűen nem tudom eltávolítani az eszközt, mert a notification-nél mindig ott marad és csak újraindítással tudom eltüntetni.
Itt van egy videó is róla. -
rup1u5
nagyúr
Ezek a kódok nagyon hasznosak! Létezik valami gyűjtemény ezekből online?
Jól jöhet még később.kelly416
Hát még én...
Próbálkozom még valami megoldást találni.
Többek között ez is az okok között szerepelt amikor a 16 gigás változat mellett döntöttem. Olvastam, hogy nem mindenkinél megy az OTG. Erősen szívnám most a fogam ha a 8gigással jártam volna így. -
dsr
senior tag
Nekem a stock 4.3 is nagyon lezabálta az akkumat néha , de a hiba okára nem sikerült rájönnöm , az OTA 4.4.2 talán 2 hétig volt fent, nálam is nagyon ette valami az akkut, amikor letiltottam a google appok nagy részét , akkor kicsit lassabban merült, de még úgy is irreális volt, ezért feltettem rá a GPE romot , azzal megszűnt minden akksi gond. Próbáld meg letiltani a google alkalmazások egy részét ( News, Google + ), és a beállításokban a tartózkodási hely menüponton belül a helymeghatározást vagy kapcsold ki , vagy azt pipáld ki , hogy csak az eszközön.
-
kelly416
veterán
Asszem jobban megjegyzem, ha "info"-t helyettesítek bele. Csak azért írom, hogy esetleg más is konyebben megjegyzi így.
Amúgy nagyon szépen köszönöm, jópofa statisztikák vannak itt. Mindig mókásak voltak ezek a menük. Régen Ericsson-okon volt a J*BB*B* (J=jobbra, B=balra), ahol többek között az összes elküldött sms-t meg a flippeseknél az élettartam alatti flip nyitásokat számolta. Többek közt meg lehet tekinteni, hogy melyik programot használta a felhasználó és mennyi ideig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest