-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz
mobilizmo #17046 üzenetére
Igen, a 16-os használhatóbb, de 4 GB teló után jó volt az. De ha nincs teleszórva hülyeséggel akkor elég lehet. Nekem volt vagy 2 giga üres helyem mindig, jól megválogatott, csak a szükséges dolgokat tartalmazó rendszerem volt akkoriban. Mostani telón is igazából a képek, videók viszik a helyet, de ha fogy akkor törlök.
-
Szoke1982
senior tag
válasz
mobilizmo #17039 üzenetére
Szia! Néztem, meg olvastam amit itt találtam , de szerintem ezen még a gyári 5.1 van, és ha jól olvastam akkor még nyitnom is kell (mailos módszerrel) és csak utána mehetne pc-re a driverek, aztán meg nem tudom ,hogy kell.. :( Ha leírnád pár pontba a telepítést (ne legyen tégla) meg köszönném! Tudom xda-n fenn a telepítés, de az angol nem az erősségem, igy meg lehet valamit elcsesznék!
Nem tudom igy jó lenne?
1. bootloader nyitás
2. pc-n driverek telepítése
3. Recovery mód ott wipeolni törölni mident?
4. fastboot modba rakni előtte sd -re rá rakni gyökérbe a romot és fastbootban telepiteni a romot? Gondolom hülyeségeket írtam lehet? Köszi ha tudsz segíteni! -
mobilizmo
addikt
válasz
mobilizmo #17037 üzenetére
Sikerült feldobni az előző hozzászólásomban linkelt ROM-ot és azt kell, hogy mondjam egész jó. Alap működésben teljesen jó sebességgel működik és Official Google helyett MicroG-vel települ ami azért érdekes mert az egész ROM 3.11 GB-ot foglal, miközben a funkcionalitás elvileg megvan. Szóval szerintem érdemes ezzel kipróbálni.
-
Szoke1982
senior tag
válasz
mobilizmo #17033 üzenetére
Sziaaztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni !
Nekem van egy 3g-s verzióm és most telefon hiányában most ezt használom , de elég lassú.. Jelenleg ez van rajta 5.1 (221.201.2 falcon_umts.Retail.en.gb)
Jelenleg mit lehet és, hogy kellene felraknom ,hogy jobb legyen? (Valami jó kis rom.. ami stabil, gyors , frissebb ) Utóljára anno lg optimus-ra custom romoztam, de hát az se most volt :D Köszi előre is, ha tudtok segíteni! Szép napot! -
tothmaxy182
őstag
válasz
mobilizmo #17004 üzenetére
Oké, délután rápróbálok, köszi.
Egyébként alapból nem telepítettem össze-vissza mindent, csak amit az első leírás kért. Aztán miután az nem működött, így kerestem másik leírást, az másik programot javasolt, akkor felraktam azt is, és így tovább. Aztán a végére már tényleg katyvasz lett belőle...
Ha nem megy, akkor letörlök mindent és megpróbálom előről újra! -
Skillet
addikt
válasz
mobilizmo #16961 üzenetére
Nem találtam a hullámzásra utalást az összefoglalóban.
Amennyire emlékszem, többeknek is gondja volt az 5-ös droiddal. Meg eléggé agymenés dolgokat is csináltak benne, amik persze nem bug-ok, csak épp idióta változtatások az elődhöz képest.
Szóval, azt hiszem inkább kihagyom.
Talán inkább marad a lineage os.(#16962) kakukkmarci
Gyári 4.4.4 van fent.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
mobilizmo #16915 üzenetére
Köszi szépen! Fönt van minden ami kell és egyelőre jók az első benyomásaim.
(#16916) csako:
OK! Majd jövök ide előtte érdeklődni, hogy pontosan melyik twrp és rom is legyen.
XT1039-et vettem neki anno és tettem bele neki egy 32GB-os kártyát de már hónapok óta szenved vele mert nagyon lassú és már nem is frissülnek az appok mert a belső tárhely állandóan kevés neki. Nagy szopás ez a 8GB telefonoknál. Nekem soha nem volt ilyen problémám a 16GB-os falconommal.Ja! Esetleg egy jó weather appet tudnátok ajánlani?
-
-
-
Skillet
addikt
válasz
mobilizmo #16863 üzenetére
Nekem annyi sem kell. Csak fel kell flesselnem egy romot, twrp már van. Szóval nem az a nagy kaland, hanem az utána jövő dolgok... mindent ugyanúgy beállítani, programokat letölteni, visszapakolni a lementett cuccaimat. Még hetek múlva is lesz pár dolog, amit csinálni kell, mert kimaradt.
Hálózat, megosztás, minden kis szirszar. -
Skillet
addikt
-
Upo
addikt
válasz
mobilizmo #16697 üzenetére
Ezért jobb ez a gyári, a rom fel van készítve, ez csak lecserél 3 fájlt és onnantól engedélyezhető a root a menüben. Nem kell rizikózni a supersu-val, az gyakorlatilag a root elleni védelmeket próbálja megkerülni, itt meg csak átállítja az előre felkészített romot.
Sőt, most nézem, ha egyszer fel lett rakva az addonsu-arm-signed.zip akkor ota frissítéskor is megmarad a root, ez is benne van a rendszerben. OTA után nem kell újra rootolni.
-
Upo
addikt
válasz
mobilizmo #16694 üzenetére
Pedig de. Fel kell dobni az addonsu-arm-signed.zip-et, és visszajön az alkalmazások+adb. Most próbáltam.
[link]A lineage alapértelmezetten root nélküli, a rootoláshoz az extras alól a megfelelő csomagot kell telepíteni.
"Disable SU by default
- We plan on distributing an addon for our SU
- Developers that want SU by default can export
WITH_SU=true to their env
- This helps with application compatibility for
various services, while maintaining user flexibility"Tehát a forrásból lehet egyből rootos romot fordítani, a WITH_SU=true változó beállításával, de a hivatalos romok root nélkül készülnek.
-
-
bigmafa
tag
válasz
mobilizmo #16654 üzenetére
Valszeg új Motorolákra nem is megy fel a céges progi, ennek nem néztem utána. A Google pedig semmi olyat nem csinál, amiről nem tájékoztat (annyi is lenne nekik). Az hogy lesi merre jársz, milyen weboldalakat nézel az nem ugyanaz mintha a billentyűzeted vagy a képernyődet kukkolná pl. A Google begyűjt jó sok adatot, de nem "halászik". Hozzáteszem, személy szerint nekem a mostani begyűjtött adat is sok, de igába hajtom a fejem. (Pl azon kissé kiakadtam, hogy a Waze egy ideje már feldobál ablakot ha nem kapcsolod be a "precíz" helymeghatározást, ami viszont küldözgeti a wifi hálózatok helyeit (s ezzel a saját koordinátáidat) is a Guglinak) De ez már más téma. A lényeg, hogy erről tájékoztat.
-
kakukkmarci
senior tag
válasz
mobilizmo #16577 üzenetére
Nem tudom... Még maradtam a CM14.1-en, mikor elszállt a wifi.
Pedig most épp azon töröm a fejem, hogy 4.4.4-re downgrade-elek. Olvastam olyat, hogy az oldotta meg ezt a wifi problémát.
Nem vágom, de mi lehet az a fájl vagy beállítás, ami egy fastboot-os ROM felrakása után is megmarad ? -
törölt tag
válasz
mobilizmo #16487 üzenetére
Mert unique key-t használ, minden telepítéskor új id-t generál az app, amihez a regisztráció új kulcsot csinál...ez ilyen, sőt biztonságos is
Megjelent a v9.2, google driveröl tölthető, elvileg a 113.oladon van a link, néhány javítás meg októberi szekupeccs
Upo: twrp-ből format cache,data,system majd utána install, nekem így sikerült, gyári 5.1re nekem sem ment fel...
-
cSuwwi
senior tag
válasz
mobilizmo #16464 üzenetére
Kb. ugyanez a helyzet nálam is (több éves, expansys, xt1032). Nálam is elmegy 2 napot ha keveset használom ÉS 3G-n van. Mert ha átrakom wifire lemerül 1 nap alatt, még úgy is, hogy kb. 3m-re van a routertől, ami ráadásul egy normális darab. 5.1GPE van rajta kb. a megjelenés óta.
-
gianone
őstag
válasz
mobilizmo #16464 üzenetére
Amellett, hogy sokszor a manualokban is benne van, de pl. a Huaweieknél még a service menuben is szerepel az ajánlott töltöttségi szint. Amúgy ez elég közismert, ha számodra nem is. Természetesen azt csinálsz és hiszel, amit akarsz, attól ezek az ajánlások léteznek.
Egyébként én úgy töltöm ahogy tudom, és lehetőleg nem hagyom töltőn 100 %-on a telót. Nem igazán foglalkozom vele én se, de attól még ez létezik, és tényeken felesleges vitatkozni. Hogy mennyi az értelme a gyakorlatban, azt meg ne velem vitasd meg, hanem a gyártókkal, akik az ajánlást teszik. Egyébként a linkelt oldal a Cadexé, ami akksikkal foglalkozik.
Egyébként pont az beszéltem nemrég egy telókkal foglalkozó képviselővel, hogy egyikünknek sem sikerült még kinyírni akksit az elmúlt években. Szerintem inkább az alapvető tartósságukhoz van köze a dolognak. -
válasz
mobilizmo #16458 üzenetére
Persze, olyankor lekapcsol az elektronika, nem tölti tovább.
Agyfaszt szoktam kapni, amikor barátnőm is napközben állandóan töltőt keres, mert éppen akkor akar lemerülni a telefonja és valami fontos dolgot kell intéznie.
Szerintem ha naponta 4x dugod rá, de mindig csak 10-15%-okat töltesz rá, ez sokkal károsabb, de cáfoljatok meg, ha tévedek!
-
törölt tag
válasz
mobilizmo #16413 üzenetére
Elvileg a SoC támogatott, úgyhogy várhatjuk...bár ebből a droidoból kezd egy kicsit elegem lenni :/ meg a készülékből is,ekkora idiótaságot hogy egy lowcost-os telóban nincs sd kártya foglalat(ennél a modelnél is csak a 4G-sben van), le kéne lőni aki ezt kitalálta anno a motorolánál
Mondjuk nem értem, miért nem kelendőbb ez a teló cm-rendszerrel, hisz a gyári rendszerben alapból nincs magyar nyelv, sőt 5.1nél nem kap frissebbet hivatalosan, viszonlag elég jó akkuideje van, alapszintű androidos telónal viszont nagyon jó, jobb mint a fos alap huawei vagy a samu féle pocket neo okosfos, vagy mondjuk a sony tipo(fos)...
És ahogy elnézem, a cm csapat feltehetően átportolja az android7et erre a modellre... Tehát ami nem utolsó dolog...
Közbe megjött a mai cm13as update
ezért az egyért is szeretem a cm rendszereket, erre szó szerint mondható hogy naprakész, nem úgy mint az andro8dos mobilgyártók ütemterve, az asszon lg g4c-je a héten kapta meg a júliusi biztonsági javítást, szeptemberben?! A júliusit?! És ez naprakész szoftver állapot mikor hónapokat késik a frissítés!?
Komolyan mondom, az apple csinálja a legjobban
-
Fricy78
tag
válasz
mobilizmo #16314 üzenetére
Na akkor leírom, hogy én hogy csináltam: Felraktam a motorola drivert, utána leszedtem az Upo által linkelt 2 fájlt, kinyitottam a telefon bootloaderét, és felraktam a GPE romot a flash.bat fájllal. Ennyi. Semmi cicoma, semmi extra. Nem telepítettem SDK-t, semmi hókuszpókusz. Egyből felment. A bootloadert ne felejtsd el nyitni, mert másként nem fog felmenni, én zártra próbáltam először feltenni, mert nem vettem észre, hogy zárt (nem is figyeltem) és utána gondolkozni kellett, hogy miért is nem, mire észrevettem. Jah és a laposomon Win 8.1 van.
-
törölt tag
válasz
mobilizmo #15983 üzenetére
Azonban egy balul sült dolog után kellhet egy stock ROM, mint ahogy nálam is kellett. De akkor már tényleg azt szeretnék telepíteni. Egyébként a kérdéses link is az XDA egyik generál topicjából került felfedezésre. Az én készülékem is független.
Ha a GPE_XT1032_5.1_LMY47M.M005_cid222_CFC.xml tartalmát mfastbootal manuálisan flashelem, akkor két hibát kapok, de a készülék bootol és működik is. A két hiba:
C:\GPE_XT1032_5.1_LMY47M.M005_cid222_CFC.xml>mfastboot flash partition gpt.b
in
target max-sparse-size: 256MB
sending 'partition' (32 KB)...
OKAY [ 0.016s]
writing 'partition'...
(bootloader) Preflash validation failed
FAILED (remote failure)
finished. total time: 0.312sC:\GPE_XT1032_5.1_LMY47M.M005_cid222_CFC.xml>mfastboot flash motoboot motobo
ot.img
target max-sparse-size: 256MB
sending 'motoboot' (1953 KB)...
OKAY [ 0.094s]
writing 'motoboot'...
(bootloader) Motoboot: Preflash validation for tz
(bootloader) Preflash validation failed
FAILED (remote failure)
finished. total time: 0.359sAzonban! XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml ROM-t flashelve nem kapok hibát az első két parancsra. Miért?
-
törölt tag
válasz
mobilizmo #15981 üzenetére
A részleteket elfelejtettem megadni. A Nexus töltője valahol 1.2-1.5A között volt, a Motoroláé 1A, ezért nem értem.
Egyébként a fenti problémámra megtaláltam a megoldást. A clean install-t kerestem, így hát letöltöttem egy ROM-t innen és kiadtam az összes fastboot / mfastboot parancsot. A stock(?) ROM bootolása után már nem volt FC. Flasheltem a Cyanogen Recovery-t, ahonnan a mai CM12.1-es nightly már gyerekjárék volt és végre hibátlanul működik.
A kérdésem az lenne, hogy ide ki pakolja fel a ROM-okat? És miért van ennyire baromi sok? Letöltöttem a legutolsó XT1032-est, amelyikre nem dobott szerver túlterhetséget és szépen 3 óra alatt lecsorgott. Azonban a default nyelv talán spanyol volt. Honnan tudom, hogy melyik melyik? Nincs erre valami segédlet?
A baseband verzióm is MSM8626BP_1032.3116.98.00R. Fogalmam sincs, hogy ez is rendben van-e, annak ellenére, hogy úgy tűnik a készülék jelenleg flottul működik.
-
HUNgaroczel
tag
válasz
mobilizmo #15903 üzenetére
Április óta ez van a mobilomon, Xposed-al megtámogatva, és lefagyasztva minden ami felesleges, de sajnos eleve benne van a memory leak, és a tweak amit használtam hozzá sem segít most már rajta :/ Tehát, most újra akarom rakni teljesen és adnék egy esélyt a gyári rendszernek, hátha finomabban bánik a memóriával
Csak sajnos nem tudom hogy kezdjek neki... 4.4.4re nem mehetek vissza mert akkor hardbrick, onnan fölfelé meg nincs sajnos telepítőm :/ Valaki?
(#15904) Obyboy Úgy értettem hogy XT1032-re szállingóznak be
-
vwpolopg
őstag
válasz
mobilizmo #15810 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Ideiglenes telefon kell, pár hónapra, amin elfutnak az alkalmazásaim és normálisan tudok netezni. A mostani 512 MB ramos htc egy büntetés, nem telefon. Ahogy néztem a használtpiaci választékot, ennél jobb ár/érték arányú és legalább ilyen tudású telefon nincs másik. Főleg nem 20 alatt. A külső másodlagos. Gondolkoztam egy kijelzőtörött példányon is 10 alatt, ahogy néztem nem vészes a kijelző ára ebayen és kicserélni sem egy ördöngősség. De maradok ennél karcos darabnál szerintem.
-
Zoja™
őstag
válasz
mobilizmo #15429 üzenetére
Az első 3410-esem kicsit többet kapott puszta beázásnál, (
) még is kibírta és ugyanúgy szolgált tovább, mint ha mi sem történt volna.
Mai szemmel azok szög egyszerű készülékek voltak, pont ebben rejlett a megbízhatóságuk. Ma már viszont a telefonálás csak a sokadik szempont az okos telefonoknál, amik inkább zsebben hordható számítógépek. Ennek fényében nem is lehet elvárni, hogy ugyanúgy bírják a strapát.
-
Skillet
addikt
-
Skillet
addikt
válasz
mobilizmo #15383 üzenetére
gyári 4.4.4 alatt semmi bajom nem volt. 5.1-gyel jöttek a gondok. aztán a cm12.1 is jó volt... pár napig. aztán ha újraindítom, megint jó. napi szinten igényli az újraindítást, akkor kisebb valószínűséggel kotlik meg.
nekem nem hardver gondnak tűnik. szerintem egyrészt pocsékak ezek a főzött romok, másrészt a sok utólag feltelepített szemét (nem gyári launcher pl) is rátesz egy lapáttal.
vagy a htc-m is hardverhibás volt anno, és ez is az, vagy a romokkal és programokkal vannak gondok.
összességében az android azért eléggé nagy hibaszázalékkal dolgozik -
ronin79
addikt
válasz
mobilizmo #15356 üzenetére
Köszi, akkor nem csak nálam volt gond.
Téma pl. a Timberwolf.(#15358) HUNgaroczel
Később megnézem mi okozza a gondot, de előbb még az aospos fejlesztő kap egy logot meg videót
-
workin
senior tag
válasz
mobilizmo #15323 üzenetére
@Ronin
A Te általad készített 5.1 GPE (1Click)-re is telepíthető az Xposed ? ill. a Gravity box?
Ha igen, megtennéd kérlek, hogy linkelnél egy XT1032 -n működő verziót ?
Én ezt találtam Xposed -re :
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3034811
Gravity box :
http://forum.xda-developers.com/xposed/modules/app-gravitybox-v5-0-0alpha-tweak-box-t3037566
Köszönöm a segítséged!
-
ronin79
addikt
válasz
mobilizmo #15268 üzenetére
Amit linkeltem oldalt csoportosítva vannak a fizetős/ingyenes témák, kiegészítők. Vagy Playen is ha beírod "layers themes". Telepíteni kell hozzá a Layers Managert amiből a témákat kezeled.
A két verzió szinte csak ebben tér el, ha nem akarsz sötét kinézetet vagy témákat váltogatni mint cm12-ben akkor maradhat a mai verzió, viszont ha korábbit raktál fel akkor egy frissítés jól jön az rro nélkülire is.
Nekem a sötét kinézet jobban bejön, mint az eredeti világos, csak ezért váltottam az rro-s aospra. -
ronin79
addikt
válasz
mobilizmo #15266 üzenetére
Két aosp van, mind a kettő 5.1.1 - The Android Open Source Project vs Android Open Source Project+RRO/LAYERS for Moto G. Én az utóbbit használom az RRO végett.
Gapps lényegében ugyanaz mint cm12-re is, de ahogy a fejlesztő is írta "sok szart tartalmaz" úgyh. nem használom. Saját módosított van helyette, a benne lévő appok mint a gmail vagy youtube meg ugyanaz mint a playen, csak a lib mappa ki van vágva az apk-ból (ne foglalja duplán a helyet a rendszerben). -
ronin79
addikt
válasz
mobilizmo #15174 üzenetére
Kipróbáltam az elérhető kernelpiszkákat, de nem tapasztaltam egetrengető változást sem akku sem teljesítmény téren.
Több a beállítási lehetőség, telepítened kell mellé egy külön appot pl. Faust clock, Performance control vagy Synapse, stb. és 70ezernyi tuninggal játszadozhatsz ha van hozzá türelmed (nekem nem volt).
Ha nem tetszik simán ráengedsz egy cm frissítést és lecseréli az eredeti cm-esre, de lehet valami visszamarad a data partíción, olyankor ajánlott egy fr. -
cSuwwi
senior tag
válasz
mobilizmo #15166 üzenetére
Nekem tableten van CM 12.1 nightly.
Heti letöltésre van állítva, ha ha eszembejut, rányomok, utána átfutom a changelogot, hogy ír-e valami olyat, amiért érdemes lenne-e (bár ezt a cmxlog.org-on is meg lehet nézni). Az update szerencsére gyors, csak mivel a rootot eldobja (és nekem kell) utána mindig twrp-ből nyomhatom vissza. -
ronin79
addikt
válasz
mobilizmo #15122 üzenetére
Xda-ról cseréld le a twrp-t, attól függően mire telepítetted (gyári 5.0.2 vagy gpe). Ott van mindkét verzióhoz való amiben működik a cm updater és nincs flickering a lollis bl-en.
Supersut ha recoveryből telepítetted, akkor a beállításaiban bökj a mentési script telepítőre. Ha az opció aktív (rendszer és egyedi rom alatt) nem fogja törölni frissítéskor. -
Zoja™
őstag
válasz
mobilizmo #15123 üzenetére
Szerintem sokkal jobb. Bár ez szubjektív, de sokkal több beállítási lehetőség van hozzá.
Tégy egy próbát, ez a saját verzióm. -
Zoja™
őstag
válasz
mobilizmo #15117 üzenetére
Mivel pre-rooted a CM ezért csak az utólag flashelt SuperSU-t írja felül, attól még a fejlesztői opciókban engedélyezheted.
A többi program, amit mondjuk a play-ről, vagy apk-ból telepítettél, az a data partícióra kerül, ahhoz a frissítés nem nyúl.Azért szoktam szerkeszteni az updater-script-et, hogy azok az alkalmazások, amiket nem árt rendszeralkalmazásként használni megmaradjanak. (Ilyenek pl. az Adaway, Viper4Android, SELinuxModeChanger)
Az updater-script-et notepad ++-al érdemes átírni, de erről bővebben példákkal együtt csak akkor tudok írni, ha gép elé kerülök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged