- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
R19
senior tag
A CM13 alapból nem rootolt?
Tiszta telepítéssel raktam fel, minden OK, csak valahogy a root jogot kellene beállítani. -
R19
senior tag
válasz kakukkmarci #16094 üzenetére
Ma megpróbálok egy tiszta telepítést.
A gappsból melyiket ajánlod? mini, micro?[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz HUNgaroczel #16092 üzenetére
Ha már mindenképpen kell neki a GApps, akkor az Open GApps-ot javaslom.
[ Szerkesztve ]
-
R19
senior tag
Felfrissítettem CM updaterrel CM12.1-ről a legújabb CM13-at. Nagyon tetszik, csak egy probléma van: nem tudom updatelni a Google Play Service-t.
Wipe cache, wipe Dalvik cache már megvolt, ez sem segített.
Mit lehet még tenni?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sutee89 #16089 üzenetére
Valóban. Vak vagyok, ott van "edit tiles" néven. GApps nélkül nem jön fel a Google Now, hála istennek. Úgy gondoltam, hogy a CM 12.1-ben be lehetett állítani három opciót. Hasznos volt például a lock, flashlight, vagy akár egy app is indítható volt onnan. Előbbi fontosabb volt, ezt túlélem. Elmondható, hogy mostanra nagyon jó állapotba hozták fel a CM 13-t (12.1 funkcióihoz mérten is).
-
Sutee89
aktív tag
válasz #59070464 #16088 üzenetére
A csempéket lehet szerkeszteni. Edit tiles csempére katt, a plusz gombbal hozzáadhatsz elemeket, balra lapozva az egyéb beállításokat lehet megnyitni, a csempéket hosszan nyomva meg át lehet őket helyezgetni. Úgy emlékszem így volt CM12.1-ben is, csak a beállításoknál.
A home gombra hosszan pedig dedikáltan a Google Now van társítva már az MM-ban. -
törölt tag
Nos, nekem már csak néhány dolog hiányzik a CM 13-ból, ami még nem került bele a CM 12.1-ből.
- notification bar-t lehúzva még nem lehet customizálni az elemeket
- az alsó irányítópanelen a középső gombot hosszan nyomva még nem lehet rá parancsokat konfigurálniHirtelen más nem is jut eszembe. Egyébként ugyanolyan stabilnak vélem, mint a CM 12.1-t.
-
kakukkmarci
senior tag
Ezt a frissítést raktam fel most:
http://mirror3.aicp-rom.com/falcon/NIGHTLY/aicp_falcon_mm-11.0-NIGHTLY-20151231.zip
Moto G (xt1033 Falcon)
Igaz, hogy az AICP legutolsó lollipop alapú ROM-ja jól működik, azért él bennem a kíváncsiság, így megkóstolnám a mályvacukrot is .
Viszont eddig nem találtam hozzá jól működő Gapps-ot. Tudtok segíteni ?noob... rooter... geek
-
(jan)
őstag
-
-
papa019
senior tag
Sziasztok!
Rövid keresgéléssel itt nem találtam választ a kérdésemre:
GPE 5.1 (csak bootloader van nyitva, máshoz eddig nem nyúltam) van a telefonomon jelenleg, de lassan szeretnék feltenni CM-et. Érdemes a 13at feltenni? Nem nagyon akarom cserélgetni a romokat később, így jó lenne egy stabil verzió. Illetve a hivatalos CM oldalon lévő leírást lehet követni? Vagy valamelyik XDA-s topik alapján érdemes flashelni?
Ezt a telefont a GPE felrakásán kívül még nem nagyon babráltam, ezért gondoltam, hogy mielőtt nekiállok, inkább rákerdezek. -
hesszan
aktív tag
válasz lajozs #16062 üzenetére
sziasztok!
köszi a válaszokat, eddig nézegettem hogyan is van ez. Rendes kikapcsnál sosem jött elő. Illetve akkor sem jön elő ha lemerülés után töltöm egy kicsit (5-10p) és csak utána kapcsolom be. Szóval valami olyasmi lehet ami ha 0-ra merül és rögtön be akarom kapcsolni jön elő.
viszont az is igaz amit írtatok. döglődik az aksim. sokkal kevesebbet bír mint újkorában és ami szomorú, hogy 30% -os kijelzés mellett is kapcsol, teljesen megbízhatatlan lett a %os visszajelzés.van hogy 15-20-30%ról kapcsol ki gyakorlatilag figyelmeztetés nélkül, de olyan is van hogy hirtelen kiírja hogy 0% töltő és még megy 5-10percet.
Kérdés1: amcsi amazonról vetettem egy ismerőssel. Érdemes velük próbálkozni gariba? [full gyári a teló, aksira is vontakozik vajon a 24hónap?] meg megéri a várakozást?
Kérdés2: Avagy Bp-en honnan és mennyiért tudnék beszerezni új aksit ahol bele is rakják azonnal (ha lehet gyárit) -- ebayen rákerestem 5000 alatt lenne sok ajánlat (de vajon melyik eredeti?) és akkor már csak egy torx kéne nekem.Sungdurung
-
Viziputyus
újonc
Tisztelt fórumtagok, köszönöm eddigi hozzászólásaitokat!
Sokat tanultam belőlük, de most kaptam egy új telefont, ezért meg kell válnom az 1. gen Moto G készülékemtől.
Nektek ajánlom elsőként, hiszen Ti segítettetek az androidos utamon :-) -
(jan)
őstag
válasz HUNgaroczel #16077 üzenetére
Kamera sotetseg mit takar?
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
(jan)
őstag
Melyik cm verziot erdemes felrakni?
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
pete_21
addikt
Sziasztok!
Napközben rezgett a telefonom egyet, és látom, hogy kikapcsolt. Elég forró volt a telefon hátul is, és a képernyőn is érezni lehetett. Nem kapcsolt vissza, hanem az értesítő led villogott kb 3x, ha a bekapcs gombot nyomtam. Odatettem töltőre, egyből írta, hogy 0%. Szépen töltötte fel, 70% körül bekapcsoltam. Szerencsére bekapcsolt, megnéztem az akksifogyást, kb. 40%-ról nagyon meredeken 0%-ra csökkent a grafikon szerint.
Ez mitől lehetett? Valami brutális módon hirtelen leszívta az akksit? Csak egy programhiba lehetett, vagy akár az akksi is elfáradhatott? Kicsit több, mint másfél éves a telefon, eddig soha nem csinált ilyet.
Ez valószínűleg egyszeri alkalom volt?
Köszi a választ! -
Samee
tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem! A bnőm moto g-je tegnap éjjel kikapcsolt és azóta nem lehet bekapcsolni.
Megjelenik a motorola logó és úgy is marad.
Próbáltam újraindítani, feltölteni, 3 percig ki-be kapcsolni, Recovery menü, semmi.
Mit tegyek??
Ha nem válaszol senki, hülyeséget kérdeztél!
-
schlecker
tag
Megoldva.
Thx. -
schlecker
tag
Sziasztok.
Gyári 5.1 ről hogyan tudom felrakni a Google Play Editiont?
Mert gazdát cserél a készülék,és az új tulaj ragaszkodik a teljes magyar nyelvhez,ami úgy tudom hogy csak a GPE romban van.
Köszönöm. -
hesszan
aktív tag
Sziasztok!
full gyári gen1 motoG-m van (us retail 5.1) Miután a telefonom lemerül kikapcsol töltőre teszem, és be akarom indítani akkor kiír egy ilyet: Android is starting Optimizing app 1of 68. (aztán végigpörgeti mint a 68 appot) Pont úgy mint amikor átállt Art-ra. Ha végigpörög rendesen bekapcsol minden adatom appom megmarad. Viszont egy ilyen lemerülés utáni boot hosszú idő 10-15 perc. [és kb hetente 3x lemerülök és egyszer találkozok vele] Nyilván mindig a legrosszabbkor csinálja amikor használnám a telót.
Miért csinálja, és hogyan tudom elkerülni hogy lemerülés után ne akarja futtatni ezt az optimalizációt?
köszi előre is.
Sungdurung
-
törölt tag
Settings / Security / Encryption.
Ezen felül engedélyezheted a remote wipe-t, de ehhez azt hiszem, hogy bekapcsolva kellene hagyni a GPS-t. CM-ben is van ilyen opció, de CM account-hoz kötött. Olyan dolgokra is érdemes figyelni, hogy kétlépcsős azonosítás esetére legyen egy megbízható számítógép, ahonnan ennek a kódnak a kérése nélkül is be tudsz lépni a fiókodba és szükség esetén tudsz indítani a telefonra egy távoli törlést. Emlékeim szerint ez úgy működik, hogy recoveryben újraindul a telefon ahol kap egy factory reset-et. Arra azonban nem emlékszem, hogy a script SD partíciót is töröl (személyes file-ok), ugyanis a factory reset ezt nem csinálja meg.
-
APippo
tag
Azért az 5.x-ről 4.4.x-re való visszaállással óvatosan. Tudom, hogy azóta sokat fejlődött a technika mióta én tégláztam a telefont, de jelzem annak már egy éve és azóta sincs megoldás rá. Gondoltam szólok
-
törölt tag
válasz dkface #16052 üzenetére
Gőzöm sincs. Tegnap frissítettem CM13-ra. Előtte persze feltettem a stock 5.1-t egy full clear gyanánt. Természetesen megint folyamatos rebootokat kaptam, mint a múltkor, egy pillanatra felvillanó no command kíséretében. Nem tudta mountolni a partíciókat. Fogalmam sincs, hogy lett jó végül (nincs magyarázat rá), mert mindent ugyanúgy csináltam, mint a múltkor és nem is ma kezdtem. Valahogy sokkal nagyon szívás egy nem Nexus-t bügykölni. Egyébként már igen használható az említett CM13. Már nem megyek vissza, mondva így lassan 24 óra elteltével.
-
Retroger
csendes tag
válasz namyang #16050 üzenetére
Nekem is betört a kijelző előtti üveg. Mivel a keret is kopottas volt, és nem akartam ragasztgatni kerettel egyben levőt rendeltem. Sajnos a videón ami alapján csináltam, a hangszórót belülről szedték ki, nekem is sikerült csak a hangszóró hálója a membrán egy darabjával ott maradt. 😕 Összerakás után kiderült hogy az a ragasztó amivel az üveget a keretbe rögzítették gyenge, és a keretben is van egy fél mm homorúság, így az üveg eláll, nem marad a helyén. Vettem hát erős (és kicsit túl vastag) kétoldalas ragasztót szétszedtem az egészet, precízen beragasztottam az üveget a keretbe. Most nem mozog, bár nem ül olyan mélyen mint az eredeti. Az érintés érzékenység és a kép nem tűnik rosszabbnak. Viszont a közelségérzékelőnek nem tetszik a dolog, fixen 3-as értéket jelez, mint ha lenne ott valami. Ha megjön a hangszóró majd megint szétkapom és kipróbálom hogy lesz jó. Addig felújítom az eredeti keretet is. Az összetört üveget a sértetlen kijelzőről leszedni szinte lehetetlen, de azért megpróbálom majd, ha sikerül, rendelek hozzá külön üveget meg ragasztót és megpróbálom összerakni.
Bármennyire is sikerül jól a javítás, sajnos sosem lesz olyan mint az eredeti. -
dkface
aktív tag
-
snake1977
őstag
válasz namyang #16050 üzenetére
Nem tudom ez segít e videó én itt ahogy nézem eléggé egyben van, valószínű ez is már a levegő mentes ragasztott technológiával készült, talán ha van állítható hőmérsékletű hőlégfúvód akkor neki lehetne ugrani, de eléggé macerás és rizikós szerintem, viszont egy lcd+touch egyben sem túl vészes árban [link] de hogy őszinte legyek nem hiszem hogy ez akár csak megközeliti is a gyári minőséget. Az érintőknél nagyon nagy a szórás, rendeltem már LG L9-hez érintőt, szabályosan úgy kellett taposni hogy érzékeljen, míg egy nokia lumia 610-eshez fele annyiért amit vettem az olyan érzékeny volt mintha eredeti nokia lett volna.
...BRSZK...10...2025.Június 7-8... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
namyang
tag
Sziasztok,
Sikerült betörnöm a kijelzőmet. Maga a panel működik, azzal nincs gond, csak "kicsit karcos" .
Az volna a kérdésem cserélte-e már valaki csak a felső réteget. (tehát nem az egész érzékelőt, egy ilyet próbálnék meg cserélni)
Köszi, -
törölt tag
Nem vagy teljesen tisztában a dolgokkal. ROM telepítéshez nem kell root, csak egy custom recovery (TWRP). A root rendszergazdai hozzáférést biztosít csupán (Linux), maga az OS, tehát a ROM alatt. Ha te recovery-ben telepíteni akarsz egy zip-t, annak semmi köze a roothoz, hiszen az OS be sincs töltve. Biztonsági okokból egyébként sem javasolt a root hozzáférés lehetőségének megadása, különösen ha egyik általad használt appnak (vagy neked) nincs szükséged rá.
Bármilyen hasonló jellegű hibába ütközöl, a legjobb egy clean install, ami egyéb bosszúságtól is megkímélhet és az esetek 99%-ban megoldást nyújt.
Innen letöltöd a
XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml.zip file-t
- amennyiben XT1032-es Moto G-t használsz.
Kicsomagolod az mfastboot alá, amit innen tölthetsz le.Utána kiadod az alábbi parancsokat bootloader menüben, az mfastboot mappa alól, ahova a fenti ROM-t is csomagoltad:
mfastboot flash partition gpt.bin
mfastboot flash motoboot motoboot.img
mfastboot flash logo logo.bin
mfastboot flash boot boot.img
mfastboot flash recovery recovery.img
mfastboot flash system system.img_sparsechunk.0
mfastboot flash system system.img_sparsechunk.1
mfastboot flash system system.img_sparsechunk.2
mfastboot flash system system.img_sparsechunk.3
mfastboot flash modem NON-HLOS.bin
mfastboot erase modemst1
mfastboot erase modemst2
mfastboot flash fsg fsg.mbn
mfastboot erase cache
mfastboot erase userdata
mfastboot rebootFelteszed a TWRP 2.8.7.0-t, flasheled a kívánt CM ROM-t, bootolsz, örülsz.
fastboot flash recovery twrp-2.8.7.0.-falcon_STOCK_NOTHEME.img
Happy Flashing!
[ Szerkesztve ]
-
kakukkmarci
senior tag
válasz snake1977 #16046 üzenetére
Nem biztos, hogy pontosan egyeznek a lépések, de hasonlóan én is jártam.
5.1-ről vissza 4.4.x-re és semmi; vagy csak részek változtak. A megoldás nekem az volt, hogy egy szűz gyári rendszer ment vissza fastboot-tal.
Volt olyan, hogy a TWRP-vel sem boldogultam, arra a Philz Touch Recovery felrakása volt a megoldás...
A "partition size mismatched" nem probléma, figyelmen kívül hagyhatod...[ Szerkesztve ]
noob... rooter... geek
-
snake1977
őstag
Update: twrp fent, nyomok a droid menüből egy factory resetet, az eredmény csak pörögnek a pöttyök, twrp-ből factory resetelek ugyanaz, visszatettem a 4.4.2-őt itt megy a factory reset, updatelte magát wifin 5.1-re, mivel nem állitottam be google fiokot a play áruházhoz csak 5.1 alatt már, a play áruház leáll 2-3 mp után, gondoltam nyomok egy factory resetet, kis idő után kifekszik a droid és "hiba" üzenettel megáll minden, ujrainditom a vasat semmi nem változott nem nullázta le ugyanúgy leáll a play áruház, twrp-t felrakom super user is felmegy, ha innen tolok egy wipe data-cache-dalvik kombót akkor is ugyanaz az eredmény pöttyök pörögnek és ennyi, bő 10percet vártam ennyi idő után illene bebootolnia, de nem. Ötlet? Én már egy rendesen működő 5.1-el is kibékülnék aminél működik a factory reset...
...BRSZK...10...2025.Június 7-8... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
törölt tag
Magam ellen beszélek és egy-két napon belül mégis csak kap a kicsike egy CM13-t. Elharapóztak mostanában a stagefright patchek, ráadásul tegnap óta már benne van a 6.0.1-es kód is.
-
snake1977
őstag
Most jutottam el odáig hogy a TWRP-t feltegyem, a leírásnak megfelelően fastboot módban, de ki írta hogy partition size mismatch, ennek ellenére a recovery felment és működik, aggaszt picit az üzenet, lehet ebből valamilyen probléma? Mintha olvastam volna valamit az ujraparticionálásról, de nem akarok téglát gyártani kérdezés nélkül.
-
wy2k
csendes tag
válasz apa978 #16038 üzenetére
Bootloader nyitás és root megvolt. Gyári 5.1 működik.
Problémába ütköztem.
Nem sikerült sem CM-ot sem XDA-ról letöltöttet felraknom a TWRP-vel.Installnál-A telefonra gyökérbe felrakott ZIP fájl kiválasztása után ez látom:
"This operation incompatibel software and render your dzvece unusable
folder/sdcard to flesh ZP neve.
Press back to cancel adding this zip"
Ha továbblépek akkor pedig ezt látom:updating partition detailed
...done...
...MTP enabled....
Detected filesystem ext4 for dev/block/platform msm_sd.cc.1/by-name/system
Can't install this package on top of incompatible data. please try another package
pirossal: E.error executing updater binary in zip 'sdcard/ZPneve'...
error flashing ZIPneveA cm-12.1-20151117-SNAPSHOT-YOG7DAO1K9-falcon -al (legfrissebb stable) és MA-12.1-20151116-falcon (XDA-ról) változatokkal próbáltam.
TWRP 2.8.0.6 van felrakva.
Köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
apa978
csendes tag
Köszönöm.
-
apa978
csendes tag
Sziasztok.
xt 1032 használok,GPE 5.1 van rajta.
Szeretném fel tenni a CM12-t,de fastboot módba semelyik opcióra nem reagál.
Tud-e valaki segíteni?
Köszönöm. -
wy2k
csendes tag
XT1032-esem van. 5.1-es Lollipoppal (gyári OTA frissítés). Most járt le a két éves garancia. Hozzányúlnék.
A bootloader nyitása után ugyanaz az eljárás mint a topic elején lévő 5.0.1 ismertetőben? -
snake1977
őstag
-
törölt tag
válasz snake1977 #16033 üzenetére
Tömören:
1. Motorola oldalán regisztrálsz, ahol kapsz egy unlock kódot.
2. Ezt követően tudod telepíteni valamelyik recovery-t (TWRP ajánlott).
3. Innentől fogva pedig tudsz telepíteni alóla bármilyen .zip-t (többek között a CM ROM-t).Ha nincs GApps, nem tudsz Google Account-t sem szinkronizálni (pld. névjegyzék).
-
snake1977
őstag
válasz #59070464 #16032 üzenetére
Pár napja van csak meg a készülék, nagyon nem mélyedtem el még benne, illetve szerintem nincs nyitva a bootloader sem.
Nem szeretnék frissiteni sürün, egy megbízható stabil rendszert szeretnék, a gapps lényegtelen ha a blackmart megy helyette onnan leszedem ami szükséges, 1 ebook olvasó meg egy két alap dolog legyen, úgy rémlik a kamera is jobb CM alatt, mintha ezt olvastam volna.
Nagyon szuper ez az akku idő, ha nálam 2 napot elmegy akkor már elégedett lennék.
Esetleg tudsz egy linket adni hogy hogyan tegyem fel ezt a cyanogent?...BRSZK...10...2025.Június 7-8... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
törölt tag
válasz snake1977 #16031 üzenetére
...de az 5.1-re már wifin updatelt.
Vagyis dirty flash volt. Érdemes lenne csinálni most egy factory reset-et. De inkább tedd fel a CM 12.1 Snapshot-t. Ez egy igen stabil fázist jelent. Tévhit, hogy a nightly instabil. Nem ritkán használtam nightly-t és előfordult, hogy semmilyen gondom nem volt vele. Persze aki mindennap frissít, az beleszaladhat.Nálam jobban zabálta az akkut, legalábbis a lollipop...
Rosszul ítéled meg, hiszen fent írtam, hogy csináltál egy dirty flash-t, ami könnyen lehet egyedi hibák okozója (nem ritkán az általad említett battery drain).CM 12.1 (Android 5.1.1): Nekem 60 óra után volt 70%. Majd ma többet használtam, plusz voltam pár órát olyan helyen, ahol gyenge a hálózat (gyorsabban merül), most 72 óra után vagyok 45%-on. Majd holnap este töltőre kerül (~100 óra). Sosincs repülő módban. Vagy 3G vagy WiFi-n vagyok. De mondom, nekem nincs fent GApps. Viszont ez nem jelenti azt, hogy nem használom a telefont telefonáláson kívül másra!
Szerintem butaság két éves ROM-t használni (4.4.x).
[ Szerkesztve ]
-
snake1977
őstag
válasz #59070464 #16028 üzenetére
Nekem totál üresen ennyi, teljesen újrahuztam a 4.4.2-vel ami az összefoglalóban szerepel, de az 5.1-re már wifin updatelt. Nálam jobban zabálta az akkut, legalábbis a lollipop, most visszatettem a kitkatet, kevésbé merül, reggel 8kor vettem le töltőről most este 9után néztem még 64%-on vagyok és ma volt bő 40perc telefonálás is. Elég jól sikerült telefon, bár az hogy smst csak a hangout appal tudok küldeni az kiborít.
Van rá telejsen stabil, hibamentes CM?...BRSZK...10...2025.Június 7-8... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
-
snake1977
őstag
válasz snake1977 #16026 üzenetére
A frissitést sikerült megoldani, most 5.1 van a telefonon, létezik hogy alapjáraton 5.43gb-ot jelez tárhelynek és ebből csak 3.87gb szabad így hogy teljesen üres a telefon?
-
snake1977
őstag
Sziasztok, egy kis segitséget kérnék, van egy moto g xt1032-esem, csak a motorola logóig jut el, itt megáll, utoljára lollipop 5.1 volt rajta, létezik valami egyszerű megoldás a firmware újra telepitésére? Egy leírást ha linkelne valaki hálás lennék. (lehetőleg magyarul)
-
törölt tag
Fent említve már működünk, köszönöm. CM 12.1 Snapshot. Idén nem teszem fel a korábban kijelentettek ellenére, talán a két ünnep között újra ránézek. Attól is függ, hogy az XDA-n mit irkálnak annak official topicjában.
Btw. GApps nélkül FDroid-al:
System: 300MB of RAM
Apps: 56MB of RAM
Free: 529MB of RAM[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz #59070464 #16020 üzenetére
Jól emlékeztem hogy valakinek volt hasonló hibája ... Link
A megoldás a Philz recovery és Link ezzel remélhetőleg működni fog
De előbb próbálj csinálni egy EFS Backupot (nehogy elszálljon az imei)
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Upo
addikt
válasz #59070464 #16020 üzenetére
A nyitott bootloaderes megállásra meg felrakod a patcheltet é jó lesz. Az szándékosan vár olyan sokáig hogy büntessen a nyitás miatt. És most hogy mondod, mfastboot-al kell csinálni az egészet, nem is ugrott be hirtelen.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
törölt tag
Igen, azt tudom, hogy a KitKat-nek nem felelnek meg a motoboot_411A, motoboot_4119, motoboot_4118 bootloaderek Ezek közül nekem a 41.1A van fent. Milyen ROM-t javasolsz ehhez?
Én ezekkel próbálkoztam eddig:
XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml
XT1032_FALCON_RETGB_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xmlIgen, a sparsechunk mennyiségek egyeznek, ezekben mindegyikben négy file van (0,1,2,3). Természetesen a fent írt parancsok stimmelnek a bennük lévő file-okkal. Lásd a XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml-t:
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash partition gp
t.bin
target max-sparse-size: 256MB
sending 'partition' (32 KB)...
OKAY [ 0.031s]
writing 'partition'...
(bootloader) This may take a few seconds, if a
(bootloader) different partition table is being
(bootloader) flashed since we need to backup
(bootloader) and restore a few partitions
(bootloader) Flashing primary GPT image...
(bootloader) Flashing backup GPT image...
OKAY [ 0.312s]
finished. total time: 0.343s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash motoboot mot
oboot.img
sending 'motoboot' (1953 KB)...
OKAY [ 0.109s]
writing 'motoboot'...
(bootloader) flashing tz ...
(bootloader) flashing rpm ...
(bootloader) flashing sdi ...
(bootloader) flashing aboot ...
(bootloader) flashing sbl1 ...
OKAY [ 1.108s]
finished. total time: 1.217s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash logo logo.bi
n
sending 'logo' (295 KB)...
OKAY [ 0.062s]
writing 'logo'...
OKAY [ 0.094s]
finished. total time: 0.156s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash boot boot.im
g
sending 'boot' (10240 KB)...
OKAY [ 0.390s]
writing 'boot'...
OKAY [ 0.936s]
finished. total time: 1.326s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash recovery rec
overy.img
sending 'recovery' (10240 KB)...
OKAY [ 0.437s]
writing 'recovery'...
OKAY [ 0.936s]
finished. total time: 1.373s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash system syste
m.img_sparsechunk.0
sending 'system' (257755 KB)...
OKAY [ 8.892s]
writing 'system'...
OKAY [ 16.068s]
finished. total time: 24.960s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash system syste
m.img_sparsechunk.1
sending 'system' (256937 KB)...
OKAY [ 8.736s]
writing 'system'...
OKAY [ 16.052s]
finished. total time: 24.788s
m.img_sparsechunk.2
sending 'system' (260404 KB)...
OKAY [ 8.861s]
writing 'system'...
OKAY [ 16.099s]
finished. total time: 24.991s
m.img_sparsechunk.3
sending 'system' (165780 KB)...
OKAY [ 5.663s]
writing 'system'...
OKAY [ 11.378s]
finished. total time: 17.260s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash modem NON-HL
OS.bin
sending 'modem' (49376 KB)...
OKAY [ 1.716s]
writing 'modem'...
OKAY [ 2.371s]
finished. total time: 4.087s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot erase modemst1
erasing 'modemst1'...
OKAY [ 0.031s]
finished. total time: 0.031s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot erase modemst2
erasing 'modemst2'...
OKAY [ 0.031s]
finished. total time: 0.031s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot flash fsg fsg.mbn
sending 'fsg' (103 KB)...
OKAY [ 0.094s]
writing 'fsg'...
OKAY [ 5.008s]
finished. total time: 5.101s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot erase cache
erasing 'cache'...
OKAY [ 0.109s]
finished. total time: 0.109s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot erase userdata
erasing 'userdata'...
OKAY [ 0.250s]
finished. total time: 0.250s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>mfastboot reboot
rebooting...
finished. total time: 0.000s
D:\XT1032_FALCON_RETEU_5.1_LPB23.13-56_cid7_CFC.xml>Épp akartam írni, hogy megáll a nyitott bootloader figyelmeztető vakítóan fehér ablaknál. De most bootol. Ezt már vagy tízszer megcsináltam. Annyi változott, hogy nem fastboot, hanem ezúttal mfastboot paranccsal csináltam (Windows 7). Linux (Debian) alatt tegnap éjszaka pedig szintén csak simán fastboot paranccsal. Lehet, hogy ott pedig linux-fastboot paranccsal kellett volna? Én ezt már végképp nem értem.
[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz #59070464 #16018 üzenetére
4-es droidot ne nagyon akarj rátenni, addig örülj amíg megúsztad a téglázást (erről páran tudnának beszélni akiknél ott a téglázott teló a polcon mert még mindig nincs megoldás). 5.0 vagy inkább 5.1 gyári romot kell feltenni. Bootloadert nem lehet régebbit felrakni, olyan rommal próbálkozz aminek a bootloader verziója legalább olyan mint ami most is fent van, régebbi nem lehet.
Flashelés közben figyelni kell, hogy a gpt és a motoboot is rendesen felmenjen, ne legyen hibaüzenet.
A system-nél biztos jók a file nevek? Ugye azokat a file neveket írtad be amik tényleg ott vannak? Van amelyik csomagban 3, van amelyikben 4 sparsechunk file van.
A rom készletből a fájlok nem keverhetők egymással, azoknak kell felmennie amik benne vannak a csomagban. Ha valamelyik nem megy fel (kimarad) az csinálhat olyant hogy utána nem bootol.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
törölt tag
XT1032 a készülék. És van egy kis problémám a partíciókkal. A következő történt. Egy durván három hetes cm12.1-re tettem fel a legelső cm13-t, dirty flash-el. Vissza akartam térni factory reset-el a cm12.1-re, immár a snapshot-ra. Valami nem sikerült, fastboot-ból szerettem volna feltenni valamelyik stock-rom (emlékeim szerint a retail EU-t, de próbáltam már retail GB-t, illetve GPe-t is), hogy majd akkor tiszta lappal indulva felteszek egy twrp-t (twrp-2.8.7.0.-falcon_STOCK_NOTHEME.img) és rá a cm12.1 snapshotot.
A stock ROM-t így flashelem fastboot-ban:
fastboot flash partition gpt.bin
fastboot flash motoboot motoboot.img
fastboot flash logo logo.bin
fastboot flash boot boot.img
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot flash system system.img_sparsechunk.0
fastboot flash system system.img_sparsechunk.1
fastboot flash system system.img_sparsechunk.2
fastboot flash system system.img_sparsechunk.3
fastboot flash modem NON-HLOS.bin
fastboot erase modemst1
fastboot erase modemst2
fastboot flash fsg fsg.mbn
fastboot erase cache
fastboot erase userdata
fastboot rebootAzóta próbáltam stock ROM-t recovery-ből flashelhető zip-el is. Egyáltalán nem bootol a telefon, fastboot-t vagy az aktuálisan telepített recovery-t elérem, de ennél tovább semmivel nem megy.
Most ez a fő probléma:
E: Unable to mount '/cache'
E: Unable to mount '/system'Illetve twrp-ben wipe/advanced wipe-nál:
Dalvik Cache -> repair or change file system-re Invalid partition selection-t dob.
Internal Storage -> repair or change file system-re is Invalid partition selection-t dob.Csináltam már mindent (másfél napja küzdök), amire gondoltam, amiket írtam, de semmi további ötletem nincs. Valami történt a partíciókkal és nem tudom hogyan hozzam helyre. Gondolom semmi nem lehetetlen, amíg van fastboot és custom recovery.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vilmos.nagy #16016 üzenetére
Szerintem ne kapkodd el. Butácska még nagyon a ROM. Firefox 42.0.1 nem működik. Holnap felteszem a Snapshot-t és karácsony előtt pár nappal megy fel újra a 6.0.
-
vilmos.nagy
tag
válasz HUNgaroczel #16015 üzenetére
Köszönöm szépen!
Majd akkor visszanézek ide ~1 hét múlva. :-D
-
HUNgaroczel
tag
válasz vilmos.nagy #16014 üzenetére
Nem vagyok benne teljesen biztos ezért nem merek 100%osra állítani.
A CM13 próba meg eddig tartott Nagyon bugos egyenlőre, vagyis nem a CM, hanem még a GAPPS- folyton bezárja magát. Tehát még egy hetet legalább várok hogy kiforrja magát!
A funkciói, már amennyit láttam belőle az alatt a 20 perc alatt, nagyon tetszetősek -
vilmos.nagy
tag
válasz HUNgaroczel #16013 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ha jól értelek, akkor hiába mentem le a /system-et (vagy a teljes root-ot), utána nem lesz zökkenőmentes ennek a visszatöltése?
Üdv,
-
HUNgaroczel
tag
válasz vilmos.nagy #16012 üzenetére
Az összefoglalóban majdnem minden szerepel
Recovery-t innen:[link] tudsz letölteni, Stock- NOTHEME-t (téma mentes) ajánlom.
Biztonsági mentést a recovery backupjában tudsz csinálni, bár nem tudom hogy gyári rendszerre, főleg hogy főverzió váltást csinálsz, zökkenőmentesen vissza tudnál állni. Meg ugye még érdemes az "sdcard" mappáról is egy teljes mentést csinálni (TWRP/Advenced/File Manager és itt OTG-n átmásolni egy pendrivera).[ Szerkesztve ]
-
vilmos.nagy
tag
válasz HUNgaroczel #16011 üzenetére
Hoppá, tényleg. Ezt nem is néztem.
Egy óra, kettő után egy gyors összefoglalót tudnál nekem írni?
A Moto G-hez még nem nyúltam (de más telefonhoz, régebben igen, annyira nem új.) - De kb. ilyenek is hiányoznak nekem, hogy
* a bootloader nyitás után milyen recovery kéne (azt hogyan cserélem itt?)
* hogyan mentem le a gyári rendszert még minden előtt?Azt hiszem így elsőre ennyi kérdésem lenne. Köszi előre is!
-
HUNgaroczel
tag
válasz vilmos.nagy #16010 üzenetére
Úgy látom ma adták ki az elsőt De nekem már repül is fel
-
vilmos.nagy
tag
Sziasztok!
CM13 nightlyt használ valaki a telefonon? https://download.cyanogenmod.org/?type=nightly&device=falcon
Milyen tapasztalatok vannak vele?Ha jól sejtem, ehhez is kéne custom recovery. Milyen recocery van a telefonra?
Köszi előre is!
Üdv,
-
Lmh
őstag
válasz pető bá' #16005 üzenetére
Köszi!
Kipróbáltam egyet. Lezárattam vele pár appot ami fontosabb. Majd letöröltem az AppLock appot, és ennyi volt, fel is törtem az emailemet. Kemény védelem
Azt hiszem új után nézek
Van esetleg valami tipp? Olyan amit nem tudok mondjuk letörölni hacsak nem tudom a passwordot?:-)[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
őstag
Szia!
nem tudok róla, hogy lenne ilyen gyári megoldás; AppLock keresőszóra Play-ben találsz elég sok appot, amikkel a kívánt alkalmazásokat védheted jelszóval, mintával. Egy időben használtam, elég megbízhatóan tették a dolgukat.
[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Hogyan tudom beállítani, hogy a gmail alkalmazás kérje a jelszót ha belépek? Nem találtam logout opciót, de aggódom, ha elhagyom a telómat, akkor az emailjeimbe belelátnak és ott azért akad fontos dolog.
Előre is köszi!
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
törölt tag
Az egyik Moto X-re már van official CM13. Remélem mielőbb megkapjuk mi is.