- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rup1u5
nagyúr
Nagyon erősen, sokáig gondolkoztam és próbáltam kitalálni, hogy mire gondolhatsz de sajnos nem sikerült.
(#16919) AiRLAC:
Kipróbálom, köszi! Magyarország nem szempont! Én sem ott élek!PH-n is egyre több lesz a külföldről fórumozó arc. Jól leképezi ez a közösség is a Magyar realitást.
(#16920) csako:
Ezt is meg fogom lesni! -
Skillet
addikt
Ejj de rég bohóckodtam utoljára ilyesmivel. Amióta gyerek van, nincs erre sem időm, sem energiám, úgyhogy valószínűleg így marad, de azért köszönöm.
Régen még a htc desire időkben sokat rom-olgattam, aztán moto-n is minimálisan, de ott már inkább használni szerettem volna, mint "játszani" vele... meg működött is elég jól, szóval nem volt rá szükség.
Működik rendesen pl a multitask? Anno volt ezzel baj még gyári rom alatt is, talán 5.1? Azért raktam vissza a 4.4.4-et, mert retek volt.
Az ajánlott rom melyik droidra épül? Működik rajta minden?
Ahogy nézem 7-es droid? Durva -
Upo
addikt
A moto már csak egy tartalék telefon, nincs rajta semmi kritikus, simán formázok mindent róla telepítésnél. Nem tudom mire gondoltál a béna miui multitaszkkal. Nekem ugyan nem lett rátelepítve sok minden, de nem volt gondom a multitaszkkal. Nyilván nem vált olyan gyorsan az 1 giga ram miatt mint a redmi telómon a gyári miui, de különösebb gond nem volt vele.
Nézelődtem az xda-n, tudom már mi lesz a következő próbám. Vannak már modolt gyári kernelek, amiben annyi lett módosítva, hogy a gyári 4.4-es romok nem villognak/töredeznek a lollipop bootloaderes telón.
Keresek olyan gyári 4.4.4-et (valószínű gpe lesz) ami nem téglázza a telefont ha downgradelem, és kipróbálom a flicker mentes kernelt. Azért a 4.4-el még egész jól ment a teló. [link]Már többször gondolkoztam rajta hogy ki kéne cserélni benne az 1 giga ramot 2 gigára, és akkor még simán lehetne egy jó kis napi használatú készülék belőle.
-
Upo
addikt
Felraktam ezt az aospextended-et, a 0309-et. Végül megtaláltam, hogy a soft gombokat hogy lehet felcserélni.
Az extensions alatt tényleg van egy csomó állítgatási lehetőség, bár nekem a legtöbbre nincs szükségem. Valóban itt egy csomó dolog nincs a lineage romban, de abban is van olyan ami meg itt nincs.
A minimalista dolgokat jobban szeretem, ez a rom is jobban ejönne, ha ezt a substratum theme engine-t kihagyják, és a pixel launcher helyett egy aosp is elég lett volna. Lehet nem is merülne ennyire.
Még azért nyomkodom egy kicsit, meglátom mire jutok vele. -
Upo
addikt
Hát az akkut szívja rendesen. Az xda-n írt hibákon kívül nálam az iránytű nem működik, fix 0 fokon áll. Meg még volt valami de most nem ugrik be hogy mi.
Időnként hosszú másodpercekre beáll, nem csinál semmit, van hogy csak egy öblösebb fél másodperc lagolás, de volt már hogy 5-10 másodpercre beállt, aztán folytatta mintha semmi se történt volna. Azért lineage rommal sokkal-sokkal pörgősebb és a katasztrofális akku zabálás sincs. Sim nélkül készenlétben lerakva pár óra alatt tizen-huszon százalékokat merül, kora délelőtt töltőrőllehúzva, délre már 85%-on áll hogy hozzá se nyúltam. Lineage rommal ugyanez 1 nap után kb. 95%-on áll. Asszony redmi 1S-e (szintén snapdragon 400, 1 giga ram, kb hasonló verziós miui8) sem csinálja ezt a balta stílusú merülést, pedig azon telefonálás/mobilnet/wifi is megy. Valami nincs rendben ezzel a rommal. -
Upo
addikt
Full wipe-ot csináltál ahogy a leírásban van?
Az első bootra 10-15 percet írnak, ez azért költői, megvan az simán 20 is. Amikor még próbálgattam akkor első indításnál töltőre dugtam, elmentem csinálni a dolgom, olyan fél óra múlva visszatérve már el volt indulva.
Nem lehet hogy csak simán türelmetlen voltál? -
ronaldo
őstag
Egyelőre nem mentem semmire.
Milyen rendszerrel próbáltad? Bár attól tartok, ez nem szoftveres, inkább hardveres korlát lesz.
Teljesen változatos modellekkel láttam, hogy nem működik: samsung galaxy s4, s5, lg, huawei... Van néhány videó youtube-on erről.
Talán nem ad elég áramot a telefon, ezért nem tud bedörrenni? De ezt meg azért kétlem, mert a led világítása működik, szabályozható is.
-
Upo
addikt
Közben azért előjött pár kisebb bibi. Valamiért elindítottam a kamerát (véletlen rányomtam), és hibaüzenettel bezáródott. Próbáltam a jogosultságokat, de minden megvan neki. Factory reset, az sem használ, úgyhogy a beépített miui kamera nem megy. Playről letöltöttkamera működik, nekem opencamera van fent és jó.
Gondoltam, hogy próbából kicsit átköltözök rá, a xiaomi átköltöztetővel átlövöm a beállításokat a redmi2-ről aztán átrakom a simet, de mindig megszakad a kapcsolat. Vagy már az átküldendők kijelölése közben, vagy ha gyors vagyok akkor transzfer közben, 4-5 megánál többet nem tudok átküldeni. Mondjuk MI fiókon keresztül szépen átjönnek a dolgok, de gondoltam nézzen is ki úgy mint ahogy a másikon beállítottam.
Azért hétvégére lehet hogy rápróbálok, akkor lesz akkuidő. Bár már nem az igazi az akku, megjelenés után vettem 2013 decemberben, GB-ből hozta unokatesóm. Mikor ősszel használtam gyári gpe rommal, már akkor is örültem ha a nap végét kibírta, pár éve még simán ment 2 napot. -
heidricha
őstag
A fent valamelyest kitárgyalt AOSP+OMS nálam teljesen stabil, jól használható. Akksi idő teljesen rendben van, az AOSP felett némi extrák. (XDA oldal felsorolja)
Mivel minden nap megy nálam a GPS, így reboot is van minden nap, hosszútávú viselkedésről így nem tudok semmit.
-
R19
senior tag
GPE 5.1 után particionálni kell.
-
R19
senior tag
A CM12.1 napi használatra az én tapasztalataim alapján teljes mértékben alkalmas.
Sok custom rom kipróbálása után ez bizonyult a legjobbnak számomra. Stabil, gyors, akksival takarékos, a GPS is szuper, az OTG is flottul működik.
Jelenleg a 11.05.-i verziót használom, a frissítése is egyszerű.
A changelog-ot itt található meg.
Ezt a GAPPS-ot ajánlják hozzá.
A GPE 4.4.4-es átjárhatóságban viszont abszolút nem vagyok otthon, soha nem próbáltam. -
cs56
újonc
Moto G 1032, gyári firmware és locked boot
Lollipora frissítés után az akku használat nem jobb, sőt. A GPS bugos. Csak airplane módban lehet használni, különben a gps signal többször rövid időre megszakad.
Ha nem jönne a közeljövőben az 5.1 szoftver módosítás, ami talán javít valamit, visszatérnék a Kitkat-re már most. -
mobilizmo
addikt
Ha gyári akkor ne. Viszont mivel rákérdeztél gravitybox-ra, gondolom rootolt, így van bőven választási lehetőség. Én eddig kettőt próbáltam CM 12.1, ez nekem 2 hónappal ezelőtt legalább annyira nem jött be, mint a gyári. Következő az AOSP, ami viszont igen. És van xposed frw és benne többek között gravitybox támogatás is.
-
ronin79
addikt
Aha
, e hónap elején (#15198) ronin79. Én ezt rendeltem itt szlovákiában, de neked MO-n lehet ez jó lesz - (#15096) apeelme
-
ronin79
addikt
Rádiót? Sim kártyával
, ha meg az FM rádióra gondolsz akkor az általad bugosnak ítélt Spirit FM UL legutolsó verziója nálam működik rendesen
Moto fm rádió meg minek? Nem kompatibilis a gpe rommal.(#14215) LógaGéza
1032-n egy trágya gpe 5.0.1-hez viszonyítva, többi típuson nem tudom, de ha nincs más lehetőség lehet használható. Motorolás 5.0.2-re telepítve nem működött a gps, gpe 5.0.1-re rakva tetű lassú az egész.
Akkut falja, napi frissítéssel meg néha egy bosszantó hiba javítva és cserébe kapsz 3 másikat, hogy a holnapit is le keljen töltened.(#14218) kliszi
Szerecsés vagy
de lehet csak azért mert nincs összehasonlítási alapod a gpe-vel.
(#14220) focvis
Nekem 3 napot simán elketyeg a gpe, wifi éjjel-nappal, böngésző, zene, yt, stb., fényerő meg mint nálad.
Persze merült ez is naponta amíg ment a modding és naponta 30x telepítettem valamit recoveryből -
catroot
veterán
Maradjunk annyiban, hogy bőven van mit foltozni rajta.
Persze sokaknak nincs vele gondjuk, de attól a hibák még megvannak sajnos.
Nem véletlenül dolgozik a Google az újabb frissítésen sem.
-
APippo
tag
A cica rúgja meg erre nem számítottam... Nos nekem a gyári EU-s csomag nincsen meg így javaslom, hogy akkor tedd vissza az alap recovery-t utána frissíted és vissza a twrp, jobb most így nem jut eszembe sajnos.
(#9365) HUNgaroczel
Az alább látható programmal!
Ezzel tudjátok visszatenni. Van hozzá nagyon frankó leírás én is ezt használom, de ha valami nem tiszta szóljatok!
(#9377) Skillet
A mobilnetet meg úgy a hálózatot: Settings->More...->Mobile Networks->Preferred network type.
Ha nincsen a telefon root-olva akkor igen minden indítás után le kell tiltani az alkalmazásokat. Abban, hogy mit érdemes még kikapcsolni, hát sajnos nem tudok segíteni mert állandóannyomkodomkészenlétben van a telefon annyit szerintem semmivel nem tudsz spórolni, hogy "megérje" (GPS oké azt ne használd)
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16 Black 128gb BONTATLAN 3év gari Csere is
- Iphone 14 PRO 128 GB 88% akksi
- Iphone 14 PRO 128GB Space Black
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged