- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Fent említve már működünk, köszönöm.
CM 12.1 Snapshot. Idén nem teszem fel a korábban kijelentettek ellenére, talán a két ünnep között újra ránézek. Attól is függ, hogy az XDA-n mit irkálnak annak official topicjában.
Btw. GApps nélkül FDroid-al:
System: 300MB of RAM
Apps: 56MB of RAM
Free: 529MB of RAM -
Zozoka73
tag
Díjcsomagom szerint nem kell plusz előfizetés 4G-re, de az igaz, hogy most már ellenőrizhetném a kártyám egy másik 4G képes készülékben, és akkor ezt a kérdést le is tudnám.
A menü dolognál ezt találtam: Preferred network type: 4G (recommended).azt hiszem mihamarabb ellenőriznem kell az első dolgot.
-
hát én csak rootoltam, direkt azért, hogy a következő frissítéssel ne szívjak. Unroot úgy tűnik nem volt elég neki.
Most oneclick 4.4.4-> ota 5.0.1 -> ota 5.1 felment, még alkalmazást optimalizál.. ha ezzel végzett, még adok neki egy Factory-t, aztán elkezdem visszaállítani a mentéseket
köszi a segítséget
viszont ilyen macerás telefonom még nem nagyon volt, gyári romról gyári romra frissíteni 2 óra..de ettől függetlenül ez az eddigi legjobb telefonom, a frissítések gyakorisága-gyorsasága az nálam elsőosztályú.. csak root nélkül nem tudok meglenni, ez meg hazavágja az OTA egyszerűségét.. :/ de sikerült, az a lényeg
-
Lmh
őstag
Próbálkoztam, de nyomorék vagyok én ehhez. Elakadtam folyton aztán nem akartam rommá fárasztani itt a népet. Telót sem ismerte fel a gép... semmi nem ment. Aggódom a telóért, mert kikapcoslni sem lehetett, valami készenléti állapotban fogyasztotta az akksit ezerrel (akksi ugyebár nem kivehető...-.-)
1.5 hete adtam le, de már nagyon kéne vissza -
ronin79
addikt
Zenét másolt a telóra és bootloop. (#13603) Lmh
Itteni segítségen már túl vagyunk, sajnos bonyolult a gyári felrakás leírás alapján és lehet nem is segítene, habár bootloopnak néz csak ki, de lehet hardveres gond is -
Zoja™
őstag
-
workin
senior tag
Köszi,
ebből úgy tudom egy nagy halommal már javítottak, a memory leak elég nagy probléma volt a Lollipop -ban, folyamatosan ment nemzetközi fórumokon a sírás, az 5.0.1 szerintem emiatt is lett kiadva.
A több hely foglalása a futtató környezet miatt van. Az én véleményem az hogy az ART vs Dalvik nem placebó, a régi telefonomon tesztelgettem a kettő közötti különbséget, és elég szembetűnő volt a gyorsulás.
Persze ez azzal járt hogy nagyobb helyet foglaltak az alkalmazásaim. Ugyanis az ART , a Dalvik -al ellentétben nem on the fly fordítja le az alkalmazást (use by), hanem amikor telepíted, ez szerintem okozhat némi telepítési lassulást, de az alkalmazások futtatása a fordítás kihagyása miatt gyorsulhat.Az aksi merülés, és melegedés más kérdés, a merülés az ami jobban zavar. Pedig google azt mondotta volt, hogy sokat fog javulni a battery kezelés is.
Akik már telepítették : Vélemények ? memória használat? rendszer stabilitás ? Tudom hogy még korai kérdések ezek
Köszönöm.-
-
ronin79
addikt
Na ez az, nagyon várjuk a nyalókát aztán nehogy az 5.0 után kényszerből kelljen az 5.1-et várni a javításokkal, hogy végre használható is legyen
Lehet nem is fogom annyira elsietni a felrakást ha kijön. Összedobtam magamnak egy GPe moddot a legfrissebb cuccokból és lényegében ez a teló kitkattel pöpecül fut -
Szerintem ez nem mérvadó. Az a kérdés, hogy hova akarják pozícionálni a márkát. Nem tűnik nagy ötletnek ugyanazt a szegmenst két márkanévvel is lefedni. A Motorola remek USA-beli pozícióját biztosan nem szeretnék lerontani gagyi termékekkel. Eddig meg végképp úgy tűnik, lásd Droid Turbo. Számunkra kérdés, hogy mit terveznek a márkával Európában. A Volvo is pár éve kínai tulajdonba került, azóta újra szárnyal...
-
ronin79
addikt
Tisztább, ebben igazad van, mert nincs benne sem rádió, sem sms alkalmazás, sem motorolás cuccok csak google alkalmazások.
Ami meg a frissítéseket ill. nincs velük gondom, így is jelez szépen minden reggel a teló, hogy kijött az új verzióHa meg véletlenül visszakerülne a gpe vagy gyári kk és kell a recovery egy ota-s frissítéshez van moto tool aio amivel egy klikk feltenni, vagy készítettem recos telepítőket amivel szintén egy klikk recoveryt váltani
-
ronin79
addikt
"Azért mert nincs letölthető 4.4.4 GPE rom, csak 4.4.2 -s"
Ezt úgy érted, hogy itt az összefoglalóban nincs ugye?
Mert amit már fentebb is linkeltem ott 4.4.4 stock gpe szerepel és ha beleolvasol a topikba akkor láthatod ezt "this is like my old 4.4.2 gpe easy flash, you can read the instructions, they are better explained" ami elvisz ide [link] és itt meg szerepel egy ilyen "the original idea came from this: [link], but i wanted to add a custom recovery, logo fixed for unlocked devices, and have it all ready in a single package" amivel 3 klikk után eljuttál az összefoglalóban szereplő régi 4.4.2-hözSzal ha nincs letölthető 4.4.4 akkor az xda-s pajti honnan szerezte? 4.4.2-be integrálta a 4.4.4-es OTA-t?
Mindenesetre kösz a válaszod, ezt értékelem.
-
ronin79
addikt
Azt esetleg el tudod mondani ez így miért jó? Feltenni a 4.4.2-t és arra frissíteni a 4.4.4-et
Ettől jobb lesz a rendszer vagy csak mivel ez szerepel az itteni leírásban ezt kell követni?
Amúgy meg az itteni leírásban gpe-hez csak GPE_XT1032_KOT49H.M004_CFC.bat futtatása szerepel, de te tudod, lehet okosabb vagy mint a telód -
Grande Ale
őstag
Köszi!
Ha összejön a nyitás, akkor az egy klikkes verzióval telepítem a GPE romot, és simán a stock recoveryre kattintva felteszi a stock recoveryt?" if you want stock gpe recovery then click
flash stock recovery.bat"Vagy a custom recovery philz_touch_6.55.0-falcon, amit alapból feltesz, az nem akadálya a jövőbeni OTA frissítéseknek?
-
-
ghiottone
nagyúr
Ezt kívánta a piac
Majd karácsonyra kiadják a Moto G 2. Gen. LTE-et - még egy újabb bőrt lenyúzva a G-ről (csak nehogy abba a hibába essenek, mint a V3-nál).
Nézegetem az új X tesztjeit is, de nem igazán győzött meg. 2 dolog ami elriaszt - de ez igaz az új G esetében is - 1. böszme dög, 2. kevés hozzá az aksi. -
PpenoO
őstag
Annyi mindenképpen, hogy nyitott bootloaderrel is érvényes a garancia
és nem kell hetekig, hónapokig várni az esetleges cserére, térítésre. Ja és nem bontott dobozban, összetapicskolt telefont kapsz egy büdös paraszttól aki köszönni sem tud. Nem utolsósorban az áfát is befizeted, bár ez itthon nem tartozik bele a tisztességes állampolgár alapvető értékrendjébe.
No offense
!
-
heidricha
őstag
Ismerek olyat, ami ezért cserélte le a G-t. És az Androidot is.
0.5 is hibát okoz? Nála ki volt kapcsolva az animáció teljesen, akkor az volt a tanács, hogy tegye vissza 0.5-re.
Persze nem Tőled jött...
Nekem mindig 0.5-re van állítva már jó ideje, igaz, hogy gyári tárcsázót csak a 4.4.4 óta használok.
-
laleeee
őstag
-
heidricha
őstag
Nagyon köszi, sok hasznosat tanultam. Tényleg!
Itt vannak a leghasznosabb dolgok összeszedve:
http://forum.xda-developers.com/moto-g/help/recover-4-4-4-downgrade-brick-temporal-t2801946
Immár becsukott szemmel is képes vagyok újratéglázni és ezt feloldani, hibamentesen összeszedni azt a partíciót, motoboot-ot boot-ot, amivel hibamentesen lemegy a factory install. Éppen csak az IMEI nem állt vissza egyik esetben sem
Most vagyok túl azon, hogy berakott SIM-mel végigküldtem az összes gyári cuccot, de ezzel sem vagyok előrébb.
Azt hiszem, felhívok pár szervizest, hogy van-e lövésük az ilyesmihez. Csak persze olyan kell, aki konyít a Motorolához.
-
heidricha
őstag
Köszi, ez felment.
Csak épp nem jobb, mint a Carbon, ami fenn volt, pontosabban ettől nem lett használható IMEI számom.
Az IMEI nem a telefon hardveréhez kötődik valahogy? Pl. mint a MAC cím az ethernet jellegű eszközöknél? Hogy a fenébe lehet, hogy fogja magát és eltűnik? Le lehet törölni? Akkor viszont miért nem lehet visszaállítani.
Ahogy nézem, a probléma nem csak az enyém, de megoldást továbbra sem láttam sehol. Mármint Motorolára, mert vannak gyártók, ahol vagy simán felülírható (MTK) vagy van utility a teljes helyreállításhoz.
-
heidricha
őstag
EFS backup? Ezt is most hallom először.
Mi a ráktól szállhatott el? Nemrég még néztem (fastboot getvar), és nem volt semmi gondja. Mondjuk közben fel akartam tenni egy olyan zip-et, amiben elvileg egy szűz stock 4.4.2 van, de nem sikerült neki valamiért.
Az IMEI-t persze tudom, de lesz ebből még valaha telefon?
-
heidricha
őstag
-
randras_83
addikt
Ezzel azért óvatosan. Én majd megpróbálom ha lapcsere nélkül kapom vissza a telefonom. Max jelentek ha valakit érdekel.
Heidricha amíg van recoveryd addig inkább softbrickes megoldásokat nézegess.
@batai15: elvileg amíg nem updatelsz gpe 4.4.4 re addig nem kéne gondot okoznia, de olvass utána.
-
heidricha
őstag
Lemerítés után annyi az eltérés, hogy töltésen most mutatja az akksi animációt, és a töltést, tegnap ilyen nem volt. Sajnos lényegében ettől nem lett jobb.
Felpakoltam már nem egyszer, próbáltam újra is, de semmi haladás.
twrp elindul, sideload-oltam neki zip-et, feltette (hibákkal, ld. később), ez nem áll meg a boot logoban, viszont megáll a boot animációban. Nincs botloop amúgy.
A hiba arra utal, hogy a flash rive partíciós táblája károsodott. Ezt alátámasztja az is, hogy a partíciók fele nem elérhető, a twrp nem tudja törölni sem.
Itt azt írják, hogy vége van:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2623587
----------------------------------------------------------------------------------------
preflash validation failed:dude, u are ****ed
----------------------------------------------------------------------------------------
Hát ez marha jó... -
heidricha
őstag
Egyre többet játszotta a GPS, hogy eldobja a jelet menet közben, illetve sokáig (relatíve: mondjuk fél perc) tart a pozíciókeresés.
Ilyeneket csinált már főzött ROM-okkal, azokat sosem lehetett normálisan használni pont e-miatt. GPE ROM-mal ritkán, konkrétan egy hónapig alig vettem észre, de mostanában egyre többet.
Stock Motorola ROM-mal viszont soha egyetlen egyszer sem volt semmi hasonló.
A linken kb. ugyanaz van, mint mindenütt máshol. A partícionálás nem lenne baj, a motoboot.img lesz a gond. Rosszabb esetlen a flash-nek az a része kifújt. A lemerítés még hátra van persze, meg a szervíz is
-
heidricha
őstag
3 ROM is?
Minddel ugyanaz van:
sending 'partition' (32 KB)...
OKAY [ 0.045s]
writing 'partition'...
(bootloader) Preflash validation failed
FAILED (remote failure)
finished. total time: 0.380s
target reported max download size of 536870912 bytes
sending 'motoboot' (1940 KB)...
OKAY [ 0.099s]
writing 'motoboot'...
(bootloader) Motoboot: Preflash validation for tz
(bootloader) Preflash validation failed
FAILED (remote failure)
finished. total time: 0.420s
target reported max download size of 536870912 bytes
sending 'modem' (47484 KB)...
OKAY [ 1.537s]
writing 'modem'...Minden normál parancs rendben van, az első kettő flash hibás, utána megy minden, boot nincs.
Megpróbálom teljesen lemeríteni, az akksit kivenni macerásabb.
Ja, kikapcsolni sem egyszerű, power hosszan reboot-ol, nem kikapcsol.
-
heidricha
őstag
Nem Linux-os kérdés szerintem. Jó páran estek ugyanebbe, ahogy nézem, ebből senki nem Linux-ot használt, érdekes, hogy megoldás nincs sehol, leginkább azt ismételgetik, hogy "tegyél fel gyári image-et"... dehát pont azon vagyok, csak épp nem engedi.
bootloader van, recovery van (gyári - hanyatt robot felkiáltójellel - is, de ha a twrp-t felteszem, az is elinul)
de ezen kívül semmi.
-
Csapoati
nagyúr
Sokat segit a felbontas is, de en nem latok a szineken kivul tul nagy javulast sajnos. Szar mindketto kameraja, nem veletlen hordok egy kompaktot nyaralasokra meg kirandulasokra.
Egy 35 ezres kis Canon is elintezi a PV808-on kivul az osszes mobilt kepminosegben (ja es akkora mint egy bankkartya, csak nyilvan vastagabb). Alkalomadtan elmegy a Moto G is, csak ne varjon az ember semmi kulonoset es foleg ne nagyitson bele.
#9805 heidricha: GXI-m nekem is volt, annak meglepoen kellemes volt a kameraja, a videok kulonosen jok lettek vele.
-
robagp
tag
Hello!
Ha elolvastad volna, akkor azt is leírtam: a kutyának se kell ez a telefon, eladhatatlan ! No meg azt is leírtam, hogy igen vettem másik telefont, azt is oda írtam melyiket.Amit még nem írtam, hogy az egyikbe kicseréltem az egész képernyőt, hátha megoldja az érintőképernyő gondot, de nem. Így tuti szoftveres az a gond is...akarom írni user error
(#9778) Tonyk :
Épp ezért nem akartam leírni. Minek olvassa olyan akinek nem szántam? Pedig az elején elég bőven kifejtettem, hogy ne olvassák el.... Amúgy akitől csak a támadás jön, az saját magát járatja le, hogy egy ilyen buta emberrel mint én, sem tud a beszélgetésben érvekkel nyerni. -
papeti01
senior tag
Nem gerjedek a specifikációkra, de még egy utolsó kérdés.
Mind a gyári, mint a GPE jól megy a MotoG alatt?Igazából jelenleg BB Z10 em van, ami baromi gyors és megbízható, de a legkedvesebb appjaim persze nem elérhetőek, se BB worldből, se Snap, se sehonnan... (pl runkeeper, memrise)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Építő/felújító topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motoros topic
- Autós topik
- Minden erejével a 2 nm-re fókuszál a Samsung
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged