Hirdetés
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Sajtqukac
tag
válasz
lord.lakli
üzenetére
Azért mert a nexus 5 nem kompatibilis vele és ezért nem listázza ki. De ha neten kattintasz egy linkre ami rá mutat akkor oda visz, azonban letölteni ugyanúgy nem lehet.
-
zolka95
őstag
ha nem használom a telót, akkor akkukímélőbe kapcsolok
kb 7.30 előtt nem volt akkukímélőben, így lehet többet bírt volna
-
lord.lakli
őstag
válasz
slice14
üzenetére
Sajnos az nem olyan egyszerű. Rengeteg jogszabálynak kellene megfelelnie, meg egy csomó pénzéhes magyar céggel és bankkal kellene megegyeznie. Még NS-en tök jó poén volt. Mobiltárca sem volt rossz, de wallet valamiért jobban tetszett, már csak azért is mert ahhoz nem kellett sim-et cserélni.
-
palesz53
senior tag
válasz
M.Eriksen
üzenetére
egy részére válaszolok - itthon 32-es gyári garival nem volt és nincs most sem...
gyári garival mm, speedshop, bestbyte, meg a firstphone adta a 16-ost - mm-nél már nincs, speedshopnál fekete talán lesz a jövő héten, bestbyte-nál nincs, firstphone-nál nincs (ez mind jelenlegi állapot!)...mobiltárca - a hír egész pontosan úgy jelent meg, hogy idén a telekom (+ otp), és majd jövőre a telenor és a voda is beszáll...
-
válasz
zolka95
üzenetére
Amit fentebb is irt a kolega, sok gyarto sajat, sokszor rosszul optimalizalt romot rak a telefonra, ami tele van felesleges, torolhetetlen alkalmazasokkal. Ezek nagy resze reklam, samsung leszerzodik app gyartoval, aztan felrakjak a keszulekre a sok memory cleaner faszsagot. Masreszt idovel cash is kepzodik a programok altal, ez is lassithatja a rendszert. Masik dolog, hogy az android sajnos alapbol eroforras igenyesebb, JAVA-ban irodott, tobb memoriat igenyel, szemben az IOS-el amit objective c-ben irtak (ha jol tudom). Na mar most az eleve sok memoriat igenylo rendszernek adnak 1 GB memoriat, aztan feltojak a touchwizt ami megzabal 700mb-ot, akkor mi a kerdes?! Erdekes baratnom kinabol rendelt csupasz droidos teloja nem lassu az 1GB-al

-
Just486
senior tag
válasz
ElGatto
üzenetére
Ez szerintem azért van, mert volt egy "bug" a nyílt bétában, hogy az "Egyéb" fogyasztás túl magas volt az akkumulátor statisztikáknál, és látszólag ezt a Google olyan elegánsan oldotta meg, hogy egyszerűen kivette az Egyéb bekezdést a végleges verzióból, igaz így nem látod, hogy mennyi a többletfogyasztás, de legalább nem szúrja a publikum szemét...
-
ElGatto
aktív tag
válasz
Just486
üzenetére
hi!
Igen igazad van... 25 - én frissült a google play, és azóta csinálja. Nem mellékesen mintha azóta jobban merülne. Remélem javítják nemsokára ha csak nem direkt lett ilyen.
Persze azért felmerült bennem a kérdés, hogy aksi kijelzőnél a % - okat összeadva nem ki kellene jönni a fogyott % - nak? pl. 18 - at számolok erre 70% a töltöttség szintje... -
mmarta
senior tag
válasz
Sajtqukac
üzenetére
A Chrome bővítményekből telepítsd fel a hozzávalót és menni fog. A lentit használom (evozi.com).
-
zolka95
őstag
válasz
BeastMode
üzenetére
Tényleg belassul az android egy idő után? :-O
Mondták már nekem ezt, de keveset értettek a telóhoz, csak a szifont istenítették. Nem gondoltam volna, hogy komolyan belassul egy idő után.
Azt hittem csak úgy mondják. De mi az a konkrét ok, amitől belassulnak a nem stock rendszerek? A nem nexus telókra is rá lehet tenni a gyári rendszert és wipe-olni, úgy értem a gyártója által kiadott rendszert. Akkor újra gyorsnak kéne lennie, nem? -
gery2123
őstag
Akinek sikerül be üzemelni a mobil tárcát az ne tartsa magában majd, mert nagyon érdekel engem is a dolog.
-
Sajtqukac
tag
Én beszéltem a telekomos mobiltárca ügyfélszolgálattal és azt mondták hogy csak telekomos készülékkel működik (azaz náluk vásárolt, és a kompatibilis listán fel van sorolva). De ha valaki meg tudná szerezni az apk fájlt és be megy egy simért akkor szerintem simán működne a nexuson is.
-
Davzone
senior tag
-
mmarta
senior tag
válasz
slice14
üzenetére
Origo oldalán ez van:
a cégek közül elsőként a Magyar Telekom vezeti be élesben ügyfelei számára a szolgáltatást. Decembertől azok az ügyfelek tudnak majd - NFC lapkával szerelt - okostelefonjukkal fizetni, akik OTP-s betéti számlával rendelkeznek.
Tehát most a Telekomosok -sim kártya alapján gondolom-, decembertől az OTP-sek. -
szpali
addikt
válasz
slice14
üzenetére
Fura, hogy nem kompatibilis az alkalmazás a Nexus5 készülékkel

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.telekom.as.mywallet.hu -
M.Eriksen
tag
Sziasztok!
32 GB-os verziót lehet itthon gyári garanciával kapni? Ha igen hol? Olvastam,hogy többen a partnero gsm-nél vettétek a telót. Valakinek van már szervíztapasztalata velük kapcsolatban? Amúgy hivatalosan ma hol adnak mo.-n gyári garanciát a nexus 5 mellé?
Akik a partnero-tól vették nekik milyen a telefon lokalizációja? Melyik piacra szánták eredetileg? Bocs a sok kérdésért,de máshol nem találtam megnyugtató választ ezekre és vásárlás előtt állok. Egyből 2 db-ot vennék szval nem szeretnék rosszul választani. -
deakferenc75
tag
Köszi a kimerítő véleményedet.Nem azért jöttem ide,hogy az iOS-t és hardver társát istenítsem.Addig nem volt semmilyen cupertinoi termékem,nem volt róluk tapasztalatom ameddig idén tavasszal ki nem mentem az öcsémhez Sydney-be.Neki csakis alma termékei vannak:macbook, macbook air és pro,iphone.Ott töltöttem 2 hónapot és láttam,hogy ezek a cuccok nagyon jól működnek,úgy ahogy meg van írva.Nosza is hoztam haza egy iPad Airt,ami szintén tökéletes,nem frissítettem még 8-ra.Ezt csak azért írtam le,mert android fronton is egy hasonlóan jó cuccot keresek,erre szerintem tökéletes az N5 az általatok leírtak alapján.Nem vagyok gyerek,hogy évente össze-vissza cserélgessek telefonokat,ezért kell egy jó,megbízható példány.Nagy valószínűséggel egy N5 is a család tagja lesz hamarosan.Magyar nyelv mindegyiken van? (mert Sydney-ben az egyik szolgáltató kiállított N5 menüjében volt).
-
gulb
őstag
Jo volt olvasni a kommenteket

Sajnos ram is ram talalat a ram problema
80ora utan kakukk totalis lefagyas lett a vege.. ma 32oranal tartok es 670MB systemmel
mar receg.. restart need.
Az L-be ilyen gond nem volt
de abba voltak funkciok amik nem mukodtek 5.0val szembem szoval fiuk osszecsaptak ezt az 5.0-at
-
gurl
tag
válasz
deakferenc75
üzenetére
Az igények alakítják... okostelefonok óta iOS és iphone párti voltam, több megfordult a kezembe,de egyre több negatívum miatt váltottam. Mik voltak ezek?
Elsődleges ok az apple termékpolitikája volt. Számomra nonszensz, hogy egy telefon (ami hardveresen rendben van), egy új rendszerfrissítést követően messze nem produkálja azt a teljesítményt,amit egészen odáig adott. Ehhez még hozzátartozik az is,hogy nem térhetsz vissza az előző rendszerre (nem, tényleg nem, bárki bármit mond,nem lehet az ios7 és iphone 4 óta). Nem akarom megmagyarázni,hogy miért oldják meg így a dolgokat, hisz ez nyílt titok.
Másodsorban pedig nevetséges az a féle zártság, amit az apple a "biztonságnak" mutat be. Ezek mellett számos hátránnyal rendelkezik mind a telefon, mind a rendszer, ami egyéni igények, melyeket nem akarok részletezni,ez mindenkinél más. (és tudjuk,hogy minden nem lehet jó mindenkinek egyszerre). De, ha van apple tv-d, órád, ipaded,akkor legalább közösen tudod rajtuk megosztani a képeket ahelyett,hogy USB-s megoldást használnál..ja! hogy nincs USB-s megoldás, csak itunes...
Az meg már csak hab a tortán, hogy az i6 egy csúnya és igénytelen készülék, amit ugyanúgy lenyomnak a vevők torkán, mint az eddigi készülékeket és a fent említett "update-rendszert". Ennek elkerülése érdekében szabadultam meg az 5s-től.. a 6 nem jön be, viszont a "belassítást" nem akartam megvárni.Ja! És félreértés ne essék, nem én vagyok a google és nexus 5 reklámarca (bár az lehetnék, sok nővel és pénzzel
) de, az "applafanboyságom" ellenére felüdülés az android és az N5 is, tudom, hogy bármi van a későbbiekben, egy délután alatt visszatehetem az előző rendszert, amin még gördülékeny volt minden, úgy és akkor szabom át, és bővítem fícsörökkel, amikor akarom...Egyébként egy elegáns telefonnak tartom, ami teljes mértékben kiszolgál. De változó igények és értékrendek alapján élünk.
Még csak annyit, hogyha az N5 csaj lenne, már elvettem volna

-
thesound
addikt
Erről a hirdetésről mi a véleményetek? Felvettem vele a kapcsolatot privátban, korrektenk tűnik. Ha van vélemény osszátok meg.
Köszi előre is.
-
BeastMode
őstag
válasz
deakferenc75
üzenetére
Stock Androidon nincs ilyen "egy idő után belassul" dolog, mivel semmilyen felesleges bloatware nincs rajta. A Nexus 5 véleményem szerint még 3-4 év múlva is egy teljesen használható telefon lesz, hála a rendszernek és az erős hardvernek.
De amúgy, ha ezt a kérdést az 5s topikban teszed fel, ott az lesz a válasz, hogy azt vedd
Nem utolsósorban, ha a pénz is számít, akkor mindenképp N5. -
deakferenc75
tag
Karácsonyra tervezek venni egy telót a feleségemnek,de csak az N5 és iTelefon 5s jöhet szóba (a 6 még drága). Tudom,hogy egyik alma,másik körte,de android fronton az N5-öt nézem a legtöbbe.Az a lényeg,hogy sok-sok hónap, évek után is stabil legyen.Az almától ezt megkapom,de kérdésem,hogy a Nexus is stabilan és megbízhatóan fog működni hosszú idő után is?Nem telepítgetnénk rá felesleges dolgokat,nem mókolnánk.Ezt azért kérdezem,mert - mint tudjuk - az android egy bizonyos idő után hajlamos belassulni.Tehát N5 vs 5s
-
slice14
veterán
Szerintetek a N5-el esélyünk lesz használni?
#29854 Scooter74: Pont most olvastam én is. Kérdés hogy AOSP rendszerrel használható lesz e?
-
Scooter74
őstag
Ezt Olvastátok már:bankkartyank-helyett-is-jo-az-okosmobil
-
trance89
őstag
válasz
eastsider
üzenetére
perszehogy nem, inkább ezt ajánlanám: [link]
-10% promo kód: repeatbuyer
több mint fél évig spigen neo hybrid-et használtam de az hatalmas és túl szögletesek az élei, ez után felüdülés kézbevenni egy diztronic-al a N5-öt
egyedüli hátránya hogy elég nehezen nyomódnak vele a gombok de ez egyben nagy előny is -
Grande Ale
őstag
Tudnátok segíteni infóval, hogy honnan tudnék piros nexus 5-öt rendelni? Több boltot hívtam már, sehol nincs...
-
eastsider
nagyúr
-
slice14
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Ja bocsi, most olvasom hogy hozzá se nyúltál.
Valszeg a teló öntudatra ébret és unatkozott. És el kezdet a háttérben játszadozni azzal amit talált.

#29848 Fuji82: Pont így ahogy le van írva. De ha nem érthető, ott az aláírásom.
-
Fuji82
tag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy hogyan tudom visszatenni a gyári 4.4.4-et? Az első hozzászólásban írt ,,Hogyan tudom visszarakni a gyári romot?" lépéseit követve?
Előre is köszönöm!
Üdv:
Fuji
-
slice14
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Nem kéne annyit Angry Birts-ni....

-
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Miért van neked 4 órád, és miért merülnek olyan gyorsan?

-
-
twine
veterán
válasz
Robbertho
üzenetére
Az utóbbi hetek legértelmesebb hozzászólása.....
Respect

Csak a köpködés, meg a fikázás megy....
Én már épp ezért nem is írok...."átmentem" read only-ba....De ezt muszáj volt nyugtáznom, olyan jól esett, hogy vannak még normális, értelmesen gondolkodó emberek a topicban

(#29838) ollie:
"hogy image-ből toltam fel a nyalókát."
És jól esett?

-
válasz
Robbertho
üzenetére
Én is látom, hogy gondok vannak. Amikor az egyik éjszaka 15-öt, másik éjszaka meg 5%-ot merül a telefon (minden stock) úgy, hogy közben semmi sem változott, akkor ott tuti problémák vannak a rendszerrel. Aztán meg egyik nap simán megvan a 4 óra SOT, másik nap meg örülök, ha elérem a hármat, és ugyanúgy használom. Mindehhez még hozzájön az is, hogy image-ből toltam fel a nyalókát.
-
csipuka
senior tag
válasz
kárátékutyá
üzenetére
Kiralysag! Koszi.
-
Robbertho
aktív tag
válasz
bucsupeti
üzenetére
Mert változóak a szokások, feltelepített alkalmazások, beállítások (loc rep, now, fix fényerő maxon, fix fényerő minimumon, automata fényerő), körülmények (csak Wifi, csak 2G csak LTE, gyenge térerő) stb. ezért lehetnek eltérések. Ha a bugok, csak bizonyos kombónál jönnek elő, akkor pedig főleg.
Más:
Nagyon rossz irányba fog elmenni a fórum, ha nem hiszünk egymásnak: van, akinek most nem annyira jó, van, akinek tökéletes, ezt el kellene fogadni. Senki sem fogja tudni meggyőzni a másikat, mivel mindenkinek ott van a kezében a jó esetben hibátlan, rossz esetben bugos készülék. De ha olyasmik jönnek folyamatosan, hogy "ez sz@r" vagy "jó az pedig" vagy "én fel nem teszem", "szégyen" az nem segít semmit. Segít viszont, ha akinek előjön leírja milyen hibával találkozott (így tudjuk mennyire gyakori), esetleg akinek hibátlan, leírja szerinte miért lehet az.
Mindenki döntse el maga, hogy képes-e megbarátkozni azzal a tudattal, hogy a várva-várt 5.0 nem tökéletes, és megtartja, vagy nem, mert szeretne egy 100%-ban megbízható rendszert, és visszateszi a 4.4.4-et az 5.0 javításáig. -
zolka95
őstag
válasz
kárátékutyá
üzenetére
A végén, a bootloader bezárása fontos?
Lehet tőle bugos a rendszer ha nyitva van? -
csipuka
senior tag
válasz
kárátékutyá
üzenetére
Hoppa, az az akksi% hogy is kerult oda kozepre? Custom ROM?
-
kárátékutyá
őstag
válasz
kárátékutyá
üzenetére
-
Buster17
addikt
válasz
kárátékutyá
üzenetére
Igen
-
rolcsibácsi
őstag
a lepesszamlalohoz be kell kapcsolni a location reporting meg historyt vagy az csak a kulon aktivitasokhoz kellenek?
-
szpali
addikt
Azt meg tudja mondani valaki, hogy hogyan lehet kilőni a rendszerfrissítés elérhető üzenetet az értesítési sávból?
-
winger
csendes tag
válasz
bucsupeti
üzenetére
Használom minden nap a Vibert, és a Messengert. A Messengert szinte óránként.Még soha nem töltött újra, nem is zárta be a chat fejeket. Nálam a Chrome is hasít. Most próbaképpen megnyitottam 10 fület, átléptem közbe Messengerbe, Viberbe, Facebookba az alkalmazásváltón keresztül. Nem volt semmi gond. Meg se röccent a teló.
-
-
bucsupeti
senior tag
messengerről olvastam hogy a fejleaztői tojnak rá és nem foglalkoznak a lollipoppal. gondok vannak vele l alatt, de ugyebár ez az app hibája. viber-t nem használok valóban. hogy vezsed észre hogy újra tölt?
chrome-ot rendszeresen hasznalok.
nekem mé soha egyetlen röccenés nem volt. valami más gond lehet nálad.
most felteszem a messengert és fogk vele csetelni bár nem szoktam, csak azert hogy végre megfektessem én is a nexust.
-
-
mtcob
senior tag
válasz
bucsupeti
üzenetére
Most épp Chrome-Messenger-Viber hármas megy/ment nálam, és a messenger random bezárja magát (Chat Heads), Chrome és Viber újratölt...
de egyébként ezt már több alkalmazásnál is észrevettem
Első 2-3 héten minden oké volt nálam is, ez most jött elő a napokban, és nem értem az okát ennyi szabad RAM mellett...
Launcher újratöltésről nem is beszélve.
Anno a 4X HD m csinálta ezt, gyári szoftverrel, de azért itt egy Nexusról van szó, így elfogadhatatlan -
bucsupeti
senior tag
tényleg nem értem miről beszéltek. mi az a két alkalmazás ami igy kifekteti nálad a rendszert? írd meg hogy kipróbálhassam nálam is csinálja-e. eddig ugyanis nekem nem volt ilyen élményem, de kivancsi vagyok hogy csak én vagyok ilyen szerencsés hogy az én készülékemen nincs semmi gond?
-
exelsior1
senior tag
válasz
bucsupeti
üzenetére
Ha lesz lélegzetvételnyi időm, akkor tényleg meg valami kernel rá, vagy új telepítés, ha van valami picit újabb verzió rá. Bosszantó, mert ha a jó állapotában adott 1.5 óra=25%-ot tartani tudná wiin és mondjuk 30% 3G-n, akkor egy szavam sem lehetne tulajdonképpen mert használni nagyon kellemes a kicsikét.
Am, a ram kezelés nálam sem az igazi, a launchert ritkán tölti újra, az is kb fél pillanat, inkább csak villanás, de a böngésző gyakran újra tölt, úgy hogy csak szókirakósozom pl mellette. Hát, kell az az 5.1, addig meg, meglátjuk. Még így is inkább ez mint az IOS, az is most tele van bug-al már. -
mtcob
senior tag
Na bár eddig 100% ban elégedett voltam az új rendszerrel, szép lassan jönnek elő a hibák, a legzavaróbb a kib@szottszar RAM-kezelés. Van 700-800MB szabad RAM és mindezek mellett ha kettőnél több alkalmazás van megnyitva, akkor már mind a launcher, mind a harmadik alkalmazás újratölt...
Reboot után 2-3 napig jó, aztán kezdi újra
Másnál is előfordul ez? Illetve van rá valami flashelhető megoldás, esetleg custom rom?
-
exelsior1
senior tag
Fura egy szerkezet. Napközben, kondiban egész jó volt, netezés, cikk olvasás, online sorozat, és 1.5 óra alatt lement 75%-ra ami igencsak kellemes. Most, pár óra múlva ránézek, hozzá sem nyúltam kb és 60%-on van már csak :S Van itt mit javítani még
-
euphoriáról tud valaki valamit?

-
Buster17
addikt
válasz
kárátékutyá
üzenetére
Még le se szedtem.
eleve az első lépéseket nen tudom meg a fogalmakat..
Új hozzászólás Aktív témák
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

mar receg.. restart need.
) de, az "applafanboyságom" ellenére felüdülés az android és az N5 is, tudom, hogy bármi van a későbbiekben, egy délután alatt visszatehetem az előző rendszert, amin még gördülékeny volt minden, úgy és akkor szabom át, és bővítem fícsörökkel, amikor akarom...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)