-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
vacs
veterán
válasz
zolka95 #55738 üzenetére
Nekem fagyalllo pár éve 23K-ért cserélte a kijelzőt N5-ben (természetesen gyárira)!
Ehhez képest a O+6T gyári kijelzője $90 (kb 25K), egyáltalán nem drága!
Tessék itt a OnePlus alkatrész árlista!
Nem mellékesen a O+ nem ad ki a kezéből gyári alkatrészt, ezért az ebay-es csak utángyártott és még drága is!
Gyári garanciával a futár ingyen viszi és hozza!
-
gabro0
őstag
válasz
zolka95 #55646 üzenetére
Azért kevés, mert egy Messenger 100-150MB-ot eszik és tele van minden hülye háttérben futó appal a telefonunk. A Garmin Connect folyamatosan 200MB-ot eszik és hagyományos eszközökkel ki se lehet lőni. Ott az Insta is, csak hogy valami népszerűbbet mondjak, ez is futtatja a háttérfolyamatát. Az alkalmazások fejlesztőit kellene rábírni, hogy egy Firebase Cloud Messaging, meg hasonlóan egyszerű dologhoz ne egyen már az appjuk száz MB-okat. Így persze kevés a 2GB.
Más: Ki használja még a Nexushoz a gyári töltőt a gyári kábellel?
-
gabro0
őstag
válasz
zolka95 #55477 üzenetére
Az Adaway-nek mindennel mennie kell, a host fájl az Androidhoz tartozik, ezt írja a program. Egyetlen feltétel a root megléte.
A background player pedig nem müx emlékeim szerint, ha az xposed modulra gondolsz. XDA-n szerencsére kitaláltak rá megoldást, YouTube Vanced kulcsszóra keress rá -
-
gabro0
őstag
válasz
zolka95 #55174 üzenetére
Én írtam hogy régi verziót használok (90-es Messenger). Kb. egy hete raktam fel az legújabbat Playből, nem igazán érzek változást üzemidőben. Ugyanúgy lemerül 2-3 óra kijelzőhasználattal.
A hardverigény meg azért nő, mert kell a felhasználóknak a sok animáció, a millióféle funkció. Meg persze a cégeknek is jól jön, ha több információt tudnak rólad...
Chrome esetében pl. modernebb weblapok, millió reklámmal (ha nincs tiltva), csomó js szkript, hogy szép animációk legyenek stb. De maga a Chrome is pazarló, cserébe működik.
Egyébként ha letöröltök majdnem minden appot, varázslatos módon felgyorsul a telefon. A RAM használati statisztikában találjátok ezeket az appokat. Messenger, Instagram páros törlése már önmagában +200MB szabad memóriát jelent.
Ezt nem olvastam sehol, magam tapasztaltam. Más kérdés, hogy ekkor kb. az "okos" részét veszti el a telefon... -
( V )
veterán
válasz
zolka95 #55171 üzenetére
Nekem is a legnagyobb problémám hogy egyszerűen nem bírja az akku csak fél napig, pedig a teljesítményt is alul skáláztam. Emellett a power gomb is kezd megint meghülyülni, a másfél éve cserélt keret meg már megint szanaszét van repedezve, pedig tokban tartom. Apróbb probléma még a jack dugó elhasználódása is, sajnos elég sokszor meghülyül a telefon zenehallgatás közben (folyton a Google hang keresést aktiválja) és nem utolsó sorban a 16GB tárhely is kevés lett már. Uh bármennyire is szeretem, sajnos nem látom értelmét javítgatni (főleg ha gyakorlatilag semmit nem javul a fogyasztása), inkább mint másod telefon megtartani.
Sifre
Én is ezt látom, hogy sajnos hiába a sok Android fejlesztés (project volta stb.) gyakorlatban egyre több energia forrást emészt el a rendszer ill az appok és a megoldás inkább a hardveres fejlődés irányába megy mintsem az általános optimalizáció felé. Bár lehet hogy majd az Android GO ezt ki fogja küszöbölni, bár gyanítom az is csak az újabb készülékekre lesz elérhető hivatalosan.
-
Sifre
senior tag
válasz
zolka95 #55171 üzenetére
Én azt gondolom hogy a telefon megjelenése óta eltelt 4 évben annyira megnőtt a rendszer és az alkalmazások hardverigénye, hogy sokkal többet megy a processzor magasabb órajelen. Mivel az S800 nem az energiahatékonyságáról híres, ez melegedéssel és akkumerüléssel jár.
-
gabro0
őstag
válasz
zolka95 #55054 üzenetére
Lineage OS-en 90-es Messenger verziót használok, szóval jó régit (~1,5 éves). Nem tudom korábban csinálta-e, de most nálam is van ilyen hiba. Ilyenkor beállításokból a kényszerített leállítással "javítom meg".
Lehet valami új verziót kéne felrakni, mert már engem is kezd idegesíteni.
Kezdem egyébként azt érezni, hogy megérett a cserére a N5. Barátaim középkategóriás telefonjai is láthatóan gyorsabbak és az akksijuk is tovább bírja.
-
zolka95
őstag
válasz
zolka95 #54753 üzenetére
Közben visszaolvastam és valszeg a bekapcsológomb döglött meg.
Ma munka közben elővettem a zsebemből a telót és ki volt kapcsolva. Nem bírtam bekapcsolni. Hazajöttem, rádugtam a töltőre és semmi. A képernyő bekapcsolt mert világított valamennyire, de ugyanúgy fekete volt. Nyomkodtam a bekapcs + hangerő le gombot is és egyszer olyan hangot adott ki, mint amikor screenshot-ot csinálok.
Mivel májusban cseréltem ki a képernyőt egy ebay-en vett kínaira ezért gondoltam a képernyővel van a gond. A régi még megvan, kép az van, csak nem érzékel. Kicseréltem aztán bekapcsoltam és betöltött az android. Rádugtam az egeret, hogy valamivel tudjam irányítani, de nem ismerte fel. Akkor kikapcs, kitisztítottam az usb aljzatot és bekapcs. Utána jött ez a bekapcs gomb hiba.
Visszaraktam a régi képernyőt és most van kép. Azóta is ez van benne. Próbálgattam bekapcsolni, de hiába. Azért ez fura. Más baja is lehet?Az alsó sárgával jelölt kábel micsoda?
kép -
gabro0
őstag
válasz
zolka95 #54409 üzenetére
Nekem nem százas a Messenger. Néha működő WiFi-n azt jelzi, hogy nem elérhető és kapcsolódik, nem küldi el az üzeneteket percekig. Aztán gondol egyet és megjavul. Vicc, hogy közben vígan tudok netezni több appban, de a Messenger meg nem működik. Én se a legújabb verziót használom, de a legújabbal is ugyanez a helyzet.
Egyedül az segít, ha kikapcsolom a WiFi-t, majd vissza. Ja és mobilneten soha nincs ilyen gond.
Stock 6.0.1 decemberi patch + Xposed.
-
G4bi89
senior tag
válasz
zolka95 #53516 üzenetére
Ez csak a pixelekre vonatkozik természetesen.
Ezt rebesgetik majd meglátjuk mi lesz, de az már biztos, hogy Amerikában a Verizon zárt bootloaderrel árusítja majd.Számomra teljesen egyértelmű, hogy a pixelel ugyanazt csinálják/akarják mint az Apple csak Android alapokon.
-
metal01
őstag
válasz
zolka95 #53509 üzenetére
Valóban nagyon jó a Nexus 5. Ezért sem adom el. Marad a családban.
Nekem a szempontok ami miatt váltok:
- Kevés már a 16GB tárhely
- Kevés az üzemidő (még új akkuval is)
- Ujjlenyomat olvasó (szerintem remek dolog)
- Kicsit nagyobb panel (amoled, a színek miatt)
- Jobb kamera
- a jövőre nézve több RAMMinden másban az N5 is remek telefon a mai napig is.
-
-
HREH
senior tag
válasz
zolka95 #52900 üzenetére
Nekem Xtremeguard-os tempered glass van rajta már 1,5 éve, nadrágzsebben hordom a telefont, kulcs, aprópénz mellett, eddig egy darab karc sincs az üvegen, szerintem 2000ft-ot bőven megért.
Fóliákat utálom, soha többet, nekem 2 féle volt rajta, egyik sem csúszott rendesen.Másik ami fontos - szerintem - az a bumper (nekem Spigen Slim Armor van), anélkül semmit sem ér a tempered glass, ha pl. sarkára esik a telefon, akkor simán elrepedhet ill. betörhet a kijelző.
-
bl4ze
veterán
válasz
zolka95 #52042 üzenetére
Kösz.
Azért ha valaki vállalná, megköszönöm a már leírt módokon. Jelentkezni ér, priviben.
Ha senki, akkor meg van egy step by step leírás hülyéknek, kezdőknek? Mit kell a gépre felrakni stb. stb.
Gyári szűz 6.0.1 stock romot ajánlotok, vagy van valami nagyon ajánlott stabil, jó főzött rom ?
Root nem kell majd, van egy banki app ami root alatt nem hajlandó futni és az nagyon fontos a telefonra. -
( V )
veterán
-
LógaGéza
veterán
válasz
zolka95 #51840 üzenetére
Én nem foglalkoznék eBayes másolatokkal, nekem a dBrand bevált, a supportjuk is nagyon jó.
Volt egy olyan eset, hogy a dBrand hátsó fóliát le akarta szedni egy srác, és lerántotta a hátlap borítását a ragasztó. Postolta a Facebook oldalukra, elnézést kértek, majd küldtek neki egy hátlapot, meg tán 10 szett általa választott fóliát. Sajnos előfordul a sorozatgyártás világában, hogy valamelyik lapok valami oknál fogva erősebb ragasztót kapnak. Ha így jársz eBayen, akkor konkrétan elfelejtheted a kártérítést - szerintem nem olyan drága a dBrand, hogy megérje filléreskedni rajta. -
LógaGéza
veterán
válasz
zolka95 #51837 üzenetére
Én vettem dBrand skint a keretre, és szépen eltakarja. Semmi probléma nem származik ebből, csak esztétika.
-
gabro0
őstag
válasz
zolka95 #51583 üzenetére
Lehet szoftveres a gond. Nálam az előlapon van egy házba épített kártyaolvasó, néha működik, néha nem. Másik oprendszerrel kifogástalan. Oka lehet, hogy az előlapi kimenetet valami "külsős" cég hardvere hajtja, és az illesztőprogramja elhanyagoltabb.
A fix portok (pl. az alaplap hátulján) a legstabilabbak. -
akela91
addikt
válasz
zolka95 #51539 üzenetére
Szerintem 1,5 - 2 évig ha nincs kütyübuzulási mániád (sokunknak van
) akkor elég lesz még
Erre a telefonra szerintem 2-3 év múlva is lesz friss custom rom. Pont azon agyalok, most eladjam értelmes összegért még a hetekben, vagy inkább használom haláláig, az utóbbi felé hajlok.
-
horvath85g
aktív tag
válasz
zolka95 #51452 üzenetére
szerintem nálad más baj van. amit a wifi fogyasztásról ír a droid az nem mindig igaz. nekem most kb. 50%-ot és 1676mAh-t ír ami nem is lehetséges.
és a wifi fogyasztástól függetlenül egy napig bírja, és a SOT sem ingadozik, tök mindegy, h a statban meg sem jelenik a wifi, vagy épp 50% mint most.
majd írd meg, h megjavult-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Yettel topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest