- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnsmithnex
tag
válasz
ElGatto #55129 üzenetére
Nekem most Honor 8-asom van. Meg vagyok vele elégedve, bár van ami nem tetszik.
Custom rom alig van rá, nem is nagyon mókolja senki. A gyári rendszer gyors, stabil. Ami nem tetszik a gyári rendszerbe, hogy elég agresszívan próbálja kímélni az akkut. Ki lehet kapcsolni, hogy ne zárja be az adott appot, de úgy veszem észre, hogy nem bír magával akkor se.
Összességében jó telefon, de inkább honor 9 vagy p10-et vennék már a szoftveres támogatás miatt. Hardverbe nincs nagy előrelépés a honor 8 és 9 között.
A honor 9 és a p10 kb egyforma, annyi hogy nincs ráírva a kamerára hogy leica... -
( V )
veterán
válasz
ElGatto #55129 üzenetére
egy P10 mennyire visszalépés??? LOL kb mindenen jócskán lepipálja az öreg Nexust [link] (dupla RAM, 8 mag 64 bit, dupla belső tárhely ufs2.1, dupla kamera, bazi akksi és kiváló fogyasztás + gyorstöltés, Oreo Treble support, 3 év prémium garancia...) , kollégáimnak is az van, illetve honor 9 és egyik jobb mint a másik. A legjobb az benne, hogy igaz nem stock droid, de rádobsz egy Nova launchert illetve egy material témát és szinte úgy fog kinézni! A szoftveres beállításoknál rendesen meglepődtem, sokkal többet tud pl mint egy stock droid es minimális a bloatware, ami szintén eltávolítható. Én még megvárom a Honor V10 et de ha nem lesz, akkor tuti P10.
-
mm89
őstag
válasz
ElGatto #55129 üzenetére
Én egy éve voltam így. Kipróbáltam egy iPhone 6ot. A cél az volt hogy egy hétig használom hogy biztosra menjek. Hát harmadik napon inkább vissza is raktam a kártyát a nexusba... Azóta is irigylem azokat akiknek megfelel /tetszik az iOS. Vannak jó dolgai de többségében nem tetszett..
Így lett honor 8
Nagyon elégedett vagyok vele azóta is. -
gabro0
őstag
válasz
ElGatto #55129 üzenetére
Sztem egy friss középkategóriás telefon sem visszalépés már. Nem nagyon követem egy ideje a mobil világot, de amennyire tudom a P10 jobb, mint egy középkategóriás telefon.
Lassan nekem is cserélni kéne, Oneplus 5T-t nézegettem. Én még bő fél évig nyúzom a Nexust, addig úgyis cserélődik a piac, így nem néztem most meg minden lehetőséget.
-
Fkris
őstag
válasz
ElGatto #45756 üzenetére
Amúgy nem értem, miért nem lehet a custom romokból átvenni pár dolgot?
Vagy kapcsolhatóra tenni pár funkciót? Leesne a gyűrű az ujjukról ?
Értem én, hogy alap droid, de annyira kényelmessé tudnák vele tenni a telefon használatát.
Pl a navigációs gyűrű normális kihasználásával: nem csak a google keresés lenne középen, hanem balra jobbra egy-egy sűrűn használt alkalmazás is bekerülhetne, statusbar fényerő, haladó gyorskapcsolók az értesítési függönyön, hasonlók... -
-
mmarta
senior tag
válasz
ElGatto #37331 üzenetére
Leginkább csendes szemlélője vagyok az itteni irományokna, de most nagy a késztetés, hogy írjak. Ami a flasheléssel megy ...
Az XDA-n fellelhető telepítős tutoriálok nagy része úgy kezdődik, hogy pl.: DO NOT USE TOOLKITS!!!
Sokan meg akarják spórolni a parancssort, ezért a csoda toolkiteket használják. Van akinek bejön, van akinek nem.
Hiszem, hogy a legbiztonságosabb és legtisztább telepítést parancssorban lehet megcsinálni, nem is volt soha gondom. -
Just486
senior tag
válasz
ElGatto #33774 üzenetére
passz. Ha van valami webes adatforgalommérő amit a szolgáltatód biztosít (pl netinfo.vodafone.hu), akkor csekkold telóról, hogy az mennyit mutat. Az lesz a pontos adat. Szerintem csak az lehet, hogy a T valamit nem számláz, amiről te (meg a telefon) az gondolnád, hogy de.
-
Just486
senior tag
válasz
ElGatto #33768 üzenetére
A watchdog szerintem bugos és méri a wifi forgalmat is. A rendszer esetleg olyan adatforgalmakat is mér, ami az aktuális előfizetéseddel külön számlázás nélkül is elérhető. (pl "korlátlan böngészés" csomagok, ahol a weboldalak nagyjának letöltése nem számít bele az adatkeretbe, csak pl videók, vagy alkalmazások letöltése, stb). Vagy esetleg az összesnek más napra van beállítva a havi fordulópontja.
-
ElGatto
aktív tag
válasz
ElGatto #33715 üzenetére
erre valaki?
Urak ismét furcsa adatokat mutatnak a mobil adatforgalmat mutató alkalmazásaim...
Valaki magyarázza már el nekem pls, hogy ez így hogy???
MyT alkalmazáson belül a számlázási adatoknál azt írja -> 26,58 MB elhasználva.
Beállítások / Adathasználat -> 184 MB
3G kutya -> 539,33 MB WTF amiből 422 MB OS services + others ez mi a tök?
Szóval mi lehet a titok nyitja? -
vacs
veterán
válasz
ElGatto #32815 üzenetére
Én 3G Watchdog-ot használok évek óta, tapasztalataim szerint teljesen jól mér!
Szerintem kb 5-10-15 mb-ot téved maximum.
Én a T-nél csak 200 mb-ot kapok havonta (ez okosan használva szűkösen, de elegendő), és mikor a 3G Watchdog már csipog, hogy elfogyott a havi adatmennyiség, na akkor még simán elnetezek egy ideig, mire a T küldi az sms-t, hogy elfogyott.
Remélem tudtam segíteni. -
ElGatto
aktív tag
válasz
ElGatto #32791 üzenetére
hi 32791 - re valaki?
Az miért van, hogy a 3G Watchdog és a telefon saját adatforgalom mérője teljesen eltérő adatokat mutat?
Ma próbáltam 2x is, a második eredmény:
Beállítások Adathasználat 4,86 MB
3G kutyánál pedig 12,23 MB amiből 8,2 OS services + others néven van... ez mi a tök? és a teló miért nem számolja? -
tankraid
aktív tag
válasz
ElGatto #31792 üzenetére
Lassan egy eve van N5öm. Haveromnak meg z volt. Ha jó kamera kell meg jó aksi (na nem mintha annyival rosszabb lenne az n5 kamerája) és nem zavar a forma durvasága akkor z ha sebesség meg frissítések akkor n5 bár annak is már folyamatosan dolgoznak az üzem idő javítson. Nekem pl. olyan a z hogy kezbeveszem es fujjjj. Talan csak a z3 compakt a kivetel. Nexust meg akar mit vettem kezbe hasonló kategóriába (persze nem egy sokkal nagyobb vasú telót) mindent levert..... És szetb@szca az embereket az ideg h a frissítés meg csak jön es jön és jön és rohadt gyors meg mindig. Pedig stock-on megy.....
-
Just486
senior tag
válasz
ElGatto #29892 üzenetére
Ez szerintem azért van, mert volt egy "bug" a nyílt bétában, hogy az "Egyéb" fogyasztás túl magas volt az akkumulátor statisztikáknál, és látszólag ezt a Google olyan elegánsan oldotta meg, hogy egyszerűen kivette az Egyéb bekezdést a végleges verzióból, igaz így nem látod, hogy mennyi a többletfogyasztás, de legalább nem szúrja a publikum szemét...
-
Robbertho
aktív tag
válasz
ElGatto #29780 üzenetére
Pedig az lehet a ludas, nekem is ezt csinálja.
Kis gondolkodás után rájöttem, hogy a SmartLock beállításainál beállítottam olyat, hogy ha otthon vagyok, ne kérjen mintát. Emiatt feloldás után 1-2 mp-ig GPS-t keres, hogy megbizonyosodjon róla.
Annyiban tényleg okos, hogy ha messze vagyok otthontól (akár másik város, de biztosan másik adócella), akkor nem keres GPS jelet feloldáskor, tudja, hogy úgyse vagyok otthon.
-
G4bi89
senior tag
válasz
ElGatto #23809 üzenetére
Ez azért hülyeség mert a Nexus és az iPhone nem ellenfelek. A Google -t nem igazán érdeklik a nexus eladások.
5,9 szerintem is nagy... A Motorola jó választás és a dizájn is tetszik, persze az N5 szebb meg a 4-es is talán de legalább nem valami ronda szappantartó galaxy.
QHD meg ami egy marhaság de ha már van én megvártam volna a snapi 810 -et és azt tettem volna bele. -
mmarta
senior tag
válasz
ElGatto #17385 üzenetére
Szerintem igen, rosszul. E telefon előnye többek között, hogy elsőként jön ki a frissítés, viszont lehet 1-2 napot várni kell rá, talán a régiók miatt.
Viszont a google oldaláról leszedett eredeti img-t rögtön és azonnal fel tudod tenni adb-n keresztül. Nem kell OTA hozzá. -
NTonee
veterán
válasz
ElGatto #16371 üzenetére
nem olvastam ugyan, de ez elég részletes. 4 cikkben össze van szedve minden.
-
Kari1
aktív tag
válasz
ElGatto #16254 üzenetére
Magától is nézi a rendszer, nem kell neked külön ellenőrizni. (Azt hogy milyen időközönként nem tudom)
Amúgy a frissítés kb így néz ki, lehet hogy nem túl pontos mert már nem találom az eredeti cikket:
Mikor kijön az ota a készülékek 1-2% kapja meg majd ekkor várnak egy kicsit (a'szem 1-2 napot) hogy van-e visszajelzés vmi súlyos bug-ra majd ezután emelik meg a számokat 50% és 100%-ra.Közben megvan:
Rollouts are conducted in phases. Typically they start at 1% of devices for around 24 - 48 hours; we watch the return rates and resulting device checkins and error reports (if any), and make sure nothing looks wrong before sending it to more. Then typically it goes to 25%, 50%, 100% over the course of a week or two.
What the percentages mean is that when your device checks in, it has a 1% chance (for example) of being offered the OTA. If it doesn't (randomly) get an offer, it will never get an offer until the next batch. -
törölt tag
válasz
ElGatto #16095 üzenetére
Azért mertem ajánlani, mert pont tegnap csináltam vele egy teljes backup-restore folyamatot (4.4.2 -> 4.4.3) és hozta az elvárt eredményt!
Egy érdekesség van csak, hogy a visszaállítás idejére őt kell alapértelmezett sms app-nak tenni, de miután befejezte szól is, hogy állítsd vissza a Hangouts-ot default-nak... -
Sotyks94
aktív tag
-
válasz
ElGatto #14293 üzenetére
Én mindenképpen ajánlom feltelepíteni a GravityBox-ot, amiben többek között megtalálható:
- akku százalék kijelzés
- teljes testreszabhatósága a statusbarnak
- eltünthető navigációs bár
- gyorsbeállítások panel tesreszabása, egy gombos wifi ki-be kapcs pl.
- pie controls
- reboot a power menübe
- flip mute
- call vibrations (ha felveszik vagy lerakják a telefont akkor rezeg)
- non intrusive calls, pl. navi szoftver közben ha hívnak nem a hívót látod hanem a navit
- fullscreen caller photostb
Ezek nagy része sajnos hiányzik a KitKat-ből
Én nagyon ajánlom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Philips LCD és LED TV-k
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Motoros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged