Hirdetés
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- VoLTE/VoWiFi
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Scooter74
őstag
Akit érdekel és ki akarja próbálni:
-
slice14
veterán
-
aizen92
addikt
válasz
kárátékutyá
üzenetére
Felének a negyedéből mennyit engedsz?
-
JanR
addikt
válasz
kárátékutyá
üzenetére
Sok, ennyiért nem adod el

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ElGatto
aktív tag
Hi, Power Togles -nál lettem figyelmes rá, hogy a mobilnet kapcsoló nem egyből kapcsol hanem bevisz a beállításokba. Wifi kapcsol rendesen... Ez így kaki.
Valakinek van még inbox meghívó?Az alap android "kapcsolotablat" lehet szerkeszteni vagy bővíteni?
-
slice14
veterán
válasz
zsirfecske
üzenetére
A secure settings-et nem használom, nem tudom hogy frissült e 5.0-hoz. Én mikor próbáltam akkor úgy ment, hogy otthoni wifihez kötve nem volt locksreen. De így ugye nem volt a felfele söpréses lock sem.
Az auto air mode-ot sem használom, inkább beállítottam egy éjszakai profilt, hogy lenémítsa (vibra) a telefont. Amúgy ilyen wifi ki/be cuccot sem használok.
Minden profilom amúgy wifin alapszik, kivéve a bt off. A többi megy gyakorlatilag a hangot állítja.
Nem tapasztaltam problémákat a működésben.
-
aizen92
addikt
Facebook messengerrel vannak gondok ART alatt.
"Nem sikerült elindítani az alkalmazást" hibaüzenet kb 10ből 6 indításnálXaels: működni működik, csak ha az alkalmazástárbol indítom akkor nem akarja elindítani és hibaüzenet.
Néha chatfejnél is.Csak jön egy frissítés.
-
slice14
veterán
Végre frissült a light flow és eltűnt végre az "L Preview" az értesítési sávról.

Ja, a Chronus is megkapta a material felületet. És így már igazodik az értesítés is az 5.0-hoz....

-
Dzsuri89
őstag
válasz
randras_83
üzenetére
Neten se láttam nyomát, hogy elindult volna az 5.0.1-es frissítés, szóval meg vagyok lepve.
Egy screenshootot mutatsz?
-
Sajtqukac
tag
Most döbbentem rá hogy a quick settings részén ha a "wi-fi" vagy a "Bluetooth" szövegre kattintok, és nem az ikonra akkor a beállításokba visz. Már lassan egy hete 5.0-án vagyok de még mindig meglepetések érnek.

-
hjanos1
senior tag
Memory leak bug - ez volt már? Tapasztalt valaki hasonlót? Tegnap vettem észre, hogy mikor Chrome-ba belépek akkor újratölt a tab, amikor meg visszalépek homescreenre, akkor az is újratölt. Gondolom majd jön rá 5.0.1.
-
Scooter74
őstag
válasz
randras_83
üzenetére
Én már 2 napja nyúzom semmi gond nincs vele!
Uhh most jött N4-re is az 5.0.1 Update OTA-n ez ám a királyság 5.0-helyett egyszerre 5.0.1!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
JanR
addikt
válasz
randras_83
üzenetére
Ezzel itt ne dicsekedj, van aki meg az 5.0-t se kapta meg (koztuk en sem)

-
Scooter74
őstag
válasz
bucsupeti
üzenetére
Én meg tudom csinálni azt, hogy ha a telefont kikapcsolod mihelyst kikacsolt abba a pillanatban újra is indul a telefon.
Az egésznek annyi a lényege, hogy ha simán a cmd-ben flasheled egyenként a dolgokat az elején 1 parancsot kell megadni és kész is.
Ettől fogva nem tudod kikapcsolni a telefont.
Na ilyenkor szerinted mit csinál az emberke? -
BLiNk3r
senior tag
Nekem is megérkezett az OTA, fel is dobtam a telefonra.
Az új felület tetszik, viszont érzésre lassabb, mint a KitKat volt.Érdemes lehet mindent ledarálni a telefonról és újra felpakolni az appokat rá, mint frissíteni az előző rendszert?
-
zsirfecske
veterán
válasz
winbox
üzenetére
köszi a segítséget (mindenkinek aki írt), végül az említett erase vezetett rá a megoldásra, és az alábbi remek és részletes írás alapján sikerült is a flash: secure_flashing_hammerhead_lrx21o
-
bucsupeti
senior tag
válasz
Spancho
üzenetére
komolyan mondom nagyon gáz ezeket a kommenteket olvasni....
A Chrome egy új lehetőséget ad hogy a megnyitott oldalak külön futó alkalmazásként jelenjenek meg. Erre fel is hívja a figyelmet frissítéskor és mondja is hogy ezt vissza lehet állítani a beállításokban.
Persze úgy írod mintha Lollipop feature lenne, de ez nem az hanem simán Chroma, akár kitkatot akár ICS-t vagy mittudomén mit használsz...
El kéne olvasni amire megnyomod az Igen gombot és akkor nem tennél fel ilyen kérdéseket.Komolyan csinálni kéne egy "Nexus 5 Senior" topicot...
-
winbox
senior tag
visszaraktam a 4.4.4 factoryt és egyszerűen nem bootol be. 20 percig tölt és semmi. mondom biztos beragadt valami, erase system, cache, userdata.. utána megint flash all, most már megint 26 percnél járok és csak tölt, semmi életjel. ötlet?
-
alikah88
tag
válasz
ßrainiac
üzenetére
@sir fg , ßrainiac
Köszi mindkettőtöknek a válaszokat
1) Azt hittem lehet valahol a 86. almenüben találni egy olyan beállítást hogy mutassa a full music controlt. Így megint 2 lépéses a dolog.. Mert így igazából a notif sávot húzod le hogy meglegyen a visszaléptetés
Nekem pl hasznosabb lenne mint az 1x1 centis album art amit odaraktak 
2) Lockscreen-el kapcsolatban, ha kikapcsolom az értesítéseket, akkor nincs mi elől elvegye a helyet a minta, de így is marad a szokásos "először feloldod a képernyőt, majd a mintát". De ez van, akkor elköszönök a mintás feloldástól, macerásabb mint volt.
3) Egyetértek.
4) Így már érthető, én voltam a buta
Mondjuk ez épp egy fasza feature!6) Kiválogatom akkor a fontosabb régebbi képeket, talán nem kavarnak annyira be, így kicsit kesze-kusza.. de majd biztos hozzászokok. Mondjuk a 2,5 giga galériának kicsit erős

-
zolka95
őstag
mikor jön már a
hearthstone androidra?

-
ElGatto
aktív tag
Inbox meghívója van még valakinek? Kipróbálnám.
-
Spancho
senior tag
Na nekem is megjött az 5.0 ,egyenlőre elég furcsa

A menüben nagy fehér háttér ,meg a lezáró hang...
A zárt képernyőre kiírt ébresztés ,akku állapot jelzés pl tetszik.
Szokni kell még
oooo most nézem ,hogy eddig a netezésnél fentről lefelé húzva előjöttek a megnyitott külön lapok.
Most alul kell megnyomni a jobboldali gombot és úgy jönnek elő egyesével.
Eddig jó volt mert bezártam a böngészőt ,és ha megnyitottam megnyitotta ugyan azokat a lapokat egyszerre.
Most ha kilövöldözöm őket akkor simán nyit egy üres oldalt .
-
tybsen
addikt
válasz
zooltan567
üzenetére
Troll on. Szerintem mindenképpen maradj kitkat-en, sokkal rosszabb a lollipop. Sőt kk helyett is jobb lenne pl az ics, bárcsak vissza lehetne menni valahogy. Troll off
-
nzolo76
tag
Nekem meg most frissült a Youtube, a zene funkció került bele.
-
Pacy
aktív tag
Sziasztok! Segítséget kérnék! Hogyan tudom személyre szabni a névjegyzéket? Minden fiókbol kiolvasott nekem valamit és tiszta katyvasz az egész.
-
JanR
addikt
válasz
zooltan567
üzenetére
Én meg mint a hülyék frissítgetek
De szerintem meghagyom neki a lehetőséget reggelig, aztán majd a cégnél frissítek, ha addig megjön az OTA, egyéb esetben várok tovább türelmesen 
-
ßrainiac
addikt
válasz
alikah88
üzenetére
1. Hozzaersz, lehuzod es ott a visszaleptetes is. Big user error
4. Allithatod h nagyjabol milyen fenyerore vagysz, es utana allit az automatika.
6. Nincs galeria app, de nem is baj, mert foglalt nalam vagy 2.5GB-ot. A Photos teljesen jol hasznalhato, csak hozza kell szokni. En regota hasznalom, eleinte picit bonyi.
-
zooltan567
csendes tag
Nekem is most (kb 5 perce) jött meg a frissítés de megvárom a véleményeket másoktól, hogy hogyan fut a Lollipop Nexus 5-ön. Addig is maradok a kitkatnél

-
sir fg
aktív tag
válasz
alikah88
üzenetére
2. Szerintem itt az a logika, hogy a minta nem veszi el a helyet az értesítésektől. Engem a gyári 4.4-en pont az zavart, hogy alapból a minta látszódott, és a teljes képernyős lockscreen widgetet csak mozdulattal lehetett előcsalni. Mivel mindenkinek máshogy jó, az lenne a legjobb, ha állítani lehetne. A gyáriban is. Merthogy custom romokban biztos meg lesz oldva.
3. Engem az zavar, hogyha nyomom a hangerő le gombot, a rezgés után nem jön a teljesen néma opció. Pedig már nagyon megszoktam, nemcsak a 4.4-en volt úgy, de a korábbi telefonokon is.
4. Attól, hogy adaptív, még van értelme állítani. Belövöd, hogy az adott fényviszonyoknál milyen fényerőt szeretnél, és utánna azt veszi alapul, amikor a változásokhoz alkalmazkodik. Jó dolog, hogy beletették, így máe nekem nem kell Lux. -
Buster17
addikt
Jó én azt hittem hogy valami sufni rendszerhez jött valami hiperszuper frissítés mert láttam hogy OTA mellé írták hogy root flash meg minden fisfost.
Rég nem jártam a topikba fogalmam se volt hogy mi az az OTA meg hogy itt mindenki frissítget (mint általában mindig) akkor már megkérdezem hogy aki gyárit használ az mikor kapja már meg.
-
_CsViktor_
tag
Úgy látom, ezt a nyalókát még nem kell annyira elkapkodni...
-
Buster17
addikt
Mikor jön már hivatalosan a gyári L?
-
tariattila
veterán
Hi!
mi a teendő ha hazamegyek és nem szeretném az otát a custom recoverym, gravityboxom, rootom miatt... ???

letölti automatikusan...
wátkenájdú?
-
ElGatto
aktív tag
hopp, nekem is megjött OTA

NRT tudja már rootolni probléma mentesen?
-
alikah88
tag
Tegnap én is felraktam a Lollipop image-t NRT-vel. Előtte is teljesen gyári KK volt fent, most is stock 5.0
Tetszik az új rendszer, bár vannak érdekes dolgok amikkel kapcsolatban lenne is kérdésem, hátha csak egy beállításról van szó amit nem találtam meg
A problémáim a következők:
1) Ott van a lock screenen a Play Music notifikáció, de csak Play/Pause, illetve Next gomb van, tehát csak előrefele tudok váltani a zenék között (??)
2) KK-n "pattern" feloldásra volt állítva a lockscreen, tehát ha megnyomtam a power gombot és megadtam a helyes patternt akkor feloldotta a kijelzőt.
Na szerencsére ezen is csavartak egyet, most úgy van, hogy ha megnyomom a power gombot akkor bejön a lockscreen, azt fel kell oldani (felfele húzás), majd az után adhatom csak meg a patternt... tehát kb 2x annyi mozdulat kell mint előtte. Ez csak nekem logikátlan?3) KK-n ha hosszan nyomtam a power gombot, lehetett váltani néma, rezgő meg hangos üzemmódok között, gondolom ezt váltotta fel az "Interruptions" ? Szerintem ez is visszalépés mert ha leveszed a csengetés hangerejét attól még az appok hangereje megmarad.
4) Adaptívra van beállítva a fényerő, de mégis ott van a csúszka a noti baron (??)
5) Ha nyomkodod a telefont és közben hív valaki, akkor a hívás felül kis notifikációként jelenik meg, ezt nem lehet visszaváltani a "klasszikusra"?
6) Nincs Galéria app. Ha letiltom a G+t akkor meg eltűnik a Photos is... Visszamásoltam a régi képeim a telefonra és összevissza mutatja a Photos app. Persze nem lehet neki megadni hogy mi szerint rendezzen...
7) Több appnál is előfordult már, pl Facebook, FB Messenger. Megjön a notifikáció lockscreenre. Kettőt rákoppintok, de csak az appot nyitja meg, nem ugrik magára a notifikációra. Például ha jön egy értesítés hogy valaki írt XY csoportba és rákoppintok kettőt, akkor nem a csoportba ugrik a bejegyzéshez, hanem csak megnyílik a Facebook app mintha csak az ikonjára mentem volna.
Slussz poén hogy ha meg van nyitva a Facebook Messenger, és be van kapcsolva a "Chat heads", és épp írsz valakinek, és ő visszaír, akkor megjelenik felül a kis notifikáció hogy ő bizony írt, miközben meg van nyitva előtted a beszélgetés. Már csak azért is zavaró mert pont kitakarja a többi chat head-et a notifikáció...
Ezek persze csak az én véleményeim, de ha esetleg valaki hasonló problémákat fedezett fel és talált rájuk megoldást azokat szívesen fogadnám

-
tybsen
addikt
Megjött az update OTA

-
LógaGéza
veterán
válasz
zsirfecske
üzenetére
Koppra ez volt kedves barátomnál is, amikor megkért, hogy rakjam fel neki az L-t.
Végül az lett, hogy kicsomagoltam a zipet, majd szépen egyenként:fastboot flash boot boot.img
fastboot flash cache cache.img
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot flash system system.img
fastboot flash userdata userdata.imgÍgy ment is szépen

-
válasz
zsirfecske
üzenetére
Akkor csináld Nexus Root Toolkittel.
-
tybsen
addikt
válasz
glspeter1
üzenetére
A fekete a legjobb tok szerintem is.
nagyon szeretem, nagyon jó a fogása, egyszerű de nagyon el van találva.De ez az átlátszó tok fehér telefonnál nagyon jó, eddig el volt rejtve a fehér hátlapom és most nagyon jól érvényesül. Tényleg minden fehér nexus tulajdonosnak ajánlott, de piros készüléknél is biztosan jól mutat.
-
zsirfecske
veterán
válasz
randras_83
üzenetére
az a bajom hogy nem megy úgy se
a w333 féle flash-all.bat nem ment, a már hallott hiba jött (fastboot flash system system.img target reported max download size of 1073741824 bytes error: cannot load 'system.img') majd a monstrmprz által írt eredetileg xda-s, az img-eket egyenként flash-elős workaround-nál is ugyanez a hiba, minden oké volt sorban, de a system-et nem tudja feltenni.ötlet? jó lenne egy kis HELP mert félek lemerülök. tegyek vissza 4.4.4-et? ha igen, ugyanezzel a módszerrel?
-
bucsupeti
senior tag
válasz
aizen92
üzenetére
Igen, de te ezt úgy írtad hogy ez a Lollipopnak a "hibája". (Pontosabban egyre szánalmasabbnak tituláltad) Én erre reagáltam, hogy azóta ott van ez a lehetőség mióta létezik Android. Igazából tökmindegy hogyan (aksi kivétel) újraindul a készülék, bejön a pinkód bekérés és beírok hasra akármennyi számot, majd a puknál megint aztán annyi.... Szóval igen nehéz ezt kivédeni, szinte lehetetlen. Úgy lehetne hogy a bootra már eleve jelszót kér, de akkor meg azon menne a sírás hogy ez milyen nagy baromság....
-
tybsen
addikt
Megérkezett ma az átlátszó spigen slim tok a fehér n5-ömre.
eddig fekete spigen slim volt, ez az átlátszó persze nem gumiszerű tapintásra, csak egyszerű csúszós műanyag, de nagyon jó az anyagminőség és nagyon jól mutat benne a fehér nexus a fényes kerettel
védi ráadásul alul és felül is, ajánlott nagyon, tényleg nagyon jól néz ki 
-
törölt tag
Sziasztok, mint fenntebb írtam ma csatlakoztam én is a nexus 5 tulajok közé. Azt szeretném kérdezni, hogy fejlesztik még a touch control nevű programot? vagy van valami megoldás, hogy a power gombon kívül mással is ki, be lehessen kapcsolni a kijelzőt?
Válaszokat előre is köszönöm!

-
dobolson
senior tag
Csak hogy csatlakozzam az aksi időt posztolókhoz.
Folyamatos wifi vagy 3g, automata fényerő (csúszka a negyednél), helymeghatározás fele nap bekacsolva, full szinkron. Reggel 7 körül vettem le a tápról, 4 óra 20 perc kijelző idő és most van 15%-on. Ezt elfogadnám minden nap. 
-
aizen92
addikt
válasz
bucsupeti
üzenetére
bekapcs és hangerő fel? mivel az mindig ott van. és csak ennyi legyen. ne több.
Tudod a kis szaros, aki kilopja a telefont, nem akarom megadni neki az esélyt, hogy megpróbálja kilőni a telefont fél másodperc alatt....
Bekapcs hangerő fel nem jut el általában azokig az agyakig. Viszont az első amit csinál hogy hosszan tartva nyomja a bekapcs gombot és HOPP leállítás. Vagy mostmár lehúzza az értesítési sávot és csak repcsibe rakja.De tényleg fölösleges ezen vitatkozni, mivel mások a biztonság percepcióink. Te nem érzed ezt kockázatnak, én igen. Soha nem lesz konszenzus ebben a kérdésben.
-
bucsupeti
senior tag
válasz
aizen92
üzenetére
Besenyő Pista bácsit idézve "Ez kérem hülyeség!"
Mármint az a hülyeség hogy baj hogy ki lehet kapcsolni. Az lenne az igazán baj ha nem lehetne kikapcsolni. Ugyanis az egy ki/be kapcsoló gomb, ami arra való hogy ki/be lehessen kapcsolgatni vele a készüléket.

Gondoljunk bele, hogy mekkora baj lenne ha nem lehetne ki- illetve bekapcsolni a ki/be kapcsoló gombbal. Mit nyomkodjon az ember ha ki akarja kapcsolni? Talán az úesbé bemenetet? De hát az nem arra való! Az könnyen becsúszik ám és akkor lehet vinni aszervízbe, amargithoz.....
Egyébként nem is tudom mióta (4.0 óta biztosan) ha hosszan nyomod a kikapcsológombot, akkor újraindul, akár le van zárva, akár nyitva van, sőt ha netán le van fagyva akkor is (szerencsére)...
Korábban meg kis tűvel elérhető reset gomb is volt a készülékeken, amivel szintén ki lehetett kapcsolni.
És akkor még a recovery, vagy fastboot módban történő indításokról nem is beszéltünk.Nem értem miért is baj hogy lezárt készüléket ki lehet kapcsolni.... (költői a kérdés)
-
bajaki
őstag
válasz
randras_83
üzenetére
Semmi bonyolult nincs az egészben. Az adb fájlokat bemásolja valaki a letöltött és kicsomagolt ROM fájlok mellé, rákattint a flash-all-ra miközben fastboot-ban rá van csatlakoztatva a gépre a telefon azt' jó napot!

-
randras_83
addikt
válasz
zsirfecske
üzenetére
Komolyan nem értem miért vergődik mindenki toolkit-tel, amikor egyszer Fastboot az egész. Megjegyzem van recoveryd bootloader - ből elindítod és kész.
-
aizen92
addikt
Egyre szánalmasabb, lezárt készüléket is ki lehet kapcsolni.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- 27% - ASUS ROG Strix G6 Gaming Notebook! 16" 165Hz / i5-13450HX / RTX 4050 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB DarkFlash DK352 Plus 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kerestem volna egy jó darabig szerintem...
lehet megpróbálok egy nrt-t megint, csak nem tudom hogy 5.0 vagy 4.4.4 legyen, hiszen előbbiről kezdtem és bootloop lett a vége, onnan indult a gond.
Menj a beállítások/telefon menüpontba. Ott van a frissítés. Az az OTA.