Hirdetés
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Buster17
addikt
válasz
kárátékutyá
üzenetére
Én még ennyihez sem értek

-
rootkiller
őstag
válasz
kárátékutyá
üzenetére
Fitness? Az minek? Belenéztem, ez meg kitalálja hogy napi 1 óra sport?? Na hagyjál már! 4500km-t tekertem az idei szezonban, mióta rossz idő van heti 4-et gyúrok, úgyhogy helye nincs okoskodásnak!
-
kárátékutyá
őstag
válasz
Buster17
üzenetére
Én is a gyárit flasheltem fel. Nem vagyok Android júzer, de több fórumon is olvastam, hogy az OTA nem ír át mindent, hagyhat szemetet itt-ott...nah abból lesz a bug meg a merülés hegyek.
3 Gmail fiókom van, kivettem belőlük minden (számomra) felesleges dolgot (újságos, könyvek...stb) , fitneszt is letiltottam az alkalmazásoknál, mert olvastam, hogy sokat van tápszeren.
-
Buster17
addikt
válasz
kárátékutyá
üzenetére
Akinek csak gyári és nem akar kernerezni meg ilyen olyan amolyan dolgokat csinálni az mit csinál? Miért kell túlbonyolítani? Felajánlja a frissitést letöltöm és feltelepíti magának. Ez így nem jó?
-
kárátékutyá
őstag
Nekem bugos volt, és piszok gyorsan merült az L. Visszatettem KK-t, és megnyugodtam. Azonban olvasva a hsz-eket hogy biztosan annak szar az L, aki rosszul telepítette (nem én telepítettem az enyémet, hanem ismerős) visszatettem az L-t, immáron magam, egyesével flashelve, és a bootloader-t is bezártam a végén. Bebootolt, toltam neki egy factory resetet, és utána laktam csak be újra. Semmi root, gyári kernel.
Tegnap 28%-on volt a KK 3 óra SOT-nál. Most az első napon 34%-on van az L 3 óra SOT-nál. Sokkal gyorsabb , gördülékenyebb és bugmentes. persze várok azért 1 hetet még, de azért akinek hasonló gondjai voltak vele mint nekem, érdemes rendesen megcsinálni a telepítést, hátha másnak is segít.
-
Fkris
őstag
válasz
palesz53
üzenetére
Énis égre földre kerestem, sztem lennie kell benne, elég öncélú lenne az alkalmazás ha nem került volna bele....
Anyum Galaxy S Advance (jó, van köztük másfél év meg 2 generációnyi processzor, de akkrois) piszok lassú, konkrétan a vállalati fiók emailjeinek szinkronizálása közben nem lehet körgetni, ha igen akkor 1 fpsel.
Brrr, kegyetlen, pedig tavaly ilyenkor még 60ezerbe került az a telefon. -
tankraid
aktív tag
Utálom az N5öt. Amióta megvan akár hányszor kézbe veszek meg nyomkodok egy másik telefont olyan mintha odabent kis egerek tekergetnének kis fogaskerekeket... és lassan. Elég lassan.........

-
Robbertho
aktív tag
-
CB
senior tag
válasz
lord.lakli
üzenetére
Köszi. Felrakom, kipróbálom, megveszem. Ez a sorrend.
Hátha emeli az N5 nem kicsi fényét.
-
Robbertho
aktív tag
válasz
ElGatto
üzenetére
Pedig az lehet a ludas, nekem is ezt csinálja.
Kis gondolkodás után rájöttem, hogy a SmartLock beállításainál beállítottam olyat, hogy ha otthon vagyok, ne kérjen mintát. Emiatt feloldás után 1-2 mp-ig GPS-t keres, hogy megbizonyosodjon róla.
Annyiban tényleg okos, hogy ha messze vagyok otthontól (akár másik város, de biztosan másik adócella), akkor nem keres GPS jelet feloldáskor, tudja, hogy úgyse vagyok otthon.
-
ElGatto
aktív tag
Hi!
SOS Minden képernyőfeloldáskor a Tartózkodási hely ikonja be van kapcsolva a felső sávban.
Nézem a beállításokat, Google Play-szolgáltatások -> Magas akkumulátorhasználat van aláírva.ez mi, miért van eddig nem volt...
-
janika1988
tag
Sziasztok!
Vasárnap óta én is Nexus5 tulaj vagyok, olyan kérdésem lenne, hogyy tudja valaki, hol tudok venni FEKETE quick cover tokot? Mindenhol fehéret találok csak 8500-10000 ft közt, ennyiért már csak feketét vennék, nem szeretném, ha koszolódna a fehér. Expansyson találtam, de ott csak olyan van "normális" áron, aminek a postája nem követhető. Ha elvész, akkor bukom ott az összeget?
köszi a segítséget! Üdv:
János
-
Fkris
őstag
Sziasztok srácok!
SwiftKey ben be lehet e állítani, hogy ne automatikusan egeszitse ki amit írok, mert néha akkor hülyeséget tol be(egy szó tok más ragozassal ellátott alakjat), hogy kaparom a falat. -
Robbertho
aktív tag
válasz
aizen92
üzenetére
Ezenkívül úgy vettem észre sajnos a Wifi beragad/meríti a telefont probléma is jelen van, flash-all-lal telepített telefonomon is ugyanúgy jelentkezik, mint amikor csak a systemet cseréltem. Annyira nem durva, mert nem merül le a telefon napközben, de elég zavaró, mivel amikor nem jelentkezik nagyon is jó az akku idő.
Kicsit más: nem tudom nálatok jelentkezik-e a hiba, de LightFlow hívás után megbolondul, és azt jelzi volt nem fogadott hívásom (akár volt, akár nem). Amikor meg tényleg volt, azután is visszajön az értesítés, ha már kitöröltem azt. Ezzel kapcsolatban írtam a fejlesztőnek, és kb. 2 percen belül válaszolt, hogy pont most dolgozik ezen a hibán 5.0 alatt

-
-
aizen92
addikt
válasz
Sajtqukac
üzenetére
Memory leak az egy tényleg létező dolog, és nem user error lesz ez már 100%. XDA-n is lehet rengeteget olvasni róla.
Talán ez a legkellemetlenebb és legaggasztóbb hiba az egész rendszerben, főleg hogy 2GB RAMos készülékeken jelentkezik egy olyan hiba, mintha nem lenne 256 MB ram se a telefonban.Reméljük tényleg jön minél előbb a javítás, mert kezdem kicsit kellemetlenül érezni magam, amikor másodperceket kell várnom egy olyan programra, amit 2 progival előtt nyitottam meg, és újratölt.... mindig.....
-
Sajtqukac
tag
Nem tudom más is észre vette-e, de mivel mostanában sok vita volt ezért gondoltam ezt meg osztom veletek.
ITT található amint egy Androidos körökben elismert személy ír arról ami miatt páran azt mondták hogy biztosan a felhasználó hibája az hogy a Lollipop finoman szólva is sz*r néha. Elismerem egy két dolgot a felhasználó marhasága okoz, de nem mindent. És ez a memory leak dolog igenis olyan ami miatt a Lollipop sok felhasználónak fejfájást okoz. És ne legyünk ennyire android fanok hogy ne vegyük észre hogy igenis van baj az új rendszerrel.Félre értés ne essék én nem akarok ezzel senkit sem támadni, és nem is konkrét embereknek szól csak úgy általánosságban, mivel mostanában nagyon ilyen irányba ment el szerintem a fórum hangulata. Lollipop előtt nyugodt volt minden, mindenki segített a másiknak, aztán Lollipop beharangozó óta kicsit más irányba mentünk el.
Ami meg ezt a Lollipop memory leaket illeti, lehet hogy pár héten belül 5.0.1-et kapunk. Csak nem értem hogy a jó pár developer previewban ez hogy hogy nem mutatkozott meg eddig?

-
kulcsar_g
csendes tag
sziasztok!
pár hónapja vagyok nexus 5 tulaj, a fórumot is azóta olvasom 2-3x hetente, azonban csak most éreztem úgy, hogy regisztrálok és hozzátok fordulok. sok kérdésem felmerült ennyi idő alatt, remélem, hogy tudtok segíteni. a lollipop megjelenéséig cyanogenmod 11 milestone-okat használtam, pár bugtól eltekintve nem volt komoly problémám. a kérdések:
1. cyanogenmod 11 alatt (milestone 8-11-ig végig)a play-ből leszedhető google camera nálam szemmel láthatóan akad. fényképező módban még megértem, hiszen folyamatosan alkalmazkodni próbál, de videofelvételnél komoly megröccenések vannak felvétel közben. ilyen durva lagot nexus 4-nél nem tapasztaltam (lcd density 445, ha ez számít) alkalmazásadatok törlése + reboot némileg segít, de nem sokat. valakinek hasonló tapasztalata, esetleg megoldása?
2. a nexus 5-ben lévő kamera nekem a 4-eshez képest lassabban fókuszál és van, hogy megnyitást követően amíg mozdulatlanul nem hagyom, nem is akar próbálkozni vele. ez valamiféle akksikímélés funkció? a 4-es megintcsak nem csinált ilyet
3. a kamerával való szenvedésem közben kijött a lollipop, mely alatt nincs ilyen akadás, teljesen smooth az egész (ergo nem hardverhiba, hurrá, lakjuk be gyorsan, amíg nincs cm 12). a kamerát és a dizájnt leszámítva viszont annyira fapad az egész, hogy borzalom. azt olvasgattam, hogy lesz tap2wake funkció, hogy ne rohadjon le a bekapcsgomb, de nem találtam. a cm-hez képest egy halom apró feature hiányzik, ami az évek múlásával sem lett a stock droid része. a 60fps-es videofelvétel sincs sehol (úgy hallottam kernelfüggő és a lollipop már tudni fogja, de ezt is bebuktam).
Lényegében a cm 12 orvosolni fogja a kameragondomat, viszont a lassú fókusz, a tap2wake és a 60fps hiánya miatt nemigazán érzem a "high-end" hangulatot. :-(
bármilyen tippet, segítséget szivesen fogadok!
-
Sur1G
aktív tag
Hali!
Időkép alkalmazással kapcsolatban lenne kérdésem: kivettem, hogy ne legyen értesítés se widget, de ha megnyitom az appot és utána bezárom a háttérben tovább fut és szépen zabálja a %-okat az aksiból. Meg lehet ezt valahogy oldani, hogy tudjam használni vagy ez a program hibája?
Köszi
-
marquuard
veterán
Nálam a Messenger app elég érdekes. Egyik ujraindítás után működik, másik újraindítás után nem műödik. Ez az ART vagy az app kompatibilitás hibája?
-
bucsupeti
senior tag
válasz
beloadjoker
üzenetére
a hivatalos módon adb-vel simán vissza lehet állni bármelyik factory rom-ra.
-
slice14
veterán
válasz
beloadjoker
üzenetére
Esetleg ha így se megy, akkor obga kolléga le írta a tutit.
-
lillip
csendes tag
Helló,
az mitől lehet, hogy egyik napról a másikra a Wi-fi és a Bluetooth teljesen meghal?
A rendszer a kis csúszkát letiltja (beragad), ha meg netán mégsem, akkor ha áthúzom, majd belépek a menüjébe egyből kikapcsolt állapotban megint. MAC címet sem kapott a telefon.
Újrahúztam a teljes rendszert rajta, már régebbi verzióra is visszaállítottam, és semmi..
Már a szervizben van.. de ahogy néztem rengetegen panaszkodnak a google product fórumon friss pár napos készülékekre is.A telefon egyszer sem volt leejtve, végig tokban a kezdetektől. (root sem volt, sem semmi "extra").
u.i: persze ez csak egy "kisebb" hiba, pár napra rá az aksi is megadta magát olyan szinten, hogy kikapcsolt állapotban 1-2 óra alatt 30-40% leugrott. Mindemellett sütni lehetett volna rajta, annyira forró volt.
-
slice14
veterán
válasz
beloadjoker
üzenetére
A P a helyes választás.
Régiós különbség van. De nekem pl a Q is fel ment anno.
-
beloadjoker
őstag
KTU84P a legújabb? mert az felment viszont a KTU84Q nem mi a különbség? megéri feldobnom azt is?
-
kárátékutyá
őstag
válasz
beloadjoker
üzenetére
Nekem csak az egyesével flash-elés hozott sikert.
-
slice14
veterán
válasz
beloadjoker
üzenetére
flash-all.bat-al nem megy fel?
-
beloadjoker
őstag
Valaki tudja hogy lehet visszatérni 4.4.4re? NRTvel hiába próbálkozom most se l se kk az eredmény

-
szpali
addikt
válasz
beloadjoker
üzenetére
köszi!

-
kárátékutyá
őstag
válasz
beloadjoker
üzenetére
Hála a jó istennek hogy nem jelez.

-
siofok
őstag
válasz
beloadjoker
üzenetére
na,ezt énis kipróbálom.Gondolom ez viszont nem jelez egyből,ha üzenet jött ugye?
lord.lakli a navigátor volt

-
szpali
addikt
válasz
beloadjoker
üzenetére
tudnál erről a "re-enabler"-ről linket küldeni?
-
beloadjoker
őstag
válasz
rolcsibácsi
üzenetére
szinkronizációk nekem mindig ki vannak nyomva fb chatet nem használok fb app van fent és a Facebook Chat Re-Enablerabban használom a chatet az appban
-
rolcsibácsi
őstag
válasz
rolcsibácsi
üzenetére
na, ha jol latom hulyeseget irtam mert az 5.0ban mar lehet olyat h a prioritynel kikapcsolom a hivasokat es csak az emlekeztetok meg ebresztok riasztanak, meg valamelyik previewben nem volt ez benne. igy nincs vele semmi bajom, csak ki kell ismerni
-
rolcsibácsi
őstag
hat pont az a baj h attol meg rezeg..
mindenkit vegyek ki a kedvenc listamrol csak azert mert nem lehet lenemitani? vicces lenne@beloadjoker: jo lenne a terv csak ugy nem megy semmi szinkronizacio, asszem emaileket sem kapsz meg olyankor, de ha a chaten ir vki azt se latod

-
WolfLenny
senior tag
Clena masternél használnám azt a funkciót, hogy bizonyos programokat ne indítson el.
Root jog kell hozzán, de azt írja nem kap root jogot. Super SU-nál ott van, hogy kapott.
Hogy tudom megnézni, hogy valóban van-e root-olva? -
beloadjoker
őstag
Üzemidő "problémára" annyit hogyha tudom hogy sokáig kell a teló benyomom az energiatakarékos módot, viszont akkor gyári launcherrel kb használhatatlan én novat használok teljesen jó a sebesség képekhez quick pic videókhoz mx player mobilnetre opera mini még egy jó kis játékot is tudok nyomni így a reapert, tudok sorozatozni, képeket nézni zenét hallgatni böngészni energiatakarékos módon ennél több nem kell szerintem..
Viszont így is vissza kell térnem 4.4.4re mert linuxot így enm tudok használni telón :/ esetleg dualbootra van már leehtőség Lel? -
válasz
rolcsibácsi
üzenetére
Akkor vedd ki őt a prioritásból.
De amúgy nem értem. Ha le van halkítva a minimumra a teló, akkor tök mindegy ki hív, nem csörög, még akkor sem, ha All beállításon marad.
-
siofok
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Annak idején azt gondoltam nemnagyon lessz foglalt ez a nicknév,azért választottam.de mostanra nem így van,Sokan lettünk Siófok. 
De hogy válaszoljak is,Siófokkal szomszédos Közsségen.
-
siofok
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
miért?

-
eastsider
nagyúr
szerintetek érdemes az emagos black fridayre várni? (N5 miatt)
-
siofok
őstag
válasz
lord.lakli
üzenetére
[link]Akkor megnyugodttam,nemigen sikerülhetett nekik.
ellenben na ilyen jellegű sokat. 😃 -
thesound
addikt
Honnan vásárolva a telefont kapok gyári garanciát?
Expansys,MM,Ditech?,Speedshop? Illetve olvastam, hogy többeteknek a sim tálcánál megrepedt és volt akinek ezt gar.-ban javították. Ezek milyen beszerzésű telók voltak?Illetve ahogy a topikot néztem bolti garanciás vásárlásnál lett jóként emlegetve a b-tel, partnero.
Thx!
Egyre jobban piszkálja a csőröm a nexus 5

-
siofok
őstag
Aki még 4.4-en van,és használja a google kamerát,ránézne hány mb helyet foglal.meglepődttem,hogy nálam 135mbon terül eggy kamera alkalmazás? 😃
-
marquuard
veterán
Nem lehet valahogy megoldani a néma üzemmódot? Ha elnémítom, akkor mindent elkussoltat, még az ébresztőt is.
-
ElGatto
aktív tag

Ezt a Quick Settings kapcsolókat lehet módosítani, kivenni és hozzáadni gombokat?
-
csipuka
senior tag
Ha airplane mode-ba teszem a rendszer, de visszakapcsolom a wifi-t, akkor a Viber teszthalott allapotba kerul, nem kapcsolodik, bar en nyugodtan bongeszek. Ha visszaterek airplane-bol, akkor se ter magahoz, csak a kilep/belep segit a Viber-en.
Root-oltam, meg a taskerrel jatszok, csak most nem tudom ez Lollipop vagy Viber feature?
Valaki akinek nem root-olt lollipop-ja van Viber-rel megnezne mukodik-e neki airplana + wifi on eseten?
Koszi! -
randras_83
addikt
Szép ez is. Nálam meg minden "felesleges" szolgáltatás on. Chrome beta + Fb + messenger és ahogy elhagyom a lakást 4G. KK alatt nem ment ennyit.
@palesz53: franco - hoz visszakanyarodva, ő alapból Stock rom párti, én sem szoktam már custom romokat flashelni, elég nekem a Stock.
@Izzé: alulfeszelni most is lehet, bár sok értelme nincs, nem kapsz tőle extra órákat max a melegedés szempontjából érdekes. Ilyen szempontból a Nexus 4 esetében fontosabb volt az jobban melegedett mint az N5. Nagyobb mértékben is tudtam UV - zni.
-
palesz53
senior tag
nem vitatom, hogy kb 5-7 kiadásból 1 kernel sikerül tényleg jóra/használhatóra (már 1 fejlesztőtől értem a dolgot!)...
nem franco-hívőként azért tartom, hogy az egyik legjobb fejlesztő... nekem túl minimalista, de ettől függetlenül elismerésre méltó, amit csinál a csapatával... és nem sok ilyen csapat van ám! mert ezt legyen akármilyen zseni is egy fejlesztő, nem lehet egyedül hatékonyan-eredményesen csinálni!
-
Izzé
őstag
-
Izzé
őstag
válasz
randras_83
üzenetére
Igaz, nekem nincs fészbúk, meg csak szókirakóssal játszom + odafigyelek hogy milyen böngészőt használok (wifin UC-t, mobilneten opera minit) és minden felesleges f@szság ki van kapcsolva. Az akksikímélő mód 15%-tól aktív.
Éjszakára mindig kikapcsolom, volt még 3/4 óra youtube videó és 1/2 óra telefonálás. Mindezt egy NRT-vel felrakott rendszerrel, amin se root, se custom recovery. -
Kari1
aktív tag
Vki pls nézze már meg hogy L-en ha a google settings-ben van és vissza gombbal lépked ki az "asztalra" akkor a navigációs bár nem lesz világosabb? - mert nekem más lesz a színe.
-
tboyka
csendes tag
válasz
kárátékutyá
üzenetére
Most az OTA telepítés az gáz? Image-ből kell telepíteni?
-
kárátékutyá
őstag
Most adok még egy esélyt L-nek. Újra tettem (éppen most bootol), fastboot-ot bezártam, ha fellállt a rendszer, kap egy factory resetet, újra belakom....és várok. (Nem én telepítettem rá az L-t, de most én ...lassan kitanulom itt a dolgokat[nagyon lassan])

Természetesen image, nem OTA...mielőtt jön a kumite

-
palesz53
senior tag
kernel téren kissé "elfogult" vagyok...

szóval nézhetjük akárhonnan, nagyon friss még mindig a lolli! franco (és csapata) nem az az ügyetlen társaság, viszont eléggé romfüggőek voltak a kernelei mindig is... vagy szárnyalt velük a rom, vagy épp nem...
de ez nagyjából minden kernelre igaz - egyes romokat "feljavítanak", kihozzák belőlük a maximumot, más romokkal meg már induláskor bootloop... ezzel nincs mit tenni!
(az egyik legjobb fejlesztőbrigád franciscoé - bár kissé minimalista stílusban nyomja, és talán túlságosan is a saját feje után megy néha...)adjunk még időt a fejlesztőknek (mind rom, mind kernel vonalon), hogy legalább "stabil" béta (tudom, ez nem a legszerencsésebb megfogalmazás, de talán érthető, mire célzok - talán az alfa állapot lenne találóbb kifejezés a jelenlegi helyzetre) állapotokig eljussanak! akkor majd lehet arról beszélni, hogy a stock vonalnál többet-jobbat lehet kiaknázni a lollipoppal custom romokkal és kernelekkel (így párban leginkább!)...
(mert van ám jópár olyan beállítási lehetőség és metódus, ami nagyon-nagyon hiányzik a stock vonalból! leginkább egyszerűségre/egyszerűsítésre gondolok...)
Új hozzászólás Aktív témák
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Magisk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Robotporszívók
- Elden Ring
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)