Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
TOZ
addikt
válasz
randras_83
üzenetére
Külföldi irányba van/volt gond a Telenor körül. Elvileg már jónak kell lennie.
-
asturel
őstag
válasz
Sajtqukac
üzenetére
Neked felment lollipopra?
Amugy nem hiszem, hogy lesz n5-re, n5-ben hianyzik a secure element support (ha jol tudom), anno google wallet a kezdetekben hasonloan akart mukodni mint a mobiltarca, csak sok szolgaltato (verizon, at&t, stb) sajat walletet vezetett be es blockolta a hozzaferest a SE-hez, igy jott a hce ami mar cloud alapu es tud virtualis secure elementet, csak sajnos a mobiltarca ezt meg nem tamogatja 
-
Sajtqukac
tag
válasz
asturel
üzenetére
Köszi azóta már nekem is meg lett az app, ki is próbáltam de sajnos van egy build.prop ellenőrzés is és azt írja mindig hogy "az alkalmazás nincs telepítve". Aztán hagytam is nem vesződtem vele. Megvárom inkább míg át megy a kapzsi szolgáltatókon akik le akarják nyomni a torkunkon a samsungos vackaikat, és utána úgy is egységesítve lesz. Vagy a Google megcsinálja a walletot és akkor minden király lesz.

-
TOZ
addikt
válasz
s3nsitivity
üzenetére
A gyíkemberek támadják őket tutti. Most pl. Twitter, Fácsé nem megy, de böngészni tudok, mailek (gmail kliens, exchange) jönnek.
-
Nite
őstag
komolyan csak en vagyok ugy hogy nem tudom felvenni a bejovo hivasokat csak ha lockolva van a kijelzo?

-
s3nsitivity
addikt
Csak a Telekomnál vannak kapcsolataim így nem tudom pontosan de ez a jelenség az utóbbi időben több Telenoros ismerősömnél is megjelent, sőt volt ahol a GSM is kikapcsolt. Szerintem csesztetnek valamit mert az only 2Gre állítás után teljesen megszűnt minden ilyen hiba mindenkinél. Ha bár ez nem épp teljes értékű megoldás mobil nethez

-
A telenor témához:
Az elmúlt 2 napban nekem sokszor a mobilnetet dobta el a teló, és ezen az segített, ha a menüben ki/bekapcsoltam az adatkapcsolatot. Ez korábban nem volt, még lollipopon sem.
-
Scooter74
őstag
Biztos, hogy a Telenor hálózattal van valami gond mert nekem se volt netem.
A másik viszont Flasheltem az NX romot és tényleg nagyon jó, minden bent van ami nekem kell. A navbárt is lehet kicsinyíteni bent, meg hangerő gombra is ébred.
Egyedül tényleg már csak az OTA hiányzik belőle! -
Lezártam a topikot, amíg takarítok.
mod: A topikot újra nyitottam.
Figyelmeztetem az érintetteket, ha megint elkezdenek veszekedni és/vagy személyeskedni a topikban, nem fogok megelégedni a hsz-ek törlésével! Intézzétek el privátban.
-
natë
nagyúr
A Nexus Root Toolkit hibátlanul működik 5.0.1-en is?
-
tvse1995
senior tag
Van valami mód rootolt 5.0-ra felrakni az 5.0.1-et adatvesztés nélkül?
-
Nashville
tag
-
-
BDave
őstag
válasz
lord.lakli
üzenetére
És akkor mit tudok tenni ha a Telenornál van gond? Kb semmit? Jó, talán naponta nem dobja el, de elég gyakran ahhoz hogy idegesítő legyen.
-
mm89
őstag
Na srácok, olvasom, hogy sokunknak baj van a telenoros hálózatkezeléssel. Kicsit megnyugodtam, nekem tegnap óta csinálja, de néha elég durván. Tegnap pl egy épület alagsorában voltam (edzőterem), ahova hónapok óta járok, sose volt baj a térerővel, na tegnap semmit nem tudtam kezdeni a telefonnal. Se telefonálás, se mobilnet. Erőlködött, de nem tudott érdemi kapcsolatot létrehozni. Reboot, cache törlés, repülő ki-be , mindent próbáltam. Ma megyek megint, kíváncsi leszek rá...
-
radicspeter1
őstag
F2FS data&cache partíciókat vissza kell tenni ext4-be mielőtt azNRT-t rá akarom küldeni?
Valaki mintha írt volna erről... -
törölt tag
válasz
Scooter74
üzenetére
Nincs nyitva a bl-je és nem akar adatott veszteni. De én csak azt írtam le hogy mit fog csinálni az nrt mikor ezt a módszert alkalmazza (ami annyit csinál hogy felrak ideiglenesen egy módosított boot.img-t és egy ideiglenes twrp-t ezután felteszi a supersut újraindítja és a végén semmi más változás nem lesz csak root, marad minden stock csak lesz egy root jog)
-
lord.lakli
őstag
Szerintem telenorral lesz a gond. Amíg nekem is telenoros kártya volt benne, akkor időnként eldobta. Mióta T-mobile van, nincs gond. Telenornál ott a gond, hogy 3G-n (LTE-t nem tudom) egyszerre 2x jelenik meg mint szolgáltató és itt van a gond valamiért.
(#31947) BDave: ugye mobilszolgáltatók bevásároltak frekvenciákból és most ügyködnek. Telenornál hatványozódik azzal, hogy 3G és felette 2x szolgáltat, az egyik kísérleti jellegű (legalább is amikor 1 hónapja még nálam is el-el dobta a hálót). Eldobás KK-tól kezdve az összes L-es preview-n át megvolt, de nem naponta.
-
gabipaci
őstag
Hibat ad ki a telefon a frissiteskor 5.0.1-re
Hogyan lehet frissiteni, illetve megcsinalni, hogy ez a hiba tobbet ne jelenjen meg?
Koszonom -
kárátékutyá
őstag
Gyári 4.4.4 alá ajánlotok kernelt ami tutira jobb akku időt tesz lehetővé?
Ha igen, akkor rootolnám csak, gravity boxal úgyis szemezgetek egy ideje, de L alatt ugye nem ment.
-
Nashville
tag
válasz
üzenetére
Köszi, mindenképpen az enyémen fogok gyakorlatozni csak előbb csinálok egy backup- ot TWRP- alól.
Az NRT-s megoldásodat akarom kipróbálni, de írtad utána, hogy "Szerintem próbáld először úgy hogy bootloader módban van a telefon és azt is válaszd a quick tools résznél." Ezt pontosan hogy is érted, hol találok quick tools- t? -
fornettisuti
veterán
5.0.1.
T-mobil
Hiba mentes, es a wifi gyorskapcsolot is beletettek a kipakolhato savba, olvastak a siramom
BDave
Stabil a halozat es wifi is. -
BDave
őstag
válasz
pumukli56
üzenetére
Ezzel a módszerrel el lehet tüntetni: Manuálisan állítsd át a dátumot egy hónappal és egy nappal korábbra (vagy még korábbra), nyomj rá arra a gyorspaneles ikonra kétszer, amit el szeretnél tüntetni (az alap gombokra ez nem érvényes, úgy mint Wifi, Bluetooth, stb.) és állítsd vissza az aktuális dátumot.
-
Hali!
Melyik az a hívásrögzítő, amelyik működik nyalókán?
Köszi!
-
BDave
őstag
Ma reggel megjött az 5.0.1, de továbbra is ugyan úgy eldobálja a hálózatot (Telenor). Nektek is?
-
törölt tag
válasz
randras_83
üzenetére
Nem, vagy LG-t veszek, vagy marad a Nexusom.
Nézegettem a hatos Nexust is, de nem tetszik. Lehet ha LG gyártaná, tetszene.(#31927) s3nsitivity:
Egyetértek ezekkel, utánaolvastam jócskán. Ami visszatart, a megröccenés mert eddig a Nexuson ilyen nem volt. Egy nagy gond van, megunom a telefonjaimat, váétanom kell. Nem játszom rajta sosem amúgy, hétköznapi használatra meg lehet jól operál majd. Kamerailag sincs bajom a Nexussal.
-
-
s3nsitivity
addikt
válasz
üzenetére
Szerintem nem igazán éri meg. A gyári szoft optimalizálása sehol sincs a vanillához képest.

Hardveresen se sokkal erősebb, kamerája jobb az tény. A kijelző meg.. hét szerintem a FHD is pixel mentes még a pixel vadászok számára is.
Ha mondjuk lét szükség a dual sim akkor már érdekesebb a kérdés
-
LógaGéza
veterán
válasz
marquuard
üzenetére
Persze, maga a root folyamata nem jár adatvesztéssel. Az, hogy lehetőség legyen arra, hogy a roothoz szükséges dolgokat felrakja a rendszerre, az jár adatvesztéssel - esetünkben az OEM Unlock.
Feljött példának a CF Autoroot, ez 2 paranccsal operál:
tools\fastboot-windows.exe oem unlock
tools\fastboot-windows.exe boot image\CF-Auto-Root-hammerhead-hammerhead-nexus5.imgNyitja a bootloadert, és bebootol egy módosított ramdiskes (insecured) kernelt, amivel lehet a /system partícióra írni. Látható, hogy ehhez is kell full wipe.
aaduo01
Zárt bootloadernél lehet Recoveryt cserélni? Ez nekem új
Enélkül meg nem megy a NRT-s flash se, mert az is felrak egy TWRP-t ideiglenesen. -
törölt tag
Nexus 5 készülékem után G3-ra váltanék....
Szerintetek?
A Nexusom egy etalon készülék, mindig stock rommal használtam, az életben nem volt gondom vele. De G3-nál van dual simes opció, ami nekem most hasznos lenne nagyon.
-
zsirfecske
veterán
megjött ota, gondolom az éjjel akkor mindenki megkapta 5.0.1-et

-
marquuard
veterán
válasz
LógaGéza
üzenetére
Lehet, hogy nem jól mondom, de a root jog szerzés nem jár adatvesztéssel, kizárólag az oem unlock, ami csak bootloadert nyit. CF Autoroot 1 cmd-s gombnyomásra rootol, és az adatok megmaradnak. Persze csak akkor, ha már előzetesen ki lett nyitva a bootloader, mert akkor azt a lépést átugorja.
-
GGMPC
őstag
válasz
mr.szabados
üzenetére
Micsooodaaa? Még ilyenebbek is lesznek!
Wifi dobálgatás, némán nem ébresztés és társai...Lassan epől filingem lesz!
Vicc! -
mr.szabados
tag
Egy napja vagyok 5.0.1-en és 10 perce fogta magát és újraindult..másnál is volt hasonló?
-
törölt tag
válasz
Nashville
üzenetére
Szia! Megy a root adatvesztés nélkül is zárt bootloderrel. Megnyitod a nexus root toolkitet rákattintasz a bal alsó sarokban a launch gombra aztán jobb oldalon a flash zip résznél kiválasztod hogy sd-ről vagy gépről akarsz flashelni (ehez persze töltsd le a chainfire supersu-t) és rányomsz hogy flash zip. Ennyi. Szerintem próbáld először úgy hogy bootloader módban van a telefon és azt is válaszd a quick tools résznél. Persze azért erősítsen meg valaki nem most csináltam
-
LógaGéza
veterán
válasz
Nashville
üzenetére
Elnézésed kérem, tényleg elnéztem a programot, és rosszul értelmeztem a problémád.
Szóval a Towelroot nem megy Lollipopon, ugyanis egy olyan exploitot használ, ami már nincs jelen... Sajnos nem tudok olyan módszerről, amivel 5.0 alatt tudnál adatvesztés nélkül root jogot szerezni.
Programmentésre esetleg próbáld meg a Heliumot, ez nem kér rootot, de nem is olyan hatékony, mint a TB.
asturel
Gyári ROMon vagy?
-
syl5
őstag
válasz
marquuard
üzenetére
Nincs.
Automatikusan dob be oda gyakran használt kapcsolókat, én így tudom.
De elég hülyén működik. Rányomsz a színek invertálására és azonnal beteszi oda, aztán az életbe nem tudod onnan kiirtani.
Szeretem az android-ot, már eljutottunk oda is, hogy egy stock android is használható, és nem érzed azt minden hiányzik belőle, de még mindig nagyon nagy hülyeségeket tudnak beletenni. Példának okáért ezt is, hogy nem lehet módosítani a kapcsolókat. -
pzoley
őstag
válasz
radicspeter1
üzenetére
Az oldalon a jogok visszavonása automatikus a letöltés, látogatások száma és a hsz-k száma alapján. A letöltési jogért, csak az a kérés, hogy legyen hsz a rommal kapcsolatban. De adni tudok újra

Az F2FS a Nexus 5-ön parasztvakítás. A kernelek és a rom-ok hónapok óta tudják az F2FS-t, az enyém is, de semmi értelme nincs. A sebesség növekedés szinte 0, ahhoz képest amilyennek kéne lenni. Itt egy pl:
[F2FS vs Ext4]. Ha megnézed szekvenciális írás 17.41-ről 248.32-re nőtt. kb ez az arány lenne a valós, na de hol van itt ennyi ?
A másik ami előny lenne az a korlátlan méret, ami ugye 16GB-os verzió esetén, amiből már eleve csak 12GB-ot látsz, és gondolom van mentés, képek, zene, játék, stb.. már nem igazán van hely 5-6 GB-os filmekre. De mindenki olyan rendszerrel használja amilyennel akarja.
Ja, és jelenleg 1 rom használja, eszi nem eszi nincs más.
Lehet kövezni, itt ez a szokás
-
marquuard
veterán
Stock ROM-on van lehetőség a navbar átméretezésére?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Renault, Dacia topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G6, G5 14" i5, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4619, 100% Akksi
- Dell Optiplex/Precision MT/SFF 3430, 3050, 3060, 3070, 3080, 5060, 7060/7.-8.-9.gen/SZÁMLA-GAR
- Acer Nitro 5 - 15,6"FHD IPS 144 Hz - i5 10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amugy nem hiszem, hogy lesz n5-re, n5-ben hianyzik a secure element support (ha jol tudom), anno google wallet a kezdetekben hasonloan akart mukodni mint a mobiltarca, csak sok szolgaltato (verizon, at&t, stb) sajat walletet vezetett be es blockolta a hozzaferest a SE-hez, igy jott a hce ami mar cloud alapu es tud virtualis secure elementet, csak sajnos a mobiltarca ezt meg nem tamogatja 

Én is hasonlóképpen szoktam segíteni, ha valaki nem ért hozzá. Az agy képekben gondolkodik, ez van. 

Vicc!