Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Íme, a One UI 8
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaylorPro
addikt
válasz
horvath85g #40094 üzenetére
Nálam még egyszer sem dobta el, kamera még soha nem ragadt be. Minden tökéletes. Stock 5.1 Nova.
-
metal01
őstag
Fordult már elő valakinél aki Cataclysm-et használ, hogy sleepben eldobálja random a wifit a telefon? Azt olvasom, hogy ez a stock Android hibája. Lehet ezzel kezdeni valamit, vagy ez ilyen?!
-
adakiller
senior tag
sziasztok,
reggel kicsit be volt lassúlva az N5 (gyári 4.4.4-es rom rootolva), és gondoltam tolok rá egy rebootot, viszont innentől kezdve csak a google felirat jön be, utána semmi nem történik. teló nem kapcsol ki mert világít a kijelző, és ha nyomom a kikapcs gombot, akkor kb 3-4 mp-enként rezeg egyet a teló kb 3szor, aztán reboot és ez így megy. recovery-be be tudok menni.
ha tudtok segíteni, hogy lehet-e vmit tenni ezzel akkor örömmel fogadom, illetve ha tudtok vmi jó főzött romot ajánlani, ami stabil és jól használható azt is megköszönném, ha már menthetetlen a mostani rom.
-
bl4ze
veterán
válasz
G4bi89 #40078 üzenetére
Van valami nagyon egyszerű (esetleg APK) rootolás ?
Az előző LG telefonomhoz volt egy klassz saferoot.apk. N5-re létezik ilyen?
Ez az AppsOps engem is érdekelne, a kamera frász miatt. Utálom, hogy lefagyogat - pedig a gyári kamera appot már töröltem. De letiltanám Viber, Whatsapp és egyéb appokban ahogy ajánljátok. -
TTTotya
senior tag
Hehe bizony, +1 .
De én még tovább megyek, minek akkor custom rom amiben pl. appops nélkül is ki/be tudod kapcsolni a hozzáférési jogosultságokat alkalmazásonként (pl. Chroma Rom).Egyébként az "összetákolt" custom rom-ok esetében nem is jellemzőek az ilyen hibák.
De természetesen ezt csak azért mondom, hogy hergeljem a többieket. Aha.
-
Nite
őstag
na most megcsinalta a CM12.1, hogy nem birtam felebreszteni!
hiaba tapiztam a power gombot, ugy nezett ki mint ha ambient display lenne, amit egyebkent hianyolok ebbol a build-bol, es hiaba tapiztam, nem reagalt semmire, a notfication bar lenyitasaval tudtam eletre kelteni...
-
G4bi89
senior tag
-
Draken
őstag
Amióta app ops-ot használok és letiltottam benne a felesleges dolgokat, mintha megtáltosodott volna a telefon, eltűnt a kamera hiba, kicsit mintha többet is bírna (KK-hez képest visszaesett az akkuidő, most már nagyjából ugyanazt hozza), stock-rootolt, alapból wifi, gps, 3g, szinkronizálás kikapcsolva.
Egyetértek a fenti hozzászólással, totál feleslegesnek érzem az agyba-főbe rom és kernelcserét.. -
ElGatto
aktív tag
Stock - on használom én is és az éjszakai merülés teljesen változó van, hogy 20% - ot merül van, hogy csak 3 - 5 % - ot.
Mi lehet az oka? Szinkronizál, frissít valamit? -
magicbox
senior tag
válasz
scream #40074 üzenetére
Fentebb leírtam mire használom. Igaz céges telóként napi 2-2.30 óra a jellemző sot átlag. Igaz most nézem a GSam Battery Pro 3 órás napi átlagot mutat...
(#40073) -juc-
Nem vitatom, hogy van ilyen jellegű hiba, de azt jellemzően valamely hibás program okozza. Nagyon sokan ugranak a google szolgáltatásokra, én nem találkoztam még ezzel a hibával. Ezért csak a felhasználói szokások másságával tudom ezt megmagyarázni. Ha rootolt a telód akkor a fizetős GSam-el pontosan megtudod nézni, hogy mi okozza az ébrentartást...
-
válasz
yodamastah #40069 üzenetére
Tiéd már jobb, mint ami elvárható - ilyent szeretnék én is.
Reggel megrendeltem az új (eredeti???) akksit, kínaiak már postázták is.(#40067) magicbox: a Tiéd is teljesen frankó, ezt kell tudnia egy jó telefonnak.
Lehet adok neki még egy esélyt az akksicsere előtt és harmadjára is újrahúzom a napokban. Fenének se hiányzik...
Enyém rootolt, de csak a Power Toggles és Greenify miatt. Root vajon számítana a merülésbe - nem hiszem. -
magicbox
senior tag
válasz
focvis #40066 üzenetére
Teljesen őszintén mondom, hogy passz. A fórum 80%-ának jó a telója. A maradék 20 % harcol az aksival. Jellemzően user error, nagyon ritkán aksi. Én semmilyen "gyári" hibáról nem tudok. Én semmit nem kapcsolok ki, egész nap gps-ként (google maps) fut a kocsiban a munkám miatt, minden céges hívás ezen megy, és napi rengeteg hívásról beszélünk. Facebook, Messenger, Viber és LINE is fut folyamatosan a telón. Jellemzően 5-10% körül érek haza 19 körül.
-
Mondjuk engem frusztrál, hogy kevés piszkálás mellett is úgy merül, mint egy kavics és naponta 2x kell tölteni.
Full gyári ROM, 1 hete telepítve, naponta újraindítva, most már a gyári töltőjét használom - tök mindegy neki. Ma kikapcsoltam itteni tanácsra a locationt, valamivel jobb - de ez nem normális, hogy ki kelljen kapcsolni.A kvázi Nexus, Motorola Moto G Google Play Edition ezt tudja 5.1 alatt:
- 6 és fél nap készenlét
- 2 óra SOT
- második telefonként, minimális babrálás mellett. -
magicbox
senior tag
válasz
agressor12 #40062 üzenetére
Ha nincs beragadva semmi, akkor aksi. Amennyiben beragad valami akkor fagyaszt, vagy újratelepít. Én legalább is ezt tenném.
-
magicbox
senior tag
Nekem stock romon van, gyári kernellel sosem merült rohamosan. Kipróbáltam már minden variációt, de csak rosszabbak voltak a gyári rendszernél. Egy nagy titka van az androidnak szerintem... Én majdnem minden nap, egyszer újraindítom a telómat. Az ad-away host frissítés miatt kell is. Soha nem volt merülésem, soha nem volt memory leaks-em, és nem volt camera daemon hibám. Jah és ha rom csere van minimum 2-3 nap míg beáll az aksim. És soha nem frissítek OTA-n, csak tiszta telepítést csinálok.
-
SybenX
őstag
válasz
agressor12 #40062 üzenetére
Hát ilyen az okostelefon.Az többi is ilyen.
-
gery2123
őstag
válasz
magicbox #40060 üzenetére
Hát az akku b....én se értem, és én nem is sírtam soha azért ha használtam és merült. Az se érdekel, hogy nem megy 3 óránál többet nálam a kijelző. De nem kell összetéveszteni az indokolatlan merüléssel. Vagy szerinted normális ha egy készülék fél nap alatt lemerül úgy, hogy szinte hozzá se érnek?
Nem szeretnék vitázni, csak nem igazán értem a felháborodásod! Peace!!!! -
magicbox
senior tag
Kicsit unalmas ez az aksi téma. Nem tudom, hogy ez a hányadik okos telefonom, de ez is lemerül, az összes lemerül 1 nap alatt... Igen, és minden este fel kell tenni töltőre, ha sokat nyomkodom, akkor már délután. Ez van, de az összes típusnál. A fele fórum az akkumulátoros nyavalygással, illetve hű de brutál kernel-rom párosokkal van tele, amelyek utána kiderül, hogy szarok, és merítik az aksit. Nem unjátok még a sot méregetést, és az állandó sírást miatta? Aki most meg elkezdi tolni, hogy bezzeg a mittomén telefon milyen jó, az meg miért nem vett olyat? Az a pár ember aki extra magas sot idővel vergődik, az meg a vicc kategória, és vadítja a többit.
-
gery2123
őstag
Köszönöm a visszajelzéseket. Várok még egy napot, aztán ha nem javul az akku megy fel a CM. Hátha jobb lesz,mert ez így nagyon gyenge most.....
-
twine
veterán
válasz
agressor12 #40053 üzenetére
-
SybenX
őstag
Furcsa,de nekem mióta 5.1 van soha nincsenek ilyen mélyrepülések az akksival,csak szép vízszintes vonalak vannak a statisztikába.
-
metal01
őstag
válasz
agressor12 #40053 üzenetére
Ha ki van kapcsolva a telefon a Lolli verhetetlen az akku időben.
-
Nite
őstag
válasz
gery2123 #40045 üzenetére
na, en eppen tegnap tettem fel, mert az AICP-ben talaltam 1-2 apro, de szamomra idegesito dolgot
egyelore meg csak az ambient display-t hianyolom belole, meg egy kicsit nehezen ebred a kijelzo bejovo hivas eseten, de lehet ez csak en vagyok
(#40044) Dottore: nincs mit
-
gery2123
őstag
válasz
lord.lakli #40041 üzenetére
Ne gyűjtse nekem, mert akkor egy nap 2x tölteni.
Szerencse, hogy a melóban is van 220v. -
-
Fkris
őstag
Vegyetek almat, arra 1 ev vilaggarancia van, masfel ev mulva meg szethullik!
-
agressor12
senior tag
Csak most ,hogy érvényeíteni szeretném a garanciát vigyem vissza osztrák LG-hez.
Mikor ugyan az a cég.... -
válasz
agressor12 #40014 üzenetére
Nekem egy hete van meg az N5, másfél éves, az első nap még egész emberi akkuidőt hozott, viszont azóta kb. fél napot bír aránylag kevés csesztetés mellett. Lehúzom a töltőről és mint a kő, úgy zuhan az akkutöltöttség. Aztán egy idő után beáll.
A Wakelock Detector szerint a Google Play-szolgáltatások szívja legjobban, de hogy ezen belül mi, arra nem bírtam még rájönni.
A hétvégén már letiltottam a Google kártyákat is, pedig azt egy éve használom már és szeretem -> ez sem segített, így újra használom. Tegnap letiltottam a a location hozzáférést a következőknek: Play-szolgáltatások, Google tárcsázó, címtár -> úgy tűnik nem ez okozza, mert változatlanul zuhan az akksi.Ma reggelre elegem lett belőle és rendeltem egy új - eredeti(?) - akksit, gyanítom, hogy az sem áll már a helyzet magaslatán. Pedig minden akksifigyelő alkalmazás azt írja rá, hogy "good".
Amúgy nagyon jó, könnyű telefon, számomra az akksit leszámítva tökéletesen megfelel. Csak sajnos akksiidő-fetisiszta vagyok.
-
Dzsuri89
őstag
válasz
agressor12 #40028 üzenetére
Semelyik gyártó nem vállal nem magyarországi telefonokra teljes időtartamra szóló garanciális javítást. Samsung is csak 1 évet ad ugyan ilyen vásárlásra, ahogy a Nexus 5-öt vetted.
Nekem is osztrák beszerzésű a telefonom, de hála isten semmi repedés vagy ilyesmi nincs rajta.
(Hamarosan amúgy eladóvá válik a készülékem, úgyhogy aki konkrétan hibátlan állapotú Nexus 5-öt szeretne venni, az majd tartsa fejében a lehetőséget. Tegnap megláttam a Nexus 6-ot és nagyon beleszerettem, meg vágyok a nagyobb kijelzőre.)
-
agressor12
senior tag
Másfél éves a telefonom és most elkezdődtek vele a problémák,gyorsan merül az akku.
A keret mind a két oldalon a gomboknál elrepedt(pedig soha nem eset le).
Még egy negatív dolog az LG-vel kapcsolatban,múlt héten voltam a márkaszervízben a keret repedéssel kapcsolatban,felvilágosítottak,hogy a telefonomra a garancia lejárt,mert Mo.-n csak 1 évet válal az LG.
Kint vettem osztrákoknál,2 év van a garipapíron, hivatalosan az LG kint 2 évet vállal ugyan arra telefonra,Mo.-n csak 1 évet.... korrekt üzleti hozzá állás.Szeretem ezt az országot.
Nagyon szerettem ezt a telefont ,de egyre jobban erősödik bennem a dolog ,hogy mennie kell. -
Dzsuri89
őstag
válasz
gery2123 #40025 üzenetére
Nálam minden okés, pedig anno voltak hasonló merülések. Én az App Ops-nak tudom be a csodát, mióta azt használom kamera hozzáférés letiltásra, azóta semmi tré.
Simán lehet amúgy valamelyik programot frissítetted a PLAY-ben, aztán azt elcseszerintették nem kicsit... vagy készül a Google a frissítéssel.
-
gery2123
őstag
válasz
Dzsuri89 #40018 üzenetére
Nekem is ugyanúgy 20% merült az éjjel, pedig tegnap volt újrahúzva a gyári rom. És én minden 3. Nap újra szoktam indítani, mert elkezd a rom fogyni. Nem értem mi ez a nagy merülés az elmúlt egy hétben........
Lehet feltolok egy CM vagy más romot és ha azzal is merül akkor kap egy új akkut. Csak még egy éves sincs a készülék!
Este 23:00 tól most vagyok 45 %-on és van benne összesen 49 perc kijelző! Kicsit vicces, pláne úgy, hogy egész éjjel hozzá se volt nyulva! -
marquuard
veterán
válasz
Wakelock Detector, Gsam Battery Monitor. Szedd le Playről ezt a kettőt, hátha kiderül, hogy beragadt-e valamelyik alkalmazás/szolgáltatás. Jellemzően a kamera, GPS vagy a Play szolgáltatás szokta okozni. Legrosszabb esetben mindhárom.
-
Dzsuri89
őstag
válasz
agressor12 #40017 üzenetére
Akkor nem csodálkozom, hogy merül, mint a Titanic. Sajnos pedig újra kell indítani bizonyos időközönként a készüléket. Csodákat művel pár naponta az a pár perces művelet. Mikor csináltál gyári visszaállítást?
Wake-clock detectort tedd fel, hátha segít kideríteni a merülés okát.
-
Dzsuri89
őstag
válasz
Újraindítás szokott azért lenni 3-4 naponként?
Azt megfigyeltem, hogy ennyi időn belül kezd el nálam a launcher újra töltögetni.
Lehet nálad beakadt valami app, aztán azért merül, de az se kitárt, hogy jön lassan az új android verzió.
Szóval újra indítás mindenképp javasolt. -
bl4ze
veterán
válasz
Tegnap este én is 30%-kal tettem le a telefont - repcsi mód és a szokásos 1-2% helyett reggelre 25%-ot esett : 5%-on volt a teló
-
agressor12
senior tag
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni ,kb 1 hete elkezdett rohamosan merülni a telefon,már 1 napos sem bír ki,az az érdekes eddig éjjel mindig 2-3% merült csak,most meg reggelre 50%-on van.Csináltam már azóta egy gyári visszaállítást de ez sem oldotta meg.Valakinek valami ötlet? -
TTTotya
senior tag
Lehet, hogy csak beképzelem, de az új Chroma veszettül gyors.
-
Scooter74
őstag
Na fent az Optipop, telefon belakva teszt indul!
Saját kernelével. Amúgy maga a rom így elsőre nagyon baráti, de kiváncsi vagyok mit produkál. -
Fkris
őstag
válasz
#Dániel #40003 üzenetére
Nala kell kerni, utana a letoltesi jogot is.
Irsz egy PM et neki itt a forumon, masnap legkesobb mar szedheted is, ha minden jol megyNite
A gyari tele van fosva mindennel, marcsak ezert is megeri romolni, feltenni egy minimal gappsot, playbol meg leszeded ami tenyleg kell.
Az uzenetkuldo sokkal, sokkal kezelhetobb mint a hangouts, talkback meg a szovegfelolvaso meg kell a raknak, de legalabb torolni sem lehet oket.... -
TTTotya
senior tag
Kár, hogy nem tudsz jobbat elképzelni a Chrome-nál, mert van.
Próbáld ki pl. az UC browser-t, nálam sebességben, testreszabhatóságban, kezelhetőségben is össze-vissza veri a Chrome-ot. Még akkor kezdtem el használni, mikor az N5-ön elkezdett a Chrome akadni meg megállni a görgetéseknél, meg összefosni magát. Nekem bejött azóta is maradt, már nem is tudom akad-e még a Chrome, mert azóta nem is nagyon használtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciamodellt idén is az LG gyártja, a specifikáció alapján egy igazi csúcsgépről van szó: Full HD kijelző, LTE és Snapdragon 800 került bele.
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Formula-1
- Fotók, videók mobillal
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One mobilszolgáltatások
- Robot fűnyírók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Íme, a One UI 8
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen,94% Akkumulátor, IV52
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen, 96% Akkumulátor, IV51
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% Akku, gyári garanciás !
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest